Besök

Vår helg har sedan i torsdags bestått av trevligheter och besök. Helgen kickade igång redan i torsdags då E:s pappa och Philips farfar kom hit till oss på besök. I lördags när farfar åkte hem så kom nästa besök från norr. Då var det Madde & Nellies tur att gästa oss. Väldans trevligt med en massa besök tycker vi;-) 
 
Så helgen har varit väldigt trevlig och intensiv. Speciellt när det är två små 1 åringar i farten. Då blir det mesta intensivt! Men så mysigt och så roligt;-) Våra små är för söta och charmiga! Så roligt att dem nu börjar uppskatta varandra och "leka tillsammans" på ett helt annat sätt än tidigare. Charmtroll!!
 
 
Idag blev det en förmiddagstur till Kista galleria för lite shopping/lunch/fika. När vi kom hem så kände vi alla att vi behövde luft. Så på med kläderna och ut i solen för lek och bus. Liten mini promenad, gungning, åka rutchkana och gräva sandlåda. 
 
 
 
Jag & Philip har haft en helmysig dag tillsammans med våra fina vänner. Dagen avslutades med god middag och sedan bad för dom två små busfröna. 
 
I morgon knackar vardagen på igen med buller och bång! Både jag och E ska till arbete. Philip ska till dagis och Madde & Nellie reser hem till S-vall igen. Som tur är så börjar jag inte förrän kl.14.00. Dock så kliver jag på mitt ordenliga skift och med det så är allvaret igång på riktigt. Min första "helgvecka" på arbetet är kommen. Så jobb mån - tis och sedan fre, lör och sön. Så tjooohooo! Verkligheten, Here I Come! Frågan är bara HUR jag ska klara tiden ifrån min son!?? Gruvar mig inför helgen allra redan:-(
 
 

Fredag!

Trots tråkigt väder så har vi haft en riktigt fin dag tillsammans med farfar. Jag har fått gjort klart min teori inför jobbet som drar igång på riktigt kommande vecka. Vi har hunnit umgåts, gjort fint på Philips rum, en löptur fick jag till medan middagen ordnades av herrarna. Middagen var underbar och sedan har det varit soffmys med senaste Johan Falk filmen. 
 
Nu är ligger vi alla nerbäddade i våra sängar och mina ögon krampar snart av trötthet.
Så tack för idag och Godnatt från en trött mama!

Barnrum

Det blev så bra i Philips rum efter dagens fix. Å som han grejade och lekte med sitt nya fina kök när vi var färdiga. Fortfarande för liten för att verkligen LEKA ordentligt i ett kök. Men ändå så stor att han tycker att det är roligt att stå där och greja med stekspaden, grytorna, låtsasmaten. Att stoppa saker i skåpen, öppna, stänga och slamra med kastrullerna är verkligen jättekul!
 
I spishällen sitter det dioder som lyser när man slår på plattan. När plattan är på så sträcker Philip fram handen och säger "aaahhhmm". Låtsasmaten både smakar han och bjuder på. Mamma visade hur man fyller glaset med vatten under kranen och efter en liten stund så sträcker han fram glaset under kranen och gör likadant. 
 
Så något eget köksbygge blev det inte denna gång. Och detta kök från ikea var ju så fint!! Vi fick flytta om och möblerna om ett par vändor innan det kändes bra. Men tillslut så ;-) 
 
 
 
 
Myshörnan fick vara kvar. Den är så uppskattad!! Hur mysigt som helst att krypa upp där och läsa böcker. Även en skönt plats för mamman och pappan om det behövs under nattning eller på natten. 
 
 
 
 

Kök!

Vi hade tänkt vänta med kök och låta det kanske få bli julklapp. Men en väldigt snäll farfar tyckte Philip skulle få det redan nu. Philip tackar och bockar och säkerligen kommer många timmar spenderas här.


Trött Mama!

Man märker att man inte alls är van vid det "nya livet" som ändå har mjukstartat på alla sätt och vis. Men visst tycker jag mig har varit tröttare än vanligt denna vecka. Skyndade hem från jobb i eftermiddag och hämtade hem min lilla skatt som fick säga tack för denna vecka och göra helg från dagis. 
 
Märker även på Philip att detta är nytt. Så trött som han har varit dom här eftermiddagarna. Lilla älskling stupar i säng när klockan passerat 19.00. Jag skyndade mig att loss totalt på veckostädningen när vi kom hem. När E kom hem från tennis så lämnade jag varmt över bad och läggning till honom och själv så skyndade jag iväg till ica maxi för veckohandling. 
 
Så skönt nu när allt är klart och fixat inför helgen. Så nu är helgen mer än välkommen hos oss! E har sin första föräldralediga fredag i morgon och jag själv har sluttampen på introduktion av vårt nya arbetssätt. Ikväll kom E:s pappa och Philips farfar från Arvika hit till oss. Så härligt med besök och helg!
 
 
Nu går snart ögonen i kors. Hoppas på en natt med massor av sömn! 
 
Godnatt!

Äntligen!!

Hat äntligen fått hämta hem min lilla skatt❤


Tid

Nu rinner dagarna på så där ruskigt snabbt igen. Upp i morse och lämna på dagis. Sedan raka spåret ut till jobbet för andra arbetsdagen. Jag är så tacksam över att få mjukstarta det hela. Inte ens omklädningsrummet är på samma ställe som det var då jag lämnade. Så att bara leta fram mina arbetskläder, tvätta upp och få någon som helst ordning är en bra början. Det kommer nog också ta ett tag innan man kommer in det här med jobb och tider igen. Just nu skulle jag absolut kunna tänka mig att lämna kl.9 på dagis och sedan jobba till 14.30 innan det är dags att hämta kl.15 igen. Haha ;-)
 
 
Redan efter två dagar så saknar jag full tid tillsammans med min son. Som jag längtar till helgen, då ska vi minsann var med varandra HELA helgen!! 
 
 
Roligare än så här blir det nog inte i kväll. Jag är helt slut efter kvällens bodypump och sömn behövs. Inga bilder har jag heller att bjuda på så jag tror vi sätter punkt här.

Måndag!

Så i morse var det då dags för oss alla tre att ge oss i väg på varsitt håll för första gången. Precis som i fredags så var min lilla kille så ledsen när mamma lämnade och gick. Fast att jag VET att det går över och att han är glad inom några minuter igen så gör det så fruktansvärt ONT i hjärtat detta! Hade aldrig kunnat tro att jag skulle känna så. Jag får bita mig i läppen när jag går och försöka hålla undan tårarna tills jag lämnat dagis. 
 
Jag mjukstartar på jobbet denna vecka med en "inskolningsvecka". Otroligt skönt och välbehövligt! Det är mycket nytt och massor av nya kollegor. Även om mycket är nytt och mycket har ändrats så känns det samtidigt som om att det kommer gå väldigt fort att komma in i allt igen. Så första dagen på jobbet har varit toppen! 
 
 
En mamma som för första gången lämnat sitt barn på dagis för att sedan åka till jobb i morse.
 
 
 
Idag fick pappa E äran att hämta hem vår lilla skatt från dagis. Så det lättade oerhört i mamma hjärtat efter att ha fått denna bild med texten "Allt har varit kanon idag! Nu är jag hemma med pappa."
 
 
 
Jag var sååå träningssugen när jag kom hem. E hade lovat hjälpa en kompis i kväll och när jag ramlade in här hemma så stod middagen på bordet och middag tillsammans med familjen känns som prio 1. Så här är jag nu galet sugen på en löptur men har ingen aning om när E kommer tillbaka och dessutom så är det kolsvart ute nu också:-( 
 
Så jag antar att det blir en ofrivillig vilodag idag. Kanske borde jag istället gå upp och tappa upp ett skumbad att krypa ner i istället! Så får det nog bli!

Söndag!

Måste ha varit tillfällig feber som Lilleman hade igår em. För han sov hela natten och vaknade pigg och feberfri i morse! Skönt!
Så vi fick en skön söndag med massor av innehåll. Mamman har tränat, grabbarna lekt med Farzad & Meja, cykeltur, hälsat på kossorna, lekt ute hela familjen, badat och haft en riktigt skön söndag hemma. Imorgon ska vi alla i familjen i väg på dagis och jobb för första gången. Spännande!

Men nu väntar film och popcorn i sängen. Myspys!


Friska luften

Det fick bli en tur ner till vattnet. Regnet envisade sig med att dugga lite lätt. Men så skönt att komma ut en sväng alla tre. Så en promenad ner till vattnet, spana efter fåglar, leka i båten och gunga fick det bli. 
 
 
När vi sedan kom hem igen så gick det bara en liten stund innan vi hade en hängig liten kille. En temp togs och visst visade den allt nästan 39 graders feber. Men middagen slank ner och sedan var det mys i soffan fram till läggning. Lilla älskade hjärtat satt i mammas famn och näst intill somnade. 
 
 
Hoppas och håller en tumme att det bara är lite feber som sovs bort under natten. Fast å andra sidan är jag inte speciellt förvånad med tanke på att så många runt omkring är sjuka samt alla nya dagisbaciller som vi kommit i kontakt med den senaste tiden. 
 
Nu blir det soffmys tillsammans med stora hjärtat för hela slanten. Vi lyckades ändå avnjuta en smarrig middag och nu ska det bli mysigt att krypa ner i soffan med ett glas rödvin i handen framför körslaget.
 
 
Önskar er alla en fin lördagskväll!

Sjukling!

Jahapp, då har vi en liten kille här hemma med 39 graders feber då! Lilla hjärtat då <3


Fika!

Är det lördag och nybakta bullar så är det!!


Bullbak!

Vilken perfekt dag för familjemys i detta väder. En sväng på klädbytesmarknad, rensning av garderober och nu bullbak! Om nu regnet bara kunde stoppa en stund så vi kunde få komma ut en liten sväng och få i oss frisk luft vore underbart!


Min solstråle!

Tänk att så liten har blivit så stor på så kort tid. Ibland är det svårt att förstå hur fort det verkligen går. Tänk att vi nu har avklarat en hel inskolning på dagis. Jag hoppas vi får fortsatta bra dagar på dagis kommande veckor så Philip verkligen får komma in i alla nya rutiner och allt nytt som sker just nu. Jag har knappt våga tänka sjukdomar och avbruten inskolning under senaste tiden. 
 
 
Bara under den 1 1/2 vecka som vi spenderat dagarna på dagis så tycker vi oss märka en en liten kille här hemma som tagit ytterliggare språng i utvecklingen. Om det beror på dagis eller ej låter jag vara osagt;-)
 
Philip älskar att vara ute och har alltid gjort. Dock har det blivit så mycket roligare sedan han lärt sig gå ordentligt. Han klättrar helt själv upp i sin rutschkana, sätter sig och åker om och om igen. Att gräva i sandlådan är jätteroligt! Här tröttnar han sällan. Nu gräver han verkligen, fyller hinken och bakar små kakor. Vill att man ska hjälpa honom att vända hinken när den är full med sand osv. Hans lilla vattenkanna vill han få hjälp att med att fylla vatten i när vi är ute. Då knatar han iväg till vattenutkastaren och vill att man vrider på vattnet åt honom. 
 
Och maten som ändå under hela hans livstid varit lite si och sådär med har blivit riktigt bra! Vilket är en otrolig lättnad och så roligt att se!! Han älskar frukosten och äter en stor portion gröt, en smörgås till är ett måste. Maten äts nu själv med egen sked och han har börjat lasta in riktigt stora portioner i lilla munnen. Nästan så man får hejda honom med skeden ibland;-) Frukt är mums enligt Philip och då är det banan och äpple som är favorit. Allt vi äter just nu vill även Philip äta. Han pekar och visar tydligt vad det är han vill ha. I kväll åts det tacos här hemma. Vilket jag tänkte att Philip kanske inte riktigt vill äta alla redan. Så Philip fick resterna från gårdagen (ris och korvstroganoff) medan mamman och pappan åt tacos. Först äter han sin portion med mat och sedan vill han smaka tacos. Blir så arg och ledsen när han inte får. Så det slank ner massor av tacos tuggor i den lilla magen i kväll;-)
 
Medvetenheten är ytterliggare en sak som stärkts sista tiden. Säger man att man ska gå ut så knatar lilla hjärtat ut till hallen och hämtar skorna. Nämns ordet frukt så vet han precis vart fruktskålen finns. Likaså när det är frukost eller middag så springer han till sin stol och vill klättra upp. Han pekar på saker, dansar, vinkar hejdå till allt möjligt och klappar händerna till det mesta.
 
 
Detta är så häfftigt att få uppleva och jag älskar verkligen varje sekund av det! Det är ofattbart att du är min son älskade lilla barn. Du är livet min gosse, vårt ALLT! ♥♥♥
 

Ont i hjärtat!

Det gör så ont att behöva lämna när lilla hjärtat är ledsen! Känslomässig och jobbig start på denna fredag!


Tröttis!

En väldigt trött mamma här hemma ikväll. Eftermiddagen har gått i ett här hemma. Middagslagning, bus & lek och sedan smet mamman ut genom dörren för ett spinning pass nere på sats. När hon sedan kom hem igen står världens vackraste lilla barn och kikar genom fönstret, redo att hoppa ner i ett skumbad med mamma. Så ja, en eftermiddag med full fart här hemma. Läggning, göra matlådor, plocka undan och natta liten kille. 
 
Är helt slut nu och har gett mig den på att det ska bli en tidig kväll i kväll. I morgon är det fredag och helgen knackar på igen. Ska bli väldigt skönt med helg och i morgon har jag så god lust på att hålla mitt lilla hjärta hemma från dagis. Tycker det räcker för den här veckan;-) 
Men vi kör enligt planerna och är redo till kl.09.00. Även idag har det gått bra även om lämningen inte var lika självklar som den var igår. Så vi får se åt vilket håll det går åt i morgon. 
 
 
Nähäpp, sängen var det så bäst att sätta fart!
 
Godnatt godnatt

Kritor!

Äntligen fann jag dem! Efter att ha sökt på flera ställen så som akademibokhandeln, panduro, internet sajter m.m så fann jag dem tillslut! På Ica maxi finns kritorna som jag tror är toppen till en liten nybörjare som ska rita!


Längtar!

Lämningen i morse gick bra även den. Skönt! Vädet är med oss i dag och jag tror att det kommer bli ett fint gruppfoto som tas med dagisgruppen utomhus. Efter lämningen passade jag på att åka till ica maxi och handla. Skönt att göra det i lugn och ro och dessutom innan helgen. Så nu har jag precis ätit lite rester till lunch och det pirrar i magen av längtan efter min son! Kan inte bara timmarna ticka på lite fortare nu så jag får hämta hem honom igen!
 
 
 

Föräldramöte

Så har vi varit på vårat första föräldramöte. Visst är det något speciellt med allt sådant när det sker första gången!? När vi fick se planeringen för hösten och jag läste " 13/12 Lucia " så bubblade det lite extra i magen. Tänk att vi ska få gå på vårt allra första luciafirande! Mäktigt!
 
Medan jag och E gick på vårt första föräldramöte så var gulliga Sofia här och agerade barnvakt. Nattningen hade gått fint och det är så skönt att det funkar även om jag och E inte finns till hands. Philip gillar verkligen sin kompis Nils och hans föräldrar till tusen. Så att jag är inte alls förvånad över att det gick galant att vara med Sofia en kväll. Tusen tacka snälla fina ni!!
 
Nu är jag så trött att ögonen går i kors. Att krypa ner i sängen nu är ett MÅSTE! Apropå stora händelser så är det ännu en sådan händelse imorgon. Då ska det nämligen fotas skolfoton! Så redan 8.30 ska vi vara på dagis imorgon. 
 
 
 
Godnatt!!

Härligt!

Hur härlig är inte känslan när man för hämta sitt barn på dagis och dessutom får höra att dagen har varit bra!!;-)


Hämta hem min älskling!!

Äntligen är det dags! Som jag längtar efter mitt lilla troll nu!!


En timme och 7 km senare!

Men Oj, vilken knepig känsla att vara ute och gå helt ensam, ingen vagn att skjuta framför sig. Lurarna i och hög musik! Det blev 60 min och 7 km. Nu några varv plankan och situps innan en dusch i lugn och ro.


Godkväll!

Kikar in här en sväng medan jag har en liten lugn stund för mig själv. Grabbarna sitter i badet och jag hör dem skratta och plaska på övervåningen ♥
Första dagen på dagis gick bra utan mamma. Lite ledsen hade han varit på väg in efter utelek/strax innan lunch. Förmodligen var det en trött och hungrig liten kille och då kan lätt ledsenheten ta över hand. Annars hade timmarna själv utan mamma vid sidan gått bra. Ätit och sovit bra! Men det kändes mycket skönt i mammahjärtat att vara där och plocka upp en nyvaken liten kille i vagnen efter lunchvilan♥♥
 
Just nu är jag trött, blev så enormt trött efter middagen så att det nästan svider i ögonen. Det värsta är att jag har ett body pump pass bokat klockat 20.00. Så det är nog bäst att ta och rycka upp sig här i soffhörnet om det ska gå vägen.
 
Nu ropas det från övervåningen, bäst att knalla upp och ta emot en liten badpojke som förmodligen badat färdigt ;-) Måste först bara visa er en liten glimt sån fångades från middagsbordet tidigare.
 



Får snart gå igen

Oj, vad timmarna gick fort här hemma. Jag har precis slagit mig ner i soffan med en kopp kaffe så här efter lunchen. Om en liten stund får jag gå och hämta hem min lilla älskling igen. Ska bli spännande och höra hur dessa timmar ha varit. Just nu gissar jag på att trollet sover i sin vagn. 
 
Jag har passat på att varit effektiv här hemma under den här stunden. Drog igång fönsterputsning på övervåningen och hann även städa badrummet. Så skönt och så mycket fortfare utan en liten hjälpreda vid sidan;-) Även om det kändes oerhöst tomt och tyst under tiden. Man vänjer sig kanske!?
 
Nähäpp, njuta av lugnet och ensamheten en stund innan dagis kallar!

Lämnat!

En mamma som precis har lämnat sitt lilla troll på dagis för första gången! Konstigt och lite knepigt att gå hem helt själv utan barn och vagn. Vad göra nu i några timmar? Tur jag har lite att läsa inför jobbstarten!


Barnrum

Vi närmar oss nästa steg i Philips utveckling/lek så smått. Under våren/sommaren så  var det full fokus på lek utomhus. Nu börjar det klia i mina fixar fingrar igen och jag är sååå sugen på att få börja spåna på Philips rum. Vi skapade för ett tag sedan en härlig myshörna men snart vill jag få in lite mer lek och inredning i rummet. 
 
Ett kök känns som ett måste i ett barnrum. Så mycket lek det går att skapa med hjälp av ett litet minikök och alla dess tillbehör. Har varit sugen länge på att när tiden är kommen bygga ett eget kök. Men såg nu att ikeas kök inte alls är tokiga;-) Så här kommer lite inredning som jag önskar inreda Philips rum med.
 



Ett eget litet kök med en massa små tillbehör. Sedan finns det så mycket fint "låtsasmat" och annat gott som skulle vara en dröm att ha i ett litet kök. 
 
 
Ett litet bord och två stolar står högt upp på lillemans önskelista till rummet. Även en klädhängare att hänga upp fina kläder på skulle mer än gärna få flytta in i rummet. Älskar möblerna från kids concept serien.
 


 
 
Något att skriva upp på önskelistan lagomt till jul kanske!?

Måndag och ännu en inskolningsdag!

Där vi avslutade i fredags fortsatte vi idag. Så veckan startades alltså med ännu en inskolningsdag. Idag var vi med lite mer "på riktigt". Var ute och lekte, åt lunch, sov och åt mellis innan vi gick hem. 
Det går fortfarande väldigt bra förutom vilan som jag förstod redan innan skulle bli svår. Philip fattade inte alls det här med att man ska lägga sig ner på madrass och sova. Så efter 30 min då Philip vandrat runt bland dom andra barnen och stört dem och deras vila gav vi upp och han fick somna i sin vagn ute i hallen. Då var det inga konstigheter och lila hjärtat passade på att sova 1 1/2 timme. Så att lunchvila på madrass kommer dröja är väntat och det kommer när det kommer. 
 
I morgon blir första dagen som mamma kommer lämna. Så i morgon får vi se hur det går att vara på förskolan utan mamma. Det kommer säkert gå bra och det känns bra inför första lämningen!
 
 
 
Mycket tjat om inskolning nu känner jag. Men för min/vår skulle så är det roligt att spara och dokumentera detta. Att backa tillbaka och läsa senare. Dessutom vet jag att några släktningar kikar in här och är nyfikna över hur det går för vår stora lilla kille;-)
 
 
Philip somnade som en stock ikväll strax efter kl.19. Både jag och E har hunnit med varsitt träningspass. En löptur vardera där vi avlöste varandra i dörröppningen. Så skönt när vi båda hinner med att få egentid/träning och så mycket skönare att nu istället krypa ner i soffan för resten av kvällen. Men hjälp, vad mörkt det har blivit på kvällarna helt plötsligt! Redan runt 19.30 är det mörkt nu nästan. Kan kanske vara det värsta med hösten... Detta eviga mörker. 
 

Söndag!

Vilken skön söndag vi har haft idag. Härligt väder och allt möjligt har vi hunnit med! Hur underbara är inte sådan dagar!? Dessutom utan stress och helt å håller som dagen har kommit. Ombytta roller i morse då E och Philip klev upp medan jag hade min sovmorgon. Blev väckt och nerbjuden till dukat frukostbord.
 
Efter frukost åkte jag ner till sats för en timmes bodypump. Grabbarna lekte utomhus och när jag kom hem hade dom hunnit avverka lunch och Philip sov lunchvila ute i vagnen. Dagens största vuxenpoäng kammades nog också hem idag! En riktigt söndagsmiddag förbereddes under dagen. Det serverades porterstek till middag hos oss ikväll. Under tiden den puttrade på spisen och doften spred sig så kändes det som att jag för en stund befann mig antingen hemma hos mamma/pappa eller hos farmor. Men tänka sig att det var i mitt eget hus det stod en stek på spisen och puttrade;-)
 
Sofia, Micke & Nils kom förbi på för fika, lek och bus i eftermiddag. Väldigt trevligt och sååå roligt att se små grabbarna tillsammans ♥
Innan det var klart blev det också en tur till ishallen för att kolla Väsbys hemma premiär mot Arlanda. Inte alls lika roligt att kolla då inte E spelar men så mycket trevligare att honom på läktaren. Philip var nöjd och glad över att träffa sin favorit, Meja ♥
 
En skön söndag på alla sätt och vis. En trevlig söndag, umgåtts med vänner, ätit och fikat gott, tränat, tvättat, klippt gräs och umgåtts med varandra. Kanske precis så som en äkta söndag ska vara;-)
 

PHILIP


Lördagsmys!

Det blev en heldag på Stinsen och maxi. Uppfyllt kylskåp och en vinteroverall rikare! När vi kom hem fick mamman egentid ute i löpspåret medan grabbarna tog en tur med cykeln till Meja och hennes föräldrar. Innan grabbarna kom tillbaka så hann jag med att förbereda middagen. Så nu vankas det hemgjord pizza, ett glas rödvin och sedan mys i soffan för hela slanten.


Tittut!

Alla är påklädda och klara för dagen. En morgon med gemensam frukost och sedan en massa lek och bus alla tre! Solen kikar fram här idag och just nu äter Philip lite lunch. Så snart han har ätit färdigt ska vi hoppa in i bilen och åka till Stinsen. Overall ska shoppas och den här gången SKA det blir bra;-) 
 
Även matlistan är skriven, så veckohandling på maxi ska också göras. 
 
 
Ha en fin lördag!

Godmorgon lördag!

Godmorgon! Min morgon att kliva upp med lilla Philip medan pappa E har lite sovmorgon. Vi myser i soffan framför barntv och mamman har gjort sig en stor mugg med kaffe.


Rita

När vädret var lite sådär i eftermiddag så åkte kritor och papper fram här hemma. Philip börjar förstå att man inte stoppar pennorna i munnen utan att man ritar med dem på papperet;-) Egentligen borde han få lite bättre kritor som är lättare att hålla/rita med. Har sett någonstans att det finns kritor som har som en liten "boll" man håller i. Väldigt greppvänliga för små barnhänder. Men frågan är var man köper dem?
 

Vinteroverall

För ett tag sedan så vann jag budgivningen av en pop overall på tradera. Men så när overallen kom hem i brevlådan och den testades så insåg jag så smått att den kommer nog bli allt för stor eller rättare sagt för lång. Jag tog mig nog vatten över huvudet när jag tänkte att vår lilla kille skulle kunna växa så i vinter. Det räcker nog med storlek 80 ( iaf om han ska ha pop). Så den vunna overallen i stl.86 lades lika fort ut på tradera igen. I hopp om att den ska passa någon annan i vinter;-) 
 
Dom nya vinteroverallerna på pop finns i från stl.86 och uppåt. Dom mindre storlekarna tycker jag verkade så "klumpiga" och tjocka. Så nu står vi här igen på ruta ett i overallfunderingarna. Har även varit inne på kappahl och klämt och känt på deras overaller. Jag vet ju att kappahl är duktiga på att skicka ut rabatt checkar lite då och då. Så sista dagarna har jag funderat på just kappahl och om det dimper ner en liten 25%:are så får det bli vinteroverall därifrån. Vad tror ni ramlar ner i lådan igår? Om inte rabatt checkar från kappahl! 
 
Så helgen projekt får bli att göra klart det här med vinteroverall medan det finns kvar i storlekar ute i butik.
 
 
polarn och pyret stl.86
 
VS
 
kaxs proxtec 
 

Huvudvärk

Knatade iväg även denna morgon till förskolan så vi var där till kl.09.00. Otroligt skönt att bo så nära att det bara tar 2 minuter att gå. Extra skönt när det är sådant väder som det är idag. Regn, rusk och blåst! 
Tanken var att vi idag skulle äta lunch där för första gången. Så blev det inte idag utan vi får skjuta på det till på måndag. Många nya barn skolas in och många är ledsna och därav en aning rörigt för personalen. 
 
Philip tog i alla fall för sig betydligt mer idag och "glömde" nästan bort att mamma var med vissa stunder. Lekte med och närmade sig fröken Phia allt eftersom. 
 
 
Så vid 11 promenerade vi hem i regn och blåst för att äta lunch hemma istället. Philip var så trött att han somnade under dom två minuter det tar att gå hem. Lyckades med nöd och näppe väcka och få i honom lite lunch. Nu sover han nerbäddade i vagnen ute och jag hoppas att han tänker sova en rejäl lunchsovning nu så jag hinner få undan lite här hemma. Veckostädning av huset är det som ska ske! Måste bara ladda upp med en stor kopp kaffe först. Mitt huvudet är i spräningningsfas och gör så ont. Jag som nästan aldrig har huvudvärk.
 
 
Jag skulle verkligen behöva gå till frissan nu. Håret är kaos och utväxten enorm.
 
Men se på den här söta lilla killen som stod upp och spanade imorse när mamman kom in och sa godmorgon! Hur söt egenligen!?? ♥
 

Inskolningsdag nummer två

Gårdagen gick bra för oss, för mig och Philip när vi startade inskolningen på förskolan. Philip tog för sig och lekte först en stund inne och sedan en stund ute med dom andra barnen. Kavat och framåt så som han brukar. Känslan hos mamman var ungefär detsamma som när vi knatar hem efter en förmiddag på öppna förskolan. 
 
Besöket idag fortlöpte likt gårdagens besök. En något mer framåt kille som inte heller var lika "blyg" som igår mot fröken Pia. Imorgon ska vi stanna kvar och äta lunch för första gången tillsammans med dom andra. Och sedan gissar jag på att det kommer kännas helt OK att gå hem och göra HELG!
 
Men kort och gott så här långt känns det faktiskt väldigt bra. En förskola som verkar toppen av det lilla jag sett. Gården är helt UNDERBAR och vid bara tanken på att vår son kommer få vara ute och leka där medan vi jobbar gör att det lättar några stenar i hjärtat. Personalen verkar TOPPEN även dom. Så detta kan egentligen inte bli annat än bra för oss alla tre.
 


Såklart så kommer säkert känslorna svaja ordentligt när det blir dags att lämna för första gången eller den dagen han gråter vid lämning och tycker att det är jobbigt att mamma/pappa försvinner. Jag vet att det kommer att komma. Han kommer att gråta men han kommer även att komma över denna fas (förhoppningsvis). Så även nästa vecka blir säkert rätt okej ändå eftersom jag kommer finnas 100 m bort (hemma) vid första lämningsdagarna. Men veckan därpå när vardagen riktigt ordenligt är tillbaka och mamman ska lämna för att sedan åka och jobba. Jahapp, berg- och dalbana var det jag skulle åka va!?
 
Om det nu går enligt planer och vi slipper sjukdommar och annat så här i början. Håller tummar och tår att vi får göra klart inskolning och komma in i rutinerna innan första sjukdomen knackar på dörren. 
 
 
Nu ropar sängen på mig. Är sååå fruktansvärt trött! Säkert alla spänning inför denna vecka som kommer i kapp. Visste inte vilket ben jag skulle stå på tidigare. Tvingade iväg mig själv på spinningen men det var nära på att istället hoppa ner i sängen redan då. Fast innerst inne så vet jag att jag mår så mycket bättre efteråt trots enorm trötthet. Så nu när bloggen är uppdaterad, matlistan inför kommande helg och vecka är skriven så är det godnatt! 
 
Imorgon är det fredag och helg tillsammans med bästa grabbarna!!
 

Barnvakt

Ikväll hänger vi tillsammans med Nils medan hans mamma och pappa är på möte.


Ett nytt kapitel

I morgon ger vi oss in i det "nya livet" som familj. Philip påbörjar sin inskolning på dagis och när inskolningen är klar så börjar mamman att arbeta igen. Jag gissar på att det kommer bli en helt ny värld för oss alla tre. Både jag och E som arbetar, skiftgång, dagis och tider hit å dit. Kan tänka mig att det kommer kännas snurrigt för oss till en början men jag tvekar inte en sekund över att vi inte kommer greja det.
 
 
Trots att jag varit hemma sedan maj 2011 så känns det som att det började "på riktigt" i september för bra precis ett år sedan. Tiden innan var så orolig och känslig. Så för ett år sedan kan jag minnas att jag slappande av och njöt ordentligt av det här med föräldraledighet. Jag har älskat den här tiden tillsammans med vår son till tusen. Det här är det bästa jag varit med om och jag är så tacksam att jag fått uppleva det! Tiden har gått så oerhört fort och vi har lärt känna så måna fina mamma- och barnkompisar som vi aldrig skulle ha lärt känna annars.
 
 
Även om känslorna slits åt olika håll just nu så känns allt som komma skall väldigt bra och väldigt rätt innerst inne. Vår lilla kille har gått och blivit en stor liten kille, så är det bara. Mammas & pappas lilla lilla pyre ♥♥♥
 

Rosor och choklad!

Titta! Vad min fina man hade med sig idag när han kom hem från jobbet. En vanlig tisdag liksom;-)


Möte

Sista dagen på vår ledighet tillsammans är här. Imorgon börjar inskolning på dagis och det "nya livet" kommer att ta form. Galet och overkligt! 
 
Jag har verkligen tagit vara på dagen så här långt. Myst länge i sängen, sjungit, dansat och lekt tillsammans. Det fick bli en något tidig lunch idag så att sovning skulle hinnas med en stund ute i vagnen. Så nu medan Philip sover har jag fått ordning på mig själv. Om en stund ska vi packa in oss i bilen och åka ut till mammans jobb för ett spännande möte. 
 
 
 
Härliga Tisdag!

Likheter!?

Vem är han lik egentligen vår son? Beroende på vem man talar med så hör man alltid olika och så är det nog för alla oavsett vad det gäller.

Som förälder tycker jag att det kan vara svårt att se detta själv men nu när Philip börjar bli större så känns det lite extra roligt att börja bläddra bland bilder för att se om man kan ana några likheter.

 




                                                                            +

 




                                                                             =

 

 

Jag tycker nog inte att Philip är någon riktig liten miniatyrkopia av någon av oss. Han har nog helt enkelt fått 50% pappa och 50% mamma. En sak vet jag är att mer perfekt och vaker än så här blir man helt enkelt inte. Min vackra och helt perfekta lilla pojke <3 


Avdammat!

Äntligen får jag tillfälle att damma av dessa prylar! Underbart!


Hemma!

Vi är hemma igen. En skön vecka i Skåne hos lilla farmor har vi haft. Blivit bortskämda till tusen. Men nu är vi hemma igen och även det känns bra. Nu njuter jag allt vad jag kan av att vara hemma med min lilla kille. För på onsdag då är det dags.


Hemresa

Så har en hel vecka i Skåne passerat och det är dags att packa ihop resväskan och om några timmar hoppa på flyget hem till S-Holm igen. Men först njuter vi av sista timmarna i farmor & Johnnys sällskap. Vi firar även att bästa gammelfarmor fyller år idag;-)


Lekparken

På väg till lekparken


Skåne

Lilla hjärtats allra första flygresa gick utmärkt. Hoppade mellan mamma och mormors knä hela tiden och höll humöret uppe. Slocknade som en stock i bilen, det är tufft att resa. Nästa stopp blir nu Tollarp.