Tisdagsmys i...

0-7ebc06377ec6d4a3180dbbee9022c6d7.png

Kolla varifrån!

Tisdagsmys i soffan framför idol!:-)


Tisdag

Är det detta som är "normal" vardag? Isåfall ÄLSKAR jag till och med tisdagar! Jag och E tvingades upp olika tider imorse... han först och jag sedan. Kändes skönt att få sova en timme längre än honom ända tills det var min tur att gå ut genom dörren. Julius tittade på mig ed stora ögon och jag tycktes ana en sorgsen blick. Precis som han förstod att han inte skulle få följa med. FY, vad hemskt det kändes. Det gjorde ont i hjärtat att låsa in honom i lägenheten. Kände mig som världens hemskaste människa.

Tisdagen i övrigt har flytit på. Kurs och stillasittande från 09:00 till 16:00. Intressant och givande dag fast stillasittande inte direkt är min melodi. Lunchade på flight academy där det dagligen serveras hur goda luncher som helst. Imorgon är det dax för dag två som är sista dagen på kursen. Efter morgondagen ska jag alltså vara fullfjädrad "teknisk ansvarig". Får se hur det går:-)

Jag överlevde bilköerna hem till Solna och gissa vem som var minst sagt ÖVERLYCKLIG när dörren låstes upp!?? Imorgon har jag inte hjärta att lämna honom ensammen så länge, dessutom är det hockey på kvällen. "Julle" älskar att kolla hockey. Så hade det inte varit hundförbud i ishallen hade han fått hänga med. Men han får nog stanna hemma på kvällen och hänga med imorgon på dagen istället. I eftermiddag då jag kom hem packade vi in oss jag och Julius i bilen och styrde mot "råstasjön". Där prommade vi runt hela området vilket tog exakt en timme. Så nu är det en NÖJD och glad hund vi har hemma jag och E.

Nu är E hemma efter träningen och middag skall ätas. Sedan blir det "tisdagsmys". Hör nu hur det låter "tisdagsmys". Härligt, härligt!!

Promenad runt...

0-2e0b63be15e3378edf398d85d6e0e427.png

Kolla varifrån!

Promenad runt Råstasjön!


Julius i stora staden

Efter 4 timmars bilkörande, kort ica besök och 40 minuters promenad börjar jag känna mig som en människa. Min lediga måndag har inte varit en lätt dag. Grymt trött och sliten efter många timmars arbete i helgen. Om man inte är i säng förrän klockan är 03.30 och stiger upp 09.00 så kanske det inte är så konstigt? For runt som en sombie hemma imorse. Försökte packa för en veckas vistelse här nere, betala räkningar, diska, vattna blommor och plocka undan allt som dragits fram under veckan. Vill lämna hemmet någorlunda OK. Brukar inte kännas skoj att komma hem till ett kaos när man varit borta. Eller borta och borta, detta känns som mitt andra hem. Känns som jag bor på två ställen. En veckolägenhet och en helglägenhet:-) Föresten så blev det lite mer "på riktigt" idag. Har satt upp en lapp med mitt efternamn på E:s dörr. Jag väntar nämligen post som är adresserat i mitt namn till E:s adress och hade totalt glömt bort att det står Örnberg på dörren och inte Moberg.

Julius har självklart varit mitt stora sällskap hela dagen idag. Imorse när jag skulle packa så var det inte bara mig själv jag skulle packa med. Även Julius hade diverse tillhörigheter som nödvändigtvis skulle packas ner. Mat, skålar, koppel, halsband, hundkorg, "gosen" och självklart "snuttefilten"!! Jag skojar inte om "snuttefilten", det är verkligen hans filt! Den bär han runt på, gosar och sover med! Ett helt projekt att få med oss båda två. Känns nästan som att ha ett litet barn. Julius verkar trivas här hemma hos E. Han ser ut som han gjort sig lite "hemmastad" redan. Efter våran prommis nu så tror jag han trivs ännu mer:-) För här kryllar det av hundar, människor, bilar och massor av saker som rör sig runt omkring. Julius är ju en riktig "lantis" hund som är van skog, lugn och möjligtvis någon enstaka hund. Ni kan ju tänka er hur han for omkring. Han han nog knappt med att hinna kolla och lukta på allt. Stackars liten, får komma hit till en sådan stor stad och känna sig helt förvirrad!

Mycket skriveri om Julius nu känner jag, men han har tagit upp ganska mycket av min tid sedan i lördags. Kommer förmodligen att fortsätta med det hela veckan ut. Mamman och pappan är utomlands en vecka och sjävklart hänger Julius med "lillmatte" då!

Nu ska jag ta mig en varm dusch, slå omkull mig i soffan och slumra lite innan det är dax för matlagning. Hade tänkt ha middag redo när världens bästa E kommer hem efter träningen! Som jag LÄNGTAR efter honom!!!!!!!


Så ikväll mina vänner blir det "fredagsmys" fast det är måndag. Det känns bra, bra ända in i själen. Alla pusselbitar faller på plats och jag känner mig tillfreds. Längtan känns rimlig och det bästa av allt är att jag inte behöver längta ihjäl mig! Det är verklighet och vi kommer att ses VARJE kväll denna vecka. LYX!!!

Nu är...

-e9398f92c9409932fb8441fc07a9f9c.png

Kolla varifrån!

Nu är vi ÄNTLIGEN på väg! Julius fick åka med till stora staden:)


Jag försöker...

329bba8af66667ba4ed892f69472bfd8.png

Kolla varifrån!

Jag försöker packa, betala räkningar och bli klar! Julius vaktar väskan och är rädd att bli bortglömd! Jag lovar, han ska få följa med:-)


Julius åker...

4bb4f17ca4d9a0ee6b61f0f04d778cf4.png

Kolla varifrån!

Julius åker bil med mig till jobbet.


Saffran!

Ikväll har jag tillsammans med tjejerna avnjutit en god middag i form av tapas på "saffran". Att jag stressade från jobbet som en dåre för att hinna gjorde ingenting eftersom jag var hungrig, skulle få träffa brudarna och få äta tapas på mitt favvo ställe! Ikväll blev mitt favoritställe en enda stor besvikelse! MISSNÖJD!

Maten va som vanligt dunder god och helt SUVERÄN! Men servicen, HALLÅ!??? Vart tog den vägen egentligen? Vi var ett sällskap på 7 personer som bokat bord till kl.20.00. Vi ramlade in något sen, men visade sig gjorde ingenting eftersom vårat bord inte var ledigt riktigt då. Sedan tog ALLT en jäkla tid.... Allt från beställnig till betalning. Fördrinkar som beställdes kom in 40 min efter beställning. Maten kom runt 21.40 och efter att maten kom in så såg vi aldrig till någon personal. Ingen förfrågan om dessert eller kaffe, inte heller någon som kom in och undrade om vi ville ha notan. Så när klockan var 23.15 klädde vi på oss och lämnade bordet. Gick ut till disken/baren för att be om att få betala. Där fick vi höra att eftersom vi lämnat bordet så blev dem tvungen att dela ut kvitton till oss och vi fick alltså ta vårat eget kvitto. Nää, usch och fy så besviken jag blev på min absoluta favorit restaurang ikväll! Tur maten var god!! Tråkigt att servicen inte var lika bra:-( Det är vid sådana här tillfällen man förstår hur VIKTIGT det är med BRA service och personal!! Det gör halva "grejen".

Men med god mat och härliga tjejer så var kvällen GRYMT trevlig!!! TACK!


För övrigt så är jag sjukt trött nu och tanken på att jag börjar jobba 07.00 imorgon känns inte direkt bättre. E är på Gotland och har spelat match ikväll där det blev förlust för han och hans Väsby. E drabbades även av krånglande utrustning då hela skenan tydligen lossnat från skridskon. Så han har alltså åkt till Gotland för att spela ishockey i 10 min. Kul! Avslutningsvis så vill jag bara tillägga att jag saknar min älskade prins otroligt mycket och min kärlek till honom är helt obeskrivlig!! Finner inga ord att sätta på de känslor jag har till honom. Han är mitt ALLT och min absolut stora kärlek. Och det känns sjukt bra att känna så i hela kroppen. En känsla som säger till hela mig att han är min soulmate och min eviga livskamrat!! Det känns bra att längta så mycket efter någon då! Längtar till veckan då vi ska få rå om varandra hela veckan lång:-)




Nu är det Godnatt och sov så gott som gäller!

Friday

Efter två dagars ledigt är det dax igen för arbete! Det är NU min arbetsvecka startar! Jobb hela helgen, två barnkalas samt charter. Plus alla andra plan som har destinationer S-holm, Göteborg, Bromma m.m. Det känns lite "motigt" att få tagga igång så här på fredag morgon/förmiddag när det flesta av oss taggar ner och gör helg!

Jag får trösta mig med att om jag hade varit ledig i helgen och åkt till Stockholm så hade jag och min E knappt träffats. E är nämligen på väg med färjan över till Gotland och lämnade sitt hem runt 8-tiden imorse. Beräknas inte vara hemma igen förrän mitt på dagen imorgon. Det jag känner att jag missar tillsammans med E är bröllopsfesten vi är bjudna på lördagkväll. Känns lite tråkigt att E får gå dit helt själv utan sällskap:-( Dessutom hade jag gärna följt med, för vem vill inte gå på bröllopsfest?:-) Söndag är det matchdag IGEN, så denna helg är det inte mycket tid över till umgänge och mys. Det kanske är lika bra eftersom jag har jobbarhelg. Åtminstone så tröstar jag mig med det och genast känns det lite lättare att vara hemma och jobba hela helgen.

Lite skoj ska jag allt försöka klämma in i helgen ändå, redan ikväll blir det tapas middag på "saffran" tillsammans med tjejerna. Ska bli mycket mycket trevligt!

Nu är det time för att dra igång dagens jobb. På återseende!

Om två månader!!

Inte alltför långt kvar nu...:-)


Dagen Torsdag

I tisdags när jag lämnade jobbet såg jag fram emot 2 dagar ledighet där det skulle jagas ikapp med ALLT som ligger efter. Hade inget planerat just då men allt eftersom så föll alla "göra bitar" på plats. Ägnat mig åt Mära och sett till att hon fått motion/rastning, krånglat med support på bredbandsbolaget, bokat tvätttid (idag), lunchat/fika hos Madde, helkväll hos Linda, lunch med Sophie.

Igår var det helkväll hos Linda & Sigge. Vi lagade langos, delade på en flaska vin och surrade hela kvällen och halva natten. Lilla Sigge han somnade efter idol och sov sedan HELA natten! Så han märkte nog inte av att vi lagade langos, drack vin och surrade skit fram till 2 på natten. Vi hade en MYCKET trevlig och mysig kväll:-)Efter frukost imorse så packade jag ihop och begav mig hem för att ta i tu med mitt hem och tvättstuga. Sophie har varit här på lunch dock inget märkvärdigt men lika trevligt ändå. Hann åtminstone sno ihop en sockerkaka:-)

Nu återstår ungefär halva tvättmängden och klockan 15 ska jag befinna mig i stallet för att rida. Idag blir det inte som i vanliga fall att jag rider ensammen utan jag ska få sällskap av nya gästen i stallet. Ska visa runt lite ridvägar! Jag skulle behöva någon som var kvar här hemma och fortsatte tvätta åt mig!! Någon frivillig??

Skulle vara skönt om tvätten var klar när jag kommer hem så jag kan ta med mig Linda & Sigge och åka på ljusparty ikväll 18.30. Skulle behöva lite nya härliga höstdofter här hemma!

Ska skynda mig hänga tvätt igen nu och ladda en ny maskin sedan blir det stallet!!

På återseende!!

Sigge babygymmar...

27c77eeed499a959e8683da2a867abd6.png

Kolla varifrån!

Sigge babygymmar så här på morgonen!


Langos!!

24a933bff44f9fc3a0fa5a47e9005af4.png

Kolla varifrån!

Langos!!


Nytt smarrigt recept!!

Förra veckan bjöd min kollega på en GRYMT smarrig CHOKLADMARÄNGTÅRTA! Nu hade receptet kommit ut på mejlen och jag var inte sen med att skriva ut det. Så nu har jag ett smarrigt recept på en god tårta liggandes här hemma. Redo att tas fram vid rätt tillfälle! Hoppas det tillfället kommer snart:-)

Jag tänkte att jag kunde bjuda med mig av detta recept här på bloggen! Så fram med papper, penna och printa ner vad som behövs:-)


Chokladmarängtårta!

5 äggvitor
2 dl socker
2,5 msk kakao
1 msk vaniljsocker

Vispa äggvitorna till skum. Blanda i socker, kakao och vaniljsocker. Bred ut smeten på en långpanna (bakplåtspapper som är smörat). Grädda i ugnen ca.30 min, 150 grader.

Fyllning:

5 äggulor
1,5 dl socker
1,5 dl grädde
1 msk mjöl

Sjud under omrörning tills den tjocknar. Ska vara en fast smet.

100 gr mörk blockchoklad
150 gr smör
Bryt ner chokladen och dela smöret i krämen. Låt svalna.

När krämen har svalnat så delar man tårtan i två delar. Breder ut krämen på den undre och sedan lägger man på den andra delen. Breder ut smet på översta delen. Vispa grädde och lägg ovanpå tårtan. Garnera med frukter (kiwi, hallon, jordgubbar)

Smarrigt värre!

Seriepremiär, härliga barn, buss och arbete!

Igår hade Vilda Väsby seriepremiär och det var naturligtvis helgens "stora" händelse. Det var till gårdagen som smågrabbarna gått och laddat inför. Deras totala lycka gick inte att ta miste på. Laddade upp till tänderna och ville inte missa en endaste minut av uppvärmingen. Så vi var i GOD tid till matchen igår. Till allas lycka så kammade Väsby hem en härlig seger och bjöd på en bra seristart. Grabbarna fick en alldeles egen visning av omklädningsrummet efter matchen, något som jag undrat över om inte jag kan få men som jag inser att jag aldrig kommer att få! Istället fick jag höra G & C 6 år samt 4 år gammal berätta om vad som fanns i det "hemliga" rummet. Avslöjades bland annat att tv-spel fanns där inne:-) Vi hamnade till sist vid den där tråkiga punkten. Grabbarna och deras farfar säger hejdå och packar in sig i bilen för att sedan styra hemåt Arvika igen. En helg med MASSOR av skratt och bus har passerat i rasande fart. Jag längar redan till nästa gång vi ses!!

Imorse var jag ute i MYCKET god tid till bussen hade nästan hela 15 minuter till godo. Jag som var "bussexpert" innan jag fick körkort har nu gått och blivit ett riktigt "bussfiasko". Är livrädd att missa bussen, ute i mer god tid än vad pensionärerna är och är rädd för att missa vart jag skall kliva av. Förra måndagen kom bussen över 5 minuter tidigare än vad som stod. Så idag plussade jag på lite mer tid för att absolut inte missa. Idag kom bussen ännu tidigare!! (Det var stämde inte med tidtabell). Jag vågade inte chansa att vänta på en senare buss så jag hoppade glatt på. Resulterade också i att jag var i enormt god tid på Bromma airport. Idag känns det som det gått fortare att ta bilen.

Efter jobbet ikväll så skyndade jag hem för att skynda i säng eftersom jag börjar 4.45 imorgon igen. Så i och med att jag klev innanför dörren hamnade jag i mitt "onda" mönster igen. Låter väskan ligga oöppnad, kastar posten i en hög på bordet och kliver från kläder rakt ner i sängen. Tänkte slötitta på "ensam mamma söker" via webben, om inte internet krånglar? Det gör det och jag får störa E som har "spelkväll" tillsammans med Jacke. Med hans hjälp och guidning lyckas jag får internet att fungera så länge som kabeln sitter i datorn. SUCK, jag har precis köpt en ny dator för att min gammla havererat så funger inte ALLT som det ska! Något störande och något irriterande. Bägaren rinner över och naturligtvis får E ta del av den skopan med. Typiskt! Kort därefter kommer skuldkänslorna farandes och jag får dåligt samvete! Mitt tålamod med datorer är INTE det bästa!

Nu har klockan hunnit bli på tok för mycket ändå. Jag behöver all sömn jag kan få så här med säger jag Godnatt & Sov så gott!!


Dagens middag:...

0-4530a3e8a57c6fe795f094a71e18e8e1.png

Kolla varifrån!

Dagens middag: Hembakad pizza! Mums!


Inväntar lunch...

79a97e2bb981d168052acffd44137b6d.png

Kolla varifrån!

Inväntar lunch i Solna Centrum!


Aquaria, Grönan och Mora träsk

Grabbarna bus och deras farfar har landat! Jag & E hade laddat med våfflor, sylt och grädde till deras ankomst. Efter smarrig lunch så bar det iväg mot Djurgården. Lite oplanerat, men i siktet fanns Aquaria och Skansen. Aquaria blev det och där inne fick vi se fiskar av alla dess slag samt passera en regnskog/djungel. Valet stod sedan mellan Skansen och Gröna lund. Grabbarna valde Gröna lund! :-)











Så här GLAD är man när man har precis har åkt lilla berg och dalbanan!!!





Nu har det ätits tacos till middag och grabbarna avrundar kvällen med hockeyspel på tv samt innebandy. E kom hem med en "liten" surprise igår och jag blev överlycklig! Jag har numer en FAVORIT låda i köket:-) Grabbarna blev minst lika glad även dem när E öppnade lådan och bad dem välja lördagsgodis:-)




Ha en mysig och trevlig lördagkväll!!


Grabbarna tar...

6b0600c0803a21ebe763634f2ab64bf7.png

Kolla varifrån!

Grabbarna tar en paus på "Auquarias" uteservering! :-)


Saturday

Underbara dag! Lördag, ledig, sovmorgon = YES! Vaknade dock när E härjade upp vid 8 tiden... SUCK! Nu har han åkt på träning och jag ligger kvar... Gäspar, gäspar och gäspar. Skulle nog kunna somna om inom 5 min. E drog upp persiennen innan han gick för att visa det enormt vackra vädret som strålar utanför fönstret. Nyhetsmorgon har startat och jag har inte "hjärta" att somna om nu. Ska fixa lite frukost och mysa på i lugnet för mig själv en stund.

Efter E:s träning ska vi dra iväg och handla. Vid ett tiden beräknas nog E:s pappa och grabbarna svänga in i området. Gissar på att dem sitter i bil redan och är på väg! Ska bli himla roligt att träffa dem:-) Så lördagseftermiddagen lär bli fullmatad! Undra bara vad vi ska hitta på? Jag klurar lite på Skansen? Aquaria? Få hitta på någon plan tills dem kommer.

Bion igår då? Den var GRYM helt enkelt! Som väntat... Jag satt på nålar i dryga 2 timmar. "Lisbeth Salander" är som vanligt helt otrolig, grym och fruktansvärt cool tjej! Filmen innehåller mängder av spänning, oanade händelser och i vissa lägen grymt rå! Jag älskar den och har redan prickat in den 11 november! :-)



Ha en härlig lördag!!

Lokaltidningen

I tisdagens lokaltidning, Upplands Väsby så kunde man i sportdelen läsa om min alldeles egna prins. En hel sida skrivet om min E! Väldigt fint skrivet reportage om min " Örnins ", synd bara att dem skrev all fakta om honom men glömde den lilla detaljen "familjefrågan" :-)


Bara några timmar kvar...

Till det här:




Väntar på min älskling, som borde ha tränat klart kommer nu snart. Snabbmiddag (pommes o korv) innan det blir biomys för hela slanten ikväll. Är GRYMT laddad och hoppas/tror att den är lika bra som första filmen. Hörde att den bara fått två stjärnor i betyg. Vi får se vart vi hamnar efter kvällens slut:-)


Underbara fredag!

Hemma igen efter en härlig förmiddag. Fikaplanerna i Väsby hos Linda och Meja gick i stöpet, Tyvärr! Linda och Meja ligger nedbäddade med feber, snuva och halsont. *Krya på er*.  Jag och Amanda träffades ändå:-) Blev upphämtad här hemma och sedan bar det iväg mot Bromma. Blev sightsing och visning av Brommas "gräddhylla" och en god lunch på ett mycket mysigt och trevligt fik. Efter lunch fortsatte visning och av områden, centrum och slutligen fina området som Amanda och hennes Stefan bor i. Verkligen jätte jätte trevlig förmiddag! Tack för den Amanda, det gör jag gärna om! :-) Så kul att "stå på egna ben" och kunna göra saker utan att E ska vara med. Skönt och spontan träffas istället för att vara ensammen när han tränar, jobbar mm.

Som sagt åter hemma igen och tänkte faktiskt ta tag i lite städning här hemma. Känns som lägenheten skulle behöva få sig en omgång med dammvippan och torktrasan. Även golven tror jag kan behöva sig en blötare omgång. Så lite inför helgen städning står nu på mitt schema. Till det tänker jag höja volymen på spotify där just nu "Rihanna" spelas. Kan fredagen bli bättre? Nja, tror knappast det!



Trevlig helg!!

Torsdag

Vart tar tiden vägen egentligen? Jag förstår ingenting. I måndags när jag åkte hem så kändes det som en evighet innan det skulle bli helg igen. Jag hade en hel vecka framför mig hemma där både jobb, träning, pyssel hemma, ridning och vänskapsvård stod på schemat. Vad har jag hunnit med egentligen?

Två träningspass avklarades, en ridtur, en förmiddag tillsammans med Linda & Sigge, massor av timmar på jobbet och absolut ingen tid hemma. När man inte ens hinner packa upp väskan förrän man ska dra igen dragkedjan igen är vel ett tecken på att man tillbringar lite tid hemma?

Ingen är gladare än jag över att veckan rusat iväg och det ÄNTLIGEN är helg igen! Direkt från kontrollen hoppade jag på flyget ner till Bromma. Så nu befinner jag mig här, i Solna hos min älskling! LOVELY, en helt ny underbar helg har vi tillsammans att se fram emot:-) Helgen som väntar innebär besök från Arvika. Äntligen kommer E:s pappa och brorsbarn hit på besök. Så vi ska mysa tillsammans hela helgen:-)

På schemat imorgon står det date tillsammans med "hockeyfruarna" hemma hos Linda. Ska bli mycket trevligt att träffas! För oftast ses vi tillsammans med våra kära karlar. Oftast står dem då i centrum, snackar, tjoar och har sig. Imorgon är det våran dag!:-) Fredagkvällen kommer att spenderas i biosalongen i gamla filmstaden, Råsunda. E har bokat biljetter till premiären av "flickan som lekte med elden". Jag ser fram emot fredagskvällen!!


Är trött och sliten efter en intensiv vecka så...
Nu blir det hopp ner i sängen för att pussas lite med min älskling:-)

Det finaste...

3d99d532cf32ba5baee16521fd2e158e.png

Kolla varifrån!

Det finaste man har sätter man på bordet. Världens finaste Sigge!:-)


Mära på...

75a8f0469db53e3cdf2cc13191c922ff.png

Kolla varifrån!

Mära på väg ut till hagen efter en fantastisk härlig tur! Hon håller dock inte samma tempo nu som när vi red. Undra om jag lyckats rasta henne ordentligt!?


Måndag, Ny vecka och nya tag!

Då kör vi igen då! Som vanligt är jag aldrig missnöjd med mina helger i Stockholm. Där trivs jag som fisken i vattnet och jag vill ALDRIG åka hem. Helgen har varit ypperlig med lagomt mycket händelser och aktiviteter! Tyvärr så kommer denna förbaskade måndag igen och en ny vecka fullmatad med arbete väntar! Det enda positiva med måndagar är att nedräkningen kan börja igen.

Redan på torsdag hoppas jag på att flyga ner igen. Fram tills dess blir det kvälls/nattjobb, träning och ridning. Skulle vara skönt och hinna uppdateras på vänskapsfronten med. Jag behöver hur som helst inte fundera över att aktivitetsfylla mina dagar.

Nu kommer en grymt dålig ursäkt här, så håll i hatten. Sist jag bilade hem från Stockholm så efter att ha kört en bit så kommer jag på att jag glöm min träningsväska i E:s bil som befinner sig på E:s jobb, kvar i Stockholm. Jag vänder inte för en väska. Kläder har jag visserligen hemma men mina skor är oersättliga! Så hela förra veckan hade jag en ursäkt och anledning till varför det inte blev mer träning än någon enstaka prommis. Nu är väskan åter tillsammans med mig här hemma i Sundsvall och inga ursäkter eller anledningar till icke träning kan hindra mig. Så idag drygade jag ut mina lucka över dagen med träning här på jobbet. Jogging ut till smacken fram och tillbaka och sedan en timmes gym! Grymt skönt!!

Nu räknas minuterna ner innan eftermiddagspasset drar igång. Slutar inte förrän klockan 24 ikväll.

Äntligen!! Skönt...

413217f97a06c844da78387238e332a3.png

Kolla varifrån!

Äntligen!! Skönt att ÄNTLIGEN träna igen!


Match i...

7f05770bac19463c4ce7bf5a03dcda69.png

Kolla varifrån!

Match i Vilundaparken mellan Väsby hockey - Tierp.


Helens krog och bar

Vi spenderade lördagkvällen tillsammans med trevligt sällskap på en mycket trevlig restaurang. Här på kungsholmen, Hantverkargatan hittar man denna underbara restaurang. Ett tips om ni ska ut och äta på Kungsholmen någon gång!

Nu laddar vi inför match med lite god lunch här. Jag själv funderar på om jag ska ta en sväng i Stinsens galleria.

Från Solna...

439519ced3ea88360992ba25b53f4b67.png

Kolla varifrån!

Från Solna centrum. E shoppar och jag drar poängkortet!


E installerar...

040436dcfc8a73633d9bbcdab3cbad9b.png

Kolla varifrån!

E installerar mobil blogg funktionen!-:)


Godingar!!!

Jag och E längtar enormt mycket efter dessa godingar! Helt klart sötaste brorsbarnen:-)



(Den tredje godingen saknas på bilden)

Jag och E kollar på bild och längtar efter dem!!!

MYSKVÄLL HEMMA HOS OSS

Vi myser på här hemma i soffan framför tv:n. Idol och kändisdjungeln har avverkats. Till det har vi ätit smarrig hämtmat som kom från "wokstugan". En flaska gott rödvin, grönsaker, dipp och massa massa mys gör denna kväll fulländad! LYCKAN ÄR TOTAL!!




Äntligen är det helg!!

Visst är det otroligt, men ÄNTLIGEN är det fredag!! Det är slut på arbetsvecka och deffinitivt slut på den eviga längtan! Eller nästan slut, längtar det gör jag 24  timmar om dygnet. Om så E är på träningen och kommer tillbaks på någon timme. Det räcker med att han går på toaletten så börjar jag längta:-) Men längtan är nu mer rimlig och runt 8 ikväll så ramlar min älskling in här hemma. Jag är alltså på plats i Solna!

Jag åkte faktiskt flyg ner idag. Har bilat ner under sommaren, men tänkte sluta med det nu. Mörkret närmar sig och snart kommer även halkan. Det går ändå rätt fort med bil har jag tyckt. 4 timmar i bil om man lägger in en kort rast i typ Gävle. Men det är drygt och väldigt tråkigt att köra själv. Går lättare ner för hem är det hemskt! Så nu får det förbli flygtransport istället. Det är fördel och väldigt smidigt för mig som arbetar på flygplats. Jag parkerar på jobbet, kan jobba ända fram till det klockslag planet skall lyfta (i princip) och när jag kommer tillbaks till Sundsvall så hamnar jag direkt på jobbet och kan genast börja jobba på en gång. Det är BRA! Som idag.. Jag började 4.45 imorse och slutade vid tvåtiden. Nu någon timme senare sitter jag här, i Solna hemma hos mitt hjärta! Det är otroligt vad fort det går. Minus med hela flygningen är att dem har höjt priset något igen. OKEJ, jag ska absolut inte klaga över priset! Men det var bättre tidigare:-) Nåväl, nu är läget som det är och läget är bara att gilla! En vacker dag slipper vi allt pendlande! Ingen kommer vara gladare än mig när den dagen kommer!!:-)

Helgen är lite planerad och lite oplanerad. Det var tänkt med beök från Arvika denna helg. Nu blev det flyttat till nästa helg, så jag och E blev solo i helgen. Lite snabbt fick vi styra om och planera in något nytt:-) Det spånas om en middag tillsammans med Jacke och hans flickvän. En ishockeymatch i vilundahallen blir det garanterat! Ikväll är det deffinitivt FREDAGSMYS som gäller:-)

Så nu mina vänner känns allt TOPPEN! Det är fredag, känns bra ända in i själen och mitt hjärta värker inte lika mycket av en evig längtan och saknad. Nu är det en ledig helg som skall avnjutas! Önskar er alla en super härlig och trevlig helg!!

Borde egentligen sova för längesedan

Men....

Eftermiddag och kvällen har varit minst sakt fullspäckad! Slutade jobbet 16.30 och efter det har allt gått i ett. Har dåligt samvete över att jag knappt hunnit prata med E i telefon denna kväll. Men efter jobbet blev det snabbis på ica, hem och dra igång bakning av morotskaka som för övrigt blev GRYMT sakftig och god! Laga middag och matlåda varav middagen aldrig hann ätas!! Så istället har jag nu två matlådor! Drog igenom lägenheten med dammsugaren, packade upp väskan och röjde i lägenheten. Bäddade sängen och tog en snabbdusch. När jag väl var färdig så var klockan åtta och min efterlängtade fika date Madde kom på besök. Känns som år och dagar sedan vi umgicks, men åtminstone en månad eller två. Vi hade en hel del att gå igenom! Herregud, ska det ta så lång tid innan vi ses så krävs en hel dag för att uppdateras. Bland annat så hade jag totalt missat att dem köpt lägenhet och en flytt väntar för dem under hösten:-)

Vi blev nästan "tvungen" att avbryta vårt fikande och surrande nu när klockan blev 23. Tyvärr! Vi måste boka in en ny träff och det rätt så snart! Jag är speedad till tusen nu och kan inte fatta att jag ska upp och jobba om ett fåtal timmar, rättare sagt 03.50!!!!! Jag BORDE sova nu.

En viktig grej till bara...

MIN ÄLSKADE GOA LILLA FARMOR FYLLER ÅR IDAG!!!

                                       GRATTIS!!!

Det är nu det är synd att avstånd känns jobbigt. Önskar jag kunnat vara med och fira farmor på hennes födelsedag idag. Tur att det är krut i henne och hon inte ens är hemma på sin födelsedag. Födelsedagen firar hon tillsammans med Johhny på Gotland. Säkert går ingen nöd på henne :-)

Men en tanke och en hälsning skickas till världens bästa farmor härifrån på bloggen!

Verkligen dax för sängen nu, och inte en minut till här vid dumburken!

Godnatt & sov så gott!




Dagens Middag

Dagens middag: Hittade en färdig låda i frysen beståendes av makaronpudding och broccoli!

Sköna måndag

Idag har jag en skön och helt ledig måndag där jag endast gör det som andan faller på. Den enda tiden och platsen jag haft att passa idag var klipptiden klockan 12 och parkeringstiden 15.30. Så idag har frillan fått sig ett "lyft" och genast känns huvudet mycket fräschare. Håret är toppat, luggen klippt, blonda slingor är lagda och ögonbrynen fick även dem sig en omgång med pinsett och färg. Nice:-)

Efter salongsbesöket blev det en tur med mamma på stan. Vi käkade lunch på charm samt strosade runt ett varv på stan. Mycket trevligt, synd bara tiden gick så fort och att min parkering gick ut redan 15.30. Jag lyckades i alla fall få med mig en påse ifrån H&M. Har tänkt skicka iväg en beställning från höstkatalogen, som inte blivit av. Nu fann jag blusen jag ville ha i butiken och till det så hittade jag även en blå scarf. Dessutom fick jag 20% på dyraste varan så scarfen fick jag "på köpet".

Hemma igen nu och funderar på vad jag skall hugga tag i! Byta gardiner, städa, diska, laga middag kanske eller varför inte packa upp helgens resväska!? Eller så bara skiter jag i allt, åker ut till Alnö och äter middag med mamma. Vi får se om en stund.

Här kommer bild på dagens shoppingpåse...

 

Dessa produkter slank med från salongen. Shampot är ett silvershampo som jag använder för att få bort det gula nyanserna i håret.  Balsamet är bra för torrt/ostyrigt hår och gör det silkeslent. Mycket BRA produkter!


Jag vill också!!!!

Jag måste ha varit hur trött som helst för när klockan ringde klockan 10 i morse så sov jag STENHÅRT! Hade inte klockan väckt mig hade jag nog missat jobbet idag. Började jobba klockan 12 och ska jobba ända till 22 ikväll. Sitter alltså på jobbet nu i lugnets stilla vrå, en stund till åtminstone! SUCK! Jag vill vara ledig, mera ledig eller jag vill bort, bort någon annanstans! Eller alla som läser denna blogg vet vart jag vill.

Det är söndag, solen skiner och det är lagomt höstig värme ute. Jag vill vara ledig, promenera och kolla på E:s match i eftermiddag. Jag vill klä på mig höstiga och varma kläder för några spännande timmar i en ishall. Jag vill sitta bakom båset, dricka kaffe och kolla hockey. Lagomt mysigt och sådär lagomt lång tid för att man ska känna sig helt nöjd efter dryga två timmar. Det är min önskan och vad jag skulle vilja göra idag!! Men VAD jag får göra idag är en helt annan sak. För det första är jag 40 mil bort från min "önsketillvaro" och för det andra har jag jobbarhelg. Man kan inte smita från arbetet.

Jag börjar känna en viss höstfeeling inom mig nu. Kände igår kväll när jag satt hemma i soffan och såg mig omkring. Det är dax att byta färg på gardiner och ljus. Byta kuddfodral och filtar i soffan till en mer höstigare färg. "Bona" om hemma så det känns höst! Jag skulle behöva mig på en rensning i alla vrår hemma känns det som. Plocka och hänga fram höstkläder. Ta bort vissa sommarkläder och över lag göra en REJÄL rensing! Okej, kanske ni tänker... Det är vel bara och köra på! Imorgon har jag ledig dag så vad skulle passa mer lägligt än piffning hemma!? Ingenting, egentligen! Men känslan finns inte riktigt hos mig. På ett sätt är jag hemma och på ett sätt är jag någon helt annanstans. Det känns ungefär som att det inte är någon mening. Det känns som jag längtar bort så mycket att jag bara bor hemma tillfälligt! Förstår ni vad jag menar? Det känns som att jag är på väg bort och när man vet att man ska bort så ödslar man inte energi på att fixa något man inte ska använda.

Nu ska jag hur som helst ägna mig åt mitt arbete! So long!

Rysare

Vilken rysare det blev i fotbollen, matchen mellan Sverige-Portugal. Eller rysare, vi kanske ska skriva vilken TUR Sverige har. Vilken tajming och lycka för store Zlatan:-) Sådan stunder får till och med mig att sitta som på nålar framför fotbolls tv:n. Gissa vem som ringer precis, exakt när bollen rullar in i mål??? Ingen mindre än älskade E råkar ringa mig just då. Han hade gett upp matchen och höll på missa det viktigaste som hände av dessa 90 minuter.


Vad har hänt mer då? Jag kom hem från Stockholm igår. Blev raka spåret ut till jobbet och efter jobbet hämtade jag upp Linda & sötaste Sigge. Jag och Linda köpte med mat, åkte hem till mig och öppnade en vinare. Vi åt hämtmat, drack lite vin och surrade hela kvällen och mer därtill! Mycket mycket trevligt!!! :-) Imorse var jag uppe med tuppen för att ge mig iväg på en ny arbetsdag. En lång-lördag har jag haft på jobbet. Lördagarna är upplagda med delade pass, 7-12 och 17-21. Känns ungefär som jag tillbringat exakt hela min lördag på jobbet. Hann faktiskt med att ta en Birsta sväng tillsammans med Linda. Bara hon och jag och utan barn. Men kom på att jag alltid är utan barn och mamman i detta fall Linda fick chansen att få en barnfri "vuxenstund". Shoppade lite och tog en fika. Som vanligt mycket trevligt:-)

Runt halv tio snåret ikväll då jag ramlade in här hemma i en tom lägenhet, alldeles ensammen så dog jag av direkt i soffan framför fotbollen med ett glas rött i handen. Jäklar vad skönt! Att det ligger en enorm posthög på bordet, en resväska som inte ens är öppnad rör mig inte det minsta! Faktiskt rätt skönt att "bara vara" helt ensammen. Känns helt OK även om mitt hjärta så klart blöder lite och min längtan efter älskade E gör oerhört ont! Tur att jag redan nu kan börja räkna ner dagar igen, mindre än en vecka kvar nu:-) Nedräkningen får mig att se positivt framåt och den lugnar min hysteriska längtan!


Det var "senaste hänt" från min sida. Nu ska jag mysa vidare i min ensamhet, slå E en signal... för nu har jag tid att prata:-)



Torsdagsmys!

Min "sista" kväll i detta hem nu innan jag återvänder upp till Sundsvall till det "andra" hemmet. Eftersom det inte blir något obligatoriskt "fredagsmys" imorgon så passar vi på att "torsdagsmysa" nu ikväll istället. E hade ingen träning ikväll och kom hem i en mer normal tid. Vi lagade en klassisk torsdagsmiddag i form av pannkakor som avnjöts i mysig stämning med hjälp av levande ljus.

Nu ett bubbelbad senare sitter vi här i soffan, har tänt upp lägenheten med massor av levande ljus, tagit ett varsitt glas rött vin och ska kika på filmen "män som hatar kvinnor". Jag har redan sett filmen men det spelar ingen roll. Filmen är GRYM och jag ser den mer än gärna igen.

Rödvinet kom E föresten hem med till mig som en present efter att ha sett bilderna jag lagt upp här på bloggen idag. Jag tror att han uppskattade min insatts bland hans kläder :-)

Detta som sker idag/ikväll/nu ÄR livskvalitet! En vardag som ständigt känns som en evig fest. Alla små stunder hittas och tas tillvara på. Om det än så gäller några minuter eller enkel och tråkig torsdagsmiddag! Det är de små stunderna som gör det stora hela! Det är de små stunderna som kan vara svåra att finna. Tillsammans hittar man dem och med sin bäste vän/stora kärlek och absoluta soulmate är det inga som helst problem! Det har jag lärt mig nu! Tack mitt älskade älskade hjärta för att du gör min gråaste vardag till den allra soligaste!! Jag älskar dig!!

Projekt: Garderob

Här ser ni vad jag pysslat med under dagen...

Innan jag började såg det ut såhär:




Efter någon timmes arbete med paus för proppbyte så såg jag äntligen en slutände på hela projektet och så här fint blev resultatet:


Själv tycker jag skillnaden blev ENORM! Nu kan man faktiskt kliva in i garderoben/skrubben och vända sig om, ta fram det man behöver utan att behöva kliva på diverse grejer som fanns på golvet. Man kan lätt nå det klädesplagg man behöver utan att riva ner allt som finns på hyllan. Vi får vel se vad kära E tycker när han kommer hem! :-)

Arne!

Ja, Beck besvarade allas förväntningar! Gunvald var något mer på hugget än vad han brukar *GRYM*! Självklart så hamnade självaste beck på balkongen, i sin ordning! Självklart så kikade grannen ut (dock inte på sin vanliga plats) och självklart togs det en stänkare grannarna emellan.

Filmen var SEVÄRD så hoppa in i en biosalong eller ha tålamod tills den kommer på dvd :-)

Snorar vidare

Första effektiva dagen är snart avklarad. Eller "effektiv" skall kanske tas med en nypa salt. Men effektiv för min alldeles egna takt denna vecka. Dagarna som varit hittills har inte direkt varit speciellt effektiva. Igår kväll gjorde jag mer än jag gjort måndag och tisdag ihop. Vi var nämligen på bio! Såg Becks nya och den var precis som alla andra beckfilmer helt klart sevärd! Jag som ÄLSKAR alla dessa Wallander, Beck, Huss m.fl. hade inte heller förväntat mig något annat heller.

Idag var jag uppe redan vid klockan tio. Hade bestämt lunchdate tillsammans med Amanda inne i stan 11.30. Så imorse var der bara till att pallra sig upp. Hoppa in i duschen, göra sig klar och bege sig iväg. Lite osäker på vägen och hur jag skulle åka om eftersom den blå linjen är avstängd. Fick ringa några samtal som visade sig vara missvisande. Fick lita på min egna känsla och se så bra det gick! Undra varför jag ibland eller närmare bestämt alltid ska vela hit och dit istället för att bara lita på mig själv och mina egna känsla. Hur som helst kom jag fram på rätt plats och i rätt tid. En lång och trevlig lunchdate :-)

På vägen hem "råkade" jag hamna inne på MQ och med mig därifrån fick jag en påse med innehållandes ett par jeans. Mycket nöjd!! Tilläggas bör att jag varit på jakt efter ett par jeans länge nu, men inte funnit några! Antingen har dom suttit som korvskinn eller bara jättetokigt eller så har dom varit fula eller snygga och dyra! Nu hittade jag ett par som känns helt okej för både mig och rätt så ok för plånboken. Så tack och lov, nu är det bekymret ur världen! Under eftermiddagen har jag poat på här hemma med tvättstuga, renbäddning av säng, viss dammtorkning, skurning av toalett och handling till kvällens middag. Har gått an här som en grym houswife :-) Skurningen av badrummet var välbehövligt enligt mitt tycket. Kanske ska skrivas att jag är pedant när det gäller toaletter och hemma hos mig skuras toaletten flera gånger i veckan. Skulle tippa på varannan dag. Min älskade E är absolut inte slarvig av sig hemma. Han har alltid snyggt och städat hemma! Men med en toalett där belysning är ur funktion och endast värmeljus ger ifrån sitt mysiga sken så kan lätt damm och smutts gömma sig i mörkret. Nu är rubbet skurat och badrummet är grymt fräscht!! Vid renbäddning av sängen skulle jag leta fram lakan inne i E:s lilla/stora garderob. Jag gjorde en upptäckt som jag tidigare inte lagt märke till. En salig röra och oordning på hyllorna. Hittade halva settet fick söka en stund innan andra halva settet hittades. Var på väg att slita ut allt och göra en TOTAL städning av denna enorma garderob/skrubb! Hejdade mig i sista sekund och insåg att jag förmodligen inte skulle hinna klart innan E kommer hem.

Nu ska här lagas middag som beräknas vara lagomt färdigt tills mitt hjärta ramlar in genom dörren förmodligen sliten, trött och hungrig.


Ha en bra kväll!!

Ett bubbel senare

Efter att ha legat guppandes i ett varmt härligt bubbelbad lääänge så tro det eller ej, men ur bubblet steg en mycket piggare Emmelie upp! I love bubbelbad :-)

Sjukskriven

Sedan söndagkväll har jag legat nerbäddad här under täcket. Min arm har sträckt sig från datorn till tv-dosan. Har tassat upp för påfyllning av te, hämtning av mer snytpapper och eventuellt ett toalettbesök. Det är INTE roligt att ligga nerbäddad i så många timmar. Men min kropp har tydligen satt STOPP!

Tisdag idag, min kropp känns något bättre och jag tror att jag är feberfri idag. YES! Däremot snorar jag på och ligger kvar under täcket och snörvlar samt dricker te. Halsen strejkar den med. Den strejkar något mer på morgonen och ger med sig under dagen. Men jag ska verkligen se till och göra något som jag aldrig annars gör, nämligen vila mig frisk!! För första gången i mitt liv blev jag tvungen att sjukskriva mig! Skulle ha jobbat måndag och tisdag egentligen. Men nu har jag legat sjukskriven. Imorgon och på torsdag har jag mina riktiga fripass och slipper vara sjukskriven. Så jag laddar och kurerar hela denna vecka, fri från jobb och träning så jag är pigg och frisk till helgen!


Man blir lätt orolig när man ligger krasslig själv, med datorn i knä och läser på aftonbladet om svininfluensa fall där nu en 30-årig man från uppland har omkommit i just det: Svininfluensan! Det är nu bekräftat att det just var svininfluensan har dog i. Hemskt!! Tankarna snurrar i min lilla hjärna. Feber? check, ont i kroppen? check, halsont? check, förkyld? check! Kan det vara så att jag ligger i svininfluensan jag med!?


Nu ska jag kurera med te, bubbelbad och film resten av denna dag!