Philips tur....

Här hemma fortsätter sjukstugan. För en vecka sedan däckade E totalt i hög feber och halsont. I helgen kände vi nog oss risiga hela högen. För min del morgon och kväll. Dagtid helt ok och tur var kanske det;-)
 
Så i söndags blev det Philips tur. Febern har kommit och gått. Vi har sedan i söndags sett på film, , ritat, degat, läst och ja myst i soffan. Så i mellan åt, helt från ingenstans så far han runt som om han aldrig haft feber alls. Knepigt det där med barn för när vi vuxna har 40 grader då är i alla fall jag däckad. Helt otroligt vad dom som kropparna klarar. Trodde kanske att vi skulle vara feberfria idag, men inte. 
 
Nu börjar även Noah att snora och det känns ju lite sådär. E är tillbaka på jobbet och jag känner mig också krya igen. En väldig tur, speciellt om båda barnen tänker vara sjuka. 
 
Just nu sover dom båda. Den ena ute i vagnen och den andra under filt i soffan. Rätt skönt faktiskt. Längtar efter lite frisk luft och avundas Noah en aning. 
 
Hittade en gammal bild på mig och Philip. Och visst sjutton är dom ändå lika varandra. Lika fast ändå inte:-)
 
 
 
 

Egentid!

Skulle få en stunds egentid i badet efter middagen innan läggdags. Ljusen tända, badet redo och Ja, tack ge mig bara 30 min lugn och ro i badet! 

-"Mamma!!! Jag vill bada med dig" 

Japp, mysbad med världens bästa 3 (snart 4 åring). Fortf. tända ljus men istället för att ligga ner och bara vara så sitter vi upp och leker/pratar badet. Innan det är klart är både E och Noah med i badrummet dom med. Japp, familjetid it is! ;-) 

Blev en mysig stund ändå, fast inte som tänkt:-) Men det är sådana här stunder som sparas långt in i hjärtat. Gissar att om några år får jag absolut vara i fred när jag badar;-) 

Älskade familj!
Syskonkärlek

Att se kärleken mellan dessa två killar är oslagbart. 
 

 
Tiden går så fort, jag försöker njuta av varje stund som finns. För varje dag och vecka händer något nytt. 
Ikväll badade dom tillsammans. Det har dom gjort förut men ikväll var det mer på riktigt, dom badade tillsammans och Noah skrattade verkligen åt Philip och hans bus. Båda somnade runt 19 och kan det vara så rutiner är på väg att skapas!?
 
Morgnar hos oss är trots den inre stress jag känner väldigt mysiga. Även om vi inte alls behöver stressa så behöver ändå morgnarna flyta på om om vi ska bli klara över huvudtaget. Så för det mesta går allt i ett från det att vi kliver upp tills vi går ut genom dörren. Men vi försöker att varje morgon hinna bara vara och mysa i lugn och ro. 
 
Nu ska jag försöka komma i säng tidigt ikväll. E ligger nerbäddad sjuk och jag är rädd att båda barnen blir "mina" i natt och kanske även imorgon. Så bäst att passa på att ladda sömntimmar så i alla fall en av oss har energi. 
 
 

Kvällsmys!

Lite kvällsmys efter bad och innan läggdags. Så mysigt och gosigt med nybadad bebis i pyjamas. 
Lördagsmys med kapten sabeltand

Ikväll har vi lördagsmys tillsammans med kapten sabeltand. Sabeltand filmen på tv och självaste kaptenen i soffan. 


 Vet inte hur många gånger per dag vi hjälper honom med dessa knappar:-) 

Även lillebror fick äran att testa den fina mössan. 


Våra små sjörövare :-) 

Noah fem månader

 
 
Noah har nu blivit fem månader gammal. Tiden springer verkligen fram och vår lilla bebis börjar nu på riktigt att bli en liten egen individ. Han är fortfarande världens snällaste lillebror. Gråter inte ofta och är för det mesta bara nöjd och glad. Han har varit en riktig liten nattuggla och gärna vaken hela kvällarna fram till klockan är 23-23.30. Nu äntligen har det vänt och vi kan nu ana lite bättre rutiner. Framförallt om kvällarna då han nu somnar för natten runt 20.00. Smakportioner har vi också börjat med och här tycks vi ha en kille som gillar mat. Han gapar som en liten fågelunge och äter numer en portion gröt tillsammans med oss när vi äter middag. Smakar lite smakportioner så som potatis, majs, morot och päron.
 
På annandagjul så knäckte han koden "vända från rygg till mage". Så nu rullar han runt och vänder sig hela tiden. Har även börjat busa på skötbordet och vänder sig så fort han får chansen. 
 
 
 

Familjedag på badet, bestulen och strömavbrott.

Har haft en härlig familjedag på badet idag. Vi testade ett nytt badhus som öppnade i höstas. Varma pooler, nytt, rent o fräscht. Tummen upp så långt! Barnen älskade det även mamma och pappa. Noah var med och gjorde badhus premiär en stund. Sedan sov han gott och vi andra kunde bada tillsammans en stund. Jag passade på att hinna simma några längder också. 

Allt toppen tills vi är på väg och skall åka hem och E upptäcker att någon brutit sig in i hans klädskåp och stulit telefon + klocka. Man blir så arg att man inte ens kan ha saker inlåsta i ett skåp på badhuset utan att någon idiot inte vet skillnad på mitt och ditt. Trist och jäkligt tråkigt avslut på en annars härlig dag. 

Här hemma fungerar inte strömmen. Hela gatan är släckt så ikväll kör vi alla på Hyacintgränd levande ljus. Rätt mysigt det med. 

Hoppas på en bättre dag imorgon och med nya tag. Utedag med utflykt kanske? Sista dagen på ett härligt jullov:-) 

Killen som snart är 5 månader har varit på badhuset för första gången. 


Myspys med tända ljus och familjespel. 

Stora killen!

Sedan i somras har vi pratat om att när det blir jul och tomten kommer då ska han få Philips nappar. Philip har hela tiden varit med på "noterna" och inte en dag innan julafton ville han lämna napparna. Så kom mamman på att det kanske vore klokt/lugnast att ta detta innan själva jul. Så ett paket slogs in med adress "till tomten". Men så hittades en napp hemma och den skulle tomten få på julafton. 

Julafton kom och nappen lämnades. Lite tårar och sorgearbete när det blev sovdags. Morfar försökte ropa tillbaka tomten utan att lyckas och ja så försvann nappen. 

Min stora och duktiga kille som sedan dess inte frågat efter nappen och nu har vi helt plötsligt en riktig storkille här hemma. Inga blöjor och ingen napp. 

Inget mer "nappen och gocken" ;-) 
En dag med min stora kille

Som jag längtat efter den här dagen. En dag tillsammans med min stora lilla kille. Bara Philip och mamma. Sist vi hade en sådan dag bara han och jag var i och för sig dagen innan lillebror föddes. Men sedan Noah föddes så har jag längtat efter den här dagen när det känns ok att lämna lillebror för att spendera dagen med bara Philip. 
 
Så idag fick Noah vara hemma med pappa medan jag och Philip gjorde en heldag med bio, shopping av några småssaker till Philip och en riktig mysfika. Att bara få bry sig om Philip och ge honom 100% uppmärksamhet. Gå hand i hand, prata och fundera tillsammans bara han och jag. Det är lyxigt!!
 
 
Vi såg filmen pingvinerna. Avrundade dagen med en riktig mysfika enligt Philip ;-)
 
Min stora fina kille. Helt otroligt att du har blivit så stor, tiden går så snabbt. Du var ju nyss en liten bebis♥
 
 
 
Är så tacksam över att ha fått äran att blir mamma till två helt fantastiska killar. Tänk att Noah också har den bästa storebror som tänkas kan. Älskade ungar!!