Lunchvila!

img_0140 (MMS)

Lunchvila!


Lunchvila!

Nu gör fröken Moberg något som hon aldrig tidigare gjort i sitt liv. Hon har lagt sig i ryggläge i soffan för 40 minuters VILA  innan jobbet! Tänkte först dra av golven och badrummet så att hemmet känns lagomt städat innan helgen. Men vet ni vad, jag städade senast i måndags (allt utom våttorkade golven). Så nu får det nog vara städigfärdat för denna vecka. Jag tror vi överlever ändå! Vad tror ni?

Jag har svårt att koppla av när jag är hemma på dagarna. Det skall hända någonting exakt HELA tiden. Varför vet jag inte. Men jag lyckas alltid komma på något;-) Nu är det dryga 45 min kvar tills det är dax att åka till jobbet. Jag skulle hinna städa av lite snabbt. Nu strök jag städningen och skulle istället kunna diska undan dagens disk. Men NÄE, jag struntar i det också! Ibland får man;-)


Känns rätt skönt! Man borde kanske göra det oftare? Ta en lunchvila!!


Om nu lyckan kan vara total efter en sväng...

img_0134 (MMS)

Om nu lyckan kan vara total efter en sväng på Ica maxi så är den det nu! Lyckad och smidig mathandling efter listan och det stora stora plusset i det hela; parkering!! Dessutom nära vårt hus;) Nu gäller det bara att få med allt upp! Styrketräning?;)


Så var torsdagen igång kickad!

Jag hade ställt min klocka på 6.15 imorse för att ta mig till morgonens spinning! När jag kliver upp den tiden så brukar E vara på väg ut genom dörren. Inte i morse! När klockan ringer tror jag av någon anledning att det inte är min klocka som ringer. Känner efter och inser att jag är sjukt TRÖTT! Blir grining över klockan och att det är MIN klocka  som ringer. Jag ville tro att det var E:s... Jag vet, bra sak att bli grinig över!!? NOT!

Hur som så borstar vi båda tänder och skall ut genom dörren samtidigt. E som är sen och försovit sig (vilket han inte erkände) och jag som är så trött att jag inte vet vilket ben jag skall stå på. E kommenterade något om att jag skulle kunna gå och sova igen om jag nu var så trött. För det är ju ingen som tvingar mig iväg på spinning 6.45 på morgon. SANT! MEN.... Problemet är att det är jag själv som tvingar mig. Jag tänkte tanken igår och i och med att den tanken var tänkt och jag hade gjort upp en plan för dagen så måste den följas! Jag behöver "piska" mig själv lite. Så även om jag var hur trött som helst så vet jag någonstans med mig att hur känslan är efter träning. Den är UNDERBAR!


När jag dryga timmen senare kommer hem igen så ringer E och meddelar att han glömt sin telefon hemma. Så jag vidarekopplar den åt honom och börjar förstå vilken kaosartad morgon vi haft här hemma! Nåväl, nu har lugnet lagt sig lika jämnt som dimman ligger utanför fönstret. Allt i sin ordning. Duschen är avklarad, sängen bäddad, frukost intaget och en kopp kaffe har druckits. Så nu är det bara slutfeelingen på matlistan kvar. Sedan bär det iväg till ica maxi för veckohandling. Sist men inte minst på agendan denna dag är ett eftermiddagspass på jobbet.


Tur att det snart är helg!;-)

Dagens middag; Torsk med äggsås!

img_0132 (MMS)

Dagens middag; Torsk med äggsås!


Höstpromenad vid pampas marina! Underbara,...

img_0129 (MMS)

Höstpromenad vid pampas marina! Underbara, härliga höstväder;)


Hallonsmothie till frukost denna tisdag! G...

img_0125 (MMS)

Hallonsmothie till frukost denna tisdag! Godmorgon!!


Måndagslyx! Jag har lördagsfeeling och lyx...

img_0123 (MMS)

Måndagslyx! Jag har lördagsfeeling och lyxar med ett glas rött;)


E:s nya förälskelse!!

img_0121 (MMS)

E:s nya förälskelse!!


Garderobsfix!

Idag när alla andra inleder vecka 39 igenom att befinna sig på sina jobb. Så är jag istället hemma och har lite känslan av lördag;-) Min arbetshelg tog slut 22.15 igår kväll och nu väntar två dagars ledigt. Skönt! Tidigare... innan jag flyttade ner till Stockholm så arbetade jag även då helger, men var aldrig ledig mer än en dag efter helgen. Så man hann aldrig riktigt känna att man faktiskt var ledig. Nu mer är jag ledig två dagar efter helgernas arbete. Jätte skönt tycker jag, då det nästan känns som om det blir lördag och söndag igen.


Nåväl, jag är ledig och E han jobbar. Ute är det höstväder, blåser och är friska vindar. Nästan så att det är kallt inne när fönstret är öppet. Jag har mitt efterlängtade garberobsprojket att ta tag i idag. Garderoben skall rensas och sådant som inte används skall kastas, sommarkläder skall packas ner i kartonger. Uppe på vinden finns kartonger med "vinterkläder" som jag skall försöka leta reda på. Höstgarderoben, Welcome! Lite spotify i bakgrunden så skall nog detta gå som på en dans, eller!?På återseende!

Vacker väggförvaring för posten! Detta möt...

img_0119 (MMS)

Vacker väggförvaring för posten! Detta möttes jag av när jag nu kom hem. Arbetshelgen är här med avklarad. E har under dagen satt upp post förvaringen som jag beställde i veckan. Min handyman<3 Visst blev det fint!?;)


Daens middag på Bromma brandstation!

img_0118 (MMS)

Daens middag på Bromma brandstation!


En lördag på jobbet! Medan jag väntar på a...

img_0116 (MMS)

En lördag på jobbet! Medan jag väntar på att pastan ska koka klart så tittar jag ut genom fönstret och skådar dessa långa köer. Alla vill till samma håll...Bromma Blocks! Undra hur det är inne i köpcentrumet? Måste vara KAOS!!?


Övningslek på jobbet en fredag!

img_0113 (MMS)

Övningslek på jobbet en fredag!


Ett, två, tre... Räkna nu till tio! Tanken...

img_0109 (MMS)

Ett, två, tre... Räkna nu till tio! Tanken var god, men den sprack på slutet kan man lugnt kalla det! Makaronpuddingen som skulle bli några matlådor ligger nu utspridd i köket! F***N också!!!! Jag räknar nog till tio en gång till...


Den bästa stunden på dagen! Finns det någo...

img_0107 (MMS)

Den bästa stunden på dagen! Finns det något härligare och godare än en god frukost efter träningen en torsdag morgon!? Jag tror inte det;) I Love It!


Ramlade nyss in igenom dörren hemma, helt ...

img_0106 (MMS)

Ramlade nyss in igenom dörren hemma, helt slut efter dagens träningspass! Blev mött av en doft av pannkakor och upplagt på min tallrik låg denna;) Är han inte underbar min prins<3


Uppföljning!

Tog tag i det där med mathandlingen idag. Det blev en tur till ica maxi för att fylla på kylen. Det gick faktiskt förvånandssvärt smidigt. För det första insåg jag att jag jobbar kvällar nu och inga gemensamma middagar kommer att ske. E tänkte testa på att träna lite lätt imorgon och på fre. Så alltså kommer ingen av oss vara hemma. Så inköpslistan minskade radikalt. Lite nödvändig handling blev det ändå. Tack vare dom lättare kassarna så gick det mycket lättare att få med sig allt från bilen upp till lägenheten. Jag fick med mig alla fyra påsarna utan att svära över det en enda gång;-) Att jag däremot fick sitta i bilen 30 min för att vänta på att någon vänlig själ skulle lämna parkeringen är en annan femma!

Om ni bara visste hur lyxigt det är för alla er som har en egen biluppfart/parkering! Det är lyx att kunna parkera bilen på samma ställe varje gång man kommer hem och det är ännu lyxigare att kunna gå lämna bilen med dörrarna öppna medan man kånkar in saker i sin bostad. Så tänk på det alla ni som har den lyxen nästa gång ni kommer hem och skall bära in något! Det är LYX!!


Tvätten är nu undanplockad, det är dammtorkat, diskat, dammsuget och våttorkade golv här hemma nu! E har kommit hem från jobbet och dem har ringt om kaffemaskinen som nu äntligen är färdiglagad. Så nu är det bara träningen kvar. Dax att byta om inför den nu. HEJA, först täntke jag köra lite ben och sedan 45 min spinning! Det går bra nu;-)


Härliga Onsdag!

Hur är upplägget på denna dag då?

Ligger i sängen och funderar över hur dagen skall utföras på bästa sätt. Skulle behöva ta reda på tvätten, städa hemmet, åka på ica maxi, ta ta i garderoben och träna. Träningen är rätt enkel för den börjar 17.30. Allt skall fixas men frågan är i vilken ände jag jag börjar i;-) Garderoben känns också väldigt aktuell! Jag börjar nu tycka att sommaren är ett minne blott och kyligare temperatur står runt hörnet. Det är dax att leta reda på kartongerna som finns någonstans på vinden märkt med "kläder". Kånka ner dessa och plocka fram höst/vinter kläder samtidigt som sommarkläderna packas ned.

Time att sluta fundera och istället sätta fart. En dusch och lite frukost borde göra susen!


Ha nu en fin onsdag mina vänner!

Träning!

Efter jobbet idag så hade jag en träff bokad på gymmet. Inte vilket möte som helst utan ett möte med min PT. Haha, låter larvigt att skriva så! Så här ligger det till... För några veckor sedan så kom jag äntligen iväg till gymmet som ligger tvärs över gatan. Väl där ordnade jag ett årskort och just precis då så hade world class kampanj. Köpte man ett årskort så ingick 5 tillfällen med en personlig trännare! Nice;-)

Sedan har det rullat på i några veckor. Jag har varit där och kört lite spinning och body pump. Jätte roligt att gå på pass tillsammans med andra människor men lite tråkigt att inte ha någon träningskompis. Så förra veckan stod min personliga tränare i receptionen när jag kom. Konstigt nog så undrade han vart jag tagit vägen? En stund senare var tiden bokad. Så idag var jag där på träff 1 av 5 möjliga! Under 60 min så gick han igenom gymmet med mig. Han antecknade, skrev ner och så småningom så hade han knåpat ihop en början till ett styrketräningsprogram. Tiden sprang iväg och efter 60 min så hade vi kommit så långt att jag för tillfället har ett program för ben och axlar. Fortsättning följer på torsdag! Då är möte nummer 2 inbokat, så då hoppas jag på en fortsättning av programmet. Jag tror att följden av dessa 5 PT tillfällen blir att jag sedan kommer ha ett program att gå efter när det gäller styrketräningen. Att jag sedan kommer ha ett mål med min styrketräning. Förhoppningsvis så håller motivationen i sig och jag kan ta med mig den till gymmet på jobbet. Jag vill kombinera träningen med kondition och styrka. Oavsett om jag ger mig ut och springer, går till gymmet eller tränar på jobbet. Detta blir nog bra;-)


Det var tisdagens aktivitet utöver dagens arbete. När jag kom hem möttes jag av världens bästa E! Vilket är ovanligt en vardag eftermiddag. E är fortfarande i skade läge men så pass mycket bättre att han kan gå och klarar att jobba. Vi har lagat middag och ätit middag tillsammans! Vardagslyx;-)

Ännu mer vardagslyx blir det nu då det vankas bra tv-program och mys i soffan. Nu "halv åtta hos mig" och sedan "idol" och till det serveras det lite tisdagsefterrätt, äppelpaj m.vaniljsås!


Broccolilåda med pasta! Nu blir det lunch ...

img_0105 (MMS)

Broccolilåda med pasta! Nu blir det lunch och middagslådor. E är hemma och är mer eller mindre handikappad. Drog upp sin gamla knäskada på matchen igår. Så han ligger i viloläge! Jag åker till jobbet lite senare... Men först se till så sambon klarar sig hemma själv;) Ha en fin torsdag!!


Mallorca

Weekend på Mallis, men ack så härlig resa! Å vad underbart det var med några dagars "brake" från vardagen här hemma;-)Det var en trevlig resa som anordnades av rörab. Alla på E:s jobb tillsammans med sina respektive följde med. Totalt var vi 19 pers som hade en trevlig weekend tillsammans! Mycket sol, bad, god mat, goda drinkar och massor av skratt. En trevlig tur helt enkelt;-)

Jaha, då var det helg igen då

Veckans första och enda arbetspass är avklarat och nu väntar några dagars ledighet igen. Denna ledighet sträcker sig utanför Sverige, mot något varmare breddgrader. Även om ledigheten sträcker sig till från tors-sön så skall det bli grymt skönt med några dagars lapande av sol och bad;-)

Jag som är perfektionist ut i fingerspetsarna när det gäller packning har än så länge inte ens börjat fundera över vad som skall packas eller hur det skall packas. Kanske det börjar bli dags att ta sig an en funderare kring det!?

För att inte snöa in i tankarna kring värme, sol och bad alltför mycket så tänker jag faktiskt åka till Väsby ikväll för att titta på E som spelar match mot Botkyrka. Bäst att pälsa på sig ordentligt! Har inte riktigt kommit in i "gängorna" när det gäller ishallen ännu. Lättare på vintern när det är kallt ute. Nu är det mer sommarvärme än vinterkyla. Så folk funderar vel när jag kliver utanför dörren;-)


Klipp och klistra

Känns som den här veckan kommer bli knepig. Har noll koll på varken dag eller tid. Har varit ledig alldeles för länge kanske. Skulle ha arbetat helgen som var (hade sökt semester) och därför är jag ledig idag. Har enligt schema fri pass både idag och imorgon. E är hemma och är sjukling, hostar, snorar och har feber.

Möjligt att han är lite piggare för stunden, för nu spelar han faktiskt playstation. Det har han inte orkat tidigare och då är han SJUK! Jag har verkligen levt i rollen som husmor idag... plockat, fixat, ordnat frukost, diskat, lagat lunch. Hade planer på städning idag men fastnade med fotoalbumen och korten som hade kommit med posten. Så nu sitter ÄNTLIGEN sommarens alla bilder i album och det saknas bara lite text. Roligt med lite pyssel men det tar sådan tid! Få se om man alltid kommer hålla på med detta klippande och klistrande. Det blir fint med tillklippta kort i svarta fotoalbum tycker jag;-) Lite roligare än traditionella album där man bara sticker in korten som dem är i plastfickor.

Nu härnäst så laddar jag för dagens träningspass som är spinning på world class. E han lämnar jag hemma i soffan under filten...

Godmorgon! Sjukstuga på klippgatan denna m...

img_0097 (MMS)

Godmorgon! Sjukstuga på klippgatan denna måndag. Eller rättare sagt E är sjuk och jag har ledig dag. Tillsvidare pysslar jag om min sjukling och håller tummar och tår att jag klarar mig!


Räkfrossa på klippgatan! Med 5 kg räkor me...

img_0095 (MMS)

Räkfrossa på klippgatan! Med 5 kg räkor med sig hem så kan det inte bli annat än frossa. Vi får inte plats med allt i frysen så vi äter skaldjur även ikväll! Kanske vi ska utlysa frågan om några av våra vänner är sugen på en räk- och vinkväll någon helg framöver!??;)


Söndagkväll!

Direkt efter att vi kommit hem i eftermiddag, fått upp väskorna och tagit reda på posten så drog jag iväg till ica maxi. Stod i valet eller kvalet att handla eller inte handla. Kände ansvar att ta hand om sambon så därför blev valet ica maxi. E är fortfarande risig, halsont, förkyld och feber:-(  Medan han bäddade ner dig i soffan så har jag inhandlat diverse mat inför kommande vecka och naturligtvis diverse behandlingsprodukter som t.ex. blåbärssoppa, nyponsoppa, ben & jerry glass, tidning m.m. Så nu blir det kurera här hemma!

Själv har jag yrat runt här hemma... packat upp och plockat undan. Nu är ljusen tända, räkorna börjar bli redo att ätas så jag tror bestämt det är dax att stoppa in vitlöksbaugetterna i ugnen.


Önskar er alla en skön söndagkväll!

På väg hem till Stockholm igen... Uppehåll...

img_0093 (MMS)

På väg hem till Stockholm igen... Uppehåll för lunch i driven på mc donalds! Vi båda ville ha milkshake och glass, men möts av denna lapp där det står tyvärr serveras ej just milkshake och glass idag! Suck!!


Hur mysig får man egentligen vara!!? Som j...

img_0092 (MMS)

Hur mysig får man egentligen vara!!? Som jag längtar efter denna lilla varelse;)


Det vankas middag i form av skaldjursplatå...

img_0091 (MMS)

Det vankas middag i form av skaldjursplatå! Vilken lördagsmiddag;)


E visar glatt mig detta foto! Jag tycker b...

img_0090 (MMS)

E visar glatt mig detta foto! Jag tycker bilden var fin, men det var inte den jag skulle titta på... Det var KLUBBAN! Tydligen någon märkvärdig klubba! Men jag tycker bilden på självaste spelaren var snygg ja, med eller utan klubba;)


Min fina kille! <3

img_0084 (MMS)

Min fina kille! <3


<3

img_0086 (MMS)

<3


En lång, tung och tuff dag men ändå så vac...

img_0085 (MMS)

En lång, tung och tuff dag men ändå så vacker! <3


Åh, herregud vad gott!! Vår kaffemaskin ha...

img_0083 (MMS)

Åh, herregud vad gott!! Vår kaffemaskin har strejk hemma och detta var dagens räddning!


Vinden!

Sitter just nu och kyler med is på något som liknar en kommande blåtira strax under ögat. Det enda jag skulle göra var att gå upp på vinden, leta reda på kartongen som är märkt med "skor" för att hitta rätt på mina träningsskor. Om jag ångrar detta nu? JA! Vår vind är KAOS, eller kaos... den är mer tok fylld. Ni vet kartonger staplade på varandra från golv till tak. Dessutom ända fram till dörren. Så det är liksom bara att vara "beredd" när man öppnar dörren och sedan gäller det att systematiskt plocka ur kartong för kartong. Även stor rasrisk finns på vår vind. Vilket jag fick uppleva idag när staplarna och kartongerna spårade ut.

Mitt upp i mitt sökande så funderade jag allvarligt på att ge upp och istället gå och köpa ett par nya träningsskor. Alternativt åka ut till jobbet och hämta hem ett par skor som jag har där.

Nu en blåtira senare så har jag hittat reda på skorna och är redo för att inviga kortet på world class. Är sjukt sugen på gruppträning nu efter en hel vår och sommar med ensam träning.


För övrigt idag så har jag planer på att bege mig in till stan. Mitt skoproblem är nämligen inte helt löst. Letade i helgen, utan resultat så jag tror att bianco inne i stan har lösningen;-) Denna gång gäller det ett par svarta pumps att ha till på fredag. När min kusin var nere och vi gjorde stan så hittade jag en halsduk inne på H&M. Denna halsduk stod jag då och höll i. Men tänkte då att NEJ, det är sommar och jag kan inte köpa en haldsduk nu. Sedan dess har jag tjuvkikat efter den på fler H&M butiker, men inte hittat den. Så idag håller jag tummarna att den finns kvar på H&M inne i stan. För nu är det höst och nu får man faktiskt börja klä in sig i halsdukar!

I och med att det är 1 september så är nu sommaren deffinitvt över och nu kan vi hälsa hösten välkommen på riktigt! Känns nästan som att det kan vara lägligt att avverka premiärmatchen från läktaren ikväll. E har träningsmatch ikväll och jag känner ett visst sug efter att kolla;-)

Nu ska jag kila ner och göra klart i tvättstugan och sedan är det frukost som väntar!

Ha en fin onsdag!