Den berömda bänken!

Sitter och kisar mot solen på den berömda bänken här på jobbet. Hade jag vetat att jag skulle ha en sån här lugn stund så hade jag tagit med solbrillorna;-)


29:e april

Snart lägger vi även April bakom oss och tar steget in i Maj månad som verkligen är vår/försommar månad på riktigt. För oss betyder just Maj otroligt mycket och har så gjort dom sista två åren snart. Philips födelsemånad och början på sommaren....
 
Om bara några dagar fyller vår lilla kille 2 år! Tänk, hela två år har redan hunnit passera och för mig så kryper en sån där märkligt känsla på så här dagarna innan 2-års dagen. Det var exakt likadant förra året. Och frågan är om det alltid kommer kännas lite sådär "jobbigt" dessa dagar kring års dagen.
En känsla som jag inte kan sätta fingret på men helt plötsligt så känns allt en aning jobbigt och massor av minnen och känslor vaknar till liv från tiden innan och tiden då Philips föddes. Minnen som jag lagt bakom mig under restrerande del av året. Självklart så är jag glad och tycker det är fantastiskt roligt också med födelsedag och allt. Inte bara jobbigt... men det är svårt att förklara. Kort och gott, mycket känslor, minnen, både bra och dåliga.
 
Så här skrev jag i bloggen den 29:e april 2011 (helt ovetandes om vad som komma skall)
 
Är det någon som jag känner som har haft det? Eller är det någon av er som läser här inne på bloggen som har råkat ut för det vid graviditet?

Igår hade vi tid för kontroll hos vår BM. Mäta, väga, blodsocker och blodtryck osv. Jag hade då vid kontroll av blodtryck något för högt blodtryck och fick ta om detta efter lite vila. Blodtrycket hade gått ner men fortfarande något för högt. Magen mätte vi också och visst den har växt men BM tyckte att den borde ha växt lite till vid det här laget. Så därför fick jag imorse åka iväg och lämna ett urinprov för att se om protein i urinen finns. BM informerade om något som heter havandeskapsförgiftning. Vilket jag har hört talas om men inte riktigt förstått vad det är för något. Nu är det ingenting som säger att det är just det som mina tecken tyder på men för säkerhetsskull så kollar man upp allt noggrant. Vilket är jättebra;-) Jag själv anser mig frisk som en nötkärna och har inte ont någonstans! (Vid havandeskapsförgiftning kan man tydligen ha huvudvärk, ont i övre buken, svullen och i vissa fall se stjärnor). Fick i alla fall rådet om att ta det lite lugnare i några dagar. Så det är idag mitt stora projekt, att ta det lugnt och inte göra någonting över huvud taget! VILA, VILA, VILA!!

På måndag har vi tid för kontroll igen och förhoppningsvis så spökar inte blodtrycket då. Så i helgen blir det lugna puckar och prioritet TA DET LUGNT! Tur att det är helg och ledighet som stundar;-)
 

 
Misstanke om havandeskapsförgiftning fanns alltså medan jag själv mådde bra och tyckte att det kändes lite "onödigt" med rekomendationen vila! Fast å andra sidan minns jag att jag också tyckte det var bra att dom var noggran. Men jag var absolut INTE det minsta lilla orolig eller nojig över vad barnmorskan uppmärksammat. Och tanken på att vi skulle bli föräldrar inom några dagar fanns inte på världskartan. 
 
 
Det var då och idag så är vi såklart enormt glada över att det gick så bra. Ofattbart att liten blivit en sån stor kille. Det går så fort att man inte hänger med. Kommer man någonsin hänga med föresten? ;-)
 
 
 
Då/Nu
 

Godmorgon måndag!

Tidig tidig morgon i den här familjen. Så pass tidig att vi alla tre fick en vaken stund tillsammans innan pappa E åkte till jobbet. Philip går ibland själv in till oss på natten. Tidigt imorse kom han själv,med en bok i handen. En bok som han hämtat på sin bok list. Tokunge som tänkte att mamma och pappa skulle läsa saga!

Så blev det också... Att somna om var inget alternativ. Sedan gör det så ont i hjärtat när han blir så ledsen när pappa måste kliva upp och gå till jobbet. Efter muta om att pappa hämtar med cykeln på dagis i eftermiddag så kunde vi tillslut torka tårar. Mammas lilla<3

Nu myser vi framför Bolibompa en stund innan frukost och dagis. En aning knepig mysställning kan tyckas;-)


Fixarlördag!

En dag tillsammans med lilla familjen är till ända. Lördagen startade tidigt och bästa stunden är nog när vi äter frukost tillsammans alla tre♥
Ett besök till blomsterhandeln för att kolla in och samla lite info kring den häck som vi ska sätta här hemma. Det gick sådär eftersom personalen på den avdelningen inte jobbade och dagens personal inte alls var kunniga. Så tji fick vi och istället kom vi hem med en säck sandlådesand och några blommor att plantera i krukor. 
 
Väl hemma så tog vi tag i dagens andra "projekt" att få ordning på vår vind. E shoppade brädor och gjorde golv/förvaringsyta medan jag sorterade/rensade och fick ordning på sakerna. Allt detta medan Philip sussade ute i vagnen. Det går så fort när man inte har en liten hjälpreda vid sidan om som mer än gärna hjälper till;-)
 
Några timmar utomhus med fika och lek han vi också med innan det var tid för middag och grillning. En sån fruktansvärt härlig dag tillsammans har vi haft. Nytta med nöje dagen igenom och det känns så skönt att ha fått ordning med förvaringen. 
 

Välkommen helgen!

Så är det ÄNTLIGEN ledig helg tillsammans med lilla familjen här. Underbart och efterlängtat! 
Vi kickar igång helgen med lite fredagsmys deluxe. Så fort barnet somnat så ska vi hugga in på detta framför lets dance. Gissar på att det blir en tidig kväll eftersom det råkar vara två toktrötta föräldrar. Vi hade planerat in en film till fredagsmyset men eftersom ingen av oss känner oss specielllt "pigga" och chansen är 90% stor att vi sover 5 min in i filmen så spar vi den till imorgon:-)
 

Sommarfint från Lindex

Snart är det hög tid att börja fylla upp Philips garderob med sommarkläder. Eftersom han precis tagit klivet in i storlek 86 så gissar jag på att sommarens kläder blir i just size 86. Butikerna börjar så smått få in en hel del sommarnyheter och jag passar på att klicka mig runt och spana in gobitarna:-)
 
 

Afterdagis

Bästa veckan är nog denna som vi är inne i nu. Det innebär att det är E som lämnar och jag får lov att hämta hem vår lilla prins. På en tre veckors period så lämnar jag dom övriga två. Så denna vecka är som sagt efterlängtad:-)
 
Finns inget bättre än stunden då man kliver in på dagis och blir omfamnad av världens bästa lilla kille som blir glad över att mamma kommer samtidgt som han INTE vill gå hem. Idag hade han dessutom en stor bula och ett märke i pannan efter att ha trillat ute. Tänk att det fortfarande hugger i hjärtat när man får höra sånt och det gör ont i en att man inte kunnat vara där och tröstat. Bilden som man bär med sig på jobbet medan skruttis är på dagis är ju att han är glad exakt hela tiden, haha!
 
Regnet som på morgonen och förmiddagen försvann lagomt till jag slutade jobbet. E jobbade över några timmar och jag lockade Philip med en cykeltur. Innan det var klart så trampade vi ner till ica, köpte glass och satte oss i solen och spanade på alla bussar och lastbilar. En riktig höjdare för en liten kille:-)
 
 
 
 

It´s Friday

Äntligen fredag och jag fick i alla fall en mysig morgon tillsammans med min son innan det var dags för dagis. Som jag saknar min lilla kille dagarna när jag jobbar kväll. Men nu är det bara en kväll till innan jag får vara med min lilla prins ordentligt igen. 
 
Efter dagis åkte jag direkt till ica maxi och storhandlade. Hade hoppats på en löptur eller skön power walk i solen men regnet hänger i luften och till och med tvätten kändes mer lockande efter handlingen. Men nu är det snart dags för mig att åka ut till jobbet för att göra veckans sista kväll. Har jag tur så blir det en kvällspass i gymmet också. Intervallerna känns då väldigt lockande;-)
 
Hoppas solen hittar tillbaka till oss lagom till imorgon bitti. Vi har en späckad helg framför oss då vi väntar besök från Värmland denna helg. 
 
Nu en kopp kaffe och sedan jobbet....
 
 

Work!

Är det inte typiskt! Två dagars ledighet och två dagars regn och rusk. Idag kallar jobbet igen och idag skiner solen. Lämnade Philip 9 på dagis och trodde att äntligen skulle "utvecklingssamtalet" bli av. I höstas blev det aldrig något. Många försöka till att hitta dag och tid som hela tiden uteblev. Men även idag så uteblev samtalet. Trist och tråkigt eftersom jag nu faktiskt sett fram emot att få höra hur det egentligen går för vår lilla kille på förskolan. Orden som utbyts vid lämning/hämtning blir oftast inte alls så många och långvariga med tanke på att det alltid är full aktivitet då.
 
Så när det i morse inget samtal blev så kilade jag hem igen och bytte om till träningskläder för att ge mig ut i solen på en löptur. 6 km löpning i underbart vårväder blev det! Nästan så det kändes en aning varmt med pannbandet.
 
 
 
Nu börjar det dra ihop sig för att åka till jobbet. 3 dagar med jobb innan det blir helg igen. Två kvällar och en heldag. Väskan är packad med träningskläder och matlådan står redo i kylen. 

Inspiration

Barnet sover, regnet smattrar mot rutorna och jag känner att det är en alldeles lämplig uppgift att surfa runt och hitta lite härlig inspiration på nätet. Perfekta görat tillsammans med en kopp kaffe. 
 
Just i dagens inspirationsletande så hamnade jag på just porslin. Har ingen riktigt "fin" porslin mer än just kaffeservis. Känner att det skulle vara roligt att ha en uppsättning med tallrikar. Stora, små och kanske även snygga  uppläggningsfat. Har aldrig heller innan hittat något som jag känt "wow" detta vill jag samla på. 
 
Men just nu tror jag nog att jag har gjort det! Precis som så många andra så faller jag nog dit för det fina mateus porslinet. Finns en uppsjö av vackra tallrikar, fat, skålar, kannor m.m. Finns i så många fina färger att jag inte riktigt kan bestämma mig för vilken färg jag tycker är snyggast. Eller så kanske det skulle vara fint att ha flera färger som mtachar och garanterat kommer piffa till dukningen.
 
Så om jag ännu inte startat någon samling så kanske det är dags nu. Tror bestämt att detta fina porslin av märket mateus mer än gärna får flytta in hemma hos oss.
 
 

Regn och inga vårblommor här inte.

Ledig måndag tillsammans med min lilla prins. Hade hoppats på lite sol idag och en tur till plantagen för att shoppa lite vårfint till krukorna som står utomhus och ser riktigt risiga ut. Men idag bestämde vädret sig för att det tydligen skulle regna exakt hela dagen. I och med regnet så försvann även min lust till att shoppa vårblommor och än mindre vara utomhus och plantera ner dessa. TYPISKT!
 

Istället har vi roat oss med diverse tråk-göra så som som dammsuga, bädda rent i allas sängar, tvätta, hänga tvätt och sortera undan vinterkläder.... Inge vidare göra och Philip tyckte nog allt att vi valde en rätt så trist aktivitet. Just nu sover han som en liten stock där ute. 
Jag har passat på att ta mått på några fönster så jag vet storleken på eventuella mörkläggningsgardiner och regnet påminde mig om att Philip behöver ett par nya gummistövlar. Så kanske ska vi ta en sväng lilleman och jag efter mellis för att införskaffa ett par gummistövlar och mörkläggningsgardiner till sovrummet.
 
 
 

Mammas pojke!

Fick precis den här bilden skickat till mig här på jobbet. Grabbarna verkar vara i städartagen där hemma!


Godmorgon Söndag

Här hemma har vi precis vaknat helg familjen. Jag har dessutom fått en kopp kaffe levererat ända hit upp. Så medan grabbarna tassade ner så  ligger jag gott kvar en liten stund under täcket och njuter av en morgonkopp:-)
 
Ska strax gå ner och göra dem sällskap. Bästa stunden i dag är i detta nu. Timmarna innan jobbet kallar och den obligatoriska helgfrukosten som är ett måste! Sedan väntar många timmar på jobbet och nästa längtan blir till imorgon då jag har två dagars ledigt tillsammans med Philip att se fram emot.
 
 
Trevlig söndag!!

Lördag

Var det inte nyss jag jobbade helg? Så känns det i alla fall. Tiden går galet snabbt och jag gör visst ännu en jobbarhelg. Helg på jobbet sliter sönder hjärtat delvis. Långa dagar från mina killar när dom är hemma och är lediga. Bästa stunden på dagen är den när man kommer hem från jobbet lördag kväll. Middagen står på bordet och en glad liten kille vinkar glatt efter mamma i fönstret. Mitt hjärta smälter!!
 
Myskväll tillsammans med grabbarna och vi lät klockan ticka på lite extra länge innan det tillslut blev sängdags för Philip. Nu myser vi på lite olika håll jag och kära sambon. E spelar på sitt kära tv-spel och jag passar på att läsa i kapp diverse sidor/bloggar. Egentid och lördagsmys i perfekt kombo ;-) 
 

Bäääbää vita lamm....

Alltså herregud, jag dör nästan lite smått vid våra små sångstunder här hemma. Underbara älskade unge<3
Jag bara måste dela med mig av vårt lilla charmtroll som vi har här hemma. (bortse dock från mammans fantastiska sångröst, haha)
 
 

Veckans andra!

En glad mamma som direkt efter dagislämning drog av en löptur på 5 km. För övrigt veckans fjärde träningspass och veckans andra löptur utomhus!!

Underbart när man känner att träningen ger resultat och det helt plötsligt känns väldigt enkelt!


Plötsligt händer det!

I natt sov Philip HELA natten i sin nya säng. Kan inte minnas när han sov en hel natt i sitt rum!? Två gånger har jag gått in och gett honom nappen och sedan har han sovit vidare hela natten lång. Jag vaknade i morse av att någon grejade med grinden som sitter för trappan. Klockan var då 07.20 och min lilla kille har sovit hela natten för att sedan vakna och tyst tassa upp från sängen. Plötsligt händer det, eller vad säger man. Kanske var det bara en engångsgrej.
 
 
Idag kör vi på en ledig dag här hemma. Pappa E jobbar medan jag och Philip är hemma tillsammans. Så skönt med ett avbrott så här mitt i veckan. Än så länge har vi kört på en inomhusdag. Byggt med lego, ritat och pillat med pärlor på pärlplatta. 
 
Solen kämpar sig fram titt som tätt. Hoppas på sol i eftermiddag så att vi kanske kan plocka fram cyklar och ta årets premiär tur tillsammans.
 
 
 
Förra årets första tur. Philip en aning skeptisk....

"storpojksäng"

Har jag noterat här att Philip numer sover i en vanlig säng. Det har jag nog inte. Efter lite funderande fram och tillbaka så bestämde vi oss tillslut för att det nog ändå var dags att byta bort spjälsängen till en vanlig säng. Så sedan en vecka tillbaka så sover lilla herrn i en alldeles egen "storpojksäng". 
 
 
Man skymtar en sovande liten prins under täcket i den nya fina sängen:-)
Mammas och pappas lilla kille som helt plötsligt blivit en stor liten kille. 

Aprilväder!

Att helgen har varit rolig och intensiv märktes imorse. Jisses, vilken trött liten kille det var här hemma. Sovmorgon ända till klockan 08.10!!! En skön och seg start på vår måndag med andra ord. Att hinna till dagis till klockan 09 var bara att glömma. Men vad gör det egentligen när man inte behöver stressa för jobb eller annat som kallar. 
Så utan större stress kom vi iväg till dagis och det kändes som om jag knappt hunnit krama och pussa min lilla prins denna morgon. 
 
Jag hade en tanke och en plan om att ta årets första löptur utomhus denna morgon, direkt efter dagislämning. Marken är nu bar och med vädret som visat sig sista veckan så kändes det som att det äntligen är dags! Tyvärr spelar april oss alla ett spratt just idag och ute yr det små snöflingor runt i luften. Men löptur det det blev det, dock inte i den sköna morgonsol som jag hoppats och trott på från början. 
Är faktiskt förvanad och lättad över att det kändes så "lätt" och enkelt att springa så här första rundan. Tummen upp för det och naturligtvis så höjer det motivationen till nästa gång!
 
 
Kvällsjobb för min del idag och innan det ska jag se till att jobba undan lite vardagssysslor som ligger och släpar här hemma. 
 
 

Hoho!

Här inne ekar det tomt. Inte ett ljud sedan påskhelgen. Det har varit fokus på mycket annat och bloggen har inte direkt blivit prioriterad. Nu är ännu en helg till ända och det känns så skönt att nu får sjunka ned i soffan och känna sig helt nöjd över en härlig helg på alla sätt och vis. 
 
Familjen har varit lite splittrad denna lediga helg. Jag och Philip har haft tjejbesök av våra vänner Madeleine och Nellie. Tjejerna kom till oss fredag lunch och åkte hem till Sundsvall idag efter lunch. Så både mamman och Philip har haft fullt upp med trevligt sällskap dessa dagar. Så mysigt att få tid och möjlighet att kunna rå om vänner på hemmaplan. Det har blivit lite av "tradition" att vi ses en helg på våren och en helg på hösten. Det började när barnen bodde i våra magar och jag och E precis flyttat in i huset. Sedan kom mammaledigheten och då passade det ännu bättre med ett par lediga dagar tillsammans. 
 
Denna helg har vi förrundrats över hur jäkla snabbt tiden egentligen går. HALLÅ, var det inte nyss vi hade två små bebisar. Två små knoddar som låg på en filt och sprattlade tillsammans. Två mammor som surrade, fikade och hade MASSOR av tid tillsammans dessa dagar vi sågs. Nu när vi ses är det precis lika trevligt! Dock en aning mer full fart och mängder av mera skratt. För dom är så söta våra små. Ena stunden leka tillsammans hur bra som helst till att nästa stund bråka, slå på varandra och gråta av ilska över att inte komma överens till att i nästa stund klappa varandra på kinden, kramas och ge varandra pussar. GULLUNGAR! 
 

Två snart 2-åringar kräver sin del och trotsen tar dom ut på genom varandra. Så två dagar med fullt fart plus två mammor som tagit igen förlorad tid långt in på sena kvällen/natten gör sitt. Alltså en rätt så trött och nöjd mamma här hemma denna söndag kväll. E han har haft "egentid" på sitt håll denna helg. Herrklubb tillsammans med grabbarna stod på hans agenda. 
 
 
 
Ikväll blir det en tidig kväll och vi laddar om batterierna inför kommande vecka.