Strandhäng!

Igår stranden hos mormor och morfar. Idag gör vi det igen. Hänger på stranden, badar, solar och njuter. Passar den gravida mamman perfekt. Det svalkar skönt från havet, sköna och svalkande dopp! Perfekt för en varm gravid kropp som inte orkar speciellt mycket just nu. 

Philip som för några veckor sedan knappt doppade något mer än fötterna har blivit ett vattendjur. Kanske inte så konstigt eftersom havet bjuder på 25 grader varmt vatten. 

Helt okej!

Ortbyte och miljöombyte igen! Denna gång i Sundsvall, egen strand, en stol och sand mellan tårna. Havet bjuder på sköna temperaturer så det är bara att vada sig i som den flodhäst man känner sig som. Philip är rätt nöjd han också. Under den timmen vi varit här så har han badat, grävt i sanden och provsuttit å låtsaskört mormor o morfars nya båt. Just nu försvann yrvädret upp från stranden. Morfar hakar efter och jag dröjer mig kvar. 

Tror visst jag hittade min plats här... På stranden, i en stol, i skuggan, med ljumma vindar från havet. Perfekt!
Varma dagar!

Vilken värme det bjuds på denna vecka. Det är inte ofta smhi utfärdar klass 1 varning på grund av höga temperaturen. Termometern visar plus 30 grader om dagarna. Som höggravid kan man nog inte annat än smälta bort i denna värme. Samtidigt så får vi vara tacksamma över att vi får njuta av dessa fina dagar. Något att spara långt inne i hjärtat och plocka fram för att minnas i höst när kyligare dagar kryper på igen.
 
Vi hade finbesök av Madde med familj idag. Bjöd på lunch och fika i hettan och sedan fick det bli en promenad ner till sjön för att svalka oss. Madde, Thomas och barnen reste sedan vidare medan vi fortsatte att svalka oss ett tag till. Hann lagomt hem för att möta upp morfar som anlände hos oss i em. Så i natt har vi morfar på övernattning. 
 
Nu är väskorna packade (igen) och imorgon fortsätter vi semestern lite längre norrut. Önskar ibland man kunde trycka på en knapp så är allt packat och klart å vips är man framme. Här hemma har jag under kvällen vädrat så gott det går, tvättat, packat. Inte helt enkelt. Jag är så varm och duschen är nog min bästa kompis just nu. Märks inte att fönstren står vidöppna. Nästan så att jag gruvar mig lite för nattens sömn. Sover inte speciellt bra när det är så varmt plus att man kanske inte sover så bra i vanliga fall heller i detta stadie. 
 
 
 
Här är en kille som släppt alla spärrar totalt vid badning. För dryga vecka sedan så plaskade han vid vattenbrynet. Doppa sig?? Näe! Plaska och greja i sanden var mer hans melodi, DÅ! Idag far han runt som ett vattendjur. Plaskar, doppar sig, åker runt med simringen och puffar på armarna. Springer och skvätter i vattnet som aldrig förr. Antingen är det värmen eller någon som fått bada väldigt mycket sista tiden och blivit lite "varm i kläderna".
 
 

Fota magen

Tänkte det var dags att föreviga magen lite. Något man tänker på men glömmer. Om tiden går så här fort så är snart magen ett minne blott. Med Philip hann vi aldrig fota något. Så där finns inga magbilder alls. Vilket känns lite trist. Så ikväll åkte kameran fram en sväng, inte helt lätt att fånga en mage på bild när en vild 3 åring vill hjälpa till att fota och hålla i kameran. Tillslut så fångade vi både magen och blivande storebrodern på bild.
 
-"Ta ett kort på mig också" bad han och ställde upp i en pose.
 
Magen vecka 34+4
 
 
 
Älskade underbara unge! Det är svårt att greppa tanken på att du om dryga månaden ska bli storebror. Underbart och helt otroligt!!
 
 

Vecka 35

Tänk att jag fortfarande går runt och är gravid. Helt galet och otroligt härligt. Veckorna går så snabbt nu och varje vecka nu är så sjukt spännande. Det är andra barnet och man känner sig så förberedd och varm i kläderna på vad som väntar med just en liten bebis. Men just tiden vi befinner oss i nu är främmande och ny för oss. Varje vecka nu är spännande. Det är så häftigt att bebis i magen och se hur magen växer. Tiden just nu är otroligt mysig måste jag säga! Det känns att man är gravid på riktigt och jag älskar det!
 
 
I fredags bytte vi vecka igen. Graviditetsvecka 35 är här och exakt 34+2 idag. Det är inte alls många veckor kvar nu, snart ligger det en helt fullgången liten bebis i magen! Känns så skönt att vi är där vi är idag. Vi längtar efter lillebror så mycket alla tre. Jag håller fortfarande tummarna att han stannar i magen ett tag till. Njuter gärna av magen ett tag till och framförallt att ha sommar och semester med dom två stora grabbarna. 
 
 
 
Visst det är ovanligt varmt när det bjuds på såna här varma högsommardagar. Svettas som en galning och saknar den vanliga energi i mellan åt. Klarar inte alls att hålla igång och gå mycket. Det blir ofta pauser och vila. E får hjälpa Philip med det mesta och springa efter honom. Känner mig helt galet osmidig och saknar både en normal kropp och träning. Men vad gör det om ett tag. Detta är fantastiskt! 
 
 
 
 
 
 

Borta bra men hemma bäst

Barnet sover, väskorna är uppackade, tvätthögarna ligger i ordning redo att tvättas imorgon. En helt fantastiskt skön dusch och jag ligger nerbäddad i sängen. Fönstren står vidöppna och det märks knappt. Nerbäddad i sängen och känner lillebrors underbara rörelser och just i skrivande stund härliga små hickningar. Känslan är rätt härlig måste jag säga. Jag njuter av stunden. Det är skönt att vara hemma igen. Äntligen får vi sova i våra egna sängar i natt. Helt fantastiskt! 
 
 
Vi har haft så fina dagar i Leksand tillsammans med fina vänner. Vädret har varit på topp och vi har haft två härliga dagar på Leksand sommarland. Tre nätter i stuga, goda grillmiddagar, sena kvällar/nätter och mysig tid tillsammans. 
 
Ett bildregn från lite av våra semesterdagar i Leksand....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Leksand sommarland!

Mitt i semestern. Vi njuter, tar tillvara på härligt väder och kvalitetstid tillsammans. Just nu i Leksand. Igår hela dagen sommarland och idag shoppingcenter. Imorgon kör vi sommarland dag nummer 2. Just nu lite vila medans mullret och regn förhoppningsvis sveper förbi oss. Ikväll väntas grillning nere vid sjön. 
Midgårdsbadet

Strålande sol hela dagen idag. I skuggan har termometern visat 27 grader varmt och jag tackar gudarna att det har fläktat en del under dagen. Svettas och är varmare än varmast. Men njuter självklart över att vi får fina dagar! 
 
Vi har spenderat den första riktiga semesterdagen med att spendera dagen åt sol och bad. Det blev en tur till Midgårdsbadet i Märsta. Riktigt fint utomhusbad med fina pooler. Philip älskade det och vi fick mer eller mindre släpa med oss ungen för att få med oss honom hem. E:s kusin Linn åkte från Uppsala för att göra oss sällskap idag på badet och följde även med oss hem för att leka lite med Philip.
 
Avrundade med att ge oss på ett försök till langos tillverkning till middag. Tror det blivit en liten "semester tradition". Vi har gjort detta en gång varje semester sista åren. Lite tidskrävande när man är hungrig men ack så goda dom blev tillslut ;-) 
 
 
Gosig kille som tar igen sig i pappas knä mellan bad och fika. 
 
Rundar av dagen med lek och studsmatta tillsammans med Linn.
 
 
 
 

Vecka 33

Vecka 32+3 och idag stod ännu ett läkarbesök hos specialistmödravården på schemat. Man är liksom nervös inför varje kontroll som görs. Livrädd att det bara säger "pang boom" och något är galet. Även om jag känner att jag mår bra så litar jag absolut inte på det denna gång. För mådde bra gjorde jag sist också.
 
Läkarsamtal följt av ett ultraljud gjordes och älskade lillebror mår bra i magen. Ännu en lättnad och så skönt att få kika på vårt älskade lilla hjärta ännu en gång. Det lugnar och känns så skönt att få bekräftat att han faktiskt mår bra och växer som han ska.
 
* Blodtryck 125/70 och urinprov - Bra!
* Lillebrors dagsvikt 1903 gram
 
Det är helt galet att jag har en bebis i magen som väger mer än vad storebror gjorde den dagen vi åkte hem från neo. Storebror vägde 1700 gram då ( v.35 ). Känns helt overkligt faktiskt! Jag är så glad och lättad över varje dag/vecka som går nu. Hoppas och drömmer om att få gå tiden ut och gör jag inte det så är varje vecka/dag nu bara bonus. Känner ett visst lugn över att ha kommit ända hit och samtidigt så man ändå och väntar lite på att "snart smäller det".
 
 
Det är så mysigt att få känna lillebror i magen. Älskar alla rörelser och sparkar. Det ger ett lugn och jag njuter av det. Börjar förstå att det är något visst mamma - bebis i mellan. En kontakt som skapats nu under tiden i magen. Ett band för resten av livet! 
 
 
 
 
Lilla lilla lillebror ♥
 
 

Första kvällen!

Är det sommar nu? När man kan ligga ute i loungesoffan under varsin filt och klockan är 23.30? Kanske det bästa med just sommaren, sena kvällarna. 

E ser på fotbolls-VM och jag lyssnar på musiken som spelas från grannområdet där det låter som om det är ordentlig fest. Den ena gamla sommar-dängan efter den andra rivs av just nu. Rogivande värre. Vet inte vilket som är bäst? Ljudet från fotbolls matchen eller "boten-Anna"?? 
Semester!

Semestern har dragit igång på riktigt kan man säga. Eller egentligen startar den på riktigt på måndag. Men redan igår firades det kan man säga. Blev bortbjudna på en helkväll hos Linda o Farzad. Det bjöds på massor av skaldjur och plocktillbehör. Barnen lekte till sena sena kvällen och när barnen väl sov spelade vi kortspel till långt in på natten. Vågade knappt se på klockan vad den var när vi kom hem och kröp ner i våra egna sängar. Philip han sov som en stock från dörr till dörr. 

Idag blev det rekordlång sovmorgon och sedan har dagen spenderats på gröna lund. Piratteater, karusell, lotteri m.m. Precis som sig bör på tivoli. Vädret har varit fantastiskt, nästan för bra. Jag har klarat mig rätt bra dock med många många pauser och vilor. 
Någon var helt slut och i samma stund vi lämnade tivoli området så slocknade Philip i vagnen. Klockan var 18, vi smått hungriga och tänkte nästan köra en spontanare och dra till med en ute middag på restaurang. Men den gravida kroppen gjorde ont då och klokast var nog ändå hemmamiddag. 


Så på bästa sätt avrundas nu en fantastisk dag med smarrigaste hämtmaten hemma utomhus i loungemöbeln. Det blir nog inte bättre än så här! 
Kvällstur

Efter middagen idag behövde Philip få "rastas" lite. Det fick bli en tur ner till sjön för att köra den radiostyrda motorbåten och lek i lekparken. Philip cyklade medan jag och E promenerade. Eller jag promenerade och E joggade bredvid cykeln då det är en enda lång nedförsbacke till sjön. Det gick undan kan man säga ;-)
 
 
 
 
Hem gick det dock inte lika fort....
 
 
 
Mina fina fina killar!! ♥
 
 
 
 
 
 
 
 

Äntligen en sommardag!

Välkommen du efterlängtade värme och sol! Frukost ute i morse och en riktigt lugn och skön hemmadag. 
Efter lunch myste vi ner oss ute i soffan med den nya högen av böcker som vi lånade igår från biblioteket. Läste böcker och åt glass. Mysigt värre! Efter ett tag så såg det ut såhär...
 
 
 

Buss och bibliotek

Inget sol och bad väder idag heller. 1:a Juli och nu kan man inte säga annat än att sommarmånaden är här på riktigt! Tror nog att juni har gått lika fort som maj gick. Undra om Juli tänker ha samma tempo?
 
 
Jag känner mig verkligen begränsad i vilka aktiviteter som vi kan roa oss med i det här läget då jag och Philip är ensamma hemma. Är så glad att det bara är en vecka det handlar om. Pang boom sa det så sa kroppen ifrån ordentligt. Jag får ordentliga sammandragningar och jag börjar förstå att en dag då man bara är hemma och inte gör något speciellt egentligen är för mycket för vad jag klarar av. Insåg det igår. En dag då vi bara var hemma och allmänt småplockade och grejade på med egentligen inget speciellt alls. Det går inte, jag klarar det inte och det är så frustrerande att inte orka. Men igår gjorde det ont, riktigt ont. Så nu får  jag verkligen skärpa mig och dra ner på tempot även om jag "bara" är hemma. Det är nog just dom där vila och ligga still pauserna som kroppen behöver.
 
Så idag tänker jag på det. Vi lät nog halva dagen rinna iväg innan vi gjorde något för att rasta oss lite. Efter lunch blev det en promenad till bussen för att sedan åka buss till biblioteket. Lämnade igen böcker, läste några böcker i myshörnan och lånade med oss ett gäng nya hem. Philip tycker verkligen det är roligt att åka buss och sedan få välja och vraka bland alla böcker. Avslutade med att lyxa med go-fika innan vi tog bussen hem igen. Lämpligt nog så somnade Philip till i vagnen precis när vi kommer hem, så i skrivande stund så sover han ute under taket medan världens störtskur av regn vräker ner. Nyss rätt så fint och jag trodde nog solen var på väg fram till oss, men från en sekund till en annan blev det mörkt och nu ÖSER regnet ner. Själv har jag verkligen legat i soffan och VILAT ända sedan vi kom hem. Alltså ca en timmes vila. Bra Emmelie, BRA!
 
Visst är det lite mysigt och skönt att ligga inne med altandörren öppen och höra på dom tunga regndropparna. Frisk luft kommer in och en doft av regn. Det är lite äkta sommar med det också. Det hör till liksom. Bara den där boken som saknas. Eller egentligen saknas den inte, den ligger bredvid sängen i sovrummet och väntar. Har bara inte hittat rätt tillfälle riktigt.