En lillebror!

Ja, men visst är det så! En alldeles perfekt liten lillebror som växer som han ska är det som gömmer sig i magen. Dagens rutin ultraljud visade bara positivt och allt så bra ut! Så skönt att ännu en gång kunna andas ut lite och precis som med Philip så var det en fantastisk känsla att verkligen få se den lilla ordentligt i magen. Om än lite omedgörlig, så barnmorskan fick buffa på magen en hel del för att lillebror skulle visa upp sig för oss ♥
 
Datumet som vi hade sedan innan stämde på pricken så vi behåller samma som innan, alltså 28 Augusti. Så nu håller vi tummar och tår att lillebror kommer må bra i magen hela vägen fram. Nu blickar vi mot vårt nästa mål som blir v.29+2 då Philip föddes. Hoppas för all del att inte lillebror kommer redan då. Men en vecka i taget så ska vi nog ta oss i mål :-)
 
 

Söndagkväll

Söndagkväll, sommartid på klockan och vi har precis landat i soffan hemma efter en helg i Värmland. I vanlig ordning går helgerna så fort och man tyckte precis det var efterlängtad fredag. Soligt väder har det bjudits på i helgen också, så oavsett var man befann sig denna helg så var det nog bara att suga åt sig allt vad som gick av solens strålar. Det har vi gjort i alla fall!
 
 
 
 
 
 
 

Första armbandet!

Fånigt larvig man blir inombords när ens lilla älskling har tillverkat första armbandet på dagis då! Mammahjärtat slår volter och finns det något finare smycke att få bära!? ❤️


Våffel-Tisdag!

Det är våffeldagen och jag ska om få minuter kila bort till dagis för att gå på drop-in våffelfika med min lilla kille! Viktiga saker för våra kära små ♥
 
 
I eftermiddag/kväll väntar lite sundvalls besök också. Min vän Sophie kommer och jag får äran att umgås med henne ikväll, samt låna ut vårt gästrum till henne över en natt. Så mysigt med lite spontanbesök och speciellt efter någon som man längtar mycket efter!! 
 
 
Så denna Tisdag går helt klart till en av dom bättre tisdagarna ;-)
 
 
 
Nu våffelfika på dagis, pronto!

Snart 3 år

Tiden går fort, alldeles för fort och om snart dryga månaden så har vi en liten kille som fyller 3 år här hemma! 
Just nu så pratas det mycket om att han önskar sig en gröna snickarboa!! En snickarboa som man kan låsa och plinga på. Så det är inga dåliga önskningar lilla herrn har. Grön, låsbar, ringklocka. 
Förra året var jag sugen på lekstuga men slog snabbt bort tanken på just en lekstuga då vår tomt inte är alltför stor. En lekstuga känns som en period som är övergående och hade vi haft utrymme till det så hade jag mer än gärna lagt ner tid och pengar på att piffa i ordning en riktig liten lekstuga.
 
Nu kostar lekstugorna en hel del, tar stor plats och sedan står dom där dom står. Så näe, någon riktigt lekstuga blir det inte här. Men efter Philips prat om en grön snickarboa så har jag börjat kika runt på lite lekstugor ändå. Finns en hel del i plast material. Är i och för sig allergisk mot skrikiga plaststugor i alla jordens färger. Så njae, någon plaststuga i massa färger blir det inte heller. 
 
Men möjligtvis dessa går hem hos mamman. Ett plus i kanten är att det faktiskt finns lite grönt på dom också:-)
 
 
Det är grönt på dem, dörren går att låsa, det finns ringklocka. Så jag har mina aningar vart Philip fått sina önskningar om en grön snickarboa. Förmodligen då han varit och lekt hos Meja i hennes stuga:-)
Jag gillar den nedersta stugan mest tror jag. Den är dock lite större, så frågan är hur stor plats den tar. Men dessa två i plast får i alla fall godkänt av mamman. 
 
Någon annan som vet av några fina plastlekstugor och kan ge tips?

Vecka 18


I fredags bytte vi vecka igen. Vecka 18 och en vecka kvar till rutinultraljudet. Trots alla täta kontroller så här långt så längtar jag som en galning till nästa måndag. Ska bli så skönt att under lugna former få kolla så att allt är som det ska och se så vårt lilla hjärta mår bra där inne. Förhoppningsvis så får vi ju då även veta om det är en liten bror eller syster också. Känns spännande att denna gång eventuellet få reda på det. Med Philip så var vi båda helt eniga om att vi inte ville veta utan istället få en överraskning. Denna gång är vi eniga om att vi vill ta reda på kön och så här andra gången känns det lite "praktiskt" också när det gäller förberedelser osv.

För efter rul och allt ser bra ut så har jag tänkt att denna gång ska jag inte vänta så länge innan vi gör något. Med Philip så ville man inte handla för tidigt, inte fixa för mycket. För hela tiden så fanns tanken "tänk om" med i bakhuvudet. Då fick vi helt plötsligt en bebis för allt annat, helt chockartat! Nu har vi det mesta tänkbara en bebis behöver och saknar nog i princip ingenting. Å andra sidan så fick vi bekräftat att man INTE alls behöver ha allt i ordning när man kommer hem med en bebis. Allt ordnar sig i efterhand, huvudsaken mamma, pappa, mat, blöjor och en filt finns så kommer man väldigt långt på det också.

Det jag verkligen känner att jag vill göra är att gå igenom alla kläderna som finns på vinden. Plocka ned, tvätta, göra i ordning en garderob, piffa upp bebisrum och framförallt så ska jag ha en bb-väska med mig om även om jag nu hamnar på bb 2 1/2 månad tidigare än beräknat! Egna sköna sjukhuskläder, tofflor (som jag själv valt) på fötterna, en amnings-bh!! (ni kan ju tänka er hur det känns att ha en vanlig bygel-bh som är för liten när mjölken rinner till och du ska pumpa var tredje timme) Absolut ingen hit! Så när vecka 29 närmar sig så kommer det absolut finnas en väska packad redo för bb här hos oss. Sedan håller jag tummar och tår att vi slipper använda den redan då. 

 

Detta händer i magen just nu:

Vecka 18

Kroppen:
 Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyror, fettsyror, mjölksyra, citronsyra, salter, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

 

 

Fjärilshuset

Idag har vi spenderat förmiddagen i Hagaparken. Eller rättare sagt i fjärilshuset bland fjärilar, sköldpaddor, fiskar och hajar. Otroligt spännande om man frågar en nästan 3-åring! 
 
 
 
Eftermiddagen spenderades på hemmaplan, utomhus i det härliga vädret. En eftermiddagsnap för stora och små ute i solen och sedan passade vi på att plocka fram lite vår/sommar saker och då åkte studsmattan fram för i år. 
 
 
 
Nu har vi förhoppningsvis laddat upp inför en ny vecka. Jag är så otroligt trött och det hjälps inte om det vare sig är vardag eller helg tydligen. Efter klockan 21 på kvällen så är jag absolut inte långvarig, springer på toa flera gånger om natten och vaknar tidigt på morgnarna! Det spelar liksom ingen roll, tröttheten sitter liksom där och samtidigt så är jag uppe med tuppen varje morgon också. 
 
 
 
 

Ordningen är återställd!

Igår var det full vinter för en dag. Idag är det vår igen, marken bar, snön ett minne blott, solen skiner, 11 grader visar termometern och dessutom är det FREDAG!! 
"After dagis"

Vi är sådär lagomt torsdags sega här idag tror jag. Sluttampen av denna vecka innan helg. Så vad passar bättre än att mysa lite i soffan till Emil och griseknoen! 
Så blev det vinter igen då

Så vackert det blev när man kikar ut från köksfönstret denna morgon. Det blev tydligen full vinter, kanske så som det ska vara i mars månad? 
Men Njae, jag föredrar nog förra veckans väder som var... 
Hej magen!

Poff sa det tydligen och plötsligt dök det upp en liten mage. Med Philip tyckte jag att jag aldrig han få någon riktig mage och det kändes som om det dröjde så länge innan det ens syntes att jag var gravid då. 
 
 
 
Nu längtar jag efter dom där små rörelserna som sägs kan dyka upp när som. Fast även där så dröjde det väldigt länge med Philip innan jag kände något och några riktigt sparkar han jag aldrig känna med honom. Fast då hade jag också moderkakan i framvägg.
 
Funderar så om det är en liten lillasyster eller lillebror som gömmer sig där inne. Jag har nog alltid tänkt att jag bara kommer få pojkar. Så därför så känns det som en lillebror. Fast denna graviditet skiljer sig så otroligt från förra så känslan där pekar också åt att det är en liten lillasyster. Men vi får se, kanske om två veckor så vet vi:-)
 
 

Avstånd

Idag önskar jag så att vi bodde lite närmare. Dessa avstånd känns idag väldigt jobbiga! Våren som skämde bort oss förra veckan lyser nu med sin frånvaro, påverkar såklart humöret en aning och idag hade jag gladeligen åkte hem till min kära farmor som är hundvakt hemma hos mamma och pappa. Det skulle alltså finnas massor med tid till att umgås nu när hon är på "hemmaplan" i några veckor .Perfekt nu när jag jobbar så korta dagar också. Hade kunnat åka hem till farmor för att äta lunch/fika, promenera, prata och göra henne sällskap dagar som dessa. Om det inte vore dessa avstånd mellan oss. Önskar och längtar just nu så det gör ont i mig.
 
Nä, istället sitter jag av tiden/vilar här hemma i min ensamhet fram tills min lilla älskling ska hämtas. Vill så gärna vara någon annanstans just nu. 
 
Oftast går det bra med alla avstånd. Det flyter liksom på och man hinner ibland inte ens blinka över att flera månader har passerat sedan sist man sågs. Men inte idag, idag känns det så tungt och trist att inte kunna ta vara på fina mäjligheter till att ses när gyllene tillfällen verkligen ges.
 
 
 
Fina och våriga tulpaner sedan helgen står sig fortfarande och ger lite extra vårigt skimmer. Älskar tulpaner och det känns så himla fint & fräscht med en vårig bukett på bordet :-)
 
 

Första riktiga besöket hos bm

Så idag var det äntligen dags för första besöket hos vår gulliga barnmorska. 
Allt såg fint ut och bebis hjärtljud hördes tydligt! ♥
 
Hjärtljud: 145
BT: 120/70
Blodvärde: 122
 
 
Hon är så gullig vår barnmorska och jag blev faktiskt ledsen idag när hon meddelade att hon slutar om några veckor och att jag nästa gång när jag kommer får hamna hos en helt ny barnmorska. Känns lite jobbigt med tanke på allt som varit och hur tacksam jag är över hennes uppmärksamhet kring dagarna innan Philip föddes. Såklart lämnar hon över all info osv. Samtidigt så har jag även spec.mödravården och en riktigt bra läkare där som jag regelbundet träffar också. Så nog ska det gå bra ändå, även om det känns trist att behöva byta just nu.
 
 
Nu är det exakt två veckor kvar innan det är dags för ny läkartid på spec.mödravården samt rutin ultraljud. Så nu kör vi 14 dagar till och hoppas att lilla bebis i magen fortsätter att må bra :-)
 

Helgen

Helgerna går så otroligt fort. Man hinner knappt blinka innan man landar på söndag kväll igen. Trots att det pratades om dåligt väder och snö i helgen så måste jag säga att vädret har överraskat oss ändå till det positiva. Igår var det som vanligt på lördagar funkykidz på schemat och sedan hade vi min kollega Andreas och hans fina familj hos oss på middag. Idag blåste det betydligt mindre så dag packade vi fikaryggsäcken efter frukost och gav oss iväg till lekparken. 
 
 
Nu pratas det om -13 och snö i veckan, så vi får väll spara dessa dagar och nu vinter tänker slå till så här i mitten på mars. Våren har verkligen gett oss mersmak och man vill bara ha mer!
 
 
 

Vecka 17

Fredag igen och fredagar så här långt betyder veckobyte för min del. Kliver in i vecka 17 och ännu en vecka har gått. Så här långt så har 7 stycken ultraljud gjorts och vi har fått se vårt lilla pyre många gånger. Men på måndag så är det dags för första besöket hos bm för att få lyssna på dom små hjärtljuden.

Vi är så nyfikna nu på om det är en liten lillebror eller lillasyster som gömmer sig i magen:-) 

Torsdag!

Alla skriver om vädret som råder just nu och om vädret som skall bli till helgen. Så jag kan inte vara sämre än att hålla med. Det är fantastiskt härligt ute just nu! Vårkänslor deluxe!! När det gäller helgen så hoppas jag vädergudarna har riktigt fel denna gång. 
 
Jag har avverkat min arbetsdag för idag och har precis fått i mig lite lunch här hemma. Ska passa på att komma ut en sväng i det fina vädret innan det blir hämtning på dagis. Har promenerat varje dag innan dagishämtning denna vecka, om än en lugn sådan. Det är så skönt att få röra på sig lite igen. Även om det är med myrsteg. 
 
Jag saknar verkligen träningen och möjligheten till att kunna röra på mig som vanligt. Jag hade hoppats, trott och var peppad till tänderna att verkligen träna och försöka hålla igång som vanligt under denna graviditet. Man läser och ser dem som tränar för fullt under graviditeten och det var min målsättning också, att vara så stark som möjligt efter att 9 månader har gått. Men kroppen är ibland väldigt svår att styra över och denna gång är det inte mycket som jag kan påverka. Kroppen säger ifrån och man vill ju inget hellre än att det lilla hjärtat i magen ska stanna där och få må bra! Så med små myrsteg så testar jag gränserna lite och hoppas att det ska funger bra! Det blir såklart extra jobbigt när dagarna bjuder på sol, asfalten kommer fram, folk ger sig ut igen och börjar promenera, springa. Jag VILL OCKSÅ!! 
 
 

Vårskor

Ett par gröna blev viking gore-tex fick det bli som vårskor att ha på dagis under våren. 
 
 

Eftermiddagsshopping

Våren har helt plötsligt slagit till ordentligt här nere. Så himla härligt och skönt på alla sätt och vis! I och med våren som smyger sig på så behövs även en uppdatering bland vårkläder. Philips små fötter har växt och höstens skor vägrar han ta på sig, för små!? Så idag fick det bli en shoppingtur när E kom hem från jobbet. Nya skor till Philip och en tur till ica maxi för veckohandling. 
 
 
Vi lyxade till med med middag på waynes idag med. Mysigt med en helt spontan eftermiddag tllsammans!
 
 
 

Morgonbad

Gänget morgonbadar! Philip är helnöjd kan man säga:-)
Ny vecka!Tiden går ju helt otroligt snabbt, samtidigt som det känns som allt varat i en evighet med turer till sjukhus, omplacering på jobb, sjukskrivning m.m. Ny vecka igen och nu är vi inne i vecka 16. Lite läskigt om man tänker på när Philip kom så hade jag passerat halva tiden nu. Hoppas verkligen inte att  jag gått halvvägs denna gång.

Annars så börjar jag må bättre nu. Psykiskt så känns allt lättare även om tröttheten fortfarande har ett järngrepp om mig. Är ett lik om kvällarna och vill sova jämt och ständigt. Då andas vi ut en aning

Efter dagens samtal, kontroller och ultraljud så vågar vi faktiskt andas ut och tro på det här nu. 
Att vi faktiskt ska få bli en familj på fyra innan sommarens slut. Philip ska få bli storebror och det känns så klart helt fantastiskt!!♥♥
 
Resan hit där vi är idag har inte varit enkel och det har varit många svåra turer fram och tillbaka till sjukhus, läkarbesök och kontroller. Många orosmoln och en stor ovisshet. Men som det ser ut så verkar den lilla bebisen i magen må fint när vi kikade på dagens ultraljud. En liten liten krabat som rörde sig för fullt och med ett litet hjärta som slog så fint så fint. Så trots alla motgångar som varit så här i början av graviditeten så verkar det bo en envis och stark liten krabat i magen och jag hoppas så att du lilla älskade hjärtat fortsätter att må bra och trivas där inne! 
 
 
Philips ankomst här i livet har så klart satt sina spår och denna gång så sätts nu extra och täta kontroller in, allt för att förebygga och hålla koll på eventuella avvikande tecken. Men även den tunga hösten där vi drabbades av ett missfall har också satt sina spår. Så nu denna gång, där allt tar en helt annan vändning och inte heller är smärtfri. Men nu måste jag tillåta mig själv att faktiskt försöka se positivt på detta och faktiskt våga tro på att det kommer en liten bebis i slutet av sommaren. Jag har knappt vågat vara glad, se framåt eller ens vågat tro på bebis fram till idag. Men nu känns det så skönt att få vända detta till det positiva, slappna av, vara glad och tro på detta! Det känns även skönt att få dokumentera detta här, för min egen skull. För hur det än är så går tiden otroligt snabbt och man hinner faktiskt inte blinka förrän man byter vecka. Så fortsätter det i denna takt så har vi snart landat i Augusti månad:-) 
 
 
Det är fortfarande tidigt och en lång väg kvar att vandra. Imorgon byter vi vecka och kliver in i vecka 16.
 
Lilla lilla mini pyret för ett antal veckor sedan, skulle tro att det var någonstans i vecka 8-9. Frång dagens ultraljud så blev vi utan bild. Men idag så ser man verkligen att det är en liten mini bebis. När vi kikade idag så rörde sig den lill* sig så fint, både armar och ben åkte upp och ner. En sån lättnad♥
 
 
Nu blickar vi framåt och tar tag för dag i 3 veckor till. Har en sjukskrivning på 50% så halvtid på jobbet, mycket vila och lyssna på kroppen är min prio just nu. Den 31 mars så är det dags för det "stora" rul. Fram tills dess hoppas jag allt flyter på och att jag faktiskt får njuta av detta nu. 

Tisdag 4 mars

Äntligen så är vi inne i mars månad. Mars för mig är en vårmånad och med vintern som varit så kan jag inte annat än känna lite "vår-feeling" just nu. Gräsmattorna lyser gröna, asfalten är bar och man riktigt längtar tills dem börjar sopa alla vägar och gator fri från allt sand/grus. Visst, jag vet att man inte alls ska blir förvånad om det visar sig komma ett rejält bakslag och vi faktiskt får snö en dag heller. Men precis som så många andra så kommer besvikelsen bli sjukt stor om så är fallet. 
 
Nä, lite sol på det här så sätter det fart på vårkänslorna ännu mer. Älskar att vi närmar oss våren och det känns så skönt att få stoppa undan januari och februari i bagaget. Två tunga månader enligt mitt tyckte.
 
Idag känns allt lite lättare och lite ljusare, tummen upp för sådan dagar :-) Jag ska snart få hoppa i kläderna och gå mot dagis för att hämta hem mitt lilla troll. Fettisdagen är det idag också och självklart så handlade jag med mig semlor till oss tre på vägen hem från jobbet.
 
Så först hämtning och sedan semle-fika tillsammans med lilla familjen!
 
 

Mamma och Philip

Medan pappa E är ute och roar sig med grabbarna på Avicii så kör jag och Philip all in på myskväll tillsammans! Kanske hur mysigt som helst! Sett Nils Karlsson pyssling på film två gånger om, hämtat hem pizza, spelat spel, ätit popcorn och tillslut somna framför melodifestivalen i soffan.
 
Jag försöker hålla mig vaken men jag tror faktiskt att jag gör samma som min son. Klockan är inte mer än strax efter 21 och jag tänker banne mig krypa ner bredvid honom i sängen. Såg att dom visar från Göteborg horse show så det får bli lite svt play i sängen tror jag.
 
 
Från och med nu så får det nog vara färdigt med melodifestivalen. Det är chanser hit å dit och låtarna går om och om igen. Jag är borta och hänger inte alls med... Varför krångla till det så? 
 
 
Nej, nu ska jag inte svamla mer. Ska tassa upp och krypa ner bredvid mitt lilla hjärta som redan snarkar sött och kika på lite hästar istället.