Semester!

Sådärja, då sover lilleman efter en lördag med massa bus och lek hela dagen. Övertrött och svårt att somna blev resultatet efter denna mycket trevliga lördag. Nu är det bara mamman själv som behöver tagga igång igen annars kommer detta sluta illa. Blev helt SLUT efter löptur och middag så här på kvällen. E drog iväg och spelade tennis tillsammans med Farzad. Så själv ska jag kolla sommarkryss, dricka ett glas rosé, äta choklad och slutföra packningen. 
 
 
Imorgonbitti då bär det iväg på första semestertrippen. Kolmården blir det första stoppet och snälla snälla vädergudar jag ber er att sköta vädret lite snyggt denna gång vi ska besöka djurpark. Furuvik sist var inte jättemysigt att spendera en heldag i spöregn utan en enda sekunds uppehåll. Så bara det inte regnar imorgon kommer jag vara nöjd;-) 
 
Det här med packning är inte helt enkelt nu med livet tillsammans med småbarn. Herregud vad packning det blir!! Spelar liksom ingen roll om det så bara är en dagstur så är det alltid massor med saker att tänka på som ska med. Att nu packa "lätt" samtidigt som man inte vet om vi blir borta en eller två veckor är en aning knepigt. Det blir helt enkelt mycket! Dessutom gnager det i bakuvudet att vi inom 3 dagar dessutom har besökt Ullared och det vore himla synd om vi inte fick plats med shoppingen i bilen;-)
 
 
 

Snart ett år...

Tänk att jag i snart ett års tid haft denna fina förmånen att få vara hemma och ta hand om min fina lilla son. Snart ett år "på riktigt" plus två bonusmånader på sjukhuset. Om jag inte minns fel så var det den 7 Juli som Philip skrevs ut från sjukhuset och det "vanliga" livet kunde börja ta en svag form. 
 
Tiden går helt galet snabbt. Men jag inte sluta tänka på vilket otroligt härligt år vi haft så här långt. Å vilka fantastiska fina människor vi lärt känna. Vissa som rent av har blivit vänner för livet!
 
Imorgon är det 1 år sedan den här bilden togs och lades ut här på bloggen. Idag sitter jag exakt likadant.... ute i solen med en kopp kaffe. Livet är fantastiskt♥
 

Två dagar kvar

Godmorgon! Torsdagen startade redan strax efter 05.00 i morse hos oss. Så vi har varit igång ett tag och nyss somnade Philip i sin vagn för en liten förmiddagsnap. Jag själv fastnade här med en kopp kaffe i lugn och ro en liten stund. 
 
 
Det återstår nu bara två dagar innan E går på semester och vi har härliga 6 veckor som väntar på oss;-) 
Det ser ut att bli en fin torsdag då himlen är blå och solen kikar fram. Så idag ska vi se till att suga i oss lite frisk luft utomhus varvat med städning inomhus. 

Soffmys

Så här efter en timmes bodypump på sats så känns det helt OK att krypa upp i bästa hörnet i soffan med skål innehållandes kesella och färska hallon. MUMS!
 
 
Men är det någon som vet varför inte blogg.se appen fungerar längre?? Det är omöjligt att kunna logga in och blogga från telefonen numera. Väldigt dumt och trist så här när det vankas semester och datorn får vila sig lite;-)

Pytteliten

Sitter och spanar inte dom unika små dockorna som finns att beställa från prematursidan pytteliten.se
Pytteliten är en sida som riktar sig till föräldrar som fått sitt barn för tidigt. Tips, råd och webshop m.m. 
Just nu har jag kollat in dom handgjorda små dockorna som tillverkas efter ens barns alldeles egna vikt och längd. Det skulle vara otroligt häfftigt att ha en alldels egen liten docka i modell "mini-Philip". 
 
Dels för min och E:s skull men framförallt för Philips skull. Men också för att kunna visa släkt och vänner hur liten han verkligen var då han föddes. Tänk vad kul att kunna plocka fram denna docka när Philip blir större och visa honom hur enormt liten han en gång i tiden var. Man glömmer så otroligt fort och bilderna gör sig inte alls rättvisa. Redan så här ett år efteråt så har man hunnit glömma hur liten han faktiskt var. Men priset 1700:- kan jag tycka är en aning saftigt för en docka. Visserligen en väldigt unik docka och ett minne för livet. 
 

Sandaler

Idag efter lunch behövde vi komma iväg och göra någonting en stund. Efter en stökig och bökig natt så är det inte optimalt med en onsdag där inga planer finns och vädret är lite sådär. Så vi packade in oss i bilen och åkte till Stinsen en sväng. Allt som allt var vi borta ca.45 min, men det räckte! Knatade in på skobutiken Vincent och bad om hjälp och råd. Har jagat skor under våren utan något riktigt bra resultat då jag inte velat köpa skor för 500 lappen innan ungen ens kan gå. Det stora problemet är att dom skor jag hittat blir för stora så fort det blir en stabilare sko med hård sula. Har man ett litet barn med små fötter så får man helt enkelt vända sig till små skor med mjuk sula (bebistofflor).
 
Men den gulliga tjejen på vincent hjälpte oss och för första gången så mättes det och provades ordentligt. Hittade ett par fin fina sandaler som passar min lilla kille och hans små fötter. Till råga på allt så var det även 50%, som hittat!
 
 

Tisdag

Idag står det en enda sak i kalendern. En tur ut till mitt jobb för att genomgå läkarundersökning 14.00. Så får det alltså bli idag. Vi tar det lugnt här hemma under förmiddagen för att efter lunch åka ut till Bromma. Var ett tag sedan vi var ut så det ska bli skoj och göra ett litet besök. Hoppas att trevliga kollegor nu jobbar så inte alla hunnit smita på semester;-)
 
 
Just denna vecka får mer än gärna ticka på i rasande fart. Längtar galet mycket till semester och kommande tripp som sker med avgång på söndag. Men innan dess ska jag ändå försöka ta vara på dagarna. Hoppas på att hinna träna en del och förhoppningsvis blir det picknick tillsammans med mammagruppen på lördag.
 
 
 

Måndag!

Det här kan ha varit den tråkigaste måndagen på denna mammaledighet om det inte vore för att semestern lurar runt hörnet. Det är måndag, det SPÖREGNAR ute, E är på jobbet igen, mammakompisar jobbar nu allihop eller så är dem iväg på semester och allt vad öppna förskola heter är nu stängt för sommaren. Jag hade lätt kunnat deppa ihop totalt idag känner jag. Men räddningen i allt detta är att om 5 dagar så går E på semester och vi har då hela 6 veckor framför oss med ledighet tilsammans. Dessutom är det nu bokat och klart att vi kickstartar semestern tillsammans med våra vänner och gör en tripp till Kolmården och västkusten med Ullared som slutmål. Hotell och stuga är bokat och klart, så nu längtar jag galet mycket till helgen och hoppas att solen tänker göra oss sällskap!
 
Eftersom vädret är som det är idag och det inte finns så mycket man varken kan eller vill göra så roar vi oss inomhus idag. Så här långt in på dagen har vi hunnit med både det ena och det andra. Dammsugit, vikt tvätt, hängt tvätt, lekt med leksakerna, läst böcker, dansat till babblarna/gummibjörnen med flera, ritat med kritor och bakat. Chokladbollar blev det bakat och kletat med. Roligt och MUMS tyckte Philip;-)
 
 
 
När man har bakat chokladbollar så får man visst bada efteråt i diskhon och sedan mysa runt i morgonrocken. 
 
 
Sedan kör vi lite dans igen till favoriterna "Babblarna".
 
 
Vår måndag så här långt. Nu är det lunchsovning som pågår för lilla Philip och för mamman är det soffläge med en kopp kaffe och provsmakning av Philips smarriga chokladbollar. 

Soffan

Jahapp, då har vår son tagit ännu ett steg i sin utveckling. I dag kom han på att han kan komma upp i soffan alldeles själv. Lite lätt svingar han upp ena benet och sedan drar han sig upp lite snyggt. När han väl är upp är han lyckligare än lyckligast. Lilla lilla rackarunge ♥♥
 
 

Måla

Midsommardagen och det har regnat idag. Det gör absolut ingenting om man frågar mig. För vi hade en fantastisk midsommarafton med helt otroligt bra väder och med fina vänner. Åt gott, dansade runt stången, lekte och var ute från morgon till in på natten. 
 
Så inomhusaktivitet idag kändes helt OK om man frågar mig. Hela familjen har varit inne och slöat hela dagen eller jag nästan alla. E fick ett ryck och snörade på sig löparskorna och drog en repa i spåret. Här hemma har vi ritat med kritor, kletat med fingerfärg och badat. Härligt och underbart kul tyckte Philip! 
 
 
 
Efter lek med färg så blev badkaret nästa stopp. Grabbarna badade och mamman fick städa köket fri från färg. När grabbarna kom ur badet smög jag själv upp och ordnade ett skumbad för mig själv. I hela en timme låg jag i badet och lyssnade på årets första sommarpratare som var Anja Pärsson. Lyx och kvalitetstid!
 
Hela familjen är trött och lilleman somnade tidigt. Nu är det soffan som gäller och det ska bli spännande och se hur länge jag orkar hålla ögonen öppna. Kaffe och glass kan vara räddningen en stund.
 
 
Hoppas ni alla har en fin midsommardagskväll!

Midsommar

Galet att det är midsommarafton imorgon. Helt galet! Vart tog den här våren vägen egentligen?? 
Även om det har gått otroligt fort och jag nästan får nypa mig i armen för att förstå att det är midsommar så ska det blir sjukt trevligt med midsommar och samtidigt veta att det är en vecka kvar tills familjen har semester tillsammans. Sommaren är här nu!!
 
Ser även fram emot morgondagens firande som kommer äga rum här hos oss på Hyacintgränd tillsammans med fina vänner. Sillunch, dans runt midsommarstång, lekar, grillning och förhoppningsvis fint väder! 
Ska ordna färdigt med dom sista detaljerna kring morgondagens tipspromenad nu innan sängen kallar tidigt så det är en pigg och utvilad mama på självaste midsommarafton ;-) 
 
Bjuder på några dagens lilla Philip och passar på att önska er alla en riktigt trevlig och skön midsommar!!
 

Dom bästa!

Dom här två killarna är det absolut bästa jag har! Mina fina killar, min fina lilla familj. Ni är dom bästa och jag är lyckligt lottad som får dela mitt liv med er. ♥♥♥
 

Vår onsdag

En mathandling, lite solning och några timmar lek, en timmes träning och en massa plocka och fixa här hemma nu ikväll så kryper jag äntligen ner under täcket. Äntligen visade sig sommarvärmen igen. Underbart! Håller alla tummar och tår jag bara kan nu för att detta väder få stanna hos oss över midsommar. 
 
Det är så härligt att kunna vara ute och njuta tillsammans. Vilken skillnad om man tänker tillbaka på förra sommaren då Philip var minimini, höll värmen dåligt och låg nerbäddad i vagnen. Nu gungar vi, gräver sandlåda, promenerar med lära-gå-vagnen och åker rutschkana för fulla muggar ute. Livet är härligt och jag vill aldrig att dessa dagar ska ta slut. 
 

Snart helg igen

Mitt i veckan och näst sista dagen innan den vankas helg igen. Vi har haft en lugn morgon så här långt. 
Det ser ut att bli fint väder idag så planerna för dagen blir att försöka vara ute i friska luften utöver den lilla turen till ica maxi. Funderar på om det är lugnare att åka och göra klart handlingen idag så man slipper trängas med alla andra som ska handla imorgon då det är dagen innan midsommarafton. 
 
 
Min lilla prins i morse framför morgonens barnprogram. Han står, går med vagnen eller skjuter något annat lämpligt föremål framför sig. Men vågar inte riktigt släppa taget och trippa iväg själv ännu. Det känns som om det är en tidsfråga ändå innan vi kommer få springa efter detta lilla busfrö;-)
 

Rese-/paraplyvagn

Idag införskaffades det en extra vagn åt Philip som är tänkt att användas som en resevagn eller en smidig liten extra vagn när sådana tillfällen uppstår. Om det nu kommer göra det? För "buggan" är totalt överlägsen enligt mig. Jag har inte stött på en enda vagn som jag tycker verkar bättre än bugaboo ännu. 
 
I Januari kommer vi att åka utomlands och då kommer "buggan" få stanna hemma och därav dagens köp av paraplyvagn. Vi tänkte att om vi ändå kommer att behöva en vagn i januari så kan vi lika gärna införskaffa den nu och nyttja den vid andra tillfällen också om det behövs. Jag hade nog egentligen tänkt mig en begagnad vagn för några hundra lappar. Men innan det var klart så kom vi hem från barnens hus med en ny vagn. Några hundra lappar dyrare än första tanken, men ändå till ett bra pris. Så nu hoppas vi att denna extravagn kommer att uppfylla våra krav och att Philip gillar den;-) 
 
  
 
 
 

Tummen upp!

Det är måndag och jag har fått både klipptid och barnvakt klockan 14, en helt vanlig måndag! Helt OTROLIGT! Måndagen som såg ut att bli en rätt slapp och halvgrå dag blev genast en riktigt TOPPEN dag! Att vi var vakna mellan 02-04 i natt känns nu som ett litet minne blott i och med denna vändning. 

Jag har inte klippt mig på EVIGHETER och ser ut som ett grått skatbo i huvudet. Underbara och bästa Sofia ställer upp som barnvakt under tiden. Wiiiiihoooo! 



Söndag

Idag har familjen delat på sig några timmar. Grabbarna tillsammans och mamman egentid för sig själv. Var ner på sats och körde ett bodypump pass på förmiddagen. E & Philip åkte iväg till lek & bus tillsammans med Farzad & Meja. Med tanke på vädret så var dem inte ensamma där idag. Det var tydligen ett smärre kaos inne på leklandet idag. Meja & Philip fick busa en stund och tyckte nog att det var rätt så roligt;-)



Medan grabbarna var iväg på lekland passade jag på att kolla igenom Philips garderob och insåg snabbt att min lilla kille har dragit iväg på längden och växt ur halva garderoben. Så efter en ursortering så fanns det inte många plagg kvar. Så jag tog en tur till Stinsen för att se om jag kunde lyckas hitta något nytt till lilleman. Fick med mig några nya plagg hem men måste säga att det var svårt. Urplockat och dåligt utbud eller så är det som vanligt när man verkligen behöver något så hittar man inget;-)


På eftermiddagen upphörde regnet och solen kikade fram för första gången på två dagar. Härligt! Vi passade på att vara ute ända fram till badning och läggdags. 





Ikväll blir det en tidig kväll. Vi har en härlig vecka framför oss som jag gissar kommer gå i rasande fart med tanke på att det är midsommarafton på fredag. Längtar och ser fram emot årets midsommarfirande. Håller tummarna nu att detta regnväder är ett minne blott nu och att vi kan få lite värme och sol på oss nu ett tag framöver!

Ett år sedan

Den 16 Juni 2011 var den stora dagen då vi blev utsläppta från sjukhuset tillsammans med vår lilla bebis.
Idag är det alltså exakt ett år sedan vi fick åka hem och för första gången känna känslan av att vara en familj på 3. Det var då som jag för första gången på 6 veckor verkligen kände att det var MIN bebis och inte sköterskornas/doktorernas bebis. I 6 veckor bodde vi på sjukhus och under dessa 6 veckor så kände jag hela tiden ett otroligt stöd av läkare/sköterskor kring all vård när det gällde vår son. Men jag kände även att jag alltid var tvungen att "fråga" och rådgöra med personalen om det var "okej" allt som jag gjorde med MIN bebis.
En speciell känsla som man lärde sig "acceptera" under sjukhustiden men känslan som uppstod när vi blev utsläppta var ännu mer speciell och så stor! 



En liten liten mini-Philip som för allra första gången blivit fastspänd i bilbarnstol redo att åka hem för första gången. 


VÄLKOMMEN HEM LILLA ÄLSKLINGEN! 


  
Bilder från vårt första dyng hemma som en liten familj. Det var fantastiskt att få komma hem till sitt hus och få sova i sin egen säng efter att ha sovit i sjukhussäng i dryga 6 veckor. Första natten var speciell, inga sköterskor som kom och kollade till oss, ingen att ringa efter på klockan och det var ingen rond runt klockan 9 på morgonen. Konstiga känslor bubblade men det var helt fantastiskt!

Detta är minnen som jag ALDRIG någonsin kommer att glömma. Det var då för ett år sedan. Idag ett år senare så är den fjärde tanden på väg att titta och Philip har varit på Furuvik och åkte karusell för första gången i sitt liv. Helt OTROLIGT ♥♥♥




FURUVIK

Heldag i Furuvik tillsammans med öppna förskolan stod på dagens agenda. Glatt humör räddade denna dag då det regnade non stop från det att vi klev av bussen i Gävle tills dess att vi var hemma i Väsby igen.
Det finns inget dåligt väder, endast dåliga kläder. Okej, jag köper detta till en viss del. För visst behövde jag styra upp min klädsel om jag skulle kunna spendera hela dagen umtohus på Furuviks parken tillsammans med härliga familjer.


Visst, det är inte alls lika roligt att spendera en heldag utomhus på tivoli, djurpark och vattenland i spöregn som aldrig tar en paus. Men tillsammans med härliga vänner så stoppar inte regnet oss för att han en härlig dag även om det hade varit en aning trevligare med uppehåll och lite lite sol.

 
Två glada mamas i snygg regnoutfit och glatt humör ;-)

Philip var en tapper liten kille som fick sitta mycket i vagnen idag eftersom det inte var lämpligt att bli genomblöt och krypa runt i vattenpölar. Men en liten karusell hann vårt lilla troll med innan han somnade som en stock i vagnen. 





En trevlig dag tilsammans med härliga människor och underbara barn. Tråkigt och trist med så dåligt väder. Men Furuvik och småbarn är verkligen en hit! Vi kommer absolut göra en tur dit igen då det är uppehåll, sol och varmt ute. 




T.R.Ö.T.T.

Hjälp! Vilken natt vi har haft alla tre i familjen. Kan inte minnas när vi haft en jobbig natt innan denna. För det första så blev det sent i säng och sedan vaknade vår lilla älskling och var ledsen innan klockan slagit 02.00 och så höll vi på sedan i bra precis 2 timmar. En ledsen liten kille som hade svårt att sova helt enkelt. Men trots lite och orolig sömn så vaknade lilla herrn innan klockan slagit 06.00 och var på strålande humör och tyckte att nu är det MORGON!

Behöver jag ens skriva att jag är GALET trött. Min räddning är nu kaffe, kaffe i mängder för att komma på fötter igen. Det är tur att vädret ser bra ut så här långt och det ger alltid lite extra energi. 


H.E.L.G

Men hörrni, nu är det officielt helg här hos oss! Huset är veckostädat, kyl/frys påfyllt och jag drog nyss av en repa i joggingspåret. Motvilligt men det gjordes. Så nu kan jag slappna av och njuta av kommande helg. Redan imorgon klockan 10 drar det igång. Då kommer två mammor och deras småttingar hit och umgås med oss. Lite senare på eftermiddagen kommer familjen Dahlbäck/Kilén hit på grillning och fotboll såklart. Lördagens ska spenderas i Furuvik men det tar vi lite senare. Nu ska vi ta vara på den härliga fredag som väntar först. Men allra först ska jag fika lite. Lyxar till det med både te och kesella med hallon. 




I förmiddags så var vi på öppna förskolan för kanske sista gången? Eller rättare sagt sista gången innan sommaren. Lite sorgligt var det allt om man tänker att när verksamheten drar igång igen så är vi inne i slutet av Augusti och det börjar bli dags för jobb och dagis för min och Philips del. Kanske kanske hinner vi med något besök innan vi ska in i "allvaret" igen. 



Hela familjen var och handlade tillsammans idag på ica maxi. Trevligt att vara alla tillsammans fast själva handlingen utför jag kanske allra helst själv ändå. Det går liksom lite enklare än när man har två otåliga grabbar som försvinner med mellan jämna rum;-) 




Gick tillbaka och kollade i arkviet och läste att om två dagar, alltså den 16 Juni 2011 så var den STORA dagen då vi fick lämna sjukhuset tillsammans med vår lilla mini son för första gången. Vi fick flytta hem efter att ha spenderat 6 veckor på sjukhus. Det var ett otroligt stort steg med massor av blandade känslor minns jag. Helt fantastiskt nu när jag tänker tillbaka. OJ, vad tiden går fort. Ett helt år sedan vi kom hem och det var när vi kom hem som den verkliga tiden började springa ifrån oss. 





K.Ä.R.L.E.K.


Mamma älskar dig Philip!! Det finns inget stopp, inga gränser över huvud taget. Den absolut största och finaste kärleken som finns, den är oslagbar! ♥♥♥

Mysigt!

Den bästa stunden som finns!


Funderingar

Att skriva dagbok öppet på internet är speciellt. Inte speciellt så att det är ovanligt, var och varannan människa har någon typ av blogg i dag och skriver öppet på internet. Att skriva en blogg är i dagens samhälle vanligare än att inte göra det. Min lilla blogg är en liten blogg med en liten skara läsare som dagligen kikar in. Med denna blogg vill jag absolut inget annat än att den just precis som den är ska få vara en form av dagbok och ett sätt för familj, vänner och släkt som bor långt ifrån oss att enkelt kunna följa vår vardag.
Sedan Philip kom till oss så har bloggen fått en helt annan betydelse och en ännu viktigare roll. Det handlar fortfarande om en form av dagbok men huvudsakligen så fylls bloggen med uppdateringar om Philip och för att inte tala om bilder. Jag tycker att det är jättekul att familj, vänner och släkt dagligen kan hänga med i Philips utveckling och få se dagsfärska bilder här på bloggen. Framförallt för min, E:s och inte minst Philips skull! Att kunna gå tillbaka, minnas och komma ihåg är helt fantastiskt. Känns även roligt att någon gång kunna gå in och visa Philip själv när han blir större.
Att lösenordsskydda sin blogg är något som också blir allt vanligare. Även hos mig har denna fråga kring lösenord cirkulerat ett tag. Lösenord eller inte? Det är ändå mycket bilder på oss men framförallt på Philip som läggs ut och är det något som HAN vill i framtiden? Än så länge är han för liten för att kunna ta en sådan ställning själv. Men genom att lösenordsskydda så kan jag få en koll på vilka som läser och kikar in här. Som sagt så är det en liten blogg  men med tanke på att det i min värld bara är familj, släkt och vänner som läser så stämmer inte siffrorna. Kommentarer är också något som alla ni läsare som kikar in här dagligen är dåliga på. Med ett lösenord så skulle jag få en bättre koll helt enkelt och dessutom blir det ett litet skydd mot Philip som faktiskt är huvudpersonen här. Han är en egen individ som självklart någon gång får ta ställning till detta själv. Detta tåls att fundera på. Lösenord eller inte?
Lite eftermiddags funderingar så här mitt i veckan.

Milen

När vi vaknat i morse och fått frukosten i magen så kom Sofia & Nils hit för att göra oss sällskap på en långprommis. En mil hade vi bestämt att vi skulle promenera i rask takt. Å så blev det, grabbarna sov sött i vagnarna och mammorna knatade på. Hade en fin slinga som räckte nästan hela vägen fattades dryga km för att den skulle vara exakt 1 mil. Så det blev till att ta en liten extra runda så vi slutligen landade på vårt "mål". Otroligt skönt och fantastiskt trevligt!
Sedan har jag & Philip grejat på här hemma med lunch och lek. I skrivande stund sover mitt lilla hjärta ute i vagnen och har så gjort ett bra tag. Under tiden har jag dammat lite, städat ett badrum, vikt tvätt och hängt tvätt. Har på känn att lillen i vagnen vaknar vilken sekund som helst, så snart är det full fart igen fram till E kommer hem från jobbet. Å vips så har den här dagen passerat förbi. Dagarna går så fort just nu att jag inte hinner med. E ska spela tennis i eftermiddag och ikväll hägrar fotbollen igen. Jag själv har bokat in mig på bodypump (som jag inte vet om jag kommer kunna köra), har även påbörjat en matlista och fick en liten tanke om att mathandling kanske vore aktuellt i kväll.
Nu ska jag skynda att passa på att dricka en kopp kaffe innan lilla trollet vaknar där ute!

Godmorgon Tisdag

Godmorgon världen! Vi kör på långmys i sängen idag.


Mysdag

Det blev en tur till Stinsen idag. En mor och son dag där vi gick lite måsten uträttat, åt mysig lunch och när lilleman somnade en stund i vagnen hann mamman med att prova/shoppa lite kläder. En helmysig dag tillsammans med världens bästa lilla älskling ♥♥♥

Kvällsträning

När mitt lilla hjärta somnat för natten och mitt stora hjärta bänkat sig framför tv:n och fotbolls-em så passade jag på att snöra på mig joggingskorna och ge mig ut på en liten tur. Sprang 4 km och sedan fick det bli lite styrka ute på gräsmattan. Plankan 30 sek x 6, situps 60, upphopp 10 x 3.
Invigde även den nya träningströjan som jag fick i födelsedagspresent av mina killar. Som vanligt med något nytt träningsplagg på sig så blir man alltid lite extra peppad;-)
Nu tänker jag göra E sällskap i soffan, heja på Sverige och hoppas att dem vinner ikväll över Ukraina. Testar även funlights nya saft som naturligt sötad av stevia och är helt utan kalorier. Den får tummen upp av mig!

Måndag!

Första dagen på denna vecka och vi har inga bestämda planer. Rätt skönt måste jag säga. Så nu när vi är i ordning och redo för dagen tror jag bestämt att jag och gladaste killen tar och gör en tur till Stinsen. Kläder som ska bytas plus att mamman har ett presentkort att shoppa för;-)


Besök!

Så himla typiskt att när jag för en gångs skull lämnar "boet" en stund för egentid så dyker världens bästa Sophie upp på oväntad visit. Jag är så fruktansvärt avundsjuk på E och Philip som fick träffa och umgås med Sophie en stund. Finaste vännen dök oväntat upp och lämnade fina presenter till både mig och Philip.


Loppis!

Helt slut efter en heldag på loppis. Fick en hel del sålt så jag känner mig mer än nöjd med dagen som "första gångs säljare". Men nu är det oslagbart att vara hemma hos dessa två igen!


Fredag

Det är redan fredag och helg igen. Tiden går undan i rasande fart även om vi gillar att det är helg och vi får ha vår pappa hemma hos oss. Vi har en trevlig helg framför oss. Imorgon kommer familjerna från vår sjukhustid hit till oss på grillkväll. Ska bli så roligt att träffas allihop. Vi mammor ses med jämna mellanrum och har så gjort under hela mammaledigheten. Det är så roligt att vi funnit varandra, varit med och gjort samma resa och har grabbar som är födda lika tidigt. Så det är underbart varje gång vi ses och man får se killarna ihop. Så på lördagens schema står det alltså grillning med fina vänner och såklart hoppas vi på en lördag som bjuder på sol och värme. Söndag står det något så otippat som loppis på agendan. Grabbarna ska få ha en far & son dag tillsammans med mamman ska iväg och sälja på loppis. Även det ska bli spännande. Är lite rädd att jag har för höga förhoppningar och kommer hem med hälften av prylarna igen. Allt som jag packat med vill jag helst inte komma hem med igen. Även om det är sälja på loppis som är huvugrejen så är det minsta lika mycket huvudgrej att jag ska tillbringa dagen tillsammans med fina mammavänner. Så även söndagen ska bli en riktigt trevlig dag med härliga människor.
Nu är det hög tid att hoppa ur pyjamasen och göra sig redo för veckans mathandling.

Förskolan

Igår var jag och E på vårt allra första föräldramöte eller rättare sagt informationsmöte på förskolan där Philip ska börja i höst. Det var med lite blandade känslor vi besökte förskolan. Mest för att det känns så konstigt att vår lilla kille är på väg att bli så stor. Tänk att han ska om några månader börja på dagis och vara själv utan mamma & pappa tillsammans med andra barn och fröknar om dagarna. Min lilla plutt ♥♥♥
Hur som helst så känns det ändå bra. Vi har valt och fått plats en bra förskola med endast några hundra meters gångavstånd. Philip kommer att gå på en avdelning där det är ålder 1-2 år och pedagogerna verkar bra. Så nu hoppas mamman (mest för sin egen skull) att lilleman lär sig gå och blir lite bättre på att äta vanlig mat under sommaren. Samtidigt är jag överygad om att när väl hösten knackar på och det är dags för inskolning så kommer min kille att vara redo. Så ingen stress över detta för först ska vi NJUTA av en fantastisk sommar tillsammans!! Jag ska se till att verkligen ta vara på varenda liten dag av min mammaledigheten och verkligen njuta av tiden. För jag njuter och älskar det här livet till 100%. Om det var möjligt skulle jag vara hemma för alltid med min lilla son.

Klapp på axeln!

Trots enorm trötthet, NOLL motivation och fortfarande mätt mage efter den goda middagen så lyckades jag jaga ut mig själv i spåret ikväll. Så TACK mig själv, nu känns det bra i både kropp å knopp! Ibland behöver man piska sig själv lite extra då det är så himla lätt att ställa in.


Nationaldagen!

Sveriges nationaldag och det innebär att E är hemma med oss idag! Lyx mitt i veckan. Vi är ute på cykeltur i det härliga vädret. Just nu ett litet stopp då det helt oväntat dök upp jordgubbsförsäljning!


Nummer tre

Så har nu riskorn nummer tre tittat fram i lilla hjärtats mun. Så jag tippar på att inom en väldigt snart framtid så kommer tre söta korn att synas ordentligt. Lilla troll-unge som är på väg att bli så stor! Mammas ♥♥♥

Mellis!


Bodypump

Det är söndag och regnet har stannat av en liten stund. Skönt! Strax jag åka ner till sats för att träna en stund. 55 min bodypump får det bli. Känner mig laddad och full med energi så det ska bli skoj, extra roligt med tanke på vädret ute. Philip han sover och E rensar sin garderob!!!


Min dag!

Det här är nog den första födelsedagen av dom 26 som jag upplevt där det har regnat konstant från morgon till kväll. Helt otroligt och kallt är det också!! Så att packa med en flaska rosé, jordgubbar i picknickkorg, åka in till stan och sitta på uteservering och äta tapas idag gick bort på en gång. Det får vi lyxa med någon annan gång. Att sitta hemma var inte heller något alternativ idag. Så vi tog det rätt lugnt här hemma i morse, skönsång, paketöppning och fika på sängen startade denna lördag och födelsedag. Sedan fick det bli en tur till köpcentrum. Vi hamnade i Bromma blocks. Strosade runt och kikade, åt lunch och strosade runt lite till. Mamman utnyttjade några av sina presenter och fick med sig lite fina saker i klädesväg hem, E unnade sig också ett nytt plagg till garderoben och Philip den lilla rackarn som alltid får unna sig saker till garderoben fick med sig en ny keps hem. Dessutom köpt för en värdecheck på h&m. Avslutade turen med gott fika innan vi åkte hem igen.
Handlade med oss lite småplock hem till middag och fortsatte födelsedagsfirandet hemma. Fullt ös och lek med Philip tills han tämligen somnade som en stock i mammas famn. Soffan är det som gäller för hela slanten ikväll, gott vin, lättsamma tv-program, kaffe och jordgubbar med glass. Regnet smattrar för fullt mot fönstren och det känns en aning knepigt att ha smakat på årets första svenska jordgubbar.
En lite annorlunda men ack så himla härlig födelsedag jag har haft!

Födelsedagsfika!

Myslunch och lite shopping tillsammans med mina grabbar! Nu fika! Kaffe och favoritbakelse!


Födelsedagsmys!

Familjemys i sängen med teletubbies!


Idag är det ingen vanlig dag...

För idag är det mammans födelsedag!! Strax efter 7 kom mina grabbar sjungandes med fika och presenter. Jag hör att det regnar ute, men det här blir en bra dag tillsammans med dom två bästa!!!


Ett år sedan...

Juni är här, första riktiga sommarmånaden. Imorgon är det även min födelsedag och jag fyller minsann år på sommaren och det brukar alltid vara fint väder på min födelsedag. Idag känns det som om sommaren är långt borta och jag undrar verkligen om det är min födelsedag imorgon?
För ett år sedan så vet jag exakt vad jag gjorde den första dagen på den första sommarmånaden. För ett år sedan hade vi bott 4 veckor på sjukhus med vår lilla mini son till pyre och så här såg det ut den 1:a Juni 2011.
Galet galet. Om jag inte minns helt fel så var det sommarvärme och strålande sol ute den dagen också. Fast jag föredrar helt klart dagen som den är. Spöregn ute och en 1 åring som vägrar vakna av sig själv. Mitt hjärta sover och sover.... Ska nog dra in vagnen och se om min lilla skrutt vill vakna så vi hinner ner till sats lagomt till spinningen börjar 11.30.

Fredag

Godmorgon! Det regnar och är super tråkigt väder ute. Känner att idag måste vi nog göra något trevligt för att få denna fredag till något riktigt bra! Än så länge har vi inte kommit längre än just avklarat frukost och kommit i kläderna.
Philip kör rally med vagnen med något litet uppehåll där han funderar på varför det ligger kokböcker i hand vagn!?