Bara för att...

Sådärja, då var det helt plötsligt torsdag och tänk att tiden alltid ska gå dubbelt så fort då man är ledig. Philip är en liten sväng på dagis idag trots att jag är ledig. Det är både och att behöva gå upp, iväg och lämna. Samtidigt som det är skönt att få lite vettigt gjort i lugn och ro medan han är på dagis en sväng. Anledningen till dagis just torsdagar när vi är ledig onsdag och torsdag är att i morgon då det är fredag igen så är det lämning tidigt igen. 
 
Som tur är så är det en kortis, så strax ska jag kila iväg och hämta hem min guldklimp! Å det är inte direkt så att jag har legat på latsidan eller efter lämning gått hem och lagt mig i sängen igen. Tvärtom, direkt efter läming hoppade jag in i bilen och åkte till ica för att handla. Passade även på att spendera en lång stund i kö till biltvätten för att få bilen ren. Var till mio och köpte en hylla som jag väntat på. Har hunnit tvätta, plocka och hade en plan om att hinna storstäda innan hämtning på dagis. Tveksamt om jag hinner... Hinner börja lite;-)
 
 
Men först, riktig go-fika! En helt vanlig torsdag. Onyttigt och inte alls ok en torsdag men just idag bara för att jag är ledig och legat i så kändes det lite okej att lyxa till det! 
 

Bästa!

Bästa morgonen denna vecka. Ledig tillsammans med bästa lilla hjärtat!!


Monday!

Måndag, ny vecka och solen skiner som aldrig förr. Önskar jag kunde få vara hemma och vara ledig idag. Hämta hem lilla prinsen som är på dagis och vara ute och leka står högtst på min önskelista idag. 
 
Istället har jag flängt fram och tillbaka till ica maxi. Plockat lite här hemma och vips så är klockan slagen och det drar ihop sig för jobb. Två dagar har vi nu framför oss där vi knappt ser varandra. Ska försöka fokusera på onsdag och torsdag istället. Då är i alla fall jag och Philip lediga tillsammans. Håller tummarna för att solen tänker stanna hos oss tills dess och att vi kan hitta på något skoj då. 
 
 
Nu är det bäst jag kilar iväg så att jag inte blir sen till jobbet. Väskan är packad och jag är tokladdad för kvällens träningspass. Kan behövas efter helgens vila och onyttigheter. 
 
Tjing!

Hejdå Sundsvall!

Så har en helg i Sundsvall passerat. Vi är på väg hem igen och hann inte lämna alnö innan lilla hjärtat snarkade här i baksätet. Helt slut efter en helg med mormor och morfar.


Godmorgon!

Har tagit mig till Nacka den här morgonen för att göra ett besök hos Räddningshälsan. Ordentligt i tid är jag också. Våningen som jag ska till öppnar klockan 8 och jag sitter just nu fördriver lite tid i bilen. Är glad att jag slapp köerna i trafiken på vägen hit.


Onsdag!

Jag vågar knappt skriva det, men vi har kommit till sluttampen på denna arbetsvecka för vår del. Jag jobbar förmiddagar denna vecka och jag tror inte jag lyckats genomföra en hel förmiddagsvecka utan vab/sjukdom än så länge. Men nu så återstår det endast en arbetsdag innan vi tar helg. Skönt! 
 
Imorgon efter jobb och dagis så åker vi norrut för att spendera helgen i Sundsvall. Ser fram emot det och längtar efter alla nära och kära! Tänkte försöka packa klart så vi slipper lägga tid på det i morgon innan vi åker. Just nu fastnade jag i soffan framför tv-programmet mästerkocken. Mumsar dessutom på lite onsdags lyx i form av hallonkesella med lite frysta hallon. 
 
När jag kom till dagis i eftermiddag så möttes jag av härliga bilder från gårdagens maskerad. Fann även en liten nalle puh på en av bilderna;-)
 

Maskerad

Idag var dagen då det alltså var maskeraddags på dagis. Philip var utklädd till nalle puh och dagen hade varit lyckad. Men nalle puh hade redan bytt om till sitt vanliga jag när mamman kom för att hämta hem från dagis på eftermiddagen. 
 
Jag hade bodypump bokat ikväll och liksom gårdagen hade jag träningskompis med mig. Såå mycket roligare att ha någon att träna med och kunna peppa/sporra. Dessutom är det svårt att svika och stanna hemma om man har bestämt med någon annan. Så tummen upp för en träningsvän!! För det är något som jag verkligen kan sakna här. 
 
Kroppen känns sådär lagomt mör och ögonen svider faktiskt en aning av trötthet. Klockan är på tok för mycket och min väckarklocka ringer 05.00 imorgon bitti! 
 

Cardio

Blev ett träningspass i form av cardio innan lunchen. 25 min cardio på löpbandet följt av styrka efteråt. Lunchen satt mycket fint nu så här efter träning och dusch.

Nu lite jobb sista timmarna innan hemgång. Ingen stress till dagis idag heller eftersom E är hemma och vabbar idag. Febern smög sig på igår och det var bäst att hålla sig hemma idag.


Mitt ALLT!

Mitt allt, mitt liv, min kärlek!! Älskade underbara son! Vad skulle jag ta mig till utan dig??? Du är mitt liv och alltid ska jag finnas vid din sida och älska dig upp till månen och tillbaka om och om igen. <3<3<3


Söndagsträning!

Jag har sagt det förr och jag säger det igen... Jag älskar dom dagar när vi är lediga tillsammans, jag och mina två killar!

Imorse klev grabbarna upp och bakade scones till frukost. Efter en mysig morgon där alla tre svansat runt i pyjamas lääänge så åkte jag ned till sats för ett spinning pass.

En underbar timme på cykeln blev det och denna träningstimme sätter en sådan guldkant på tillvaron!

När Philip sovit färdigt så ska vi nog åka alla tre och kolla efter något som Philip kan ha på sig på tisdagens maskerad på dagis! En Bamse utstyrsel hade varit toppen!


Tränad och klar!

Oftast avslutar vi våra arbetspass med tid i gymmet. Vissa kvällar är motigare än andra. Idag startade jag mitt arbetspass med att genomföra årets fystester.

Efter testet så var jag redan uppvärmd och passade på att köra mitt träningspass som var tänkt att köras ikväll. Intervaller i tabata form!
Avslutade passet med 12 x 3 benböj med skivstång, utfall, upphopp och för att inte glömma plankan 1 min x 3.

Så just i skrivande stund känns det grymt skönt att inte behöva byta om till träningskläder en fredagkväll kl.20.00.


FRIDAY!

Ooops, så fort veckorna går. Strax helg igen! Skönt och jag tror att vi här hemma längtar lite extra mycket alla tre efter två lediga dagar tillsammans. Det är ju upp och ner det här med att arbeta skift. Förra helgen jobbade jag och träffade knappt mina grabbar. I veckan har jag arbetat kvällar och gått om grabbarna. Så det känns som om vi knappt sett varandra under veckan. Som tur är så är det snart helg och vi får vara tillsammans:-)
 
Philip lämnades på dagis i morse och jag åkte direkt till ica maxi för att veckohandla. Så skönt att ha det gjort innan helgen och alldeles lagomt med folk klockan 9.30 fredag förmiddag.
Nu ligger lunchen i magen och snart är det dags för mig att åka till jobbet. Sista timmarna innan det är helg och sista rycket för denna vecka. Hoppas eftermiddagen/kvällen går fort:-)
 
 
Jo just det, hittade en sån fin trälåda på ica maxi som blev fick följa med hem. Kunde inte bestämma mig för om den skulle få förvara leksaker eller agera tidningslåda. För tillfället blev vår gamla tidningskorg utbytt och denna låda får istället agera tidnings-/bokförvaring. 
 

Bugaboo Buffalo!

Jag tror visst jag har blivit lite smått förälskad efter att ha spanat in bugaboos senaste vagn som släpps idag och börjar säljas i Sverige från och med 15 mars. Jag var så klart på hugget nu under morgonen för att läsa dom bloggar som skrivit om vagnen samt spanade in bugaboos egna sida. Å japp, jag gillart!!
 
 
Så nu kliar det i fingrarna och jag känner bara att JAG VILL HA!! En blandning av donkey och camelon. En kombinerad terräng/stadsvagn. Större och längre sits som gör att barnet får mer plats och kan använda vagnen längre. Den är godkänd för ett barn upp till 23 kg medan camelon är godkänd upp till 17 kg. Större och bättre däck, bättre varukorg, smidigare i hopfällning och att själva liggdelen kommer högre upp. Ett stort plus är också suffletten som går att dra ner mycket längre och skyddar barnet bättre.
 
 
Så fort den kommer ut i butik så vill jag nog klämma och känna på den;-)
 
 
 

Fitnessguru.se

Har länge tänkt beställa hem proteinpulver. Men har inte riktigt veta från leverantör, sort, smak osv. Men så efter en massa funderande hit och dit så bestämde jag mig. Som så många andra testar jag att beställa från fitnessguru.se och testade proteinpulvret one whey strawberry white chocolate. Så nu ser jag fram emot att paketet dimper ner och jag får testa det och se om det är så bra som så många säger;-)
 
 

Tisdag!

Vår tisdag startade tidigt i morse. Redan runt 6 ville Philip säga godmorgon. Vi var inte riktigt överens och lyckades vila en stund till. Så klockan 7 var det godmorgon på riktigt! Morgon med "bompa" och frukost tillsammans med morfar innan vi vinkade hejdå och morfar åkte iväg på sin kurs. 
 
Jag och Philip gjorde oss klara för dagen och vårat besök av Amanda & Wilma. Så när tjejerna kom så klädde vi på oss och tog en sväng med snowracer/pulka bort till backen för att åka några åk. När barnen var nöjda promenderade vi hem igen och gjorde i ordning lite enkel lunch till oss. 
Philip somnade efter lunchen och jag fick en chans att njuta med en kaffekopp i soffan och prata strunt i någon timme. Lilla Wilma lekte nöjt bland Philips leksaker och lät mammorna slappa en stund i lugn och ro;-)
 
Så vi har haft en fantastiskt mysig tisdag så här långt. Philip sover forfarande och jag passar på att slappa en stund till i soffan tror jag bestämt. 
 
 

Sällskapssjuk

Så äntligen är min arbetshelg till ända. Just innan arbetshelgen kickar igång så känns den evighetslång och riktigt tung. Men innan man vet ordet av det så är det söndagkväll och man är på väg hem med vetskapen om att man är ledig i två dagar. Just idag så har dagen rent ut sagt sprungit iväg. 
 
Man kan tycka att efter tre dagar på jobbet och umgåts med folk så borde det kanske vara skönt med en ledig dag då man får vara själv. Jag känner just nu tvärtom.
 
Måndag imorgon, ny vecka, nya tag, nya möjligheter och dessutom ledig! Jag älskar när det finns planer och lagom dos med aktiviteter i kalendern. Imorgon ekar det tomt i kalendern medan jag och Philip är lediga. Undra vad vi ska hitta på?? Längtar galet mycket efter att umgås, dricka kaffe, äta lunch, promenera, surra i kapp... Tror jag saknar mammaledigheten ibland. Speciellt när jag är ledig veckodagar och dom flesta jobbar. 
 
 
 
 
 
 
 

Saknar!

Men kan man längta något så galet mycket efter ett sånt här litet troll! Min hjärta värker av längtan efter att få komma hem från jobbet i eftermiddag och omfamnas av denna goding! Mammas älskling!!


Lördagsträning!

Lördagens startade med en kort stund tillsammans med mina grabbar i sängen innan jobbet kallade.

Sedan har det rullat på sedan 08.00 i morse. Först en massa snöskottning och därefter intervaller på löpbandet för att sedan avrunda med några varv plankan.

Nu blir det hopp i duschen innan lunchen!


Fredagkväll!

Min arbetshelg har påbörjats men trots det så har jag kunnat spendera eftermiddagen/kvällen tillsammans med mina grabbar. Det finns ingenting, absolut ingenting som slår lyckan i att få vara med dom två personer som betyder allra mest♥
 
Den enorma längtan när man slutar jobbet och vet att man ska hämta på dagis är underbar. Man längtar och vet inte hur fort man ska komma hem så att man kan skynda hämta hem sin lilla älskling!
Mysigaste stunden på dagen är nog då man får kliva in genom dörren på dagis om blir bemött at en överlycklig liten kille.  Vi åkte snowracer hem och hann med att både baka en fredagskaka till fikat och även hann vi med en omgång med "lek-degen" innan pappan kom hem från sitt jobb.
 
Hela familjen samlad och vi körde på ett traditionellt "fredagsmys" innehållandes tacos till middag och sedan dans framför tv:n till bamse och hans vänner. Underbara timmar när alla tre är tillsammans och leker/myser.
 
En trött kille somnade gott efter en lång dag och mamman o pappan ligger nu nerbäddade i soffan och har egentid med dator och telefon. Jag surfar runt medan E installerar sin nya arbetstelefon. Haha, så fruktansvärt tråkiga mot varandra samtidigt så är det mysigt att sitta nära och umgås på varsitt håll. Känner på mig att det snart blir läggdags så att jag orkar upp för jobb 07.00 imorgon. 
 
En liten Philip endast några månader gammal.... så längesedan och så liten. Man glömmer så fort...

Ledig!

Två dagars ledighet kan gå så otroligt snabbt ibland. Igår Ikea med Philip och på kvällen "Mammatid" tillsammans med Kristel! Middag och bio, så mysigt!! Något jag kan sakna ibland. Att bara få hitta på något själv, men som uppskattas det dubbla!

Idag en sväng till dagis, mathandling, veckostädning och massa lek. Philip lånade med sig Meja hem från dagis idag. Så gissa om det var en glad kille när Meja kom in och hämtade honom på hans avdelning och sedan åkte snowracer hem med honom! Sötaste gullungarna <3


Två dagars ledighet är slut och nu väntar jobb i dagarna tre. Min klocka ringer redan 05.00 imorgon.


Godmorgon!

Onsdag och ledig dag för min och Philips del. En helt oplanerad ledig dag ligger alltså framför oss. Efter förra veckans vab så är jag lite sugen på att hitta på något. Så vi får se vad vi gör av dagen. Fick hem korten från Thailand igår och nu behövs några nya ramar. Så en tur till Ikea hade kanske varit lämpligt. Även ljusförrådet behöver fyllas på;-)

Så vi får se vad vi gör. Inget soligt väder idag heller, just nu snöar det. Men allra först morgonmys och bolibompa!!


Övning!

Siktet i morse var inställt på träning när jag kom till jobbet. Tanken var att vår övningsdag skulle utebli och vi istället skulle arbeta som vanligt. Så planen för dagen var intervaller på morgonen och styrketräning senare ikväll.

Nu blev det ändrade planer och övningsdagen blev genomförd. Dock ströks mina morgonintervaller men istället fick jag det desto varmare och svettigare inne i värmecontainern istället!


Mot jobbet!

Dagens första pass är avklarat. Det blev 15 minuter crosstrainer och sedan ABSolution passet på 30 min. Helt okej pass som får tummen upp av mig! Kan tänka mig att det tar några gånger innan övningarna sitter och man kan koncentrera sig 100% på att ge gärnet! Nu gick mycket fokus på att bara försöka hänga med i vissa övningar;-)

Nu ska jag sörpla i mig sista dropparna kaffe på stående fot och sedan kallar jobbet!

Tjing!


P.O.P

Det bara är så, men jag är svag för polarn och pyrets barnkläder. Vissa saker prioriteras bort nu när det är dagistider och det "går åt" rätt så mycket kläder. Men så när det gäller en del saker då är P.O.P bäst;-)
 
Något som vi deffinitivt kan tänka oss att satsa på igen är skaljacka och tillhörande skalbyxor när våren anländer. Philip fick ett set förra våren och som det har använts! Hela förra våren och även under hösten. Perfekt kallare dagar med vindfleece under. Dessutom helt vatten-/vindtät. Många plus från vår sida och när det nu snart börjar spanas in vårjackor m.m. så slår jag nog ett slag för polarn även detta år.
 
 
Några andra fina nyheter som trillat in på polarn & pyrets sida är dessa och dem gillas skarpt och skulle mer än gärna få flytta in i Philips garderob. 
 

Frukost!

Godmorgon! Kikar in och säger godmorgon. Hos oss startade dagen med väckning av liten kille, frukost, påklädning och sedan dagis. Å visst är det typiskt, när det är helg så är det inga problem att vakna och det blir oftast godmorgon tidigt. Igår redan runt 7 tiden. Idag gruvade jag mig för att väcka honom in i det sista och tillslut fanns inget alternativ om vi skulle komma iväg till förskolan i tid. 
 
 
Nu är jag hemma igen och har precis druckit en smarrig frukost bestående av kvarg, kokosmjölk, mjölk, hallon och pumpafrön.
 
 
För min del står det eftermiddag-/kvällsjobb på schemat. Men innan jobbet tänkte jag hinna med ett träningspass på sats. Ett 30 minuters pass är bokat och jag ser fram emot att att få åka iväg och testa det nya passet som är 30 min ABSolution. Vilket ska innebära tuff coreträning under 30 min. Detta får blir dagens magträning och senare ikväll så ska jag planera ihop ett pass på jobbet. Det lutar åt att det blir ett intervall pass på cykeln:-)

Norrviken

Precis så som många andra så tog även vi vara på det fina vädret som det bjöds på idag. Vi spenderade dagen ute i solen på skridskorna. 1,4 mil på skridskor blev det allt som allt. Självklart var fikaryggsäcken med så en paus med gott fika i solen var givet. Philip sov halva tiden vi åkte och andra halvan så satt han helt nöjd i vagnen och spanade in alla skridskoåkande. 
 
Detta är nog sista vintern som han nöjer sig åka vagn tippar jag på. Nästa vinter gissar jag att vi alla tre har skridskor med oss ner som ska snöras på;-)
 

Söndagkväll!

Tar nu med mig boken och kryper ner i ett varmt skumbad! Barnet sover, E spelar tv-spel och allt det där vardagliga praktiska är ordnat. Ni vet tvätten är vikt, matlådor i kylen, dagisväskan packad och det mesta under kontroll inför kommande vecka.

Kanske är just den här stunden den allra bästa att avsluta en helt underbar söndag på. För visst har jag sagt att jag älskar stunder som idag då familjen är tillsammans, fint väder och vi hittar på något mysigt ihop!;-)


Sorterar, rensar och packar undan!

Men oj, vad minnen som väcks! Det är först nu som jag förstår HUR liten vår älskling egentligen varit. Kläder som bör massor med minnen med sig och kläder som Philip haft många gånger och i mycket lång period. Dessa kläder hade han i början då vi kom hem från sjukhuset. Då var dem förstora och han hade två likadana uppsättningar. Detta är storlek 40. Förstår ni hur litet det är!! Pyttelitet!!


I´m in Love!

Galet snygga skor som hoppar högst upp på min "önskelista" våren 2013!
 

Långfärdsskridskor

Det tog sin lilla tid, men när väl Philip vaknat från sin lunchvila så skyndade vi oss på med ytterkläder och fikaryggsäcken på för att hinna ut medan solen fortfarande visade sig. Det blev en tur ner till sjön, en kort promenad på isen för att avundas alla som åkte långfärds. Vi stannade till vid en brygga och fikade. Självklart varm choklad och ostsmörgås. Ett måste när man är ute:-)
 
Avslutade med lite lek i parken innan vi promenerade hem igen. Något som vi verkligen måste införskaffa oss är varsitt par långfärdsskridskor! Det ser så fantastiskt härligt ut och bor man så som vi gör så är det nästan pinsamt att inte ha några, eller? Att bara kunna gå ner och åka när tillfälle ges, hela familjen tillsammans, med eller utan barnvagn eller varför inte ett träningspass och egentid? Även ett par isdubbar är en sak som står högst på "införskaffalistan". Det känns ju lite "sådär" att vara ute och åka, speciellt med barnvagn. Under helgerna så känns det rätt tryggt då det fullkomligt kryllar av folk på isen. 
 
Så imorgon hoppas vi på sol igen för då ska vi packa med oss skridskorna ner och ta årets premiärtur på sjön.
 

Morning sunshine!

Galet skönt med lördagsmorgon även om natten inte var den bästa med en vilt sparkandes, snurrandes 1 1/2 åring i sängen som sov lite si och sådär genom natten så kan jag ändå inte alla klaga nu några timmar senare in på dagen. Vi åt frukost tillsammans hela familjen, vilket är det absolut bästa som finns! 
 
Jag hade bokat 75 min spinning klockan 10, men det visade sig att passet förblev fullbokat och jag kom snörpligt nog inte med. Som en räddande liten ängel hörde Silja av sig och var sugen på att träna denna lördags förmiddagen. Så träning blev av om än annat än cykel. Vi körde uppvärming på crosstrainer, kettlebells, axlar, bröst, biceps och triceps. Avrundande med några benövningar och såklart som avslutning plankan. Jag som oftast går på pass när jag besöker sats fick mig en liten genomgång i gymdelen och jag måste säga att det var fårvånansvärt mycket folk som var där och tränade klockan 11 en lördag när solen skiner utanför! Imponerande!
 
Nu ligger lunchen i magen, Philip sover ute i vagnen och jag tillsammans med E försöker planera ihop planer för eftermiddagen. Att det blir utomhusaktivitet råder ingen tvekan om solen fortsätter skina. Jag är lite sugen på att packa med fika i ryggsäcken och ta med skridskorna ner till sjön. Men frågan är hur isen är efter veckan som varit? Kanske är dumt med tanke på att vi inte har någon utrustning. Vi får se, en promenad och fika paus fungerar utmärkt det också;-)
 
 
 
En suddig bild på en icke stilla liten kille med sina coolaste brillor på, haha!
 
 

Hemmakväll!

Åh, vad jag älskar kvällar som dessa!! Helgen har precis börjat, vi är hemma alla tre och det är då det är som allra bäst! Jag trivs och jag älskar min lilla familj♥
 
Enkel fredagsmiddag serverades hemma hos oss i form av tacotårta. Avrundade kvällen tillsammans alla tre framför tv:n dansandes till bamse i Thailand. En riktig höjdare! Nu är Philip nattad och jag tänker krypa ner i soffan bredvis min andra hälft och njuta av denna lediga fredag kväll!!
 

Fredag!

Kikar in och säger trevlig helg!
Solen skiner och det är riktigt vårväder ute och dessutom helg! Jag och Philip har veckohandlat på Ica maxi och promenerat en timme i solen.

Nu ska vi hänga ut täcken på vädring innan mellis och sedan går vi nog ut en liten sväng till innan E kommer hem från jobbet!