Barnprogram

Myser i mammas knä och kollar på barnprogram för första gången.


Min Ögonsten

Mammas älskade vackra ögonsten! Hur kunde du bli så bedårande vacker!?
Älskade goa lilla plutt <3<3<3

Tradera!

Har sorterat och fotat dom små mini kläderna. Nu ska dom förhoppningsvis läggas ut och säljas på tradera!


Omöjlig!

Just nu tror jag Philip är näst intill omöjlig. Just precis där mamman inte vill att han ska vara DÄR ska han vara! Detta är ett av favoritställena!


Kycklinggryta!

Ska bli spännande och se vad Philip säger om mammas kycklinggryta!


Kvalitetstid

Allt pyssel som stod på dagens agenda avklarades eftersom under dagen. Vi hann även vara ute två svängar, en sväng ute med pulkan och sedan en sväng till vagnen. Perfekt väder med lagomt med minusgrader, sol och snö. Hoppas på liknande väder nästa helg för då tror jag minnsan vi måste packa fikaväskan och ge oss ut på isen. Det var massor med folk som åkte skridskor/pulka/skidor/promenerade på sjön nedanför oss. Supermysigt! Det mysigaste är nog att om man inte får med sig fikaryggsäcken så finns det även korvförsäljning ute på isen.
Dagens avrundades med hemgjord pizza. När Philip sedan somnat så passade vi på att ta en varm bastu. Nu har pyjamasen och raggsockarna åkt på och vi sitter uppkrupna i soffan. Har precis avnjutit smarrig efterrätt och ska strax börja se en film. En ny spännande Irén Huss blir det.

BUSUNGE

Vår lilla kille lägger mycket stor vikt i att urforska saker och ting här hemma just nu. Det upptäcks nya spännande saker varje dag numer. Idag hittade vår lilla kille ännu en plats man kan vara på. Väldigt spännande eftersom det låg tidningar/böcker just precis där. Lilla bus-pyret <3<3

När vädret är som härligast!

Att vara ute i friska luften är bland det skönaste som finns. Jag tror nog att våran son håller med. Han både gillar att sova ut och leka ute. Eller leka och leka, bli dragen flera varv runt huset i pulkan. Mamman och pappan turas om att dra och njuter av en kopp kaffe i solen. Väder och ledighet när det är som bäst helt enkelt!

Härligt väder för utomhuslek!

img_2232 (MMS)

Härligt väder för utomhuslek!


GODMORGON

Godmorgon! Vi har haft en helt otrolig natt. Philip somnade runt 19.30 igår kväll och sov sedan ända fram till 06.00 imorse! Förstår ni, helt galet bra! Vet inte vad som hände men mamman tycker att det var helt fantastiskt när hon kollade klockan i morse både en och två gånger. Flera timmars sammanhängande sömn, när skedde det senast?? Innan sommaren....
Dessutom fick mamman lite extra sovmorgon då grabbarna klev upp och ordnade med frukost och lät mamman sova vidare i någon timme till. Så idag är det en utvilad liten familj som är pigga och glada!
Just nu sover lilla Philip ute i vagnen medan jag och E avnjutit god helgfrukost. Snart ska vi ta tag i dagen och komma ur pyjamas. På dagens agenda står det lite fix av hemmet. Övervåning som ska städas, sängar renbäddas, kartonger som ska plockas upp på vinden m.m. Dessutom tror jag det blir en tur till barnens hus för att införskaffa en grind till trappen. Och självklart ska vi se till att komma ut i friska luften. En rätt skön söndag väntar!

Täby centrum

Vilken mysig lördag vi har idag! Efter en bra natt med bra sömn så var vi pigga och glada imorse när vi åkte iväg på babysim. Även denna gång var en hit enligt Philip! Hela familjen badade och detta är nog bland det mysigaste jag gjort tillsammans med lilla familjen. Mysigare start på dagen än så här blir det helt enkelt inte! Kliva upp i tid, åka iväg och bada en stund och sedan hem för att äta frukost.
Efter bad och frukost packade vi in oss i bilen och åkte till Täby centrum tillsammans med Farzad, Linda & Meja. Det blev en heldag med shopping, lunch och fika. Jag hade aldrig varit i Täbys centrum och det var inte första och sista gången jag åkte dit. Jättetrevligt centrum med mycket bra utbud;-)
Farzad hade fullt upp med bägge barnen i famnen!
Nu står maten i ugnen och är klar vilken sekund som helst. Ugnsstekt fläskfilé, potatis, sallad, bea och till det ett glas rött. Mums!

Vad är har du här i mamma!????

img_2019 (MMS)

Vad är har du här i mamma!????


Vi klädde på oss och passade på att vara u...

img_9441 (MMS)

Vi klädde på oss och passade på att vara ute medan solen tittade fram. Kul med pulka tycker Philip!


BERÖR

Jag måste bara tipsa om en blogg som är värd att göra ett besök! Hos lisadecker.bloggplatsen.se får man följa en nybliven liten familjs kamp på neonatalavdelningen i Umeå. Den här lilla familjen fick träffa sin lilla dotter redan i vecka 23. Lilla Denise och hennes föräldrar kämpar och berör. Det är med en klump i magen jag tittar in här dagligen och följer deras fantastiska resa. Det är med tårar och glädje om vart annat!
Trots av vi bara gjort en bråkdel av deras enorma resa så är det många känslor och minnen som poppar upp hos mig. Det kommer känslor som jag nästan kan känna av rakt genom dataskärmen och samtidigt som jag inte har en aning om hur det är att få sitt lilla barn så tidigt som vecka 23. På något vis så känner jag igen mig ändå. Jag hoppas verkligen att det kommer gå BRA för den här lilla fina familjen och att dom snart få komma hem med sin lilla dotter och påbörja ett normalt liv.
Livet är en berg- och dalbana fyllt med alla sorters överraskningar. Man ska vara glad över det man har och inte sörja det som man inte har. Man ska ta vara på varje dag, njuta av livet! Livet kan vara fruktansvärt men samtidigt lika fantastiskt!
Mitt lilla lilla pyre. Så liten, så skör! Liten älskling i stora vida världen med två oroliga nyblivna föräldrar som knappt kunde drömma om hur det skulle vara att leva tillsammans hemma. <3<3<3
Idag njuter vi av VARJE minut tillsammans med vår son! Jag är otroligt tacksam och lycklig över att ha fått en frisk, glad och pigg liten kille! Resan vi gjorde har satt sina spår och det är en resa som vi ALDRIG kommer att glömma. Samtidigt är det nu så svårt att förstå att våra lilla kille har varit så liten. Vårt lilla pyre <3<3

F.R.E.D.A.G

Äntligen är den här, dagen som jag tror är den bästa på hela veckan. Lite extra skönt känns det just idag med tanke på min lilla rastlöshet denna vecka. Att vara hemma med en pigg son en hel vecka tär på energin en aning. Vi som är van vid att träffa andra mammor/bebisar och ha dagarna fulla av aktiviteter. Fast det är klart, denna vecka har det blivit lite nytta gjort i hemmet som släpat efter. Bland annat så har höstens framkallade kort tagit plats i fotoalbum så att en ny beställning kunde göras.
Sedan har det konstigt nog känts som om att allt sånt där dagligt som man gör i hemmet har gjorts extra mycket denna vecka. Ni vet, plocka prylar, städa, tvätta, plocka i/ur diskmaskinen och plocka lite till.
Här har ni alla fall en glad kille som är full av bus. Varje dag utforskar den lilla killen nya saker och upptäcker att det finns annat att göra än att pilla med sina egna leksaker.

Laddad för spinning! Mamman är laddad och ...

img_1050 (MMS)

Laddad för spinning! Mamman är laddad och redo att åka iväg och träna. 55 min cykelpuls väntar!


BLINGO stars & stripes

Blingo har som vi alla vet väldigt fina barnkläder. Idag släpptes dessutom vårkollektionen. Jag passade på att spana in vårnyheterna och hittade genast några fina plagg som mer än gärna får flytta in i mammans och sonens garderober i vår.
Visst skulle vi matcha varandra fint i dessa snygga plagg!

Nu är vi äntligen redo att åka och handla ...

img_5394 (MMS)

Nu är vi äntligen redo att åka och handla mat!


Trötter

Godmorgon! Fjärde dagen och vi håller oss fortfarande hemma. Detta börjar bli en aning trist och veckan känns helt plötsligt väldigt lång. Men idag ska vi i alla fall försöka komma iväg och handla jag och Philip. Skulle vara skönt och ha det undanstökat innan helgen. Känner mig en aning trött och mosig idag och min hals känns en aning skum. Det har den gjort senaste dagarna så här på morgonen och sedan blir det bra. Kanske en kopp kaffe till ordnar detta?
Kvällarna har även blivit väldigt sena innan hela familjen somnar. Philip har nog en jobbig period just nu och varje kväll nu så vaknar han, gallskriker och somnar sedan i min famn. Men så fort jag försöker lägga ner honom så är vi tillbaka på ruta ett igen. Så har vi haft det ett par kvällar nu. Tillslut gör det så ont i mammahjärtat att han fått sova bredvid mig i vår säng. Vilket inte heller är bra. Inte hela natten i alla fall, för jag sover som en kratta. Igår kväll så lyckades han tillslut somna om i sin egen säng (det tog en timme). Mamma och pappan tycker detta är jobbigt speciellt med tanke på att vi haft det så enkelt innan. Stoppat in nappen och sedan sussat vidare. Som tur är så vet man någonstans att detta är övergående och inte för alltid.
Kanske vore det en idé att hoppa ur pyjamasen och ta tag i dagen medan liten sussar ute i vagnen.

Mums med lunch!

Lunch är grejer det!!


Klipp å klistra

Passar på att klippa och klistra lite bilder till fotoalbumet. Bäst att jobba undan så nya bilder kan framkallas!


Hosta

Tredje dagen på denna vecka och vi håller oss fortfarande hemma och tar det lugnt. Lilla hjärtat hostar och snorar:-( Vi försöker hålla oss hemma och ta det lite lugnt så vi blir fri från eländet. Eftersom att energin är ungefär densamma så känner i alla fall mamman att idag var det lite synd att missa träffen tillsammans med mammorna på öpnna förskolan. Dessutom gjorde lilleman morgon redan 6.40 imorse.
Själv känner jag mig en aning trött och orkeslös. Så därför är det väldigt väldigt skönt att liten nu sover ute i vagnen. Jag har fortfarande pyjamas på och är inne på min 3:e stora kopp kaffe.
Hoppas att hostan och snuvan är borta innan lördag. För då är det badning igen och det vill vi inte missa;-)

Nu har vi städat, lekt och ätit mellanmål ...

img_3957 (MMS)

Nu har vi städat, lekt och ätit mellanmål så nu förtjänar vi lite frisk luft!


Städa på en tisdag???

Där ute ligger sonen och sover. Den tänkta fm sovningen som brukara vara i 30 min har nu blivit 2,5 timme. Mamman fattar ingenting. Istället får hon lov att städa, tvätta och äta lunch i lugn och ro. Trodde inte att man städade på tisdagar. Men det går alldeles utmärkt!


Busunge!

Vad är det här mamma? Titta, jag ser ut också! Det är massa snö ute mamma!


Ä.N.T.L.I.G.E.N.

Nu sover äntligen vår lilla son. Efter ett antal timmar av strul. Somnade gott runt 19.30 som vanligt. Jag passade då på att njuta av ett varmt skumbad, ansiktsmask, ett glas cola och en mama tidning. Tror att klockan var runt 20.30 då jag badat klart och då startade kvällens strul. E kämpade till en början men tillslut fick mamman rycka in. Mammas famn var den bästa men sedan var det ändå inte riktigt bra. I skrivande stund så är det nu äntligen tyst och ett lugn infinner sig. Det gör så ont i våra mamma och pappa hjärtan när liten är så ledsen.
Varför detta strul är svårt att veta. Hostan och snuvan har säkert en liten del i detta. Hoppas nu bara att vi alla tre får en god natts sömn!
I övrigt har måndagen varit bra. Hostigt och snuvigt från Philips sida men pigg och glad. Jag själv kickstartade veckan med träning då pappan i huset kom hem från jobbet. 55 min spinning fick det bli. Så ni kan bara gissa hur skönt det var att sedan få underbar egentid i badet efter träningen;-)
Nu ska jag göra som resten av familjen, SOVA!

Trevliga Söndag!

Vilken tur hela familjen hade denna söndagmorgon då vi fick sovmorgon till klockan 9 alla tre. Härligt! Efter frukost klädde vi på oss och gav oss ut bland den nya snön som kommit under natten. Äntligen lite vitt på marken! Mötte upp Linda, Farzad och Meja och letade upp en pulkbacke så Meja kunde åka med sin nya snowracer. Nästa vinter kan Philip också "hänga" i backen. Denna gång fick han vila i vagnen.
När vi kom hem vaknade Philip lämpligt nog och självklart ville han testa sin lilla pulka några varv runt huset. Skrattade, var glad och verkade tycka det var roligt att bli dragen i pulkan. Så blev det också dags för pappan att motvilligt åka iväg på match. Något som ingen av oss i familjen var sugen på. Jag och Philip vill ha våran pappa hemma hos oss på söndagar. Bortamatch också, Philip är dessutom hostig så att följa med och kolla kändes inte som något alternativ. Men så hörde Amanda av sig som en liten "räddande ängel" och ville umgås med oss. Så nu väntar vi helt plötsligt besök, jag och Philip. Väldigt trevligt tycker vi! Så den här söndagen blir nog inte så tokig ändå;-)
Så nu är lite fikat framtaget och Philip sover i vagnen. Snart kommer Amanda och vi får trevligt sällskap! Tittar ut nu och nu fullkomligt VRÄKER det ner snö! Stora härliga fluffiga flingor!!

Äntligen kom snön även i Stockholm!! Jätte...

img_3429 (MMS)

Äntligen kom snön även i Stockholm!! Jättekul tycker Philip som får använda sin pulka!


Saga

Pappa och Philip lyssnar på ljudbok, mamma mu och kråkan!


Hockeynight!

Fredagskvällen spenderades i ishallen för att hejja på pappan. Väsby mötte Bajen fans och det skulle visa sig bli en riktigt fartfylld hockeykväll på alla sätt och vis. Var längesedan jag var på hockey med sådant fart och "tryck" i . Så när hallen fylldes med 1600 pers. som skulle se på dessa två div.2 lag så blev det lite drag i hallen. Som tur var så hade jag lånat ett par hörselkåpor till Philip och tur var väl det!!
Pappan plockade nog fram sitt forna jag och levereade på isen. 3 mål av 5 ordnade pappan och det får man lov att säga är Godkänt;-)

Babysim

Så har vi gjort den riktiga premiären på badhus. Behöver jag ens skriva att Philip gillade det? Han ÄLSKADE det! Han tyckte det var jätteskoj att plaska/simma runt i den stora bassängen. Någon liten slurk vatten slank allt ner men lika glad var han för det, pratade, skrattade om vart annat;-)
Man blir trött och hungrig av att bada. Hemma igen slank det ner mat och banan innan lilla badkillen somnade ute i vagnen. Även mamman och pappan känner sig en aning trötta. En vila nu hade inte varit helt fel. Istället ska vi passa på att plocka undan lite här hemma, skriva matlista och göra oss i ordning för att åka iväg på lite handling senare.

Nu är kvällen min

Philip sover, E är på hockeyträning och jag har krypit upp i soffan. Vi har haft en mycket bra och trevlig dag! Lek, bus, lunch och fika tillsammans med Päivi, Helén och smågrabbarna Anton och Elliot. Eller små och små, dom börjar bli stora våra små killar. Dom sitter, kryper, ålar, känner/smakar på varandra och är väldigt väldigt söta tillsammans. Man kan absolut inte tro att dessa 3 grabbar är prematurkillar.
Kameran låg åt sidan hela dagen och det ångrar jag nu. Så istället får det bli en bild på sötaste killen i hela världen (enligt mig).
När jag kom hem från min träning så möttes jag av en pappa som var redo att åka på sin träning med en glad son på armen som var glad över att ha mamma hemma igen. Medan jag duschade fick han sitta i gåstolen inne i badrummet och övervaka. Hihi, alla sätt är bra utom dom dåliga.
Nu ska jag ordna en kopp te, äta kiwi och umgås med min sambo (som nyss klev in genom dörren) innan sängen kallar. Föresten. natten till idag var mycket MYCKET bättre, precis som jag hoppades och faktiskt trodde igår kväll. Philip somnade runt 9 igår och sov ända till 7 imorse. LYCKA! Så idag har det varit en utvilad mamma och bebis;-)

Cykel

Ombytt, klar och ska snart åka iväg och träna. Cykel blir det även denna dag. Det blir tajt om tid för när jag kommer hem så möts vi i dörren och E åker iväg för sin träning. Pussel, pussel men vill man så går det;-)
Nu ska jag iväg och svettas!! Hejja mig själv!

Tufft med lite sömn

Som jag skrev tidigare hade vi en natt med lite sömn. Vi brukar bli bortskämda med god sömn oftast. Men just nu tror jag bestämt att lilla Philip är inne någon typ av fas. Så det är ändå okej... Som småbarnsförälder ska det svänga med sömnen. Men alla som har/haft småbarn vet hur sjukt jobbigt det kan kännas när man inte får sova.
Vår lilla räddning för dagen blev ändå att vi genomförde dagens planer och gav oss iväg för att träffa vår mammagrupp. Sångstund och sopplunch på öppnaförskolan med efterföljande fika hemma hos oss på hyacintgränd. Det var väldigt trevligt att träffa alla mammor och bebisar igen. Philip passade på att ta igen den missade sömnen så medan kompsarna lekte med hans leksaker sov han skönt ute i vagnen. Mamman däremot fick stimulans iform av trevligt sällskap, surr och massa kaffe.
Ikväll somnade han efter lite gnöl. Eftersom att dagens vila blev en aning sen så var det inte så lätt att somna runt klockan 20 som vi brukar. Nu sussar lilla hjärtat sött där uppe sedan ändå någon timme tillbaka. Jag hoppas och tror på en bättre kommande natt med lite mer sömn för hela familjen.
Jag och E passade på att kvällsfika te och macka när liten somnat. Jag njuter alltid lite extra på kvällarna när Philip sussar gott och jag får mysa ner mig i soffan och göra absolut INGENTING. Dessutom alltid lite extra efter ett träningspass också. Men nu skriker sängen efter mig och jag ska skynda mig att krypa ner. Imorgon är en ny dag, nya tag och vi har en torsdag med roligheter att vänta. Ännu en mammaträff står på agendan. Imorgon är det träff med "prematurmammorna" och grabbarna Anton och Elliot. Ska bli JÄTTESKOJ! Det är alltid lika roligt att ses och det känns nog lite speciellt eftersom våra grabbar har gjort samma resa, är jämngamla och på samma nivå. Så imorgon kommer tjejerna hit med sina grabbar på lunch, fika, lek och bus!

Väntar och passar på att "bara vara" innan...

img_3590 (MMS)

Väntar och passar på att "bara vara" innan passet startar. Peppa mig själv kanske och försöker glömma bort tröttheten som som bitit sig fast efter en natt med extremt lite sömn.


Nu hoppar jag in på sats för lite träning!...

img_4732 (MMS)

Nu hoppar jag in på sats för lite träning! Min egentid och det ska svettas!! 55 min cykel puls väntar. Härligt!!


Mammaträff

I morse var vi uppe tidigt TIDIGT! Philip vaknade och ville äta 6.20 och efter det var vi vakna. Så när vi runt 9 tiden började göra oss redo för att åka iväg på mammaträff så kändes det som om vi varit vakna LÄNGE! Som tur är har vi haft en bra dag ändå! Mammaträff tillsammans med några gulliga mammor och deras små busar! Först en skön promenad och sedan blev det lunch hemma hos Sofia. Väldans trevligt! När Philip sedan inte orkade leka mer så klädde vi på oss och tog bussen hem. Ja, ni läste rätt! Jag, Emmelie Moberg har åkt buss för första gången sedan jag slutat skolan! Helt OTROLIGT! Men fasiken vad smidigt det var;-)
Philip sover fortfarande ute i vagnen och jag ska nog passa på att vila en liten liten stund innan han vaknar. Annars orkar vi nog inte med hockeyn ikväll.

Idrottsgalan

Idrottsgalan på tv:n och snart delas jerringpriset ut. Heja Rolf-Göran Bengtsson!!!! Han är värd detta pris och det är verkligen på tiden att ridsporten får visa hur stor den är.

Polarn kan dom också

Hittade två fina nyheter hos polarn o pyret också. Inte heller så tokigt ;-)
Gillar att man kan ta av huvan om man känner för det:-)
Bilderna är lånade från polarnopyret.se

Fint till mamma och son

Efter en stunds surfande så kan man hitta en massa fint.
Dessa skulle mer än gärna få hoppa in i min garderob.
Och dessa plagg får gärna bo i sonens garderob.
Kläderna kommer från Nelly och bilderna är lånade ifrån www.nelly.se

Lunch!

Nu har vi varit på gymmet jag å Philip! Mamman körde kondition, rygg och mage. Philip var glad och lekte på minisats under tiden. Nu ska jag njuta av lunchen medan liten sover ute i vagnen.


Redo

Nu ligger Philip ute i vagnen och sover. Själv sitter jag ombytt och klar väntar på att han ska sova färdigt. När han vaknar så hoppas jag på en tur ner till gymmet. Philip får besöka minisats och jag ska passa på att köra lite styrketräning. Känns skönt att kunna träna dagtid i mellan åt. Fast nackdelen är att alla roliga pass ligger på em/kvällen. Så är man ett "pass-freak" som mig så känns det en aning tråkigt att behöva köra själv i gymmet. Längtar till på onsdag, för då har jag bokat in mig på ett cykelpulse pass på kvällen.

Snöar

Godmorgon! Vad glad man blir när man kikar ut och ser att det snöar. Hoppas det kan få komma lite vitt som får stanna kvar på marken nu då.
Vi har inte kommit längre än att få på kläder och fått en kaffe i handen. Snart är det grötfrukost. Philip har i alla fall på sig helt nya kläder så här första dagen på denna vecka. Han växer så det knakar och strl.62 är snart ett minne blott. Byxorna tycker jag är toksnygga och dom kommer ifrån kappahl.
Philips nya grej är att skjuta upp rumpan så mycket som det bara går och stå på fötterna. Undra om han tänker hoppa över själva grejen med att gå på knäna?

Helgen

Vad otroligt fort helgerna går. Vet inte riktigt vart tiden tar vägen. Helt plötsligt är det söndagkväll igen och vi laddar inför en ny vecka full med aktiviteter. Jag som trodde att mammaledighet skulle bli långtråkigt. Så som vi pusslar och trixar inför kommande vecka varje söndagkväll har vi vi nog aldrig tidigare gjort. Det krävs trots allt en liten plan för att få ihop varje vecka med E:s jobb, hockeyträningar, matcher, mina träningspass, öppna förskolan, mammaträffar, mathandling, hushåll m.m.
Tänkte starta veckan med att komma iväg ner till sats. Tanken är att mamman ska träna och Philip leka en stund på minisats. Men just nu tänker jag njuta av slutet på denna mysiga helg. Har krypit upp i soffan med pyjamas på tillsammans med bästa sambon efter en varm bastu. För ja, vi har ju faktiskt en liten bastu i vårt hus. Den lilla bastun glömmer man lätt bort. Men det är ju så sjukt skönt att basta!
Bjuder på lite bilder på världen finaste lilla kille som ÄLSKAR att fara runt naken på golvet. Att ligga stilla och fint på en handduk är numer ett minne blott. Mammas ljus var väldigt väldigt spännande!
Lilla virvelvinden som minst lika gärna myser ner sig i mammas famn för lite bokläsning. Godnattsaga innan läggdags är ett måste;-)

Badpojken

Här är vår lilla badkille som har köpt sina allra första badbyxor. Redo att börja på på babysim!

NOJIG

Herregud vad jag kommer på mig själv att vara extra orolig över saker och ting nu för tiden. Samtidigt som jag sitter och myser framför tv:n i soffan så följer jag E:s match via datorn. Slänger en blick då och då. Kommer på mig själv att jag har blivit en riktigt "nojmorsa" efter att ha fått en klump i magen av att ha läst det matchens kommentator skrivit "Örnis FULT slashad i huvudet".
Jag hade nog haft kvar den där klumpen i magen om jag inte senare fått läsa " 1-3 E.Örnberg". Då kan jag pusta ut och slappna av igen. Det går bra för min kille som gjort två mål av tre och det går bra för Väsby som leder matchen. Vilken tur, då kan jag slappna av igen!
Undra hur orolig man kommer att vara den dagen den lilla killen ska iväg på sportsliga äventyr. Eller inte bara sportsliga, han kommer att ha en hönsmamma här hemma så fort han ska vidga sina vyer. Min lilla plutt<3

Min kväll

Nu har jag fått på mig pyjamasbyxorna och hoppar upp i soffan. Ett glas vin och choklad åkte visst också fram. Jag tänker försöka njuta av ensamheten och lugnet. Sköna Fredag!
E har hockeymatch ikväll mot Botkyrka borta och den lilla mannen i detta hus är nattad och sover sedan en liten stund tillbaka.
Imorgon har jag bokat in mig på ett 75 min spinningpass klockan 10. Eller bokat och bokat, jag står i reservkö med ca. nummer 30. Ska nog ta en titt och se efter om jag kommer att få kliva upp och cykla imorgon eller ej. Håller tummarna!

Stars

Jag är så sugen på att införskaffa en matta till hallen på övervåningen. Ni vet en sån där långsmal matta i plast med stjärnor på! Tycker att dom är så sjukt fina, gärna i någon fin färg. Synd bara att priset är lite väl saftigt kan jag tycka. Fast mattor kostar ju en del och dessutom är dessa så snygga, så kanske att det skulle vara värt det;-)
Dom här två är mina favoriter och kommer från pappelina.
Eller kanske en liten färgklick???
Vill ha, vill ha, vill ha!!

FREDAG!!

Äntligen är det fredag och helgen är här! Vi tog sovmorgon i morse och var inte ur säng förrän närmare 9. Så det blev till att sätta lite fart när vi väl kommit ur pyjamas. Men nu är vi i fas, liten sover ute i vagnen, lunchen står redo på spisen, bordet är dukat och när som kommer våra vänner Anna och Emilia hit på besök.
På övervåningen ligger E och sover efter att ha jobbat hela natten. Hoppas att han lyckas sova trots mamma och bebis date;-)

Pustar ut!

Nu kryper jag upp i soffan och ser slutet av biggest looser Sverige. E har åkt iväg för ett nattjobb, Philip sover sedan ngn timme tillbaka. Kyl/frys är påfyllt, huset städat, tvätten vikt och det doftar nygräddad äppelkaka som ska få bli fika till morgondagens mammaträff. Det känns bra så nu är helgen mer än välkommen!!


Minisats

Idag fixade vi det, vi kom iväg ner till sats för lite träning/lek. Philip var glad och nöjd på minisats medan mamman fick träna 30 min. En halvtimme fick räcka så här första gången. 30 min är bättre än ingenting;-)
Nu är vi hemma igen, har fått i oss lunch och lilleman ligger nu nerbäddad ute i vagnen och sover. Själv ska jag ta mig en kopp kaffe och klura på en matlista.

Torsdag!

I skrivande stund sitter jag och försöker få ihop slutet på denna vecka. Känns en aning rörigt då E måste jobba över idag, borde träna ikväll och ska spela match imorgon. Vi skulle behöva fylla upp kyl och frys och jag vill även hinna träna. Samtidigt så vill jag bara få vara med min son. Gå ner till öpnna förskolan och umgås med andra mammor och bebisar är väldigt lockande. Tack vare att det spöregnar ute idag så känns en promenad till öppna förskolan ganska lättstruket, att åka och handla med Philip känns bara bökigare då det regnar ute också. Så just nu planerar jag faktiskt att göra ett försök nummer 2 till att åka ner till sats och se om vi inte kan klara av lite träning medan Philip är på minisats. Klarar vi det så skulle jag kunna åka och handla ensam så fort E kommer hem från jobbet. Så kanske kanske blir det inte så dumt detta ändå.
Jag vill ha SNÖ! Detta regnande är deprimerande. Jag vill vara ute och gå i nysnö och dra min lilla son i sin pulka.
Igår hade vi en mysig dag på ikea tillsammans med Sofia och Nils. Jag kom hem med lite smått och gott. Hittade äntligen kuddar till soffan! Körde även ett bodypump pass igår och idag gör sig kroppen påmind. Hej Träningsverken!

Rörlig!

Haha, min lilla bebis ligger inte still längre. Han låg på lekmattan med en massa leksaker. Dom var tydligen inte roliga, så han passade på att hämta nya;-)


Godmorgon!

Tänk att tv:n är så SPÄNNANDE! Idag blir det en tur till Ikea tillsammans med Sofia och Nils.


Hockeygrabbarna!

Philip var och hejade på sin pappa som spelade match ikväll. Hejade och var vaken nästan hela matchen. Philips stöttning från läktarplats gjorde tydligen susen för pappan var duktig, gjorde flera mål och blev matchens spelare! Lilla hjärtat fick också följa med pappa in i omklädningsrummet. Mina fina killar<3


Vad är det här för spännande saker mamma???

img_6254 (MMS)

Vad är det här för spännande saker mamma???


På väg! Dock inte på gymmet utan till baby...

img_3148 (MMS)

På väg! Dock inte på gymmet utan till babycfet!


Tiden

Medan jag väntar på att liten sovit klart så passade jag på att ta en titt på sats schema och öppettiderna på minisats. Naturligtvis så är nu tiden en aning tajt. Minisats stänger mellan 13.30 - 16.00. Så nu är detta en tidsfråga. Sover Philip länge så blir det svårt med tiden.

Sådärja!

Ja, men då sover Philip, jag har fått på mig träningskläderna och packat ihop en liten träningsväska åt oss. Nu får vi se om vi kommer iväg efter att Philip vaknat och ätit. En bit på väg!


Kanske en av dom jobbigaste

Godmorgon! Inte förrän nu är vi uppe och har fått i oss gröt och kaffe för mammans del. Är just nu innne på dagens andra kopp, vilket kan behövas om jag ska komma i form idag. Natten var väldigt orolig och stökig. Precis som igår kväll vid nattning var lilla hjärtat ledsen. Riktigt ledsen! Så i natt var det många timmars vakentid för att trösta liten bebis. Det slutade tillsut med att det kom bajs och efter det så kunde hela familjen tillslut somna. Så antingen var det magen som var boven i det hela eller så kom det en efterslängare av alla intryck som lilla gossen gör just nu. Hur som helst så gör det så ONT i mammahjärtat att se sin lilla bebis så himla ledsen!
Som tur är så kunde vi alla sedan somna om och få sova några timmar. Inte förrän ca.8.40 vaknade vi och gjorde morgon. Nu får vi se om vi lyckas komma i fas den här tisdagen. Min tanke var att försöka komma iväg ner till sats. Premiär på minisats för lilleman och träning för mamman. Men ni vet, när man ska iväg så här första gången så vill man ha en bebis som har sovit, är pigg och glad samt mätt i magen.
Men först och främst ska mamman dricka lite mer kaffe och leka med sonen som just nu roar sig själv på lekmattan.

Mina Hjärtan

Lilla hjärtat myser tillsammans med pappa efter badet innan det är läggdags.

Snopet!

I kväll var det min tur att träna. Tänkte köra 55 min cykelpulse men tjii fick jag! Naturligtvis har folk blivit som "galna" så här efter jul och nyår. Det var hur mycket träningssugna människor där. Å naturligtvis så hade jag inte bokat in mig på passet (eftersom det inte brukar behövas). Väntelistan blev det och sedan blev tog det STOPP. Jag som var taggad till tusen och riktigt längtade efter att hoppa upp på cykeln. Något snopen och irriterad vände jag om hem till mina killar igen.
Så istället för en timme på cykeln blev det middag tillsammans med mina grabbar och sedan ett skönt bad tillsammans med världens bästa Philip. Inte fy skam det heller;-) Vilken vändning min måndag kväll tog, det blev inte som planerat! Nu har vi precis nattat lilla hjärtat efter att han har varit riktigt ledsen. Trött, ledsen och svårt att somna. Inte heller hans nattning blev som det brukar. Konstig måndagkväll var vad det blev.

Sömntuta!

Lilla Philip bara sover å sover! Tänk att det är så skönt att sova ute. Vi som skulle åka ner på öppna förskolan nu kl.13.


Fotbollskillen

När Philip var minimini bebis och vi låg inlagda på neo så fick Philip en present av sin pappa. Sina livs första fotbollsskor och fotboll. Då var skorna nästan lika stora som självaste Philip var.
För några dagar sedan så testade Philip sina fotbollsskor för första gången.

VARDAG

Godmorgon eller god förmiddag! Måndag igen och nu känns det verkligen vardag igen. Här har vi varit vakna sedan strax efter 7 tiden och hunnit undan morgonbestyren. Just nu sover lilleman och idag finns det planer på att besöka öppna förskolan. Ska bli roligt, för nu känns det som att Philip har lite mer glädje över att gå på öppna förskolan.
Ska också göra barnen hus ett besök för att införskaffa ett regnskydd till vagnen. Jag har bestämt mig för att inte sura mer över bugaboos utan istället köpa ett brio skydd. Trots att regnskyddet passar på sittdelen så gillar jag det inte eftersom jag tyckte att det var alldeles för bökigt att ta på plus att det är väldigt skrymmande. Nu vintertid åker skyddet på var och varannan dag då liten sover ute och då ska det gå snabbt och smidigt;-)
Plutten på pappans axlar i helgen. Spännande att sitta där uppe tyckte Philip!
Denna vecka har massor av roligheter och aktiviteter, det gillar vi! Ikväll är det även min tur att träna igen. Lutar åt ett cykelpulse pass. Imorgon har E match igen och jag tror att det är dags för mig att ta med Philip ner till minisats för första gången.

Upptäcka

Philip är på upptäcksfärd och just nu är det JÄTTE SPÄNNANDE att se vad som finns på hyllplanet under vardagsrumsbordet!

Regnskydd till "buggan"

Idag kände vi att det var läge att se om det är tid att byta från liggdelen på vagnen till sittdelen. Sagt och gjort, liggdelen monterades bort och sittdelen kom på sin plats. Jag har funderat kring det hela ett tag. Tycker att han ligger så himla skönt nerbäddad i liggdelen. Speciellt när han sover utomhus! Dessutom är det smidigt att använda vagnen som sängplats dagtid dom stunder han sover inne. Liggdelen har även varit bra när vi varit borta och lilleman ska sova. Det jag har märkt är dom gånger vi är någonstans och han är vaken i vagnen. Då är han inte nöjd! Det enda som har fungerat då är att få komma upp ur vagnen. Så kanske att det är tid ändå att byta.
Den lilla stunden vi var i Stinsen köpcentrum idag så trivdes lilla herrn att sitta i vagnen. Hur det fungerar att sova i den får vi se imorgon. Jag tvivlar absolut inte på vagnen i sig, det jag tvivlar på är om vi byter för tidigt. Har min lilla kille blivit så stor alla redan!? ;-)
I och med bytet så kom även den snygga åkpåsen på plats. Så varmt och gosigt kommer lilla hjärtat att ha det ändå. Men så kom det ett litet bekymmer igen. Regnskyddet! Är det någon av er som läser som har erfarenhet av bugaboo och dess regnskydd???? När vi fick hem vagnen så ratade jag bugaboo`s egna regnskydd. Det passade helt enkelt inte. Eller så är halva sufletten utan skydd. Det vill jag inte, regnar det så ska hela vagnen vara skyddad! Jag köpte då ett klassiskt brio-skydd och blev supernöjd med det. Nu är frågan, ska jag måsta köpa ännu ett brio-skydd till sittdelen. "Buggans" egna regnskydd är hundra gånger snyggare men det är så otympligt och passar inte bra. Eller jo, nu "våldade" jag dit det och till slut så satt det på plats på sittdelen. När allt annat är så smidigt kring denna vagn så borde ju ett simpelt regnskydd också vara smidigt kan man tycka!
Annars så är jag grymt nöjd med vagnen och det är inget tvivel om att vi inte kommer att ha en smidig sittvagn som Philip kommer kunna använda under hela sin vagntid.
Ännu en fråga till er som läser här inne... När bytte ni till sittdel åt era små??

Philip inviger sittdelen för första gången...

img_7554 (MMS)

Philip inviger sittdelen för första gången! Den invigs på shoppingtur i Stinsen.


Långhelg

Så var det helg igen då. Bra tycker jag och Philip som får ha våran pappa hemma hos oss en extra dag. Plus att E:s pappa och Philips farfar är på besök. Så vi klagar absolut inte på att det är helg och ledighet;-)
Jag tog chansen att "trotsa" helgkänslan och smet iväg på 45 min spinning kring lunch tid. När jag kom hem så bytte vi och E åkte iväg på matchsamling. Nu sover Philip ute i vagnen efter en kort men skön promenad. När han vaknar och har ätit så ska vi packa in oss i bilen för att åka och heja på pappan som spelar match borta mot Bålsta.
Lilla hjärtat och hans farfar.

8 Månader

5:e Januari och Philips 8 månaders dag! Grattis lilla Hjärtat!!
För att dokumentera vad lilla herrn pysslar, tycker är roligt/inte roligt så kommer nu här en summering av hur livet ser ut för en 8 månader gammal kille (5 1/2 korr.)
  • Äter gröt 2 gånger om dagen och tycker att det är MUMS!
  • Mammas egen tillverkade mat har legat på "is" och burkmaten slinker ner och är smarrig enligt herrn själv.
  • Sover gott om nätterna och säger Godnatt ca.19.30. Äter en gång ungefär om natten.
  • Sover gärna gott ute i vagnen men det funkar att även sova inne i vagn/säng.
  • Tycker att bada är roligt! Mamma och pappa ser fram emot babysim som snart drar igång.
  • Har kommit på att de flesta leksaker är roliga. Plockar, trycker och smakar på allt som går.
För en månad sedan förstod lilla herrn hur han skulle få till det där med att vända sig från rygg - mage. Nu sitter det och han gör det ofta ofta OFTA! I och med vändningen så kom han även på att det går att förflytta sig framåt. Så nu läggs ALL tid/så fort han får möjlighet så åker rumpan upp i position "stå på alla fyra". Men att sedan få till det där med själva krypandet är lite knepigt. Så än så länge står han på alla fyra och kastar sig sedan fram. På så sätt kommer han frammåt rätt snabbt. Men mamman har på känn att det är en tidsfråga innan krypandet är i full gång på riktigt! I övrigt så är det oftast en väldigt väldigt GLAD och sprallig liten kille vi har här hemma! Humöret är oftast på topp hela tiden även om stubinen är rätt kort ibland.
Jag och E är lyckligt lottade med en sådan go, glad och helt UNDERBAR liten kille <3<3<3
Älskade lilla charmtroll!!

Underbar & Älskad!

Underbara goa unge!! Så vacker, fin, underbar och söt! Hur kunde du bli så perfekt!? Tänk att jag har lyckan att få vara din mamma livet ut...

MAMA

Ett rykande färskt nummer av tidningen mama låg i lådan. Kanske har jag städat färdigt och borde lägga mig i soffan nu;-)


Lunch!!

Philip sover ute i vagnen och jag tänker passa på att äta lunch!


Julen ut

Godmorgon! Hos oss har vi precis klarat av dagens grötfrukost. Havregrynsgröt till mamman och mild havregröt åt lilleman. Nu sover liten och jag passar på att njuta av dagens andra kopp kaffe. På nyheterna pratas det om ännu en storm och hos oss så smattrar regnet mot rutorna.
Så den här onsdagen får bli en inomhusdag med en massa plock och fix. Det finns lite tvätthögar att ta tag i och dessutom tror jag bestämt att julen plockas undan. Vi har inte så värst mycket julsaker mer än adventsljusstakarna i fönstren. Men med detta regnväder så känns julen ett minne blott.

Inte ensam

Det var inte bara jag som tänkte tanken "Att nu kör jag". Uppskriven på väntelistan med turnummer 8. Kom med nöd och näppe med på kvällens 55 min cykelpuls pass. Varenda liten cykel var upptagen och då tror jag att det är en sån där 50 cyklar. Det var VARMT och SVETTIGT! Men det var så roligt och grymt skönt efteråt.
Nu ska jag dricka min kopp te och äta apelsin samt se slutet av "Agnetas nyårskarameller" och efter det blir det sängen och en tidig kväll. Det är dags att vända tillbaka dygnet och ladda på sömnkontot lite. Det har varit väldigt mycket sena kvällar under jul och nyår samt att man nu för tiden är vaken ett par gånger under natten också. Det känns i kroppen vill jag lova!!

Tisdag

Imorse när jag vaknade hade jag ett meddelande på telefonen. Detta sms gjorde vår tisdag. Jag och Philip fick genast roliga planer för dagen. Sofia och Nils kom till oss och har hängt med oss hela dagen. Supermysigt! Grabbarna har busat och mammorna har surrat. Packade även ner barnen i vagnarna när det var sovdags och tog en skön promenad i solen. När vi kom tillbaka så sov våra små troll ute medan vi värmde matlådor till lunch och fikade fruktsallad. En heldag med trevligt sällskap! Spontant, enkelt och väldigt trevligt!!
Man kan inte tro att dessa grabbar är nästan jämngamla med någon veckas mellanrum. Nils har blivit en stor kille som kan skjutsa Philip i sin gåstol (som han för övrigt inte når med fötterna i golvet i).
Underbara småtroll!! Tänk att kompisar börjar bli spännande och tänk att både jag och Philip har turen att få lära känna så fina vänner;-) Det är sådana här dagar som är totalt överlägsna när man är mammaledig.
Nu sover Philip i vagnen, det är jobbigt att leka med kompis hela dagen;-) Själv tänkte jag kolla efter om det är något lämpligt träningspass ikväll.

Så här ser det ut

Jag lyckades fånga herrn "in action" i sin nya ställning. Å ja, så här ser det ut;-)

Dr Dolittle

Philip har övergett leksakerna och är 100% fokuserad på tv:n och Dr Dolittle som visas just nu.
Spännande spännande!! Stör mig inte!!

BUSE

Godmorgon! Idag känns det verkligen som måndag och vardag igen. Dessutom som en rätt tråkig måndag. E är åter på jobbet och jag och Philip huserar här hemma. Dessutom är det 5 grader varmt, regn och grått ute. Trist!!
Med tanke på att det varit jul och nyår så har heller inte kalendern hunnit fyllas med aktiviteter. Så min nyinköpta kalender ekar tom. Inte en endaste grej är inplanerad. Kanske är det just det som ska ordnas med en sådan här dag. Åter till vädret, jäkla skit-väder! Mitt i vintern och regnet smattrar mot fönsterrutorna. Om det ändå kunde vara snö och kyla ute så jag och Philip kunde få klä oss varmt och gå ut i snön. Promenera och åka pulka;-)
Jag har förresten en liten buse här hemma som just nu lägger mycket energi på att lära sig krypa. Lekmattan är inte stor nog och innan man hinner blinka så har lilla herrn hamnat utanför mattan. Han kryper inte ännu, men på något sätt så kommer han frammåt;-)
Han står på alla fyra, gungar, tar sats och kastar sig fram. Han kämpar och sliter samtidigt som benen går som två trumpinnar där bak. Söta älskade unge!!
Det är oftast fullt allvar när han grejar. Han håller oftast humöret uppe men ibland spårar det ut och han kan bli så ARG på att inte komma någon vart eller nå det föremål som siktet är inställt på. Lilla hjärtat <3<3<3

VÄLKOMMEN

Första blogginlägget första dagen på det nya året! Jag har ägnat en tanke åt alla som mår lite dåligt idag, där "skallebank" gör sig påmind och alla de som ska packa ihop och resa hem idag. Jag avundas deffinitivt INTE!
Första dagen på det nya året hade inte kunnat startat bättre för min del. Mina killar gav mamman sovmorgon ända till klockan 11!! Hur härligt och välbehövligt som helst. TACK, bästaste killarna <3<3
Nu har vi precis kommit in efter en skön promenad och en skinkmacka ska serveras till lunch.