Ett rum till en stjärna!

Tänkte dela med mig av en inblick i Philips nya rum. Rummet är nästan färdigt. Det saknas några detaljer och några tavlor samt hyllor ska så småningom komma upp på väggarna. 
 
Ett lite grabbigare rum till en större liten kille ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi har en kille som är ganska så nöjd och stolt över sit nya fina rum! ♥
 
 
 

Lördag!

Vilken fantastiskt höstdag det bjuds på idag. Solen skiner och det är underbart september väder. Det är lördag och hela familjen är ledig tillsammans. Älskar det!
 
Vi har pysslat inne på förmiddagen, badat och myst fram till lunch. E har dragit igång projekt tapetsering på övervåningen. Philip ska få ett lite grabbigare rum är tanken. Jag längtar mest tills taperna är på plats och jag får sätta klorna i piffandet av rummet! 
 
Just nu sover Philip ute i vagnen. Så fort han vaknar så hoppas jag att han är sugen på en tur med sin springcykel. 
 
En liten sneak a peak på Philips nya rum... 
 
 
 
 

Fotografering!

Precis kommit hem från jobbet och ska alldeles strax vända om för att gå bort till dagis. Det är fotograferingsdags idag och själva porträttkortet ska tas i samband med att föräldrarna hämtar. Så först fotografering och sedan hemgång. Måste bara andas några få minuter själv och ladda om batterierna en aning. Tidiga morgnar på jobbet denna vecka och idag bröt jag mönstret helt och hållet genom att spendera dagens alla timmar framför datorskärmen. Inte helt enkelt när man är så fruktansvärt ovan som jag är! Trött.nu och huvudvärk deluxe!
 
 
Igår fick mamman lite påfyllning på sitt längtan-konto. Saknade och efterlängtade vänner som gjorde en liten tripp till S-holm och passade på att stoppa hos oss. Middag, fika och surr i några timmar gjorde susen! Dessutom fick vi träffa lilla sessan Stella. Sjukt söt!
 
 
Oj, så mörka bilder. Men dom är där på bilden, tjejerna alltså. Sophie, mamma Yejka och lilla Stella.

Nyklippt!

Idag kom vi äntligen iväg till en salong och fick ordning på Philips trassel till hår. Det växer så fort hans blonda lilla kalufs. Spännande värre att få sitta i en ferraribil när man klipper håret tyckte Philip. Han satt som ett litet ljus och blev så otroligt snygg! 
 
 
När man sitter blickstilla som ett litet ljus och låter sig klippas så får man en klubba av frisören. Ganska stolt kille!
 
Stolt och fantastiskt fin nyklippt liten kille!
Mammas älskade unge! Så fantastiskt fin så att jag tror jag dör! ♥♥♥
 
 
 
 

Fredagsmys!

Efter en schemaändring för min del så slutade det med att hela familjen samlades hemma i eftermiddag och kunde inleda helgen på bästa sätt. Hembakad pizza och klassiskt fredagsmys. Festis och popcorn i soffan framför tv:n tillsammans. Så mysigt och så uppskattat!
 
Nu är det äntligen helg och helgen som ligger framför oss känns rätt oplanerad ändå. I morgon får vi i och för sig lunch besök. Sofia, Micke, Nils och Emil är på besök i Stockholm. Det ska bli så roligt att ses och som vi längtar efter dem!! 
 
Tippar på att fredagskvällen slutar rätt tidigt. Nämligen två trötta föräldrar här i soffan som är galet trötta, huvudvärk och saknar sömntimmar på kontot. 
 
 

Mitt i veckan!

Idag är vardagen tillbaka hos oss efter två sköna lediga dagar. Lämnade Philip på dagis i morse och passade på att direkt efter ge mig ut på en timmes skön powerwalk. Min nya grej har nog blivit podcast. Kanske är jag en aning sen av mig och efter. Men inte förrän nu har jag fått upp ögonen för alla dessa podcast. 
 
Så en timme blev det ute i ett halvgrått och disigt väder. Så skönt och välbehövligt. Har hunnit med att plocka här hemma lite, förbereda inför några dagars jobb och tider där vi totalt går om varandra här hemma. I stort sett så ses vi inte förrän på lördag igen. 
 
Nu ligger lunchen i magen och om en liten stund är det dags att åka mot jobbet. 
 
 

Pippi Långstrump

Märks det kanske att pippi långstrump är en stor favorit hemmma hos oss just nu. Det är pippi på film, läsa pippi bok, pippis båt och pippis hus, pippisången och ibland kommer till och med självaste pippi långstrump på besök också! ;-)
 
 
 
 
 
Ena stunden pippi, andra stunden karlsson på taket, en annan stund är det bamse och för att inte heller glömma blixten och bergarn. Många små favoriter är det som gäller. Fast sötast av alla dessa favoriter är nog ändå den livs levande lilla pippi i mini format ;-) 
 
 
 

Får man säga så här...

Men nu längtar jag faktiskt lite liiiite efter hösten. Längtar efter den friska luften, höstiga fina färger men gärna en vacker höst med mycket soliga höstdagar. Förstår ni vad jag menar? Det är fortfarande sommarvärme som det bjuds på och vi vandrar fortfarande omkring i sommarkläderna. Jag älskar det till varje pris och denna sommar som varit har varit oslagbar! Men just nu njuter jag faktiskt om kvällarna när det är mörkt ute och klockan knappt slagit 21.00. Man får tända ljus och bunkra upp med nya goda te smaker här hemma. I Love It!
 
 
Jag och Philip har två dagars ledigt så här i starten av veckan. Så för vår del blir det kortvecka med jobb och förskola. Igår var vi till plantagen och shoppade höstblommor i sommarvärme. På eftermiddagen tog det faktiskt emot att plantera dessa då det kändes för varmt för att sätta ljung i krukorna ute. Men ner i krukorna kom dom och jag är faktiskt nöjd. Betydligt bättre än dom vissna sommarblommorna som var helt döda. 
 
 
 
 
 
 
Idag har vi varit inne på förmiddagen. Målarfärger åkte fram så vi har målat, kladdat och målat lite till. Väldigt roligt och väldigt mycket färg ;-)
 
 
 
Nu sover Philip lunchvila och jag funderar på om det är någon idé att dra igång projket stryka och byta gardiner i köket eller om jag ska avvakta med det ett tag till. 
 
 

Torsdag!

Ännu en ledig dag. Min sista innan arbetshelgen drar igång. Philip är en sväng på förskolan som vanligt på våra lediga torsdagar. Både och att lämna dessa torsdagar, fast visst blir man mer effektiv och hinner få undan här hemma innan helg och jobb knackar på. Skulle åka och handla men skippade det eftersom E4:an stängs av då Obama lämnar Sverige idag. Så det får bli ikväll helt enkelt. 
 
Så min lediga förmiddag har ägnats åt att dammtorka, dammsuga, torka golv, städa badrum, startat en maskin tvätt och putsat alla fönster på nedervåningen både invändigt och utvändigt. Puh! 
Jo, jag har även hunnit slänga ihop en äppelkaka mitt upp i allt också. Så idag får det bli smarrigt eftermiddagsfika;-)
 
 
Nu ska jag andas ut en stund innan det snart är dags att hämta hem min lilla älskling igen! Längtar♥♥
 

Fika i skogen

Timmarna utomhus idag har spenderats i skogen eller skogen och skogen. I vår lilla skogsdunge som ligger precis där vi bor. Den är tillräcklig om man är hemma, ute och leker men ändå vill göra något utanför tomten. Philip var helnöjd och det var dit han ville gå när vi var ute både före och efter lunch. När vi var ute på förmiddagen så konstaterade han att man ska fika om man är i skogen. Helt rätt och väldigt klok liten kille jag har inser jag! Så fort han vaknat efter sin lunchsovning så var det första han sa var att han ville ta med fika och gå till skogen. Lilla trollungen! 
 
Så vi fick lov att packa med oss fika i hans lilla ryggsäck och gå ut med detsamma. Vi fikade, spanade in kojan som dom stora barnen byggt, tittade på nyckelpigor, myror och lekte. Några ynka små blåbär fanns även kvar och Philip ropade -"meeeeeera blåbär mamma". Inte ens när pappa kom hem från jobbet ville han gå hem. Avslutade dock med att hitta ett vattenhål och jag han bara höra -"bada mamma, badaaa". Så när vi var blöta så kunde vi gå hem igen. 
 
En mysig dag på hemmaplan har vi haft idag. Jag tror nog vi får ta och packa oss iväg till riktiga skogen när nästa lediga dag kommer för lilla familjen. Typ nästan helg;-)
 
 
 

Obama på besök

Onsdag idag och ledig dag för mig och Philip. Så skönt! Jag hade nog hoppats på liiite längre sovmorgon än 6.45 eller i alla fall få ligga kvar i sängen en stund. Men inte då! Upp och hoppa tyckte Philip som jag tror vaknade på lite fel sida imorse. 
 
Detta gick till sig så småningom när vi kom ut genom ytterdörren för att promenera bort till skogsdungen. Philip ville spana på kojan som dom stora barnen byggt. Vinkade till dagis som han såg på håll och satt på en sten och önskade efter saft och bulle. Gullunge! Så vi får nog packa lilla ryggsäcken sedan när han vaknat och göra en liten utflyfkt i eftermiddag. 
 
Å vilken tur jag har som är ledig idag och inte behöver fundera på bil till och från jobbet denna dag. Med tanke på att Barack Obama är på Sverige besök idag och imorgon så är typ hela Stockholm avspärrat. Vi håller oss hemma och nöjde oss med att se helikoptrarna som flög ovanför kortegen när dem passerade E4:an innan. 

Första måndagen i september!

Ibland går tiden så galet snabbt. Tänk att det redan har hunnit gå ett helt år snart sedan Philip skolades in på dagis. Ett år tillbaka så njöt jag för fullt av mina sista vecka som föräldraledig tillsammans med min son. Så vid den här tidpunkten så var vi på semester hos min farmor i Skåne tillsammans med mamma/mormor. Philip åkte flygplan för första gången och kom igång ordentligt med sitt gående. Det var då det liksom "lossnade" ordentligt för honom under den veckan. Lagomt till förskolestarten som drog igång när vi kom hem igen.
 
 
Idag ett år senare så har vi en vanlig måndag. Philip och jag hade mysig grötfrukost tillsammans här hemma innan det var dagis dags. Första dagen som det känns riktigt kyligt och det kändes bäst att fylla på med både mössa och fingervantar på dagishyllan.
 
Efter läming så tog jag en rejäl promenad. Så himla skönt att ägna en timme åt att vara ute och promenera samtidigt så lyssnar jag på podcast. Egentid deluxe! 
Snart dags för lunch för mig med innan det bär iväg på eftermiddags/kvällsjobb. Solen kikar fram nu och det ser ut att bli en riktigt härlig september måndag!
 
 

Bio premiär!

En riktigt skön söndag har vi haft. Hemma på förmiddagen och fixade. Klippte gräs, rensade ogräs och det kändes för första gången som att verkligen hösten knackar på nu. Kallt ute och jacka åkte på. Solens strålade kämpade för att värma men luften känns så där härligt frisk. Lite mysigt och jag längtar faktiskt lite efter hösten nu. Får man säga så? Igår när det regnet ÖSTE ner så tyckte jag verkligen att det var så skönt och så mysigt med en sådan dag. Vara inne och greja. Lampor och ljus tända. Mysfaktor HÖG mitt på dagen!
 
 
För att bevara den "höstiga" känslan så fick det bli soppa till lunch och medan Philip sov hann vi med någon timmes fixande inne. E fick köra någon sväng till sörab och slänga skräp. Jag hann plocka och röja undan en massa på vinden. Skönt!
 
Eftersom förmiddagen ägnades åt att fixa både inne och ute så bestämde vi att ägna eftermiddagen åt familjemys. Biopremiär för Philip blev det! Alfons Åberg blev den första filmen för vår lilla son att se på bio. 1 timme och 13 minuter, jag fasade lite och var lite osäker på om han verkligen skulle ha tålamod att sitta stilla så länge. Alfons har vi en bok som vi läste rätt mycket men annars ingen favorit så som pippi och karlsson är just nu hemma hos oss. Vi berättade innan vi åkte att vi skulle kolla på film på en JÄTTE stor tv. Det var en förväntansfull kille som klev in på bion och tyckte det var så spännande. Som ett ljus satt han genom hela filmen. Mammahjärtat slog en dubbel volt av att se sin lilla son som är så stor att han kan gå på bio, sitter som ett ljus och ser på film å äter popcorn. Älskade unge ♥♥♥
 
Efter bions slut så fick det bli middag innan vi åkte hem. Riktigt skön och mysigt att slippa alla måsten och bara vara tillsammans! Hemma igen så blev det direkt hopp i badet innan läggdags och det känns som om vi alla tre har hunnit ladda upp batterierna efter denna helg. Redo för en ny vecka med allt vad jobb och dagis heter....