Till tomten

Några fina ting som mamman önskar sig av tomten i julklapp detta år.
 
En pappelina matta. Kan inte bestämma om jag skulle vilja ha den i köket eller i hallen uppe. Men jag älskar dem och så många gånger jag klämt och känt på dessa mattor men aldrig slagit till. 
 
Snygg karaff från eva solo.
 
En termos från märket stelton. 
 
 
Jamie Olivers traktörpanna. 
 
 
 
 

Till en liten kille

Tänk så smidigt det är att kunna klicka runt och i förväg planera sina inköp eller ännu bättre bara klicka hem;-)
 
Philip skulle nog gärna skriva upp dessa på sin önskelista till tomten.
 
Snickargrjer! Det är mycket "greja" och "fixa" så ett eget set med riktiga grejer vore nåt. Jag dör lite av att ser lilla snickarbänken. Så sött! 
 
 
En klassisk doktorsväska.
 
Kaffebryggare till köket. Köket är fortfarande en favorit som används flitigt. Dock saknas en kaffebryggare i det lilla hushållet.
 
 
Har jag kanske nämnt att vår son älskar att sjunga? 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Adventfeeling

Sådärja, då har adventsljusstakar och stjärnor kommit upp i våra fönster. Årets blossa glögg är smakad på och som tillbehör har vi såklart pepparkakor med ädelost på. Så välkommen första advent säger vi några dagar för tidigt. Jag har en arbetshelg framför mig så något vidare adventsfirande blir det inte på söndag. Så det känns därför skönt att ha hunnit få upp någon stjärna och ljusstake i fönstren. 
 
 

Att fånga dom där stunderna

I morse hade vi som "vanligt" eller så som det mer eller mindre är var gång vi ska klä på oss och ge oss iväg ett mindre kaos. Lilla herr "kan själv" är inne i en fas där han kan precis allt själv! Klä på sig, borsta tänderna, tvätta sig m.m. Jättebra att han vill och försöker själv. Men som dom flesta smårbarnsföräldrar säkert känner så känner även jag att ibland får man som förälder jobba på tålamodet. Speciellt när det handlar om tid och man har tider att passa. 
 
I morse var en sån morgon och lite får jag nog skylla mig själv från början att vi inte började liiiiite tidigare med påklädningen. Men det var ju sådär himla mysigt att gosa tillsammans i soffan efter frukosten. Så när klockan väl var 9 och vi egentligen skulle befinna oss på förskolan stod vi i hallen med full kaos påklädning. "Kan själv", "inte mamma hjälpa", för att sedan bli vill inte alls, tappa bort benen och bara tramsa. Ja, ni förstår kaos!
Tills han snubblar, gör sig illa och blir ledsen. Där tog kaoset stopp och istället kröp han upp i mammas famn och gosade in sitt lilla ansikte. Å där satt vi läääänge. Till en början är jag fortfarande en något stressad mamma som sneglar på klockan och tänker att "vi måste verkligen gå nu". Men jag finner mig själv och inser hur jäkla mysigt det är. Vi sitter på golvet i hallen och kramas, jag och min son. Så jäkla mysigt och vi satt säkert 10 - 15 minuter innan vi kom överens om att vi nu måste gå till förskolan. 
 
Det är dom där små stunderna som är fruktansvärt viktiga. Att kunna våga släppa tid och rum en stund. För det var precis det som vi gjorde i morse. Jag släppte tid och rum och tog till vara på denna lilla stund.
Älskade underbara unge!!! ♥
 
 
 
Jag har ett kvällspass på jobbet framför mig idag. Just nu en kopp kaffe och lite julinspiritation. 
 
 
 
 

Helgen

Jahapp, då landar vi här igen. Söndagkväll och snart dax att släcka nattlampan. Förstår inte varför dom lediga stunderna jämt går i rasande fart. Vi som trott att vi under november/december endast har EN ynka ledig helg tillsammans fick helt plötsligt ännu en ledig helg ihop. Planerna för denna helg såg helt annorlunda ut fram till i fredags. Men så blev det ändrade planer och genast blev det en familjehelg.
En mysig familjehelg där vi hunnit med att bara umgås samt avverkat ett å annat nödvändigt. Vilket just nu känns väldigt skönt, för när skulle vi hunnit med att bocka av dom sakerna från "göra-listan" annars!?
 
 
Tittar man ut så är det svårt att tro att det är 1:a advent om en vecka. Idag var det i och för sig runt 0 grader ute hela dagen. Men ändå, det är fortfarande väldigt "höstigt" väder.  Solen kikade fram och vi passade på att komma ut i friska luften. En promenad till lekparken innan lunch. Vi kunde konstatera att det var väldigt dumt att inte ta med kaffetermos och fika. Det gör vi nästa gång!
 
 
Det har även blivit lussebullar bakade hos oss i eftermiddag. Inte för att jag känner någon vidare julstämning, snarare att vi jobbar om varandra och nästa gång vi är lediga så är det faktiskt lucia. Philip var med och bakade, såklart. Han degade och grejade på sitt lilla vis. Men så helt plötsligt lossnade det och han började faktiskt göra egna små bullar och pilla i russin (efter att bara ha lekt med degen). Dock var det på slutet när vi nästan var klara. Men ack så söta små lussebullar han skapade min lilla kille. Mäkta stolt var han också när han fick syn på bullarna som HAN bakat när dom var färdiga. Så lite ånger är jag nu allt att han inte hann med att göra fler, han hade gärna fått göra hela degen i sin egna stil. Så söta! Å genast blev mammans bullar lite tråkiga;-)
 
 
 
Vår tradition "söndagsbastu" håller i sig än så länge. Efter middagen så blev det bastu för hela famijen. Väldigt mysigt och uppskattat. Rundade av helgen med nybakta lussebullar och ett glas mjölk. Underbart!
 

Pulled Pork

Här måste jag lagra/dela receptet på kvällens middag. Det blev ju så gott!
 Så otroligt smarrigt och enkelt att göra (bortsett från tiden i ugnen då).
 
Recept som jag använt mig av är:
* ca 1 kg fläskkarré
* flingsalt
* peppar
* chilipulver
* 2 gula lökar
* 2 vitlöksklyftor
* Barbequesås med rökig smak 
 
Tvätta av köttet och klappa in rikligt med salt, peppar och chilipulver runt om. Lägg köttet i en gryta med lock som tål ugn. Klyfta lök och vitlök och strö runt om. Häll barbequesåsen över köttet. På med locket och in i ugnen 120 grader 5-6 timmar. Testa att dra lite i köttet med en gaffel, faller det lätt i sär så är det färdigt. Det ska vara mört! Ta ut köttet och riv sönder det med en gaffel i grytan. Här kan man välja om man vill blanda det rivna köttet med barbequesåsen och löken eller om man som jag gjorde denna gång. Tog upp köttet, hällde bort sås och lök för att sedan lägga tillbaka köttet i grytan och riva i sär det. 
 
Kvällens pulled pork serverades med diverse tillbehör, såser och pitabröd. 
 
Ska tillägga att även Philip åt ikväll som annars petar i det mesta. Men nästan ett helt pitabröd med massa fyllning slank ner i den lilla magen. Bara det är ett gott betyg ;-)
 

Några tankar...

Man blir så snabb på att ta allting för givet. När vardagen flyter så flyter livet också med. Det blir så enkelt och man lär sig så läskigt snabbt att ta det mesta man har omkring sig för givet. 
Jag är rätt säker på att man någon/några gånger i livet får sig en tankeställare och hamnar i en "obekväm" situtaion på ett eller annat sätt. Man kan nog behöva dessa tankeställare lite oftare. Just att ta vara på det man har och uppskatta det. 
 
Jag fick nog min livs största "tankeställare" vid Philips födsel. Då först förstod jag hur skört livet är och vad livet verkligen betyder. Man har inte makten i sina händer och man kan på noll sekunder blir totalt matklös och hjälplös. Jag har nog aldrig varit så rädd och hjälplös som då. Jag hoppas för mitt liv att jag aldrig behöver känna så igen. Men däremot så bär jag med mig erfarenheten och styrkan som det ändå givit. Idag har jag ägnat både en och två tankar till just livet. Denna dag får mig att tänka på min son lite extra, tillbaka 2 år i tiden. Jag har backat bandet och försökt sätta mig in i hur jag kände och mådde då vår son föddes och första tiden efter det. 
 
Jag är så TACKSAM över den fina son jag och E fått tillsammans. Hans kämparglöd är något extra. Jag är lycklig  och tacksam över att han mår bra, är fullt frisk och framförallt en glad, lycklig liten kille med massor av bus, fart och fläkt! ♥ ♥ ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Världsprematurdagen 17 November

Världsprematurdagen och jag tänker idag lite extra på alla små kämpar som kommer alldeles för tidigt och skänker styrka till deras föräldrar!
Var tionde barn som föds i Sverige hamnar på neonatalavdelning. Idag överlever 80 procent av de barn som föds med en födelsevikt under 1 000 gram. 


Samtidigt passar jag på att hylla min egna lilla kämpe idag!! 




Godmorgon Lördag!

Morgonmys pågår hos oss! Lördag, hela familjen är lediga tillsammans, alla tre ligger i soffan under filt. Så mysigt att kliva upp och få tända en massa ljus om morgonen. Snart vankas det helgfrukost, det bästa som finns!




Innan jobbet

Lite fredagsfika innan jobbet känns som lite extra lyxigt idag. Nu ska väskan packas ihop med matlådan och annat innan det är dags att åka om få minuter. 
 
 

Fredag!

Fredag ige, veckorna går i rasande fart alltså. Ibland känns det som att dagarna går i ett och det är ett ständigt schema att följa slaviskt. Idag är en sån dag där dagen följs genom ett schema från morgon till kväll. Frukost och morgonmys tillsammans med Philip som jag för övrigt inte träffat ordentligt sedan i tisdags!!! 45 minuter igår morse påklädning och lämning på förskolan räknas den tiden?
 
Idag åt vi i allafall frukost tillsammans och hann med en stund i soffan framför morgontv:n innan det bar iväg till dagis. Efter dagis har jag roat mig åt den ständiga veckohandlingen. Hinner handla, hem, plocka ur matkassar och ordna lunch innan det är dags att vända på klacken igen. Ett kvällspass på jobbet väntar. Sedan är det HELG!
 
 
 

Tisdag

Igår badhuset och idag en hemmadag. Vaknade upp till en grå och regnig tisdag. Regnet har ÖST ner och ljuset har knappt visat sig där ute. Så lampor och ljus har varit tända hos oss exakt hela dagen. Detta var kanske inte heller min bästa tisdag jag vaknar upp till. Vissa dagar kan ju ibland vara bättre och vissa sämre. Idag kändes det som åt det sämre hållet just idag. 
 
Som tur var så kom Linda & William bort till oss under förmiddagen för lek, bus, lunch och fika. Väldigt trevligt och våra små grabbar har busat och lekt som bara den. Det blir så långt mellan varven och det känns som att sist vi sågs var dem små. Nu är är dem stora, leker och pratar med varandra. 
Sötast var nog när William skulle klä på sig och gå hem. Båda är så trötta och slitna efter dagens lek. Ändå säger William -" Nej, inte gå hem. Leka med Philip". 
 
 
Nu sover Philip en stund ute i vagnen. Jag tar en kopp kaffe och håller koll på tiden så han inte sover bort hela eftermiddagen där ute. Tänk att det alla redan börjar skymma. En timme till och sedan är det mörkt. Detta väder är inte direkt energigivande. Tur jag har ett pass på sats bokat ikväll. Kanske kan det leverera lite mer energi :-)  
 
 

Det närmar sig!

Nu är det timmar kvar och sedan denna långa söndag och arbetshelg över för denna gång. Jag längtar hem och ser fram emot två dagars ledigt tillsammans med min son. Undra vad vi ska hitta på?;-) 




Vinterlek

Det kan vara så att jag längtar en aning till vintern ändå. Det kan också bero en del på att nu börjar Philip bli så stor att vi kan ge oss ut bland snö/is på diverse aktiviteter. 
 
Om vi har tur så kan det bli åka av både i backen och på isen denna vinter;-)
 
 
 
 
 
 

Lek&Bus

Mitt i veckan och jag är ledig dessutom. Det är så skönt att få dessa lediga vardagar och jag uppskattar verkligen varenda lediga stund tillsammans med min lilla Philip. Det är något speciellt med skiftgång, just dessa dagar är oslagbara på något vis. 
 
Halvgrått väder och ledig dag tillsammans med bästa lilla yrväder resulterade i ett besök på Lek&Bus landet som ligger precis där vi bor. Väldigt uppskattat av lilleman som härjade som aldrig förr där inne. Extra skönt (tyckte mamman) att det var vi och ett barn till med sina föräldrar där. Hela leklandet för oss själva, perfekt! Vi stojade på i ett par timmar med ett avbrott för fika. Klättrade, åkte kana, kröp i tunnlar, hoppade, cyklade m.m. 
 
Lite förskjuten lunch hemma blev det efteråt och nu sover Philip en stund i vagnen. Jag passar på att slappa en stund i soffan. Jag tycker faktiskt att det är skönt så länge han vill och behöver sova en stund på dagen. Idag får jag nog hålla ett öga på klockan så han inte sover alltför många timmar där ute;-)
 
 

November

Vi har lagt oktober månad bakom oss och har tagit steget in i november. November brukar vara för mig en rätt tråkig månad. Det är nog den månad som jag fasar mest över under årets alla månader. Kanske kommer november se helt annat ut detta år? November har kanske blivit till det bättre!
 
Helgen spenderades i Sundsvall. Hann med både det ena och det andra utan att det kändes allt för stressigt åt alla håll och kanter. Ibland undrar man över dessa avstånd. Varför ska det vara så långt? 
Både jag och E har lärt oss att det alltid är en jobbig dag då man reser hem igen. Men Philip, har han lärt sig? Vad snurrar i hans lilla huvud? Hemresedagen är alltid jobbig och så här dagen efter när man landat hemma så känns det skönt att vara hemma igen. 
 
Ny vecka, nya tag väntar. E är på jobbet i vanlig ordning, Philip lämnade jag på dagis runt 9. Själv har jag varit och handlat lite inför kommande dagar. Dragit ett varv med dammsugare, tvättat och hängt tvätt. Jag har ett kvällspass på jobbet som väntar strax. Min helg-arbetsvecka stundar. Två dagars jobb och sedan två dagars ledigt för att sedan jobba hela helgen. En rätt tung vecka som brukar kännas bättre om man delar upp den en aning;-) 
 
Min lilla kärlek i morse. Vi läser ofta "boken om Philip". Ofattbart att stora kille varit så liten så liten.
 

Sundsvall

Vi befinner oss i Sundsvall denna helg. Har det bra och tar vara på tiden. Just nu är det mys mellan bad och middag. Philip och mormor ser på Pettsson och Findus.