Matpaus nummer 2 avklarad!

img_5414 (MMS)

Matpaus nummer 2 avklarad!


Å Lilleman sköter sig exemplariskt. Efter ...

img_8684 (MMS)

Å Lilleman sköter sig exemplariskt. Efter en timmes stopp och lunch så åker vi bil en stund till.


Vi rastar vid Klarälven!

img_7556 (MMS)

Vi rastar vid Klarälven!


Finaste lilla prinsen<3

img_1218 (MMS)

Finaste lilla prinsen<3


Mina killar är morgontrötta!

img_6627 (MMS)

Mina killar är morgontrötta!


Philip myser i vagnen hemma hos farmor!

img_4458 (MMS)

Philip myser i vagnen hemma hos farmor!


Underbara morgon och underbara sommar!!

img_4163 (MMS)

Underbara morgon och underbara sommar!!


Godmorgon! Endast jag och Philip vaken. Vi...

img_0269 (MMS)

Godmorgon! Endast jag och Philip vaken. Vi myser i soffan framför brasan i öppna spisen. Även om detta är mysigt så får det mig att längta lite extra till Halland. Önskar att Philip precis som jag har fått uppleva sommar i Halland. Jag ska absolut ta med honom dit och visa honom älvasjön, västkusten och havet. Godmorgon onsdag säger vi!


Kantarellomelett till frukost! Lyx!

img_6165 (MMS)

Kantarellomelett till frukost! Lyx!


Hela familjen myser i stugan. Philip sover...

img_2285 (MMS)

Hela familjen myser i stugan. Philip sover gott i vagnen medan mamman och pappan äter god tacopaj till middag!


Guldfynd i skogen!!

img_9352 (MMS)

Guldfynd i skogen!!


Mys inne i stugan!

img_9988 (MMS)

Mys inne i stugan!


Vi har det bra här bak i bilen! Vi är på v...

img_3534 (MMS)

Vi har det bra här bak i bilen! Vi är på väg mot Arvika. Första semesterturen med lilla familjen. Just nu rastar vi med lite matuppehåll. Sitter dock i bilen eftersom regnet faller ute. Men det gör inget, lika mysigt ändå;-)


Dagens! Snyggaste killen kör lundmyr of sw...

img_0964 (MMS)

Dagens! Snyggaste killen kör lundmyr of sweden outfit idag. Till och med strumporna;-)


Trött liten kille efter både bad och mat <3

img_4206 (MMS)

Trött liten kille efter både bad och mat <3


Vi tänder ett ljus och sänder en tanke til...

img_0804 (MMS)

Vi tänder ett ljus och sänder en tanke till Norge och dess drabbade!


Sjöman! Världens finaste kille i finaste s...

img_5641 (MMS)

Sjöman! Världens finaste kille i finaste sjömansdressen som han nu har växt i. Dressen är i strl.50 och den fick Philip i present av mammas kusin Linda.


Aldrig ska jag sluta älska dig!! Att få äl...

img_5740 (MMS)

Aldrig ska jag sluta älska dig!! Att få älska dig är den finaste gåva jag någonsin fått <3


Godmorgon Lördag! Philip startade denna mo...

img_6389 (MMS)

Godmorgon Lördag! Philip startade denna morgon i gymmet medan mamman ordnade kaffe. Nu morgonmyser vi i soffan. Kollar på nyhetsmorgon där det den här morgonen handlar om det tragiska som hänt i Oslo. Åt vilket håll är världen på väg? Fruktansvärt!


Så ÄLSKAD från allra första stund! <3

img_5458 (MMS)

Så ÄLSKAD från allra första stund! <3


Grillat när det är som allra bäst!

img_2368 (MMS)

Grillat när det är som allra bäst!


Semestertider

Jag och Philip har klarat vår första vecka helt själva om dagarna galant och i eftermiddag då E kommer hem från jobbet så är det semester och ledighet som gäller igen. I fyra veckor får vi nu ha E hos oss hela dagarna igen! Nu känner vi att vi verkligen är redo för lite semester även om en lugn sådan.
Vi har tänkt oss att om någon dag (beroende på väder osv.) packa ihop och för första gången åka med Philip lite längre. Det ser fortfarande ut som att Arvika står först på tur och sedan Sundsvall. Vi ska hur som helst mellanlanda här hemma mellan dom två vistelserna för lite sjukhusbesök med Philip osv. Vilka dagar, när, var och hur återstår att se;-)
Stockholm bjuder på värme idag och vi tänker fira in semestern med grillat till middag. Jag har lagt köttet i marinad och nu väntar och längtar vi tills pappan i huset kommer hem till oss.
Livet känns just nu alldeles alldels underbart och nästan för bra för att vara sant <3

Ny design!

Bloggen har genomgått renovering och jag vill säga TACK till snälla Anna som tog sig tid och fixade detta så snabbt! Nu höjdes motivationen till att blogga trots den bubbla vi fortfarande lever i, semester, sommar m.m.

Vi har promenerat i värmen och nu sover li...

img_0371 (MMS)

Vi har promenerat i värmen och nu sover lilleman skönt i skuggan. Mamman tänker passa på att lapa lite sol och äta lunch!


Godmorgon Fredag! Vi har nog haft våran bä...

img_1722 (MMS)

Godmorgon Fredag! Vi har nog haft våran bästa natt hittills och både mor och son är på strålande humör;-)


Älskade älskade lilla hjärta! Vad vore liv...

img_8303 (MMS)

Älskade älskade lilla hjärta! Vad vore livet utan dig <3<3<3


Idag är jag och mamma själva hemma efterso...

img_7600 (MMS)

Idag är jag och mamma själva hemma eftersom pappa är på jobbet. Jag kör med mamma genom att vara vaken och busa i flera timmar!! En ny outfit har jag idag med. En tummen outfit som jag fått av mina kusiner i present. Jag har växt så att jag kan ha den nu;-) // Philip


Rummet

Äntligen har Philips rum börjat ta form och är näst intill färdigt. Några detaljer saknas då det skall upp vita moln på den grå väggen, en grå liten postlåda och tavellist. Men i det stora hela känns nu rummet inrett och färdigt. Även om det dröjer ett tag till innan Philip själv börjar använda sitt rum.
Så här såg rummet ut innan vi började (3 dagar innan Philip föddes)...
Så här blev slutresultatet...
Rummet känns ljust och fräscht samtidigt som det känns enkelt att sätta till mer färg sedan då han kommer upp i ålder stor nog att verkligen utnyttja sitt rum. Mamman tycker rummet blev bra och känner sig nöjd med resultatet.

Tisdagkväll hos oss

Dagens sjukhusbesök gick alldeles utmärkt! Å bilresan dit och hem var rena fröjden. Lite "läskigt" var det allt att ge sig iväg alldeles själv med sådan dyrbar last. Men lilla prinsen skötte sig utmärkt och sov sig sött igenom bilfärden. E:s första arbetsdag på några månader verkar också ha gått bra. När familjen samlades hemma i eftermiddag så dog vi av alla tre i soffan. Så skönt att kunna lägga sig och vila en timme tillsammans.
Ska erkänna att jag faktiskt idag var totalt slut i kroppen. Energin känns körd i botten. Eftersom E skulle upp och jobba tidigt i morse så blev det jag som tog hela natten. Annars brukar jag får sova över en matning om natten;-)
Nu ikväll har vi haft spontanbesök av Farzad, Linda och Meja. Det var nog tur att dom tittade förbi annars har jag nog legat kvar i soffan hela kvällen. Så tack underbara ni för att ni tittade förbi. Å jag kan inte annat än att älska huset vi bor i, stället vi bor på och att vi valt att flytta hit. Trivs så otroligt bra här! Det är GRYMT att kunna sitta ute och fika in på kvällen, ha en gräsmatta att röra sig barfota fota på och själva grejen med att bara kunna kliva ut utan strumpor så fort solen kikar fram. Å att dessutom kunna få sådana här spontanbesök är GRYMT <3
Ikväll känner jag att det blir tidigt godnatt! Men först allsång på skansen och mys med mina killar i soffan <3

Dagens vikt: 2 470 gram Längd: 45,5 cm En ...

img_4281 (MMS)

Dagens vikt: 2 470 gram Längd: 45,5 cm En stor kille som nu är fullgången i sina veckor!


Prövning! Idag ska vi, jag och Philip för ...

img_8377 (MMS)

Prövning! Idag ska vi, jag och Philip för första gången ge oss iväg utan pappan. Pappan jobbar nämligen för första gången sedan Philip kom till oss. Att göra sig klar med en klarvaken bebis är inte det lättaste märker jag. Vi får nog öva på detta;-) Dessutom har vi tid att passa på sjukhuset. Hej å hå!!


18 Juli 2011

Datumet och dagen som vi fick beräknad förlossning är nu här. Det var alltså idag han borde ha kommit till oss vår lilla prins. Hade han bott kvar i min mage så hade han garanterat inte kommit idag heller utan tvärt om, stannat kvar ett tag till. Precis som dom allra flesta små bebisar.

Nu har han ju hängt med oss ett tag vårt lilla pyre och vi känner varandra väl nu. Hela familjen börjar nu tyda och förstå varandra i det nya familjelivet. Han räknas från och med nu som en fullgången liten bebis även om lilla prins Philip redan är dryga 2 månader gammal. Så vid dryga två månaders ålder och efter 4 veckor hemma så är han en väldigt snäll och liten bebis på nästan 2,5 kg. Han sover för det mesta och äter ungefär var tredje timme dygnet runt. Vi ställer fortfarande klockan på nätterna och får även lov att ha lite koll på klockan dagtid. Men han säger till mer och mer när han är hungrig och de tillfällen vi får väcka honom blir allt färre. Skriker gör han knappt, förutom någon gång när mamma och pappa segar på vid t.ex. blöjbyte innan maten. Så skrika det kan han och det lär han upptäcka och använda desto mer i framtiden. "Knorrar" är mer hans grej. Det berömda "prematurknorrandet" berättande en sköterska för mig. Det knorrande som var mer konstant så fort han sov har nu suddats ut och han sover allt mer tyst och djupt. Knorrandet finns kvar men används mer som en protest vid missnöje, hunger eller lite magont. Vår lilla prins börjar nu bli en mer vaken bebis och varje dag ser vi stora skillnader. Han är vaken och följer en med blicken allt oftare och längre stunder för var dag som går. Nu sker vakenhetsperioden flera gånger om dagen och nu oftast i timmar. Detta fängslar såklart mamman och pappan och det blir svårare att göra annat än att umgås med honom. Så vid dryga två månaders ålder har han provsuttit i sin babysitter vid tre tillfällen då han har varit så vaken medan mamman och pappan ätit middag. Lite liten är han allt i den och sitter endast en kort stund i den. Han växer nog snart i den men trots det så verkar lilla gossen HELNÖJD när han får sitta i den och den guppar lite lätt. Något som han också växt i nu är kläder i storlek 44. Även om storlek 50 är på tok för stort just nu så känns det ändå som väldigt nära. Vår lilla prins har sedan han föddes haft svårt att hålla temperaturen helt själv. Även under dom varmaste sommardagarna har han haft kläder, mössa och filt runt sig. I vagnen ligger han gärna inbäddad i 2 filtar. Sista dagarna börjar detta nu vända och lilla Philip håller temperaturen mycket bättre själv med endast kläder på sig. Vi kan alltså lätta och ta bort filtarna från honom. Så snart behöver man inte känna sig som den hemska mamman när man bäddar in honom i en varm filt trots högsommarvärme.


Precis som alla andra nyblivna föräldrar så tänker vi "vad gjorde vi innan Philip kom till oss". Det är ju nu som det verkliga livet börjar!
Vår lilla prins endast någon timme gammal på Huddinge sjukhus.Liten kille som vägde som minst 812 ynka gram.Dryga två månader senare en lite större kille som väger nästan 2,5 kg.


Vad vore livet utan dig vår älskade lilla prins <3 <3 <3
Mamma och pappa älskar dig Philip upp till månen och tillbaka!!

Mitt nya vrålåk till cykel! Om ett år kan ...

img_2670 (MMS)

Mitt nya vrålåk till cykel! Om ett år kan hela familjen cykla tillsammans. Tillsvidare får jag ge mig iväg själv en sväng. Klart man ska ha cykel när man bor i hus på landet;-)


Sommar

Det här är och kommer nog att förbli den mest speciella sommaren i mitt liv. Allt vad jobb heter har tillfälligt lagts på hyllan och ett nytt form av jobb har tagit vid. Att jag redan innan sommaren började blev mamma till en fantastisk son har jag nog inte förstått förrän nu. Sedan vi kom hem från sjukhuset har jag på något vis gått och väntat på semester. Nu börjar jag sakta förstå att semester inte finns denna sommar. Jag har ett helt år framför mig med dagar där jag gör vad jag vill tillsammans med vår lilla prins. Att fått ha E vid min sida sedan den 5 maj har varit ett oerhört viktigt och stort stöd. Här hemma har nu lite små rutiner börjat sätta sig och vi trivs nog väldigt bra att vara tillsammans hemma alla tre. Men nu står vi snart med det ena benet kvar i det ofattbara som inträffat oss (att få barn 2 1/2 månad för tidigt, bo på sjukhus, hemsjukvård m.m) och det andra benet på väg tillbaka in i verkligheten. E:s 10 pappadagar är efter imorgon slut och han behöver rycka in och jobba denna vecka innan han sedan går på 4 veckors semester. Visst, det är väldigt lyxigt att få kliva direkt på semester och jag har en väldig tur som får ha E vid min sida ett tag till innan jag och Philip blir själva om dagarna. Jag börjar förstå nu att vi har hamnat i det som kändes så otroligt långt borta. Vart har tiden tagit vägen? Vad hände med maj, juni och halva juli?? Lite pirrigt och konstigt kommer det bli till veckan då jag och Philip för första gången ska vara ensamma en hel dag utan E.
Tur att det bara är en veckas mjukstart och att E sedan är hemma med oss igen. Då blir det semester på riktigt! Om allt flyter på och vår lilla prins fortsätter att må bra och gå upp i vikt så ger vi oss nog iväg hem till våra hemtrakter. Det kommer bli en annorlunda semester där lugn och ro står högst upp på listan. Förhoppningsvis blir det några mysiga dagar i Arvika ute i stugan och efter det några härliga dagar ute vid havet på Alnö i Sundsvall. Vågar man hoppas på lugn och ro, fint väder, bad, god mat och kanske bra bok att läsa i skuggan då lilleman sover!?
Just nu är E och köper en cykel åt mig. Tänk vad mysigt att kunna cykla hela familjen. Dock inte denna sommar/höst men till våren då Philip är stor nog att åka med bak på cykeln. Till en början får jag ge mig ut på en cykeltur själv eller i sällskap med Linda kanske!?;-) Den lilla herrn i huset ligger i mitt knä och snarkar. Förmodligen det sötaste snarkandet jag någonsin hört <3 <3
En trött och helt utslagen liten kille för någon dag sedan. Mammas och pappas lilla <3:a

Philip provsitter sin nya babysitter!

img_6545 (MMS)

Philip provsitter sin nya babysitter!


Igår låg Philip i spjälsängen och lyssnade...

img_9420 (MMS)

Igår låg Philip i spjälsängen och lyssnade på sin spelkanin för första gången. Han tyckte den var väldans trevlig den där kaninen;-)


Lilla <3;at sussar sött i sin vagn.

img_6153 (MMS)

Lilla <3;at sussar sött i sin vagn.


Nu blir det en fika på waynes uteservering...

img_5390 (MMS)

Nu blir det en fika på waynes uteservering inne på Barkaby outlet.


Hela familjen uträttar lite ärenden idag. ...

img_4923 (MMS)

Hela familjen uträttar lite ärenden idag. Dock får Philip inte följa med in. Just nu är mamman inne på Ikea och byter gardinstång.


Sunny Boy! Min gamla ponny som jag hade i ...

img_8714 (MMS)

Sunny Boy! Min gamla ponny som jag hade i min ägo och fick tre fantastiska år tillsammans med innan jag sålde honom till världens bästa familj. Där har han bott sedan vi skiljdes åt och där kommer han också avsluta sitt liv. Idag fick jag rykande färska bilder på gamla farbrorn och han är allt sig lik. Älskade goa lilla ponny! Kommer aldrig glömma dig! <3


Förmodligen så åt vi sommarens godaste gri...

img_0359 (MMS)

Förmodligen så åt vi sommarens godaste grillning igår! Lyx med godaste oxfilé bitarna någonsin!!


Så har vi avverkat ännu ett besök hos oss;...

img_1679 (MMS)

Så har vi avverkat ännu ett besök hos oss;-) Denna gång var det Philips farmor och Jan-Åke som kom på besök.


Uppdatering

Så har ännu en helg passerat förbi oss. Denna helg väntade vi besök från familjen Örnberg. Philips kusiner och deras föräldrar anlände här under lördagen och stannade till idag. Förutom Philips första möte med sina kusiner, farbror och "faster" så har det blivit en del bad, grillning, promenad för dom stora och inlines för dom små. Den stora familjen Örnberg åkte i söndags in till stan för att "göra Stockholm". Lilla familjen stannade hemma och tog emot nästa besök som var en snabbvisit av Kicki, Micke, Linda och William.
Imorse packade våra gäster ihop och styrde hem mot Värmland igen. En rolig och mycket trevlig helg är slut och tiden har precis som vanligt gått på tok för snabbt. Vi i lilla familjen tog en promenad ner till badet tillsammans med Farzad, Linda och Meja för lite bad. Resten av denna måndag så har vi i lilla familjen ägnat all tid åt varandra och åt att slappa i soffan. Ladda batterierna och städa undan och i ordning inför morgondagen då ännu ett besök väntas från Värmland. Då är det Philips farmor som kommer på besök. Hon har precis som farfar, mormor och morfar träffat Philip tidigare men inte sedan han kommit hem och blivit en stor kille;-)
Förutom att vi väntar besök i morgon så kommer också BVC på hembesök för vägning av lilleman. Så ser morgondagen ut för oss här hemma. Har på känn att även denna vecka kommer att gå i full fart och fläkt;-)
Jag försöker komma ihåg kameran mellan varven och några bilder har allt fångats på bild.
En stolt farbror som håller i sitt brorsbarn för allra första gången.
En liten uppdatering från oss. Nu gnyr den lilla killen bredvid mig så jag sätter punkt här och ska nu ägna dagens vakna tid med mina killar <3<3<3

Kusinerna inviger Philips rum och då kan d...

img_8000 (MMS)

Kusinerna inviger Philips rum och då kan det se ut så här när dem sover. Underbara ungar <3


Vi har E:s bror med familj på besök hos os...

img_0051 (MMS)

Vi har E:s bror med familj på besök hos oss nu i några dagar. Philip har alltså fått träffa sina kusiner för första gången. Philip bryr sig inte så mycket just nu men undra hur det ser ut om ett år när dessa 4 grabbar träffas;-) Just nu är gänget och gör stan medan jag, E och Philip är kvar hemma. Vi tittar igenom dessa påsar som Philip har fått proppfulla med jättefina kläder och leksaker som grabbarna växt ur. Perfekt säger vi;-)


Den yngsta familjemedlemmen kämpar tappert...

img_8571 (MMS)

Den yngsta familjemedlemmen kämpar tappert med att hålla sig vaken. Tji fick mamma och pappa om dom nu trodde att dem skulle få skala räkor i lugn och ro! Hela familjen har fredagsmys;-)


Hela familjen har varit nere vid sjön för ...

img_7044 (MMS)

Hela familjen har varit nere vid sjön för ett kvällsdopp. Mamman badade benen, pappan badade helt och hållet. När vi kon hem blev det Philips tur att bada. Idag tar han även på sig sin första riktiga pyjamas. Han är på väg att växa i sina kläder;-) Nybadad kille äter mat och strax ska föräldrarna få äta räkor. Trevlig kväll!!


Bilder

Nu har det landat lite bilder från kameran i datorn och så här ser det ut.

Philips tredje möte med mormor och morfar. Fast deras första möte hemma, fri från "snabeldrake" och sladdar.


Någon som också var med på besök var "Bullen". Han kände av att det kommit till en person i familjen. Dessutom någon som tog över hans plats i uppmärksamhet. Lilla "Bullen" kände sig nog tyvärr en aning åtsidosatt denna helg. Älskade goa lilla hund! <3Helgen då mamma och pappa var här bjöd Stockholm på fint väder så det blev av både promenader, bad och grillning. Annars kan det vara svårt att hitta på aktiviteter när man skall hålla sig hemma. Hoppas på liknande väder till helgen igen;-)

Avslutar detta bildinlägg med lite bilder från dagens sjukhusbesök.
En infart sattes i lilla Philips fot så att han kunde få blod. Han har fått 30 ml blod och det fick han på 3 timmar.Efter en lång dag på med en massa lång väntan så fick vi äntligen åka hem. En trött kille somnade gott i sin bilstol.
Vi ramlade in runt 21 tiden med mat från mc donalds, Philip sover som en stock och jag har hunnit flänga runt i hela huset med dammtrasan i högsta hugg. Även toaletterna har fått sig en genomgång. Delar upp städningen på två dagar och tar resten imorgon, sen då är vi fit for fight för ännu en helg med trevligt besök;-)

Nu sjunker hela familjen ner i soffan för matning och planering av matlista.
Trött liten kille i bilen på väg hem efter...

img_1999 (MMS)

Trött liten kille i bilen på väg hem efter en heldag på sjukhuset. Nya prover togs idag och lilleman behövde få lite blod.


Fullt upp

Det är glest mellan inläggen här på bloggen just nu. De dagar det ramlar in ett nytt inlägg så handlar det om det lilla pyret som tar vår allas uppmärksamhet just nu. Nämligen Philip, Philip och åter Philip;-) Eftersom vi har och kommer i några veckor till hålla oss hemma så kan man tycka att tid till att sitta vid datorn, blogga och lägga upp bilder borde finnas. Konstigt nog finns inte den tiden. Vart tiden tar vägen vet vi inte.

Eftersom Philip är extremt liten, skör och har dåligt immunförsvar så kan han lätt drabbas av någon bakterie eller infektion. Naturligtvis så blir det bättre och han blir starkare ju närmare vi kommer v.40 (då han skulle ha varit född). Vi är just nu i v.38 så i två veckor till är vi hemma och tar det lugnt i alla fall. Trots att vi har hållit oss hemma så har vi haft massa besök och tur är vel det;-) Alla som är friska har fått komma hem och träffa oss. Så vi har haft besök som avlöst varandra. Jättekul tycker vi! Efter 6 veckor isolerade på sjukan så behöver man få träffa lite folk och vara social. Detta är anledningen till dålig uppdatering. Tiden då vi varit själva har vi rått om varandra och försäkt hinna i kapp här hemma med diverse sysslor.

Helgen som gick hade vi besök från Philips mormor, morfar och Julius. Dom fick äntligen träffa Philip igen och ÄNTLIGEN hålla i honom. Bilder togs naturligtvis då Philip fick komma till mormor och morfars famn för första gången. Tyvärr ligger bilderna fortfarande i kameran. Så småningom kommer dom att ramla in här i bloggen. Så fort jag får fingrarna ur;-)

Nu har vi en ny vecka här eller ny och ny. Vi har redan hunnit halvvägs genom denna vecka. I måndags var det återbesök på sjukhuset då Philip gjorde en ny ögonundersökning, luftundersökning och fick vaccination. En heldag på sjukan blev det. Igår tisdag hade vi picknick inplanerat tillsammans med två andra familjer som vi lärt känna under tiden på neo. Vädret svek oss och det fick bli lunch på ett fik i Hagaparken. Jättetrevligt och väldigt skoj att träffas så här efteråt och även få höra hur det går för dem och deras små killar. Grabbarna tog daten med ro och sov gott i sina vagnar. Vi var hem och vände på eftermiddagen för att sedan titta förbi hos "grannarna" och umgås med dem. Det slutade med en helkväll innan det var klart;-)

Idag är alltså mamman i fråga lite trött pga sömnbristen under de senaste dagarna. Hade det regnat idag hade jag legat i soffan och sovit tror jag. Nu skiner solen och vi har en hemma dag som vi tänker njuta av. Kanske blir en promenad och bad i sjön lite senare. Just nu ligger Philip i vagnen och sover, E spelar tv-spel och jag har tagit paus ifrån mitt "moln-ritande". Jag ska nämligen rita mallar till Philips rum som nu en gång för alla vill bli färdigt! När rummet är klart kommer det bilder! Resten av denna vecka väntas det en massa besök, vi ska till sjukhuset imorgon och till BVC på fredag. Jag hoppas på att kanske hinna med att handla mat och städa lite här hemma i mellan. Vi får se hur det blir;-) Hoppas att det fina vädret håller i sig så att vi i helgen kan vara hemma och njuta av att vara ute, lite grill och kanske lite bad.


Just det, jag och E är nu föräldralediga på riktigt för första gången. I måndags skrevs Philip ut helt från sjukhuset och vi har nu inte längre hemsjukvård. I och med att Philip inte inskriven längre så får nu E ta ut sina 10 pappadagar och jag min mammaledighet.


Nu har jag lyckats med en liten uppdatering om något lite rörig och svammlig. Men ändå;-)

Grattis på 2 månaders dagen älskade hjärta...

img_6356 (MMS)

Grattis på 2 månaders dagen älskade hjärtat! Mammas och pappas lilla pyre <3 <3


Två månader

Idag fyller vårt älskade lilla hjärta två månader. Tänk att två månader har hunnit passera förbi oss redan. På något sätt känns det som det har varit dom längsta två månaderna i våra liv samtidigt som det känns som det bara har hunnit gå ett par veckor sedan Philip kom till oss. Tidsippfattningen är verkligen inte som den bör vara. Om jag tar en titt i almanackan så ser jag att för två månader sedan var det den 5:e maj och vi befann oss på Huddinge sjukhus. Utlämnade, hjälplösa, nyblivna föräldrar i chock och totalt livrädda! Vi hade inte en aning om vad som väntade oss och kunde inte föreställa oss hur det skulle kunna gå. Jag tror att vi då lämnade verkligheten för en stund. Det känns som evigheter sedan just nu och jag får gåshud när jag tänker på hur vi mådde och kände just då. Lycka blandat med förskräckelse och oro.

Idag är jag glad, stolt och lycklig över att vi har klarat oss så bra som vi har gjort. Vi är hemma, mår bra och Philip växer åt rätt håll. Vi är på väg uppåt! Mammas älskling är 2 månader gammal, 42,5 cm lång och väger 2090 gram. Älskade älskade unge!! <3<3<3

Mamman och pappan äter middag och Philip p...

img_8326 (MMS)

Mamman och pappan äter middag och Philip passar på att ha sin vakna tid. Han kämpar för att hålla ögonen öppna så att han får ligga kvar i pappas famn.


Så här en stund efter maten så tränar vi l...

img_4189 (MMS)

Så här en stund efter maten så tränar vi lite mage;-)


Jag är en stor kille nu! Jag har passerat ...

img_9835 (MMS)

Jag är en stor kille nu! Jag har passerat 2 kg i vikt och väger nu 2020 gram. Jag har nu blivit så stor att jag kan ha på mig kläderna i strl.44 som jag har fått av min farmor. / Philip


Mathandling

Jag har gjort det igen. Jag har lämnat mina killar hemma och själv åkt till ica maxi för handling av mat. Roligt? Nej. Skönt? Nej. Egentid? Ja. Kvalitetstid? Nej. Jag får lite "ångest" och vill vända om hem igen. Inne på ica fungerar inte hjärnan normalt och själva handligen är ett enda kaos. Inget vettigt hamnar i vagnen, bara en massa tok. Jag ser föräldrar med sina små barn i vagnarna överallt. Jag vill nog också helst av allt ha Philip med mig så att jag har kontroll på tillvaron och finns till hands för min son om han behöver mig (läs mat). Fast dom föräldrar jag ser med sina små barn i vagnarna vill nog gärna byta med mig. Det är säkert inte alls någon njutning att åka och handla mat med små barn. Säkert kaos då med om inte mer. Om några månader/år känner jag nog likadant. Då kommer stunden på ica vara rena lyxen. Kvalitetstid med mig själv! Jag längtar nog dit ändå, till stunden i livet då Philip är hemma och leker med pappa medan mamman har kvalitetstid på ica. För jag tycker om att handla egentligen. Gillar att handla då jag har gott om tid, ingen tid att passa och får strosa runt i min egen takt.

Nu är jag hemma igen, maten i kylskåpet/frysen, har mina grabbar hos mig och den minsta grabben är trött. Han ligger och sover i sin vagga och har så gjort sedan jag åkte (med uppehåll för bajseri). Så pappan och sonen har nog haft kvalitetstid här hemma med bland annat lite bajsblöjor.