Vackraste

Tänk vad många minnen jag har tillsammans med dig min vän. Jag minns det som igår den där dagen den 24 november 2001... Undra vad som hänt dig om inte vi blev ett par då!? När jag efter 3 1/2 fantastiska år släppte dig vidare och lät dig hamna i Julias händer så tvekade jag inte en sekund om att du hamnat rätt. Jag undrar hur många som har sån tur som jag hade då och hittar den perfekta köparen!? Bara det, en historia för sig. När det nu är dags för dig att ta ännu ett steg vidare så ska du veta att att du gett två tjejer på den här jorden fantastiska år och minnen tillsammans med dig. Du var och är speciell och kommer alltid att ha en speciell plats i våra hjärta <3<3<3
Världen vackraste och bästa lilla ponny <3<3<3<3

Dukning

Glömde visa hur själva dukningen blev. Vi hyrde som sagt församlingshemmet som vi dukade och gjorde fint i. Där bjöds det efter själva dopet på buffé och sedan doptårta som vi beställt från tårtverkstan.
Dukningen blev enkel med en del blå inslag och lite dekorationer.


Den stora dagen

Så har vi avklarat den stora dagen, vår sons alldeles egna dag! En jättefin dag som vi kommer att minnas länge läänge! Tänk att våra nära och kära åkt och samlats här i Stockholm för oss och vår sons skull. Även våra fina vänner här i Stockholm var samlade. TACK, snälla underbara ni som gjorde vår och Philips dag minnesvärd!!
Trots en liten ynklig och dunderförkyld liten kille, en mamma som också blev hängig med halsont och förkylning så gick allt galant. Med massor av hjälp med allt runt omkring så blev allt perfekt;-)
Efter den fina stunden i kyrkan så blev det middag och doptårta i församlingshemmet tillsammans med alla nära och kära släktingar och vänner. God mat i form av buffé, smarrig doptårta och trevligt sällskap! En sliten liten kille kämpade med att vara glad och vaken så mycket han orkade och gjorde sitt bästa för att charma med en röd liten snorig näsa. Dessutom så fick vår prins hur fina doppresenter som helst! Verkligen jättefina!! <3<3<3<3

Försäkringsbekymmer

Jag har tidigare ansökt om en barnförsäkring åt Philip. Idag kom beskedet och som väntat så blev det avslag pga för låg födelsevikt. Jag blir så ARG att dom pga en vikt ska göra en bedömning när barnet är fullt FRISK i övrigt! Nu blir det till att läsa på om dom nya reglerna som kommit angående om försäkring till barn som är födda för tidigt och sedan ta i med hårdhandskarna. Mitt barn ska ha en försäkring precis som alla andra PUNKT! Men först ska vi avklara helgen som väntar med dop för världens finaste <3
Hoppas bara att vi hinner piggna på oss till imorgon (stora dagen) så vi orkar med en lång dag. Ska verkligen bli jättekul att träffa alla! Med släkt spridda över hela Sverige så är det verkligen hur kul som helst att få alla samlade på ett och samma ställe. Längtar efter allihop, men särskillt roligt blir det för mamman att få träffa sin kära farmor och morfar. Det blir liksom inte alltför ofta <3

Vila

Jag och Philip har uträttat dagens ärende. Hämtat blommor och köpt vit duk. Nu lägger vi oss i soffan och vilar oss pigga till imorgon!


Karlavagnen - Född för tidigt

Godmorgon! Idag klev vi upp strax innan klockan slagit 8. En liten kille som verkar rätt så pigg idag, dock fortfarande rätt täppt och snorig. Natten var rätt så snorig och täppt så vi har varit vaken en hel del. Ska erkänna att det inte är en överdrivet pigg mamma. Men det värmer i hjärtat att se lilla sonen piggare <3
Nu myser vi i soffan tillsammans. Mamman med en kopp kaffe och Philip med nappen. Råkade se att det igår talades om barn som är födda för tidigt i karlavagnen på sverigesradio.se. Så just nu lyssnar jag på programmet med väldigt blandade känslor. Otroligt intressant och samtidigt väldigt mycket känslor som berör. En känslosam morgon hos oss med andra ord. Men jag tänker ta mig tålamod och kraft till att lyssna igenom detta för det talas för lite om det och dels för att i den här punkten känner jag igen mig otroligt mycket.

TITTUT

En liten stund orkar jag allt ligga på mage och busa. Det är fantastiskt kul att spana på han som är så glad i spegeln. Älskade goa lilla unge <3<3<3<3

Villervalla

När man är sjuk så vill man mysa i sköna kläder. Så idag myser lilleman i skönaste villervalla dressen. Färgglad och med en lika färgglad scarf.

Skruttig

Vi har fortfarande sjukstuga här hemma. Lilleman sover massor och mamman hoppas att han sover sig frisk!


Tråk-Torsdag

Det blev sovmorgon i morse (igen) efter en natt som varit väldigt bra med tanke på en liten förkyld sjukling. Vi sov så pass länge att det blev tajt om tid att hinna ner till församlingshemmet klockan 10 för att hämta nyckeln. Lilla hjärtat somnade så fort han bäddades ner i vagnen och sover FORTFARANDE! Jag har passat på att dammtorka, dammsuga och skura golven i huset varvat med att kontrollera herrn i vagnen. Även lunchen är intagen och nu längtar jag faktiskt efter att få pussa och krama på mitt lilla troll.
Tänk att det är mitt på dagen och ute är det så grått och trist att det blir mörkt inne. Tror nästan att jag måste tända lite lampor/ljus här inne. Tända ljus, göra i ordning en kopp kaffe och mysa ner sig i soffan kanske!? När E kommer hem i eftermiddag ska jag åka iväg och inhandla det mesta inför dopet. Ska plocka upp lite mjölk ur frysen till lilla herrn så grabbarna klarar sig hemma ensamma.

Mammas sjukling

Lilla älskade skruttunge <3<3<3


Frisk luft

Jag tror på att frisk luft är bästa botemedlet. Ingen feber på lilleman visade sig i morse så overallen åkte på och sedan gosade jag ner lilla hjärtat i vagnen och klädde på mig själv för en promenad i friska luften. Han somnade som en stock och sover fortfarande ute i vagnen. Jag själv passar på att äta rester till lunch och dricka en kopp kaffe i lugn och ro.
Det fick bli vår favoritrunda längs med vattnet och kohagen....

Lilla Hjärtat

Mammas lilla skrutt har blivit förkyld för första gången i sitt liv. 5 1/2 månad gammal och sin allra första förkylning. Usch, jag har bävat för det och verkligen hoppats att min lilla skatt ska klara sig så länge som möjligt. Men överallt är folk snuviga och sjuka nu och sista tiden har det varit mycket hit och dit och mycket folk runt omkring så det är inte konstigt att det biter sig fast på även oss. Så nu rinner ögonen, näsan är täppt och snorig på lilleman. Igår kväll fanns även febern men den verkar ha gett med sig och min lilla skatt är trots snorig näsa en glad liten kille idag.
Men det gör ont i mammas hjärta att se sin son hängig och förkyld och dessutom smyger sig en viss oro inför kommande helg då det vankas dop. Hoppas hoppas verkligen att lilla hjärtat är pigg å kry till helgen! Så nu ska vi bara kurera och mysa tillsammans och möjligtvis ta en promenad ute i friska luften.

Godmorgon Tisdag!

Här hemma blev det sovmorgon idag. Inte förrän klockan slagit 9 klev vi upp. Mamman tackar och bockar för det eftersom natten var en aning stökig. Lilleman bestämde sig för att vakna ofta i natt och jag tror vi i natt var tillbaka till var tredje timme. Där i mellan så åkte nappen in och ut och var gång den åkte ut blev han upprörd. Så en aningen trött mamma är det idag. Idag står det massa pyssel på schemat och jag hoppas vi har tid till att promenera bort till babycafét lite senare.
Nu sover mini sin lilla förmiddagsnap i vaggan och mamman tänker passa på att göra sig redo för dagen.
Här hemma står tv:n på och "Efter tio" går varm varje dag. Just idag pratas det om just sömnen och det finns dom som har det betydligt värre. Men sömnen är viktig och det får man bekänna färg om just nu. Trodde aldrig att sömnen skulle ha så stor betydelse. Tur att det finns kaffe och att kaffe är ruskigt gott för det är nog dagens räddning!
Nu ska ska vi ta vara på dagen och se till att få något vettigt gjort här hemma.
Trevlig Tisdag!

Tjockesockar

Skönaste tjocksockarna som värmde kalla fossingar i morse. Tjocksockarna är stickade av svärmor och jag och E har ett varsitt par. Jag dessa rosa och E ett par blåa. Visst, vi har golvvärme och våra golv är varma och goa på nedervåningen. Men visst skulle det vara mysigt att ha en ett gäng i olika färger liggandes i en vacker korg i hallen så att våra gäster kan mysa ner sina fötter i ett par gosiga tofflor när dem kommer på besök. Just nu är är vår hall rätt tråkig och så småningom kommer den få sig ett ansiktslyft och då tänker jag nog lägga in en beställning hos svärmor samt jaga rätt på en passande korg att ha på väggen. Ett litet toffelprojekt;-)

Dagens

Finaste lill-killen är klädd i härligaste jeansen från newbie och en cardigan från lundmyr of sweden idag.

GRATTIS

Idag fyller världens bästa E och pappa år!! Världens bästa och finaste har födelsedag idag och jag å Philip är lyckligt lottade som har E i våra liv. Vi är glada över att få fira världens bästa på hans födelsedag!
Världens bästa pappa med världens minsta och sötaste lilla pyre. Grattis på födelsedagen hjärtat!!

Höstmorgon

Strax innan 8 i morse tyckte lilla herrn i huset att vi skulle kliva upp. Mamman hade gärna tagit sovmorgon idag efter att ha varit uppe ovanligt mycket i natt. Men nu när kaffekoppen finns i handen, ljusen tända och nyhetsmorgon på tv:n så är det inte så dumt att kliva upp ändå. Dessutom vittnar frosten i gräset om att det är lite kyligt ute. Även lite kyligt inne denna morgon så både fleecetröjan och tjocksockarna åkte på. Vi säger godmorgon och välkommen fina måndag!!

Godmorgon!!

Den här lilla killen är mammans lilla väckarklocka! Finns det något bättre att vakna till!??? <3<3<3


Borta bra men hemma bäst!

Känslan att krypa ner i sin egna säng är nästan obeskrivlig efter att man har varit borta. Underbart! Fast vi har haft en toppen helg i Arvika hos E:s släkt. Precis som vanligt när vi är iväg så springer tiden förbi och alla dagarna man hade framför sig och skulle hinna så mycket på försvinner i ett nafs! Men ordspråket "borta bra men hemma bäst" stämmer väldigt bra, för det är härligt att vara hemma igen.
Nu har vi en vecka framför oss med full fokus på kommande lördag. Det finns lite att fixa och trixa med under veckan och om känner jag mig själv rätt så kommer jag inte kunna slappna av förrän på söndag (om en vecka). Lilleman ska ju döpas och även om dopet blir ett ganska så litet och enkelt dop så finns det massa göra och planering;-) Men till att börja med så startar vi denna fartfyllda vecka i morgon med ännu en födelsedag. Då är det världens bästa E som fyller år! Innan vi säger tack och godnatt så tänker jag bjuda på lite bilder från helgen som var...
En som var glad att få träffa lilleman var Philips farmor Anneli.
Äldst och yngst! Hela 80 års skillnad.
Är jag så pigg och kry den dagen jag fyller 80 så kommer jag vara tacksam och lycklig över det! Här är det i alla fall full fart och det bjöds på ordentligt 80 års kalas.
Finaste pappan och hans lilla beundrare Alfred.

Arvika

Bilresan till Värmland gick alldeles utmärkt igår. Jag och Philip i baksätet och lilleman skötte sig exemplariskt även om han tröttnade något på slutet. Det är inte en självklarhet att sova så fort man hamnar i bilstolen längre. Nu är vi här och dagen här i Arvika har spenderats på stan och hemma hos Philips farmor. Nu sitter vi mätta och belåtna efter en god middag och inväntar fortsättningen på idol. Lilleman sover sedan flera timmar tillbaka. Imorgon är en liten större dag för då fyller E:s morfar 80 år! Detta kommer firas, så imorgon vankas det kalas!
Tänkte bjuda på några bilder, men eftersom tekniken inte går riktigt min väg och idol börjar så får det bli ett bildlöst inlägg.

I bil på väg...

img_8190 (MMS)

I bil på väg...


Höstpromenad

Efter en massa fix och packning under morgonen inomhus så blev det väldigt lägligt med en promenad då det var dags för lilleman att sova lunch. Perfekt höstväder ute och lagomt kyligt så det blev premiär i fleeceoverallen idag. Vädret är helt underbart idag och jag hade kunnat promenerat i timmar en dag som denna. Nu fick det bli vår favoritrunda längs med vattnet och kohagen eftersom pappan var på väg hem och vi skall under eftermiddagen packa in oss i bilen och styra mot Värmland.
Lilleman sover fortfarande, allt är packat och klart och vi inväntar nu bara lilla herrn i vagnen som skall vakna. Sedan packar vi in oss i bilen och styr mot Arvika och E:s familj. Det vankas nämligen 80-års kalas i helgen! Så här och nu önskar jag en riktigt trevlig helg!!

Ikea

Idag blev det en trevlig dag ute i Barkaby tillsammans med Päivi och söta Anton. En mysig dag med trevligt sällskap och bra shopping! Bland annat lite nytt ute (igen). Men är det absolut färdig fixat utomhus;-)


BUMBO

Det kom ett paket till Philip på posten idag. Ett paket som innehöll en bumbo + ett brickbord. Paketet är en för tidig doppresent till Philip från mammans moster. Perfekt säger vi och TACKAR så hemskt mycket!!

Hjälpreda

Philip hjälper mamma att steka pannkakor!


Godkänt!!

3 månaders kontrollen på sjukhuset idag gick alldeles utmärkt och doktor Bruhne gav Philip ett mycket väl godkänt! Lite knepig känsla att vi nu inte skall tillbaka på kontroller på sjukhuset förrän då Philip fyllt 15 månader. Herregud, det är en evighet tills dess och det känns som det lättade en liten sten från hjärtat. Inte pga att vi oroat oss över något utan mer att detta är en rutinkontroll, något som ingår i "programmet" och att få höra att allt ser jättefint ut och att lilleman är precis så som man kan förvänta sig av honom värmer i föräldrahjärtat. Även om vi vet att vi kan vända oss till sjukhuset när som helst så känns det lite skönt att veta att vi nu kommit till den punkt då vi inte behöver åka till sjukhuset på länge. Ännu ett steg är taget!
Naturligtvis så togs det en vikt och längd på lilla herrn. Vågen visade 4 780 gram och längden 57,5 cm.

Datumet och inte månaden

En liten rättelse är på sin plats här i bloggen. Det är alltså själva datumet som jag syftade på i föregående inlägg. Det var ju den 18 Juli som var bf datum. Så i morgon är det 3 månader sedan det var tänkt att liten skulle komma till oss. Nu blev det rörigt här... Strunt samma, Nu åker vi på 3-månaderskontrollen! Önska oss lycka till!

17 Oktober

Dagen innan Philip egentligen skulle ha kommit till oss. Om vi korrigerar Philips ålder så är han nu 3 månader gammal. Så idag är det dags för 3-månaders kontroll på sjukhuset. Det var ett tag sedan vi var där och träffade vår doktor och det har hänt en hel del med vår lilla kille sedan sist. Så det ska därför bli lite kul att åka dit idag och få en förhoppningsvis OK stämpel i rumpan.

Morgonstund

Ingen sovmorgon här inte idag. Strax innan 7 tyckte lilla sonen att det var hög tid att gå upp. Mamman försökte lite vackert med idén att somna om tillsammans i den stora sängen. Icke, mamman gick bet. Visst, sonen har rätt... Har man sovit bra hela natten sedan klockan 8 kvällen innan med endast ett uppvaknande runt 2 tiden i natt så har man all RÄTT i världen att få kliva upp runt 7 på morgonen. Men mamman är bortskämd och lite "van" vid att få kunna somna om och sova till i alla fall 8 innan det är tid att kliva upp.
Inte har det heller ljusnat ordentligt så visst är det lite mysigt att kliva upp i pyjamasen, slå på nyhetsmorgon, tända ljus och mysa i soffan med en kopp kaffe;-)

GEGGAMOJA


Grabbarna

Dom här två betyder mest av allt i mitt liv. Underbara och finaste ni <3<3<3<3<3<3

Underbarabarn

Det blev en tur till Älvsjö och underbarabarn mässan ändå. Massor och då menar jag MASSOR av folk, ungar och barnvagnar överallt. Trots all trängsel och kaoset runt omkring så hade hela familjen trevligt på mässan;-) Kom även hem med några fina påsar och lite shoppat till vår lilla skatt. Mamman handlade till megasuperbra priser på lundmyr och pappan köpte en mössa till Philip.
Nu kollar killarna på hockey medan jag förbereder en smarrig efterrätt till ikväll. Vi kör den lata stilen hos oss ikväll och slår till på gårdagens tacotårtarester och lyxar istället med god efterrätt!

Helgfrukost, det bästa som finns!

Finns det något godare? Jag tror inte det! Frukosten på helgerna slår nästan ALLT. Då dukas det fram massa gott till frukost och sedan avnjuts den läänge.... Bra start, eller hur!? ;-)

Lördagmorgon

Jag och Philip har varit uppe sedan klockan 8. Pappan i huset får sovmorgon och för att inte störa så tassade vi ner, slog på nyhetsmorgon, startade kaffemaskinen, tvättade, klädde på oss och myste sedan massor i soffan. Jag fullkomligt ÄLSKAR att kliva upp i tid med känslan av att en hel dag helt oplanerad finns framför oss. Att dessutom göra det tillsammans med världens gladaste lilla kille är helt fantastiskt <3
Nu tar lilleman en liten nap i vaggan, pappan sussar fortfarande och endast mamman vaken. Frukosten står framdukad och det kurrar i min mage. Tar ännu en kopp kaffe så länge...
Lite planer för dagen finns allt i bakhuvudet. Det är hem & villa mässa samt underbarabarn mässa i helgen. Och jag är väldigt väldigt sugen att gå på underbarabarn mässan. Hem & villa var på förra året, tyckte dock inte att det var någon höjdare. Men tror att barn mässan är desto roligare! Får se vad grabbarna tycker;-)

Äntligen Fredag

Bästa dagen på hela veckan, eller vad säger ni som läser!? Dagarna kan lätta bli väldigt lika när man går hemma hela dagarna. Söndag som som onsdag, eller? Men är det någon dag som verkligen urskiljer sig från dom övriga dagarna trots att man går hemma så är det fredag! Det nästan känns i "luften" att det är fredag. Så känns det nog för att vi vet att pappan i huset kommer hem och gör helg tillsammans med oss. Jag och Philip har varit rätt aktiva idag. Klev upp i tid och skyndade iväg till maxi för veckohandling. När vi kom hem var det läge för lilleman att få sova skönt i vagnen och mamman behövde frisk luft, så då lastade vi in varorna och gav oss ut på en skön prommis. Väl hemma så fortsatte lilla herrn att sova ute och mamman fick tillfälle att riva av med dammsugaren, torka golven, starta en maskin tvätt. Sådärja, då är det äntligen helg hos familjen Örnberg/Moberg.
Nu väntar vi bara på att pappan i huset ska komma hem. Fredagen är fulländad! Fredagsmys tillsammans med familjen. Lämpligt nog så blir det tacotårta till middag och idol på tv. Mer fredagsfeeling än så behövs knappast!?
Mammas goknopp <3<3<3

Dagens liten

Philip tyckte inte alls att det vår särskilt kul att åka till Barkaby idag. Han somnade i bilen på väg dit och vaknade när vi kom fram. Inne på kappahl så ville han absolut INTE ligga ner i vagnen och när vi kom ut till bilen igen så blev han arg. Lockade med lite mat och tyckte tyckte att han kunde somna så vi fick handla lite ljung på plantagen innan vi åker hem. Tackade ja till mat men ville inte sova. En något gladare herre följde med in på plantagen och somnade sedan i bilen på väg hem igen. Lilla hjärtat, så trött så trött! Lyckades smyga över honom till vagnen här hemma och nu sover han sött ute i vagnen i friska luften.
En glad kille i sin nya mössa innan vi skulle åka.
En inte lika glad liten kille. Men ganska så nöjd ändå... Nappen den är bra god ibland.
Mammas lilla skrutt, älskar dig upp till månen och tillbaka <3<3<3
Nu tänkte mamman hinna med att plocka lite här hemma och smått förbereda inför helg. I eftermiddag väntar möte tillsammans med prästen inför dopet.

Fint i ute

När vi ändå var i farten och befann oss bredvid plantagen så passade jag även på att köpa fint till blomkrukan som står ute. Känns som det var hög tid att ta bort dom vissna sommarblommorna!
Det får räcka så! Sommarmöbler är undanplockade och sommarblommor väck. En kruka med lite höstfint i får räcka. Mer än så blir det inte utomus. Nu är vi redo för vintern.

Varmt till liten

Det slank med en fleeceoverall och ett par tjocksockar till lilleman. Fleeceoverallen tänkte jag att han kan ha nu med detsamma. Han har ju en finfin overall från p.o.p men än så länge drunknar han i den. Så i väntan på den så kör vi på fleece. Även ett par härliga tjocksockar till små fötterna följde med hem.

Vintage Stories

Äntligen, efter mycket sökande och letande så fann jag den. Jag talar om den vackra dopklänningen som kom för ett år sedan hos Kappahl i deras kollektion vintage stories.

Godmorgon!

Vi myser lite extra länge i sängen idag! Extremt mysigt tillsammans med en go och glad bebis! Jag måste påminna mig själv att verkligen ta vara på dom här stunderna. För det är verkligen det allra mysigaste som finns!! Även om lilla herrn just har fullt fokus på att få ur sig en salva åt dinglis-lejonet;-) Idag står en tur till Barkaby på schemat. En dopklänning och ljung skall inhandlas!


En kväll med mammorna

Klockan har passerat 20.00, lilla hjärtat har haft sin mysstund och pyjamasen är på. Dock är han fortfarande vaken. Nu är det äntligen dags för mammans tv kväll. En timme med mammorna på tv3 och till det en kopp te och favorit chokladen.
Jag är glad att jag har min E vid min sida och jag beundrar alla mammor som är själva. Vilket JÄTTE jobb dom gör. Man kan nog inte förstå om man inte är i den sitsen själv. Med all respekt beundrar jag alla ensamstående föräldrar. En liten prövning har vi haft nu i några dagar eftersom E varit sjuk. Som tur är så är E piggare och snart är han redo att ta del av sin son igen. Trots att E varit sjuk så har jag ändå fått hjälp med precis allt utom Philip så jag kan ändå inte riktigt säga att jag haft en prövning dessa dagar.
Nu fortsätter mammorna på tv:n igen.

MASSAGE

Måndag igen då. Måndagar för oss innebär massage. Därför brukar måndagar bli lite av en mysdag för oss. Innan massagen så myser vi oftast inne. Det plockas lite, planeras lite inför veckan och lilleman brukar se till att sova lunch bra så att han är pigg och glad till massagen. Massagen är nog det bästa jag varit med på. Det är så otroligt mysigt och närheten till sitt barn går inte att beskriva. Att Philip dessutom ÄLSKAR vår massagestund gör inte saken sämre. Vi har under några veckors tid längtat till varje måndag och massagen har varit lite av veckans höjdpunkt! Idag är det tyvärr sista gången och sedan återstår det en återträff i november. Så därför känns det lite tråkigt idag att det redan är slut på kursen. Nu får vi istället fortsätta med massagen själva hemma. Det gör vi redan såklart, nästan varje kväll innan vi tar på pyjamas har vi lilla mysstund <3

Vinterfint

Efter frukost i morse så packade familjen Örnberg in sig i bilen och styrde mot Arvika igen. Det blev en riktig snabbvisit den här gången. Här hemma tog vi tag i dagen och kurerade. Eller rättare sagt E har kurerat sig eftersom han är risig. Alvedon och filt i soffan är vad som har varit prio från pappans sida idag. Jag är lite rädd att Philip ska bli smittad av denna förkylning så jag har infört ett litet "Philip förbud" för pappan. Lite jobbigt för både pappan, Philip och mamman. Eftersom att det har varit härligt och friskt höstväder idag så packade jag ner lilleman i vagnen, lämnade E i soffan och tog en skön promenad.
När vi kom tillbaka så passade lilla herrn på att fortsätta sova i vagnen ytterliggare någon timme. Så under tiden han sov i vagnen ute så tog jag tag i (egentligen nästa helgs projekt) att städa undan sommaren i trädgården. För att få plats med allt behövdes förrådet först städas och sedan åkte sommarmöbler, blomkrukor m.m undan för den här säsongen. Även gräsmattan fick bli klippt, för kanske den sista gången?
Även inomhus hann mamman med att flänga runt. Dra ett varv med dammsugaren, städa undan alla framdragna sängar, täcken, kuddar och tvätta upp alla lakan. Innan det var klart så var även ett bullbak igång. Men då mina vänner fick pappan i huset rycka in. Jag har misslyckats totalt tidigare gånger jag försökt mig på bullbak. Vet inte vad jag gjort för fel. Men nu gissar jag på att det är degen som jag misslyckats med redan från början. För nu stod E för själva degen och jag för själva bullarna. Titta så bra det blev!
Krafterna och energin började ta slut mot slutet av bakning och middagslagning. Men det blev som ni ser riktigt fina bullar, en god middag och lilla herrn i huset hann med att bada också. Nu är familjen samlad i soffan. Liten sover och mamman å pappan ska nu dricka te och mumsa bullar. Vilken dag å vilken helg! Nu laddar vi batterier och samlar krafter inför kommande vecka. Som en trevlig avslutning på den här kvällen och helgen bjuder jag på en bild på finaste Philip och hans fina stor-kusin Gustav.

Spegel spegel...

Lite suddig bild.... Men ni ser ju hur GLAD vår lilla skrutt blir då han får syn på sig själv i spegeln! Men det är klart, vem blir inte det när man ser en sådan otroligt charmtroll!? <3<3

HEMMA

Nu är ligan i globen och kollar hockey medan jag och Philip har myskväll här hemma. Efter en dag på stan så har vi massor av MYS att ta igen. Så vi ska tända ljus, krypa upp i soffan och KRAMAS! Mor och son mys står på schemat. Vi har för övrigt haft en trevlig dag på stan och innan vi skiljdes åt så åt vi fantastisk god pasta på vapiano. Hur gott som helst! Jag är dessutom lite extra mallig eftersom att jag tog bilen helt själv ifrån stan och hem. Och det utan som helst problem. Så lite nöjd är mamman allt;-)
TREVLIG LÖRDAGKVÄLL PÅ ER ALLA ÖNSKAR JAG Å PHILIP!!

Mot staden

Vi gör oss redo här hemma för att göra en tur in till stan. Stockholm bjuder på underbart höstväder och det kommer sitta fint med att strosa runt i stan. Ett besök på vapiano är också inplanerat. Trevligt trevligt!
Dagens mini i snygg dress från lindex.
Philip myser med farfar och färjestad-vargen som han fått i presenet. Mamman tycker att vargen är söt men den har lite tråkiga kläder på sig;-)
Nu ska vi fika lite innan vi gör oss klara för avfärd. Trevlig lördag på er alla!!

Godmorgon Lördag

Vi startar denna lördagsmorgon i sängen med sovmorgon och sedan mysstund med glad liten kille som (precis som alla andra dagar) kommit över till vår säng under morgonen. E får dock hålla sig på lite avstånd eftersom han känner sig risig. Hoppas verkligen inte att det är något som tänker bryta ut ordentligt.
Igår kom bästa tjejerna Sophie och Yejka hit på besök. Så jag och Philip hade fullt upp med att umgås med våra tjejer igår. Philip charmade och "tant Yejka" tror jag smälte totalt!! Så igår eftermiddag besökte vi Sollentuna centrum. Lite shopping, fika och mys! När vi kom så hade Philips farfar anlänt med tåget ifrån Arvika. Så vi åt tacos allihop tillsammans innan tjejerna åkte till hotellet för att få några timmars sömn. Idag kommer nästa gäng ifrån Arvika. Philips kusiner och E:s bror med familj kommer på besök. Vet inte hur mycket vi hinner umgås med dem eftersom hela ligan utom jag och Philip ska gå på globen ikväll och se på NHL hockey. Men vi tycker att det är mysigt att dem kommer hit och vi hoppas på att få umgås lite alla tillsammans! Det blir en roligt helg med andra ord!
Just det, i morse när klockan slog 7.00 så var jag beredd med datorn för att kunna hoppa in på campadre:s sida. Lundmyr of sweden har kampanj där idag och det brukar vara populärt. Så det gäller att hänga med! Själv klickade jag hemma dessa två fina ting.
En handduk för 120 kr (239 kr) och finfina badbyxor samt hink och spade för 100 kr (278 kr). Jag tycker jag fyndade finfina saker till lilleman.

Nya favorit promenaden! Känns väldigt lant...

img_4235 (MMS)

Nya favorit promenaden! Känns väldigt lantlig och mysig. Ibland överaskar storstan.


Dagens Philip


Philip hälsar fredag välkommen och bjuder på en dagens. Finaste killen <3

Det allra mysigaste

Det här var en riktigt hit tycker både mamman och Philip. Väldigt mysigt att bada tillsammans. Detta kommer vi göra om, HUR mysigt som helst;-)

Myskillen!

Här hemma har vi lite "fredagsfeeling". Huset är städat, kyl och frys är påfyllda och vår skatt är nybadad. Nu myser familjen i soffan. Jag ser på "Drömmen om ett barn" som visas på TV3. Man kan inte annat än bli påmind om att barn är en gåva! Jag är evigt tacksam över att ha fått turen att få en alldeles underbar liten son! <3<3<3


Underbar och Älskad

Det finns inte ord till att kunna förklara kärleken till dig. Du är så älskad lilla vän <3<3

LUNDMYR of sweden

Dessa plagg från LUNDMYR of sweden skulle jag väldigt gärna klä på min son. Snygga och väldigt fina kläder till små kids!!

MÖSSA

Gud vad jag tycker att det är svårt med mössa till den lilla killen i familjen. Svårt att hitta en mössa som är lagom tjock/tunn och som sitter bra utan att bli för stor och åka ner för ögonen hela tiden. Dessutom är det ett plus om mössan är snygg och passar en cool liten kille. Försökte spana efter en mössa igår då vi var inne i centrum en snabbis. Men icke, hittade inte en enda mössa som passade. Är det bara jag som har detta möss-bekymmer!? Här är några mössor som jag hittat, som är snygga och som gärna skulle få pryda vår lilla sons huvud under hösten. Gangstar, villervalla och p.o.p är märkena på dessa snygga mössor.

Philips Avent

Idag kör Campadre en kampanj på Philips Avent. Perfekt om man är ute efter nyttiga saker till sitt barn. Bra erbjudande på bland annat philips nappflska, babyvakt, termometer m.m. Så skynda och fynda!

Hemma igen

En timme efter att undersökningen var färdig så kunde vi packa ihop och åka hem. Lilla hjärtat är trött och kommer säkerligen så vara idag. Det var fullt normalt! Så mamman är förberedd på att ha en tröttis och kanske lite mer ledsen liten kille idag. Det får han vara!! Mammas lilla skatt! <3
Så just därför finns det noll planer idag. Endast en massa gos tillsammans hemma! Det gör absolut ingenting att det är grått och regningt ute idag heller, nästan skönt för då kan vi stanna inne hela dagen med gott samvete. Lilla hjärtat sover i sin vagga just nu i sin vagga och mamman har ätit middagsrester till lunch.
Kanske att mamman ska skrälla med en liten vila så här mitt på dagen. Jag brukar inte ha jättelätt för att vila själv medan lilleman vilar. Men idag så kanske det skulle sitta fint!

I väntan...

Idag är vi på sjukhuset eftersom Philip är med i en luftstudie. Vi är färdiga men vi väntar på att lilla hjärtat ska vakna så vi får åka hem. I väntan så dricker mamman kaffe!


Grattis på 5 månaders dagen hjärtat

Tänk att det har gått snart ett halvt år sedan lilla hjärtat kom till oss. Vårt lilla lilla pyre <3
Så här kring 5 månaders dagen så sker det just nu väldigt mycket i lilla hjärtats utveckling. Man märker att han växer i kapp och det "poppar" upp nya saker varje dag. Det samtalas hej vilt här hemma med djup ögonkontakt och hög ljudnivå. Det kommer dagligen nya härliga ljud ur den lilla munnen och han tycks aldrig tröttna på mammas och pappas olika miner och fåniga grimaser/läten. Något annat som är väldigt roligt just nu är spegeln. Framför den kan vi fåna oss länge och nu börjar det även bli roligt att ligga på mage och spana in sig själv i lilla spegeln på hjul. I klädesväg så har lilla herrn storlek 56 men snart övergår vi nog till 62. När det kommer till rutiner i vår lilla familj så börjar vi få lite snurr på det hela. Vid 19 tiden så är det kvällsmys och då myser hjärtat nakenfis en stund och mamma brukar få massera. Eftersom han ÄLSKAR massagen och man riktigt ser hur han njuter så brukar det bli massage nästan varje kväll. När klockan sedan slagit 20.00 så intas kvällens sista måltid (förhoppningsvis) och sedan är det godnatt. Fortfarande så somnar han oftast i vår famn eller mellan oss i soffan och inte förrän jag och E gör kväll så bär vi upp honom till sin säng. I sin säng sover han sedan till (om vi har tur) fram till 2-4 tiden innan han vaknar och vill äta en slurk för att sedan somna vidare. Efter det målet så äts det ungefär varannan timme fram tills vi kliver upp. När E åker till jobbet vid 6 tiden och lilleman vaknar för mat så brukar vi sedan somna om tillsammans i vår säng och då breder vi ut oss extra mycket jag och lilla hjärtat. Har vi tur så sover vi fram till 8 tiden innan vi kickar igång dagarna. Dagtid så blir rutinerna lite anpassade beroende på vad vi gör. Men oftast så lägger Philip in en powernap runt 9-10 tiden på fm och sedan en längre sovning kring lunchtid. Han brukar också klämma in en sovning på eftermiddagen efter att pappan kommit hem och pussats och kramats med honom. Ja, ungefär så ser dagarna ut just nu. Hur länge det ser ut så här vet man aldrig. Har hört att det kan svänga en hel del med dom små;-) Men för tillfället så njuter både Philip och mamman å pappan av hur det ser ut. Alla nöjda och glada! Annars när Philip är så här 5 månader gammal så är han oftast en väldigt nöjd och glad bebis. Gråter gör han när han är hungrig och trött. När han är vaken så vill han gärna vara med och se vad som hände runt omkring, då är han nöjd vårt lilla pyre.
Så här på 5 månaders dagen så väger vår lilla älskling 4 480 gram, 55 cm lång, huvudomfång 37,8 cm. Det har hänt en hel del sedan den där dagen den 5 maj då vågen visade 946 gram och 35 cm.
Älskade älskade unge! Om du bara visste hur mycket mamma och pappa älskar dig!! Vi är så glada och tacksamma att just du kom till oss <3<3 Vårt lilla pyre och vår fantastiska KÄMPE <3<3

Godmorgon!

Mamman är uppe med tuppen och duschar medan lilleman snosar i sängen. Lägg märke till hur han ligger! Tvärs över och tror att han äger hela sängen! OK nu tycker mamman men frågan är vad hon tycker om ett år?;-)
Idag står det mammagrupp-träff på agendan. Hej Onsdag!!


Nytt på väggen i barnkammaren

I går inhandlades en vit ram ifrån ikea och i den vita rammen sitter nu det allra första klädesplagget som Philip hade på sig. En heldress i strl.38 och när den togs på så var vår lilla kille 5 veckor gammal. Det var stort att få klä på vår lilla son sitt allra första plagg och det har vi förevigat genom att rama in dressen och sätta upp den på väggen i hans rum <3<3

Godmorgon

Så har en helg passerat förbi oss och det är åter måndag. E är på jobbet igen och jag å Philip har massage på agendan idag. Innan massagen så myser vi här hemma och laddar batterierna inför kommande vecka. En vecka då det är saker inbokade varje dag. Kul tycker vi;-)
Det händer massor med vår lilla kille just nu. Och bara i helgen så har vi märkt stora framsteg! Det kommer nya "ord" (läten) ur den lilla munnen dagligen och något som lilla herrn fått upp ögonen för så är det spegeln. Han tycker den är jättekul och blir så glad när han får syn på sig själv! Ett annat framsteg som tog ett stort kliv i helgen var också styrkan i nacken då lilleman ligger på mage. Från en sekund till en annan så ligger han helt plötsligt nöjd, "avslappnad" och kollar på tv:n. Herregud, lillhjärtat som för någon dag sedan låg och stånkade, stönade och kämpade på mage för att kunna hålla upp sitt lilla huvud. Han gjorde det då med, men det krävdes lite mer kämpande och efter en stund blev han arg.
Så igår när det blev en tur till Ikea så köpte vi även en finfin lekmatta och efter vi hade ätit lunch med Amanda & Stefan i Stinsen så svängde vi in till Bigbaby och köpte en liten spegel på hjul att ha på lekmattan. Jättekul tycker lillhjärtat som nu kan ligga på den mysiga mattan och skratta åt sig själv i spegeln;-)

Morgonsnack!

Hur härligt är det inte att bli väckt av en glad bebis och sedan ligga kvar i sängen och lyssna på den lilla herrn som har mycket att säga så här på morgonen! <3