Happy Friday!

Om få minuter får jag checka ut från jobbet. Äntligen är det helg tillsammans med familjen. Jag längtar så efter att få hämta hem från dagis (lite tidigare än planerat) och sedan ser jag fram emot fredagkväll med mina grabbar!♥

Det ska visst komma snö här i Stockholm i em/kväll. Riktigt skitväder har det varit hela dagen så här långt. Gör inte mig ett dugg idag faktiskt. Nähäpp, dags att börja checka ut och tänka på refrängen.

 

Älskade helg du är så efterlängtad och välkommen!! :-)


Så här kan det bli...

När man inte längre vill sova på lunchvilan samtidigt som man ska hänga med i det vanliga tempot. Vi satsade på en rätt tidig middag och innan vi ens hade hunnit duka av maten ordentligt så såg det helt plötsligt ut så här....
 
Älskade underbara unge ♥
 
 
 
 

Vårnyheter!

Bästa motivationen till träning måste nog vara när alla vårnyheter trillar in bland träningskläder. Även om det känns långt till våren så kan jag nästan känna den där känslan när det börjar bli ljusare ute, friskt i luften och det där suget till att ge sig ut och springa kommer krypandes. Under vintern så försvinner just det där "suget" hos mig i alla fall. Det är mörkt, kallt, halt och någonstans så försvinner även 50% av energin vintertid. Då är det tur att gymmet finns för sedan under sommarhalvåret så längtar man inte alls in till värmen och speciellt inte in till vår lilla gym-bunker på jobbet. Längst ner i källaren ligger vårt gym, jättemysigt nu vintertid men sommar, NÄE!
 
 
Har just kollar in både rohnisch.se och sportamore. Massor av fint som börjar trilla in och jag hittar några favoriter som gärna skulle få flytta in i min träningsgarderbo i vår.
 
 
 
 
 
 
 
Kläder från Röhnisch och skorna från sportamore. 
 

Utveckling att komma ihåg

Det är nog mest därför jag orkar hålla denna blogg vid liv, just för att ibland kunna dokumentera vissa saker. Även om det är glest med det mesta just nu. Var betydligt bättre Philips första år. Vi har sådana "fylla i böcker" men att ta tid och sätta sig ner och skriva just när det händer och sker är inte lika lätt. Vet inte hur många gånger jag använt mig av bloggen genom att backa i arkivet. 
 
Det är så mycket som händer i en 2 1/2 årings utveckling och det händer så snabbt så man hinner knappt reflektera över det. Det är mycket utveckling och det är mycket på det känslomässiga planet. Underbart och såklart bitvis utmanande som förälder. Jag älskar utmaningar men utamingen som förälder kan nog vara den mesta största och härligaste utmaningen som man tar sig an. En jättestor och viktigt uppgift att under så många år forma och skapa en fin grund till sitt barn som han själv sedan kan bygga vidare på. För det är väll det som är alla föräldrars utamning, önskan och dröm.... att ge sitt barn en trygg och fin uppväxt att minnas. Att forma sitt barn till en varm och godhjärtat människa som tror på sig själv. För vår del har resan bara börjat, men så spännande och så häftigt att tänka på ibland. 
 
 
Philip har kommit till en punt där rollspelet tar en stor plats. Han har massor med ideér och fantasin har inga gränser. Jag och E får gärna delta i leken och får snabbt en roll utdelad. Det är allt från mamma, pappa, barn till emil i lönneberga. Man märker när han/vi leker att rekvisitan spelar inte så stor roll, den mest simpla och enklaste saken kan få vara med agera diverse utrustning i leken. Jag blir lika faccinerad över fantasin på en sådan liten människa varje gång. Det är så himla roligt att se!
 
Samtidigt så svänger humöret och en vilja av stål finns. Det är mycket "Nej" och "JAG VILL INTE" och "JAG MÅSTE". Saker man innan bara gjort i farten tar nu upp stor plats och blir en stor grej. Vi märker att han testar oss och kollar vart gränserna går någonstans på ett helt annat plan. TROTS tror jag visst det kallas och kan det kanske vara 3-års trotsen som kommer smygandes!?
 
Dom heliga sovstunderna blir allt färre och färre. Även på förskolan så blir det färre och färre tillfällen där Philip valt att vila. Så kanske har vi nu kommit till den där punkten där det är slut med att sova på dagen? Jag som faktiskt "njutit" lite av den stunden får nog inse att den snart är ett minne blott. Han vill inte sova längre efter lunch och orkar allt bättre och bättre att vara vaken hela dagen utan större gnäll och trötthet. Somnar dock som en stock efter sagoläsningen om kvällar, vilket bara är skönt. 
 
Det är absolut läge att inse att han är på väg att blir en stor kille nu vår lilla kille. På väg mot att bli en stor kille som vet att han nästa gång han fyller år fyller 3 år och månaden som han fyller år i heter maj månad. 
 
Ett minne blott...
 
 
 

Bamse i tjuvstaden

Idag har vi haft en sån härlig och lite smålyxig söndag tillsammans. Bara dagens sovmogon och den lugna starten är ren och skär lyx i sig. Man njuter och stoppar den känslan långt in i hjärtat lääänge. Bestämde oss för att gå på bio idag och se bamse i tjuvstaden. Så blev det, först lunch på O´learrys och sedan Bamse på bio. 
 
Verkligen hur mysig dag som helst! Philip har längtat och laddat inför denna bamse film efter att ha sett den på trailer ett par gånger. Han satt som ett litet ljus och i mellan åt så höll han händerna för ögonen. Sötunge!
 
 
 
 

Inte en helt vanlig syn

Klockan är 8.30 och jag ligger under filten i soffan och kikar på nyhetsmorgon. Tänkte förbereda frukost snart men gruvar mig lite då det står en proppfull maskin med ren disk och väntar också. Grabbarna dom är hemma dom också och hör å häpna, ligger och SOVER! Båda två snarkade så jag hade svårt att somna om. Tror aldrig det hänt innan att jag kliver upp medan dem båda fortfarande sover! Lite lyxig egentid en stund så här på morgonen är inte fel:-) 




Lördag 25 Januari

Åh, vi har haft en så härlig familjemorgon tillsammans denna lördag. Långfrukost och bara vara i pyjamas, sång och dans uppträdanden av Philip. Underbart! Det är så härligt att starta dagen riktigt segt och bara mysa tillsammans. På tal om sång och dans, nu i februari så startar Philips lördagsaktivitet i funky kidz och då kommer det deffinitivt bli en hel del dans, rörelse och gympa på lördagar. Ska bli skoj med en "fast" grej som han har varje vecka och jag både tror och hoppas att han kommer tycka att det är jätteskoj!
 
Just nu är grabbarn iväg på lite ärenden och jag lyxar med egentid hör hemma. Har precis tagit en långdusch, gjort och hallonsmoothie och slgit mig ner i soffan. Nu kom visst ett sms om att grabbarna stax är på ingång och är sugna på lunch. Bäst att kika om det finns något att förbereda ;-)
 
 
 
-"Jag MÅSTE ha mina glasögon på mig när jag läser tidningen", sa Philip i morse. Inte alla som läser tidningen med solglasögon på sig. Sötunge!!
 

Kappahl tummen upp!

Nyheter börja trilla in och visst är det lite skoj att surfa runt och speciellt spana på barnkläder. Vet inte vad det är som gör det så himla roligt med just barnkläder.Men roligt är det!
Här är några fina från kappahl som gärna skulle få flytta in i Philips garderob.
 
 
Det är både skönt, praktiskt och ekonomiskt men ibland också lite tråkigt då behovet av kläder inte är alltför stort just nu. Det har inte hänt så mycket på storleksmässigt så fortfarande så hoppar han lätt i 92 men även vissa 86:or. 
 
 
 
 

På benen igen

Det är en ihärdig och långvarig förkylning som bitit sig fast om mig. Igår var första dagen på en vecka som jag kände att det var okej att såt på benen igen. Även om näsan fortfarande rinner och jag känner mig förkyld så känns det överlag bättre i kroppen. 
 
Så idag blev det en tur till jobbet, trots ledig dag. Philip gjorde såklart mamma sällskap och det blev ett rätt roligt besök på mammans jobb. Himmelriket för en 2 1/2 åring som älskar alla som har med maskiner att göra. Traktorer, grävmaskiner, plogbilar, flygplan och brandbilar. Mammans ärende på jobbet vara den årliga hälsokontrollen och Philip var såklart med och höll mamma i handen medan doktorn undersökte. En godkänt stämpel och fritt fram att arbeta ännu ett år. Mest spännande var nog när vi gick runt och kikade på brandbilarna och som avslutning på det hela så blev det en åktur med stora brandbilen. Behöver jag ens skriva att det var en ganska så nöjd liten kille då!?:-) Såklart så tänkte mamman inte alls på att använda sin kamera så därav noll bilder. 
 
Nu sover Philip och jag dricker en kopp te i lugn och ro. Om en liten stund, snart så ska jag ta tag i den där disken som väntar på att komma ur och i diskmaskinen. Först lite vila medan lugnet infinner sig;-)
 
 

Baciller

Det är lördag och jag borde egentligen befinna mig på jobbet och endast ha få timmar kvar till hemgång. E och Philip dom är lediga och njuter av lördagen dom. Snön kom i natt så efter frukost så klädde dom på sig, packade fika i ryggsäcken och tog snowracern till pulkabacken. Men här ligger jag, i sängen under täcket och har så gjort sedan 9 igår kväll. Vet inte vad jag gjort för ont men nu i nästan en vecka så har kroppen slgit bakut, halsen och huvudet likaså. Början av veckan var skit, kände mig en aning piggare i torsdags och vågade mig på att jobba igår. Men det straffade sig igår eftermiddag när jag kom hem och hamnade huttrandes under filten igen.
 
Så just nu är det nästan så att jag ligger här och tycker lite synd om mig själv. Varken vill eller har tid med det här. Jag lyckades dock se en film alldels nyss. Det är inte ofta jag får för mig att kolla film helt ensammen och dessutom utan att somna. Såg filmen "Safe Haven". Åh, Vilken film! Precis i min smak och den var såå bra!
 
 
 
 

Jullovet lider mot sitt slut....

Så är det snart dags för oss att kastas in i vardagen och den normala karusellen med allt vad det innebär. Lite skönt att komma in i rutiner igen. För visst har det varit lite si och så med dessa under jullovet. Det har varit jullov på alla sätt och vis. Veckodagar har inte funnits, sena kvällar, långa och segstartade morgnar, sovmorgnar, aktiviteter, god mat och dryck. Ett jullov med total vila har det även varit. Tror dock att alla tre är väldigt nöjda över det fina jullovet som vi fått ha tillsammans!
 
Imorgon är jullovet slut för min del och jag nästan längtar eftersom att det för mig innebär träning imorgon igen. Hoppas bara min hals håller sig i schack. Just nu har jag precis druckit en stor kopp te med massa honung i för att lindra. Inte bra, inte bra!
 
Grabbarna får njuta någon dag till innan det är dags för dem att komma tillbaka i vardagen. Jag har turen att få mjukstarta med kvällspass så först ska jag ha en mysig förmiddag tillsammans med min familj!
 
 
Årets först står på bordet. Jag älskar tulpaner och det är något speciellt med just den första buketten man sätter på bordet efter julen är borta. 

2014

Brukar alltid summera året som gått på något vis. Sedan Philip kom till oss så började genast tiden och åren att springa iväg. Ett år går så himla fort och sedan jag blev mamma så har jag aldrig mått så bra och haft så mycket glädje som Philip ger oss. Det går inte en enda dag utan att man skrattar och glädjs åt något. Så dom två åren som gått nu med barn har lätt varit dom bästa åren i mitt liv att spara i minnet och hjärtat. 
 
2013 blir inget undantag! Även om just detta år är ett år det ägnats stor del av tiden åt jobb och hämtning/lämning på förskolan. Ett evigt pusslande och mycket vardag. 2013 startade vi grymt bra då vi började året med 2 veckors semester i Thailand. Sedan kom våren och vi på allvar kom in i vardagen med jobb/dagis. Sommaren kom och vi hade en lång och härlig ledighet tillsammans. Det blev lite resande runt i Sverige, besökte familj och vänner och hade en jäkligt bra sommar tillsammans! Hösten kom och vi kastades in i vardagen igen. Tiden innan jul detta år var speciellt med en 2 1/2 åring som är väl medventen om jul, sjunger julsånger, väntar och längtar efter tomten, är med och bakar både lussebullar och pepparkakor. En otroligt mysig tid fram till jul. Det var bara det här med vädret som drog ner oss. Hela hösten har det varit mörkt, plusgrader och regn. Inte en gnutta snö så långt ögat når fram tills vi fick åka till fjälls och fira jul. Så hösten hör inte till den bättre i mitt liv. En lång och tungrodd höst har det varit.
 
Nu vänder vi blad och ett nytt orört år ligger framför våra fötter. Det känns alltid lika fantastiskt att inte veta vad tiden har att erbjuda. Men att 2014 kommer att bli ett bra år, det är jag helt säker på ;-)
 
Just nu smyger vi igång detta år med ännu mer ledig tid tillsammans. Så skönt och mysigt att bara få vara med varandra. Igår hade vi en riktigt hemmadag, eller jag rättare sagt. Grabbarna åkte till Uppsala och badade medan jag var hemma och städade bort julen. 
Idag fick det bli biomys till Emil i Lönneberga. Man får hitta diverse aktiviteter när det inte direkt är läge för utomhusaktiviteter så som pulka/snowracer eller skidor. Så bio kändes ypperligt när det är 4 grader varmt och regn ute. 
 
Förväntansfulla barn innan Emil i Lönneberga börjar. Festis och popcorn är ett måste på bio ;-)