På O'learys!

img_0272 (MMS)

På O'learys!


Sådär! Då har sideboarden fått sig lite in...

img_8860 (MMS)

Sådär! Då har sideboarden fått sig lite innehåll den med! Skönt att äntligen få packa upp alla kartonger. Finns några kartonger kvar och dom skall packas upp då gästrum/kontor blir klart. Men alla "köksprylar" är på plats. För en stund sedan klev svärfar på tåget hem till Arvika. Vi skjutsade honom till pendeln för en timme sedan. En trevlig helg har vi haft tillsammans! Dock har det som vanligt gått för fort:( Snart ska jag och E iväg på lite kvalitetsmys! Middag på O'learrys och sedan bio! Mys;)


Det blev superfint;-)

img_5433 (MMS)

Det blev superfint;-)


Äntligen är allt ihop skruvat! ;-)

img_1951 (MMS)

Äntligen är allt ihop skruvat! ;-)


En Ikea tripp idag resulterade i två mycke...

img_2397 (MMS)

En Ikea tripp idag resulterade i två mycket viktiga köp! Ett vitrinskåp och en sideboard. Så nu skruvas det för fullt. E skruvar och Arne håller koll. Ikväll ska grillen invigas! Grilla i Januari är nytt för mig. Men bor man i hus så kan man tydligen det;-)


I biltvätten! Jag trodde det var min tur i...

img_6192 (MMS)

I biltvätten! Jag trodde det var min tur i och med att jag fick köra in i tvätthallen efter att ha köat utomhus. Men så var inte fallet. Kön fortsätter i själva tvätthallen. Vilken blåsning! Det börjar bli tajt om tid till jobbet nu.


Äntligen hemma! Efter några extra turer fr...

img_2912 (MMS)

Äntligen hemma! Efter några extra turer fram och tillbaka, ett köp som ej medgavs pga pengarna som jag fört över ej kommit på plats ännu. Tur att jag inte bara hade Ica kortet med mig. Från början så hade jag ingen plånbok över huvudtaget med mig, därav en extra tur hem igen. Är det detta som alla kallar "gravidhjärna"!?? Eller är jag bara så här förvirrad? En bökig handling på Ica idag. Nu lunch och sedan jobbet. Ha en fin dag!!


Tisdag!

Är inne på min andra lediga dag efter en helg fylld av arbete. Knepigt det där med skift. I fredags hade jag kunnat be till gudarna att får vara hemma och vara ledig tillsammans med E hela helgen. Kändes så orättvist att kliva upp klockan 06.00 i lördags. I Söndags däremot var känslan annorlunda. Söndagsångesten smög sig på E och han skulle upp och jobba måndag morgon medan jag själv tog söndagkvällen med ro. Sov till klockan tio i måndags och idag till 9.30. Bägge dagarna har jag dessutom legat kvar och dragit mig i sängen ca.30 min x-tra. Så skönt! Det tråkiga i detta sköna är att ingen annan är ledig. Man är liksom själv på något sätt. Ganska skönt också då man har hela dagarna fria. Igår blev det en prommis runt i en ny del av Bollstanäs och idag sitter jag klädd och redo för att strax bege mig ut på en skön promenad. Kanske åt andra hållet idag? Spännande med nya vägar och områden. Spännande varje gång man går utanför dörren;-)

Jo, jag gjorde en liten upptäckt i morse. Hade ett svagt minne av att mina två biobiljetter (som var förra årets julklapp av jobbet) har sista förbrukningsdatum när som helst. Så jag tog upp dessa ut plånboken och ser att det står 11-01-26 som sista datum. Vad är det för datum idag? Jo, 25:e januari. Alltså imorgon är sista dagen för dessa två. Men imorgon kväll så jobbar jag till 22.15. Så morgondagen är körd. Alltså behöver jag gå på bio ikväll! Klantigt av mig att glömma bort dessa. Jag som velat gå på bio i evigheter, men det har liksom inte blivit av. Har varit så fruktansvärt mycket annat sista månaderna. Massor med filmer går på bio nu som jag vill se, så om jag möjligt kommer iväg på bio ikväll så kommer det vara beslutsångest om vilken film man ska se. Ännu surare blir jag vid tanken av att om ett halvår så kommer det inte alls kunna bli några spontana biobesök. Så varför har vi inte gått på bio tidigare? Varför har vi inte bara släppt allt annat en kväll och kommit iväg när vi har biljetter å allt? Klantigt?? JAAA! Irriterande?? JAAA!!

Ringde till E och informerade om bio ikväll. Han påminde mig om att det är hockeyträning som vanligt ikväll och dessutom skall han tydligen iväg och jobba hela natten sedan. Så nu slängde jag iväg ett sms till Linda i hopp om att hon frisknat till från kräksjukan och är sugen på lite film;-) *hoppas hoppas*


Ett uppdateringsinlägg med endast en massa svammel. Men så får det bli! Nu skall jag hoppa i kläderna och ploppa i hörsnäckorna i öronen med hög musik på. Promenad nästa!!

Älskade goa lilla hund! Tänk att man kan l...

img_4206 (MMS)

Älskade goa lilla hund! Tänk att man kan längta så mycket efter en liten vovve <3


Pannkakstorsdag! Pannkakor m. Sylt och grä...

img_3673 (MMS)

Pannkakstorsdag! Pannkakor m. Sylt och grädde. En klassiker och barnsligt gott;-) Dock saknar jag soppa till. E är inte lika förtjust i min ide med ärtsoppa till pannkaka. Men snart har vi en liten som äter middag med oss och då blir det minsann ärtsoppa och pannkaka. Även om det dröjer ett bra tag;-)


Vecka 16

Äntligen så är det veckobyte! Detta är nu mera mitt ständiga mål varje vecka. Längtar som en galning tills det blir en ny vecka. Än så länge;-) Fråga mig om några månader!? Men just nu så får veckorna gärna ticka på lite fortare och den 10:e februari är mer än välkommen!

Så här är läget just för tillfället:

Vecka 16

Kroppen: Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 300 milliliter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.Den största förändringen som är den mest märkbara för tillfället är arbetet och mina ändrade arbetsuppgifter. Även mina arbetsbyxor börja "tajta" till sig runt magen. Skärpet har varit ett extra hål ut sedan några veckor tillbaka. Men som mina arbetsdagar sett ut de senaste två arbetspassen då jag suttit i en lastbil hela dagarna så har även byxorna börjat trycka på ett lite obehagligt sätt. Detta har jag nu en lösning på och det är helt enkelt att knäppa upp byxorna medan jag sitter och kör. Så mycket skönare och smidigare;-)


För övrigt så är jag ledig idag, eller är jag verkligen det när jag har beredskap mellan 05-22? Än så länge är jag ledig och om jag ser på vädret så bör jag vara fortsatt ledig denna dag. Men man vet aldrig, har lite svårt att känna mig ledig när jag vet att jag kan bli inringd. Vädret ser strålande ut infrån och en prommis lockar oerhört mycket just nu. Byta från morgonrocken till lite sköna kläder på och ploppa i hörlurar i iponen så borde en prommis vara på tur! Yes, så får det bli!


Ha en skön onsdag!

En grå måndag som jag helst skulle vilja hoppa över idag.

Sitter och laddar för jobb. Har försökt peta i mig en lunchlåda, Inge direkt sugen. Är inte heller sugen på att åka till jobbet. Är inte sugen på något över huvud taget idag! Det är dessutom grått och trist ute, det regnar dock inte men snön den smälter! Såg precis att det sitter lampor i gräsmattan som varit täckta med snö. Undra om Dessa vill fungera sedan? Har tagit reda på flera då vi flyttade in, men jag trodde inte att det fanns så många. Näe, idag är en sådan dag jag helst skulle vilja vara hemma och inte göra någonting alls. Möjligt ta ett bad och sedan krypa ner under täcket. Skulle kunna tänka mig en promenad med en vän. Promenera läänge pch surra en massa strunt för att sedan avsluta med en fika. Jaaa, det hade jag velat göra idag! Ingen jätte uppåt dag idag, hoppas att den bara kan bli bättre! Dax att packa ihop väskan och åka. Hoppas alla ni andra har en fin måndag!

Ugnsstekt fläskfilé, pressad potatis, sall...

img_5868 (MMS)

Ugnsstekt fläskfilé, pressad potatis, sallad, halloumiost och chilibea!


Efter en hel dags skruvande, fixande, rens...

img_1359 (MMS)

Efter en hel dags skruvande, fixande, rensning och kastning av skräp så är det dax för middag och myskväll! Lägg märke till lampan!! Visst blev det fint!? Ännu mera ljus;)


Tadaa!! Det tar sig i huset! Vem blir inte...

img_5842 (MMS)

Tadaa!! Det tar sig i huset! Vem blir inte sugen på att krypa ner i sängen nu!?;) Ser fram emot nattens sömn!


På Ica maxi fann jag vita fina tulpaner! D...

img_4977 (MMS)

På Ica maxi fann jag vita fina tulpaner! Dessa följde med hem och pryder nu köksbordet! Vita tulpaner ger mig vårkänslor, love it!


På jobbet... I väntan på min tur...

img_5236 (MMS)

På jobbet... I väntan på min tur...


För första gången i denna blogg historia l...

img_8086 (MMS)

För första gången i denna blogg historia lägger jag upp en dagens bild! Om det nu hör till en dagens att skriva vad man har på sig så bär jag idag en rutig flanell skjorta från peak performance och till den ett par svarta leggings från mq. Nu är jag redo att ta tag i denna lediga tisdag. Kanske dyka ner i kartongerna i det blå rummet;) Ha en fin dag alla!!


En tavellist kom upp på väggen ikväll. På ...

img_6898 (MMS)

En tavellist kom upp på väggen ikväll. På den pryder nu bokstäverna "lycka". Får se om det får vara så som det är eller om jag hittar på något annat;) Tycker själv att det blev rätt så fint!


10 Januari 2011

Om exakt en månad så är det äntligen dax för det efterlängtade ultraljudet. Nämligen den 10 februari. Ett datum som vi gått och längtat efter väldigt väldigt länge! I dagsläget så har jag ännu inga förväntningar, ingen nervositet eller så. Längtar mest som ett tok efter att få se att allt är på riktigt! Känns som att efter den dagen, då kommer allt att vara på riktigt! <3

Fram tills dess så hoppas jag att veckorna tickar på lite fortare. Och visst går det frammåt för att vi är nu inne i vecka 14 och på onsdag så kliver vi in i vecka 15.


Vecka 14

Kroppen:
Hormonförändringar kan visa sig genom att huden på mamman blir mörkare på vissa ställen, kvinnor kan få en vertikal mörk rand från naveln och neråt samt mörkare bröstvårtor. Randen brukar försvinna efter förlossningen, men man ska vara försiktig med att sola för mycket under graviditeten eftersom man även kan få andra pigmentfläckar som kanske inte går bort. Du kan bli snabbare andfådd eftersom blodvolymen i kroppen börjar öka.
De flesta börjar få en liten mage. Om du tidigare fött barn blir magen oftast större mycket tidigare.

Fostret: Öronen är placerade där de ska vara och har fått den rätta formen. Alla större organsystem är nu färdiga och njurarna tillverkar urin. Fostret befinner sig nu i en snabb fas av tillväxt. Benen är längre än armarna och det finns gott om fostervatten som fostret simmar runt i.

 

 

För övrigt så har jag nu gjort mitt sista arbetspass som flygplatsbrandman på väldigt länge. Konstig tanke att det kommer att dröja minst 1 1/2 år innan jag är tillbaka på mitt vanliga skift igen och utför mina vanliga arbetsuppgifter igen. Detta med blandade känslor just nu. Jag kommer att fortsätta arbeta som vanligt fast med andra arbetsuppgifter och nu i Januari med ett annat skift. I Januari nu så innebär det även lite förändrade arbetstider också. Något som jag inte alls är så där överlycklig över om jag ska vara helt ärlig;-) Men, jag vill arbeta och det finns behov så då är det bara att bita i det sura äpplet. Efter Januari så får vi se vad som händer och sker, just nu tar jag en månad i taget.

 

Har i alla fall en skön start på mina förändrade arbetstider. Denna vecka så är det endast torsdagen som skall ägnas åt jobb. Så denna vecka är det inte det minsta lilla synd om mig;-) Känns skönt att få några lediga dagar att ägna sig åt att pyssla här hemma. Det finns en hel del att göra! Idag städas julen bort och dom nyinköpta lamporna plockas fram. Klockan 13.30 så kommer även anticimex och gör ett besök. Dem skall besiktiga huset, något som ingick tydligen när man tecknade husförsäkringen.

I övrigt så spritter det faktiskt lite vårkänslor i kroppen. 3 grader varmt ute och solen glimtar fram. Även om det bara är tillfälligt och det i nästa sekund kan vräka ner en halv meter snö eller varför inte frysa på nu så det blir endast isgator ute så är det lite mysigt eller det ger i alla fall hopp om att det kommer att bli ljusare och det kommer att så småningom bli vår!


Detta var nog allt för idag;-)

När jag ändå är igång...

Efter två maratonuppdateringar här på bloggen så kan jag lika gärna fortsätta denna söndagkväll den 2 januari 2011 med en tredje uppdatering. Förmodligen den uppdatering som kommer att bli den största och mest betydelsefulla uppdatering någonsin på denna blogg.


För mig och E är detta helt klart det största som händer i våra liv! Vi två ska så småningom (om ALLT går som det ska göra) bli föräldrar till sommaren. Närmare bestämt mitten på Juli. Ett litet liv växer inuti min mage <3 Det är i en häfftig bubbla vi lever i där allt känns lite overkligt men helt underbart och otroligt spännande. Vi två ska tillsammans bli föräldrar, en mamma och en pappa till en liten liten bebis <3 En bebis med blandning av mig och E. Vår alldeles egna lilla bebis!<3<3<3


Vecka 13

Kroppen:
Nu börjar den andra delen av graviditeten och känslan av att vänta barn har ofta infunnit sig. Du känner dig lite lugnare, då största risken för missfall är över.
Det är rimligt att gå upp 300-400 gram/vecka. Nu brukar illamåendekänslorna och den värsta tröttheten avta. Vissa kan redan känna fosterrörelser, men det är ganska ovanligt. Det är svårt att skilja fosterrörelser från vanligt bubbel i magen. När man ligger stilla i sängen kan det vara lättare, känner man ett litet sprattel en bit nedanför naveln och det inte åtföljs av något kurrande ljud är det mycket troligt att det är just fostret som rör sig.
Tänk på att ta hand om dig själv och vila lite extra. Arbete och fysisk aktivitet är helt ok, men undvik stress.

Fostret: Benvävnad skapas och revben kan ses på ultraljud. Fostret kan öppna och stänga sin mun, suga och svälja, gäspa och sträcka på hela kroppen. Lungorna är färdiga och fostret börjar röra på bröstkorgen som om det andades, men syret kommer genom blodet. Att fostret tränar att andas i vatten är bra för lungorna, från samma ögonblick barnet kommer ut och navelsträngen klipps av så måste andningen fungera perfekt. Vattnet trycks ut ur lungorna precis vid förlossningsögonblicket och från att vara vattenvarelse börjar barnet andas luft genom munnen och näsan. Hos flickorna finns nu miljoner ägganlag i de omogna äggstockarna och pojkarna börjar bilda manligt könshormon.Förutom den bubbla som vi lever och känslan av overkligehet så har jag fått känna på hur det skall vara att vänta en liten bebis. Illamåendet det kom. Kanske inte överdrivet och olidligt mycket. Men det har funnits där till och från morgon och kväll. Jag skulle vilja beskriva det mer som en "olustlig" känsla. Tröttheten den kom som ett brev på posten. Den smög deffinitivt inte med sin närvaro. Med buller och bång kom den. Vissa dagar har jag kunnat somnat ståendes rakt upp och ner. Ständigt trött! Tröttheten och bristen på energi har så här långt varit mitt värsta fiende. Kanske håller det på att vända nu och energin är på väg tillbaka. Kaffe, det har jag inte druckit på x antal veckor nu. Inte så att jag inte klarar av lukten eller så. Jag är bara helt enkelt inte sugen. Knepigt hur det kan bli när man annars dricker kaffe flera gånger dagligen för att kunna fungera normalt. Annars så mår jag prima! Inga s.k. cravings, inget jag absolut inte klarar av och inga dofter som jag absolut inte heller klarar. Humöret får man nog fråga E om, men jag tror att jag sköter mig rätt så bra;-)Ett bra avslut på 2010 och en bra start på 2011!

Försökte sammanfatta år 2010 tidigare inläggets lista. När man sätter sig ner och skall fundera igenom året som gått så är det inte så lätt har jag märkt. Speciellt inte detta år. För detta år har varit enormt långt år som samtidigt gått väldigt väldigt snabbt. 2010 är nog det år som innehåller mest händelser någonsin i mitt liv så här långt. Dessutom inga vanliga händelser utan mer livsavgörande händelser om man säger så. Då syftar jag givetvis på sökandet av arbete, arbetet som kom och flytten som stundade. Bara den grejen att efter 24 år i en och samma stad med närheten till nära och kära som trygghet och sedan lämna denna trygghet och ta steget till ett samboliv 40 mil bort är för mig oerhört stort! En chansning och ett viktigt steg i mitt liv som visade sig vara helt och hållet rätt! Jag sammanfattar den delen av i mitt liv som den största, viktigaste och avgörande biten.

Att det sedan har rullat på med husvisningar och spanande efter något större som senare resulterade i nästa stora steg här i livet, nämligen husköpet är en helt annan femma. Utan första etappen hade aldrig husköpet sedan hänt. Pusselbit nummer 2 föll på plats under hösten. Och vips så har både jag och E plockat på oss vuxenpoäng så det bara sjunger om det. Våran första gemensamma bostad och dessutom vårat första alldeles egna hus <3

Med dessa två speciella händelser år 2010 gör att man får ännu större förhoppningar på 2011. Livet är spännande! Naturligtvis så har vi precis som alla andra svenssons drabbats av mer vardagliga händelser bra som dåliga. Vardagshändelser som gör en både ledsen och lycklig.

Tänkte avsluta år 2010 och sätta punkt på detta år genom att avsluta med en uppdatering i veckans senaste händelser. Efter julfirandet i Arvika så var vi hemma och hann med att arbeta i några dagar innan nyår stod för dörren. Redan onsdagkväll kom mamma, pappa och "Bullen" på visit för att stanna över helgen och fira nyår med oss. Nyårshelgen blev en lugn sådan. Men innehåll av god mat, dryck, promenader mellan varven och en hel del sällskapsspel. Vi har helt ärligt mest myst på inne i huset tillsammans. En riktigt lugn och skön nyårshelg som avslutades för någon timme sedan då familjen packade in sig i bilen och styrde norrut igen. E fick hastigt åka iväg på litet snabbjobb och jag blev helt plötsligt helt ensammen. Så tomt, tyst och ensamt när alla åkt att några tårar fälldes. Tiden går så fort och jag önskar att man kunde få ses lite oftare. Men en härlig helg har vi hur som helst haft<3

Mitt år 2010!

En repris från 2009...

1. Gjorde du något 2010 som du aldrig gjort förut?
Jag tog steget och flyttade 40 mil för att bli sambo.
2. Höll du några av dina nyårslöften?
Precis som 2009 så avlade jag aldrig några löften.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar 2010?
Ja, även 2010 blev ett bebis år.
4. Dog någon som stod dig riktigt nära?
Tyvärr. Ingen släkting till mig men en oerhört nära släkting till E.
5. Vilka länder besökte du?
 
Blev två resor detta år. En till Egypten och en till Mallis.
6. Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011?
Nej, faktiskt ingenting! Alla släktingar friska o krya samt mer ledig tid tillsammans med familjen.
7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
Tisdag den 2 november.
8. Vad var din största framgång 2010?
Min största framgång är flytten till Stockholm och jobbet på Bromma airport.
9. Största misstaget?
Kommer inte på något speciellt misstag detta år.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Inget allvarligt förutom en veckas influensa el. liknande i våras.
11. Bästa köpet?
Det måste nog bli vårat fina hus:-)
12. Vad spenderade du mest pengar på?
Helt klart huset.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Dagen då beskedet kom att en tjänst på Bromma var säkrad. Det var då allt började:-)
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
Shakiras "waka waka"
15. Var du gladare eller ledsnare 2010 jämfört med tidigare år?
Helt klart ett år i glädjen och lyckans tecken. Så gladare:-)
16. Vad önskar du att du gjort mer?
Mer tid tillsammans med vänner och familj.
17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Jobbat kanske så att den lediga tiden funnits och jag kunnat rest hem till Sundsvall lite mer.
18. Hur tillbringade du julen 2010?
I Arvika tillsammans med E:s familj.
19. Blev du kär under 2010? Om det är möjligt att bli mer kär så ABSOLUT!!
20. Favorittidning?
ST appen i min Iphone.
21. Favoritprogram på TV?
Dessa vanliga såpor som bonde, ensam mamma, fångarna på fortet, idol och robinsson.
22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nej!
23. Bästa boken du läste 2009?
Jag inser nu att jag varit mer än usel på böcker detta år. Skäms!
24. Största musikaliska upptäckten?
Inga speciella upptäckter. Var på Caroline af ugglas konsert, men jag visste redan att hon är helt fantastisk.
25. Något du önskade dig och fick? Ja, flera saker på flera olika punkter.
26. Något du önskade dig men inte fick? Inget som jag saknar... så nej.
27. Årets bästa film?
Jag är svar för Beck, så jag säger "levande begravd".
28. Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Jag jobbade förmiddag och när jag kom hem så väntade E med en picknick korg. Så födelsedagen firades tillsammans med E på mysig picknick i härligt och soligt väder.
29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Rest hem till Sundsvall lite oftare för att träffa familj och vänner. En resa söderut och norrut för att träffa farmor och morfar hade jag absolut velat göra!
30. Vad fick dig att må bra?

Flytten till Stockholm och sambolivet tillsammans med E! <3

Första kvällen på det nya året! Vi mänskli...

img_5715 (MMS)

Första kvällen på det nya året! Vi mänskliga varelser spelar spel medan "Bullen" stöttar bakom.