Så blev det ett gott slut på en härlig mid...

img_0200 (MMS)

Så blev det ett gott slut på en härlig middag!


Sista kvällen!

Hoppas ni alla har en mysig sista kväll av detta år! Vi har skålat i champagne och avnjutit en fantastisk hummer till förrätt!


Ett gott slut och ett Gott Nytt 2012!!

Tänkte försöka sammanfatta år 2011 på något vis. Kort och gott så är 2011 helt klart det BÄSTA och mest HÄNDELSERIKA år jag upplevt på alla sätt och vis. När jag nu blickar tillbaka på detta år så kan jag lugnt konstatera att 2011 har varit ett BRA år och ett lyckligt år på alla sätt och vis!
Såklart när jag tänker tillbaka på detta år går mina tankar i första hand åt det absolut KÄRASTE jag har, Philip! Hela detta år har såklart riktat sin uppmärksamhet åt graviditet, bebis, föräldraskap och familj. När vi för ett år sedan trädde in i detta år så var det full fokus och glädje åt det lilla liv som då bodde i min mage. Då, tidigt i graviditeten och i tro och längtan om att om allt gick som det skulle så skulle vi bli föräldrar mitt i sommaren.
Graviditeten blev inte så lång som jag förväntat mig och helt oförberett så anlände vår lilla mini mini bebis till oss redan den 5 Maj. Att det visade sig vara en Philip gick snabbt att förstå, men att veta att det skulle gå så här bra kunde vi aldrig ana. Hela Philips ankomst till världen är en enda stor känslomässig bubbla som jag har svårt att sätta ord på. Det är helt klart det BÄSTA och värsta jag upplevt. Såklart den LYCKA som man som förälder känner men samtidigt en fruktansvärd ORO och RÄDSLA!
Det bästa som hände under år 2011 var att jag och E fick vårt älskade lilla pyre. Det visade sig vara en riktig liten KÄMPE!
Kärleken bubblar och Philip är det absolut BÄSTA som hänt! Vad gjorde vi innan detta underverk kom till oss? <3
Såklart har 2011 bjudit på en rad andra härliga upplevelser också! Vi har bott ett år i vårt hus, jag har bott i Stockholm i dryga 1 1/2 år och fram till mammaledigheten hann jag med att utveckla mig inom arbetet på Bromma flygplats. Under detta år har jag även förstått att jag har den bästa killen/sambon i hela världen. Min E är oslagbar och för mig den BÄSTA! Våra familjer finns på avstånd och det känns i hjärtat var gång vi skiljs åt. Bästa och underbaraste familjerna har jag och E förmånen att ha. Trots avstånd så finns dem alltid med oss <3
Vi har gått från att vara två "flyttfåglar" som flängt hit och dit just för att vi varit bara har varit "två" till att blir en egen liten familj. Samtidigt som vi kommit närmre våra egna familjer har vi också tagit ett kliv ifrån och skapat vår egna familj. Ni förstår säkert vad jag menar. Det är tydligen så här livet ska vara <3<3
Det gångna året har spenderats i Sverige och till den största del hemma i huset. I hemmet har vi under detta år kommit i ordning överallt. Såklart är ett av rummen det allra BÄSTA som gjorts i ordning <3<3
Jag skulle kunna skriva hur långt och mycket som helst om detta år. Men som ni förstår är 2011 BÄSTA av alla år och såklart är det älskade underbara Philip som får suga åt sig den äran. Den fråga som återkommer i huvudet är "vad gjorde vi innan Philip kom till oss??". Nu lägger vi detta år bakom oss och blickar fram mot ett nytt härligt år. Vågar knappt tänka på vad vi kommer få uppleva kommande år. Det enda jag kan konstatera är att 2012 är mer än välkommet och jag ser fram emot kommande år!! ;-)
Så här sätter vi nu punkt på ett helt fantastiskt 2011 och väntar med spänning in den nya året. Såklart firas nyårsafton med dom bästa! <3 Så vi säger tack och önskar er alla ett riktigt härligt slut och ett Gott Nytt År!!!

Raketer på nyår!

Jag förstår inte, vad är vitsen med att skjuta raketer dagarna innan nyårsafton?? Det är imorgon det är nyårsafton och inte idag eller igår. Själv avstår jag mer än gärna från dessa raketer/smällare. Det skjuts tillräckligt och jag nöjer mig med att kika ut och se när himmlen lyser upp kring tolv-slaget. Visst, riktiga färgsprakande raketer är vackra men dessa som endast smäller kan lika gärna få vara enligt mig. Så från och med nu kommer det antagligen skjutas hej vilt här i vårt område närmsta dygnet. Jag tycker synd om alla djur som far illa av allt detta oljud. Det borde räcka med självaste nyårsafton för deras del.

Sista Fredagen!

Sista fredagsmyset hos oss för det här året. Philip sover, hockeymatch på tv:n, Timrå - Färjestad. Jag och E sitter i varsin ände av soffan och kollar. Jag har däremot i smyg tagit fram datorn och kollar numer med ett halvt öga. Ett glas rött vin finns också i handen och ljusen är tända. Dessutom brinner det sista "juldoft-ljuset" så det doftar helt underbart här hemma! Underbart!! Jag älskar fredagsmys tillsammans med min lilla familj.
Imorgon är det årets sista dag och självaste nyårsafton. Ojojoj, Vilket år det har varit!! Tveklöst det bästa året jag upplevt av mitt 25-åriga liv. Oslagbart! Att sammanfatta detta år kommer att bli både enkelt och svårt. Så mycket, så mycket upplevelser, klädje, oro, tvivel och KÄRLEK! <3<3
Nu ska jag mysa med min underbara kille i soffan och hålla en tumme för dom röd-vita!

HOME

Så var lilla familjen hemma i storstan igen. Hemma var det svårt att ens tänka tanken på att det har varit jul. Hade det inte varit för adventsljusstakar och annat pynt så skulle man lika gärna tro att det är höst/vår. Det har regnat hela bilfärden från Sundsvall-Stockholm. Desto närmare S-holm vi kom detsto mer regnade det. Hemma lyste gräsmattan grön och inte en snöflinga så långt ögat når.
Sedan är det alltid lika skönt att komma hem, packa upp och komma i ordning hemma efter att ha varit borta. Tyckte mig till och med se på Philip att han tyckte det var lite extra roligt att vara hemma också;-) Men vi har haft en härlig vecka i Norrland. Blivit ordentligt bortkämda ute på ön hos mamma och pappa!! Jag har även hunnit med att träffa lite fina vänner och till och med suttit på hästryggen!!
Kameran hängde med och var som aktivast under självaste julhelgen. Då låg även snön vit på marken och det var härliga minusgrader ute. Sedan kom stormen Dagmar och tog med sig ALLT som fanns och någonstans där försvann även kameran. Men jag bjuder på lite härliga bilder från självaste julhelgen när stämingen och lugnet var som bäst innan "Dagmar" kom och tog med sig det mesta;-)
Bättre utsikt än så här en julaftonsmorgon kan man knappast få.
Självklart måste man få en morgon-julklapp.
"Bullen" en aning sur över att få sitta fast. Enligt honom själv "OGILLAR".
Som nämnt tidigare var julafton en lugn sådan. Familjen samlad, umgås, äta god julmat med allt vad det innebär, spel (vi spelade buzz), kalle-anka och fina julklappar. En underbart mysig julafton och Philips allra första jul. Bättre än så här blir det inte!
Innan julafton var slut så hade samtliga i familjen fått sina klappar. Och jag tror att det är få som slår lyckan över paket så som "Bullen" gör. En ny vacker dalmatin är hans nya ögonsten.
Lugnet för stormen kan man minst sagt säga när vi på juldagen var ute i snön och åkte pulka. Det var vinterland och hur skönt som helst.
BÄSTA killarna <3 Tänk att vi just firat vår allra första jul som en liten mini-familj. Mysigt och absolut det bästa!! Jag njuter verkligen av julen och den nuvarande ledigheten tillsammans med min lilla familj. Det är en gåva att får vara lediga tillsammans! Tänk, nästa jul kanske inte alls ser lika ut. Vem vet, då kanske mamman är åter i arbete. Så just därför njuter jag lite extra att får vara mammaledig denna jul och verkligen rå om min familj utan att ägna den endaste lilla tanke åt jobb och vardag. Nu ska vi ta vara av dom sista dagarna som 2011 bjuder på innan vi välkomnar ett nytt spännande år. Livet är fantastiskt <3<3<3

God fortsättning! Vi hade en mysig och all...

img_6041 (MMS)

God fortsättning! Vi hade en mysig och alldeles lagom julafton. Lugn och skön å sådär härligt mysig! Idag har vi varit ute i friska luften. Philip har åkt pulka för första gången i sitt liv.


God Jul

Nu är vi på plats, redo att mysa och njuta av julen! Redo att ta del av vår sons allra första jul. Så stort samtidigt som han inte alls vet vad detta med jul innebär. Om något år kommer han förstå det hela. Spänningen, väntan och den eviga längtan. Men någonstans måste man börja... Idag började han med att spana in den klädda granen. Bara en sån sak är en stor sak när man är liten.
Uppesittarkväll i vanlig ordning, Philip sover sedan någon timme tillbaka. Så från oss till er där ute önskar vi nu en riktigt God Jul!!

Idag bär Philip kanske den snyggaste outfi...

img_5147 (MMS)

Idag bär Philip kanske den snyggaste outfiten av alla! Snygg adidas dress med inget mindre än självaste "Philip" på rumpan!


Lunchpaus/vila. Vi och några till stannade...

img_0546 (MMS)

Lunchpaus/vila. Vi och några till stannade vid Gävlebro. Alla mätta, belåtna och vi är på väg igen!


Idag är vi nog inte ensamma ute på vägarna...

img_1798 (MMS)

Idag är vi nog inte ensamma ute på vägarna. Idag får man vara uppmärksam, hålla avstånd och köra försiktigt!!


Tomtenissen

Tror att det är första gången i mitt vuxna liv som jag skickat julkort. För det är sånt som man gör när man har småbarn. Inte så svårt att få till ett fint julkort när man har världens sötaste och gulligaste lilla tomte i huset!!

Världens urgulligaste tomtenisse och hans föräldrar hälsar alla där ute en riktigt God Jul!!

Majs och potatis!

Det finns inget stopp i herrn då det serveras majs och potatis! Det är grejer det säger Philip! Kan själv kan han också!!


Sover

När klockan slog 8 i morse klev vi upp, jag och Philip. Det mesta går på rutin under veckorna när jag och Philip är hemma. Kliver upp, myser/leker, dricker morgonkaffe, tvättar, klär på oss, äter frukost och sedan är det sovtid för Philip igen. När han då sover sin nap så passar jag på att fixa här hemma med allt va det nu kan vara... duscha, plocka disk, städa, hänga/vika tvätt eller så slår jag mig ner i soffan helt enkelt med en kopp kaffe och laddar batterierna inför dagen. Oftast handlar denna tid om  ca.30 min. Så det är inte överdrivet lång tid vi talar om.
Förutom idag. För idag har jag hunnit sitta i telefonkö, plocka disk, fixa mig själv, hängt tvätt, vikt tvätt, druckit kaffe och nu är jag till och med inne i bloggen. Å Philip han sover. Vad hände egentligen? Herrn drar till med en långsovning nu på fm när vi just idag har inbokad dejt om en timme tillsammans med Anna & Emilia. Tanken är att vi ska mötas för en promenad och sedan var det tänkt att vi skulle ha lite glöggfika här hemma. Nu får vi se hur det blir med själva fikandet eftersom Anna meddelade att det var lite snuvigt och halsont hos dem. Kanske vi nöjer oss med en promenad. Vore dumt att gå och bli smittade så här lagomt 2 dagar innan julafton.
Men tänker den här lilla herrn sova länge till så spricker planerna ordentligt;-) Vakna bebis, vakna!

Onsdag

Mitt i veckan eller slutet på veckan och väldigt nära jul. Här hemma har vi en seg start på dagen. Mamman går fortfarande runt i pyjamas och Philip ligger och sover. Efter att ha flängt runt hela dagen igår och avslutade dagen i ishallen för att kika på E:s match så är en sån här dag välbehövlig. Idag tänker vi vara hemma, mysa, leka, plocka lite och fixa inför jul.
Kanske vi slår till på att gå runt i pyjamas hela dagen!

Rösta på Philip!!

Philip är med och tävlar i "vi föräldrars omslagstävling 2012". Kika in HÄR för att rösta på världens finaste Philip!

Kontroll

Vi ska strax packa in oss i bilen för att åka till bvc på 6 - månaders kontroll. Ska bli spännande och se vad dom säger eftersom Philip är 7 månader men borde vara 5 månader. Det går nog bra!
Jag har hur som helst den sötaste ungen på den här planeten (om man frågar mig). Idag klädd i helt ny superfin outfit som han fått av finaste Linda, Farzad och Meja!

Blåbär!!

Jag tänkte att blåbär skulle vara mums till gröten. Det var det också, tyckte Philip!
Mammas lilla gröt/blåbärs monster <3<3<3

I Love bugaboo! <3

img_6398 (MMS)

I Love bugaboo! <3


På rymmen!?

Tänker han rymma sin väg tro!?


Tidig julklapp

Philip i sitt nya "vrålåk" som han fått i för tidig julklapp. Han tycker den är mycket spännande men når ännu inte riktigt ner till golvet.

Ser det snöar

Imorse var det lite extra härligt att dra upp persiennen. Det vita täcket låg kvar och nu snöar det lite mer "ordentligt". ÄNTLIGEN! Hopp om en vit jul är möjligt även i Stockholm. Tur vi bytte till vinterdäck på "buggan" igår kväll. Dom små hjulen skulle nog inte klara det allra minsta lilla snöslask ens. Nu är vinterhjulen på och det ska bli spännande att ta en promenad lite senare idag.
Måndag igen och det är bara dagar kvar till jul. Jag och Philip har lite planer i veckan men just idag tror jag nog bara att vi ska mysa här hemma och nöja oss med att gå ut i den nya snön.

Myspys

Idag är det en riktig "slappar-dag" hos oss på Hyacintgränd. Mamman fick sovmorgon och blev inte väckt förrän klockan slagit 10. Då hade grabbarna varit uppe sedan 7.30. Skönt och väldigt välbehövligt att få sova ut. Igår kom det äntligen snö över oss här i Stockholm. Så det var underbart att kika ut idag och se ett vitt täckte över gräsmattan. Även om det bara är slask och kommer säkerligen färsvinna när som. Men man får glädjas åt det lilla;-)
Julbakat har vi gjort idag med. Leilas rockyroad står just nu och stelnar till sig i kylskåpet. Hoppas bara att vi lyckades och att dem blir sådär himmelskt goa! Philip har nyss vaknat efter att ha sovit en lur på 2 timmar ute i vagnen. Mys-söndag var det hoss oss idag!!
Mamman och Philip igår redo att åka på julbord! Julbordet var sjukt gott och lilleman skötte sig exemplariskt!

Lördagmorgon

Utanför fönstren hos oss så vräker regnet ner. För en stund sedan var det snöblandat men övergående regn. Julstämning? NJAE... Inte direkt. Familjen har varit uppe ett tag, myst i soffan, ätit frukost och snart är vi alla tre redo att ta tag i dagen. Vi ska packa in oss i bilen för att uträtta dom sista klapparna. Kanske också dom roligaste... Nämligen Philips klappar. Nog för att han är liten och inte vet vad det här med jul och julklappar är. Han blir nog egentligen allra gladast över att få en bit papper eller varför inte lite krullat snöre! ;-)
Ikväll väntar också julbord tillsammans med E:s arbete. Ser verkligen fram emot det och det ska bli supermysigt och GOTT att få äta julbord. En trevlig lördag väntar!
Hoppas ni alla har en riktigt fin och mysig lördag!!

FREDAG

Äntligen är det fredag och en skön helg väntar. Ser faktiskt fram emot helgen då vi naturligtvis får ha våran pappa hemma hos oss i två dagar. En lugn och skön helg bara vi lilla familjen väntar. Mysigt! Vi ska slutföra lite julklappsshopping förhoppningsvis och även julbord står på agendan lördag kväll. Längtar faktiskt otroligt mycket till julbordet!!
Först ska vi njuta av denna fredag. När E kommer hem ska vi göra något som vi INTE brukar göra i vår lilla familj. Vi ska åka och handla alla TRE! Spännande och lite mysigt att göra det tillsammans. Annars brukar jag sköta det där med mathandlingen själv. Ibland känns det trist men oftast är det rätt skönt att åka iväg själv och handla. Sedan ska vi laga till något gott till middag ikväll och "fira" diverse saker. Helgen är här, en vecka kvar till jul, vi har bott i vårt hus i ett år, förlovade i två år och totalt har vi haft tre år tillsammans. Så det finns lite att fira;-) Tänk vad mycket som kan hända på 3 år!! Helt otroligt!
Just nu är jag inne på min andra kopp kaffe, lilleman ligger i sin säng på övervåningen och sover sin fm nap. När han vaknar ska vi leka och läsa bok innan vi klär på oss och tar en promenad. Kan behövas idag efter att ha haft en vecka där vi mer eller mindre flängt och åkt varje dag. Så idag kör vi riktigt lek- och mysdag!

Godmorgon!

I morse vaknade liten redan  07:00, lyckades ligga kvar och gosa under täcket till 7.30 innan vi klev upp. Jag saknar just nu en tv i sovrummet. Tänk vad skönt att kunna slå på morgontv och ligga kvar under täcket. Nu kliver man upp bara för att man vill få morgonkaffe och se på morgontv. Fast det kanske är lika bra, annnars skulle det nog lätt bli långa sovmorgnar....
Nu för tiden så har jag alltid frukost sällskap också. Philip äter gröt medan jag äter min tallrik fil. Mycket mycket trevligt! Det verkar som att det för tillfället är slut på att äta frukost framför tv:n.
Idag är det 15 december och idag är det exakt 1 år sedan vi fick nycklarna till vårt hus. Tänk, ett helt år har gått och vad mycket det är som hänt på ett år. För ett år sedan var det bara jag och E (Eller Philip låg ju i magen). Man hade nästan svårt att föreställa sig hur det skulle se ut här hemma med en liten i familjen. Jag hade svårt att se en liten barnmatstol vid bordet t.ex. Men nu står den där, ett barnrum är inrett, leksaker ligger spridda på golvet. Och framförallt det är nästan aldrig tyst här hemma. Å det bästa av allt, jag ÄLSKAR det! Jag älskar livet, älskar min familj och älskar vårat fina fina mysiga hus. Det är så fint, mysigt och TREVLIGT! Det är nästan för bra för att vara sant;-)
Precis fått nycklarna och är på väg att för första gången kliva in vårt nya gemensamma hem!
Det var liite mer snö då. Gräsmattan fick vi inte se skymten av förrän våren kom.
Nu ska vi göra oss klara och redo att åka till Danderyd. Vi ska inte på några konroller utan ska åka dit med en liten julkorg till den fantastiska personalen samt säga Hej!

Spontant besök

Precis plockat undan, klätt på Philip och satt han i bilbarnstolen, redo att åka till Stinsen för lite julklappsfix. Skulle bara gå på toaletten själv när det plingar på dörren. Tänk att första tanken är " Åh, nej... j*vla försäljare ". Varför är det alltid så? Nu för tiden så talar man alltid om eller hörs innan man ses. Övervägde tanken " jag öppnar inte ". Men så såg jag en barnvagn skymta när jag spanade genom fönstret. Å vem stod inte utanför om inte gulliga Sofia och lilla Nils. Så istället för att skynda i väg till Stinsen med detsamma så gjorde vi i ordning kaffe och tinade lussebullar. Det blev istället en trevlig fikadate tillsammans med trevligt sällskap! Det gillar vi, jag och Philip!

Träning

Veckans premiärpass idag fick bli 55 min spinning. Svettigt, flåsigt men fantastiskt skönt! Jag har nog aldrig uppskattat en timme så pass mycket som jag gör just då. Att bara få åka iväg en stund och bara vara "Emmelie". Det är underbart att sedan få komma hem som en helt ny mamma, dock en aning trött. Det är lyxigt att få komma hem till lilla familjen som står redo med middag åt en trött och hungrig mamma;-)

Regn och rusk

Ligger under filten i soffan och lyssnar på regnet som smattrar mot fönstren. Vilken härlig julstäming! Väntar på att E ska komma hem från sin hockeymatch, men det verkar dröja ett tag till. Kanske det vore lika bra att gå upp och krypa ner och göra som lilla älsklingen som redan sussar sött sedan två timmar tillbaka! SOVA!
Är galet trött, vet inte riktigt vad det beror på eftersom jag har en ganska så "snäll" son som låter sin mor sova någorlunda bra om nätterna. Men trött det är jag, ovanligt trött för att vara jag. Det värsta av allt är att jag inte känner det förrän kvällen kommer.
Näpp, nu får det räcka för idag. Gör kväll och går upp och gör lilla hjärtat sällskap!
GODNATT!!

LUCIA

I morse när vi vaknade så hade vi besök här hemma. Philips mormor och morfar kom hem från sin utlandssemester i natt och smög sig in hos oss för att få sova några timmar. Så imorse fick dom bli mött av världens finaste lilla tomtenisse som vi har här hemma hos oss!
Självklart klädd i tomtedräkt och tomteluva lucia-dagen till ära. Finaste tomtenissen i hela världen!! När mormor och morfar åkte hem till Sundsvall så packade vi in oss i bilen för att åka till Sollentuna centrum på lite klapp-jakt. Det blev en snabbis eftersom lillemans tålamod var lite sisådär;-) Nu är vi hemma igen, tomtenissen sover i vagnen, det är på väg att bli mörkt ute, mamman dricker kaffe och äter pepparkaka.
Kan inte undgå tanken att vi om något år kommer få gå och se på vår sons lussefirande på t.ex. dagis. Känner redan nu att man kommer vara stolt som en tupp och ha tårar nära till hands när man får se dom små lussa för alla föräldrar.

Måndag

Så har ännu en helg passerat. Det går så fort så, det är helt otroligt! I går tände vi även det tredje ljuset i adventsljusstaken. Om en vecka så brinner alla 4 ljusen. Fantastiskt!
Vi fick besök av Philips farmor, Jan-Åke och "gammelmorfar". Det blev ett snabbt och kort besök men vi hann mysa och äta smarrig middag tillsammans lördag em/kväll och innan dem åkte hem igen söndag fm så tog vi det lugnt här hemma. Farmor passade på att tanka Philip kontot. Det blir alltid så tomt när släkt och vänner åker. Alltid! Så när Philip vaknade från sin vila så packade vi in oss i bilen och åkte till Skansen för att gå på julmarknad. Ingen snö ute men det var kyligt/friskt och hur MYSIGT som helst att vara på mysig julmarknad med bästa lilla familjen. Lite gott inhandlades och när vi var kalla nog så åkte vi hem och värmde på lite glögg. Vilken mysig helg!! Även lite julkänslan lyckades jag plocka med mig därifrån.
Måndag igen och en ny vecka väntar. Jag och Philip har tagit det lugnt här hemma under morgonen. Nu ska vi snart äta lite lunch och sedan bege oss iväg hem till Sofia och Nils för en promenad tillsammans.

På väg till Skansen för att gå på julmarkn...

img_0374 (MMS)

På väg till Skansen för att gå på julmarknad! Allt för att försöka hitta lite julstämning;-)


Vad gör dom nyinköpta broddarna hemma när ...

img_4003 (MMS)

Vad gör dom nyinköpta broddarna hemma när jag behöver dom som bäst!??


Lik sin far??

Förra helgen så hittade jag killarna i huset sittandes så här...
Det var först helt tyst och man kunde nästan ana vad som för försiggick på nedervåningen. Det var helt tyst ända fram tills Philip fick ett grepp om spakarna och dem förlorade matchen.

Godmorgon Lördag!

Det blev ingen jobbig kväll som jag först befarade. Philips lilla långa sovstund så tätt intill läggdags påverkade honom inte speciellt mycket. Han myste i mammas famn och kollade på idol fram till 9 tiden. Sedan var det tack och godnatt! Vaknade sedan runt 3 och klockan 6.50 var det GODMORGON! Så helt OK måste jag erkänna!
Philip har också gått och blivit en riktig liten grötkille. Gröt till frukost är MUMS!
Vart tog snöovädret vägen? Här hos oss regnade det igår och idag är det som vilken "höstdag" som helst. Även solen ser ut att kika fram idag. Vi väntar på att E:s mamma, Jan-Åke och morfar ska komma på besök från Arvika. Jag är galet sugen på att åka in till skansen eller gamla stans julmarknad. Så jag hoppas att vi hinner packa oss iväg in på lite julmarknad idag. Det vore mysigt!
Just nu sover Philip en liten nap och E håller på att sätta in vår nya super-blandare i köket. Jag sitter fortfarande i pyjamas och väntar på att vattnet skall kopplas på igen så att jag kan gå och duscha.

Mysigast!

Mysigaste sällskapet!!


Mys med världens bästa lilla kille!

Nu är han vaken. Nybadad och pyjamas på! Mamman har dukat fram lite fredagsgott som hon hittade i skafferiet. Tror att chokladen kan vara GRYM! Nu börjar idol och nu ska vi mysa!!


Glömde berätta....

Att träningsverken idag är verkligen INTE att leka med! Det gör ONT i varenda muskel som finns på kroppen. Benen, fram- och baksida lår, rumpa, mage, axlar, armar. Till och med huvudet gör ont idag, dock beror det nog inte pga träningsverk. Det är nog bara fötterna som känns smärtfria idag. Jag kommer knappt upp och ner för trappan här hemma och att gå på toaletten ska vi inte ens prata om. Igår var det skön verk, idag är det INTE skönt!!

Inte lovande

Har en liten skrutt som sover och sover i sin vagn ute i hallen. Att sova så här LÄNGE och SENT innan läggdags är nog inte speciellt lovande. Det kan bli en spännande fredagskväll med andra ord.
Vakna lilla pyret, vakna!! <3

GLAMOUR!

Fredagen har än så länge gått i gårdagens tecken. Trots att Philip bjöd på sovmorgon i morse. Ungen sov till 9.20!!!! Fick nästan lite "panik" över att klockan var så mycket när vi vaknade. Men det var välbehövligt! Hela denna fredag har ägnats åt att veckohandla mat med Philip i bärselen. Han var snäll och sov under tiden tack å lov! Men stackars liten vaknade vid i och ur bilen. Så när jag fick min "brillianta" idé om att veckostäda hela huset när vi kom hem så tog det stopp. Philip stackarn övertrött, mamman trött och hungrig. Dålig kombo!
E kom hem som en räddande ängel så jag fick städa av huset lite snabbt. Tanken var nu att vi skulle åka och kolla på E:s hockeymatch. Men Philip sover som en STOCK, det regnar ute och dessutom så är det självaste idolfinalen ikväll. Så jag ändrade mig i sista stund och jag och Philip stannar hemma i soffan och myser istället. Men nu kom jag till nästa sak... Hur tänkte jag med middag idag? Veckohandlat men absolut inget gott att äta till middag en fredagkväll!? Så ja, ni ser vilken fantastiskt glamourös fredag jag har.....

Handikappad och träningsverk

Visst känns det att jag lever idag. Ingen tvekan om det! En lite rörig natt då lilleman skruvade och bökade alldeles för länge. För få timmars sömn och upp i tid i morse för att komma iväg med pendeln in till stan. Naturligtvis krånglar pendeln och det tar över en timme att ta sig in. Hann med en snabbdate med Madde och söta lilla Nellie innan dem skulle med tåget hem till S-vall. Tog pendeln(som gick som den skulle) hem igen och insåg att jag inte ätit någon lunch. Så det var en vrålhungrig mor och son som ramlade innanför dörren hemma.
Så fort E kom hem så bytte jag om till träningskläder och masade min ömma kropp ner till ett cykel pulse pass. Gårdagens styrkepass gör sig definitivt påmind. Skyndar mig hem igen och håller andan när jag kliver in hemma. Allt hade gått bra idag, som tur var! Nu var det dags för E att få sin träningstid. Så när jag kommer hem har vi ungefär en timme hela lilla familjen tillsammans. Under den timmen skulle jag själv duscha, äta middag och byta några ord med E innan han drar iväg, plus att det är läggdags för Philip mitt upp i allt. Ville även hinna få hjälp med lite ideér inför morgondagens ica handling.
Nu är E och tränar, Philip har somnat och jag ska nu dra igång med ännu en "måste" sak på listan. Hade mycket hellre velat krypa upp i soffan till "jullotta på Liseberg". Energin är verkligen i botten idag! Som om det inte vore nog så är jag halvt handikappad också. Jag är helt telefonlös sedan igår. Mitt simkort fungerade inte när jag skulle få överta E:s telefon. Ordnade ett nytt sim-kort idag, men det hjälpte inte heller. Så ingen telefon och inget sim-kort. Abstinensen börjar smyga sig på.
Nu ska jag hugga tag i "göra-listan" och få något gjort!

Mammig??

Ni som har små barn, när blev era små "mammiga"??
Ikväll när jag kom hem från träningen så hade E och Philip varit ensamma i ca.1 1/2 timme. Philip var nyäten då jag lämnade hemmet, sov en liten "nap" då jag pös ut igenom dörren, mat fanns tinat och i ordning så att grabbarna skulle klara sig fint medan mamman svettades. När jag kom hem igen så möttes jag av en helt SLUT pappa med en liten ledsen son på armen. Stackars E hade försökt med ALLT under denna timme och INGENTING fungerade. Dock fick jag svårt att tro att han varit så ledsen som E beskrev eftersom han sken som en liten solstråle när han fick se att mamman var hemma igen. Att vara mammig kan verka gulligt. Visst värmer det i hjärtat att ens barn blir glad när man kommer hem. Samtidigt gör det ont i hjärtat när man vet att han har varit ledsen under den tid jag varit borta. Extra ont i hjärtat gör det då med tanke på att min grabbar inte kunnat mysa och haft en härlig stund tillsammans bara dom två.
Jag förstår att det kan svänga ordentligt och att det är mycket som händer när man är så liten. Det är nya intryck, utvecklingsfaser m.m. Nästa gång behöver kanske inte alls vara likt denna. Men jag undrar om inte mitt lilla troll är på väg att bli en aning mammig. Och absolut inget konstigt över det. Han hänger ju tillsammans med mig exakt hela dagarna. Så konstigt vore annars.
Mammas lilla trollunge!! <3<3<3<3<3<3

Träningsverk, JA VISST!

Redan nu gruvar jag mig för att kliva ur sängen i morgon bitti. Och fredag törs jag inte ens tänka på. Frågan är om jag inte kastar in handduken på fredag och myser ner mig i sängen tillsammans med Philip HELA dagen. Jag törs redan nu konstatera att en träningsverk DELUXE väntar. Ikväll var det "premiär" för lite styrketräning. Rättare sagt 55 min bodypump. Korkat nog så tror jag när passet startar att jag orkar samma lika som jag gjorde innan jag blev mamma, innan jag satt still i 6 veckor och innan en SLAPP sommar kom. Ja, ni förstår ju vart min styrka hamnat... i botten. Jag svalde stoltheten och plockade bort. Nu börjar vi om från noll igen och det är dags att bygga upp styrkan igen. Hej å hå!
Att bara lyckas ta mig upp till övervåningen ikväll när sängen kallar blir ett litet "projekt". Men det känns skönt, hela kroppen njuter av träningsverken. För träningsverk ÄR skönt! Imorgon planerar jag att hoppa på cykeln igen. Tror att kroppen kan må bra av att få "trampa ur".

Försök nummer 2

Det blev något knas igår när videon på vår lilla "snurresprätt" skulle läggas upp. Så nu testar vi igen och se om det fungerar;-)

Stora killen!

Idag hade vi vår sista mammagrupp-träff på bvc. Lite tråkigt tycker jag att det redan är slut. Tycker faktiskt att det är lite mysigt och trevligt att träffas där tillsammans med mammorna. Dels för att träffarna är bokade och det verkligen blir av var tredje vecka. Sedan så är vår bvc sköterska så himla gullig! Nu får vi mammor ta saken i egna händer istället och försöka hålla igång våra träffar på hemmaplan istället.
Naturligtvis så passade vi på att ta en vikt och en längd på lilleman för att se hur han ligger till så här precis 7 månader gammal. Philip väger nu alltså 5530 gram, 60 cm lång. En liten plutt i jämförelse med hans kompisar som är födda i april/maj och väger ca.9 kg. Men en STOR kille i sin mammas och pappas ögon. <3<3<3
Världens vackraste! Jag har svårt att förstå att du verkligen är MIN. Att få vara dina mamma är en unik gåva som jag fått. Kan inte förstå att jag och E har kunnat skapat något så fruktansvärt vackert. Vår lilla hjälte, kämpe, prins och ja... vårt ALLT!

Vända runt

Detta är det absolut roligaste sysselsättningen just nu. Tänk vad roligt att ha lärt sig att vända runt! Som Philip har kämpat med detta, tränat och tränat och tränat. Så precis på 7 månadersdagen (4,5 mån korr.) gav det utdelning.
Älskade gullefjun<3<3

SJU MÅNADER

Skrev jag inte att vår son blev en månad äldre för bara några veckor sedan? Tycker att månaderna tickar på alldeles alldeles för fort. STOPP ett tag nu! SJU månader gammal har nu hunnit bli vår lilla skrutt. För att fira den här sju månadersdagen lite extra så tog grabben och vände sig helt själv från ryggläge till mage. Han har varit "på väg" i en vecka nu. Men idag så blixtrade det bara till så vände han likt en pannkaka från rygg till mage. För att bevisa att detta inte var någon "engångsgrej" så gjorde han det om och om igen resten av dagen. Hur det ska gå att byta blöjor, klä av/på kläder i fortsättningen är nu en gåta för mamman. Han är snabbare än vinden det lilla pyret.
När man heter Philip och är 7 månader gammal så har man en hel del åsikter om saker och ting. Det mesta är faktiskt roligt och nästan jämnt är han en GLAD liten kille! <3
Mat är det som kretsar i han liv just nu. Det är nyheter nästan varje dag och varje dag gör han nya framsteg eller baksteg, beror på hur man ser på det;-) Banangröten ÄLSKAR han! Gapar glatt, slukar skeden och hjälper mer än gärna till att hålla i skeden. Eller varför inte testa att äta på egen hand!? Några små burkar med diverse innehåll går också ned. Majs och potatis var populärast! Men så har han en mamma som har haft ambitionen om att göra egna smakportioner och just där går våra åsikter i sär. Mamman nöjd, glad och stolt över att ha gjort egen mat till lilla hjärtat. Lilla hjärtat inte lika imponerad över mammas mat. Gapade, slukade skeden och vips åkte allt ut igen lika fort som det åkte in. Så första betyget på mammas egna mat är nog knappt godkänt.
Skrattat åt nästan ALLT och riktiga skattanfall utbryter allt oftare. Att se sig själv i spegeln är fortfarande kul, men nu vill han hemskt gärna känna på den där människan i spegeln också. Att sova ute i vagnen är det BÄSTA! Kan sova i flera timmar. Runt 8 på kvällen är det tack och godnatt och då somnar prinsen uppe i sin säng. Än så länge och oftast går det bra! Detta är dom stora nyheterna när man är en liten kille och är 7 månader gammal <3<3<3
Älskade älskade unge! Tänk att du har varit så liten så liten, ett litet mirakel som har blivit så stor! Mamma och pappa är så stolta och det är en gåva att få vara dina föräldrar!!

Sova ute

Så här glad är man när man vaknar efter en skön sovstund i vagnen!


Knäck och Fredagsmys

Fredagseftermiddagen ägnades åt lite mysigt julstök i form av knäck tillverkning. Underbart mysigt att baka hela lilla familjen tillsammans. Även om lilla Philip inte var med och tillverkade direkt någon knäck så deltog lilla herrn med sin ljuva stämma med full kontroll från stolen. Naturligtvis åkte tomteluvan på och han såg ut som en riktig liten "chef" där han satt och styrde mamman och pappan i köket. Underbart, jag ÄLSKAR min lilla familj och jag njuter av varje sekund som vi är tillsammans. Mina killar betyder verkligen ALLT! Tänk vilken vändning livet tar när man får barn, MAGISKT! Vad gjorde jag och E innan Philip kom till oss?? Det är ju nu som livet börjar på riktigt!!
Mini-Chefen!
"Hmm... Undra vad mamma har stoppat i nappen den här gången då tro"
"Inte så tokigt ändå... Vindruvor var riktigt smaskigt!"
När knäcken åkte ut på kylning så åkte tacos fram på bordet. Simpelt men så gott! Tänk att man aldrig tröttnar. Kvällen har spenderats i soffan framför idol med några avbrott genom att springa några vändor upp/ner för trappen. Lilleman har haft lite svårt och sova.... Nu hoppas och tror jag att han har somnat på riktigt för natten. Snart börjar idol igen och jag hoppas å tror att det blir Amanda och Moa som går vidare till final. Vilka duktiga tjejer!!

Se och upptäcka världen.

Redan nu börjar vår son att så smått upptäcka världen. Även om det ännu bara handlar om att upptäcka det som händer kring lekmattan. Vet inte när det skedde, men för bara någon vecka sedan och han låg på mage/rygg så låg han på samma ställe. Nu far runt i cirklar och det här med att lägga honom framför en hög med leksaker fungerar inte längre. Nu ska det utforskas i den mån han kommer åt. Han vrider, sträcker sig och gör allt för att hitta nya spännande saker. Allt som kommer i hans väg ska det smakas på och när det inte råkar gå som han har tänkt så undrar jag om det inte är "Moberg-humöret" som smyger sig fram.
Älskade älskade gullefjun!! <3<3<3

Högläsning

Han kanske är en aning för liten för att förstå sig på böcker alla redan. Men det är ju bara så mysigt att krypa upp med världens mysigaste i knäet och läsa en saga. Han tittar förtjust på boken och vill mer än gärna ta den själv och helst av allt smaka lite på den. Idag var det pappans tur att läsa bok innan han åkte iväg på middag med sitt jobb.
Böcker är något som kan tilläggas i önskelistan till tomten. Han har redan fått några riktigt fina sagoböcker. Men det skulle kanske vara trevligt med någon mer "åldersanpassad" bok.

FIKA

Nu tänker jag ta mig en välförtjänt fika. Lilleman sover och jag tänker njuta av en kopp kaffe och lussebullen!

Lunch!

Bästa lunchsällskapet nu för tiden! En aning grisigt och kladdigt men ack så trevligt!!;-)


Tjugofem

Mamman hittade en fin body med nr.25 på. Självklart ville Philip bära pappans nummer på bröstet!


1:a December

Nu är julmånaden här på riktigt och vintern känns fortfarande väldigt långt borta. Nu börjar jag faktiskt längta lite smått efter lite riktigt vinter. Torsdag och december månad är här. Philip sa godmorgon redan vid 7 tiden idag. Så här har vi lite morgonmys och tar det lite lugnt innan vi startar dagen på riktigt. Just nu har jag en liten kille här hemma så vänder och vrider sig på lekmattan. Det känns som om det är en tidsfråga innan han vänder sig från rygg till mage.