Vill inte äta eller baciller på språng?

En något fundersam mamma här hemma. Vi har haft en fantastisk mysig dag tillsammans, jag och min son. Trots nattning tidigt igår (19:00) så sov den lilla killen ända till 08.00 i morse. Slitningar efter en tuff dagis vecka med tidiga morgnar tro?
 
Åt frukost och klädde på oss för att ge oss ut i snön. Skottade bort lite snö och åkte pulka ända fram till det blev lunchtime och vi fick besök. Lunchen petade Philip i bara och tittade mest på när Nils åt upp sin mat. När det sedan vankades mellis så var det inte heller till belåtenhet. Eller jo, eftersom varken yoghurt, smörgås eller banan dög så fjäskade mamman med en danonino yoghurt och då slank en sådan ner. 
 
Middag, även där endast petaning. Eftersom han inte har ätit varken lunch eller middag idag och endast petat i sig en liten yoghurt bruk så blir mamman en aning fundersam. Antingen så är den lilla killen helt enkelt inte hungrig och sugen på mat idag eller så är det något annat!?
 
Dagen har varit väldigt mysigt, kramig, klängig och ja kanske en aning stillsam mot vad den brukar var så här vi närmare eftertanke. Jag hoppas hoppas verkligen det inte är någon liten bacill som spökar....

VÄNNER

Idag har jag och Philip haft besök av våra fina vänner Sofia & Nils. Philip var dock trött och somnade efter vi ätit lunch så så värst mycket lekande hann inte grabbarna med. Desto mer tid fick jag att rå om Sofia och Nils under tiden dem var här. Vi åt lunch, fikade, surrade i kapp och jag fick en massa kramar av goa Nils.
 
Fina vänner som nu packar i hop här i Väsby och flyttar hem till sitt Jönköping igen. Vänner som jag, Philip eller rättare sagt vi alla TRE har funnit sedan mammaledighetens början. Tänk att vi fick kontakt genom familjeliv av en ren slump och sedan dess har vi setts regelbundet, under mammaledigheten minst en gång i veckan. Promenader, fikastunder, öppna förskolan m.m. I början tillsammans med andra mammor och alltid med våra bebisar för att sedan utveckla vänskapen till "barnfria" stunder. Middagar, vinkvällar och helt enkelt mammatid tillsammans. Så många nya fina människor som man lär känna under tiden man är hemma med sin lilla bebis, men många träffar man endast på t ex. öppna förskolan och sedan stannar det där. Här har vi något annat. 
 
Fina, äkta vänner som lämnar ett stort tomrum här! Vi kommer saknar ER! Samtidigt så vet jag att trots flytt och flera mils avstånd så kommer vänskapen bestå. Vi kommer att höras och vi kommer att ses! <3
 
Sofia! Tack för tiden här uppe. Tack för att du varit den "samordnare" du varit bland oss mammor. För att du alltid varit så glad, öppen, härlig och dragit med mig på diverse mammaträffar, öppna m.m. Du som varit mer "nyinflyttad" här har tagit så väl hand om alla andra och haft koll på saker och ting;-) Tack för att du har förgyllt min föräldraledighet och för att du/ni är dom ni är!
 
 
 
 
 

Pyssel!

Ligger nerbäddad under täcket i sängen alla redan. Har spenderat kvällens timmar åt att få fram adventsstjärnor och lite annat smått och gott inför 1:a advent som stundar på söndag. Så efter några timmars fixande så känns det som att vi är skapligt redo för det här med advent och december månad. Stämningen steg en aning i och med snön som kommit. Det tackar vi för! 
 
 
Nu ska jag alldeles strax försöka somna och hoppas på en bra natt med förhoppningsvis lite sovmorgon (vilket inte är speciellt troligt). Känns konstigt att sova ensam i huset utan E (som är i Värmland på snabbvisit). Som tur är har jag världens gosigaste son att krama på, så helt ensam är jag absolut inte;-) 
 
 
Imorgon är det fredag och vi är lediga!! Underbart! Vi ska ta vara på fredagen på bästa sätt hoppas jag. En date är bokat med Sofia & Nils. Ska bli så roligt med tanke på att det var för längesedan sist.
 
 
Godnatt

Snö

Den här killen är glad över snön som kommit. Åkt pulka på dagis och blivit dragen av dom stora barnen. Så vi plockade fram pulkan när vi kom hem och åkte några varv! Nöjd liten kille;-)


Till Tomten!

Eftersom jag har nämnt innan vad Philip önskar sig av tomten i år, så måste jag även få punkta ned mamman och pappans önskelista till tomten:-)
 
Mamman och pappans önskelista:
 
 
 
 
 
Presentkort på hemtex. Högst på önskelistan från hemtex står badlakan/handdukar men även sängkläder.
 
 
Mamman har såklart en egen liten lista också (som kanske inte pappan vill känna sig delaktig i)
 
 
En plattång (en riktigt sådan t.ex. GA.MA)
 
 
Presentkort på MQ där det alltid finns en massa fint. Just nu har jag nog förälskat mig lite i myskläder från Bondelid och skulle kunna tänka mig att bära både mysdressen i velour och pyjamasbyxorna. Även morgonrocken är sjukt fin.
 
Handväska! Just denna hittade jag på MQ. Efter 1 1/2 år med skötväskan som handväska så går jag numera med plånboken i handen dom gånger jag inte har skötväskan med. Vilket börjar ske rätt så ofta nu mer. Så en snygg handväska är något mamman skulle behöva.
 
 
 
 

K.Ä.R.L.E.K.


Mys efter dagis!

Vi myser hemma efter en dag på jobb och dagis. Så härligt att få hämta hem sin skatt efter jobbets slut. Lätt den bästa stunden på dagen <3
Just nu spelas sånghatten på tv till Philips förtjusning. Han ÄLSKAR den filmen!! Dessutom har han fått precis en sån fåtölj som han har hemma hos mormor och morfar.


"Gossen"

Så hände det "som inte får hända". Philip har en dinglis, en sån med liten filt på. Hans bästa och älskade "gossen". Den här "gossen" har han med sig jämt och den kommer fram när det är sovtid. Han håller den i tassen och gnossar den mot näsan. En på dagis och en hemma. Allt för att den inte ska glömmas kvar och vi står utan någonstans. Men så idag så råkade båda hamna dagis och där blev dom kvar. Vilket upptäcktes när det närmade sig läggdags.
 
Så det var med stor spänning nattningen skedde. Philip letade såklart efter sin kära gos och hade svårt att komma till ro. Men efter en stund så lyckades mamman "lura" honom att ta den lite större dinglisen som är ett rent gosedjur men har samma typ av "tass" fast en aning större. Bättre än ingenting alls!?
Och jaaa, det fungerade!! Dock med en viss tveksamhet och inte helt nöjd över tillvaron.
 
 
Det kändes lite i mammahjärtat att se hur något så "litet" kan betyda så mycket. Vilken trygghet det och vad beroende framkallande det är. Så självklart så tar det aning när man som förälder klantar till det och glömmer det käraste som finns.Tur det gick vägen i alla fall då jag förberett mig för betydligt värre katastrof. 
 
 
Tänk att denna dinglis fick Philip redan när han låg i magen. Det var E som valde just lejonet och den köptes samma dag som vi varit på ultraljudet och fått se vår bebis för första gången. När sedan Philip låg i kuvös så tvättades denna så den blev ren och steril för att sedan ta plats i kuvösen hos vår lilla kämpe. Det var så kontakten mellan dem började. Dinglisen som hängde med i kuvös, värmesäng och tillslut vanlig säng. Perfekt storlek att lägga över huvudet för att bibehålla värmen på vår lilla bebis. När sedan tiden kom och Philip började sova i sin spjälsäng så tog dinglisen plats bland dem andra nallarna i sängen. Så en dag så greppade Philip just denna bland dem djuren som befann sig i sängen och började då gnida mot näsan och sedan dess är dessa två oskiljaktiga. 
 
 
Ser ni vad som skymtar uppe i det högra hörnet? ;-)
 
 
 
 

Egentid

Kom för en stund sedan hem efter lite egentid i gymmet. 55 min cykel puls fick det bli ikväll. Det var sååå motigt att byta om och ge sig iväg lagomt efter att lilleman somnat, lugnet lagt sig och klockan närmar sig 19.30. Det är just vi dom tillfällena det är så himla enkelt att bara strunta i det och stanna hemma i soffan. Man slits mellan vilja och ork. Det är då man skulle behöva någon som peppar, stöttar och kanske hjälper att "piska" iväg en. För man kan ju inte stanna hemma om man bestämt med någon, eller?
 
 
Hur som helst så tog jag fram långpisken på mig själv ikväll. Eftersom jag varken hade kläder eller skor på jobbet att kunna träna i under dagens arbetspass så blev dagens fyspass på jobbet inställt och det straffade sig ikväll;-) Nu ligger jag nerbäddad i sängen, klockan är ställd på 05.00 och jag hoppas att vår kära son tänker sova djupt i sin egen säng i natt så att vi alla tre får en god sömn. Det är nämligen inte helt enkelt att sova tillsammans med en liten virvelvind om nätterna. 
 
 

Trött kille!

Bästa stunden på dagen måste vara då man får hämta hem sin lilla älskling från förskolan! Lycka!! <3

Den här lilla killen har dock inte sovit något idag på förskolan utan varit vaken sedan strax efter kl.6 i morse. Så behöver jag nämna att det är en trött kille här hemma nu!? Så idag blir det en mycket tidig kväll.


Måndag morgon!

Godmorgon! Kikar in här efter en helgs frånvaro. Ny vecka är här och dagen startade för min del redan 05.00 i morse. Förra veckan spenderades på utbildning och denna är jag tillbaka på jobbet igen.


Familjefredag!

Idag har vi haft en riktigt mysig fredag tillsammans. Detta fredagen är första gången som vi inte har besök eller är bortresta när vi väl är långlediga. Det har varit väldigt mycket och varje stund som vi varit lediga så har det varit något inbokat. Så denna helg njuter jag av av få spendera tillsammans med mina kära. Helge är förvisso väldigt planerad med både middag tillsammans med vänner och dop. 
 
I morse efter frukost så packade vi badväskorna och åkte till badhuset alla tre. Philip var lite "rädd" och försiktig i början innan han vågade härja runt i vattnet. Efter badhuset så åkte vi till Stinsen för att äta lunch och medan Philip sedan sov i vagnen en timme så passade vi på att strosa runt ett varv i butikerna. 
Innan vi sedan åkte hem så gjorde vi ett stopp hos polisen för att ordna med pass till Philip inför kommande resa. 
 
Man kan ju tycka att vi borde vara rätt nöjda då vi väl kom hem. E föreslog att vi skulle baka årets första lussebullar och så fick det bli! Nu är barnet nattad och sover gott sedan en stund tillbaka så nu ska vi mysa ner oss i soffan framför den näst sista filmen av Johan Falck. Spännande!
 

Hej å hå Tisdag!

Sådärja, nu är hallen fix och färdig! Nu ska det bara inplaneras en tur till ikea för shopping av korgar, skoställ och några fler galjar. Här är resultatet...
 
 
Vilken tisdag vi har haft idag här hos oss. Vi startade tidigt i morse och hade fullt upp med att komma iväg i tid till dagis så att mamman skulle hinna till utbildningen som startade klockan 08.00. 
Runt kl.10 så ringer dagis, E får lov att åka och hämta hem Philip som personalen inte tycker är sig själv riktigt. Så grabbarna fick en hemmadag med vab. Själv har jag varit på utbildning hela dagen till 16.30 och sedan så har det varit mer eller mindre fullt upp med ni vet middagslagning, plock, badning av liten kille, slutförandet av garderoberna. När barnet somnade så bytte jag om och smet i väg ner till sats för ett bodypump pass. 
 
Å nu landar vi här, helt slut och tung i huvudet. Väskan är packad inför i morgon, kläderna är framtagna, morgondagens middag framtagen för att tinas. Ja, jag tror vi är i fas för att upp och hoppa tidigt. Philip har inte visat några tendenser till att inte må bra från det att E hämtade hem honom. Full fart, ingen feber, ätit, sovit och busat som vanligt. Så kanske kändes det helt enkelt inte bara bra i morse? 
 
 
Nu är det natti natti och ladda inför morgon dagen!

Hallen

Idag fick vi hem våra skjutdörrar som vi väntat på. Så nu sitter dem där, på plats i hallen. Nu är det bara resten kvar. Hyllplan ska upp, klädstång, skoställ och korgar för förvaring. 
 
Ända sedan vi flyttade in i huset så har hallen varit något som jag alltid känt mig "missnöjd" med. Opraktiskt och helt enkelt inte bra. Sedan Philip kom till oss och med tiden som han växer och blir större, mer och större kläder som tar mer plats. Som småbarnsfamilj så märker man nu att man verkligen behöver förvaring. I våras kom nytt fint golv på plats och nu är vi i hamn med skjutdörrar som man nu bakom strax kommer få undan en massa kläder och skor. I hallen har vi även en sittbänk också något som jag märkt man behöver med småbarn och det varje dag kläs av och på en massa kläder/skor. 
 
Så ikväll åkte den gamla fula enkla garderoben ut, hatthyllan ner och min kära E fått dörrarna på plats och nu längtar jag tills jag får slutföra med självaste "piffet".
 
 

Söndag

En dag tillsammans med familjen. Så skönt att få vara hemma tillsammans och alla tre är pigga, friska och mår bra. För det känns som evigheter sedan sist. Jag får nog lov att säga att vi har tagit vara på dagen på ett bra sätt. Ni vet när det blir en skön dag på alla sätt och vis och inslag av massa goda ting.
 
I morgon är det måndag igen och vi tar då nya tag igen. Nu jäklar ska vi vara tillbaka på banan igen alla tre. E är på benen helt och hållet igen, Philip ska till förskolan och mamman ska till Arlanda denna vecka för en veckas repetition och utbildning. 
 
Ligger just nu nerbäddad under filten i soffan och tänker strax krypa ner i sängen för en tidig kväll. Men först få ni vår dag i bilder. 
 
Nybakade och varma scones till frukost.
 
Promenad och frisk luft.
 
Vi skulle baka kladdkaka till efterrätt. Den blev dock inte så kladdig som en kladdkaka bör vara och därav en misslyckad efterrätt. Men ett lyckat bak tillfälle. Philip var med och hjälpte till. Hällde i alla ingredienser, rörde om och såklart smakade på smeten;-)

Världsprematurdagen!

Idag är det 17 november och en dag då vi bör skänka en tanke till alla små barn som varje år föds för tidigt. Oroliga föräldrar som kastas in i en chockartad situation. Idag är det alltså världsprematurdagen. 
I Sverige föds 100 000 barn per år. Fler än 6000 av dessa barn föds för tidigt (före grav.vecka 36). Alltså 12 000 föräldrar som hamnar i denna kaos-artade situation.
 
Så idag kramar jag om min son lite extra mycket för den lilla kämpe han är!! Jag kramar om hela min lilla familj för att vi kämpade tillsammans och glädjer mig lite extra åt att allt har gått så bra som det gjort, trots den tuffa start vi fick gå igenom som nybliven familj. Samtidigt så går mina tankar idag till alla små mini-kämpar och deras föräldrar som kanske just nu i denna stund har det tufft och går igenom något svårt och stort.
 
 
Jag läste en artikel från föräldrarföreningen för prematurfödda barn och kan inte annat än att hålla med.
 
”Det är helt absurt att man diskuterar amning och krystning in i minsta detalj inom föräldragruppen på mödravårdens föräldrautbildningar utan ens att nämna att det finns en så kallad neonatalavdelning eller att 10 % av alla nyfödda hamnar där”. ”Att bryta tabun redan innan födelsen är första steget till en mer samhällsintegrerad syn på prematurvården.”
 
 
 
                                     
 
 
Bjuder på en bild från det allra första och mäktigaste mötet med min lilla son <3
 
 

Kettlebells

Något som blivit väldigt hattigt och lidande sista veckorna är träningen. Det känns som om att man hinner komma igång lite snyggt så att det känns bra, så blir det paus med sjukdomar och annat för att sedan börja om igen. Det blir så trist när det blir så ryckigt och jag känner att träningen blir lidande. 
 
Samvetet knackar på men något sätter hela tiden stopp. Är det inte det ena så är det de andra. Något att jobba med och förstå att så är läget. Samtidigt vet jag att jag mår som allra bäst när jag är inne i ett bra flyt och kan genomföra det som jag önskar.
 
Nu är det kanske inte mest synd om mig i vår familj. Jag har ändå förmånen att kunna träna på arbetet. Då är det mer synd om stackars E som jag vet känner exakt likadant som mig. Hans träning blir lidande ändå även om det inte är sjukdomar. För så fort jag arbetar så kan han inte komma i väg och träna. Det är svårt och det är ett pusslande för att få detta att fungera. Att få göra det man tycker om och mår bra av är enligt mig väldigt viktigt!
 
I gymmet på jobbet så har vi kettlebells och detta är för mig ett rätt så nytt redskap att träna med. Har använt dessa tidigare vid enstaka tillfällen. Tänkte nu att jag skulle försöka lära mig lite övningar korrekt och komma igång med användadet av dessa. En tanke som jag fick var att kettlebells kanske vore något för oss att ha hemma. Perfekt hemmaträning då det är svårt att komma i väg på kvällarna när man är själv hemma med Philip. Också ett väldigt bra alternativ till löpning och ett sätt att kunna arbeta igenom hela kroppen på hemmaplan. 
 
Någon kär läsare som använder sig av dessa? Jag tänkte försöka snappa upp lite träningsmetoder för att sedan utvärdera om det är något för oss att ha här hemma. 
 

Öppna förskolan

Jag och Philip "flydde" från huset på förmiddagen. Allt för att "inte vara så upp i varandra". Så vi gjorde ett besök ner till öpnna förskolan här i Bollstanäs. Kom på att det är fredag och sångstund 10.30. Perfekt, då får Philip sjunga och dansa av sig lite;-)
 
Men hey, vilket KAOS det var där! Det var ungar i alla åldrar och föräldrar precis överallt. Värmen likt en bastu och leksaker precis överallt. Naturligtvis prickade vi in dagen då fotografen var där. Så alla småttingar som tänkas gå på öppna var där plus en hel drös med syskon som också passade på att fotas. Så min lilla son som annars är rätt livlig av sig blev tyst som en mus och hamnade lite i "chock". Gråtfärdig och fastklamrandes vid sin mor och nästan hysteriskt rädd i början. 
 
Det gav med sig lite och under sångstunden så satt han helt klistrad och så koncentrerad på sin lilla kudde på golvet. Rörde inte en fena på hela 30 minuter. Lunchen bara gapade han i sig och det tog inte många sekunder innan han sov i vagnen på väg där ifrån. 
 
 
Hemma är det betydligt andra bullar som gäller. Då är den blyga, tysta och lilla försynta killen som bortblåst. 
 

Svinkoppor

Tänk att det aldrig tycks ta slut på eländet. E äter nu pencilin eftersom det är svinkoppor som han nu drabbats av. Så medan E lider och har ont av dessa så är jag nu LIVRÄDD att Philip eller jag själv smittats och åker på det också. Hoppas hoppas verkligen att vi inte blivit smittade och att dessa koppor försvinner FORT!
 

Det riktigt kryper i mig och tvättmaskinen går nu varm här hemma. Tvättar handdukar, kuddfodral, sängkläder, kläder och allt annat tänkbart. Så fort Philip vaknar från lunchvilan så ska han och jag åka för att införskaffa mer handsprit, desinfektionsmedel och lite "må bra saker" till Pappan.
 
 
 
 
Trevlig fredag på er!

Twinrix

Eftersom vi reser till Thailand i början av nästa år så är det hög tid att ordna med både vaccination och pass till Philip. Så i dag var vi besökte vi Väsby läkargrupp för att få första sprutan av twinrix vaccin. 
Min lilla kille var så duktig, sa inte ett pip och charmade personalen. Han fick dessutom ett klistermärke med den stora favoriten Bamse på! 

Gokväll

Nu kunde jag inte hålla mig längre...
 
 
 
 
Så ikväll åkte detta fram. Glögg med smak av min favoritgodis "hallon/lakrits döskallarna". En helt OK glögg, något söt. Så självklart första peppisarna med ädelost på. Smarrigt! 
 
Till min stora besvikelse så var det naturligtvis inget bonde söker fru ikväll när det spelas fotboll på den nya friends arenan mellan Sverige - England. Jag som hade längtar och sett fram emot en kväll i soffan tillsammans med bönderna. Istället blev det en kväll i soffan med min andra hälft och fotboll på tv:n. Inte heller fy skam!
 
 
Imorgon står det date med Päivi på schemat. Det var så längesedan vi sågs nu, det blir så långt mellan träffarna nu med alla mammor man lärt känna under året som gått. Nu är alla i helt nya liv och har full fokus på jobb, studier och förskola. Fast det är så roligt att man ändå kan lyckas hålla kontakt i det "nya livet". I morgon ska vi dessutom ses för första gången utan barn. Så vad säger man lyx, kvalitetstid, egentid, mammatid!?

Onsdag

Jag fullkomligt älskar mina arbetstider ibland. Speciellt så här när man är ledig mitt i veckan. På ett sätt lite trist eftersom alla andra (dom flesta) arbetar då. Men å andra sidan så grymt skönt då det verkligen blir kvalitetstid med sonen hemma. Bestämmer man sig för att åka iväg och hitta på något så är det oftast lite folk ute så här en vanlig vardag. Man slipper den där "hysterin" som ibland infinner sig under lördag och söndag. Alla är lediga, man ska umgås och det är kaos om man åker iväg eftersom varenda lediga svensson bestämmer sig för att trängas på t.ex. ikea, gallerier, stan m.m. 
Så tummen upp för skiftarbete, helt klart!
 
 
Vi har faktiskt sovit rätt länge denna morgon och direkt efter frukost så klädde vi på oss för att gå ut och spana på katten, traktorn, plocka lite löv, åka några åk i kanan samt baka några kakor i sandlådan. Det blåser, är grått och trist ute men frisk luft var skönt! Jag hade dock hoppats på sol idag så att vi kunde fånga några härliga utomhusbilder med kameran. 
 
 
Nu sover Philip sin lunchsovning och jag har en hel del att plocka med. Så tänkte att jag kunde utnyttja denna effektiva tid till att greja lite. Först ska jag nog tassa upp och se om inte det stora hjärtat som ligger nerbäddad på övervåningen vill ha något ätbart. E ramlade hem här under förmiddagen med hög feber och är därmed forfarande krasslig. Men det är inte värt att nämna det här längre, för jag är så trött på allt vad baciller, sjukdomar heter. Det får verkligen vara stopp på det nu!
 
 
Liten kille i morse som tycker att lådan med klossar kan användas till något mycket bättre än just förvara klossar.

Mini helg

Sedan vi kom hem från Sundsvall i söndags så har vi hunnit med att jobba och besöka dagis i två dagar. Alla tre friska, pigga och krya. Dock så har vi gått om varandra totalt och när jag kommer hem så sover övriga två. I morse lämnade jag en liten kille som var lite ledsen på dagis. Alltid jobbigt att lämna vid sådana tillfällen. Plus att morgonen var stressig och inte alls så där bra som det brukar vara. Bilköer till jobbet och en inre stress hos mamman utan dess like. 
 
Kom nyss hem från jobbet och har precis varit in och pussat min sovande lilla prins godnatt. I morgon är vi lediga bara han och jag! Ser så fram emot det!! 
 
Det sista som gjordes på jobbet innan hemgång blev en timmes träning i gymmet. Jag testade på det här med kettlebells. Faktiskt riktigt roligt och jag tror att med lite hjälp att slipa på tekniken så har jag där en träningsform som jag tror att jag faktiskt skulle kunna bli lite kär i;-)
 
Blandade även in lite klassiska hantlar i kvällens pass också.
 
 
 

Sundsvall!

Vaknade för en stund sedan och tänkte "nu har vi sovit länge". Icke, klockan visade 08.00 och hjärnan är nog helt i ställd på att man ska vakna på nätterna och vakna tidigt. Så är det bara oavsett om Philip är med eller inte.

Gårdagen spenderades tillsammans med E på tu man hand inne i stan. Först lyxigt spa med behandling och sedan lunch på stan. Supermysigt och helt underbart!

Ett byte är gjort och vi har fått låna hunden. Så nu ska jag tassa upp och låta den lilla hunden som stirrar på mig med stora ögon få göra det som han väntar på... Få gå ut! Sedan ska jag springa in till min lilla son och krama om honom jättemycket!!


Godmorgon

Kikar in här och säger godmorgon! Natten har varit en lugn och kräkfri sådan. Vi har sovit gott alla tre och jag tror visst att vi alla är pigga idag med. 
 
Just nu är grabbarna på övervåningen i sängen och kör sånger på youtube till den minsta familjemedlemmens belåtenhet. Jag passar på att slå om tv:n till nyhetsmorgon och kikar in här lite snabbt. 
 
 
En nyvaken liten kille i morse som blev väckt då mormor ringde.

Dagens status

Gårdagen var inte att leka med och det var så skönt att släcka och få somna innan klockan slagit 20.00 igår. Nästa bakslag kom sedan när klockan just slagit 22. Vaknade och trodde klockan var någonstans mitt i natten. Lilla Philip hade kräkts igen och cirkusen var där med igång igen. Sanera, tvätta och bädda ner oss igen för att sedan få sova hela natten. 
 
I morse var vi alla tre mycket mycket piggare. Så läget i slutet av dagen var så att jag och Philip var pigga medan E fortfarande inte mår bra. Allt blir så mycket mycket enklare när en av oss är pigg och kan ta hand om allt runt omkring och framförallt ta hand om Philip.
 
Hoppas verkligen att Philip sover gott i natt och att jag fortsätter må bra. Inga fler bakslag tack! Hoppas även min kära E också får vakna upp pigg i morgon så att vi kan packa och som planerat åka till Sundsvall i helgen.
 
 
 

Godnatt

Nu sover Philip och nu är det även godnatt för dom två vuxna. I eftermiddag har jag inte varit en aktiv och bra mamma känner jag. Samvetet kommer krypandes...
Älskade lilla hjärtat har fått mestadels leka själv och har haft två föräldrar som varit helt utslagna. Att försöka anordna någon form av middag var inte det lättaste och sedan nästa moment läggning var inte heller helt enkelt. TACK och lov för att vi har varandra! För vad hade jag gjort utan E? Jag förstår inte hur man klarar sig som ensamstående förälder. Speciellt inte i sådana lägen. En stor JÄTTE eloge till alla ensamstående ute i världen. För även dom borde ju bli sjuka ibland!
 
Nu hoppas jag på en lugn natt, där vi får sova alla tre! 
 

Idag är vi inte så kaxiga här hemma

Vad är det som händer hemma hos oss egentligen? Visst vet jag att dagisbaciller är elaka och att man kommer få vara sjuk ibland. Men HALLÅ, nu har det gått tre veckor sedan sist vi var risiga.
 
Antar att det är den minsta lilla familjemedlemmen som bär på dessa onda baciller. Han, den lilla killen som kräktes en gång under natten till måndag men som sedan har varit pigg som en lärka. I natt var det E:s tur att bara från ingenstans helt plötsligt må pyton. Så idag blev grabbarna hemma. Själv har jag spenderat dagen på jobbet och haft en "lustig" känsla i kroppen. 
 
Nu är vi alla tre hemma och två av oss mår illa. Så vad är detta för något? Är man inte van vid att vara sjuk så är detta ett helvete enligt mig. Hoppas verkligen att jag bara är en aning "sentimental illamåendes". Vågar inte tänka tanken om vi båda ligger i magsjuk. Då är det nog inte det lättaste att ha en 1 1/2 åring hemma och ha släkt/vänner 40 mil bort. Så ja, för första gången erkänner jag nog då att det hade varit skönt med avlastning en liten stund.
 
Nu ska jag passa på att vila några minuter innan jag går ner och löser av E och försöker mig på någon form av middagslagning. 

Lekmer.se

Tänk vad bekvämt det är att allt numera finns att beställa på internet. Jag satt nyss och sökte efter lego förvaringsboxarna. Tänkte att Philip skulle få önska sig sådana av tomten och tänkte att det är perfekt att beställa dem via nätet. Tyvärr så var den färgen och storleken som jag är ute efter slut. Typiskt!
 
Istället fick jag syn på några andra saker som skulle passa lilla herrn. 
 
En spade att skotta snö med kommande vinter. Kan tänka mig att lilla hjälpredan väldigt gärna är med och hjälper till då snön faller.
 
En rittavla. Ni vet, sån som man ritar, suddar och ritar igen. Skulle säkert vara en perfekt sysselsättning att ha med under flygresan till Thailand. 
 
Bondgård från med tillhörande djur. 

1 1/2 år

Idag är det exakt 18 månader sedan vår solstråle såg dagens ljus för första gången. 2 1/2 månad för tidigt men så här i efterhand så blev det så bra och vi är så glada att vi fått haft dig hos oss i 11 veckor "bonustid". 11 väldigt värdefulla och drybara veckor på alla sätt och vis.
 
När jag smakar på orden "1 1/2 år" så känns det så väldigt väldigt mycket. Hur har tiden kunnat gå så otroligt fort?? Det är ingen liten bebis vi har längre, vi har en liten pojke som är 1 1/2 år gammal! OTROLIGT!
 
För ett år sedan så hade vi en bebis på 6 månader. Det känns som om det var alldeles nyss vi var där. 
 
 
 
Idag en liten busig kille med en ENORM vilja som vet vad han vill och INTE vill! Nickar och skakar på huvudet till det mesta beroende på vad han vill och inte vill. Pekar och styr med både fingrarna och hela armen. Älskar att skratta och busa. Kastar slängpussar, vanliga pussar, kramas och vinkar. Förstår mer än vad man tror och det blir vi varse om varje dag numera. Favorit här hemma just nu är BAMSE i alla former. Överallt där bamse finns med så får vi veta det och då får man helst också sjunga bamse-melodin. Sånger över huvud taget är en stor FAVORIT! Barnkammarboken ligger etta på topplistan bland alla böcker och vi sjunger alla sångerna om och om igen. Han vet exakt vilken sång det är när bilden dyker upp. Om vi inte sjunger, lagar mat i köket så sitter vi gärna ner på golvet och bygger med lego/klossar. 
 
Har blivit duktig på att äta mat och pekar hej vilt på vad han vill ha när det serveras frukost/lunch/middag. Äter väldigt gärna själv och får herrn välja så väljer han helst korv i alla dess former.
Är fortfarande rätt så liten på både längden och vikten. Har storlek 80 i kläder och 21/22 i sko storlek. 
 
En helt fantastisk liten kille är vad han är och självklart bäst i världen om man frågar hans två päron<3<3<3
 
 
Älskade underbara unge!! Om du bara visste hur mycket mamma & pappa älskar dig <3<3<3
 

Magsjuka?

Kikar in och säger godmorgon ifrån soffan denna morgon. Blev väckt i natt av att en liten kille kräkts ner hela sängen. Så idag stannar vi hemma och håller tummar och tår för att det inte är magsjuka som gör oss ett besök!!


Förberedelser!

Hjälp, vad tiden går fårt när man är lediga tillsammans! Det var nyss fredag och nu är det alla redan söndagkväll. I morgon ska vi in i ännu en del av våra nya "rutiner". Jag har min förmiddagsvecka på jobbet mån-tors, E jobbar på som vanligt och det innebär att Philip ska vara på dagis mån-tors denna vecka. Det som blir nytt är tiderna. E ska lämna och det kommer bli långa dagar denna vecka för lilleman på förskolan. Detta är inte alls min favoritvecka! Jag tycker det känns för tidigt att alla redan ha så lång dag som det blir imorgon 6.30 - 16. Övriga dagar hämtar jag klockan 15. Men ändå, det känns inte riktigt bra säger hjärtat. Denna vecka återkommer var tredje vecka och sist så var vi hemma och var sjuka när denna vecka infann sig. Så vi får se helt enkelt hur detta blir. Som tur är så är dom övriga två veckorna på vår "tre veckors period" helt OK! 
 
Tiderna denna förmiddagsvecka kommer inte senare heller vara något bekymmer. Men det är nu så här i början när man är så liten som jag tycker att detta känns fel. Men som sagt vi får se hur det går. 
 
 
Idag märktes det att vi nu är inne i det här med jobb och vardag igen. Tvättmaskinen har gått varm hela dagen, kläder är ordnat för oss alla tre till i morgon bitti, matlådor är fixade, morgondagens middag är redan i planering (köttfärs tinas i kylen). Det är undanplockat och hemmet är i fas för några dagar av full fart och rutiner där inte så mycket annat hinns med. 
 
Jag tycker helgen har gått så ruskigt fort. Hoppas veckan tickar på i samma takt fram till och med torsdag. Då väntar en helg i Sundsvall. Har inte varit hemma sedan i somras och längtar så efter släkt och vänner nu!! Dessutom ska jag och min andra hälft på spa, vilket också är så efterlängtat! 
 
 
Bjuder på en suddig bild på finaste lilla killen i världen! 
 
Har precis varit in och pussat godnatt en sista gång och undrar hur många timmar det dröjer innan han vaknar och kommer in till oss. Vår son som varit så duktig alltid med sömnen har nu sedan han var sjuk fortsatt att vilja sova mellan mamma & pappa. 
Så jag passar på nu att njuta av lite egentid i sovrummet. Borde kanske börja läsa någon spännande bok, men istället så blir det en titt in här. Antar att E snart ramlar in här hemma efter en sen söndagsmatch i tennis mot Farzad.

Lördag tillsammans med bästa familjen!

Vilken helt underbar lördag vi har haft tillsammans alla tre idag. Dagen har spenderats i Barkaby. Ikea var dagens huvudmål för lite shopping inför kommande fix i hallen. Lite krokar och förvaring har ordnats. Så nu hoppas jag verkligen att dom beställda dörrarna snart kommer. Philip har varit en liten ängel (även pappan) trots mängder av människor som det alltid är på ikea. Det blir liksom lätt kaos när man är där och trängs med alla andra småbarnsfamiljer. Såklart så ska det shoppas, lunchas och fika samtidigt som små barn vill leka loss. Men idag har hela familjen varit på toppen humör och haft en riktigt mysig dag på ikea (om man nu kan ha det). Philip avslutade shoppingrundan med en varmkorv med bröd.
 
Efter ikea ville Philip besöka toys a rus. Han blir helt salig när han kommer in där bland alla leksaker. Springer runt, skrattar och pekar hej vilt till alla spännande saker. Underbara unge <3
 
 
 
 
 
Nu har vi precis sjunkit ner i soffan framför "så mycket bättre". Vi åt fantastiskt god middag och till efterrätt så serverades det en irish coffee. 
 
 
Trevlig lördagkväll!!

Mysiga morgonstund!

Mys i soffan med Nicke nyfiken på tv tillsammans med bästa lilla älsklingen!❤
Underbara helgmorgon! Finns det något som slår detta? Pyjamasmys, kramar, pussar, barnprogram, böcker och kaffe.


Arbetsfredag

Skulle så gärna vilja hoppa in här och skriva att nu är det äntligen HELG! Inte riktigt ännu då. Grabbarna är lediga och vi har myst hela familjen under morgonen. Känns som om vi gått om varandra hela veckan. När det var dags för Philip att äta lunch så smet jag iväg för att avklara veckohandlingen. Tänkte skjuta på det till i morgon, men så skönt att ha det undanstökat nu känner jag.
 
Om några få minuter är det dags för mig att åka till jobbet för kvällens pass. Känns väldigt omotiverande så här efter halva fredagagen hemma med grabbarna. Lyx är i alla fall att få äta lunch tillsammans med sin andra hälft i lugn och ro så här en helt vanlig fredag. Lyxade även till det med lite smarrigt fredagsfika. Det är dom små stunderna som man får ta vara på;-)