Valborgsfirande

Vi har "firat" sista april med att äta en god middag i form av räkor, paj och massa småplock. En cykeltur för att kolla in majbrasan fick det också bli! Philip somnade i cykelstolen på vägen hem från brasan. Så nu har jag och E landat i soffan och valborgfirandet känns sådär alldeles lagomt:-)
 
 
 
 

Pluttis

Men titta vilken bild jag hittade på min lilla kille!
 
 
En liten pluttis då bara, nu en stor kille som tydligen fyller 3 år om inte ens en vecka. Hjälp! Vart har tiden tagit vägen egentligen?? Helt galet är det i alla fall och helt galet söt är han också. Mamma och pappa älskar dig så mycket så mycket, upp till månen och tillbaka gånger tusen!
 
 

Skötväskefunderingar

Det är inte så mycket som behöver inhandlas till lillebror, men några få saker har vi ändå att bocka av. Bland annat så står en ny skötväska med på listan. Den vi använde när Philip var bebis är väl använd och sliten. Jag känner ändå att en skötväska är något som man verkligen använder. Jag använde den förra jämnt! Det blev även min handväska, så en ny fräsch skötväska står högt på shoppinglistan. 
 
Den vi har är en skiphop och jag var otroligt nöjd med den. Den hade allt, var praktiskt, snygg och lagom i storlek. Finns en uppsjö av olika väskor, vissa ser mer ut som en ren handväska medan andra är mer neutrala. Så lite får jag allt tänka på E som också kommer bära den;-)
 
 
Jag är inne på att det blir ännu en väska från skiphop, men att köpa lika som den förra känns lite trist. Så kanske denna vore något istället?
 
 
En nyhet från skiphop, lite mer likt en ren handväska och lite "finare"
 
 
 
Har även kikat på bugaboos skötväska och gillade den jättemycket tills jag såg den i butik. Tyckte då att den kändes alldeles för stor och klumpig.
 
 
Hade varit lämpligt att klicka hem en nu från babyshop.se då dom har 25% på hela sortimentet idag.
 
 
 

Sommarvärme!

Ja, men visst är det härligt! Sommarvärme hela helgen. Likaså idag, underbart! Jag och magen passar såklart på att vila en stund i solen och kanske få lite färg på kroppen. 

Skulle visst bli sämre senare i veckan, så bäst att passa på att njuta!




Välkommen vecka 23

Då är en ny vecka här, vecka 23. Nu närmar vi oss faktiskt det första lilla "målet". Den där gränsen till att små liv faktiskt kan klara sig utanför magen och att man numera tillhör förlossningen. 


Mår faktiskt väldigt bra just nu! Även om jag fortfarande är sjukskriven och blir påmind om att fortsätta ta det lugnt och tänka på att inte överanstränga kroppen. Men psykiskt så känns allt lite enklare nu och det är skönt! Börjar även känna mig en aning piggare. Otumpligare känner jag mig också. Tur det är varmare ute och påklädningarna är enklare. För annars är det nog just påklädningarna som är mest jobbiga. 

Hoppas hoppas det fortsätter kännas så här bra nu! Nästa kontroll är ultraljud på special mödravården. Då skall alla flöden mätas och en ordentligt undersökning av lilla bebis kommer att ske igen. 

Barnmorskebesök

Var hos barnmorskan och kollade så att allt fortfarande såg bra ut. Det gjorde det och jag fortsätter att andas ut. Jag mådde bra, blodtrycket var bra, blodvärde var bra (äter fortfarande inga järntabletter) och urinprov var bra. Bebis verkar också må bra och jag fick lyssna länge på lillens hjärtljud! Så skönt! ♥
 
Jag är så rädd att inte känna om något är galet. Samtidigt vill man inte gå hemma och oroa sig. Men det är så skönt med täta kontroller och få checka av blodtryck och urin ofta. Något som lugnar och värmer är dom helt underbara små sparkarna som ger sig till känna som mest både morgon och kväll. Finns nog inget mysigare än att bädda ner sig om kvällarna och njuta av underbara små buffar♥ 
 
Just nu har jag och magen bäddat ner oss i soffan. Philip somnade bums ikväll och jag fick en skön timmes slappande innan det är tack och godnatt. Men det är bara skräp så jag tror nog det får blir sängen tidigt istället.
 
 

Känslor!

Såg ett videoklipp om en liten pojke som precis som Philip föddes för tidigt. Här visar hans föräldrar en video från hans första år. Oj, så mycket känslor som kom! Behöver jag ens skriva att krokodiltårarna har runnit längs mina kinder. Jag tror det är svårt att förstå hur livet på neo med en prematurbebis är när man inte har upplevt det. Men jag tror nog att man genom denna film kan ana känslan som uppstår hos varje mamma och pappa som får sin lilla bebis alldeles alldeles för tidigt. 
 
 
 
Man glömmer hur det verkligen var och kändes. Men innerst inne så minns man varenda liten känsla. Idag är det så svårt att förstår hur liten Philip egentligen var. Hur skört livet kändes där och då. Tänk vilken liten kämpe han vi har här hemma ♥ Helt jäkla otroligt!! 
 
 

Påskhelgen!

I eftermiddags så rullade in hemma på vår gata igen efter några fantastiska dagar i fjällen. Tyckte i onsdags då vi packade ihop och rullade iväg att vi hade så himla många lediga dagar framför oss och idag när vi packade ihop så kan jag faktiskt inte riktigt förstå vart dagarna tog vägen egentligen!? Vips så var en hel påskhelg förbi. 
 
Helt jäkla underbart har vi haft det. Vet inte om man kan beskriva det bättre än så? Sol, varma plusgrader och snö i kombination med fjällnatur. Oslagbart! Det blev en mix av allt under påskhelgen. Skidåkning, pulkaåkning, skoteråkning, fiske och "bara vara" i solen sittandes i en snösoffa under blå himmel och sol. Självklart har vi också firat påsken med allt vad det innebär. Påskägg, måla ägg, påskmat m.m. Pappa/morfar fyllde år så en födelsedag avklarades också under helgen. Kanske bäst av allt att ändå få vara lediga tillsammans!
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi möttes verkligen av kontraster när vi kom hem. 20 grader varmt här i Stockholm och på några dagar blev allt ännu grönare ute och vårt fina körsbärsträd har slagit ut i full blom. Så medan tvättmaskinen gått varm för att tvätta upp vinterkläderna har vi varit ute i shorts och t-shirt. Längtar redan till nästa vinter och en sak är säkert att en veckas fjällsemester får det nog lov att bli stående varje vår:-) 
 
 
 
 
 
 
 
 

Långfredag!

Vi är på plats i stugan och njuter av flera dagars ledigt tillsammans. Denna morgon startar vi med en omgång memory. 




Måndag - Vab

Inleder påskveckan med vab. Väldigt opassande nu när det vankas ledighet och fjällsemester. Vaknade klockan 03 i natt av en kokhet liten kille med 40 graders feber. Men i dag har febern ändå lyst med sin frånvaro och vi har torkat snor och hostat om vartannat. Så lilleman har varit hyffsat full med energi och vi har haft en sån där vab dag när man är helt slut efter en dag tillsammans och man blir lättad när pappan kommer innanför dörren klockan 16. 
 
Svår att underhålla, sjuk? frisk? Vi tar det lugnt och försöker roa oss med lugna aktiviteter. Så har vår måndag varit. Men så ikväll så smög sig febern fram igen och ingen middag ville han ha heller. Så Njae, det är nog inte riktigt OK ändå. Så nu hoppas jag innerligt på en natt med betydligt mer sömn och tisdagen blir en hemma-kurera-dag det med. 
 
Morgonmys i soffan en vardag. Det var längesedan. Pyjamas på ända fram till lunch. Åh, ibland saknar jag verkligen mina skiftarbetstider. Just dom där stunderna när man är ledig en helt vanligt dag och har dagen oplanerad. Bara mysa och helst drälla runt i pyjamas halva dagen. Så himla mysigt!
 

Första plagget - Check!

Precis som när vi väntade Philip så har vi nu köpt ett "allra första plagg" till lillebror.
Har även börjat kolla igenom storebrors små kläder. Å, shit vad man glömmer fort! Ofattbart hur liten man kan vara. Å med Philip så var han ändå ett par månader gammal när han hade dom minsta storlekarna 50-56. Om jag inte minns fel så hade inte han 62 förrän han var 6 månader gammal. 
 
Men dessa söta plagg från newbie fick i alla fall bli lillebrors förhoppningsvis första plagg:-)
 
 
Det är något speciellt med små bebiskläder! Även om barnkläder över lag är väldigt roligt! 
 

Påskfint!

Jag och Philip har gjort lite påskfint! Nu undrar Philip när påskharen kommer!? 




Vecka 21

Det är fredag och dags för en ny graviditetsvecka. 
 
 
 
Mår faktiskt just nu väldigt bra. Även om tröttheten fortfarande är enorm så har den nog minskat en aning. Livet känns lite lättare just nu. I övrigt mår jag bra och det är så mysigt att känna lillebrors så buffar där inne♥
Det mesta av min normala kläder sitter rätt obekvämt nu och jag säger nog hej till mammajeans och leggins på riktigt nu. 
 
 

Oändlig kärlek

Hur mycket kan man egentligen älska sitt barn. Helt ofattart. Det är så stort att det knappast går att sätta ord på. Min son är min skatt, mitt allt och hela mitt liv. Det är svårt att tänka tanken att om några månader dela den kärleken med någon annan. Nästan lite läskigt, hur ska jag kunna älska någon så mycket som jag älskar Philip? Jag fattar att det gör man, det bara blir så. Men det är så svårt att förstå ändå. 
 
Tiden vi har som tre nu kommer aldrig att komma igen sedan. Philip har vår 100% uppmärksamhet av oss båda och det är en gåva att få leva tillsammans och ta del av detta. Jag älskar det och njuter varje minut. Men ibland funderar man på hur blir det sedan när vi blir en till. Det är så enkelt att bara vara vi tre. 
 
 
 
 
Idag skiner solen igen och jag ska strax ge mig ut i friska luften på en promenad innan dagishämtning. Jag hoppas innerligt att Philip haft en bättre dag på dagis idag. Igår omfamnades jag av en liten kille som varit lite ledsen till och från under dagen. Det gör så ont att höra att han inte haft en 100% bra dag och att han varit ledsen och längtat efter mamma. Som förälder vill man finnas nära 24/7 och alltid kunna trösta.
 
Min älskade lilla skatt!!
 
 
 

Halvvägs!

Halvvägs igenom, 50% avklarat!
 Heja! Tiden har helt plötsligt börja gå väldigt fort. Hoppas verkligen att det återstår hela 50% till innan lilla bebis kommer till oss! 




Newbie levererar

Kappahls newbie levererar som vanligt en massa fint!
Här hittade jag några riktiga gobitar till stor pojke och till liten pojke!
 
Och till liten pojke....
 
 
 

Regn & rusk

Onsdag och halvvägs igenom veckan. Tycker veckorna springer på så otroligt fort. Hänger inte alls med. Blev nästan paff när det satt en lapp på dagis om barnen skulle vara ledig nästa vecka då det är påsk. Det är alltså påsk om en vecka alla redan. Inte mig emot:-)
 
Det regnar, blåser och är kallt här. Efter helgens alla "projekt" som jag drog igång här hemma så känner jag idag när jag är inne på tredje dagen med "vila under filten" att kroppen mår bra av det. En otroligt skillnad mot för hur det kändes i söndagskväll då jag kröp i säng. Tänk att jag har så svårt att bara vila och vara. Men med blåst och regn som piskar mot rutorna så känns det just idag inte mer än rätt. 
 
 
Tänk att han är på väg att bli så stor, snart fyllda 3 år och självklart ska han dra en egen vagn inne på ica.
 
 
Dom nya "bobbarbyxorna" som han själv uttalar det satt på i helgen. Först grejade vi hemma och sedan var grabbarna iväg och bytte däck på bilen. Blir alldeles varm i hjärtat när E berättar hur härlig han är att ha med sig sådär. Han är med, tittar, fixar, hjälper till och surrar i non stop!
 
 

Vår Lördag

Idag har vi haft en riktigt mysig lördag på hemmaplan. Först funkykidz för Philips del och sedan har vi varit ute hela dagen och fått massor gjort. Så skönt att komma ikapp lite här hemma!
 
Underbart vårväder har det bjudits på så vi har både ätit lunch och fikat ute i dag. E köpte ett par byxor till Philip idag också. Ett par jobbar-byxor! Vilken höjdare och byxorna blev snabbt en favvis!! Så med hammare, tumstock och jobbar-pennan har lilleman hjälpt till ute hela dagen med att greja med både det ena och det andra:-)
 
 
 
Dagens avrundades med smarrig middag och dessert i form av chokladfondue. Philip tyckte det var mysigt med fondue men sa att han gillade chokladen bäst av allt ;-)
 
 
 
 

Vecka 20

Ny vecka och nu börjar veckorna ticka iväg känns det som. Det är nu resan börjar så smått med skräckblandad förtjusning. Ju längre in i dessa veckor vi kommer desto nervösare blir det. 

Men just nu så mår jag hur bra som helst för tillfället. Så jag njuter av stunden och av att känna dom små buffarna i magen. Dom kom nog tidigare denna gång, kan kanske bero på att moderkakan denna gång är i bakväg. 

Fortfarande så är jag 50% sjukskriven och kommer så vara fram till slutet av maj. Det känns trots allt bra! Jag lyssnar på kroppen och förstår att det är den och lillebror som bestämmer just nu. 




Helt slut!

Det är inte lätt kliva upp så tidigt varje morgon och sedan inte sova på dagis. Då blir detta resultatet... Somnar pladask på vardagsrumsgolvet när man kommer hem. 




Till Lillebror

Efter rutin-ultraljudet med Philip så åkte vi efteråt och shoppade hans tänkta allra första klädesplagg, en filt och en dinglis gosse-filt. Hade då givetvis ingen som helst aning om att kläderna som vi då trodde skulle bli hans första plagg han får på sig i strl.50 skulle få vänta tills hand blev några månader gammal innan dem passade. Visste inte heller att den gulliga dinglisen som vi köpte skulle bli en STOR favorit och byta namn till "gocken". 
 
Så varför bryta en tradition? Så idag shoppade vi det allra första till lillebror.... en dinglis gosse-filt, noga utvalt av storebror Philip som först tyckte att lillebror skulle få en exakt lika som han själv har. Men efter lite funderande så bytte han och valde en annan till lillebror. 
 
Sedan får vi se om lillebror kommer uppskatta sin dinglis snuttis lika mycket som storebror gör. Kanske är det ännu en "gock" vi har inhandlat :-)