Höstlov

Mitt i veckan och mitt upp i höstlovet. Här pågår höstlov för fullt. Philip är ledig från förskolan hela veckan så det är ingen tvekan om att dagarna går i ett här hemma. I måndags teater på öppna förskolan, igår en heldag på lek & bus tillsammans med kompisen Lukas. Idag blev det hemmamys på förmiddagen och efter lunch bar det iväg till ishallen för skridskoåkning. Tur lillebror är snäll och sov i vagnen så mamma kunde åka med Philip. Ibland funkar tajmingen väldigt bra som tur är :-)
 
 
En bild från helgens skridskopremiär i Arvika. Lycka att få följa med kusin Alfred på skridskoskola!
 
 
 

Tips och idéer, Noahs önskelista

Det närmar sig både dop och sedan börjar så smått även julklappstankar att snurra i huvudet. Har fått lite förfrågningar på önskemål vid doppresent. Så vad önskar man sig när man är en liten bebis och dessutom lillebror? Mamma har hjälpt honom lite på traven ;-)
 
 
En personlig födelsetavla i skala. Beställes från personligfodelsetavla.se. Fantastiskt fin tavla och ett minne för livet. 
 
 
När vi ändå är inne på tavlor. Här är en annan fin tavla som gärna skulle få pryda det kommande rummet. Tavlan kommer från kids koncept. 
 
 
 
 
Storebror har den blå/silvriga barnkammarboken. Den har/är en riktig hit fortfarande. Så lillebror skriver upp den randiga på sin lista.
 
Snygga och roliga leksaker är något både stora och små gillar. Så tummen upp för denna kulbana som kommer från kids concept och finns på t ex. lekmer. se
 
 
Klassiska gunghästen är något som inte finns att ärva från storebror. Dessa två är mammans favoriter! Kommer från kids concept och jabadabado.
 
Den omtalade Sophie the giraffe.
 
Förvaring, förvaring. Men någonstans ska leksaker förvaras. Denna snygga leksakslåda kommer från kids concept  och skulle nog göra sig fint i det kommande rummet.
 
Ännu mera snygg förvaring! Passar i ikea hyllan och är dessutom fantastiskt fin.
 
 
 
 
Snygg matservis från lekmer.se
 
Uggla nattlampa från kids concept. 
 
Snygg och härlig matta i ull från kids concept.
 
Som sagt vintern närmar sig och lillebror skulle nog vilja sova gott i denna i vinter när det är kallt ute. Dessutom väldigt snygg och ger den annars svarta vagnen lite färg :-)
 
 
 
 
Finns såklart massor av idéer och en önskelista kan göras väldigt lång. Men detta är några klara favoriter som helt klart skulle passa Noah och pryda hans rum fint. 
 
 
 
 

Minisemester

Jag och barnen har haft ett litet brake eller minisemester skulle vi kanske kalla det. Packade in oss i bilen och åkte till Sundsvall förra veckan. Där har vi blivit bortskämda hos mormor och morfar i nästan en vecka. Philip har fått massa tid med morfar och hunnit med både lådbilsbygge, hockey och bad med morfar. Mamman har haft lite egentid hon också eller ja Noah hängde såklart med. Vi hade en heldag med mormor i Birsta och shoppade. Hann även med en sväng på lite hopptävlingar unde helgen. Jag har haft lyxig egentid och fått håret klippt och färgat och medan mormor och morfar jobbade passade vi på att mysa med våra saknade vänner. Så ja, en helt OK vecka har vi haft, jag och barnen ;-)
 
 
Nu är vi åter hemma igen. Å hemma väntade ingen dålig överaskning när vi kom hem. Medan vi varit borta så har E haft massor av lugn och ro och passade på att tapetsera om vårt sovrum. Vilken härlig överaskning att komma hem till! 
 
 
Något rörigt och stökigt sovrum, men såhär såg det ut när vi kom hem igår. Ny fin tapet och nu är det bara fritt fram för mig att sätta tänderna i tillpiffandet ;-)
 
 Vad säger man, skrattar bäst som skrattar sist? Något sådant i alla fall. Var hos tandläkaren för två veckor sedan och gick jublande glad ut därifrån. Inga hål, inga konstigheter och "bara" 500:- fattigare. Lyckan varade i ungefär 2 dagar innan tandvärken satte in. Återvände till tandläkaren som inte hittade något speciellt. Men ont gjorde det så lite grejade han med en tand ändå. Så japp, där blev det genast en tusen lapp som brändes. Ändå helt okej om  tandvärken släppt där och då. Tror ni den gjorde det? Nej, såklart inte. Har under hela veckan i Sundsvall ätit alvedon/ipren och bitit ihop stundvis. Så idag blev det åter en tur till tandläkaren. Konstaterade att tanden är död och en rotfyllning ska göras. Grattis Emmelie! Dagens besök -700 :- och samtidigt gav jag mig själv en finfin julklapp då jag ska tillbaka och rotfylla tanden. Så vad roligt Emmelie då blev det helt plötsligt 7000 :- som läggs på tänderna ändå innan det är färdigt. 
 
Betydligt roligare kan man ju ha kan jag tycka. En inte jätterolig start på veckan. Samtidigt väldigt skön om jag aldrig mer behöver uppleva smärtan som varit i en veckas tid. 
 
 
Nu ska jag spana lite sovrumsinredning och äta lite lunch innan storebror ska hämtas hem från dagis. 
 
 

Noah 2 månader

Idag är den 8:e oktober och det har alltså gått 2 månader sedan älskade lilla Noah kom till oss. Känner lite att det vore himla mysigt att bara pausa tiden just nu. Bara liiiite liiiite! Tiden går så fort och vart har dessa två månader tagit vägen egentligen. Han kom ju till oss nyss samtidigt som det känns så självklart att han alltid funnits hos oss♥
 
 
 
2 månader gammal och en fantastiskt snäll liten bebis. Go och glad för det mesta. Vi funderade ett tag om han kan gråta, det kan han såklart men väldigt sällan. Bara han får vara med så är han nöjd. Ammar var 2-3 :e timme, dock längre mellanrumn om nätterna. Sover just nu väldigt bra om nätterna. Vaknar runt 2-3 tiden, äter och somnar om. Vaknar igen runt 6 tiden, äter och somnar om en stund innan det är Godmorgon. Växer gör han också som han ska och följer sin kurva fint. Har storlek 56 i kläder men nu kan vi nog börja smyga in 62:orna också. Väger över 5 kg och har storlek 3 i blöjor. 
 
Har världens bästa storebror som är galet go och snäll. Philip överöser Noah med pussar och kramar. Det värmer verkligen att se dom två tillsammans. Att ligga och kika på storebror är en favorit. 
 

När det går bra hos tandläkaren

Känslan när man efter ett besök hos tandläkaren slipper några återbesök och endast blev dryga 500:- fattigare är fantastisk härlig. Så skönt att ha bockat av detta idag. Nu kan jag släppa det lilla orosmolnet. Tänk att det alltid är lika pirrigt att gå till tandläkaren. 
 
Försökte tajma in Noah så han skulle sova sött i bilbarnstolen under tiden vi var där. Tror ni han sov? Nope, började med nappen som åkte in och ut, gnydde och tillslut gallskrek han. Men efter en paus från tandläkarstolen så lyckades jag vagga honom till sömn och sedan kunde vi fortsätta. Nu sover han som en stock igen här hemma. Tänk att det aldrig slår fel med dom små ;-) 
 
 

Inte lätt att hitta stunden

Dom stunder som man kan sitta framför datorn är lätträknade. Så även uppdatering här. Hur som hittade jag en liten lucka här och nu, några få minuter samtidigt som jag sörplar i mig kaffekoppen efter lunchen. Det är måndag och en ny vecka väntar. En vecka med lite smått och gott i kalendern. Så jag gissar att dagarna kommer gå undan. Helgen har spenderats med bästa familjen. Blev en hel del hemmafix. Vi tog och gjorde höst utomhus och fick undan alla möbler och sommarsaker. I lördags var det kanelbullens dag så då blev det bullbak på förmiddagen och efter lunch tog jag med mig barnen och åkte iväg för att träffa mamma/mormor som var här i krokarna på ridläger. Härligt att träffa mamma/mormor och samtidigt en ren fröjd att få känna hästlukt och hamna i stallmiljö en stund. Herregud vad jag kan sakna det livet!!
 
 
Den här killen har hjälpt till med både bakning och snickeri i helgen. Världens bästa!
 
I morse var det jag och smågrabbarna igen. Näst sista morgonen som vi kommer till 09.00, från och med onsdag så har 2 månader gått sedan lillebror föddes och Philip få börja gå 22 timmar/veckan. Ingen större förändring mot för nu mer än att lämning är 8.30 istället för 9 som jag lämnat nu. Men jag tippar på att klockan lär hamna framåt 9 i alla fall innan vi är på plats och lämnar. Haha! Inte lätt vissa morgnar ;-) Hämtning kommer från och med onsdag ske tidigare. Så istället för att hämta klockan 15 så blir det 14. Alltså ingen större skillnad. 
 
Nej, nu är Noah vaken och social så bäst att passa på och ge honom 100% uppmärksamhet när möjlighet finns.
 
 
 
 

Underbara älskade barn!

Mina fina små killar. Tänk att jag fått äran att få vara er mamma. Att se kärleken mellan dessa två gör att hjärtat slår extra volter. Fina fina storebror som är helt fantastiskt go mot sin lillebror. 
 
 
Jag hoppas att ni två alltid kommer finnas vid varandras sidor, genom vått och torrt. Finaste bröderna. 
 

Man får njuta av det goda så länge det varar

Kaxigt att ropa hej innan man kommit över bäcken kanske. Men för min egen skull så kan det vara roligt att faktiskt ha dokumenterat och gjort en notis om att vi faktiskt har/haft väldigt bra nätter sedan en vecka tillbaka. Man vet aldrig när en dålig natt med minimalt med sömn lurar runt hörnet. Så varje natt som bjuder på flera sömntimmar får man tacka och ta emot. 
 
Just nu är vi inne i en bra period med bra sömn. Jag tackar och njuter av varje natt när jag kan le då jag ser vad klockan är när jag blir väckt första gången. Igår ammade vi och somnade runt 22-22.30 och nästa gång jag kikade på klockan så var den ca.5.45. Helt galet och tack älskade lilla barn för att du sover sött om nätterna!!