Mobilblogg: Denna...

0-8defe6b18e4e7851ff494ea5e6c5c7.png

Kolla varifrån!

Mobilblogg: Denna bild fick jag nyss av E. Lyset på badrummet är fixat och jag kan nu flytta in;-)


Å Snorn den rinner...

Det ena avlöser det andra. Pigg och alert i kropp å själ, eller nästan... Själ å huvuvd känns mer rätt. Kombinationen av att vara dunder däckad en vecka innan semester och en veckas 30 gradig värme verkar ha gett sitt resultat nu. Nämligen ren och skär förkylning! Jag snorar, snyter, snorar, snyter, snorar och snyter så näsan den blir röd.


Efter en timmes vila, en duch och lite nässpray så känner jag mig nu betydligt piggare och ser fram emot tisdagkvällens mys! Madde kommer förbi på fika och surr efter hon slutat sitt jobb ikväll. Jag förbereder med te, ost, skorpor/kex och en smarrig paj;-)



Päronhalvor + sockerkaksmix citron + skivat smör = En ENORMT god och fräsch paj som serveras med vaniljvisp! Snabbt, enkelt och väldigt väldigt gott;-)


Trevlig Tisdag!


Mobilblogg: Världens...

38972fdba3f65b21f7a3a85583f84786.png

Kolla varifrån!

Mobilblogg: Världens finaste och mysigaste besök! Julius hälsar på hemma hos lill matte en stund medan husse är på möte;-)


" Lättad " är dagens ord!

Om någon såg mig inne på bilprovningen idag så måste dem som såg mig ha tänkt "Oj, vad i hela friden!" eller något i den stilen. Vad besiktningsgubben tänkte har jag ingen aning om:-) Det var en enorm lättnad att få ta emot papperet och bilnyckeln. Det här med att besikta bilar har inte varit riktigt min grej sedan jag blev stor nog att få köra bil. Första gången hade jag ingen aning om vad som komma skall och efter det så har det löpt på... Alltid något litet fel har hittats. Vad jag kan minnas har det alltid varit knepiga saker som jag begripit hälften av. Fel som jag inte märkt av innan besiktning och som jag heller inte märkte när dem blev åtgärda. Egentligen skulle dem kunna blåsa mig hur som helst eftersom jag tagit emot papper med anmärkningen och sedan åkt vidare till verkstad där bilen lämnats in och där det sedan har blivit väldigt dyrt.

Så känslan idag var inte direkt positiv. Gått runt hela dagen med en stooor klump i magen. Bilen känns okej och jag hat absolut inte haft den minsta lilla anledning till att ens ana något litet fel. Men man vet aldrig vad dessa besiktningsmän hittar under bilen. Det här med att det hjälper att vara tjej, klä upp sig och piffa till sig det hjälper inte. Tro mig, jag har testat! Så idag gled jag in i en i och för sig ren bil men iklädd slapparkläder och dessutom direkt från jobbet och med en make och hår som istort var icke befintlig! Idag fungerade detta PRIMA!!:-)



På hemmafronten har den kommande flytten äntligen börja sätta sin spår på allvar. Hela 3 kartonger har packats under eftermiddagen. Varav 2 sopsäckar fyllts som sedan skall vidare till insamling/tipp. Som lite grädde på moset så brakade hela min strykbräda ihop medan jag höll på. Så nu har jag och E ett bekymmer/en strykbräda mindre. Vi hade totalt TRE! Nu återstår endast två. Ett problem mindre:-) Känns skönt att mitt hem nu är tillåtet att vara och se ut som ett kaos nu! Jag behöver inte ha undanplockat och fixat nu mer eftersom jag bor i ett "flytthem". Så alla som kommer på besök på södermalmsgatan får från och med nu stå ut med röran:-)


Dagens negativa är min knepiga hals som bar runt på en "klump" under hela dagen. Kliande ögon/näsa har nu senare under eftermiddagen brutit ut och tagit fram en variant av förkylning. Verkar som om jag inte ska få bli helt återställd?? Jag som var så fruktansvärt taggad till träning denna vecka:-( Men denna gång skall jag föregå som ett gott exempel och INTE träna när kroppen skriker NEEEEEJ! Kanske kommer jag att lära mig, kanske är jag på väg att växa upp och bli förståndig!? ;-)



Nu tänker jag packa ännu en kartong och jag tror den fjärde får bli fylld med väskor? Om det blir några kvar efter en rensning. Har märkt att hela överskåpet på garderoben är proppfylld. Spännande:-)



Trevlig Måndag!

Mobilblogg: Förbereder...

0-18002d83ba1bfdfc333288df74231f19.png

Kolla varifrån!

Mobilblogg: Förbereder lilla pärlan inför morgondagens komma skall! Hoppas det är mödan värt:-)


Söndag!

En riktig slapparsöndag har vi här hos oss idag! Vi tillbringar dagen i sängen, kollar repriser, dricker varm choklad m.grädde i och äter mackor. Både jag och E känner nog oss lite smått sega idag. Det finns absolut inga planer på någon större aktivitet idag:-)

Gådagskvällen var kanon trevlig! E hade avslutning med laget, så dem njöt av spa/bastu och tacobuffé på scandic. Vi hockeyfruar möttes upp hemma hos Linda. Vi var inte sämre än våra karlar så vi njöt även vi av god tacos, massa vin och mycket surr! :-) Efter ett antal timmar så blev nog saknaden efter oss för stor borta på scandic så innan det var klart ramlade våra kära karlar in genom dörren. En mycket trevlig och rolig kväll/natt tillsammans med härliga vänner! Tack för igår, ni är underbara:-)

Som ett litet plus i kanten så skulle även uret ställas om i natt. Vips var klockan inne på morgontimmarna. Så sömnen i natt har inte blivit den allra bästa!



Nu blir det fortsatt slappning här hemma. Funderar på om bubbelbadet kan vara lockande nu:-) Kom på att jag gör inte som jag brukar den här helgen. I vanliga fall lämnar E av mig på Bromma måndagmorgon innan han åker på jobbet. Men denna helg åker jag hem redan ikväll. Känns lite ovanligt och knepigt... Och naturligtvis känns det ALDRIG roligt att åka ifrån E. Fast med tanke på att det absolut inte är långt kvar nu tills vi bor ihop och inte behöver lämna varandra varje vecka mer så känns detta enormt mycket lättare. Dessutom är det påsk kommande helg och E väntas komma upp till Sundsvall redan på torsdag:-)



Livet är underbart!
Ha en riktigt skön söndag nu!

Städerska/packerska sökes!

Då ringde mamma och meddelade att lägenheten på Södermalmsgatan nu är såld. Papper är skrivna och nya ägaren flyttar in 1 maj. Jag andas ut och är otroligt lättad över att det gick så snabbt. En visning så var det avklarat. Jag hade målat upp ett "skräckscenario" i huvudet om att det kommer vara visning på visning närmaste veckorna. Jag har inte rört ett finger när det gäller packning och har endast TRE veckor på mig. Under dessa 3 veckor är det fullspäckat med jobb varje dag, påsk, E kommer upp, avskedspartaj med flickorna m.m.

Så till veckan när jag är hemma igen så är det verkligen på sin höjd att sätta igång på allvar med packning/rensning. Dessutom skall det städas och skuras i alla vrår. Tur att det bara är en etta på 40kvm som skall tömmas. Å andra sidan så skall jag samtidigt leva och bo i röran som kommer att uppstå. Så härmed söker jag nog en medhjälpare som är duktig på lite av varje... packa, rensa städa? Någon? :-)


Farmor! Du skulle behöva komma upp till Sundsvall nu tycker jag. Skulle behöva din hjälp:-)



Nu är jag i Stockholm, Solna för "sista" gången innan jag bor här på RIKTIGT! E ringde nyss och är på väg hem från jobbet så jag tar nu och gör mig klar. Vi ska åka och fredagshandla:-)


TREVLIG HELG!

Egypten

Efter en veckas vistelse hemma i Sverige känner jag nu att det dax för en liten uppdatering i bilder från våran semester i Egypten, Makadi Bay! Medan jag skriver detta så blickar jag ut över ett grått och snöigt Sundsvall. Så jag låter bilderna få tala för sig själv :-)






Lata dagar i solstolen med boken i handen. Vi varierade oss med ett dopp i poolen då och då. Var även en syn för sig att skåda den dagliga vattengympan klockan 11.30!














Minst sagt lata och sköna dagar!







När det blåser sandstorm i Egypten, jaa då BLÅSER det verkligen SANDSTORM!





Dem varierade de vackra kreationerna på sängen varje dag.



Till slut vill jag bara tillägga att detta har varit mitt livs bästa resa! Tillsammans med min älskade E har vi haft en fantastisk semester tillsammans. En resa som innehöll exakt vad vi var ute efter. Massor av ledighet, kvalitetstid, sol och bad! En av de bästa veckorna i mitt liv <3















Mer kärlek än så här kan det bara inte bli! <3<3<3<3



Gissningslek eller vad!?

Jag sitter och försöker betala mina räkningar. Problemet är bara att den ena siffran på själva internetdosan är trasig. Bara halva siffran syns. Vilket innebär att det är rena rama gissningsleken att försöka klura ut vilken siffra som skall passa in. Tror jag testat alla tio nu utan att lyckas! Kan även meddela att om man trycker fel sifferkod TRE gånger så måste man logga ut och sedan logga in igen. I och med att man loggar ut så får jag börja om från start igen. Och även då måsta knappa in sifferkod. Ja, ni kanske förstår mitt problem just nu! Det är ta mej f*n omöjligt att betala räkningar som det verkar! Jag behöver en ny internetdosa!


Ilandsproblem kan tyckas men just nu är detta ett BIG problem!

Gratis Spotify premium, Voddler, Lockerz

Hittade nämligen denna och klickade in mig där. Verkar otroligt bra, så gör som jag har gjort följ länken och bli medlem även du. Klicka HÄR!


Sundsvall

Imorse när jag klev på flyget på Bromma som skulle ta mig hem till Sundsvall så slog tanken mig att detta var den sista måndagmorgon som jag tar flyget hem till Sundsvall. För nästa helg blir det hemgång redan på söndakväll och efter det är det påskhelg och då väntas E komma till Sundsvall och helgen efter det är det min SISTA helg här hemma i Sundsvall som boende. Efter de kommer Sundsvall fortfarande vara "hemma" för mig. Sundsvall är och förblir min hemstad. Dock kommer jag inte att bo i Sundsvall mer. Utan nästa visit i Sundsvall så är jag helt boende och hemlös. Jag kommer alltså att komma hit som gäst eller vad man ska säga. Hmm... Knepig känsla det där.


Nu vet jag så väl att bilen väntar på mig ute på Midlanda. Jag har min lägenhet som tomt och snällt väntar på mig var gång jag kommer hem. Tryggheten finns liksom här :-) Hädanefter så kommer jag att kliva av på Midlanda som en fullt normal resenär som kommer behöva hämtning. Jag kommer att våldgästa familj och vänner när det gäller boende. Men det kommer nog bli bra det med:-)

Nu till något helt annat! Träning!! Jag har inte tränat på EVIGHETER nu. Först en vecka 1 1/2 vecka sängliggandes i dunderförkylning/influensa. Sedan en veckas solsemester i Egypten med allt vad det innebar :-) Slappning på HÖG nivå, mängder av god (onyttig) mat, glass, öl, vin, rosé, drinkar.... You now it! I helgen så tänkte jag " att på måndag då jäklar är det tillbaka till vardag igen ". Nu är det ordning på tillvaron som gäller. Slut med champagne till frukost, en kall öl till lunch, rosé vin på eftermiddagen, rött vin till middagen och en drink på kvällen. Det är STOPP på lyxiga frukostar, buffé lunch och 3-rätters middag. Och det är deffinitivt slut med att ligga i en solstol och lapa en massa sol hela dagarna där den kraftigaste ansträngningen går ut på att vända blad i en bok.

Så redan nu idag klockan 12 smäller det! Mjukstartar med 45 min spinning innan det sedan bär iväg på jobbet för ett pass mellan 14.45 - 24. Min måndag är räddad :-)


Önskar er alla en härlig måndag och en bra start på veckan!

Mobilblogg: KLART!...

0ecf6309915ddad2b06f4afb82ade65b.png

Kolla varifrån!

Mobilblogg: KLART! Själva är vi mycket nöjda:-)


Mobilblogg: Handyman!...

69dbfef7a09c45c578f647513b82da81.png

Kolla varifrån!

Mobilblogg: Handyman! Min E skruvar ihop nytt soffbord :-)


Är semestern slut nu?

Igår kväll 20.25 svensk tid anlände vi till Arlanda. Vi var rätt så slitna både jag och E efter att ha tillbringat 5 långa timmar icke sittandes vid varandra (mittgången mellan oss), en salig blandning människor och barn som skrek konstant i 5 timmar. *PUH* säger jag bara! Jag svettades på stolen bakom dem och tänkte på stackars föräldrarna som måste ha kännt sig totalt maktlösa! Vilken pärs. För varje timme tänkte jag... ALDRIG resa med små barn. ALDRIG! Så när vi klev av på Arlanda så bad jag E att påminna mig den dagen vi själva har barn och vill ge oss iväg på solsemester. Idagsläget får nog våra barn stanna hemma hos mormor,morfar/farmor, farfar. Eller så kanske jag känner annorlunda när den dagen kommer :-)

Nåväl, flygresan var sådär medan semestern var TOPPEN! Det har varit fullständigt UNDERBART! Precis så som vi ville ha det. Massor med sol, bad, snorkling, slappning, bokläsning, god mat, god dryck och massor av egen tid tillsammans! Det är en fröjd att få komma hem frisk, kry, utvilad och med ett fullproppat kärlekskonto igen. WOW! Nu kan vad som helst hända och ske, ge mig bara! Mina batterier är laddade och jag är full av förväntan på vårens händelser. På tal om våren, vilken underbar känsla att komma hem igen och verkligen känna av VÅR!! Idag har det varit fantastiskt vårväder ute. Även om vi inte riktigt njutit av det svenska vårvädret till fullo idag. Hoppas på att morgondagen erbjuder liknande väder. För isåfall hoppas jag på en prommis i solskenet med brillor på :-)

Dagen har vi spenderat mer eller mindre på Ikea i Barkaby tillsammans med Linda, Farzad & Meja. Tror vi ska göra fler turer med dem dit då E var mycket lugnare i Farzads sällskap. Vi trängdes bland folk, stod i kö och startade med att äta lunch där. Efter det strosade vi igenom ALLA avdelningar och plockade på oss nödvändigheter inför vårt kommande samboliv i en etta. Känns som temat idag på shoppingen var "praktisk förvaring". Det gäller att tänka till och komma på hur man kan utnyttja så mycket som möjligt av ytor till förvaring. När vi kom hem har vi packat upp, packat undan, skruvat och grejat. Jag tror banne mig att detta blir BRA! Tyvärr så upptäcktes att några delar till en hylla missades och lite annat grejs. Så E föreslog en tur förbi även imorgon, Haha!


Ikväll blir det tacomys här hemma i soffan. Vi satsar på riktigt typiskt svenskt lördagsmys :-)

Mobilblogg: Hemma...

0-3f7b61630ced6d4eed371b5d5cb0a266.png

Kolla varifrån!

Mobilblogg: Hemma i Sverige igen. Vi kastar oss direkt in vardagen och gör ikea i Barkaby ett besök.


Mobilblogg: Egypten...

615bd12b697cef2e5eda7d8094b6df33.png

Kolla varifrån!

Mobilblogg: Egypten just nu! Klockan närmar sig mot 18 här. Vi njuter av ett glas rosé på vår balkong! UNDERBART!


Mobilblogg: Hejdå!...

20c73164f4625e0eb95b6276ecb4f9dd.png

Kolla varifrån!

Mobilblogg: Hejdå! Nu åker vi:)


Egypten!

Nu är det nära, väldigt nära! Nästa destination är nu Egypten, Makadi Bay :-) Kläderna är tvättade, strykna, väskorna packade, passen ligger framme! Allt känns fixat och klart nu. E firar in semestern med en liten whiskey medan jag målar tånaglarna röda! Imorgon stiger vi upp med tuppen för att bli skjutsade till Arlanda. Klockan 08.05 lyfter vi mot varmare breddgrader!

Medan vi tillbringar en vecka i värmen med massa sol, bad, hav, snorkling, god mat och dryck så hoppas jag att alla ni här hemma har det så bra ni bara kan under kommande helg och vecka! På återseende om dryga veckan, förmodligen lite piggare, utvilade och liiite brunare ;-)


Min nya hemstad!

Igår när jag klev av planet på Bromma så slog det mig att det faktiskt är på min nya arbetsplats. En arbesplats som jag än så länge inte har en aning om. En stor ny och spännande utmaning väntar på mig där:-) Lite senare under dagen så for tanken genom huvudet på mig igen. Jag mötte upp Kristel och vi lunchade samt strosade runt kring söders vackra trakter. Ett ställe jag knappt varit på tidigare. Jag fick stanna upp och fråga Kristel var vi befann oss:-) Tanken vid att detta ska bli min nya stad och mina nya hemtrakter kittlar lite i magen. Kanske kommer jag att lära mig staden eller så kommer jag aldrig att lära mig:-)

Lite senare på kvällen så kom denna tanke igen. Jag och E bar upp kartongerna från hans bil. Kartonger där det faktiskt är MINA saker i. Helt sjukt:-) Idag har jag burit upp dessa kartonger på vinden och nu är det första steget taget till en början av att blanda våra prylar!


Imorgon klockan 08.05 lyfter vi från Arlanda mot varmare breddgrader. Även om det är ljuvligt hemma nu och vårsolen visar sig så känns det UNDERBART att få åka iväg imorgon. Jag och E åker till Egypten, Makadi Bay för en veckas härlig solsemester tillsammans. Det ska bli så fantastiskt skönt att bara få vara, sola, bada, äta gott, dricka gott och framförallt KVALITETSTID TILLSAMMANS! :-)



Nu väntar jag på att klockan ska slå 16 så att tvättstugan blir min och att E kommer hem från jobbet!

På återseende!

Stockholm!

Jag har nu tagit helg, eller helg och helg? Jag har från och med nu gått på semester! Hur härligt låter inte det?? :-) Nästa gång jag är hemma och jobbar igen är måndag den 22 mars! Idag är det den 10:e va? Så jag har alltså över en veckas UNDERBAR semester att se fram emot! Känns overkligt!


Kom "hem" till Klippgatan nu efter att ha tagit tidiga flyget ner till Bromma. E jobbar, jag är ledig, solen skiner, plusgrader utomhus och vårkänslorna spirar inom mig! LOVELY! Har lite roliga "måsten" som skall fixas och jag funderar starkt på att ta en prommis till Solna centrum. Känner mig sådär allmänt glad, lättad och sprallig idag:-)


Önskar er alla en riktigt riktigt härligt onsdag!

Hoppas tisdagen blir bättre!

Har precis sett på ett av mina favoritprogram "Familjen Annorlunda" och lovat mig själv att aldrig skaffa så många barn! Tänk att ha 10 stycken!! Nästan en hel dagisavdelning :-) Näe, Jag blev svettig av att bara ligga i soffan och titta på medan dem drog iväg på semester till Turkiet. Oh, my good!! Dock kan jag inte låta bli att beundras av deras extrema tålamod och engagemang som dem verkar ha! Fantastiskt :-)


Nu är det dax för mig att ta min risiga och icke krya kropp till sängen. Får peppa mig själv att det endast är en enda tidig morgon kvar innan SEMESTER väntar! :-)

Godnatt & Sov Så Gott!

Mitt hem i kaos!

Mitt upp i all packning så blir jag tvungen att sätta mig ner en stund. Jag är förvirrad, fundersam och FÖRVÅNAD! Hur mycket kan man egentligen samla på sig på bara FEM år!? Knappa fem år och då endast boende i en etta. Tydligen går det att samla och spara. Kanske just för att man bor så litet som man samlar på sig. Man plockar undan, förvarar, kommer på lösningar, fyller förråd, skåp, garderober. Det är liksom ett krav när man bor i en etta att det ska vara trångt!

Målet för dagen var packning inför semester. Väl nere i förrådet letandes efter kartonger med sommarkläder/skor så gick det inte att undgå en mindre rensning när jag ändå var i farten bland dessa kartonger. Säckar fylls med saker som skall lämnas till bättre behövande, resväskan fylls, kartonger med sommarkläder/skor är framdraget. Utöver det så pryder även flyttkartonger min lya för tillfället. Mitt i all denna röra så skall det samtidigt plockas undan och snyggas till inför fotografering. Mitt hem består just nu av ett allmänt KAOS! Just nu önskar jag att man kunde låsa dörren, ta med plånboken och åka iväg för lite semestershopping. Orkar inte ta i tu med all denna röra!



Mobilblogg: Sigge...

0d187765e145b7112fadabc13810df4f.png

Kolla varifrån!

Mobilblogg: Sigge kryper! Jag hälsar på hos världens bästa Sigge och hans mamma.


Så blev det söndag igen då...

I ett nafs så var den här helgen över. Det var det! Kändes nyss som om det var torsdag, vart tar tiden vägen? Så har vi även passerat dag nummer 7 eller till och med 8 och jag är FORTFARANDE krasslig! I mer än en veckas tid har jag varit dålig. Är fortfarande risig och inte pigg men under veckan som gick var jag nog mer död än levande. Men imorgon då SKA jag jobba. Så är det bara! TVÅ dagar på jobbet borde jag fixa med tanke på att jag sedan är ledig i en vecka och Egypten väntar på oss:-)


Helgen då? E kom upp under fredag eftermiddag/kväll. Jag hade lagat en god tacopaj så vi myste på hemma i soffan med god middag, gott vin och kikade på Let´s dance i väntan på kvällens höjdpunkt... SOLSIDAN! Jag ÄLSKAR dem! Dem är UNDERBARA! Varför visar man bara 30 min av ett sådan härligt program!?? Varje gång det är slut så känner jag att jag bara vill se mer av dem! I 30 minuter så njuter jag fullständigt av dess härliga karaktärer. Så svenskt och svensson som det bara kan bli :-) Nåväl, 30 minuter går rätt snabbt och ungefär lika snabbt somnade jag sedan i soffan.

Lördag vaknade vi upp till ett strålande väder! Jag med mina nattliga andningssvårigheter var uppe med tuppen och agerade BRA flickvän genom att fixa kaffe, mackor och servera det på en bricka i sängen. Dagen bestämde vi oss för att ta tillvara på ute i det fina vädret. Så vi drog ut till mamms och papps på Alnö. Satt i varsin stol och njöt av solen, grillade korv, drack kaffe och hade det allmänt mysigt i det härliga vårväder som visade sig!




Så söndag då, dagen som vi längtar minst efter men samtidigt älskar! Låg kvar i sängen läääänge och kollade vasaloppet. Varje gång jag ser vasaloppet så blir jag så grymt sugen att någongång få åka det! Kanske man skulla anta utmaningen och delta i vasaloppet 2011!? Hade jag inte tajmat in min förkylning lägligt nu så hade jag tänkt delta i "golds" vasaspinning. Alltså cykla och följa vasaloppet från spinningcykeln. Alltid en början;-) Mamma och pappa kom förbi på en fika och med sig hade dem semlor! *smarrigt* Sedan så blev det dax att skicka iväg första flyttlasset mot Stockholm. Jag och E fyllde hans bil med 4 kartonger, lite krukor, en tv (som E tyckte var onödig, medan jag tror den kan vara bra att ha), resväska och några mattor. Har "nästan" tömt ett av förråden. Känns som en bra början. Förhoppningsvis så hinner vi med en sväng till med E:s bil och resten får så lov att rymmas i ett flyttsläp. E styrde sedan hem mot Stockholm och som vanligt när vi skiljs så är det med gråten i halsen och en klump i magen. Kändes dock en aning lättare idag med tanke på att vi ses om 2 dagar igen :-)


Så nu är man solo igen för 2 dagars arbete, packning inför semester och packning inför flytt. Har ett ex. antal kartinger till som skall packas. Vet inte riktigt vart jag skall börja bara... Har i alla fall tagit i tu med helgens disk och nu funderar jag starkt på att faktiskt åka ner och sola i 20 min. Har inte solat sedan i somras och är mer än likblek i hyn. Har inte direkt fått mer färg sedan veckans isolering. Känner mig vit som ett A4 papper! Så en stund i solarium kanske vore rätt lägligt med tanke på att jag ligger på stranden om en vecka!





Ha en trevlig söndagkväll!

Mobilblogg: Nytt...

7f7f82c2b0e7dd9f1ab168d824027ef7.png

Kolla varifrån!

Mobilblogg: Nytt från Body shop! Body butter "Lemon". Doftar ljuvligt:-)


Mobilblogg: njuter...

65322ced89d601de4fd8813ad9860a81.png

Kolla varifrån!

Mobilblogg: njuter av solen ute på Alnö! UNDERBART:)


Längtar efter helgen nu!

Så blev det torsdag och min 4:e dag i soffan bakom hemmets väggar. TRIST! Aldrig förr har en vecka varit så lång och aldrig förr har dagarna gått i sådan snigelfart. På hela 4 dagar har jag inte varit ut i dagsljus! Tror inte heller att jag någonsin legat så mycket i soffan och sängen som jag gjort denna vecka. Då ska vi kanske inte tala om tv:n... Vad fruktansvärt mycket skit det går dagtid (även kvällstid). Jag som nästan aldrig kollar tv. Aldrig förr har jag känt mig så inlåst, ensam och "bortkommen". Näe, USCH och FYY för veckan som varit:-( Jag vill inte vara sjuk mer nu, jag vill vara frisk! Känns som att jag fått min dos för MINST ett år frammåt.



Nu till något helt annat, något som är mycket mycket roligare! :-) Jag ska ÄNTLIGEN bli STOCKHOLMSBO! Eller säger man Stockholmska? Näe, Stockholmsbo tror jag. Jag kommer aldrig bli en "äkta" stockholmare eftersom jag är norrlänning och "bondjänta" ända ut i fingerspätsarna. Men jag kommer att leva och bo i Stockholm från och med den 19 april. Jag och E tar steget från särbo, som det så vackert heter och blir istället sambos:-) Efter nästan 1 1/2 år tillsammans är det ÄNTLIGEN dax! Det har varit en lång lååång väntan och väg hit till den punkt som jag står på idag. Ett helt år har gått sedan jag började min "jakt" och resa på något nytt som skulle passa mig i arbetsväg. Nu är jag ÄNTLIGEN där!

Jag har fått en liknande tjänst som jag har i dagsläget. Jag fortsätter att jobba inom flyget men byter nu flygplats och min nya arbetsplats blir nu Bromma Airport. Känns FANTASTISKT bra! :-) Det är självklart blandade känslor när det gäller flytt och ett nytt jobb. Sundsvall är ändå en "trygghet" där jag kan staden utan och innan. Familj, släkt och vänner finns här. Mitt jobb i dagsläget trivs jag super på och mina arbetskamrater är fantastiska. Jag gillar Sundsvall och jag trivs här. Jag är född och uppväxt här, har alltså tillbringat snart 24 år här. Kanske just därför är det dax att testa något nytt!?? Jag älskar ju utmaningar och trivs som fisken i vattnet när det "händer grejor" :-) Så just därför är detta verkligen på tiden, vem vet!?

Att pendla kan vara bra många gånger. Man hinner sakna, man hinner känna efter och man hinner längta. Man hinner ha sitt egna lilla liv på sidan om förhållandet, träna, umgås med vänner m.m. Även om det är mycket positivt med pendling och särbo liv så är det samtidigt väldigt slitsamt! Det är tufft! Det är jobbigt! Det fungerar under en period men inte i långa loppet. För oss har det fungerat i 1 1/2 år och hade inte denna möjlighet kommit så har det säkert fungerat längre. Allt går bara man vill :-)


Hur som helst så ser jag bara positivt på flytten till E och den nya staden Stockholm! Det ska bli helt fantastiskt! Känns grymt bra att få börja leva ett "riktigt" liv tillsammans, börja nytt jobb, lära känna en ny stad och dessutom nu när våren närmar sig. Jag ska få möta våren och sommaren i Sveriges sommarstad:-)

Eftersom veckorna vanligtvis (förutom denna vecka) springer förbi så är tiden knappt. Det är mycket som skall fixas och ordnas. Under ett liv i samma stad så har det samlats en hel del saker både här och där. Trots att jag inte äger någon häst längre så äger jag fortfarande utrustning som om jag hade en. Det kommer bli en hel del rensning och sortering. Inte bara prylar i kartonger utan även prylar så som lägenhet och bil skall det ordnas med. Mitt all denna överlyckliga röra så sticker jag och E iväg på en efterlängtad solsemestervecka. Vilket kanske är tur!?;-) Bara tanken vid att det är exakt en vecka kvar innan vi åker får mig få ståpäls på armarna och fjärilar i magen! Men innan dess har vi en ledig helg framför oss och för första gången på väldigt läääänge så är det E som kommer upp till mig i helgen. Så i helgen blir det helgmys på södermalmsgatan istället för klippgatan. Redan på söndag när E åker hem så tänker jag lasta in första omgången med flyttkartonger ner till Stockholm.

Så jag har redan tjuvstartat lite med att packa :-)




Önskar Er alla en riktigt trevligt torsdagkväll!

Godmorgon!

Efter att ha legat och vänt, vridit på mig en låång stund så slog jag upp ögonen exakt 08.00, vad är det för fel? Har jag varit hemma för länge tro? Larmet på telefon är inställt på 9.30. Varför ställa larm när man ändå vaknar?

Kanske är detta ett tecken på att jag kan jobba idag? Har inte vågat känna efter ännu. Känns relativt bra så här under tecken i sängen. *hoppas hoppas*


Undra om jag ska våga kliva ur sängen eller ligga kvar en liiiten stund till... Hmm.

Jag vill också!!

E ringde nu och talade om att han skulle hem och tillaga köttfärssås och pasta. För första gången denna vecka blev jag sugen på MAT! Eller rättare sagt spaghetti och köttfärssås! Men jag har ingen ork eller krafter till matlagning som det känns. Jag önskar jag fick bli bjuden på middag idag...på spaghetti och köttfärssås med ett kallt glas mjölk till! <3



Kanske bäst att ta fram en påse med köttfärs ur frysen ut i fall att ork och kraft tittar fram:-)


Så var vi inne på den tredje dagen hemma

Det här börjar smått gå mig på nerverna och jag börjar inom kort klättra på väggarna här hemma. Om jag nu har någon energi till det? Psykiskt så klättrar jag redan. Det är tredje dagen denna vecka som jag ligger däckad hemma. Natten har tillbringats i sängen och nu är jag åter på min soffplats under filten. Ett positivt tecken för dagen är att jag känner mig liiite piggare. Så pass att jag har tagit mig en dusch, sugen på frukost och lyckats surpla i mig en stor mugg blåbärssoppa samt en ost macka! Positivt tecken, JAPP!


Veckan känns som den längsta veckan på länge. Det är tråkigt att vara hemma å vara sjuk! Jag vill ha fart och fläkt och jag längtar efter jobbet. Jag vill vill inte ligga här och tycka synd om mig själv. För det är just det som jag gör just nu. Tycker riktigt riktigt synd om mig själv!! En riktig TRÅK- onsdag är vad det här är....

Förkylningen som tog över...

Vaknade strax innan 7 imorse av andningssvårigheter. Stopp överallt, en kropp som gör värker å gör ont och en skalle som dunkar värre än en tickande bomb. Lyckades somna om, några timmar senare känns läget inte direkt bättre. Lika bra att ta ställning med detsamma, det blir sängen hemma även denna dag. Känns trist, jäkla skitförkylning som totalt tagit över mig och min kropp. BLÄÄÄÄ!


Om inte jag minns helt fel så låg jag däckad i förkylning för ganska precis ett år sedan. Dagarna innan vi skulle åka på semester i Thailand. Jag knaprade alvedon, esberitox och pappersrullen var min bästa vän. Var tok förkyld även när vi reste iväg och första dagarna i Thailand. Ingen höjdar start på semestern precis. Hoppas verkligen inte att det blir en repris i år. Har dryga veckan på mig att tillfriskna innan det börjar bli allvar. Kanske borde jag lära mig att inte boka in resor i just den här tiden på året. Verkar som om mars månad är min "sjukmånad".


Nu ska jag fortsätta sappa mellan alla dagens tv-program och se till att bli frisk någon gång!

Hotell Makadi Star & Spa FFFF+

Nu är det bokat och klart!! Om dryga veckan åker jag och E på en välförtjänt solsemester! :-)

Det bär av till Egypten, Makadi Bay och ett spa hotell med all inclusive.









Det känns overkligt, underbart och helt jäkla FANTASTISKT!!!



Sjukstugan fortsätter i Sundsvall

Det var en pärs att ta sig upp 6 imorse och klara flygningen hem till Sundsvall. Trodde jag skulle ramla ihop och dö på kuppen. Kanske man kan tycka att jag borde ha stannat kvar hemma på klippgatan i sängen. Kände att jag måste hem, mycket som skall fixas och ett jobb som kallar. Har eftermiddagspass denna vecka så hoppet fanns även att jag skulle kunna "tillfriskna" under dagen så att jag skulle kunna jobba ikväll.

Efter 50 min på flygplanet, samling av arbetskamrater och snöskottning för att få fram bilen skakade benen på mig, huvudet sprängdes och halsen den hade helt å hållet kastat in handduken. Hem för att slänga mig i soffan och vila upp mig. Hade ett antal timmar på mig att ev. kunna bli piggare. Efter 3 timmar i soffan så insåg jag att mer aktivitet idag än så här klarar jag inte. Jag har gått och blivit sjuk! Jag som näst intill aldrig är sjuk! SUCK! Alla runt omkring är snuviga, krassliga hit å dit men jag har nog trott att jag skulle klara mig helt detta år. Nu klarade jag mig inte och det är bara att gilla läget. Ringde och sjukskrev mig för dagen och återkommer med nya besked å förhoppningsvis nya friska tag imorgon.

Nackdelen med att komma hem till Sundsvall är att jag är solokvist här hemma. Har haft min underbara E som varit som en ängel hela helgen med uppassning. Vad tar jag mig till nu? Det finns en halv liter mjölk i kylen. Jag skulle behöva någon form av mat och näsdukar! Tekoppen den får jag fylla på själv nu och det är dessutom slut på honung:-( Dålig kombination!


Innanför detta krassliga skal som jag bär just nu så riktigt bubblar det inombords! Egentligen är jag fylld av livsglädje och energi! Jag längtar efter jobbet, människor och träning denna vecka. Det händer MASSOR för tillfället, och det bästa är att det bara är en massa roligt. Jag tror visst mitt liv börjar ta en ny form:-) Under våren kommer jag bli Stockhomsbo, nytt jobb med spännande utmaningar väntar! Närmast väntar nu en veckas semester i värmen! LOVELY!! Har nog inte förstått det riktigt själv ännu. Lyfte luren innan för att säga upp två abonnemang. Knepig känsla:-)



Nu ska jag fortsätta snyta mig och kanske händer det att jag kokar på en kopp te till!