Idol

Här hemma är det fredagsmys med en viss tomhet. Idol visas på tv å från och med nu är fredagkvällarna räddade för en tid framöver. Tända ljus, godis, coca-cola och mysig bebis i pyjamas har vi här ikväll. Men visst saknar vi vår E och pappa. Så därav en viss tomhet <3
Nu sover lilla hjärtat sött bredvid mig här i soffan. Innan vi tog på pyjamas så gjorde vi som vi brukar.... Nakenfis och massage. Å lilla hjärtat ÄLSKAR det! Att vara naken kan man förstå, vem skulle INTE älska att få sprattla fritt när man annars har en blöja 24/7? Men massagen, ju mer vi masserar desto mer märker man att vår lilla älskling njuter av det! Lillhjärtat fullkomligt slappnar av och njuter! Så otroligt mysigt att avrunda dagen med mysstund innan pyjamas tas på och det är natten <3<3

Kärlek

Hur kan man älska någon så mycket! Älskade älskade underbara pyre <3<3


Halvtid

Sådär ja, då är huset halvvägs helgstädat. Bara hela övervåningen + badrum kvar. Slog mig ner i soffan nu och la upp benen på pallen med en kaffe i handen. Har även varit och norpat några chokladbitar ur godispåsen. Det är ju ändå fredag;-) Lillprinsen sover sött i vagnen fortfarande. Känns som om han har sovit länge nu och snart borde börja vakna upp där ute. Just därför tror jag att övervåningen får vara en stund. Känns sådär att vara uppe och städa medan han ligger själv ute.
Ooops, nu kom det ljud från vagnen. Kan hända att min lilla "vilostund" redan är över.

Jag och Philip tar en skön promenad. Njute...

img_1812 (MMS)

Jag och Philip tar en skön promenad. Njuter av hösten, ledigheten, den sista sommarvärmen som kramas ur och av att det är helg!


Fredag

Jag och Philip kickar igång och välkomnar fredagen samt kommande helg med sedvanligt morgonmys framför nyhetsmorgon. Mamman dricker en kopp kaffe å bloggar medan lilleman ligger i gymmet och riktigt sprudlar ur sig "ord" till djuren. Man undrar lite vad det är han säger åt dessa dinglande djur. Hästen, kon, grisen och ankan har ögonen på sig och en bestämd liten herre under sig. Man kan säga att lilla herrn har pli på sina djur;-)
Medan vi morgonmyser här i soffan så är E på väg i bil mot Karlskoga för att träffa upp gamla hockeykompisar. Det vankas träff mellan dessa forna hockeyspelande vänner där det ska spelas golf, kollas hockey, middag m.m. Inte förrän imorgon får vi hem vår älskade pappa igen. Jag och Philip längtar redan tills pappan är hemma igen men hoppas såklart att han får det väldans trevligt!
Vad vi ska göra idag? Det finns en förhoppning på att att få helgstäda huset under dagen. Annars tänker vi faktiskt njuta av den sista sommarvärmen som svpet in över vårt land enligt meteorologerna. En långpromenad kanske!?
Trevlig helg på er!!

Vilken vändning

Imorse så kretsade tusen tankar kring olika "måsten" i mitt lilla huvud. Jag hade då vid frukostbordet svårt att få ihop logistiken på hur jag skulle få till allt på ett bra sätt. Nu X antal timmar senare är vi fortfarande hemma, en tvättmaskin är tvättad med handdukar och dessa hänger på strecket. Matlistan den är skriven och E har tittat förbi hemma för att hämta kupongen till gåvoboxen från lindex samt sitt tv-spel. Vad hände egentligen med alla mina "måsten"!? Ett telefonsamtal och ett väldans trevligt besök gjorde att allt lades åt sidan. Istället har jag och Philip haft en KANON härlig dag tillsammans med Kristel, Michelle och hennes söta lilla Victoria som kom förbi på ett spontanbesök. Trevligt trevligt! Vi har suttit ute i solen, druckit kaffe och fikat hembakat. Sämre torsdag kan man ha;-) Så fort E kommer hem igen så lämnar jag grabbarna och åker själv till ica maxi och handlar. Kom ju på att E tar bilen med sig imorgon när han åker. Hade visst råkat glömma att jag var billös imorgon och på lördag;-)

Jobbig beslutsångest

Jag och Philip startar denna torsdag med en lugn och skön mysmorgon. Planerna för dagen var egentligen att åka pendeln (för första gången) in till stan och möta upp Anton och hans mamma. Men eftersom Anton var hängig så blev det ändrade planer. Så planerna blev istället väldigt lösa. Det finns en hel del som borde göras, frågan är bara hur upplägget blir. Här hemma behöver huset städas, handdukar tvättas, sängkläder tvättas. Veckohandling borde också bli av och tittar vi ut så är sommarens blommor döda i krukorna och jag funderar starkt på att plantera ljung i några av dom. Så ett besökt till blomsteraffären är också ett måste. Trots att jag och Philip besökt Väsby centrum två dagar i rad nu så har vi glömt att hämta ut en gåvobox som finns på lindex. Sista datumet att hämta ut den är imorgon, så det är inte mycket att spela på. Som ett litet "grädde på moset" så har även pappan skickat en beställning med. Ett tv-spel och ett bonuskort ligger på köksbordet. Tydligen har ett nytt tv-spel kommit och det vill pappan i familjen gärna få hem så snabbt som möjligt.
Vad ville jag ha sagt med detta då? Jo, hur lägger jag upp allt detta så det blir bäst för lilla familjen!? För att slippa flänga runt exakt varje dag denna vecka så kanske det vore bäst att hämta ut sakerna i Väsby centrum och åka till ica maxi och veckohandla. Så har vi morgondagen fri och kan ha en hemmadag med städning/tvättning m.m. Låter som en ganska god idé.
Världsliga problem, jag vet!! Men så blir det ibland när man egentligen bara har lust att skrota runt hemma i mjukisbyxor idag. Känner faktiskt inte för att göra så mycket mer än att mysa och ut och promenera med sonen idag. Så kan det vara ibland;-)
Dagens snygging tar sig en kort nap i babysittern medan mamman äter frukost.

Viktkontroll hos bvc

Nu kunde vi inte hålla oss längre, så igår ringde mamman till bvc för att få en tid för vägning. Redan idag fick vi komma ner och kolla hur stor lill-grabben har blivit. Det visade sig att vår lilla skrutt nu väger hela 4 330 gram, 54,5 cm lång och har ett huvudomfång på 37,4 cm. Han växer som han ska och han gör det jämnt och snyggt på alla håll och kanter!
Världens vackraste å finaste <3<3<3

Mina fina myskillar!

Tänk att jag är så lyckligt lottad som har dessa två i mitt liv<3
För övrigt så är detta inlägg det första som skrivs med hjälp av den nya blogg.se appen. Vilken app, grym! Så alla ni med Iphone, skynda ladda ner!!


Kom igen Timrå, Kom igen!

Ikväll inviger Philip sin Timrå IK mössa. Det gör han medan han ligger på golvet och följer matchen på tv:n Timrå-Frölund med spänning.
Killen som har fattat grejen.... Tyvärr så går det inte så jättebra än så länge. Men det gör inget, vi tycker om dom röd-vita ändå;-)

Godmorgon Tisdag!

Här hemma har vi varit vaken ett bra tag. Morgonmyst, ätit frukost, masserat och skrattat. Philip har även hunnit med att ta sig en liten "morgonnap". Natten har varit bra och både mamman och Philip verkar vara utvilade. I natt så sov lilleman från kl. 8 igår kväll till 04.00 i natt. Helt OK tycker mamman som även gick och la sig tidigt igår. Under morgonen har jag även ringt och fått en tid för vägning på bvc. Var ett tag sedan sist och jag är minst sagt nyfiken på vad lilleman nu väger. Och om han klarar att sova så länge nu. Vore himla skönt om vi kan fortsätta så som vi gör och vi slipper väcka honom för mat på nätterna. Imorgon 9.30 får vi svaret;-)
Nu ska vi strax göra oss klara för att bege oss till Väsby centrum för träff med en annan mamma och hennes lilla bebis. En trevlig tisdag med andra ord!

Timrå IK

Idag damp det ner ett paket i brevlådan! Ett paket som innehöll en röd mössa och ett par röda strumpor. Inte vilka röda strumpor och mössa som helst, utan med Timrå IK:s logga på. Philip och mamman blev jätteglada och Philip ville genast prova sin nya hockeyoutfit.
Tack snälla Ulrika för finfina supporter kläder!! Nästa steg blir att lära honom säga "Röd å vit, hockey dynamit".

Detta är förmodligen Timrå IK:s yngsta supporter eller kanske deras framtida spelare!??
Just nu är det 2-0 här hemma. Mamman och Philip mot pappan;-) Vi ser redan fram emot nästa hockeymatch som visas på tv:n.

Sista måndagen i September

Ännu en ny vecka är här! Veckorna bara springer i väg. Ska det verkligen gå så här FORT när man är mammaledig!? Jag som varit lite oroad över hur jag ska klara av att gå hemma hela dagarna. Än så länge går det verkligen TOPPEN! Att jag nu under morgonen också insåg att September månad snart är slut gjorde också så att känslan av att tiden går för fort infann sig. Vad hände med September egentligen?
Jag förstår att jag inte kan stoppa tiden så jag antar att det gäller att ta vara på stunden och njuta av varje minut. I morse var en sådan stund. Nästan varje morgon så brukar jag och Philip starta dagen med mys i soffan framför nyhetsmorgon. Mamman dricker kaffe och Philip skrattar/pratar högt och ljudligt. Imorse så låg lilleman nöjt i sängen och tittade på sina dinglande saker och mamman tänkte att det kanske var bäst att passa på att göra sig i ordning för dagen, bädda sängen m.m. Men så kom tanken att "Näee, Varför ska min son ligga och titta på träfigurerna ovanför sitt huvud medan jag grejar och dessutom under tiden på dygnet som han är som allra mysigast, piggast och gladast". Så vi gjorde som vi oftast gör, smög ner i pyjamas, myste i soffan, drack kaffe och skrattade tillsammans.
Nu har mamman fått i sig frukost medan lilleman tar sig en liten förmiddagsnap. Vi är redo att kicka igång veckans första dag och Septembers sista måndag. Idag står det babymassage på schemat.

Söndagsmiddag

Ikväll har E stått för matlagningen här i huset. Dock så stod jag för efterrätten. E lagade en supergod ugnsstekt fläskfilé sambal oelek. Till det serverade han klyftpotatis, halloumi, majskolv och sallad. Mums!!
Desserten stod jag för och det fick bli en klassisk vaniljpannacotta med hallon. Vilken söndagsmiddag det blev!!
Vilken skön söndag vi har haft idag. Långpromenad på 1 1/2 timme, tvättat, vikt tvätt, plockat lite i förrådet, rensat lite i garderoben och hunnit myst tillsammans massor. En riktigt skön dag! Att jag dessutom slapp middagslagningen och fick sätta mig vid dukat bord var helt underbart;-)
Nu har vi tyvärr en lite missnöjd liten kille här hemma. Liten älskling som förmodligen har lite ont i magen. Mammas och pappas lilla älskling <3<3<3

Fokus

Det är hård träning och fokus som ligger bakom detta. Lyckan är stor när man sedan klarar av att titta på mamma & pappa en längre stund;-)
Mammas gullefjun <3<3<3

Bamse

Då... alldeles på tok för stor!
Nu.... Sitter den som ett smäck!!
Idag inviger Philip bamsebodyn som han fått av sin pappa.

HOOK & LADDER

Även om det dröjer ett bra tag innan det är aktuellt med "lära gå" saker så kan inte mamman annat än skriva upp denna på Philips framtida önskelista. Självklart så vill killen precis som sin mamma köra brandbil.
Tycker att denna är hur fin och cool som helst!

En av dom bästa

Jag har förmånen att ha två fina toppen killar i mitt liv. Två helt fantastiska grabbar som förgyller mitt liv och min tillvaro! Kärleken till dessa två killar är obeskrivlig och kan knappast förklaras i ord. Två stora kärlekar men på två helt olika sätt. Jag skriver ofta om kärleken till lilla hjärtat här på bloggen. Men kärleken till mitt stora hjärta är inte mindre. Det är E jag pratar om. Mannen i mitt liv, min bästa vän, min stora kärlek, min själsfrände och mitt ALLT! Det är han som får mig att tro på mig själv, det är han som söttar mig, finns vid min sida och det är han som gör att den gråaste vardagen aldrig blir trist!
Utan E vore jag nästan ingenting. Han är helt enkelt bäst min E! Att dessutom få ha honom som pappa till mitt barn är helt fantastiskt! Den bästa och finaste pappan man kan tänka sig till sitt barn. Jag och Philip är lyckligt lottade <3<3
Tack Älskling för den enormt fina jackan <3<3<3<3

Lördagkväll hos oss

Här hemma har vi ätit tacos till middag. Enkelt men såå gott! Nu har hela familjen myst ner sig i soffan framför tv:n. Ljusen är tända, kaffe, ett litet glas rödvin och godisskålen är framtagen. Den minsta lilla familjemedlemmen har somnat sött mellan oss och snusar så där härligt högt. Underbara helg <3
Trevlig kväll på er!

Gstar Raw

En höst-/vinterjacka är inhandlad åt mamman idag. Det blev en svart, lagom lång, lagom tjock Gstar raw jacka från MQ. Mamman hade spanat in och pillat på den sedan den kom in i butik men tyckte att priset 1600:- inte passade när man är hemma och är mammaledig. Men så kom en glad överraskning i brevlådan denna vecka. Massa fina rabatt checkar på just MQ. Så med 1000:- i rabatt checkar var det inte så mycket att fundera över. Den sjukt snygga jackan kostade då alltså mamman 600:-. Som hittat!!

Gullefjun

I natt fick mamman gnugga sig en extra gång i ögonen då hon tittade var klockan var i samband med att hennes son ville ha mat. Klockan visade 04.55. Lilla hjärtat hade alltså sovit i nästan hela 8 timmar. Klockan 21 åt han och somnade för natten och sov sedan länge läänge!! Helt otroligt! Mammas lillhjärta är på väg att bli stor. Även om detta nu var en engångsförteelse så kan mamman inte annat än njuta av stunden. För man vet aldrig när detta sker igen;-)
Mamma älskar dig hjärtat <3<3<3<3

TOMT

Men Oj, så tomt det blev här hemma idag efter att Madde och hennes lilla Nellie lämnat oss. Jag och Philip känner oss en smula ensamma helt plötsligt;-) Vi har haft underbart fina dagar tillsammans med tjejerna. Det har hunnits med både shopping, promenader, god mat, fka och framförallt en massa mys tillsammans med våra små. Dessutom har vi hunnit surra ikapp en hel del. Nu kom suget att boka en tågbiljett till Sundsvall krypandes igen och jag tror att jag måste sätta mig ner i helgen och spåna på den saken. Lite synd är det att vi båda är hemma och är mammalediga samtidigt men bor i olika städer 40 mil ifrån varandra. För tänk vad kul vi hade haft om vi bott i samma stad nu;-) Men å andra sidan så är jag otroligt glad över att ha en sån fin vän som gör så att 40 mil inte alls är något hinder till att ses. Det går att köra bil och åka tåg och dessutom få kvalitetstid! Så nästa gång vi ses då kommer jag och Philip till Sundsvall.
För att inte tomheten skulle bli alltför påtaglig så packade jag ner lilleman i vagnen och tog en rejäl promenad innan lunchen. Lilla hjärtat sover nu i vagnen utomhus och har så gjort i snart 2 1/2 timme. Jag själv har ätit upp resterna
från gårdagens middag, startat en maskin tvätt med sängkläder, dragit av med dammsugaren på nedervåningen och plockat undan lite disk. Skulle gissa på att lilla hjärtat ute i vagnen strax kommer att vakna och vilja äta lite mat.
från 
Nu laddar vi om för lite fredagsmys och längtar tills pappan i huset kommer hem från jobbet. Ikväll väntar dessutom en snabbvisit av ingen mindre än Philips morfar. Så jag gissar på att Philip längtar tills morfar kommer ikväll!!

Kompisarna!

Philips första flickvän!? Det är i alla fall hans första kompis, hans första tjejkompis!
Nellie & Philip, gosungarna <3<3

GODMORGON

Jag och Philip är som vanligt uppe tidigt och kollar nyhetsmorgon, dricker kaffe och skrattar tillsammans. Det är lycka att alltid få starta dagarna med en så glad och aktiv bebis <3<3
Mammas älskade goa lilla tokunge!! Vad vore livet utan dig!?
Det är tråk-väder här i Stockholm idag. Det är grått och och regnar så vi får se vad vi ska hitta på idag med våra tjejer Madde och Nellie. Men det kommer garanterat bli en mysig dag. När tjejerna vaknar och kommer ner så kickar vi igång dagen med lite frukost. Huset kommer garanterat fyllas med en massa bebisprat och bebisgos kommande dagar. Mysigt! ;-)

Idag har jag och Philip varit hemma hos An...

img_4822 (MMS)

Idag har jag och Philip varit hemma hos Anton och hans mamma Päivi. Jättetrevligt tyckte vi!!


Never too small to ROCK

Myskillen i tuffaste pyjamasen. Först vaknar han, äter och ser till att mamman är vaken och sedan somnar gullungen om i mammas säng. Älskade älskade goa lilla pyre <3<3<3

M.A.M.A

I Sundsvall så passade mamman på att göra ett besök hos moster Kicki på Studio1 för att piffa till håret och få lite höst fint;-) Man kan ju undra om det finns någon mer veligare människa än jag när det gäller håret. Tidigare år när hösten kommer blir jag mörk och när sedan våren anländer så anländer även den blonda tonen i håret och så har jag hållit på i många år nu. Det jobbiga med det är att inte förrän sommaren är slut och det är hög tid att blir mörk igen då har jag uppnått den ljusa nyans jag vill ha. Nu (trodde) hade jag bestämt mig för att vara helt ljus året om. Men har känt under dem 5 veckor det han gå sedan sist håret klipptes att håret kändes så tråkigt. Hela jag kände mig tråkig. Så ännu en gång fick lite färg liva upp barret! Denna gång så behöll vi stora partier av det ljusa och jag känner mig trots färgen fortfarande ljus. Perfekt!

Mormor & Philip

Kameran den hängde med hela veckan i Sundsvall. Men vet ni, det togs endast en endaste bild på nästan en veckas tid. Vad hände? Har inget svar på den frågan, men antagligen så var det fullt upp med annat och fullt fokus på andra saker. Det blev förmodligen lite för mycket att komma ihåg och ha koll på för mamman. Men en bild togs och den togs på Philip och hans "momme".

Godmorgon vardag!

Hemma i Stockholm igen. Som vanligt har det varit en trevlig vistelse i Sundsvall. Vet inte hur många gånger jag ska skriva det men det är jobbigt varje gång man åker hem och tiden går alldeles för fort när man är där uppe. Tyckte nu att jag hade nästan en hel vecka på mig att umgås med familj och vänner men trots det så känns det som om tiden ändå inte räckte till. Jag har alltid haft svårt att säga hejdå och åka men det blev inte lättare sedan Philip kom till oss. Fyyy så jobbigt det är!!
Jag trivs här i Stockholm, jag trivs i Väsby, jag trivs i huset. Jag är helt enkelt nöjd med livet! Hade jag inte flyttat hit så hade jag och E inte levt det liv vi lever idag och vi hade kanske inte haft vår skatt hos oss. Men jag måste erkänna att trots att jag supertrivs här så visst längtar jag "hem". Hem till Sundsvall, familjen och vännerna. Självklart längtar jag efter att få ha dem som betyder mest mycket mycket närmare. Självklart saknar jag spontana träffar och besök mitt bland den tråkigaste vardagen. Jag inser också att det inte är lättare sedan Philip kom till oss. Men å andra så blir det kvalitetstid när vi ses <3<3<3
Kanske ska jag redan nu se mig om efter en ny tågbiljett upp. Jag och Philip har ju faktiskt möjligheten att kunna åka pecis när vi vill;-) Men nu är vi hemma och visst är det lite skönt att komma hem också. Borta bra men hemma bäst! Idag under förmiddagen går tvättmaskinen varm, det ska skrivas en matlista och det ska städas. Vi måste helt enkelt komma ikapp här hemma sedan förra veckan. Vi har även denna vecka en fullspäckad vecka framför oss. Idag har vi babymassage, imorgon träff med mammorna och på kvällen kommer bästa Madde och lilla Nellie till oss. Jättekul tycker mamman och Philip eftersom vi får rå om dessa två tjejer ända tills på fredag;-)
Innan vi kickar igång veckan så kör vi lite morgonmys. Mamman bloggar å dricker kaffe medan Philip ligger i gymmet och ur hans lilla mun sprudlar det ut en massa nya ord.

Philip avrundade Sundsvalls visiten med en...

img_3916 (MMS)

Philip avrundade Sundsvalls visiten med en lunchdate tillsammans med Yejka, Sophie o Jennie på tant Anki o fröken Sara. Nu styr vi hem mot Stockholm igen.


Just det! Philip har fått en del presenter...

img_4959 (MMS)

Just det! Philip har fått en del presenter under vistelsen här i Sundsvall. Igår när vi var ut på mammans gamla jobb fick han ett paket som innehöll dessa snygga kläder! Hängselbyxor i jeans och en body med såklart flygplan på;-)


Lillhjärtat har varit ute och åkt vagn i r...

img_2542 (MMS)

Lillhjärtat har varit ute och åkt vagn i regnet med mamma och vovven. Nu ska vi snart packa in oss i bilen och åka till mammans gamla jobb å hälsa på!


Dagens snygging! Klädd i fina kläder från ...

img_5399 (MMS)

Dagens snygging! Klädd i fina kläder från p.o.p från topp till tå!


På plats hos mormor och morfar

Gårdagens tågresa gick alldeles utmärkt! Trots nervositet från mamman, vagn, bilbarnstol, väska, skötväska m.m. Men med Philip på magen i bärselen och hjälp upp/ned för trappstegen med vagnen så gick det fantastiskt bra! Dessutom hade jag missat den lilla detaljen att nämna när man bokar biljetten att man reser med bebis (då kan man tydligen om det finns platser lediga få två säten för sig själv). Så jag och Philip hamnade bredvid en urgullig dam som erbjöd sig hålla Philip och gullade med honom hela vägen. Såklart charmade han även passagerarna runt omkring oss också. Kan kanske bero på att han sov och när han inte gjorde det så var han vaken och GLAD! Inte en enda tår eller missnöje på nästan 4 timmar. Skönt! För jag kan tänka mig att det är det som skulle kunna vara det jobbiga med att åka själv om man har ett litet barn om det skriker. Det största problemet vi stötte på under resan var när mamman behövde gå på toaletten. Att vingla sig genom vagnen med en bebis på armen och sedan försöka kissa med en bebis på armen när det vinglar inne i en trång toalett. Men det gick det med;-)


Nu är vi på plats hos mormor & morfar och har några härliga dagar framför oss. Idag är morfar på jobbet, mormor på skolan och mamman o Philip har varit ute på promenad med "Bullen". Vid lunch kommer mormor hem med bilen och då är det mamman och Philips tur att åka in till stan. Mamman ska få luggen klippt och håret lite färg. Som vanligt när vi är på besök hemma i Sundsvall så är det massor man vill hinna med. Saker man vill göra och vänner man vill träffa. Dessutom så prioriteras mys här ute på ön lite högre nu än vad det gjorde innan eftersom Philip vill umgås med mormor och morfar också.



Hudiksvall är vi i nu! Strax rullar vi vid...

img_5336 (MMS)

Hudiksvall är vi i nu! Strax rullar vi vidare mot Sundsvall! Det här går fint trots ovana och massa bagage! Philip charmar dom vi delar vagn med och just nu har han somnat i mammas famn! Sötnosen;-)


Sundsvall

Klockan har just passerat 8 och både mamman och Philip är duschade/badade och påklädda. Packningen är nästan klar, bara Philips kläder som ska packas ner i väskan. Sedan är vi nog redo för avresa till Sundsvall och mormor å morfar. Vi är som ni märker uppe i väldigt god tid, hellre det än stress i sista minut. Världens bästa E tar ledigt och kommer hem från jobbet för att skjutsa in oss till centralen och tåget. Vilken tur! Klockan 12.30 avgår tåget och 16.10 beräknas vi rulla in i Sundsvall om allt går som det ska. Min och Philips första resa själva ska bli spännande och vi längtar efter att få träffa mormor och morfar.
En bild på dagens snygging nybadad, nyäten och en aning trött iklädd nya kläder i strl.56. Bodyn kommer från villervalla och jeansen från kappahls newbie. Jeansen har han även haft i strl.50. Superfina och mjuka som dom mysigaste mjukisbyxorna!

MASSAGE

Babymassagen idag var en hit! Det var en mysig stund och jättekul att träffa så många andra mammor med sina små bebisar. En riktig hit tyckte nog både jag och Philip! Massagen i sig får vi träna på  hemma i lugn och ro. Med 10-talet små bebisar i ett varmt litet rum som äter, gråter och "pratar" så kan man inte annat än hålla sig för skratt. Men det var verkligen jättekul och vi längtar redan till nästa måndag då det är dags igen!
Nu försöker jag få ihop packningen inför morgondagens resa samtidigt som det kollas på ensam mamma söker på tv och myser med killarna i soffan.

YES!

Efter mycket om och men så sover den lille gossen i vagnen (redo att åka på massage). Det ser ut som att regnet avtar ute. Jag bevakar noga genom fönstret. Det ser faktiskt rätt positivt ut! Som om det inte vore nog så har jag ätit en smarrig lunch bestående av gårdagens egengjorda pizzarester *mums*.
Med andra ord så har vi en happy mama här hemma just nu;-)

Grå måndag

Fy, vad tråkigt det var att vinkla upp persiennen i morse!! Det är så grått och mörkt här att lampor och ljus är tända mitt på dagen. Regnet öser ner och mina planer att Philip skulle sova nu på förmiddagen har redan spruckit. Lite senare idag är det premiär för babymassage och känner jag min lilla kille rätt så kommer han garanterat sova sig igenom detta. Därför var mina tanke att han skulle sova nu innan så jag får en vaken kille till mysstunden senare. Hade även hoppats på att kunna promenera den korta sträckan till massagen men som det ser ut just nu så blir man plaskblöt innan man lämnat gatan. Vore skamligt att behöva ta bilen dit. Men ännu finns det hopp om att det regnet skall ge sig.
Annars händer det inte så mycket här idag. Det tvättas lite och ska packas inför morgondagens tågresa upp till Sundsvall. En ganska så grå men rätt mysig måndag ändå;-)

Tävling! -Geggamoja

Jag är med och tävlar om en ursnygg mössa från geggamoja hos pirumparum. Om turen råkar vara på min sida så kommer självklart Philip få bära den coola mössan. Var med och tävla du med!

Godmorgon Söndag!

Här hemma har vi haft en skön sovmorgon hela familjen. Klev inte ur sängen förrän klockan slagit 10. Mycket skönt och framförallt välbehövligt! Det blev även sent igårkväll eftersom vi var hos våra fina vänner på kräft- och spelkväll. Mycket trevligt! Men nu har vi kickat igån söndagen och äggen kokar för fullt. Frukosten har blivit en söndagsbrunch. Vad som händer idag återstår att se. Men här har vi en rykande färsk bild på dagens goding!
Idag inviger Philip ännu ett plagg som han växt i. Det är en heldress i strl.56 som kommer från cubus. Kommer inte ihåg vad den kostade men den inhandlades i somras och då kändes det som att det var EVIGHETER tills den skulle kunna användas. Men nu är vi där;-)

Åh, Nej! Det märks redan nu att jag har tv...

img_5325 (MMS)

Åh, Nej! Det märks redan nu att jag har två killar här hemma. Dom gaddar redan ihop sig och pappan försöker lära Philip att det är en höjdpunkt då det släpps nya tv-spel. Tydligen ska man vara glad då!?;-)


CHARMTROLL

Världens goaste unge har vi här hemma hos oss hela morgonen. En nybadad kille säger sitt, se o njut;-)

Godmorgon Lördag! Man kan inte annat än gl...

img_2245 (MMS)

Godmorgon Lördag! Man kan inte annat än glömma bort att man är trött och få ett hjärta som smälter när man vaknar av den här killen som är jätteglad och sprutar ur sig massa ljud klockan 6.50!


Godkväll!!

Efter en fantastisk dag tillsammans med Helén och hennes söta Elliot är det nu myskväll framför idol tillsammans med bästa sambon och sonen i soffan. Vilken dag! Bättre start på helgen får man nog leta efter.
Våra stora små killar <3 Philip & Elliot kompisar sedan födseln! <3<3<3

Dagens

Dagens myskille kör såklart mysoutfit så här här självaste fredagen till ära!
Både mamman och Philip gillar den här dressen som kommer ifrån kappahls newbie serie.

FRIDAY

Äntligen har vi kommit till veckans bästa dag. Vi har en helg framför oss, arbetsveckan är slut och vi får ha vår E hemma hos oss i två dagar. Dagen till ära så har regnet gett upp och solen smyger sig fram igen. Som om det inte vore nog så har jag och Philip date idag tillsammans med Elliot och hans mamma Helén. Ska bli jättekul att äntligen få träffa dom! Det är lite exra roligt eftersom att Philip och Elliot låg i akutsalen på neonatalen tillsammans!
TREVLIG FREDAG!!

Torsdag

Regnet står som spön i backen även denna morgon. Den tänkta morgonpromenaden ställdes snabbt in i samma sekund som jag hörde hur regnet smattrade utanför sovrumsfönstret. Istället låg vi kvar och myste undet täcket jag och Philip. Istället för att kliva upp och sätta fart har vi myst runt i pyjamas, lilleman har legat naken och kissat ner hela golvet två gånger, nya små härliga ljud har kommit ur hans lilla mun, mamman har druckit kaffe och kollat nyhetsmorgon. Efter en lång mysmorgon så sover nu lilla prinsen, mamman har ätit sin frukost och det är hög tid att få på sig kläder för dagen.
Planerna för dagen är många. Vi måste åka och handla lite mat och blöjor. Jag och Philip är borta nästa vecka, men pappan i huset måste ju få mat här hemma. Dessutom är huset vid behov av rengöring invändigt. Så kanske det vore en bra idé och sätta lite fart nu!

Ett minne blott

Jag har under morgonen insett att min lilla bebis nu helt har vuxit ur sina 44 kläder. Dom har varit på väg länge nu att bli små. Liter korta i ärmarna har bodysarna varit men dom har fungerat. Nu insåg jag att dom är för små helt enkelt och att det var hög tid att för första gången sortera ur min sons kläder. Dom små mini kläderna i storlek 44 som en gång var FÖR STORA är nu för små och därmed ett minne blott.
Tycker att det inte alls var längesedan jag jublade över att han ÄNTLIGEN kunde ha dessa små kläder. Det är inte lätt att hitta kläder till så små bebisar. Så lyckan var stor när jag upptäckte att polarn o pyret och kappahl har kläder till så små pyren. Nu plockas dom bort och jag hoppas att jag aldrig mer behöver använda så små kläder någon mer gång. Käderna är supersöta när dom är så små men allt runt omkring en sån liten bebis är inte lika roligt.

Vila i frid

Foto: Jimmy Wixtröm. Bilden är lånad från aftonbladet.se



Hemskt, fruktansvärt, tragiskt och ofattbart. Det finns inga ord... Sänder en tanke till dem drabbade och deras anhöriga! Man ska vara rädd om det man har här i livet och ta vara på VARJE dag. Man vet aldrig när livet tar en helt annan vändning.

Regn regn regn

Vår planerade promenad tillsammans med en annan mamma och hennes dotter blir inställt idag eftersom det är riktigt höst väder här idag. Det regnar, blåser och är inte det minsta trevligt väder att ut och promendera i. Så istället kommer Anna och hennes lilla Emilia hit tills oss på fika inomhus istället. Det blir minst lika trevligt om inte trevligare;-)
Trevlig onsdag på Er kära läsare!

Springa eller bubbla

Det blev aldrig någon motion idag. Efter middagen velade jag mellan att ta mig i kragen, dra på mig springkläderna och ge mig ut i spåret eller tappa upp ett bubbelbad och krypa ner där. Jag valde det senare alternativet. Kroppen sa ifrån och jag är så trött idag att jag inte vet vilket ben jag ska stå på. Knepigt eftersom att natten var hur bra som helst och liten sov från 21-03.30!!! Men sedan klockan 7 imorse har vi haft fullt upp idag och av någon anledning är jag helt enkelt trött. Så det fick bli en timmes egentid uppe i badrummet. Första bubbelbadet på jag vet inte hur länge....Bubbla, peela ansiktet, noppa ögonbryn och måla tånaglar. Det var precis det det jag behövde ikväll!!
Nu har det kollats på idol och druckits te i soffan. Jag och Philip tillsammans och E har haft sin egentid på övervåningen framför fotbollen. Nu är det tack och godnatt för idag så tar vi nya tag imorgon.

Tåg

Om en vecka ska jag och Philip för första gången åka tåg tillsammans. Vi ska åka hem till Sundsvall är det tänkt. Om vi nu kommer med tåget!?;-) Det kommer nog gå alldeles ypperligt, men lite nervös är jag allt. Jag är inte nervös över själva resan utan över hur vi ska komma på och av tåget med alla saker. Barnvagn, bilbarnstol, väska + oss själva. Det blir nog till att ta med bärselen så att Philip kan hänga på magen. Annars blir det nog svårt och få med både vagn, stol och väska. Min tanke från början var att jag skulle ta bussen hemifrån till pendeln, pendeln in till centralen och sedan hoppa på tåget. Men börjar inse nu att det låter alldels för tufft med alla saker. Det räcker med att komma på och av själva tåget. Kanske inte behöver oroa mig en vecka innan för det löser sig garanterat, men lite pirrigt är det allt. Bara att åka tåg är nytt för mig eftersom jag hellre flyger än tar tåget. Så jag är inte ens en rutinerad tågresenär.

Läkarundersökning på bvc

Idag har vi avklarat ännu en läkarundersökning. Denna gång var det en rutin undersökning på bvc. Så vi åkte dit, vägde, mätte och blev kontrollerad av en läkaren. Fick stämpeln OK och åkte däifrån en liten stund senare. Vi var ju på bvc senast förra veckan och tog vikt och längd. Skillnaden var inte jättestor från förra veckan och vi håller oss under 4 kg fortfarande.
Dagens vikt: 3 850 gram, längd: 51,5 cm.

Ny vecka, nya tag

Helgen var extremt onyttig och innehöll både godis, dricka och pizza. Så det kändes inte mer än rätt att ge sig ut i spåret så fort E kom hem från jobbet i eftermiddag. Precis som förra veckan promenerade jag den knappa kilomtern bort till spåret och sedan sprang jag ett varv i spåret och faktiskt hela vägen hem. I motvind hem vill tilläggas. Hoppade dock över situps och armhävningar hemma och skyndade istället in i duschen eftersom E stod klar med maten och den lilla killen var hungrig. Veckan har börjat skönt i alla fall!
Nu är E iväg och har sin egentid i ishallen. Dricker kaffe och surrar med grabbarna som tränat. Kanske har jag en sambo som kommer hem och är hockeysugen!?
Nu blir det tv-kväll för hela slanten. Både idol och ensam mamma söker, dessutom samtidigt! Hur ska det gå!? Något av programmen får helt enkelt ses på playen lite senare;-)
Trevlig kväll!!

Smälter man inte när man blir bemött av de...

img_9398 (MMS)

Smälter man inte när man blir bemött av detta leende, ja då vet inte jag;-)


En längtan

I helgen såg jag ett avsnitt från programmet Ullared. Efter programmet blev genast min längtan efter att få åka dit mycket stor! Det var tänkt att vi skulle ha åkt dit i maj (då Philip föddes) tillsammans med våra vänner Farzad & Linda. Stugan var bokad och ullared spikat. Att det då inte blev av har absolut inte gjort något med tanke på att vi fick vår skatt istället lite tidigare;-)
Men nu, nu känner jag en stor längtan efter att lyckas hitta en ledig helg och åka ner. Självklart längtar jag inte bara efter ullared utan längtan till västkusten över huvud taget är stor. Men helt klart så är det sommartid som man ska åka men just nu skulle jag kunna tänka mig att åka i princip bara för att åka ner och göra Gekås;-) Jag har bläddrat febrilit i almanackan för att kunna hitta en ledig lucka. Men det verkar vara svårt eftersom hela höstens helger verkar vara planerade och bokade.

Babymassage

Morgonens promenad är avklarad, liten sover i vagnen och jag funderar på vad av allt som finns att göra jag skall börja med. Finns en del småpyssel att tag i. En sak som ligger och blänger på mig är fotoalbumen som jag så stort tog tag i för någon vecka sedan. Vad som hände sedan vet jag inte. Men det känns som ett alldeles ypperligt projekt att ta tag i just idag. En lite viktigare sak som också tittar ont på mig är högen med papper från försäkringsbolaget som väntar på att bli igenomläst. En försäkring till Philip är det såklart som det skall ordnas med. Känner mig lite orolig över det hela eftersom jag har hört att det kan vara svårt att få en försäkring på barn som är så för tidigt födda. Men vi får se, har inte gett upp innan jag ens börjat;-)
Just det ja, jag och under morgonen bokat in mig och Philip på spädbarnsmassage kurs. Under 6 tillfällen ska jag och lilleman gå på massage. Ska bli riktigt spännande och kul att se om han uppskattar det;-)
Dagens 4-månader grabb...

FYRA MÅNADER

Idag fyller lilla hjärtat 4 månader!! Tänk att det har gått FYRA månader sedan den där torsdagen i maj med 11 veckor kvar till beräknad förlossning och endast 2 veckor kvar att arbeta innan graviditetspenning skulle börja gälla. (Trodde jag). Fyra månader och en hel sommar har passerat förbi oss. Vi har upplevt vår allra första sommar tillsammans med vårt lilla hjärta!! Den bästa sommaren någonsin!!
Även om vår prins fortfarande är mini mini jämfört med andra 4 månaders bebisar så kan vi inte säga annat än att lilla hjärtat växer så det knakar!! Med en vikt på ca.4 kg vid 4 månaders ålder så är lilla pyret på väg att bli stor. Vikten är en sak men en annan sak är allt runt omkring. Utvecklingen, herregud vad det går undan! Från att sova, äta, sova, äta och vara vaken stunder då lite nu och lite då till att börja skymta vissa rutiner, vara vaken flera timmar/halva dagar. Blicken har varit med länge nu men nu riktigt ser man hur han fäster blicken på saker och söker ögonkontakt med oss. Rätt som det är när man har en "djup" stund tillsammans avfyrar han världens underbaraste leende som gör att hjärtat smälter totalt. Och ler man till honom så får man ett leende tillbaka <3 Babygymmet är något som blivit allt populärare då djuren som tittar ner på honom börjar bli allt roligare att spana på. Vi märker också att rätt som det är så kommer det lite andra ljud från lilla gossen. Dessa ljud blir mer och mer för varje dag. Att ligga på mage går fortfarande bra och accepteras till en viss gräns enligt lilla gossen. Är han på humör så kan han ligga ganska länge och nu vid 4 månaders ålder hålla upp huvudet och titta rakt fram. Korta stunder lyckas han hålla så och spana frammåt innan lilla huvudet blir tungt och balansen svår att hålla;-) Vi har fortfarande en nöjd och glad bebis (oftast) här hemma men som samtidigt har lärt sig att säga ifrån och visar när han inte är nöjd. Mammans oro över om han kan gråta ordentligt har släppt, för visst kan vår lilla hjärtat vara ledsen och gråta;-) Det är hjärtskärande gråt och krokodiltårar som kommer. Men lilla herrn har ett annat skrik också, ett skrik som mer talar om att nu vill jag inte mer och är mer "argt" än ledsen. Tur att det inte är ofta dessa tårar visar sig för när dom kommer går mammans och pappans hjärtan i tu.
Vår lilla bebis har under dessa 4 månader gått från att ha legat mini mini mini och hjälplös i en kuvös till att vara en friskt och aktiv bebis. Helt otroligt, vilken resa! <3<3 Vi njuter av varje dag, varje minut och varje sekund som vi är tillsammans och försöker verkligen ta vara på tiden som är här och nu! Även om det ibland är svårt att förstå att den här tiden aldrig kommer igen <3 <3 <3
Mamma och pappa älskar dig vårt älskade goa lilla pyre <3

Nybadad kille söndagsmyser <3

img_0821 (MMS)

Nybadad kille söndagsmyser <3


Intensiven-För tidigt född

Har just gråtit mig igenom ännu ett avsnitt från dokumentären "Intensiven-för tidigt född". Helt otroligt att VI... Jag, E och vår Philip har genomgått något som det som visas i dokumentären. Jag har nog lite svårt att förstå att vi själva faktiskt har varit i en sådan sits och dessutom för inte alls längesedan. Jag gråter och ryser när jag ser på programmet. Känner igen varenda liten känsla som man kan se hos föräldrarna. Vet precis hur dom känner, tänker och går igenom. Oavsett vad barnen har för diagnoser under tiden på neonatalen så är känslan ungefär densamma. Alla föräldrar är rädda, oroliga och man vet inte vad som händer, hur det ska gå, om barnet ska klara sig osv. JA, man är helt enkelt livrädd att ens barn ska dö ifån en! Dessutom hjälplös och kan inget göra mer än att bara vara närvarande. Vet att jag har skrivit om det tidigare... Men att som mamma inte kunna ta i sitt barn som man vill, trösta, amma och ta hand om sitt barn är SKITJOBBIG! Att sitta och se på sin hjälplösa lilla bebis genom en plastruta kan inte annat än vara fruktansvärt. Att bara vara i en sådan speciell situation kan knäcka vilket förhållande och familj som helst.
Att VI har gjort det, att vi har varit där, att vi har suttit där dag in/ut, timme efter timme helt hjälplösa i sjukvårdens händer är otroligt tycker jag så här i efterhand. Nästan så det är svårt att förstå! För det känns som världens självklaraste att se på vår älskade lilla son nu där han ligger i sin säng med armarna ovanför huvudet och lite lätt snarkandes. Som om han alltid har legat så. Och det bästa... Att som mamma kunna pussa, krama, hålla om honom exakt NÄR jag vill och HUR mycket jag vill!!
Jag vet att jag också har sagt att jag aldrig någonsin ska klaga över ömma bröstvårtor, sömnlösa nätter, bebisskrik m.m. Det tänker jag inte heller göra. Jag är så tacksam över att jag har förmånen att jag kan amma min son, att han är en vaken och pigg kille som säger till även nattetid att han vill ha mat och uppmärksamhet. Visst, det är jobbigt om han gråter otröstligt. Men är han äter, visar vad han vill och genom att göra det så visar han ett sunt friskhetstecken. Och det tänker jag vara tacksam över! Jag är glad över att jag har ett friskt barn som mår bra!!
Älskade älskade lilla skrutt!! Känns som om du alltid har funnits med oss i vår lilla familj. Som vi älskar dig! Kärleken till dig är obeskrivlig!! <3<3<3



LILLA HJÄRTAT <3

Så här sött sover jag nu i soffan på filten bredvid mamma <3<3

Skötbordet

Philips nya grej när vi byter blöja/tvättar/klär på eller av är att spana in sina dinglande kompisar som kommit upp i luften. JÄTTESPÄNNANDE att ligga och spana in dom vilda djuren tycker han <3

MYSPYS

Mamman har haft en liten missnöjd kille här hemma idag. Tog en promenad i hopp om att lilla hjärtat skulle kunna somna sött en stund. Det gjorde han under tiden vagnen rullade, men så fort vi kom hem så kom mammans lilla missnöjda kille tillbaka. Inte jätte missnöjd och skrikit utan mer kinkig och velat blivit buren. Så efter mys i mammas famn somnade en trött liten kille och nu sover han skönt i soffan. Mamman passar på att njuta av det senaste numret av tidningen mama, ett glas cola, godis och nu kvällens middag bakad potatis med skagenröra. Bäst att passa på medan lillhjärtat vilar;-)

Lördagsmys

Vid lunchtid idag åkte E iväg in till stan för att gå på whiskeyprovning, dricka öl och ut och äta med några vänner. Så jag och Philip kör lördagsmys bara han och jag. På förmiddagen skyndade vi iväg en snabbis ut till Barkaby för att inhandla några nya blommor till sovrummet. Men vi var snabbt hemma igen eftersom den lille inte var särskilt road och dessutom är det strålande sol idag. Sommarväder i september!? Verkar inte bättre!
Dom nya blommorna är på plats i sovrummet och nu blir det snart en promenad med vagnen. Får passa på att vara ute medan det bjuds på fint väder.

Fredagkväll hos oss

Nu myser vi hela familjen i soffan efter en effektiv och bra dag! Mycket har hunnits med och samvetet känns rent inför helgen. E kom hem lite tidigare från jobbet och jag fick avlösning med Philip. Tack vare det så hann hela huset bli städat, sängarna renbäddade, hyllor och krokar blev uppsatta och som avslutning på den effektiva dagen hann mamman med en tur i löpspåret. Efter den turen var krafterna slut, så ikväll har familjen myst med tacos till middag, tända ljus och nu mys i soffan framför fotbollen.
När det gäller veckans motion så får man väl vara nöjd med två joggingrundor? Har promenerat en timme nästan varje morgon och fått till två tillfällen i jogginspåret. Mer än så är nog svårt att kanske få till just nu. Det har varit saker inbokade under veckan, mat som skall handlas och ett hem som behövs ordnats i. Allt sånt är effektivast att göra när E kommer hem från jobbet och då blir det inte mycket tid över. Dessutom måste även E få sin egentid han med. Så jag tror att om två tillfällen kan ges under vardagarna så får man vara nöjd över det. För man vill ju såklart få till tid tillsammans med familjen också. Nu behöver jag kanske inte grubbla så mycket mer över det här. Det ger sig säkert med tiden. Har en liten plan om att så småningom kunna införskaffa ett träningskort hos sats i infra city. Där finns möjlighet till barnpassning så vem vet när Philip växt på sig och är stor nog så kanske det avverkas en och en annan träningstimme dagtid under denna långa ledighet!?
Nu ska jag återgå till myset med bästaste killarna!
TREVLIG FREDAGKVÄLL!

Titta!! så stark jag har blivit i nacken s...

img_0235 (MMS)

Titta!! så stark jag har blivit i nacken säger Philip! Det märks att minstingen i familjen tränar gym;-)


Å han gör det igen!! Sover sött i vagnen o...

img_2169 (MMS)

Å han gör det igen!! Sover sött i vagnen och låter mamma duscha, klä på sig, tvätta, dammsuga och torka golven! Nu är han vaken, äter och sedan ska lilla hjärtat få mammas uppmärksamhet till 100% ;-)


F.R.E.D.A.G

Morgonpromenaden är avklarad, frukost likaså, den lille sover i vagnen fortfarande och jag hinner kanske duscha och göra mig redo att ta tag i dagen. Har stora planer på att städa här hemma idag. Skulle vara grymt skönt att ha huset städat och klart för helg tills E kommer hem i em. För då är det fredagsmys som gäller;-)
Vi får se vad som blir av under dagen. Nu kör vi! Hej fredag och välkommen helgen;-)

Morgonmys i mammas säng <3

img_7430 (MMS)

Morgonmys i mammas säng <3


MIO

Har precis kommit hem efter att ha varit och spanat in nya mio butiken som öppnat här i Väsby. Jättefin butik med massor av fina saker och mitt "vill ha begär" blev gigantiskt efter besöket! Finns så mycket fint hos mio. Naturligtvis så fanns det öppningspriser på vissa saker och jag lyckades fynda några fina ljussaker. Ett vitt lykthus, ett set med ljuslyktor/vas och ett doftljus var det som följde med hem.
Nu sover lilla prinsen i sin vagga och jag skyndar mig att sleva i mig en lunchlåda och hoppas att jag hinner hänga upp tvätten som ligger i maskinen. Kanske kanske hinner jag också skriva klart det som fattas på handlingslistan. För när E kommer hem från jobbet så drar mamman iväg på ica maxi för veckohandling.

September

Nu är det officielt höst! September månad = höst. Nu kan vi lägga sommaren 2011 i bagaget. Å vilken sommar det har varit, en sommar med minnen för livet! Så här första höstdagen startade jag och Philip med vår morgonpromenad i strålande solsken och fast det nu är officielt höst så kan man ut och gå i linne, 3/4 byxor och njuta av solens strålar som värmer kroppen.
Filen var slut här hemma så det blev en nyttig frukost bestående av keso, avocado, ägg och kaffe. Nu vill lilleman ha mat och sedan ska mamman se till att få sig en dusch innan vi får se vad vi hittar på idag;-)
Älskade älskade unge!! Jag älskar dig så högt, vad vore livet utan dig!! Mammas älskade pyre<3<3<3