Nu är steget taget! Jag har skaffat mitt f...

img_0082 (MMS)

Nu är steget taget! Jag har skaffat mitt första gymkort här i Stockholm och nu är det WorldClass som gäller. Känns bra och jag och jag nu sjukt taggad för höstens kommande träning;)


Sms-inlägg! Kryper ner under täcket för at...

img_0079 (MMS)

Sms-inlägg! Kryper ner under täcket för att kolla Bäck och säger här med Godnatt!!


Sms-inlägg! Kvällens dessert; Äppelpaj!

img_0077 (MMS)

Sms-inlägg! Kvällens dessert; Äppelpaj!


Söndag!

Dagen har så här långt bjudit på en lång och skön sovmorgon. Kan inte minnas när vi hade en sådan här dag sist? Ni vet, sova tills man vaknar UTVILAD, kolla nyhetsmorgon, äta frulle i sängen och låta halva dagen passera innan man kliver upp;-) Väldigt icke effektivt men ack så SKÖNT!

Så har en husvisning hunnits med samt ett besök i Sollentuna centrum. Lunch i centrum och lagomt med bra shopping. Jag hittade ett par höstskor!<3 Var på jakt efter ett par finskor i form av pumps men istället blev det perfekta höst skor. Dessutom till grymt bra pris och turen var på min sida eftersom jag knep dem sista i min storlek. Det andra kapet i dagens shopping blev tårtspaden! Jag har länge suktat och efter tårtspaden som är utformad som en klacksko. Finns på village och lagerhaus bl.a. Nu äntligen slog jag till! Så nu längtar jag tills jag får tillfälle att baka tårta och servera med fina spaden;-)

Igår var det sommarkänsla och kanonväder i Stockholm. Vi strosade runt på söder och satt på uteservering. Rena rama sommarkänslan igår och idag är det höst i Stockholm. Lite grått, trist och för tillfället regnar det ute. Mysigt söndagsväder med andra ord. Vill inte släppa sommaren riktigt så middagen idag blir en riktigt sommarmiddag i form av helstekt fläskfilé, potatis, halloumi och smörkokta majkolvar. E kom hem med en korg med äpplen förra helgen så en äppelpaj av dessa vore kanske passande idag!?


Bjuder på en bild från förra sommaren i Köpenhamn...




Ha en skön å trevlig Söndag!!

Nu; Middag på Caliente tapas restaurang!

img_0076 (MMS)

Nu; Middag på Caliente tapas restaurang!


Sms-inlägg! Medborgarplatsen, i solen och ...

img_0073 (MMS)

Sms-inlägg! Medborgarplatsen, i solen och njuter av ett glas rose;)


Sms-inlägg! Nya gardiner, ny duk, nya ljus...

img_0072 (MMS)

Sms-inlägg! Nya gardiner, ny duk, nya ljuslyktor! Kräftorna ligger redo och nu saknas bara <3;at som är på intågande när som helst;) Ikväll är det fredagsmys!!


Friday!

Mycket jobba denna vecka men idag fick jag mig en välförtjänt ledig dag! Naturligtvis har jag tagit vara på dagen och gjort något bra av den. En tur till Barkaby för att besöka blomsterlandet. Så nu har nya blommor inhandlats till fönstren som ekat tomma de senaste veckorna. Passade på att gå ett varv runt outleten när jag ändå var där. Hittade ingenting så varvet runt gick rätt så snabbt. På väg ut till bilen så smet jag in på hemtex. Och där kära vänner fanns dom! Höstgardinerna till köket;-) Har varit lite sugen på lila färg i köket nu. Så ett par gardinvepor som det går lila i fick det bli! Till gardinerna fann jag även matchande duk, bordstabletter och ljuslyktor!

En nöjd Emmelie körde från Barkaby mot ica maxi som var nästa stopp. Varje gång jag handlat mat så svär jag över hur tungt och bökigt det är att bära upp alla matkassarna till lägenheten. Lika tjurig är jag varje gång med, för jag VÄGRAR gå två gånger. Idag hittade jag heller inte parkering i närheten, så då fick jag så lov att gå två gånger. Suck, pust, stön, SUCK! Jag avskyr att handla när det skall vara så mäckigt att få med sig allt upp och in i lägenheten.

Men nu ett par putsade fönster senare, nya gardiner uppsatta och med blommor i fönstren så börjar det faktiskt kännas mycket mycket bättre! Det är fredag, helg, E är kommer hem om inte alltför många timmar, vi är lediga tillsammans, det ligger kräftor i ett vattenbad å väntar och jag ska tillga en ostpaj. I LOVE IT! Det är efterlängtat FREDAGSMYS på intågande;-)


TREVLIG HELG!

Sms inlägg från jobbet! Min långa dag är s...

img_0067 (MMS)

Sms inlägg från jobbet! Min långa dag är snart slut... Ynka 15 min kvar. Sedan gör jag kväll och åker hem till min prins<3


Torsdag den 19 Augusti

En dag som satt sina sina spår i både huvud och själ. En torsdag som inte alls blev som alla andra torsdagar. Har inte så mycket att skriva. En kväll på jobbet, en bra kväll på på jobbet precis som alla andra bra kvällar. Första varningslarmet avklarades och det med bravur. Så, nu var den premiären avklarad!


Det som kommer att göra en påmind varje år, just det här datumet är att idag den 19/8-2010 så lämnade en ängel jorden. Det är med tårfyllda ögon och smärta i kroppen jag skriver detta. I skrivande stund känner jag mig j*vligt långt långt borta. Borde inte sitta här nu. Uppfyller liksom ingen funktion, det känns faktiskt väldigt jobbigt! Hjälplös på något vis. Alla mina tankar går just nu till min älskade E och hela hans familj!!

Du kommer ALLTID att var ÄLSKAD och SAKNAD!!


I och med kvällens sorgliga inlägg så vill jag påminna både mig själv och alla som läser att ta vara på VARJE dag! Lev i nuet, älska livet, ta vara på de chanser som ges. Vårda dina relationer och tala om för dem du håller kär att du älskar dem! Hellre en gång för mycket, än en gång för lite!




Mer än så här blir det inte idag.... Minnena dom finns kvar och dem bevarar vi väl. Livet det lever vidare...







Resan till Halland!

För några veckor sedan, slutet på vår semester så åkte vi tillsammans med våra kära vänner på en mini semester! En mini semester som startade på onsdagen och avslutades på lördagen. Det var Halland, Falkenberg och självaste Ästad som lockade. Givetvis så lockade även en hel del shopping på Ullared;-)

Vi åkte från Stockholm tidigt på onsdag morgonen och hade framför oss några super trevliga dagar tillsammans med fina vänner! Ungefär så här såg det ut....








E startade vid ratten och Farzad var inte sen med att fira semestern med en väl kyld öl (kanske var tanken att klara sig från att köra!?!?) Stannade, pausade och fikade under färden ner. Ett av stoppen blev vackra Gränna. Huvudsakligen för att handla dryck ifrån systembolaget men när vi ändå var på plats så fick det bli några polkagrisar samt en glass innan vi fortsatte vår resa. Redan i Gränna så började det bli trångt i bagaget!??






Boendet bokade vi på vackra Ästad bondgård. Lantligt, lyxigt, charmigt, spa och mycket mycket mer. Hur mysigt som helst!!;-) Jag och linda svindlade iväg i våra tankar om hur det skulle vara att ha möhippa här. Bo mysigt mitt bland alla spa upplevelser från vanliga uppvärmda trä kar till lyxiga modeller av bastu. Underbattensbastu, tropisk bastu, häfftiga ångbastu, kalla bad, varma bad m.m. Svårt att förklara... bör upplevas;-)












Jag visade stället som jag tillbringat VARJE sommar sedan jag var ynka månaden gammal. Fick oss en skymt av "gamla" stugan och ett dopp i Älvasjön.


Badpojkarna! Torsdag em anslöt Stefan och Amanda för att umgås med oss en kväll i Ästad. Åt god middag på gården och badade i uppvärmt trä kar senare på kvällen. Härliga vänner, en ljummen kväll, mycket skratt/surr, gott att dricka var som uppgjort för en kanon kväll!


Sist MEN inte MINST! En nöjd Linda efter många timmars shopping inne på Gekås!


En trevlig minisemster tillsammans med härliga vänner som nu är satt i tradition. Nästa år åker vi igen;-)

En ny vecka

Så har helgen som varit inplanerad sedan början på denna sommar passerat. Känns som evigheter sedan vi bestämde och bokade inte att min yngsta kusin Linda skulle komma på besök en helg hit till Stockholm. Då var denna helg långt långt bort. Först skulle hon ha sommarlov, jag skulle arbeta, ha semester, hinna arbeta lite till och sedan sista helgen innan skolorna börjar då skulle hon ta tåget ner.

Och ni vet, när man var mindre och gick i skolan så var skolstarten = höst. Nu är vi där... Skolorna håller på att starta upp efter sommarlov och det innebär höst. Jag tror jag faktiskt längtar lite efter hösten nu. Längtar faktiskt efter den friska luften, klara färger, tända ljus och få bona om lite i hemmet. Samtidigt så njuter jag fortfarande av den underbara värme som är ute just nu. Jag står nog lite med ett ben i vardera årstid. En del av mig säger slappna av, njut, sola, bada, ta en filt å lägg dig ute i gräset. En annan del av mig säger höstrensa i garderoben, plocka fram lite höstigare kläder, ersätt allt ljust/sommrigt i hemmet med lite "höstmys", byt gardiner och tänd upp massa ljus. Okey, den tiden kommer.... tids nog.


Sammanfattning av helgen? Kusinbesök ifrån Sundsvall sedan i torsdags. Först var Joakim och hans flickvän på snabbvisit på torsdag förmiddag. När jag kom hem från jobbet hade Linda anlänt. Fredag var jag alltså ledig och vi drog iväg för en heldag i shoppingcentrum. Valet blev Stinsen. Strosade runt, shoppade lite och åt god lunch. När E slutat sitt jobb mötte vi upp honom för att sedan åka på husvisning. Spännande! Jag gjorde mitt livs första husvisning. Vuxenpoäng!? Fredagkväll blev en skön sådan hemma i soffan med tacotårta till middag och film på tv.

Hade vi vetat att det skulle vara mer eller mindre tropisk värme hela lördagen hade vi förmodligen tänkte om. Nu tyckte vi att det var konstigt över hur VARMT det var i lägenheten på morgonen. När vi kom ut och gav oss in mot stan så förstod vi att idag blir det HOT! Strosade runt på stan, åt glass i solen, strosade lite till, åt god lunch för att sedan ta bussen ut till Grönan. Eftermiddagen/kvällen tillbringades på Gröna Lund bland karuseller och sommarkryss;-) Tror inte jag var ensammen om att vara rätt så mör i benen när vi kröp till sängs senare på kvällen.

Söndag bjöd på lite sovmorgon och svalare temp. E åkte på lite extrajobb medan jag och Linda tog en prommis runt pampas marina. Ihoppackning och några våfflor till lunch senare så var det hög tid att rusa mot T-banan och tåget. 14.30 vinkade vi hejdå och Linda åkte hem mot Sundsvall igen. Och som vanligt tycker jag det är jobbigt med alla "hejdå". Detta känns som om det blir värre med åren!? Är det möjligt?

Jag åkte T-bana hem igen och hade en riktig slapparkväll hemma i soffan tillsammans med E. Hemlagad pizza och två filmer på tv. Imorse var ordningen återställd och klockan ringde 05.00. Jag har jobbat, E har jobbat och nu är jag hemma och insåg att från och med nu drar årets hockeysäsong igång på allvar. E går på is ikväll och från och med nu så är hockeyn en stor del av vårat liv;-)


Nä, nu ska jag ta och göra lite nytta i hemmet så som bädda sängen, dra av med dammsugaren och laga middag.



Ha en skön vecka!

Sommarkrysset på Gröna Lund!!

img_0064 (MMS)

Sommarkrysset på Gröna Lund!!


Semester 2010!

Tänkte försöka ge mig på att sammanfatta vår andra gemensamma semester. Förra årets semester har jag sagt är helt oslagbar!! Visst, det står jag fast vid. Men inte på grund av att denna på något vis var sämre. Istället vet jag varför sommaren -09 var oslagbar. Jo, för då pendlade vi mellan Sundsvall-Stockholm. De fyra veckor vi hade sommaren -09 var rekord på hur länge vi umgicks tillsammans. Hela våren då hade man haft dessa fyra veckor att se fram emot. Däremot minns jag att sista semesterveckan då var den värsta i mitt liv. För jag visste att vi sedan skulle var ifrån varandra igen. Tillbaka till våra bostäder som låg 40 mil ifrån varandra och endast ses på helger.

Detta år har jag njutit exakt VARJE sekund/minut in i det sista. Inte en endaste klump i magen har infunnit sig. Vi har haft en helt fantastiskt semester tillsammans och med våra familjer. Och bästa sättet att dela med sig våra semester minnen får bli genom lite bilder;-)


Vår första semester vecka inledde vi i sommarstugan Mastviken, Arvika.





Det ena gav det andra... strålande sol och 30 gradig värme resulterade i ljummet badvatten. Man kan säga att veckan ägnades åt sol, bad och vattenlek.





Alfred njöt av att få bada medan farbror E njöt av att få åka wakeboard.





När det sedan blev Johans tur att åka samlades alla i båten och små grabbarna Örnberg tittade spänt på medans pappa åker vattenskidor.




Tennisdag hos E:s morbror. Medan dom vuxna spelar passar Carl på att spela på den mindre planen. Efter spel så njuter alla som deltagit i tennisen i jacuzzin.




Fotboll spelades ett antal matcher om dagen. Alfred fick inte riktigt vara med(kanske nästa år) så han roade sig istället med sin favorit sak utomhus...Vattenslangen!







Enligt tradition så blev det en båttur in till hamnen i Arvika för middag på Olssons Brygga!







Efter härliga dagar i Arvika så bar det iväg norrut, närmare bestämt Sundsvall och Alnö.








Finbesök ifrån Stockholm i form av Meja och hennes föräldrar;-)











Tre helt underbara veckor susade förbi och innan vi visste ordet av det så var det dax att återvända tillbaka till huvudstaden. Jag som är sämst på att säga hejdå gjorde det inte helt smärtfritt. En klump i magen och en brännande känsla bakom ögonlocken. Men denna gång har jag i alla fall min andra hälft vid min sida;-)

Två dagars jobb blev det innan nästa grej väntade. Minisemester tillsammans med våra fina vänner! Men den resan ska få sig ett alldeles eget inlägg tänkte jag;-)







Borta bra men hemma BÄST!

Så var även vår mini semester över för den här gången. Detta var inte första och sista gången vi åkte på mini semester tillsammans med våra underbara vänner till västkusten. Vi har redan bestämt och bokat in en tripp till nästa sommar!!! Vi har haft det hur mysigt och underbart som helst:-) Kommer ett inlägg senare om det det;-)


Nu njuter vi (faktiskt) av att vara hemma och känna att det ska bli skönt att få packa upp och få undan alla väskor m.m. som vi bott i den senaste månaden. Det är skönt och lyxigt att få vara ledig och åka på semester. Men vet ni, det ska bli skönt med vardag igen! När vardagen är åter då kommer det en resumé från vår semester och massor med bilder.


På återseende!

I Gränna! Systembolaget har fått sig ett b...

img_0058 (MMS)

I Gränna! Systembolaget har fått sig ett besök och självklart så har det inhandlats polkagrisar;) Ser ut som att det redan nu börjar bli tajt om utrymme i bagaget!


Godmorgon! Vi är på väg igen efter en kort...

img_0057 (MMS)

Godmorgon! Vi är på väg igen efter en kort fikapaus! Kan nästa stopp bli Gränna tro!? Slutdestination blir hur som helst Ästad!!;)


På hemmaplan igen då

Så har tre fantastiska veckor svischat förbi och innan vi visste ordet av det så var vi hemma på Klippgatan igen. Semestern lider mot sitt slut och jag kan nu börja summera hur den varit. Det tänker och orkar jag inte skriva om här och nu. Utan det får vi ta någon dag när vardagen är tillbaka och semestern är slut på riktigt!

Nu landar vi hemma i två dagar och för mig innebär det två dagar med jobb. E han fortsätter med en veckas semester till. Vi packar ur, tvättar och packar om för att sedan bege oss på en mini semester ner till västkusten.



"Borta BRA, men hemma BÄST" känns väldigt rätt just nu. För hur skönt är det ändå inte att få komma hem till sitt eget hem och få somna i sin egen säng!!! För mig är det HÖG tid att försöka sova nu (inte det lättaste när man vänt upp och ner på dygnets timmar), klockan ringer 5 imorgon. E han sitter uppe i mörkret och är totalt salig av lycka! Efter tre veckor utan tv-spel är lyckan total<3