Barnmorskebesök

Barnmorskebesök på mödravårdcentralen idag stod på schemat. Fina underbara hjärtljud, bra blodtryck, inget protein i urinen. Såklart känns det skönt att kunna bocka av ännu ett bra besök och snart ännu en vecka♥
 
 
Från och med nu så blir det kontroller en gång i veckan. Mycket spring blir det, men helt klart värt det! Känns jätteskönt att ha stenkoll på alla värden och lilla bebis denna gång. 
 
Vi har även börjat fixa lite här hemma. Små kläder i minsta storlekar är nedplockade från vinden, tvättade och ligger numera "redo att användas". Jag har även påbörjat en bb-väska som inom kort kommer att finnas redo här hemma. Själva väskan känns faktiskt viktigast av allt. Sedan känns det faktiskt väldigt skönt att ha allt en bebis behöver hemma redan. Allt är sparat sedan Philip och det känns skönt. 
 
 

Återhämtning

Måndag, igen. Ännu en helg ligger bakom oss och framför oss väntar en kortvecka med endast 3 dagars jobb. Tänk att vi är inne i sista veckan i Maj nu. Helt galet! Maj månad har gått så otroligt fort!! 
 
En bidragande orskak till det höga tempot genom maj månad skulle jag tro är att vi haft besök varje helg sedan april månad. Helgen som var var den första helgen vi var själva och inte hade fullt upp. Eller jo, fullt upp var det ändå kan man säga. E har haft fullt upp med svensexa planering och i lördags så ägde den rum. Så det är rättare sagt jag och Philip som varit hemma och haft en skön helg tillsammans. Igår kväll så kände jag att just den här helgen nog var väldigt välbehövlig på alla sätt och vis. Bara få vara hemma, göra allt i sin egen takt. Såklart har alla besöken varit väldigt trevliga och såklart uppskattade. Men det blir ändå ett annat tempo m.m. 
 
Så igår kväll var första gången på länge som jag kände mig PIGG och UTVILAD en söndag. Härligt att känna så faktiskt! Det har bjudits på riktig sommarvärme hela helgen. Vi har hängt ute från morgon till kväll. Badat, lekt och njutit av solen. Jag känner mig dock inte helt bekväm med värmen, för fyy vad jag svettas lätt just nu och tycker det blir lite för varmt mellan varven. Men jag skall inte klaga. Det är en underbar tid vi befinner oss i och Sverige är faktiskt som allra vackrast just nu. Det är JUST det HÄR som jag längtar efter under vinterhalvåret. Ljuset, grönskan, blomning och värme. Bara en sån sak att det är ljust när man lägger sig om kvällen och ljust när man kliver upp på morgonen. Härligt härligt!
 
 
Vi avrundade helgen på bästa sätt kan man säga. Hela familjen var ute, en stund kvar innan självaste elitloppsfinalen sändes på tv. Planen var att vi skulle gå in och kika på finalen. Men så helt plötsligt så vill vår nyblivna 3 åring cykla. Inget konstigt med det, men det har gått lite trögt med själva trampandet tidigare. Vår lilla kille har liksom inte riktigt nått fram till tramporna. I alla fall inte på 3 hjulingen då dom sitter längre fram. Men så igår så sätter sig ungen på 3 hjulingen och CYKLAR!
 
-"Mamma, pappa Titta jag är stor nu, jag kan cykla!!"
 
Vi cyklar en sväng och glömmer bort det där elitloppet (som var så viktigt). Sedan cyklar vi hem och byter cykel. Vi testar den stora nya riktiga cykeln istället. Och ungen cyklar även på den. Det värmde i mitt och E:s hjärta att se någon vara så stolt och glad över att äntligen ha "knäckt koden" över hur man trampar. ♥
 
 

Vecka 27

Igår klev vi in i vecka 27. Idag 26+1. Varje vecka nu andas jag ut en aning. Chanserna ökar och det känns lite som att jag går runt och väntar på att något ska hända. Eller ska det fortsätta rulla på så här nu i sommar? 

Jag mår bra och jag hoppas bebis också mår bra! Dock fick jag känna på igår att det inte är lika enkelt att vara hemma själv en hel dag med Philip. Värmen gjorde säkert sitt till. Men 100% energi är svårt att leverera. Jag orkar inte. Känner mig otymplig och osmidig när det ska upp och ner till golv/mark då vi leker. Hoppa studsmatta går också bort. Så det var en fröjd för både mig och Philip när E kom hem igår eftermiddag och tog över. 

Tur det vankas sommar och vi är lediga tillsammans under lång tid. 




Idag väntar ännu en dag solo för mig och Philip. E är borta på svensexa hela dagen. Men det blir ännu en dag med strålande väder och vi får besök av Amanda, Wilma och senaste lilla nytillskottet! Så vi får nog en mysig dag! 

Vilken dag!

Idag var det inte helt fel med ledig fredag! Blå himmel, strålande sol och jag har inte kollat tempen under dagen. Men det har varit VARMT!! 

Jag och Philip har hängt här hemma. Typ det enda som jag orkade i denna värme. Vi har lekt och badat hela dagen! 


Startade med frukost ute i morse. Tror det var den första för detta år!? 

Imorgon väntar ännu en dag och ryktet säger att vi har 27 grader att vänta oss. Underbart! 

Just nu ligger jag och E i varsin del av soffan utomhus och ska kolla serie. Det är fortfarande varmt ute och jag älskar verkligen just den här tiden hemma i Sverige! 





100 dagar kvar!!

Idag är det 100 dagar kvar till lillebror är beräknad! Tvåsiffrigt strax känns som nedräkning. Nu återstår bara att se om det verkligen är 100 dagar kvar eller om det till och med är mindre. Eller mer. Känns lite skrämmande om det precis som med Philip innebär betydligt mindre dagar. 




Vila!

Så skönt, bästa myset tillsammans med min fina lilla älskling! Som jag älskar dig!! 


Undra om jag någonsin kommer kunna se mig mätt på dig min fina son! Känslorna till sitt barn är obeskrivliga! Funderar och tänker på hur det kommer kännas och bli när vi blir en familj på 4. Så svårt att föreställa sig hur man ska kunna älska en till liten person lika mycket! Häftigt! 
En stor omställning för dig min son att bli storebror, jag lovar att vi ska göra vårt bästa för att omställningen inte blir allt för stor för dig! Tänk att det just nu är sista tiden vi någonsin är en familj på 3. Vi ska ta tillvara på den här tiden på allra bästa sätt! 

Med all rätt!

Det regnar och är halvmörkt ute idag. Rätt skönt faktiskt och just idag känns det inte alls fel. Då känns det helt rätt att fika, tända ljus och se på Emil i Lönneberga efter dagis! 


Hmm, det dröjde inte många minuter efter vi fikat innan min lilla älskling snarkar! Kanske ska passa på att göra honom sällskap!? Mysigt! 




Sommarkänslor!

Denna helg har nog dom flesta fått smaka på riktiga sommarkänslor! Underbart! Vi har dessutom haft besök hela helgen av E:s bror med familj. Philip hade längtat länge efter kusinerna. En riktig toppenhelg har vi haft tillsammans. Fint väder, god mat, massa lek och bus. En sväng på naturhistoriska musemuet blev det igår, men sedan har vi tagit tillvara på det fina vädret. 
 
 
Alltid jobbigt att säga hejdå när någon åker hem. Philip tyckte kusinerna kunde stanna hos honom. En tur till lekparken med lunchpicknick i solen innan vi cyklade hem igen och tog fram poolen för första gången detta året.
Philip har badat, plaskat, haft vattenkrig medan mamman försökt slappa i solstolen. Helt fantastiskt väder har det bjudits på och vi har haft en sådan härlig helg som nu strax är till enda. 
 
 
Philip somnade innan han kom upp till sängen ikväll. I tid också, tror klockan var strax innan 19. Skönt! Jag har plockat i ordning här hemma, städat av och förberett inför kommande vecka. Så nu känns det skönt och vi ska nu krypa ner i sängen och kika serie resten av kvällen. En tidigt kväll för hela familjen känns välbeöhvligt!
 
 
 
 

Välkommen vecka 26

Nu börjar faktiskt veckorna gå fort på riktigt! Vecka 26 är här och jag är 25 fullgångna veckor. Det har varit mycket fokus på lillebror denna vecka. Både ultraljud, lyssna på hjärtljud samt att han gör sig ordentligt påmind, speciellt om kvällarna. 


Känner faktiskt väldigt pigg just nu!! Magen växer som bara den. Minns inte att jag hade en sån här mage med Philip över huvud taget. 

Storebror sjunger gärna för magen och frågar ofta när lillebror kommer. 

Förskolansdag och helg!

Idag 15 maj var det förskolansdag! Det innebär sång, fika, vernissage följt av gemensam fixardag ute på gården. Massor av stolta föräldar var där och såg sina barn sjunga sånger med sina kompisar. Vi hade själva en förväntansfull liten kille. För honom var detta en stor och efterlängtad dag. Han hade väntat hela dagen på att mamma och pappa skulle komma. Satt med kompsarna och blev så stolt när han såg fick syn på oss bland alla mammor och pappor. Såg nästan gråtfärdig ut där han satt, fast väldigt glad. Mammahjärtat svämmar såklart över totalt och nästan så det var svårt att hålla tårarna borta. Graviditetshormoner?
 
 
En stor dag för en 3 åring på förskolan idag♥
 
 
Kvällen har vi ägnat åt veckostädning, så nu tar vi helg här hemma. Eller nästan i alla fall. Jag och Philip tar helg och har en ledig fredag framför oss tillsammans! Sedan kommer nästa gäng med besök i helgen. E:s bror med familj kommer och vi ser fram emot helgen! Någon längtar väldigt mycket efter sina kusiner! Ser att vädret äntligen vänder lagomt till helgen också, så tummen upp på det med;-)
 
Nu kallar sängen för länge länge sedan! Jag har nog gått på liiite för hårt idag, känner nu att kroppen skriker nej neeej neeeej!! Tur vi är lediga imorgon och kanske kan ta det lite lugnare:-)
 
 
 

Specialmödravård

Man kan tro att jag inte gör annat än att springa på kontroller, lite så känns det också. Igår ultraljud och notch mätning. Idag läkarbesök hos specialistmödravården. Även idag så verkar allt helt OK! Så skönt!
 
Hjärtljud: 145
Blodtryck: 120/60
 
Läkaren kollade igenom gårdagens ul, vi pratade lite om framtiden och var gång vi gör det så blir jag på ett vis påmind om vilka risker det finns att vi hamnar där vi hamnade sist. Fortsatt 50% sjukskrivning och precis som tidigare så är ordern ta det lugnt, vila mycket. Fick nya tider för nästa kontroll och nästa ultraljud. Skönt att vi är under kontroll jag och lillebror ;-)

Ultraljudsundersökning!

Idag har vi varit iväg för att få hälsa på vår lilla skatt där inne i magen♥ Ett normalt ultraljud där allt kollades noga, kollade så att alla flöden osv. såg bra ut. Det gjorde det, tack och lov! Lillebror mår bra och växer som han ska. Några procent mindre än "normalkurvan" och uppskattas att idagsläget väga ca.700 gram. 
 
Så himla mysigt att ännu en gång få se vår lilla skatt! Det blir så verkligt var gång man får lov att kika. Även om han nu gör sig påmind genom sparkar och buffar varje dag. Men just känslan att få ligga och kika på varje liten rörelse där inne är helt fantastiskt. Hickade, spretade med fingrarna, sparkade, vevade med armarna. Åhh, så mysigt♥ 
 
Åh, vad vi längtar efter dig nu lillebror! Även om det dröjer länge tills vi ses så är du redan så oerhört älskad!!
 
Vi fick med oss en bild hem. Ser ni honom? Han ligger med armen för ansiktet, man ser klart och tydligt armen, handen, ögonen, skymtar näsan som gömmer sig bakom armen och även munnen ser man. 
 
 
 
 

Måndag!

Nu tycker jag faktiskt det får räcka med detta trista vårväder. Ge oss lite värme och sol igen, Tack! Dagarna springer förbi och vips så har ännu en helg passerat och vi tar steget in i den nya veckan. 
Vi hade ännu en helg med besök och denna helg var det farmor och Jan-Åke som var på besök. Jag tror visst även att det går ännu fortare dom helger som man träffar nära och kära. Konstigt det där;-) 
 
Måndag idag och en ny vecka. Det blir en vecka med jobb, förskola och för min del två sjukhusbesök. Sedan knackar helgen på igen och ännu en helg med besök väntar oss. Just nu laddar jag om batterierna under filten i soffan. Tvättmaskinen går på högvarv och om en stund ska jag hämta hem min lilla prins från dagis. Han har beställt hämtning med mammas cykel idag, så bäst att jag inte tar "fel" idag. 
 
 
 
Glad kille ute i regnet igår med nyinköpta stövlar och paraply. Förhoppningsvis så slipper vi använda dessa alltför ofta i sommar. Men det är alltid bra att ha, både paraply och stövlar. Kan man gissa vår sons favoritfärg för tillfället tro?? Stövlarna valde han själv igår när vi besökte lekmers nyöppnade butik i Barkaby. Ett par gröna crocs, hur lätta som helst och verkar supersköna. Läste också att dessa fått bäst i test. 
 
 

Biblioteket!

Hade visst lovat busstur till biblioteket idag. Så även fast regnet öser ner här idag så fick vi lov att klä på oss och gå till bussen. Jag försökte locka med bilen istället, men det funkade tyvärr inte. 



Så mysdag med bussåkning, låna böcker och fika gofika fick det bli idag.





Lilla du!

Vi längtar efter dig! Storebror berättar att när du kommer så ska han hålla i dig och mysa med dig! 




Vecka 25

Ny graviditetsvecka idag. Vecka 25, 24+0 och vi har passerat den "magiska" gränsen. Ett litet mål är alltså passerat. Nästa mål nu är att komma till v.29+2.





Jag går fortfarande på halvfart och tänker på att försöka vila. Gör jag inte det så påminner kroppen mig rätt så snabbt. Vilket är frustrerande ibland, speciellt när jag redan går på halvfart och tar det så lugnt men ändå säger det stopp ibland. Det som är frustrerande är att inte kunna gå på för fullt. Jobba fullt, träna och ha energi över till annat. Så som det brukar vara. Men jag ska inte klaga. Jag verkar må bra och bebis verkar också må bra! Det är viktigast!

Längtar nu till på tisdag då det är dags för ett nytt ultraljud. Vi ska få hälsa på vår bebis ännu en gång! Samtidigt är jag sjukt nervös inför vad som kan sägas. 



Godmorgon lediga fredag!

Åh, hur underbart! Det är fredag, jag och Philip är lediga tillsammans! Det var evigheter sedan vi hade en vanlig dag lediga ihop bara han och jag. Vaknade klockan 7 och nu ligger vi under varsin filt och ser på Bollibompa! 

Det är grått ute och dagen är oplanerad. Vi hittat säkert på något. Just nu är det bara skönt att bara få vara! 

Som jag längtat och saknat dessa dagar! 



Och vet ni, jag dricker min första kopp kaffe på flera månader!! Kände en anings kaffesug komma krypandes i morse. Så jippi, kanske är jag påväg att bli normal igen!? ;-) 





Tofflor!

Mysiga (fina) tofflor - check! 
Denna gång så ska jag ha en bb väska redo här hemma, så oavsett om det blir en repris eller ej så vill jag ha mina saker med mig. 
Här är min början... Ett par sköna tofflor! Med 6 veckors erfarenhet från sjukhusvistelse så vet jag att tofflor är ett måste. Då fick ett par svart och vitspräckliga (skitfula) "foppatofflor" duga. Var det bästa vi kunde få tag i där och då. Denna gång blir det dessa... Mjuka, sköna och lite fina är dom också! 




Besök hos barnmorskan

Barnmorskebesök idag för att checka av mig och lyssna på lillebror. Alla värden fortfarande väldigt bra och det känns såklart enormt skönt att få bekräftat varje gång jag går dit. Såklart även skönt att få lyssna på dom små svischande hjärtljuden, lika mysigt varje gång:-) 
 
Så allt var OK och jag äter fortfarande inga järntabletter.  Jag hade ett ordentligt "förråd" vid inskrivning och fortfrande bra värden så här långt. Så min trötthet beror nog på något annat för tillfället.
 
Har precis ätit lunchen här hemma nu, rester från gårdagen. Födelsedagsbarnet igår önskade sig en grön soppa till middag. Tänk vilket bra val han gjorde! För mums så god den blev soppan och extra mumsigt var det idag att få soppa till lunch. Nu ska jag försöka vila lite innan det är dags för hämtning av lilleman. Mitt halsont har brutit ut i förkylning och jag känner mig otroligt trött och sliten. Önskar så jag hade energi över till en uppfriskande promenad nu istället men jag måste försöka lyssna på kroppen istället så soffan, fil och kudde sista timmen innan dagis får bli en plan istället.
 
Samt lite lyxfika efter lunchen. Chokladbollar och ett glas med vitamindryck!
 
 

Det är jobbigt att fylla 3 år!

Helgen och födelsedagen tog ut sin rätt igår kväll tror jag visst. Vi hade en sååå nöjd och glad 3 åring hemma hos oss exakt hela dagen, ända fram till det verkligen var godnatt! 
Från en sekund till en annan... Medan tandborsten hämtades så hann födelsedagsbarnet somna på 2 sekunder med kläderna på i soffan. En så glad 3 åring hela dagen och vips så sov han och vi fick bära upp och stoppa om vår nyblivna 3 åring i sängen! Älskade unge!!!




Philip 3 år!

Idag är det ingen vanlig dag, idag är det vår fina killes födelsedag!! Grattis finaste älskling på din 3 års dag! 




Tänk vad fort 3 år kan gå! Helt otroligt!! Det är så mycket som hänt under dessa 3 år och varje dag förgyller du våra liv!! Det är så mycket känslor som bubblar inombords just den här dagen. Tänk om vi vetat då att det skulle gå så här bra:-) 



Snart en 3 åring i huset!

Vilken helg vi har haft med långhelg och allt. Det började med att vi hämtade mormor på tåget i torsdags och medan E jobbade i fredags så hade mormor, Philip och jag en mysdag tillsammans. Vi var ut och flängde, roade oss med shopping, myslunch och gofika. Fredagkväll anlände morfar och "Bullen". Lördagen började med avslut på funkykidz för min och Philips del och avslutades med grillning och god middag. 
 
Så idag så arundande vi helgen med lite försmak på morgondagen. Med släkt utspridda över hela Sverige så får man passa att kalasa när tillfälle ges. Så idag firade vi morgondagens 3 åring med tårta och paket. Ett litet kalas med mormor, morfar, Meja och Max blev det. Har nog aldrig skådat en sådan lycklig kille i mitt liv som idag! Det värmer i hjärtat över att se hur glad han blev. Gladast blev han när han fick syn på lekstugan som stod ute på gräsmattan i morse tillsammans med traktor och vagn. Näst gladast blev han sedan när Meja och Max kom. Så lycklig över att få äta tårta med sin kompis♥
 
 
 
Det var tur vi hann med att fånga ögonblicket när han får syn på lekstugan på film, för jag aldrig sett någon bli så fruktansvärt GLAD någongång! Helt överlycklig!!
 
 
 
 
En Emil i Lönneberga tårta har länge stått högst upp på önskelistan så det var bara för mamman att försöka leverera efter bästa förmåga:-)
 
 
 
 
Fika med bästa kompisen♥
 
 
 
 
Det var en mycket mycket nöjd blivande 3 åring som somnade ikväll! Helt slut efter en härlig helg och en fantastisk dag med kalasande hela dagen. Även om inte alla är på plats fysiskt och inte minst i morgon på självaste födelsedagen så tackar Philip ödmjukast över sina fina presenter som han fått!! Det värmer i mitt och E:s hjärta över att se hur glad och lycklig han är!! Så tack snälla snälla alla våra nära och kära!! ♥♥♥
 
 
 
 

Vecka 24 imorgon!

Snön hälsade på oss när vi vaknade i morse. Vi har haft en lugn start av denna nya månad. 1 maj och nu är det verkligen en riktig vårmånad. Även om man inte riktigt kan tro det just nu. Ser fram emot denna månad då mycket roligt händer!

Nu ska vi strax sätta oss i bilen för att åka och hälsa på familjen Bodin. Var evigheter sedan vi sågs så det ska bli riktigt roligt:-)