Astrid Lindgrens värld

Tillbaka i vardagen igen efter en härlig mini-semester i Vimmerby med besök hos Astrid Lindgrens värld i två dagar. En perfekt liten semester tripp med härliga människor och massa glad barn!
 
Philip fick upp ögonen för pippi eller "pippin" som han själv säger. Även karlsson på taket blev en riktig hit! Vi träffade många fina karaktärer och fick besöka deras hem på nära håll. Roligt för både stora och små och helt perfekt tid att åka nu då det fortfarande är försäsong och alldeles lagomt med folk utan att behöva köa och trängas med miljoner andra människor. Så om något år tippar jag på att det får bli en liten repris;-)
 
 
 

Morsdag!

Fick visst sovmorgon idag och vaknade av en liten kille som rusade in till mamma med paket i högsta hugg som han överlämnade till mamma. Hur mysigt är det inte med gladaste killen som ropar "maammmmaaa" och är upp över öronen glad över att få ge mamma paket och puss! <3<3<3



Passar på att säga grattis till alla mammor idag!! Hipp hipp hurra hurra hurra hurra på våran dag idag;-)
Ett extra grattis till min alldeles egna och bästa mamma idag!! <3 <3


Vita ben!

Kavlar upp byxbenen här på jobbet och jobbar på att få lite färg på dessa två vita. Sitter samtidigt och lyssnar på speakerljudet från Solvalla där elitloppet pågår för fullt.
Två timmar kvar och sedan gör jag helg!


Torsdag!

Har precis kommit hem igen efter att ha haft utvecklingssamtal på förskolan. Roligt att få en stund att prata och höra hur det går för vår lilla kille om dagarna! Innan jag cyklade hem så passade jag på att spana ut genom fönstret på dom små som lekte ute på gården. 
 
Nu ska jag hoppa ur jeansen och hoppa i träningskläderna istället. Tror jag ska unna mig lite egentid med någon bra podcast i lurarna medan jag tar en rejäl powerwalk. Det var evigheter sedan jag var ute och promenerade dagtid tror jag bestämd. Kanske sista var någon gång i höstas under inskolningsdagarna??
 
 
Igår var vi också lediga, jag och Philip. Eftersom det var tråk-väder ute så körde vi en hel dag i Stinsen köpcentrum. Åt lunch och när Philip sov passade mamman på att shoppa lite. Innan vi åkte hem fick Philip leka länge vid bilarna/flygplanet och karusellen som står uppställda i centrumet. Avslutade med att lyxa till det med glas till Philips stora förtjusning. 
 

Sommar!

Idag levererar Stockholm ordentlig sommarvärme! Blå himmel, strålande sol och inte ett moln så långt ögat når!

Jag försöker njuta av varje liten minut här ute i solstolen innan jobbet kallar. Lite lyx är det allt att få möjlighet att kunna njuta halva dagen hemma. Fast det är klart, helst hade jag sett en helt ledig dag tillsammans med min familj.

Fantastiskt start på veckan!


Hockey VM final!

Sverige spelar just nu final i hockey-vm på hemmaplan i globen mot Schweiz. Just nu leder Sverige med 2-1 efter första perioden och vad gör jag? Jo, uppdaterar bloggen. Med ett halvt öga vill säga. 
 
Helgen som varit toppen på alla sätt och vis lider nu mot sitt slut. Besök i dagarna 3 har vi haft och det har varit fantastiskt trevligt. Philip var såklart glad över att få umgås med sina kusiner. Man märker att det hänt en hel del sedan vi sågs sist. Nu är det en medveten liten kille som ser upp till sina stor-kusiner och täten av dessa tre kusiner tar Alfred hos Philip. Efter några dagar tillsammans så var det såklart jobbigt för Philip att säga hejdå till grabsen när dem skulle åka hem till Arvika igen. 
 
 
 
 
 Snart drar andra perioden igång. Spännande spännande! Jag ska försöka hålla mig vaken och göra E sällskap i hopp om att Sverige kammar hem ett vm guld! Trots att det är final lär jag får kämpa... Det tar på krafterna att ha en rolig och intensiv helg och innan dess ha stigit upp klockan 5 i dagarna fyra. Så ja, energi depån är rätt tom hos den här mamman. Men sinnet och hjärtat är energifyllt och mår bra. Det är huvudsaken;-)

Onsdag!

Glest mellan inläggen här inne. Fullt upp med annat som tar vår tid. Det eviga livspusslet, jobb, dagis, träning, familjetid m.m. Alltid är det något och nämnde jag innan att just denna månad är lite av vår mest "hektiska" månad också. Att det dessutom är ljust långt in på kvällen skapar någon form av mer energi och lusten till att vara ute och antingen greja i trädgården eller ta en löptur till in på sena kvällen gör också så att tiden vid datorn och soffan försvinner. Härligt på ett mycket bra sätt!
 
 
Denna vecka jobbar jag förmiddagspass och har sedan långledigt fre - sön. Dock sliter det på både kropp och knopp att kliva upp 05.00 varje morgon och är man dessutom inte i säng förrän klockan slår 23.00 så blir det ännu värre. Tre sena kvällar har det varit och just denna kväll gav jag mig den på att komma i säng i tid. Så när klockan slog 21.00 kröp jag ner och ska nu strax släcka ner för att sova. Sista passet imorgon och sedan raka spåret till dagis för att delta i Philips "förskolansdag" som äger rum imorgon klockan 15. Sång, fika, vernissage och fixardag står på agendan. Våra små stjärnor ska tydligen vara ekorrar så det ska bli mycket trevligt att komma till dagis imorgon eftermiddag:-)
 
 
Efter förskolansdag så är det helg för vår del. E jobbar en dag till innan han gör helg. Imorgon kommer dessutom värmlandsbesök i form av E: bror med familj och Philips kusiner för att hälsa på oss i helgen. Riktigt roligt och jag gissar på att det är en liten kille som kommer bli extra glad över att få träffa stor-kusinerna igen;-)
Det var ett tag sedan vi sågs (sist var i Thailand) så det ska bli en rolig helg att se fram emot.
 
 
 
Nu ska jag skynda släcka och somna innan klockan slår 22.00 ;-)
 
 

På väg till toys à rus!

Vi startar lördagen med en tur till toys à rus. Philip ska få en en födelsedagspresent av farfar. Har man släkten utspridd så får man bli firad flera gånger med paket;-)


Jag njuter av att lördagen bjuder på fint väder och jag får vara ledig med min familj!


Nu är det helg!

Äntligen får även jag göra helg och det känns så klart mycket lättare när klockan är nästan 22.30 och temperaturen visar 16 grader! Underbart!!

https://cdn3.cdnme.se/192878/6-3/pic_518d5881ddf2b3200c238d67.jpg">https://cdn2.cdnme.se/192878/6-3/pic_518d5881ddf2b3200c238d67.jpg" class="image">


Sådan mor sådan son!

Så här ser det ut om natten när vi sover jag och min son. Finns kanske någon likhet oss i mellan;-)


Jaaaaa!!

Nu firar vi med smarrig lunch efter besöket hos tandis. Endast 790:- fattigare och vi behöver inte träffas något mer förrän nästa gång det är kontroll, alltså om ett år! Jippi!!!
Känns som om jag nyss vunnit högsta vinsten:-)


Måndag

Hej å hå, solen skiner ute och det ser ut att bli en fantastisk första dag på ny vecka. Jag och lilleman är egentligen lediga tillsammans idag men eftersom jag ska till tandis om någon timme så fick det bli en tur till dagis för Philip. Så barnet är nu lämnat på dagis och mamman gruvar sig för tandläkarstolen. 
 
Alltid denna klump i magen inför detta. Kan bero på att min plånbok alltid får svida och ha ont efter besöken hos tandläkren. Även munnen har fått lida en hel del. Så nej, jag är inte alls positiv inför dagens to do!
 
Ska inte vara där förrän 12.10 så jag funderar om jag istället för att sitta hemma och gruva mig istället ska åka en sväng till Stinsen för att byta en jacka åt Philip som han fått i present. 
 
 
 
Gullunge som älskar ballonger! Han blev så glad när han kom ner igår och överraskades av massa ballonger och paket. 

5 Maj 2013

Jag tror att det var en hyffsat nöjd liten 2-åring här hemma som somnade som en liten stock ikväll efter en lyckad födelsedag! En solig dock blåsig härlig dag full med bus, skratt och lek tillsammans med kompisar hela dagen lång. En intensiv dag för en nybliven 2-åring med andra ord.
 
Dagen startade med att födelsedagsbarnet sov hela natten i sitt eget rum och dagen till ära tog sovmorgon så att mamma, pappa, mormor och morfar kunde tassa upp och fixa i ordning fikabricka, paket och sång. En förvånad, nyvaken och till en början lite "blyg" 2-åring. 
 
Mammans stora fasa och födelsedagsbarnets absoluta favorit. Ballongerna!
 
Det blev ett litet kalas tillsammans med mormor, morfar och kompisarna Anton och Elliot med familjer. Anton och Elliot är Philips kompisar från tiden på neonatalen och tiden på sjukhuset. Alla tre grabbarna är födda lika mycket för tidigt, låg i samma akutsal och tillbringade nästan lika lång tid på sjukhuset. Föräldrarna delade föräldrakök och pratade i "vårdtermer" samt utbytte tankar, känslor och annat som man känner under en sådan speciell händelse i livet. Kontakten har hållts även utanför sjukhuset under föräldraledigheten och vi har hela tiden träffats med mellan jämna rum. Sedan grabbarna börjat dagis och vi föräldrar jobbar så tickar tiden på...
Så det var extra roligt att samlas och träffas hela högen med våra tre små stora numera 2 åriga killar som det är full fart och massor av bus i. Underbart att se♥
 
 
Efter att mormor och morfar åkt hem till Sundsvall och Anton & Elliot åkt hem så kom Philips bästa kompis Meja. Lycklig liten kille som fick leka, äta middag och fika tillsammans med sin stora favvotjej;-)
 
 
När man fyller år så får man önska middag och jag tror vi gjorde rätt val när vi hämtade hem pizza till middag.
"-Piiiiiiii" vrålade Philip rakt ut när pizzakrtongerna dök upp. 
 
Fikat har vi gjort så det räcker och blir över. 
 
 
 
Tänk att vi nu har en liten 2-åring här hemma. Två år har gått sedan livet började på riktigt, ofattbart!!
En lyckad och helt underbar tillsammans med familj och fina vänner. En dag som värmer långt in i hjärtat! 
 
Tack snälla snälla, för att ni var med och förgyllde vår och Philips födelsedag!
 
 

Hipp hipp hurra hurra hurra hurra!!!

Idag fyller världens bästa kille 2 år! Grattis vår bästa lilla älskling!!<3<3


Lördag 4 Maj

Jahapp, för två år sedan så spenderade jag denna dag med undersökningar och urinprovstagning på Danderyds sjuhus exakt hela dagen lång. Det var en EVIG väntan mellan varje undersökning och jag var så glad över att jag lyckats övertala E att han absolut INTE behövde följa med mig denna dag. Malde igenom ett antal skvallertidningar och lyxade till det med lunch i sjukhusrestaurangen. Allmänt less och längtade hem för att senare få gå på den andra träffen tillsammans med föräldragruppen på mvc. På jobbet så missade jag sista dagen på vår syrgasutbildning. Jag var en aning nonchalant och tyckte nog innerst inne att det var lite onödigt med dessa kontroller som drog så ut på tiden denna dag. Suck, jag var frisk och mådde bra!
 
Inte ens när läkaren på eftermiddagen bad mig ringa dit min sambo så misstänkte jag något. Gjorde som läkaren bad mig och ringde dit E. Sedan ytterliggare en evighetsväntan på något som vi inte hade en aning om. Dock blev det lite roligare när jag fick sällskap i väntrummet. Efter mycket om och men (dock för sent för att hinna till föräldraträffen som började kl.17)  så fick vi besked. Yes, nu kan vi åka hem!
Men ICKE! Innan kvällen var slut så hamnade vi inlagda på Huddinge sjukhus på förlossningsavdelningen. Fortfarande delvis ovetandes om vad som komma skall. Kände mig galet malplacerad där bland alla förlossningsrum och höggravida kvinnor som födde barn. Vad gjorde jag där? Vilken dag och vilken kväll och vilken vändning. En helt annan vändning än vad jag trodde den morgonen då jag satte mig i bilen och styrde mot Danderyd för att lämna in urinprov. 
 
Den 4:e maj var alltså den riktiga början på vår nya framtid som strax skulle visa sig.
 
 
 
Idag två år senare så spenderar vi denna dag hemma i vårat hus tillsammans med vår son som imorgon fyller 2 år. Mormor och morfar är på besök från Sundsvall. En tårta förbereds inför imorgon. E tvättar bilen, vi har ätit lunch utomhus och just nu är Philip ute på cykeltur med mormor och morfar för att köpa glass. 
 
 

1 Maj

Nu är det vår på riktigt! Vi inviger den nya månaden med att gräva bort vår gamla häck och tuijor. Bra göra i bra väder!