Egypten

För 1 1/2 vecka sedan packades resväskorna och vi reste till Egypten. Sol, bad och värme med all inclusive i en veckas tid stod på agendan. En resa som vi bokade i höstas och något som vi pratade om vore lite lyxigt och skönt om vi kunde lyckas göra under föräldraledigheten och när lillebror var någonstans runt 7-9 månader. Vi åkte tillsammans med Linda, Farzad och barnen. Barnen laddade till tänderna över både flyg, bad och glass. Redan när vi satt på flyget och knappt kommit upp i luften så utbrister Philip "-Det här är den bästa semestern någonsin".
 
 
 
 
 
 
 
Med andra ord har vi haft en härlig vecka tillsammans. Så skönt att få en vecka tillsammans, att bara vara. Inga måste, ingen tvätt, ingen städning, ingen matlganing och att knappt fundera vad klockan är. Lyx att bara få vara och ha roligt tillsammans! Men som alltid så känns det faktiskt skönt att komma hem igen också. Borta bra men hemma bäst ;-) 
 
 
 
 
 
 

Heldag i backen

Vaknade upp till en blå himmel, strålande sol här i Storhogna i morse. Så vi packade ryggsäcken och gav oss iväg för att spendera dagen i backen. 
 Vi har haft en grym dag i helt underbart väder. Avrundade dagen med middag på Storhognas nyöppnade ställe. Nu sover båda barnen och vi andas ut i varsin del av soffa medan brasan sprakar. Mysigt! Åh, vad jag önskar mig en kamin/öppen spis i huset i framtiden;-) mysfaktor HÖG! 

Morgonmys i fjällstugan!

Bilresan gick otroligt bra igår em/kväll upp till fjällen. Inga större katastrofer för Noahs del och Philip han är helt otrolig när det gäller åka bil. Strax innan 11 igår kväll kom vi fram. 

Noah väckte oss alla imorse 6.30 och tyckte det var godmorgon. Gäsp säger vi andra eller iallafall två av oss. 
Nu blir det strax upp och hoppa och sedan hoppas vi på en fin dag i backen. 
Bästa stället

Så fort han får chansen så smiter han in i brorsans rum. Vad är några fjuttiga bebiskeksaker i ett eget blivande rum om man kan smita in i brorsans välfyllda och spännande rum? Mycket roligare! 
Extra lyxigt när brorsan inte är hemma och kan stoppa honom, haha! 
Noah 7 månader

 
Idag blir den här killen 7 månader. Vi har en 7 månaders bebis här hemma, galet. 
Just på 7 månaders dagen är han snorig, hostig och inte riktigt sig själv. Tand nummer 2 är på väg att poppa upp också och mamma tror att det är en kombination med en jobbig tand och en förkylning som ställer till det för vårt lilla hjärta just nu. Oroliga nätter med täppt näsa och orolig sömn. Halvdålig sömn dagtid och lite ovanligt mycket ledsen för att vara vår annars så glada och goa Noah. 
 
Sitter fortfarande inte själv utan stöd men tar sig fram med rasande fart längs med golvet. Fick nu i dagarna fart på gåstolen också. Så nu går det undan. Akta fötter/hälar och möbler när han sätter fart :-) Skrattar och busar med Philip mer och mer för varje dag och det är något som verkligen värmer i hjärtat. Att se Philip och Noah tillsammans är bland det absolut finaste jag vet. Älskar deras kärlek som sprudlar mellan dom och det band som dom knyter samman för varje dag. Kommer säkert komma en hel del tårarar och bråk med tiden också. Men just i dagsläget så är det bara kärlek bröderna i mellan <3
 
För en vecka sedan så byttes liggdelen ut mot sittdelen på vagnen och genast blev det en nöjd kille som kan sitta upp och spana när vi är ute och han inte sover. I och med det kändes det i mammahjärtat att den allra första bebistiden är lite förbi. Så det var med lite blandade känslor det byttes för mammans del. Idag på självaste 7 månadersdagen så gjordes det premiär ute i gungan. Helt okej tyckte Noah:-)
 
 
Snart åker han också iväg på sitt livs första utomlandsresa. Spännande och lite att tänka på för mamma och pappa när det gäller packning och planering. 
 
 

Sömnlös natt

Godmorgon! Vakna före 07 och har nog haft den värsta natten på 7 månader. Kan ha varit vaken nattens alla timmar mer eller mindre. 


Det är inte ofta jag gnäller över sömnen. Men nu gör jag det. Tom på sömn och tom på energi. Tur det är lördag och vi är lediga hela familjen.

Matmonster!

Den här lilla killen han tycker det är rätt gott med mat. Äter det som bjuds och oftast med god aptit. Mysigast just nu är nog kanske att vi vid varje måltid är samlade kring matbordet hela familjen. Oftast i alla fall. Frukostarna har liksom blivit lugnare nu när Noah är med och äter tillsammans med oss. I morse provsmakade han lite ägg för första gången. Gapa och svälj är hans melodi;-)
 
 
Det sprids verkligen vårkänslor i Stockholm just nu. Inte en snöflinga kvar. Gatorna börjar sopas fria från sand och idag visade solen sig från sin bästa sida. Så även att på söndag lovas det stor sol och 13 grader varmt. Vårkänslor! Jag och Noah tog en promenad tillsammans med Klara och Ivar efter lämning på dagis i morse. Promenad bort till Fresta och sedan hängde vi på babycafé i någon timme innan vi åter promenerade hem i solen igen. En skön torsdag. Tänkte när solen lyste in som värst i morse att städning är ett måste och kanske borde jag stannat hemma och tagit tag i det? 
 
Blev ett träningspass på sats tillsammans med Helena ikväll också. Mitt tv program för kvällen var inställt och helt plötsligt blev det helgstädad så här på kvällskvisten. Så nu kan vi ta helg på riktigt då. Skönt med en fredag helt utan måsten. Så välkommen helgen!