På Arlanda och inväntar boarding! Nästa Ba...

img_0179 (MMS)

På Arlanda och inväntar boarding! Nästa Barcelona!! Trevlig helg;)


Släkten har åkt hem efter en mycket trevli...

img_0176 (MMS)

Släkten har åkt hem efter en mycket trevlig helg tillsammans, E och hans Väsby vann dagens hockeymatch. Passande då släkten fanns på läktaren;) Det blev tomt på klippgatan, men vi firar älsklingens 30-års dag hela kvällen ut! Just nu med kaffe, te och choklad tårta!


Grattis på födelsedagen världens bästa äls...

img_0174 (MMS)

Grattis på födelsedagen världens bästa älskling!!! <3


Vilket charmtroll han är lille söte Leon;)

img_0169 (MMS)

Vilket charmtroll han är lille söte Leon;)


Mysig dag tillsammans med Kristel och söta...

img_0170 (MMS)

Mysig dag tillsammans med Kristel och söta lilla Leon!


Bakning för hela slanten! Kanelbullar, kär...

img_0166 (MMS)

Bakning för hela slanten! Kanelbullar, kärleksmums och dumle kakor!


Kvällens dessert: Mjölkchokladpannacotta!

img_0165 (MMS)

Kvällens dessert: Mjölkchokladpannacotta!


Wokpannan plockades fram ikväll! Nu väntar...

img_0164 (MMS)

Wokpannan plockades fram ikväll! Nu väntar en god middag och ett glas rött;)


Första kalla morgonen på jobbet är här! -2...

img_0163 (MMS)

Första kalla morgonen på jobbet är här! -2 visar termometern i bil här på Bromma *brrr*. Godmorgon lördag!!


Bakad potatis med skagenröra o till det et...

img_0162 (MMS)

Bakad potatis med skagenröra o till det ett glas vitt vin! Fredagslyx så här solo hemma;)


Fredagsmys alldeles själv i soffan

Det funkar det också... eller åtminstonde ikväll;-) Känner att det kan bli en riktigt skön kväll så här helt solo. Är rätt nöjd sedan förmidagspass på jobbet och jag vet att jag jobbar hela helgen. Börjar redan 08:00 imorgonbitti. Så inga större utsvävningar för min del denna helg.

Dessutom är det idol på tv:n ikväll, jag njuter av en kall bacardi breezer och en bakad potatis med skagenröra skall tillagas till middag. E han drog nyss iväg med sina grabbar. Hela hockeylaget skall ut och äta samt bowla(tror jag det var). Trevligt för mitt hjärta <3

Hoppas dem får en trevlig kväll ute! Jag själv är helt å hållet nöjd med att tända upp lite ljus här hemma och krypa ner under filten. Men innan idol börjar och den bakade potatisen blir bakad så kanske jag skulle ta mig ett skumbad!

Jaa, så får det nog blir!

Over and Out!
Trevlig Fredag!

Kvällsfika till sista perioden av hockeyma...

img_0161 (MMS)

Kvällsfika till sista perioden av hockeymatchen mellan Timrå-Färjestad. Te och varma mackor med kantareller;-)


Å nu...

Skall strax bege mig iväg för att tvätta bilen och handla mat på maxi. Matsedeln är färdig skriven, tvättstugan är färdig för denna gång, tvätten är ihop viktvikt och undanplockad. Så nu kör vi!

Läste något om snö flingor som virvlade runt i luften uppe i Sundsvall. Stämmer det tro? Har svårt att tro det när man kikar ut här i Stockholm och möts av ren och skär höst. Himmlen är blå, solen skiner och tempen visar 9 grader varmt.



Startar torsdagen med en skön prommis! Här...

img_0159 (MMS)

Startar torsdagen med en skön prommis! Härligt;)


Hockey & matlista!

Ikväll är det tv:n och soffans kväll för hela slanten. Onsdag och den enda dagen på veckan som jag kan sitta bänkad framför tv:n hela kvällen. Det är program maraton med start ut av halv åtta hos mig och sedan löper det på med bonde söker fru, Berg flyttar in, välkommen åter. Vilken kväll!;-)


Just nu kämpar jag febrilt med att knåpa ihop en veckomatsedel och skriva inköpslista. Planerar även in lite bakning inför E:s födelsedag! Samtidigt som jag söker bland matrecept och kakor så följer jag även hockey matchen mellan Vallentuna - Väsby. Håller tummarna för att det är en glad och nöjd sambo som kommer hem ikväll;-)


Trevlig Kväll!!

Svamp på tork! Ganska bra jobbat att få st...

img_0158 (MMS)

Svamp på tork! Ganska bra jobbat att få strö ut svamp på en bricka utan att ens varit i närheten av svampskogen! Fick en påse svamp av min snälla kollega som plockat massor av svamp! Då menar jag MASSOR! Hela 60 kilo svamp!!!!


Dagens middag!!

img_0156 (MMS)

Dagens middag!!


Snabbt och lättlagat så här en söndag kväl...

img_0157 (MMS)

Snabbt och lättlagat så här en söndag kväll efter hemma match mellan Väsby - Arlanda. Hembakad pizza!


Hem och Villa mässa!

I våras när äntligen hemma mässan anordnades i kista så var jag och E där. Jagade parkering lääänge, betalde dyrt för både parkering och inträde. Sprang igenom mässan på 30 min och efter det var vi nöjd och lite besviken. Alltså ingen märkvärdig mässa tyckte vi då! Men E pratade redan då med mig om höstens hem & villa mässa. Jag lade det på minnet och nu var plötsligt den helgen äntligen här. Men i våras hade vi absolut ingen aning om att när vi nästa gång skulle gå runt på en mässa så skulle vi vara husägare.

Så det var med höga förväntningar vi åkte till mässan idag. Stooor mässa, massor av folk och massor av försäljare, tips och prylar. Men till min stora förvåning så stegade vi ut ur mässan nästan tomhänta och lite förvånade! Endast en ynka påse med 5 stycken inredningstidningar inköpta för 50:-! Vilken billig dag;-) Och ja, mässan var helt OK!


Kvällen har varit en lugn sådan. En riktig lördagsmys kväll med allt vad det innebär... Tända ljus, en flaska rött vin, god middag, efterrätt och lite hockey på tv:n. En helt OK lördagkväll här hemma på Klippgatan;-)

Möjligt att det redan kan vara helg!?

Lägenheten är helt nystädad och det innebär att det är dammtorkat, dammsuget, våttorkade golv och skurat badrum. Även blommorna (som blivit bortglömda) har fått sig en slurk vatten. Om det känns bra? OoJaa! Nu är det bara en matlista inför nästkommande vecka som skall planeras. Morgondagen är räddad för då blir det minsann räkor och vin för hela slanten tillsammans med finaste Amanda och Stefan. Men resten av helgen och veckan då? Önskar det kunde dimpa ner en ny ica buffé tidning i lådan. Är det vuxenpoäng tro om man längtar efter tidningen buffé;-) Vuxenpoäng eller inte. Men det är faktiskt väldigt skönt med enkla vardagsrecept att följa och billiga veckan är helt perfekt att köra efter!


Nu ska jag ägna denna torsdagkväll åt att umgås med sambon samt klura på matlistan. Tänker även njuta lite av att det är helg för min del nu. Ledig fredag, lördag och söndag. Härligt värre!;-)



Trevlig torsdagkväll & trevlig helg på Er! <3

Söndag

Igår kväll firade vi lite här hemma på klippgatan. Det skålades i skumpa och lagades 3-rätters middag. Eller det blev aldrig hela tre rätter kom jag på. Till förrätt serverades vitlöksgratinerade musslor och till huvudrätt helstekt fläskfilé, klyftpotatis, färsk smörkokt majs, halloumi, sallad och sist men inte minst en grymt god svampsås gjort på kantareller. Den tredje rätten då? Vart tog den vägen? Till efterrätt skulle det ha serverats vit & mörk choklad cremé brulé. Men efter huvudrätten var vi båda så mätta och blev istället sittandes vid middagsbordet, surrade om kommande framtid och drack vin.

Lite senare fick vi även finfrämmande av Farzad & Linda (våra kommande långgrannar). Drack vin, surrade och planerade framtiden! Grabbarna passade på att både spela och se fotboll på tv. Efterrätten då? Ja, den glömdes helt enkelt bort bland det trevliga sällskapet;-) Fanns så mycket annat gott på bordet! Lördagen blev en väldig trevlig sådan, speciellt kvällen! Väldigt trevlig kväll tillsammans med fina vänner!


Dagens sovmorgon var alltså inte helt oläglig idag. Tvärtom! Var ingen större aktivitet förrän halva dagen passerat. En lugn söndag än så länge. E gick hem till Knorring för att fixa klart i hans kök och jag passade på att ta mig en skön prommis runt pampas marina. Blåsigt och friskt höstväder kan man lugnt säga! Lite tvättstuga och bubbelbad på det så är söndagen komplett! Nu väntar en skön kväll i soffan med tacos till middag, ensam mamma söker på tv och en film som jag hittat å vill se. Om vi nu klarar att kolla på en film... För just nu så fladdrar andra tankar omkring HELA tiden. Vad vi än gör så går vi båda två runt och tänker hus, hus, hus, hus och ännu mera HUS;-) Vi planerar, möblerar och tänker hit å dit. Vi gör två helt oskilda saker och helt plötsligt har någon av oss kommit på en annan idé eller lösning. T ex. hur vi skall möblera. Om ändå tiden bara kunde rusa lite fortare fram;-)


Nu skall jag ägna tvätten en stund. Vika trosor, kalsonger och sortera strumpor. Underbart! Å kanske ägna kommande bostaden en liten tanke. För tänk om några månader kommer jag stå i den fina tvättstugan och sortera tvätten;-)


Ha en fin söndagkväll!!

Blåsig höstprommis!

img_0151 (MMS)

Blåsig höstprommis!


Firar med helstekt fläskfilé, klyftpotatis...

img_0144 (MMS)

Firar med helstekt fläskfilé, klyftpotatis, färsk majs, sallad och kantarellsås! Till det så klart ett glas rödvin. Trevlig kväll!!


Husägare!!?

Sug på den ni! ;-) Men det stora steget är taget och nu är vi s.k. "villaägare". Ett hus, egen tomt, trädgård... You name it! Mäktigt? JAAA....Om ni frågar mig så! Eftersom jag aldrig (efter att jag flyttat hemifrån) bott i något större än en etta så är detta steg ENORMT! Och det känns fantastiskt bra, overkligt, som en dröm och en massa annat ;-)


Självklart trivs vi i vår lilla etta här på Klippgatan. Den är fin, rätt rymlig och bra på alla sätt och vis förutom en enda liten detalj. Den saknar balkong! Går vel an nu när hösten och vintern kryper på, men sommartid så kan ni tänka er hur det är. Högst upp på åttonde våning och ingen balkong! Kul?? Näe, inte speciellt! Så en sak till... den lilla detaljen om parkering. Det kan också vara rätt så störande ibland.

Men om ca. 2 1/5 månad så försvinner dessa små störningsmoment. Jag kommer kunna åka iväg och storhandla, parkera bilen på VÅRAN uppfart och bära in kasse efter kasse. Känner jag för att tvätta bilen...Ja, då gör jag även det hur lätt som helst. Vi kommer kunna vara ute, sitta ute när vi vill utan att lämna hemmet. Nu kanske det inte är rätt årstid för varma sommarkvällar utomhus och grillning. Men det kommer förmodligen finnas snö. Och snön lär måsta skottas bort. Så ute kommer vi garanterat få vara oavsett om och när vi vill. En snöskyffel kanske borde skrivas in på inköpslistan?

Solna då? Det är vackert. Solna är fint och jag trivs i Solna. Det är nära till fina promenadstråk, centrum och med en total tid på 20 min så befinner man sig mitt inne i stan med hjälp av T-bana. Dessutom väldigt nära till jobbet. Sammanfattningsvis så är Solna perfekt! Nu tackar vi för tiden i sköna Solna och ser fram emot en framtid och vårt härliga liv som kommer att bli lite lantligare ute i Upplands Väsby, Bollstanäs. Lite längre till jobbet men helt OK ändå. Även om jag trivs i stadsmiljö så är jag i grund och botten en riktigt liten bondjänta som är uppväxt i hus, på landet och med skogen som granne. Så det vore konstigt om jag i mitt vuxna liv skulle bosätta mig i en lägenhet för att sedan tillbringa mitt liv där tillsammans med min familj. Nej, jag är uppväxt på landet och är glad för det. Även om vi inte hamnar ute på landet helt och hållet så är vi ändå en bit bort från stan. Och det är ingen bondgård vi har köpt, inte ens stall och inte heller en hundgård finns. Så ni kan andas ut.... Det är en helt vanlig, fin liten villa som är perfekt för mig och min älskade E! ;-)

Detta mina kära vänner det känns helt underbart! ÄNTLIGEN!