Sjukvårdens tecken!

Andra dagen i rad var jag upp innan 6 imorse och tränade. Det håller i sig! Även denna dag har varit toppen. En dag med sjukvård. Mycket intressant! Även om jag måste erkänna att jag gillar brandteori lektionerna bättre. Har lite svårt för sjukvården. Inget yrke jag skulle inrikta mig mot. Men det är alltid bra att ha lite kött på benen:-)

Har haft en form av gemensam fys nu på eftermiddagen. Alltså pass nummer 2 för dagen är avverkat. Känner mig fantastiskt nöjd:-) En liten powernap blir det nu innan middagen serveras runt 18.30. Ikväll blir det för övrigt hockey. En match som spelas i Väsby. Väsby hockey möter !?. Har inte så bra koll mer än att laget som jag kommer hejja på har gröna tröjor! Har lyckats lura med mig Titti som sällskap, undra om hon vet vad jag släpar med henne på;-)




En ny upptäckt!

Imorse upptäckte jag ytterliggare en exklusiv sak som jag har i mitt lite finare rum. Hittade nämligen tofflor och morgonrock. Vilket inte finns i dem "vanliga" rummen. Så imorse klockan 05.50 studsade jag upp ur sängen, hoppade i morgonrock, tofflor och tog hissen ner till poolen. Simmade ett X antal längder fram och tillbaka i 30 min. Tappade räkningen rätt snabbt eftersom poolen inte är speciellt stor. Man hinner inte med allt för många simtag. Men skönt var det, kände mig riktigt pigg och vaken när det var dax för frukost vid 7 tiden. Detta ska jag försöka fortsätta med resten av tiden här. Det ingår i mitt "nya" liv med ett morgonpass här nere:-) Imorgon blir det löpning....

Snön ligger fortfarande kvar dock har kaoset minskat. Såg en trakor som låg i diket på väg från lunchen idag med. Stackars Stockholmarna måste ju ha fått en chock när dem fick så här mycket snö:-)

Det har varit en lång dag idag som startade kl.8 imorse och avslutades kl.20.30 ikväll. Tisdagar är det nämligen kvällstjänst. Så en hel del teori har bankats in och repeterats samt en hel del praktiskt. Herregud jag är inte van att sitta still en hel dag så här  vid skolbänken. Även om jag är helt inne och med på vad som jag ska lära mig och kan det redan så får jag koncentrera mig på att sitta still. Jag är värre än en 3 åring vid en samling. Imorgon har vi en dag med endast teori. En dag i sjukvårdens tecken. Ska bli väldigt intressant och roligt:-) Men för att göra av med lite energi krävs träning innan frukost. Nu vill huvudet och ögonen vila, kroppen känns rätt nöjd. Sängen kallar på mig! Ska bli skönt och krypa ner efter några timmars bastande, relax och några öl. Säger tack för idag & godnatt!

BRS

Nu är vi på plats, veckorna som väntar är äntligen inledd! Började imorse vid halv sex när vi klämde in oss i bilen och började köra i snöstorm och mörker ner mot huvudstaden. Det tog sin lilla tid, men ner kom vi. Endast 40 min sen. Det var helt okej med tanke på att vi hade andra från vårat gäng som var flera timmar sen. Trodde vel aldrig att det kunde komma så här mycket snö i Stockholm! Känns som om vi kommit till fjällvärlden. Känner mig rätt hemma:-) Nu har jag 3 veckor framför mig med massor av spännande utbildning inom brand och sjukvård. Ska bli 3 sjukt roliga veckor! Även om jag är super trött och var redan trött imorse då vi åkte så är jag mer än nöjd med dagen.

Har efter dagens kursslut och inledning tränat, ätit god middag och haft barhäng med gänget. Man kan ju undra vad jag gör på rummet klockan 21!? Enormt trött som sagt, har tänkt att jag ska kliva upp innan 6 imorgonbitti och gå ner för att simma innan frukost. Lovade mig själv att från och med idag börjar mitt "nya liv". Ska köra stenhårt nu med bra kost och träning. Tänkte skippa alkoholen, men det sprack redan ikväll. Efter helgens bravader kan det behövas. Efter en vecka med förmiddagar på jobbet så hade tröttheten slukat sig över mig redan i fredags. Bet ihop och höll mig vaken med hjälp av vin hela fredag kväll en bit in på natten. Upp rätt tidigt på lördag med. Fixa och dona inför vår invigningsfest av badtunnan på jobbet. En mängd alkohol intogs och söndagen var minst sagt en pärs. Insåg på söndagkväll att jag inte tvättat, packat eller fixat inför dessa veckor. Var uppe halva natten och fixa med tvätt, packning mm. Behöver jag säga att jag var trött när jag ramlade i säng vid 1 i natt? Och ännu mer trött vid 4.45 imorse!!
Helgen har hur som helst varit toppen, en fantastisk rolig helg med enormt trevliga människor! Har en hel del bilder att lägga upp. Men bilderna får vänta, orkar inte ikväll.

Måste bara inflika med att jag fick en liten surprise vid incheckning på hotellet. För ett år sedan när vi var här fick jag tåv typer av poäng-/guldkort. Så tjejen i receptionen uppgraderade mitt rum och istället för som alla andra som bara har en vanligt enkelrum så fick jag i och för sig en vanligt rum jag med. Men jag fick ett dubbelrum. Istället för dusch fick jag badkar. På kuddarna låg det chokladbitar och istället för en vanligt vattenkokare en espressomaskin. Ett litet lyxigare rum med andra ord. Så nu tror jag att jag ska krypa ner i min feta säng, äta en chokladpralin och läsa lite tidning.

Adjö!

Confused!

Veckan har hunnit ikapp mig med en racerfart! Tur jag hade min lediga måndag för tisdagen och onsdagen har varit jobbiga. Dels dagar med arbete, övning och träning. Men framför allt behöver min hjärna vila en stund nu. Det är något som sker och händer som gör att mina tankar snart exploderar. *shit*

Gjorde pappa sällskap hem efter jobbet idag och käkade middag med honom. Hade tänkt hinna träffa både sophie, Angelica och hinna kika på hoppträningen. Men  icke! Jag behöver egentid, min hjärna behöver vila! Tankarna måste få rensas. Annars överlever jag nog inte denna vecka. Ska värma på lite äppelpaj sedan gårdagen, mysa ner mig under soffan och kika på "bonde söker fru". Klockan nio ikväll är det nog sedan totalt släckt och godnatt!!

Så passerade denna lediga dag

Härligt med en ledig dag. Synd att dessa lediga dagar springer ifrån en. Hade en rejäl sovmorgon i morse. Tror att halva dagen försvann i och med denna sovmorgon. Jag hann trots allt med en frukost/lunch tillsammans med mamma på charm ute i Birsta. Sympati shoppade för mitt eget välbefinnande också. Känns välbehövligt och bra för själen. Jag behövde det idag:-) Ett par svarta jeans på och en blus från vila. En svart tröja/tunika och ett par over nee strumpor från MQ. Kändes fantastiskt bra!

Är precis hemkommen från en kvällsfika nere på Waynes tillsammans med Yejka. Lyxade till det med en god chailatte och morotskaka *mums*. Plus en massa surr och uppdatering från deras resa i L.A och Vegas.

Känns som om jag hunnit med rätt mycket idag ändå, allt utom tvättstuga. Men det får jag ta en annan dag...
Nu ska jag kika på fotbollsgalan och ladda inför kommande arbetsdagar!

Ha en trevlig måndagkväll!

Arbetshelgen förklaras här och med avslutad!

Min sista arbetshelg innan jul är avklarad. Om jag inte räknar helt galet nu så kommer nästa helg som jag ska jobba bli helgen efter jul. Det betyder att det inte alls är speciellt långt kvar till jul:-) Det betyder också att utbildning skede 2 närmar sig med stormsteg. Arbetar endast kommande vecka, sedan bär det iväg ner mot storstaden i 3 veckor!!

Nu ska jag se slutet av filmen som visas på kanal 4 just nu. Filmen som visas är "Ladder 49". Har sett den på bio en gång i tiden och jag älskar filmen. Sååå himla bra!! Som den såpa älskare jag är så tänkte jag mysa ner mig med datorn nu för att kika på "Ensam mamma söker". Missade ju programmet ikväll. Tur att internet finns och att man kan kika på allt i efterhand!! :-)


Snööö!!

Det faller snö utanför mitt fönster. Snöflingor i form av lapphandskar. Det kommer och går mer eller mindre. En blandning av snö och regn. Men i skrivande sekund stora härliga snö flingor! Känner nästan en liten svag smula av julkänsla! *härligt*

Har precis bokat in lördagskvällen nu tillsammans med Linda. Vi ska laga till en god middag, surra och mysa tillsammans ikväll. Ska blir riktigt trevligt med en riktig myskväll! Har även världens sötaste lilla Julle här hos mig. Goproppen har bäddat ner sig i min träningsväska i hallen. Ligger o sover så sött:-)

Happy:-)

Oj, vad glad jag blev imorse när jag blev väckt av telefonen. Min sovmorgon gick i stöpet. Men vad gör det  när det verkar ordna upp sig med min lilla bil! Ibland ska man ha lite tur och flyt :-) Så nu känns allt mycket mycket bättre!!

Arbetshelgen är inledd. Har helgen inbokad på jobbet. Är nyss hemkommen därifrån och ska dit imorgon igen till kl.07.00. Tänker unna mig själv en liten myskväll i form av ETT halvt glas vin, ost, kex och idol. Ikväll blir det en tidig kväll! Ljusen är tänd över hela lägenheten, kex och ost på bordet. Glaset i handen och idol är i full gång

Adjö!!


- 1345 kronor

Så var man några lappar fattigare igen. Avskyr verkligen att lägga pengar på bilen!! Låter kanske inte så farligt dyrt, men de små summorna som ständigt återkommer blir till slut en stor. Det är bara det lilla felet som är fixat. Det stora återstår med en en summa som jag inte har en aning om. Jag shoppar hellre kläder mm än fixa bil för dessa pengar!


Lediga dag

Kändes inte riktigt som min lediga dag imorse när väckarklockan väckte mig vid 7 tiden. USCH så trött jag var!! Kallt var det ute med *brrr*. Var "sådär" skoj att åka iväg och lämna bilen. Blev en ofrivillig morgonprommis hem i kylan. Erkänner att det var skönt när jag väl var hemma igen. Hade planer på att sätta igång och städa här hemma då. Men vem städar kl.08.40 en onsdag morgon då man dessutom har ledig dag!!? Inte jag i alla fall. Kröp ner under täcket, slog på tv:n och myste en en stund.

Har träffat Linda idag! Det var på tiden, var super längesedan vi sågs. Vi har förbrukat några mysiga timmar med lunch, fika, massor av te och MÄNGDER av surr på Waynes. Super mysigt:-)

Nu faller mörkret sakta men säkert utanför mitt fönster, jag börjar bli lite orolig över att telefonen inte ringer. Nervös över hur det går med bilen. Bara jag får komma och hämta den nu innan kvällen. Jag har några timmars stalltjänst att göra idag med. Utan bilen kommer det inte alls att gå enligt planerna. Lugnar mig en stund till, annars ringer jag själv och frågar vad som händer och sker. Kanske ska fundera på någon middag så länge...


Myspys shoppingtur!!

Mystur med Sara ut till Birsta i etermiddag. Som vanligt när vi gör våra Birsta besök så ramlar vi inte hem förrän allt är igen bommat och klockan närmar sig nio eller halv tio på kvällen. Tiden rusar när vi strosar omkring! Ofta inhandlas det massor när vi är ute där. Ofta blir det både kläder, heminredning och flera gånger stora kartonger. Sätet brukar fällas ner så vi ryms i min lilla citra. Det har vid några tillfällen hänt att jag tackar gudarna att jag inte har en karl här hemma när jag ramlar in med påsar, kartonger, tavlor, möbler och lite mer påsar. *puh*  Vem som helst skulle få spader på mig! Alltså kan vi dra slutsattsen av att Saras F har ett enormt tålamod för hans flickänns shoppingbegär:-) En eloge till honom! Idag har vi faktiskt INTE storhandlat någon av oss. Bara lite små jox som var nödvändigt. Hade julklappar i åtanke, men ingen av oss hade några ideér för det idag. Vi får boka in en ny sväng! :-)

Känns som jag har gjort mitt för den här veckan! Känns som om jag gör helg nu. Har två härliga lediga dagar framför mig. Ska ladda rejält inför kommande arbetshelg. Tänkte starta morgondagen med bilverkstad kl.08.00. Fika och mys på stan tillsammans med Linda och även stallet, ridning står på schemat. Nu är det dax att plocka undan lite och förbereda för sängen. Är sjukt trött efter 2 dagars jobb. Det tar på krafterna att somna sen om kvällarna för att sedan kleva upp tre timmar senare. 7 timmars sömn på 2 dagar är på tok för lite för min del.


Glada besked:-)

Idag har jag fått höra en glad nyhet! Eller föresten TVÅ glada nyheter! :-) Den ena nyheten kom oväntat, plötsligt men ändå inte helt omöjlig! En glad nyhet som är en hemlis mellan mig och någon annan. Och mer än så kommer ni inte få veta! :-) Den andra glada nyheten för dagen är att det verkar som om det ordnar upp sig med mina försäkringsbekymmer! Har det inte fullt ut bekräftat ännu. Men det låter som om det verkar ha ordnat sig. Och där har jag en vän att tacka för det! Tack gumman för hjälpen!! :-)

Min vecka verkar börja bra. Har haft en bra dag på jobbet med. Till och med tränade innan hemgång. Sitter nyduschad nu och har precis ätit lite taco rester till middag. Nu är det stallet nästa. Och ikväll har jag lovat mig själv att inte klockan ska bli 00.15 innan jag släcker lampan!
 



                                              

(Bjuder på en bild sedan i somras från O´learrys med en smarrig irish coffé)


Farsdag!

Idag är det alla pappors dag. En dag att uppmärksamma sin far eller åtminstone göra ett besök/höra av sig till sin kära far. Det minsta man kan göra är att sända sin far en tanke. Själv åkte jag ut till Alnö för att besöka min älskade far. Köpt med mig en bok och lite lyxiga chokladpraliner. Men min pappa i ett nötskal så skulle han åka till jobbet tidigare än väntat ( Eller var tvungen att åka).Så en snabbkopp med kaffe hanns med innan han drog iväg. Boken hade han redan läst. Kvar blev mamma och jag. Mamma stått och gjort god gryta och bakat mumsig lingonpaj hela förmiddagen. Istället för firande av vår kära far drog mamma o jag till Ikea för att kika på kök och byta boken till pappa.

Nu har vi, mamma och jag avnjtutit god farsdagsmiddag. Nu väntar lingonpaj och kaffe till efterrätt. *mums*

Kvar på söndagens program står: Stallet. Mockning, skötsel och eventuell ridning av Cosmopolitan. Är hästvakt i en vecka nu. Kan inte bestämma mig bara om hon ska få en vilodag eller om jag ska trotsa mörkret och rida.

Hade en supermysig lördag, mysigaste lördagen på länge igår. Åt supergod middag hos Madde, mumsade smarrig efterrätt och drack himla gott vin. Surrade mängder av skit och hade en enormt trevlig och mysig kväll. När klockan var sådär närmare 1 på natten ringde jag en taxi. För ovanlighetens skull åkte jag taxi raka vägen hem istället för att åka på ner på krogen. Var en speciell upplevelse:-)

Nu ska jag äta efterrätt igen, lingonpaj kallar på mig!
Ha en trevlig och mysig söndag tillsammans!


ARG!!!!

Jag är så fruktansvärt jävla arg just nu. Så arg att jag skakar i kroppen. Så arg att tårarna rinner. Gjorde mitt bästa in i det längsta för att verkligen vara bestämd, övertygande och fullt beslutsam om att jag hade rätt. Finns något som heter "kunden har alltid rätt". När jag la på telefonluren brast det. Tårarna sprutade på mig.

Jag betalar sjukt jävla mycket på min bilförsäkring varje månad. Ha velat byta försäkringsbolag sedan ett år tillbaka. Till svar för ett år sedan fick jag "Återkom om ett år, 1 november. Då kan du byta". Har bitit ihop under ett års tid nu och glatt betalat mer än vad jag egetnligen borde. Nu när jag ringer och ska byta så verkar det inte vara några som helst problem. Fint! Tills jag ringer upp bolaget som jag vill bryta kontraktet med. Dem sparkar bakut totalt och blir skitsura. Jag är hela 6 dagar försen! Jag skulle ringt 6 dagar tidigare om jag velat byta. Försent, jag får inte byta eller avsluta kontraktet. Fucking jävla skit försäkringsbolag!!!! Nu är jag bunden ännu ett år till med detta jävla skitbolag. Så nu vette fan hur jag gör. Måste ringa upp bolaget jag vill ha igen och säga att jag inte kan teckna försäkring hos dem ännu. Vill ha alla försökringar samlade på ett och samma ställe. Ska det vara så jävla svårt!?

Nu hoppas jag på att några högre makter träder in och ändrar på det här åt mig. Jag själv behöver luft så jag får bort min skapliga irritation och huvudvärk.

Fantastiska torsdag!

Kan det bli bättre än att få känna att nu är det helg! Ledigt från jobb i 3 härliga dagar! Underbart :-) Nästan så underbart att jag räknade ner de sista timmarna på jobbet. Ville bara sluta jobba så jag fick träna och sedan göra helg. Men så ska man inte tänka för då händer det oväntade saker som t.ex. försening av flyg. Så blev det ikväll. Inte så mycket dock, men tillräckligt för att jag skulle få stanna kvar en timme längre på jobbet. Det positiva i det var att jag hann "snabb" träna mitt i all väntan på planet. Kastade om kläder och rusade till löpbandet. Toksprang 3,5 km, längre hann jag inte för jag skulle hinna duscha lite kvickt innan jag skulle jobba igen. Men skönt var det efteråt! Alla mina agressioner fick jag ur mig, sprang som en dåre på löpbandet medan jag stirrade in i väggen. Mp3:n på högsta volym och bra musik och lite onda tankar gör ibland susen:-)

Känner mig som en ny tillfreds människa nu. Jobbat klart för denna vecka, hann med träning ikväll trots försening på jobbet. Fått i mig gott te och lite kvällsfika nu. Helgen är upplagd och det känns skönt. Känns skönt att det väntar en lugn och stillsam helg! Behöver det. Har blivit lite för mycket av det goda sista tiden. Skallen ska få vila. Fredagen är upplagd med myseftermiddag och kväll tillsammans med kusin. Ska hämta henne efter skolan. Vi ska åka till stallet, mocka, rida och ta hand om Cosmopolitan. Kvällen tillbringas hemma i soffan med god mat och idoltittande kan jag misstänka. Så får jag nattligt sällskap här i min lya med. Lördag ska vi till stallet igen.  Mycket stall denna helg för ovanlighetens skull:-)
Just de, är bjuden till Madde på lördag. Middag, vin, surr och mys står uppskrivet. Dock gissar jag under lugnare former. Men man kan inte så noga veta, ändrade planer kan inträffa!

Ha en trevlig helg!

Nattligt inlägg!

Klockan är snart 01:00 och vad gör jag uppe nu kan man undra!? Det är inte så att jag är uppe "bara för att" så här en onsdagkväll efter en dag på jobbet och en kommande torsdag som väntar med jobb hela dagen. Jag har kört ett 12 timmars pass idag på jobbet. Slutade nu kl.00:20. Fick för första gången det här året skrapa rutorna då jag åkte hem. Temp mätaren visade -1, kändes  som -5 MINST!

Borde vara hur trött som helst nu, men inte då. Känns just nu som om jag skulle kunna fortsätta arbeta några timmar till. Är på G nu så här på kvällskvisten. Nästan så mina arbetskollgeor fick säga åt mig att gå hem. Mot mina principer när det gäller nattfika/nattmacka mm. Så sitter jag just nu med ett glas mjölk och en nattmacka. Sedan ska jag nog borsta tänderna och krypa tills sängs. Har en arbetsdag imorgon med, sedan är det helg:-)

Godnatt och sov så gott!!


Storhandla

Fungerar det verkligen att storhandla när man bor själv!? Jag ska göra ett seriöst försök nu att planera, förbereda och tillaga mat varje dag nu. Se till att middag och matlåda görs. Oavsett om jag jobbar förmiddag eller eftermiddag. Det är oftast då det spricker. Har jag eftermiddag sover jag gärna ut på morgonen, äter frukost o sedan jobbar. Kommer hem på kvällen och är mätt. Middag den dagen blir oftast restaurangen på jobbet. Så löper det på sådär veckan ut. Nu imorse fick jag nog, tomt i kylskåpet hemma. Inte ens mjölk så jag kunde koka gröt eller dricka te med mjölk. Ägg fanns det inte heller. Så direkt efter jobbets slut ikväll brassade jag till Ica maxi i birsta. "Storhandlade" hem en massa mat och fyllde frysen/kylen här hemma. Dessutom drog jag kundvagn!! Det värsta jag vet körde jag omkring med inne på ica. Annars bär jag alltid korg och fyller den så mycket jag orkar bära sedan handlar jag inget mer. Men idag har jag handlat hem massa mat. Så nu ska här lagas middagar och lunchlådor!:-)

Tror faktiskt jag ska börja redan nu ikväll. Ska laga lite mtalåda inför morgondagen så kan jag sova lite längre imorgonbitti:-)



                                                                 
 


Så var det dax igen

Ibland känns det verkligen som om tiden springer iväg. Vart tog min lediga helg vägen  någonstans!???? Hann inte med att blinka så var vi här igen. En ny vecka, ny måndag och nya tag som gäller. Helgen fanns här i tiden någonstans. Har hunnit med att gå ut och käka, hör och häpna TVÅ dagar i rad. I fredags blev det thai stället på trädgårdsgatan. Kommer inte ihåg vad det heter.. Väldigt god mat åt vi!!! Super! Lördagen väntade jobb några timmar över dagen. Till kvällen var bord bokat på Tandorii house. Blev allså en väldigt god middag även på lördag kväll:-) Som vanligt de senaste lördagarna under en tid så hamnade vi på Oscar innan det var klart. Hade en enormt trevlig kväll!! Mådde kanske som förtjänat igår, söndag. Inte helt oväntat var jag sjukt jädra trött igår. Visste knappt vilket ben jag skulle stå på, värkte i hela kroppen av trötthet. Känns något bättre idag. Har återhämtat mig och känner mig pigg och laddad för kommande vecka:-) Hade sovmorgon imorse, jobbat eftermiddag och tränat ikväll innan jag åkte hem. Skönt!

Sitter som bänkad hemma nu med tända ljus, en kopp te och apelsin samt kikar på premiär av den svenska versionen av "mannen som talar med hundar". Gillar sådana här program! Lutar åt att det blir en tidig kväll igen. Behöver mycket sömn som jag orkar med morgondagens pass 08:00 - 19:00. Brandövning först och sedan jobb i kontroll.

Ha en bra vecka!!