Hagaparken

Vi tog med oss en filt, dryck, sallad, jordgubbar och begav oss iväg till Hagaparken. Enormt mysigt ställe visade det sig vara och det innebar en enorm folkmängd. Denna oas i kombination till dagens väder drog mängder av folk i olika slag. Vi hittade en platts i gräset och fick några riktigt mysiga timmar i solen.

     

Efter härliga timmar i solen återvände vi till bilen och blev bemött av en p-bot på 500:-!!! Det blev dystra miner en stund och en j*vligt onödig utgift när bilen stod BRA parkerad och med betald lapp i rutan! SUCK!

Efter lite åkande runt i bil så hittade vi en sjö i närheten med ett jätte mysigt café så där stannde vi för en fika:-)
 


Nu tänkte vi gå ut här utanför huset och fixa lite middag, det blir potatissallad och choritzo korvar i olika smaker och till det serveras iskallt rosévin:-)



Önskar er alla där ute en fortsatt trevlig och härlig söndag/morsdag

GODMORGON!

Söndagmorgon, morsdag, jag ligger nyvaken kvar här under täcket i sängen, nyhetsmorgon visas på tv och E är i köket och fixar frukost. Jag tror att det blir frukostbricka i sängen:-) Jag konstaterar att jag har det BRA!

Jag ligger här och klurar på vad som skall ske idag. Det blir dåligt med morsdagsfirande för vår del idag eftersom ingen av oss har våra mammor i närheten. Annars hade det garanterat blivit både en och annan firande av kära mor idag. Det blir nog en utedag idag. Är super härligt väder ute! Kanske blir det trav på Solvalla, kanske blir det picknick ute i någon park?

Vi får se vad vi hittar på för nu kommer världens bästa E med en härlig frukostbricka:-)




Ett GRATTIS på morsdag vill jag ägna till min mamma idag och jag hoppas du får en riktigt härlig dag!


Vilken resa!!!

För det första trodde jag ALDRIG att jag skulle få flyga ner till S-holm över huvud taget. Allt var fullbokat och endast några få platser fanns kvar. Kändes rätt kört och jag var mer eller mindre inställd på att få sätta mig i bilen. Fördelen med att arbeta på en flygplats är att man kan ha full koll på hur många platser det finns kvar ända in i det sista och den största fördelen av allt idag var att jag fick turen att åka med trots fullt plan.

Fick mig en mycket trevlig åktur tillsammans med grabbarna i cockpit. Jag var förmodligen den enda som inte åker till S-holm denna helg med anledning av elitloppet. Tror varenda människa skall på trav i helgen. Efter en trevlig flygresa ner till Bromma så skulle jag hämta ut väskan. Trängdes med massor av folk och får tillslut syn på en väska med aftonbladet tejpar runt precis hela väskan. Tejpen är ingen "vanlig" tejp utan knallorange "inchecked bagage" tejp. Det var MYCKET tidningar och det var mycket tejp!!! Anade att det var min väska det. Japp, min väska och hela hallen stirrade när jag tog min väska. Den var så tjepad att det gick inte få tag i handtaget. Blev tvungen att ställa mig för att försöka få bort all tejp och alla tidningar. Riktigt såg hur folk kollade och skrattade lätt för sig själa. Jag trir nog en tanke for genom deras huvuden "Den tjejen hon ville skydda sin väska rejält hon".

Så tusen tusen TACK till er grabbar på jobbet för att ni gjorde en liten bonad på min lilla väska. Det är onödigt att repa den. Det är inte alla som har sådana omtänksamma arbetskamrater!!

Nästa bekymmer kom när det blev dax för att åka buss. Sist gick det lätt som en plätt och jag var framme i Solna på 10 min. Smidigt!! Så det skulle inte ha varit några problem idag heller tänkte jag. Det kom en buss och jag blev hänvisad att kliva på den. Busschaufören talade om för mig att jag skulle få byta buss och sa till mig när jag skulle kliva av. Klev av och fick lovord på att det skulle komma en ny buss när som helst. Jag väntade, väntade, väntade och väntade....... Efter mycket om och men så kom det en blå buss och jag hoppade glatt på igen. Talade om vart jag skulle och chauffören nickade. YES, rätt buss! Började känna igen mig när vi kom in i Solna. Chauffören ropade ut en station som jag trodde var stationen innan "min" station. Så jag hade is i magen och satt kvar. Men näe, bussen körde inte dit jag trodde sedan och jag blev tvungen att fråga en dam bredvid mig om vi var på väg ut ur Solna nu. Ja, svarade hon och talade om att jag skulle klivit av tidigare.

Jag hoppade av och ställde mig som en frågetecken på gatan. Vart f*n var jag nu?? Kände inte alls igen mig. Skulle jag gå uppåt, neråt, höger, vänster? Började gå åt ett håll och ringde E. Stackars E som jobbade fick ett lite "lätt" irriterat samtal från sin tjej och stackaren försökte guida mig så gott han kunde. Det är nog inte så lätt att guida en hysterisk tjej som har totalt noll lokalsinne! Tillslut kom jag på rätt spår och vägen ledde mig äntligen hem. Det tog bara ca 1 1/2 timme att ta mig från Bromma till Solna.

Nu sitter jag hemma i soffan hos E med fötterna upplagda på pallen, knaprar på en daim och bloggar. Väntar på att min älskade E ska komma hem från jobbet. Sedan får vi se vad vi ska hitta på:-)


Ha en jätte härlig helg och njut av vädret:-)

Begär!??

I eftermiddag när jag kom hem från jobb, träning och solning så trotsade jag mitt trötta sinne, mina svidande ögon och värkande kropp. Jag var helt SLUT och hade lika gärna kunnat lagt mig i soffan och somnat där! MEN, Innerst inne så knagde en lite "begär känsla" i mig. Jag sökte massa anledningar till att få åka till Birsta. Kom på att jag dessutom skulle kasta glas så jag behövde ändå ut och åka. Kom på att jag behövde nya leggins. Så jag åkte raka spåret till Birsta. Lyckades lura med mig mamma också:-) Tror ni jag kom hem tomhänt?

Jag stillade mitt "begär" och bar med mig några påsar hem. En vit tunika från vila, en väska (bag) från accent, leggins och ett par skor från bianco. Kände att jag var speciellt sugen på ett par skor! Jag älskar skor:-)



När jag parkerade bilen i garaget kom jag på att jag glömt det som jag åkte iväg för, glasflaskorna!! Haha:-)

Nu har jag packat lilla väskan och är laddad för en riktigt MYS helg hos min E :-)


Det här är...




Detta är total LYCKA!! Det här är det absolut bästa som någonsin kunnat hända! Hade någon frågat mig för ett år sedan om det här hade det inte ens funnits en fantasi till all denna lycka!!

Lycka, trygghet, glädje & KÄRLEK!!

"Måsten"

Min eftermiddag är en "måste" eftermiddag, än så länge skjuter jag alla ting framför mig... Sitter för tillfället med en kopp kaffe i näven, knaprar på en ballerina kaka och läser bloggar.

Tvättmaskinen går varm där nere redan och kommer göra det resten av denna dag. Uppe här skall det betalas räkningar, sortera  glas/pant samt åka iväg med det, dammtorkas, dammsugas, torka golv, skura toalett och planen är att byta gardiner med. Utöver det tänkte jag ha lite "egen vård" där naglar ska fixas och ögonbryn plockas.

För tillfället segar jag på med ALLT annat än det jag måste göra. Är grymt sugen på en prommis runt Sidsjön också. Men jag funderar på om jag blåser bort helt och hållet om jag ger mig ut nu? Det är stormvarning!


I dag...

Helt vanlig "övningstisdag" idag med tid på arbetet från 7.30 på morgonen till 16.30 på eftermiddagen. Hela jäkla dagen på jobbet alltså eller en helt vanlig "svensson dag" på jobbet. Gillar egentligen inte tisdagar, det sitter nog i sedan skolan tror jag. Under skoltiden så var det en "mördardag" då man gick lääänge i skolan och man var alltid vrål hungrig när man kom hem eftersom det ALLTID serverades fisk på tisdagar i skolan. På den tiden tillhörde inte fisk min favoriträtt och fisken på skolan var vel heller inte den godaste fisken. Därav har tisdagar alltid tillhört min sämsta dag i veckan. Det är dessutom långt kvar till helgen.

Nu idagsläget när jag kommit ifrån skoltiden och blivit lite klokare och erfarnare så är tisdagar rätt så trevlig ändå med tanke på att det fortfarande är en lång dag, fisk serveras ofta i restaurangen. Men nu förtiden så VÄLJER jag att äta fisk eftersom jag tycker fisk är gott! Det andra som är trevligt med tisdagar är att på mitt jobb så har vi övningsdagar på tisdagar och övningsdagarna dom är roliga dagar!! Det är lite som " lattjo lajban" :-)

Idag har vi haft tillverkning av övningsdockor och det mina vänner det tog några timmar. Det skulle tillverkas kroppar, armar, ben, leder och huvud. När allt satt ihop var det sedan dax för påklädning. Förhoppningsvis så ska man kunna elda på dem utan att dem brinner upp och dem ska även klara ett dopp i älven eller två:-) Vi tillverkade 2 nya dockor att ha till våra livräddningsövningar i vattnet. Så efter lunch blev det en tur ut med båten för att testa dockor och se om dem höll måtten för livräddning!








Känns som dagen aldrig tar slut idag för efter jobbet hann jag med två varv (5km) runt elljusspåret. Trodde till en början att jag var ensammen men inte då... hela Timrå Ik truppen befann sig även dom i spåret. Så idag fick man hålla upp tempot lite så man inte hasade runt som en "pärsäck" och dom varvade en, Haha!

Även idag befann sig turen på min sida och jag blev bjuden på middag hos mamma och med hem slank även morgondagens matlåda! (Det är bra när pappa är borta en vecka så här för då vill mamma ha sällskap och istället för att pappa får matlåda så får jag den istället) Tur för mig:-) Så mer brandkurser för pappsen, Tack! Fika hos Madde har det blivit av ikväll med, Mycket mycket trevligt! Fika, surr, uppdatering och massa planering inför sommaren:-)

SHIT, vilket lång dag jag sammanfattar idag. Dax att sova om man ska ta sig upp 03.55!!

GODNATT & SOV SÅ GOTT!!

Härliga Lediga Måndag

Idag när jag hade min lediga måndag så sov jag ut lääänge imorse, drack kaffe i sängen, tog en "morgonprommis" runt Sidsjön, åt frulle ute i solen på balkongen. Efter alla dessa saker hade nog redan halva dagen hunnit passera. Bestämde mig för att försöka lapa i mig lite mera sol ute på Alnö hos mamma. På vägen ut genom porten kollade jag posten och fick se att min kort hade kommit. Så det blev istället raka spåret ut till Birsta och Granit för lite inhandling av fotoalbum, klister och pennor.

Eftermiddagen spenderades sedan ute på ön tillsammans med mamma. Satt i solen och hade "pysseltime". Klistrade, klistrade och klistrade..... Hann med ett album helt färdigt men "thai albumet" behöver ytterliggare tid. Det är himla skoj och klippa, klistra in och skriva själv till alla bilder. Jag köper svarta album med papperssidor som jag sedan skriver på med vit penna. Det blir personligt och lite annorlunda och dessutom är det mycket mycket roligare att kolla på kort när man har ett album att bläddra i istället för att ha alla bilder i datorn (som det lätt gärna blir). Det tar lite tid det här med album eftersom det ska klippas och klistras så mycket. Men det är skoj när det är färdigt! :-)

Hade tur och norpade åt mig en matlåda innan jag åkte hem så middagslagning slapp jag idag. Mycket godare och enklare att bara värma mammas spaghetti och köttfärssås. Hemma här har jag påbärjat uppackning av sommarkläderna och ska nu börja plocka fram, tvätta, vika och packa ner "vinterkläder" som förmodligen inte kommer användas närmaste tiden. Blev sugen på lite bakning med så jag snodde ihop smet till en tiger sockerkaka.




Det var helt fantastiskt väder imorse när jag tor min prommis runt sjön. Jag njöt av vädret och lyckades ta några bilder....








Fick syn på denna figur sittandes uppe i trädet. Ser ni vad detta är!? :-)



Solo

Jag söndagsmyser helt ensammen ikväll. Krypit ner under filten här i soffan och kollar en film på 3:an "click". Har smält dagarna som varit och gått igenom dag för dag. Tiden går vansinnigt fort när man är i rätt sällskap och har trevligt! Känns som om dagarna som varit sedan onsdag endast har varit ca.2 dagar. Jag har varierat jobb och kvalitetstid om vart annat under helgen. Men nu när jag summerar helgen så inser jag att vi haft en aldeles UNDERBAR helg tillsammans, IGEN! Vi har grillat, åkt runt och sett en och en annan del av Sundsvall, umgåtts, ätit grymt goda luncher, motionerat, haft myskväll och KVALITETSTID!

Batterierna är laddade och nu väntar en ny vecka med jobb förutom morgondagen då jag är ledig dock. Räknar ner dagarna till fredag då det är time för S-holm och E:-) Men innan dess jobb, träning och social kontakt med vänner här hemma! NU: fortsättning av filmen.

Ha en trevlig söndagkväll!!


HEMMAKVÄLL

Vi "hemmakvällar" här hos oss. Har kvalitetstid och myser vilket innebär massor med tända ljus, vitt vin, vitlöksbaugetter, tsatziki, räkor, film och till efterrätt detta.......

Ben & Jerry  (med vita isbjörnsformade chokladbitar i).

Turist i sin egen stad!

Jag har jobbar helg och var uppe med tuppen imorse för att åka till jobbet. Behöver jag nämna att det är motigt att behöva lämna sängen när man har världens bästa E som ligger och snarkar bredvid?

Trots att jag arbtetar dubbla pass idag (fm och em) så hinner vi med en hel del kvalitetstid i helgen. Efter pass nummer 1 idag så bar det iväg längs kustvägen tillsammans med E, Sophie och Yejka. Målet var Galtström och lunch där! Ingen av oss har åkt kustvägen och hittad. Ingen av oss hade varit ute i Galtström och käkat lunch. Men nu har vi det och det var mycket mycket vackert där ute. Solen sken i början men drog sig undan när det närmade sig vår lunch. Regnet har öst ner och åskan gjorde sig hörd. Vi var glada ändå och njöt av en fantastiskt god lunch! Galtström rekomenderas starkt!

Undra vart vårat nästa mål blir mån tro? Löran, tynderö, spikarna? Några fler förslag kanske?? Fast nästa gång ser vi helst att vi har en privat chaufför som är utanför sällskapet och en stark sol som visar sig hela tiden, så vi alla i gänget kan njuta av en kall öl!

Nu bär det iväg för att avverka pass nummer 2. Ska försöka få iväg glada resenärer till destination Turkiet ikväll. Passet slutar vid klockan 21 ikväll och då hoppas jag på att komma hem till tända ljus, mys, baugetter, räkor och som avslutning på kvällen "Ben & Jerry" glass. Tror att E har laddat ner en bra film också:-)



Här kommer några bilder fråm dagens tur.... Vi hittade nämligen ett stånd där man kunde köpa dagsfärska ägg för 19 spänn! Det gjorde vi, stannade lade i 20 spänn och fick med hem en kartong med färska ägg:-)





Alnö runt

Just exakt i skrivande stund sitter jag här i soffan med datorn i knäet, fötterna på bordet. Dansbandstorsdag på radio guld strömmar ur högtalarna. På bordet står crostini kex, tapenade och ölkorv. Inne i köket väntar ett dukat bord och vinglas fyllda med gott rödvin. I ugnen finns potatisen. Det bästa av allt detta finns ute på balkongen! Dörren står öppen, det doftar grillat in hit till mig. Min E står ute och grillar för fullt. Fläskfilé och champinjoner. Kan nog inte bli så mycket bättre än detta läge just nu!??

Det enda som är synd är att inte värmen riktigt vil infinna sig. Hade varit mysigt att få sitta ute och äta... Även om man sveper in sig i filten så tror jag det är för kallt ännu. Lite tråkigt.

Idag har vi haft en ledig mys-dag tillsammans. Jag och E har åkt runt i bil idag för att upptäcka några guldställen här i Sundsvall. Vi startade uppe på Norra berget, högst upp i tornet. Med ett dimmigt Sundsvall nedanför oss. Regnet visade sin sida för oss med. Fortsatte vår tur "Alnö runt". Med stopp ute på Spikarna där det blev laxmackor och kall öl i hamnstugan. Mycket gott och en väldigt trevlig dag har vi haft!

Nu verkar det som om maten är klar:-)

Ha en trevlig kväll!!!

Minnen minnen minnen åter minnen

Ikväll medan jag "poade" på här hemma hade jag dörren ut till balkongen på vid gavel, mattor och täcken hängde ute på vädring och in strömmade en ren och fräsch vår luft. Lagomt kall och frisk. Solen har visat sig här under kvällen och några droppar regn har fallit till marken. Det är grönskande grönt och fint ute nu. Äntligen tar tröd och dess löv fart.

Här i stan med balkongdörren på glänt hör man bilar som låter och mopeder som gasar omkring på gatorna. Barn som leker och tjoar. Dessa ljud blandas med massa andra "stadsljud". Jag kom att tänka på hur det var när jag liten och vi bodde på bondgården. Där hörde man visserligen bilar men inga vrålande mopeder och inte alls samma " tjo och tjim" som här i stan. Vid den här tiden ville man inte gå inte på kvällarna. Fanns alltid saker ute att göra. Mamma och pappa hade alltid saker på G ute och vad jag minns var man med dem ute. Lekte och hjälpte till. Fast å andra sidan gick man och lade sig mycket tidigare än vad man gör idag. Men det kändes som om man var ute exakt hela kvällen, gick in precis till läggdags. Snabbad och hopp i säng.

Det vår/sommar tecken som är det riktiga tecknet för mig är just det. Kvällarna ute och lusten att aldrig vilja gå in. Grönskan överallt. Det upplevdes så mycket grönare där bland alla åkrar och träd. Hästarna fick vara ute längre på kvällen och korna släpps på grönbete. Finns det något sommrigare än kor som släpps på grönbete?? När korna gick på grönbete då slutade skolan och sommarlovet började. Ett annat tecken som får mig att verkligen känna sommar är lukten av gödsel. Hur vidrig denna lukt ändå är så är det banne mig ett riktigt sommartecken! Allt detta ihopkombinerat tillsammans med en traktor som går hela kvällen så blir det rätt mycket liv även ute på landet en vårkväll. Men det är så en vårkväll ska vara och det får åtminstone mig att känna att sommaren snart är här!!

Jag trivs här i stan, trivs med bekvämligheten och närheten till allt. Allt inom räckhåll! Jag erkänner att ibland längtar jag ut till landet igen. Längtar ibland till byn där grannarna ligger på ca 1 km avstånd. Stora öppna fält, stor gård och massa lukter av djur och skit! Det enda jag inte saknar som är fördel i stan är att på sommaren kan dörren ut till balkongen stå vid öppen utan att hela flugsvärmen flyttar in. Man slipper alla flugor. Tack för det!

Jag är inte uppvuxen i lägenhet och i stan. Kommer förmodligen alltid förbli en "bondjänta" och trivas bäst i ett hus på landet där friheten är så mycket större ämdå.


Kvalitetstid

Jag är ledig från och med nu i 2 dagar framåt och det bästa av allt är att min E kommer upp imorgon eftermiddag och blir här över helgen! Och ingen blev vel gladare än vad jag blev :-)

Jag jobbar visserligen fre, lör och söndag men det får vi pussla ihop. Ett schema bestående av kvalitetstid och arbete. Hellre det än ingenting alls dvs endast en lååååång låååång jobbarhelg!

Kanske jag ska göra ett litet ryck här hemma med disk, tvätt och allt annat som ligger och dräller! Förstår inte hur det kan bli rörigt i en etta och när man dessutom aldrig är hemma och bor i den??? Knepigt värre?



ERIC

Jag glömde.....

Dagens namnsdagsbarn, ERIC!

Finns förmodligen många Eric där ute i världen, men jag har i alla fall en Eric och det är min E:-)


Grattis på din namnsdag gubben!!


Kom på att jag faktiskt har 2 stycke Eric. Ett grattis till pappa också som även han heter Eric i andra namn :-)


En helt vanlig och enkel dag

Måndagar är rätt bra dagar har jag just insett. Måndag är den första dagen på en ny spännande vecka och batterierna är förhoppningsvis laddade till max. Min måndag har så här långt varit en ypperlig måndag. Precis så som en vanlig enkel måndag ska vara. Vaknade pigg när klockan ringde. Om man nu kan vakna pigg kl.03.55? Har varit pigg på jobbet och vistelsen där har varit trevlig! Det är roligt att jobba och jag gillar mitt jobb! Direkt från jobbet svirade jag om till springbyxor och åkte raka vägen till spåret för att plågas runt där i några varv. Hela 3 varv blev det varav ett blev ett gå-varv där jag filosoferade på det mesta. På vägen hem stannade jag till på "grolls" och hämtade ut mina nya arbetsskor. Så imorgon kommer det gå undan på jobbet. (mer än vanligt)


Nu sitter jag här... lagomt pumsig för en power nap. Precis slevat i mig stuvade makaroner och köttbullar. Laddar nu inför vår "grannträff" som går av stapeln klockan 17.00. Här ska det fixas i huset! Det ska städas i trappuppgång, källare, putsa fönster i trapp och även ute ska det vårfixas. Jag är inte tokladdad inför detta evengemang direkt. Men antar att det är ett ont måste.  Hade det varit mitt eget hus och min aldelesegna tomt så hade jag förmodligen tyckt att det varit jätte mysigt att gå ut och kratta, plantera och göra vårfint ute! Men nu känner jag inte detta brinnande intresse, undra varför?


Ja, mer än så här kommer jag nog inte att få ut av min måndag.


Vilken helg det har varit!

Vilken fantastisk helg vi just ha summerat ihop jag och kusin. Vi har avnjutit härliga varma mackor med ett glas kall mjölk nu här hemma i Sundsvall. Vi har pratat igenom helgen som vi tillbringat nere hos käreste E i S-holm. Igår hade vi som nämnt i gårdagens inlägg en GRYM dag ute på grönan. Idag hade vi en minst lika grym dag ute på Djurgården även denna dag. Fast idag tillbringade vi några timmar på Skansen. Traskade runt och njöt av den underbara värme och sol som varit idag. Tittade på alla djuren, allt fån vanliga älgar till äckliga anaconder. Hade några riktigt mysiga timmar på skansen. Vi var dock inte ensamma denna dag. Var smått hysteriskt av alla firare av Norges nationaldag. På självaste "allsång på skansen" scenen var det fullt pådrag och det vimlade av Norska nationaldräkter och flaggor.

Timmarna innan hemgången med flyget bredde vi ut oss i gräset hemma vid klippgatan. Njöt av solen, den underbara grönska som är där just nu och en härlig mjukglass. Kan nog inte ha blivit så mycket bättre!?

Helgen har som vanligt sprungit förbi, likaså dagarna och även timmarna. Klockan 18.45 var det dax för oss, mig och Linda att ta flyget hem till Sundsvall igen.

Här kommer lite pics från helgen som varit......
     
                                           

     



Det var gårdagens från Gröna lund det, här kommer dagens ifrån ett härligt Skansen.....

 

   


Sist men inte minst så fick vi se dessa små söta nallebjörnar.....



Vi har haft en mysig helg tillsammans alla 3 och jag tror vi alla 3 har laddat våra batterier inför en ny vecka som faller in. Åtminstone så har jag laddat mina batterier och fyllt på mitt "kärleksförråd" :-)

   



Nu är det sängdax härnäst så vi tar oss upp pigga och glada inför morgondagens arbete.
Godnatt & sov gott!


Gröna Lund!!

Vi har spenderat vår lördag ute på Djurgården och Gröna lund idag. I ett GRYMT väder har vi myst runt inne på grönan bland alla mammor, pappor, barn, kärlekspar, ungdommar, sockervadd, popcorn  och barnvagnar. Vi har trängts, köat, fikat i solen, ätit burgare, köpt lotter i hopp om vinst, kört 5-kamp och sist men inte minst så har vi åkt karuseller!

Efter att ha spanat in den nya åkattraktionen " Insane " som visats på tv sista tiden så värmde vi upp med den så fort vi kom in på området. Därefter tog vi oss igenom berg- och dalbanan samt frittfall! :-)

Vi har haft en grymt mysig och härlig dag tillsamman ute på grönan, tyvärr gick vi hem tomhänta utan några vinster från lotteri. Eller ja.... alla utom E som drog hem två  små grejer ifrån vår 5-kamp då. Hmmm...

Nu är vi hemma igen och laddar upp inför Eurovision song contest finalen som råder ikväll. Värmer upp med lite jordgubar och rosévin! Laddar för en riktig myskväll!!


Här kommer dagens ifrån Gröna lund.......

  

  


Vinnaren av dagens 5-kamp....

In i minsta detalj!

Som dagens rubrik lyder så är allt i ordning näst intill i det minsta detalj. Morgondagens väska med duschgrejor och rena arbetskläder står redo vid ytterdörren. Träningskläderna ligger prydligt framlagt på en stol, ägget till frukosten är kokat och klart och det bästa av allt är att helgens kläder ligger stryket och nedlagt i resväskan. Det är undanplockat, diskat, soppåsen är utburen. Jag har gjort helg här hemma nu!

Schemat är späckat från de stund jag slår upp mina två små blå imorgon. Träning direkt på morgonen innan jobbet. Jobbet drar nog över på tiden vad jag vet redan nu. Så jag är väl förberedd på ett längre pass imorgon. Mitt ansvar som " barnvakt " startar imorgon kväll med. Om man nu är " barnvakt " åt en nybliven 13-åring!?? Hmmm......
Det kanske man inte är, Nej! Men som vuxen är jag ansvarig och har lovat mitt sällskap denna helg till kusin. Hon väntar på mig imorgon kväll förmodligen med en väska packad och redo att sticka till stora staden tillsammans med mig klockan 07.00 på fredag morgon.

Nu återstår lite fix och trix i kalendern. Lite små saker som ska skrivas upp innan jag hinner glömma. Herregud som jag skriver upp saker och ting nu vid 20-års ålder, hur skall detta sluta när jag närmar mig 60??? Strunt samma, jag får antagligen sätta upp en white board tavla eller nåt sånt i mitt hem samt införskaffa en kalender stor som ett A4:a.

Nu säger jag tack & Godnatt!!

Halvt igenom

Tisdagkväll och vi är halvvägs igenom denna vecka, YEESS!!!! Just nu känns det faktsikt som att dagarna bara flyger iväg och jag hamnar lite "efter". Men det är härligt för det är så här det SKA kännas!

Helgen som gick blev en perfekt helg med perfekt sällskap! En riktigt MYYSSS-helg! Världens bästa E dök upp med flyget i fredags. Lördag bar det iväg upp mot Näske, Ö-vik. Moffen fyllde 70 och riktig 70-års fest väntade på lördagkväll. En trevlig dag och kväll hade vi i Näske hembygdsgård. Så mycket släkt som jag inte ens känner! Man glömmer ibland att man faktiskt har mer släkt än vad man tror. Det är långt mellan varven men det är skoj att få se alla lite då och då. Det blev en trevlig snabbvisit hos morfar och jag har nog fortfarande inte riktigt förstått att min morfar har hunnit fylla hela 70 år, det kan man absolut inte tro! Vart tar tiden vägen egentligen??


Söndagkväll blev en helhjärtad myskväll precis så som en myskväll ska vara. Tacos, hyrfilm och små godis. Jag ÄLSKAR söndagskvällar när dom är som bäst! Kändes lite som att helgen pågick ända in på måndageftermiddag då mitt arbetspass började kl.15.00 och E:s flyg gick hem mot S-holm 16.30. Så måndag innhöll en lång sovmorgon, prommis och lunch på stan.

Idag är egentligen första "riktiga" dagen som jag är själv och har arbetat som en vanlig människa och då har halva arbetsveckan gått. Allt är inte en dans på rosor.... Det låter som att det är det nu, men inte hela tiden! För imorse klockan 08.00 hade jag tid på bilprovningen i Timrå. Jag jobbade till kl.24 igår så behöver jag säga att jag var en trött tjej imorse!? Med mig ifrån bilprovningen hade jag ett A4:a papper med 2 stycken sketna 2:or som ska vara fixade senast 12:e juni. SUCK!!! Trodde jag var klar med bilverkstaden nu på väldigt väldigt länge! Men inte då, på onsdag nästa vecka har jag en ny tid, IGEN! Var sur, vresig, grinig och arg när jag lämnade bilprovningen. Avreagerade mig runt elljusspåret i Timrå några varv. Var på jobbet redan 09.30 så även ett styrkepass hann jag med. Så träningen idag blev effektiv och lyckad! Är riktigt nöjd med mig själv idag! Ibland lönar det sig att man får vara lite sur och arg i någon timme:-)

Nu har jag onsdag och torsdag kvar att jobba denna vecka. Till helgen blir det nya äventyr och nya härliga stunder att se fram emot. Kusin är inbokad tillsammans med mig i helgen och jar har lovat henne S-holm. Har lockat lite extra med shopping och gröna lund på lördag! :-)



Här kommer en bild på världens coolaste morfar...




Och naturligtvis en bild från helgen på mig & E :-)




Nu startar semifinal nummer 1 i Eurovision song contest. Nu blir det en kopp te under filten och en tumme hållen för Sverigen och Malena.


HÄRLIGT!!

Har legat i från de att jag lämnade jobbet i em tills nu när jag slog mig ner här. Åkte raka vägen från jobbet till biltvätten och sedan hem för att starta dagens " projekt " städning. Tvättstugan har också gått varm under eftermiddagen. Jag har skurat i princip hela lägenheten. Tog även fram klorinflaskan idag, svinto och skurtrasa. Det har gnotts och skurats. Den vanliga veckostädningen överdrevs idag och ibland behövs det!

Skulle ge mig ut och powerwalka efter middagen. Ploppar i lurarna i öronen och ger mig iväg mot sjön. Lite hängande regn i luften men ack så friskt det var!! Hann gå upp till sjön och komma runt halva sjön. Gick där och filosoferade och mötte mängder av människor. Idag tror jag att det var " joggarnas " dag. Alla runt sjön joggade och alla med helt olika stilar och jag funderade lite över hur det ser ut när jag själv kommer joggandes där runt i spåret. Blev lite faccinerad över att det finns så många människor som springer runt denna sjö och att alla har så olika stilar. Hur som helst oavsett hur man ser ut eller vilken stil man har så vill jag ge alla motionärer en eloge! Speciellt i hellregnet som kom nu under kvällen. Efter halva varvet så öppnade sig himmlen. Det blev en blöt men grymt skön walk i kväll!

Nu har jag diskat undan. Det är rent och fräscht! Bara tvätten som hänger kvar på torken. Nu blir det inte mer än så här idag förutom soffhäng framför hockeyn och Stockholm Arlanda.



Imorgon är det en bra dag!!! Det är fredag, sista arbetsdagen för veckan, helg som väntar och E som kommer :-)


BRUCE SPRINGSTEEN!

Jag ska tydligen få se se och lyssna på Bruce i början av Juni på stadion i S-holm!! :-)
Det kommer bli sjukt roligt och säkert en GRYM konsert!

Nöjd!

Kollade nyss hundprogrammet " hitta hem "  som hjälper hemlösa hundar att hitta ett nytt kärleksfullt hem. Jag blir rörd av sådana här program. Ögonen tåras och en klump i magen bildas. Kanske man någon gång skulle vända sig till ett sådant ställe den dagen man ska skaffa hund. Hjälpa en hund som farit illa tillrätta in i livet igen. Det finns många fina och trevliga hundar som hamnar i hundstallarna. Det så ruskigt många människor här i världen som skaffar djur hej vilt och sedan bara lämnar dem. Överger dem till vanvård och svält! Hundar som far illa och mår dåligt! Sådana människor borde inte få ha djur! Usch, det är hemskt att det finns så grymt mycket djur som far illa! Mer än man kan ana.


Tog tag i träningen i eftermiddag. Tog ett tag innan jag kom igång eftersom jag dog på soffan när jag kom hem från jobbet. Gick upp till sjön, sprang ett varv och sedan hem igen. Grymt skönt och med lite plåster på foten så kändes inte blåssan någonting. Skorna kändes också helt OK idag. Och det kändes faktiskt lite "lättare" . Hemma igen drog jag igång med middag. Lax, pressad potatis och sallad. Mycket gott!

Har dött av på soffan igen nu. Nyduschad, insmord, nyäten, matlådan är fixad och jag är NÖJD!

Tänker inte göra ett knop mer nu denna dag. Dra filten över mig och förbli i ryggläge med ev.en kopp te till hands om en stund. E ringde nyss... Medan jag ligger här hemma under filten snurrar han runt på Kungsholmen och letar parkering. Det som var bestämt "grabbkväll" med fotboll och mat blev istället en form av parmiddag, fotboll och mat. Så nu känner jag att jag längtar ENORMT MYCKET ner till E! Jag vill också vara med :-) Fast om jag hade bott i S-holm nu och fortfarande haft samma arbetstider som jag har här så hade jag nog somnat innan första halvleken är slut eller ännu värre med huvudet i tallriken. Hade nog inte heller varit särskilt pigg och allert som sällskap heller. Är sjukt trött!!


Säger tack och bock för denna dag! Äntligen har vi avklarat onsdag snart också, bara torsdag kvar och sedan är det ÄNTLIGEN fredag och en efterlängtaf och saknad E kommer upp:-)


Birsta svängen

Vissa dagar är det fantastiskt bra att man inte har sin karl hemma under samma tak. Fast bara ibland och nu ikväll när jag kom hem så var det ypperligt att inte ha min karl boendes under samma tak som mig. Jag kom inramlandes här vid 8 tiden ikväll och har då varit i Birsta sedan jag slutade jobbet i eftermiddags. Har strosat runt med Linda i Birsta city huset, baby proffsen och en sväng in på IKEA. Med mig hem lyckades jag på något knepigt sett få med några påsar med " bra och ha " saker som t.ex. Skurmedel till toalett och kök, ljus, ljusfat, batterier, matchande filt till ljusen en matta och säkert något mer som jag glömt. Jo, en ny härlig body butter från body shop. ( Jag är beroende av body butter ). Inget av det som jag släpade hem ikväll var speciellt nädvändigt mer än skurmedel. Jag kom på mig själv att det var onödigt handlande. Och jag kan bara tänka mig vad E skulle sagt när jag ramlade in och visade mina inköp. Så ikväll fann jag en positiv sak med att inte vara sambos för nu ställer jag undan och iordning det jag handlat. Inga kommentarer och det kommentarer som kommer att dyka upp är förmodligen bara att det är fint här hemma.

Jag tror att karlar egentligen inte är negativ mot själva handlingen utan det är nog mer synen som det möts av när det der alla påsar vi kvinnor har en tendens att släpa hem. I deras ögon växer sådana saker och dem tror gärna vi shoppat hela affären. Hur som helst har jag och Linda haft en JÄTTE MYSIG eftermiddag tillsammans. Åt även en god middag på waynes och hann med att surra en massa strunt! Även att Linda har ca.30 dagar kvar nu tills hennes bäbis kommer :-)


Nu har jag varvat ner med en kopp te här i soffan och laddar inför restrerande veckans dagar som innebär tidiga morgnar med uppstigning kl.04.00!!

Här kommer en bild från dagens övning och årets första båtåkning och nästan årets första dopp....




Som inte alls någon fantast av denna sport så måste jag få säga en sak.....
Stort GRATTIS till Dragons som tagit hem SM-guld i basket ikväll!!!


Vad händer nu då tro??

Jaha, då har jag avverkat dagens "grej" stallet! Ätit lunch, kollat runt på alla bloggar, tittar ut genom fönstret och kan konstatera att det fortfarande regnar ute. Det är riktigt skit väder och jag får absolut ingen lust till att gå ut och hitta på något. Kanske skulle ta tag i ett försök till bullbak? Kanske skulle ta tag i disken som sakta men säkert förökar sig där ute i diskhon? Kanske jag ska ligga kvar här under filten resten av denna dag?

Luften gick helt och hållet ur mig och jag stannar nog här under filten en stund till. Känner mig lite stressad av att inte ha något inplanerat eller vara sysselsatt. Kommer nog att klättra på väggarna innan denna dag är slut. Om det inte sker något drastiskt roligt. Det är det här som är tråkigt med att vara ledig en vanlig dag då alla människor jobbar.


Jag har i alla fall gjort en BRA sak idag! Lämnat in min deklaration som vanligt i sista sekunden tillsammans med ett antal andra människor. Tur det finns fler än jag som skjuter på allt in i sista sekund.

Nu ska jag klura vidare här under filten och höra dropparna som smattrar på rutan.


Sista april, 1:a maj, jobb och helgen som varit!

Så har en rad med dagar passerat och vi har tagit oss igenom sista april, inlett vårens bästa månad: maj. En jobbarhelg har också avverkats samt att all ledig tid spenderats med världens bästa E.

Torsdag (valborgsmässafton) eftermiddag kom E äntligen upp efter många dagars väntande och längtande. Vi tog det lugnt hemma i lägenheten bara vi två. Grillade ute på ballisen. Drack rosé och åt chokladdoppade jordgubbar. Såg inte röken av en brasa ens men hade en väl så mysig och trevlig kväll hemma.

Fredag var det dax för mig att jobba på dagen och E fick lov att roa sig lite ensammen här hemma. Hann med en tur runt Sidsjön efter jobbet. Jag med skavsår och E full av energi. Han fick kuta varvet runt utan mig som kom strax efter. Middag ute på ön hos mamma och pappa på kvällen. Grillat även denna dag. Vilken skräll! Men det var en god middag och trevligt sällskap. På väg hemåt stannade vi till på stallet för att säga hej till Sophie. E fick erbjudandet om att testa på det här med ridning. Efter lite tveksamhet så tackade han ja till erbjudandet! Bildebevis finns :-)



Lördag blev det en prommis ner till stan. Myste nere vid hamnen i solen, Åt lunch på Barista samt träffade Yejka & Stefan. Strosade runt en snabbis  på stan och hittade varstitt plagg på MQ. Jag en prickig klänning och E en T-shirt. Sedan var det dax för mig att jobba igen. Yejka och Sophie med sällskap drog med E på Tandorii för att äta middag medan jag jobbade. Vid 21.30 när mitt jobbpass var över anlände jag till sällskapet som avnjutit god 3-rätters middag på tandorii. Blev några drinkar på stan och surr med trevligt sällskap innan det bar av hemåt.

Söndagen inledde vi med sovmorgon, frukost och Robinsson. Myste på och laddade för hemgång och arbete. E satte sig i bilen och styrde mot stora staden och jag styrde min kosa mot Midlanda.

Alltid lika tråkigt och jobbigt att beöva skiljas åt även om det bara är för några dagar. Nu är det ny vecka igen och nya tag skall tas. Efter denna lediga dag väntas övning, jobb och träning under veckan. Längtar till fredag alla redan för då kommer E upp igen och till helgen står 70-års partaj på schemat uppe i Ö-vik. Nu tänkte jag försöka avsluta denna uppdate med lite bilder från helgen och istället göra mig klar. För jag tänker åka till stallet och rida Cosmopolitan!


      




Ha en trevlig vecka och var rädda om varandra!!