Påsk!

Det har visst varit lite "påskledigt" här i bloggen och kanske har ni som kikar in här också påskledigt och annat för er än att kika in här. För vår del är påskhelgen rätt så kort och för min del så är den i princip slut. 
Påskhelgen är varvad med jobb och ledighet. Jag jobbade långfredagen och nu har vi fått ha 2 sköna lediga dagar tillsammans. Grabbarna är lediga även imorgon medan jag startar mitt arbetspass redan 06.00 imorgon bitti. Dessutom så är det från och med nu sommartid så det känns som om jag kliver på passet redan 05.00 om jag går på vintertiden.
 
 
Igår försökte ha lite påskfirande här hemma med äggmålning, leta efter påskägg och äta lite påskmat till lunch. Var ute och njöt av vädret hela dagen! Till kvällen så blev det premiär för årets första grillning. God mat och dryck tillsammans med bästa <3.
 
Idag gjorde vi en tur till köpcentrum. Åt god sushi lunch, köpte vårskor till Philip och fikade. Hann hem i lagom tid och kunde njuta av solens timmar på baksidan. Grillade korv till "mellis" och lekte tillsammans. Familjetid när det är som bäst! 
 
Så en kort men skön påskhelg har vi haft på hemmaplan. Grabbarna hoppas nog på ännu en ledig dag med toppen väder imorgon. 
 

Ledig Måndag!

Efter helgens jobb så behövde mamman verkligen denna lediga dag tillsammans med sin son. En perfekt ledig dag tillsammans är vad vi har haft. Blå himmel och strålande sol hela dagen och plusgrader på termometern.
 
Efter frukost klädde vi på oss och gick ut. Bestämde oss för att promenera till skogen. Eller skogen och skogen... skogskullen som ligger precis där vi bor. Men som sagt det tar sin lilla tid att gå hand i hand med diverse stopp efter vägen. Efter lunch sov Philip en rejäl nap ute i vagnen och lät sin mor sitta ut med en kaffekopp i handen i i flera timmar!!! Efter mellis klädde vi på oss igen och begav oss till lekparken innan pappan kom hem från jobbet. 
 
En helmysig dag med enbart en massa skratt, bus och flera timmar utomhus! Underbart och välbehövligt. Eftersom det är våffeldagen så gjorde vi precis som så många andra. Gräddade våfflor och åt dessa till middag. MUMS tyckte Philip som slog rekord och åt 1 1/2 våffla!!! 
 
 

En 2-årings önskelista!

När jag ändå ägnar kvällen åt att planera diverse saker så går tankarna också åt den blivande 2-åringen. Vad önskar man sig när man fyller 2 år? Vad behöver man? 
 
Det gick förvånansvärt snabbt att sammanfatta en önskelista.
 
 
Perfekt att fylla år lagomt till sommar och massor av utelek. Listan kan nog göras lång....
 
Till rummet och det fina köket så önskar sig den lilla herren påfyllning av diverse köks- och hemartiklar.
 
 
Som sagt köket är just nu en favorit när vi leker. Det lagas och bjuds på mat. Just nu saknar lilla kocken servis och påfyllning av mat och annat gott att bjuda på. Som den lilla kock han just nu är så skulle såklart ett eget förkläde sitta som en smäck både i det egna köket och när han hjälper mamma och pappa. För just nu så har vi dagligen en liten hjälpreda på en stol vid bänken när det vankas någon form av matlagning här hemma. Sina städgener har han ärvt av sin mor ser det ut som. Philip älskar att dammsuga och hjälper mer än gärna till. Helst ska mamma bara ta fram dammsugaren, stoppa in sladden i uttaget och sedan sköter lilla herrn resten på egen hand utan någon som helst hjälp av sin mor. På både gott och ont;-)
 
Böcker är nu uppdaterad sedan bokrea men något som saknas är pussel. Pussel är roligt och hans bamsepussel som han har läggs dagligen om och om igen. 
 
Sedan så älskar hans mamma förvaring så oavsett om Philip själv tycker att det är jättekul eller inte så behövs förvaring. Han fick en blå stor lego förvaring av tomten men önskar sig nu en vit liten förvaring av typen lego. 
 
 
 
 
 

Planer och snart en 2-åring

Är det något som jag tycker om så är det när det finns struktur och en plan. Jag planerar gärna och bläddrar gärna veckor/månader framåt i kalendern. Något som jag märkt förstärkts en aning sedan vi hamnade i livspusslandet med jobb och dagis. Dessutom med ett "vanligt" jobb och ett skiftjobb. Helt klart både för och nackdelar. Dom dagar när vi är lediga tillsammans är jätteviktiga och hamnar numer alltid i första prio! 
 
Ikäll har jag spånat på hur vår sommar kommer att kunna planerars upp, samtidigt som jag älskar att inte planerna sommarledigheten. Eller rättare sagt jag älskar att kunna se när i kalendern det står "SEMESTER" och jag älskar att det sedan är tomt (än så länge).
 
Mitt i sommarplanerande så insåg jag också hur fort våren kommer att springa iväg och innan vi vet ordet av det så är vi där. April och Maj är två månader som det händer massor i då med både jobb och annat om man ser till helgerna. När jag ändå bläddrar och skriver i kalendern så påminns jag samtidigt om att vi snart, alldeles för snart har en liten kille hos oss som fyller 2 år! Det värsta av allt var nog att mamman skrivit fel i kalenderna och noterat stora dagen med "Philip 1 år!". Var det inte nyss han föddes!? 
 

At Work!

Tidig morgon på jobbet idag. Det blir en lång dag med många timmars arbete. Längtar otroligt mycket till klockan slår 22.15 och ännu mer till imorgon då jag får vara ledig med mitt lilla hjärta!


Min toker!

Det är inte allt för långt bort tills vi har en 2-åring här hemma. Vet inte om det är någon "2-års trots" som redan nu börjat visa sig. Jisses, vilka sidor av humör den lilla herren börjat visa oss sista dagarna. Är det nu man som förälder sätts på prov? Jag överdriver inte när jag säger att jag var helt svettig efter läming vid dagis i morse. Ena stunden glad och lättsam som vi är vana att se vår gosse för att i nästa sekund visa upp en helt annan sida. 
Antar att det är fullt normalt och gissar att vi inte är ensamma om att uppleva detta:-)
 
En utveckling som är som det ska med andra ord och ett tecken på att vår son är på väg att bli en stor liten kille. Stor i sinnet men kroppsligt liten. Fick chans att väga och mäta igår när vi var på Danderyd. 22 månader gammal och en vikt på 9,7 kg. Lilla pyret vårat <3
 
 
 
Sista tiden har även sömnen som annars varit väldigt bra också gått åt ett annat håll. Jag tror vi alla tre behöver få en ordning på detta. Jag önskar gärna sovmorgon liiiite längre än 06.00 och gärna mindre stök och bök timmarna mellan 02-06. Vi är nu överens om att göra ett försök att ordna till detta. Nu väntar massa jobb och annat men i påskhelgen så vankas det familjetid och då ska vi lägga energin på detta och se om vi inte kan försöka förbättra detta en aning. Återkommer med resultat;-)
 
Älskade hjärtat, om du bara visste hur mycket du förgyller våra liv!! <3<3<3
 
 

Danderyd!

Jag och Philip spenderar dagen på Danderyd idag. Philip genomgår en luftstudie och sover just nu sött i sin vagn. Jag har med mig min bok och har några timmar med läsning framför mig.

Men hjälp så många minnen det väcker när man kommer hit. Ska dom aldrig ta slut? Snart har två år gått och en knepig känsla infinner sig så fort jag kliver innanför dessa dörrar. Det känns som att komma tillbaka "hem", lukter som väcker starka minnen och känslor. Samtidigt kommer den där klumpen i magen tillbaka.


Dagiskillen!

Min dagiskille i morse vid lämning på förskolan. Det gör alltid lite extra ont i hjärtat när man lämnar och vet att man inte ses förrän en snabbis i morgon bitti. 
 

 
Efter lämning så passade mamman på att ta en promenad. Måndagen bjuder på härligt vårväder där solen visar sig även om det blåste en aning kyligt under promenaden. Nu är matlåda fixad, tvätten hängd och golven dammsugna. Snart dags att åka till jobbet för em/kvälls pass. 
 

Storhogna!

Så var lediga dagar och fjällsemester tillsammans med kära förbi. Vi är hemma igen, väskorna uppackade, tvättmaskinen laddad och och planering inför veckan igång. Vi har haft fantastiska dagar tillsammans i en härlig fjällmiljö i stugan tillsammans med nära och kära. Både längdskidor, slalom och skoteråkning har vi hunnit med dessa dagar. 
 
Underbart skönt med kvalitetstid och familjetid. På ett sätt utvilad och med nyladdade batterier men på ett annat sätt väldigt trött och i stort behov av viktiga sömntimmar. 
 
 
Fjälluften tar ut sin rätt på både stora och små. Efter att ha vinkat hejdå till mormor och morfar så rullade bilen inte många meter innan små ljuva snarkningar hördes i från baksätet. Många timmar i bilen väntade igen och hemresan gick trots allt bra även om det sista timmen var något tråkig och jobbig. 
 
 
Nu tänker jag göra kväll. Det får bli en tidig kväll i sängen och ett tidigt avslut på denna vecka och helg. Tänker krypa ner och bläddra några blad i den tredje och sista boken om mr Grey innan ögonen säger godnatt.

Längdskidor!

Blå himmel och strålande sol hela dagen här i fjällen. Vi har verkligen tagit till vara på dagen på bästa sätt. Längdskidor och fikaryggsäck på fjället. Philip åkte pulka bakom morfar.


Fjäll och ledighet!

Wow, det är onsdag och några fjuttiga timmar återstår innan hela familjen gör helg tillsammans och packar in oss bilen för att styra mot fjälls! Som jag längtar, ska bli underbart! Lyxig kvalitetstid i härlig miljö. Hoppas på några fina dagar med massor av sol och skidåkning.
 
Jag har precis avklarat dagens träningspass och lunch på jobbet. Ska göra lite nytta nu sista timmarna innan det är dags att hämta hem lilleman från dagis. Att hämta hem från dagis är ju faktiskt den absolut bästa stunden dessa dagar. Jag lämnar oftast förutom dessa veckor som återkommer var tredje vecka. Jag längtar lika mycket varje gång <3<3
 
 

Sunny Saturday

Blå himmel och sol. Hur härlig start på lördagen är inte det. Nästan så att det är olagligt att sitta inne en dag som denna. Vårkänslorna spritter i kroppen och man kan inte bli annat än på bra humör.
 
Vi lät pappan i huset få sovmorgon denna morgon. Så inte förrän strax efter kl.9 åt vi frukost och efter det blev det hopp i kläderna och ut i solen. Mysigt med utelek och lunch i solen. Philip var med och hjälpte till att grilla korv och åt korv med bröd som bara den sedan:-)
 
 
Nu sover Philip sin lunchsovning ute i vagnen, pappa E är på väg ut för att ta årets premiär löptur utomhus och jag själv tänker vara lat och har bäddat ner mig i soffan med en kopp kaffe. Boken ligger bredvid och lockar. Så med kaffe, choklad och en bok så klarar jag mig fint en stund här i soffan. En promenad lockar sedan beroende på hur länge lilleman behagar sova. Så förhoppningsvis blir det en tur ut i solen igen.
 
 

Evig kärlek!

Ni vet när man saknar och längtar så mycket att det gör riktigt ONT i hjärtat! Ja, exakt så känns det i mitt hjärta nu. Jag saknar och längtar efter min lilla trollunge galet mycket nu. Tre kvällar på jobbet tar ut sin rätt och jag längtar efter att få puss och hålla om min skatt.

Galen kärlek, gränslös kärlek. Kalla det vad man vill men tanken på kärleken till min son gör mig galen. Min son, mitt allt, mitt liv!! <3


Vårsol!

Det är fredag, helg, blå himmel och strålande sol! Hur underbart är det inte!?? Man känner sig så mycket gladare och piggare tack vare detta. Även om jag flängt mellan dagis, ica maxi, veckostädat, lagat lunch och packat ihop arbetsväskan så har energin lyckats leta sig hit. För min del väntar en eftermiddag/kväll på jobbet innan det blir riktig helg.
 
Men snart så, och jag längtar massor efter en ledig helg tillsammans med mina två ♥!
 
 
 
Fredagen startade kanske inte riktigt jättebra då Philip precis när vi skulle klä på oss och gå ut genom dörren styper och biter sig i läppen så blodvita uppstår. Självklart blir man alltid rädd när det händer ens barn något (även om man i vanliga fall inte alls skulle reagera så mycket). Så vi fick klä av oss igen, torka tårar, torka och stoppa blodflöde och tillslut kunde man se två jack i läppen efter tänderna. Stackars mammas lilla älskling!! Tur det går över fort och att dom små glömmer fort. Så efter stund kunde vi gå till dagis som tänkt även om en liten fläskläpp säkert kommer visa sig. 
 
 
Nu måste jag skynda till jobbet. Men hörrni, TREVLIG HELG!

Energi!

Efter dagislämningen imorse så fick det bli en skön promenad! Perfekta sättet att ladda upp batterierna och motivationen! Lite barmark här och där och jag blev så sugen på att ta en premiär löptur utomhus!


Newbie is back

Som jag längtat efter detta. Nu har äntligen newbie släppt sina kläder i större storlekar. Några snygga plagg fick givetvis ta plats i Philips garderob!
 

Vårkläder - Check!

Så var Philips garderob redo för vårväder. Så nu får det mer än gärna bli lite plusgrader och sol. Det känns skönt att vara ute i god tid. Det som nu saknas är vårskor. Men det tror jag nog vi väntar lite med. 
 
Eftersom vi var så nöjda med förra årets outfit från p.o.p som användes flitigt både vår och höst så körde vi på en repris. Hoppas och tror att det kommer fungera även till hösten också. 
 
Så här ser Philips vår-outfit ut 2013.
 
 
 
 

Mellis!

Vi lyxar till det till mellis idag. Philip jordgubbsyoughurt med puffar och mamman bananpannkaka med kvarg och blåbär!


Badhuset!

Tisdag och tänk att vi är lediga även idag, jag och Philip! Så mysigt och jag bara älskar den lediga tiden tillsammans med den lilla killen. Hade egentligen hoppats på en heldag med sol och massor av utetid idag. Så när vi imorse såg att solen lyste med sin frånvaro packade vi badväskan och åkte till badhuset. 
 
Vi har inte badat sedan vi kom hem från Thailand. Och innan dess var det rätt längesedan vi var iväg på badhuset faktiskt. Jag vill också minnas att Philip inte var speciellt road av själva badande sist vi var iväg. Då tyckte han nämligen att det var 100 gånger roligare att klättra, springa runt och göra allt utom att bada. Så visst var det med en liten klump i magen vi gav oss iväg till badet;-)
 
Jag frågade innan: -"Philip vill du åka och bada?"
Philip: -"Aaaaaa"
 
Och mycket riktigt så ville han bada när vi även var på plats. Till en början tyckte han nog det var lite kallt i vattnet och var lite försiktig. Vilket gav sig efter en stund och innan det var klart så plaskade vi och åkte rutschkana för fulla muggar! Han var helt blå om läpparna och jag fick nästan tvinga ur honom ur badet för att ta en fikapaus innan vi badade en stund till. 
 
Blev glatt överraskad över hans glädje till badandet och vi hade en toppen förmiddag i badhuset innan det var dags att åka hem för lunch och sovning. Perfekt att ha nära till badhuset och möjligheten till att kunna åka en vardag när det man har nästan hela bassängen och omklädningsrummet för sig själva;-)
 
 
 

Fredag med familjen!

Helg IGEN, åter igen har en vecka sprungit förbi oss. Jag har haft lediga dagar i veckan och njutit av dessa två dagar till MAX! Nu står en jobbhelg vid dörren och två långa dagar väntar. Men eftersom tiden rusar så hoppas jag dessa två arbetspass går undan dom med. 
 
Var det inte nyss vi var i Sundsvall? Har det redan gått en vecka sedan vi var där. Knepigt och inte har jag hunnit visa några bilder från när vi var där heller. Kameran var med men den vilade sig tyvärr hela helgen. Några få kort med mobilkameran blev det allt. Så dessa bjuder jag på så här på fredagskvällen;-)
 
Ett stort paket låg och väntade på Philip hos mormor & morfar. Paketet kom från gammelmorfar Helge och den STORA vovven blev väldigt uppskattad!
 
Hela familjen hamnade i frisörstolen och blev snygga i håret;-)
 
Pulkaåkning i kanske Alnös brantaste backe, bullåsbacken!
 
Lilla hjälpredan är framme igen. Den här gången är det mormor som får hjälp i köket.
 
 
Detta var för en vecka sedan. I morgon ska grabbarna skjutsa mig till jobbet så att dem kan ha bilen under dagen och sedan kunna komma och hälsa på mamman på jobbet. Äntligen ska Philip få kolla på flygplanen och åka brandbil med mamma;-)
 
Trevlig helg!!

Lilla hjälpredan!

Det är sällan som man INTE får hjälp med divers göra här hemma. Allt som oftast så finns det en hjälpsam och glad liten kille vid sin sida som mer än gärna ser vad mamma/pappa gör och hjälper därefter väldigt gärna till. Å visst är det roligt att se sitt bar utvecklas och blir stor. Han ser, lär och tar del i allt vi gör. Dock ibland på sitt egna lilla vis och ibland tar allt lite liiiiite längre tid. 
 
Igår hade vi en riktig städ-torsdag och jag trodde i ett svagt ögonblick att han lekte så himla bra med sina leksaker medan jag kunde städa runt omkring. Självklart så kom lilla hjälpredan fram och med en egen trasa så hjälpte han mamma att dammtorka. Vet inte hur söt man kan bli, men han gick runt och torkade lite här och där för sig själv. 
 
När dammsugaren kom fram så var han snabb att greppa den och ville såklart hjälpa till att köra. Så det tog sin lilla tid vill säga:-) Innan dagen var slut så hade vi även hjälpt pappan i huset att skruva ihop en hylla. Med egen skruvmejsel så hjälpte han pappa att skruva från början till slut! 
 
Så hjälpsam och duktig liten kille! Så liten men ändå så stor. Ja, ni ser ju själva hur det kan se ut....
 
 
 
 
 
Undra om det är någon som önskar sig egna små städsaker och verktyg!?