Sportlov


Noah 6 månader

För en vecka sedan så blev Noah 6 månader gammal. Tänkte jag då skulle skriva ett litet inlägg om det men med besök och tur till Arvika så har tiden inte funnits. 
Kan för det första inte förstå att ett halvt år redan har gått. Tiden går fort och varje dag blir faktiskt bara roligare och roligare även om man vill pausa lite då och då för att hinna med och njuta av varje stund. 
 
 
Noah har varit och är fortfarande en väldigt lättsam och snäll bebis. Han är nästan alltid glad och blir ytterst sällan ledsen. Storebror har nu blivit en riktig stor favorit. Han följer Philip med blicken så fort han får chansen. Skrattar så fort han ser honom och åt allt han gör. Kan inte sitta själv ännu men sitter lite om han får lite stöd bakom ryggen. Lägger man honom på golvet så ligger han inte kvar där länge. Han rör sig hela tiden och är inte still många sekunder. Drar sig just nu fram med hjälp av armarna. Rullar runt åt alla möjliga håll. Som sagt inte still många sekunder. Sover rätt bra om natten, äter ett par gånger. Sover oftast i sin egen säng men hamnar lite då och då i mammas och pappas säng med. Somnar för natten mellan 19.30-20 ca. Vaknar runt 7-7.30 på morgnarna. Sover två gånger dagtid, en gång på fm och en gång på em. Älskar mat och gapar till allt som kommer i hans närhet. Jättekul tycker mamma som gjort en del storkok på rotfrukter/grönsaker och fisk än så länge. Äter mat/pure till lunch och gröt till middag och därimellan så ammar vi som vanligt. Lagom till 6 månadersdagen så poppade det upp en liten tand bara sådär:-)
Väger mer än vad storebror gjorde vid 1 1/2 års ålder, då vägde storebror 8,3 kg och Noah 6 månader väger 8835 gram och är 69 cm lång.
 
 
 

Dopfest och trevligt besök

Vi har haft ett par riktigt mysiga dagar med kvalitetstid denna vecka. Min kära farmor och barnens gammelfarmor har varit på besök. Så mysigt att kunna lyxa med sådana här dagar mitt i veckan. Att få tid till att umgås när det annars blir så himla sällan och långt mellan gångerna. Åter igen så är det här med avstånd inte lätt. 
 
Idag vinkade vi av henne på pendeln igen innan hon påbärjade resan hem till Skåne igen. Men innan vi skiljdes åt så rundade vi av vistelsen med att medverka på årets dopfest för Noah och alla hans små vänner som döpts detta år. Det blev en mysig stund i kyrkan med alla småttingar och sedan fikade vi både stora och små. 
 
 

Lördag

Vet inte när det hände sist, OM det hänt!? Men jag är faktiskt själv en lördags eftermiddag. Helt ensam här inne och lagt upp benen i soffan. Tänkte ett tag att wow, jag kan krypa ner i ett bad så här på lördagseftermiddagen. Men Noah sover ute i vagnen och har så gjort i någon timme så han borde vakna vilken sekund som helst.
 
E och Philip har åkte iväg för att kolla på hockey. Själv har jag pysslat på med allt som inte hinns med om veckodagarna känns det som. Tvättat, städat, hängt tvätt, skurat badrum, dammtorkat och gjort två laddningar med mat till Noah. En med lax och en med torskrygg. 
 
Tror jag ska passa på att slö-surfa runt lite tills Noah vaknar. Läsa lite bloggar och inte göra någonting;-)
 
 
Bjuder på en bild på mina killar från en av morgnarna i veckan. Ungefär såhär ser det ut varje morgon. Mys i soffan framför barnprogram. Jag ÄLSKAR morgnarna även om dom kan vara stressiga också. Men att starta dagen med en sån här stund är underbart och det gäller att njuta varje morgon som vi har möjlighet till det.
 
 

Måndag

Snön yr ute och det var riktigt trögt att dra vagnen ute i morse. Vi tog det rätt lugnt i morse och som vanligt hinner vi aldrig till dagis till 8.30. Idag var vi inte där förrän efter 9, tror jag gick därifrån 9.30. Istället för att gå hem igen så mötte jag och Noah upp Klara och lilla Ivar för en promenad. Blev en liten tur med vagnarna i snön innan vi sedan hamnade inne på öppna förskolan. Där ekade det tomt idag och våra grabbar fortsatte sova. Men en kaffe och lite surr blev det allt. Sedan fortsatte jag och Noah hem lagom till lunch. Så nu har vi båda ätit, lekt lite. Jag har dragit ett varv med dammsugaren och plockat undan efter morgonköret. Så nu en kaffe innan det bär iväg ut i snön igen för att hämta hem Philip. 
 
Det snöar fortfarande och vips så blev det vinter i Stockholm igen. Skönt tycker jag och jag antar att Philip också kommer älska det. Innebär att det kan bli några eftermiddagar ute i pulkabacken efter dagis med mellis i ryggsäcken. Brukar vara uppskattat när man hämtar med snowracer och har varm choklad med sig.
 
Tänk att det redan är februari. Om dryga månade åker vi utomlands. Den resan kändes så långt bort när vi bokade och nu börjar den faktiskt närma sig. Som jag ser fram emot det! En hel vecka tillsammans för att bara njuta, sola och bada! 
 
Annars så tickar dagarna och veckorna på. Jag försöker kombinera dagarna med mammadejter, öppna förskolan och tid till pyssel här hemma samtidigt som jag försöker njuta av varje dag med Noah då det verkligen händer MASSOR varje dag. Har en del små projekt igång hemma som aldrig tycks bli klara. Filar och funderar på framtiden i Noahs blivande rum. Ska bli kul att få sätta fingrarna i det och komma igång. Önskar så att vi bodde lite större och kunde ha ett separat gästrum. Det blir trångt, vi måste tänka praktiskt och samtidigt så är vi i behov av gästsängen som tar sån plats. Rummen är små och jag vill verkligen att barnen ska ha varsinna rum. Ja, ideérna är igång kan man säga. 
 
Nu ska jag förbereda lite mellis/fika innan hämtning. Med hem från dagis idag följer Trond och hans mamma Silja. Ska bli så mysigt att ses då det var längesedan. Grabbarna får leka och förhoppningsvis hinner vi surra i kapp lite:-)