Mandarin

I morse var vi tvungen att testa den nya "nappen". Så när mamman åt frukost mumsade Philip på sin taste teaser. Ungefär så här tyckte han...
Först en aning märkligt... Surt kanske?
Men tillräckligt spännande för att fortsätta smaska på den. Så den var nog inte så tokig ändå;-)

Taste Teaser

Philip har fått en fiffig grej som ser ut som en napp "Taste Teaser" som det går att stoppa i små smarriga saker. Frukt, grönsaker? Sedan kan han bita/suga på denna och "prova på" samtidigt som han inte får i sig några bitar och riskerar sätta i halsen. Perfekt så här i början när mat introduceras i hans liv. Lite längre fram när tänder är på G så läste jag att en isbit kan vara skönt att bita på då. Vi har inte testat den ännu... Så vi återkommer med resultatet av den konstiga "nappen".

SOFFA

Äntligen har familjen Örnberg/Moberg fått hem sin nya soffa. E fick hjälp av snälla Farzad att hämta och bära in soffan. Så nu står den här och både jag å E funderar VARFÖR vi inte ordnat det här med soffa tidigare!? Vi har ju haft en 3-sits soffa innan som det absolut inte är något fel på och känt att den "duger". Dock blir det lite tajt om sittplatser så fort vi har gäster hemma. Man sitter inte vidare bra i den så fort vi blir några fler. Nu har vi helt plötsligt massa sittplatser och dessutom en soffa som passar vårt svårmöblerade rum. Hela familjen kan nu vräka ut sig och ligga hur vi vill i varsin ände. Minstingen i familjen hittade genast "sitt" hörn som han har "paxat".
Nu kliar det i mina fingar att bege mig ut på "kuddjakt". Våra bruna känns helt plötsligt väldigt tråkiga och det skulle inte vara så tokigt med några mindre kuddar i lite färg! Lite juliga små kuddar kanske? Tillsvidare så får det se ut så här.

Godmorgon

Kikar in och säger godmorgon! Vi är påklädda och klara för dagen. Mamman äter en tallrik fil till frukost och liten ligger på lekmattan och ger leksakerna en omgång. Strax ska vi packa in oss i bilen och åka ut till Bromma. Inte jobbet denna gång utan till Bromma Blocks. Julshopping står på schemat tillsammans med våra fina "prematurkompisar". Ser fram emot dagen, ska bli så skoj att träffas igen. Det är så roligt att se dessa små grabbar, se hur dom växer, pigga, glada och busiga små pojkar! Sjävlklart är det lika roligt att träffa deras underbara mammor också!;-)

Måndag

Måndagmorgon och vardag på hemmaplan igen. Gud, vad veckorna går FORT! Jag har sagt det förut och jag säger det igen... Vart tar tiden vägen? Har aldrig varit med om att livet rusat så fruktansvärt fort! Jag vill inte, stanna tiden liiite liiiite i alla fall. Snart är det jul och vips så är det ett nytt år. Efter jul och nyår så längtar man mot våren igen. Om en vecka blir vår lilla prins 7 månader. SJU MÅNADER!! Helt sjukt!
Vi klev upp strax innan 8 och just nu myser vi bland leksaker på lekmattan, nyhetsmorgon på tv, en kopp kaffe och levande ljus. Inga som helst planer för dagen finns mer än att mamman ska på spinning i eftermiddag. Så det ska bli spännande och se vad dagen har att erbjuda! En promenad ute i friska luften kanske?
Godmorgon från oss!!

Matstol

Nu har Philip fått en egen matstol att ha här hemma också. En vit tripptrapp stokke blev det och stolen är en doppresent från hans farmor och farfar. En superfin stol som som förhoppningsvis kommer växa tillsammans med vår son i några år frammåt.
Äntligen så kan jag sitta med mamma och pappa ordentligt vid matbordet!

Nu kan jag äntligen sitta med mamma och pa...

img_2171 (MMS)

Nu kan jag äntligen sitta med mamma och pappa ordentligt vid bordet här hemma;-)


FÖRSTA ADVENT

Godmorgon! Här hemma har vi firat 1:advent med att mamman fick sovmorgon medan killarna kokade gröt och fixade frukost. Det regnar ute och den gnutta julstämning som fanns är som bortblåst. Vi hade tänkt åka in till stan och gå på julmarknad idag. Men vem vill egentligen gå på julmarknad när det regnar ute?? Advent eller inte, julstämning eller ej. Vi har i alla fall ätit en mysig frukost tillsammans lilla familjen <3

Till Tomten!

När jag ändå är igång med funderandet kring önskelista så kom jag och tänka på när man var liten och skrev önskelista till tomten. Leksakskatalogen var "bibeln" och lika helig som dagens ikea katalog. Man bläddrade i timmar och ringade in de saker som man önskade sig av tomten. Själva tjusningen med det hela var att få sitta och önska sig en massa olika saker;-) Så här kommer en liten önskelista från dom två vuxna i denna familj. Och ja, jag talar för både mig och E. Tror nämligen att det blir klokast så;-)
* Sängkläder
* Handdukar
* Presentkort på Ikea (ikea har allt och alltid är det något. Men prio1 är byrå och gardiner till sovrummet)
* Presentkort på mio (vill inreda hallen med snygg hallmöbel)
* Stavmixer (så att vi kan tillaga små maträtter till minstingen i familjen)
* Diskmedelpump/diskborsteställ från cult design.
* Muggar som hör ihop med övrig servis från rörstrand i vitt (ittala)

Ullunderställ

Nu verkar det som om vintern håller sig väldigt långt borta. Ute smattrar regnet mot fönsterrutorna, inne brinner jul-ljusstakarna och mamman sitter klistrad framför datorn och spanar efter underställ till sonen. Kanske fullkomligt onödigt men ändå! OM nu den bitiga vintern kommer och gör oss påmind så vill den lilla gossen i huset var ordentligt klädd. Mamman tänkte då att underställ i inget mindre än ullfroté skulle vara passande under hans overall dessa kalla dagar. Polarn och pyret har finfina varma och gosiga underställ! Dessa får gärna värma min lilla sons kropp i vinter.
Något att tillägga på önskelistan från tomten kanske!?;-)

Advent i vårt hus

Lördagen har ägntats åt att skapa lite "julstämning" i hemmet. 1:a advent imorgon och det är dags att ta fram den där härliga julkänslan. Om det inte vore för att almanackan visar 1:a advent imorgon så skulle man inte kunna tro att julafton är mindre än en månad bort. Massor av plusgrader och gröna gräsmattor. Jullådan har plockats ner från vinden och stakarna/stjärnorna har åkt fram. Vi hann även med en promenad i det soliga vädret, Philip fortsatte att sova i hela TRE timmar ute i vagnen medan jag och E adventspysslande inne. Även ett lussebullsbak hanns med och dessa har nu provsmakats tillsammans med lite glögg. Fantastiskt goda bullar och en mysig dag tillsammans med världens bästa familj <3<3
Nu återstår ett varv med dammsugaren på övervåningen innan mamman sedan tänker tappa upp ett bubbelbad och låta grabbarna ordna kvällens middag!

Fredagsmys

Jag och Philip fredagsmyser här hemma! Pappan är och spelar match och vi följer matchen via datorn här hemma.


cx ,,,,,,,,,,

nllj,,unm rf ck.,joikm, xwds.
// Philip 6 1/2 månad

HEMMA

Då var vi hemma igen. Hela lilla familjen samlade igen, härligt! Vi har lite premiär här hemma ikväll när det gäller både barn och glögg. Philip nattades och somnade i sin säng upp på övervåningen för första gången ikväll. Tidigare har han somnat här nere hos oss, så har vi burit upp honom när vi själva gjort kväll. Än så länge går det bra. Han somnade utan problem och läget är fortfarande lugnt;-) Nere har jag och E myst upp oss i soffan framför "jullotta på Liseberg", dricker årets blossa glögg och mumsar pepparkakor med ädelost.

Efter att ha skrikit så hela tåget måste h...

img_5318 (MMS)

Efter att ha skrikit så hela tåget måste ha hört oss så sover äntligen lilla hjärtat! Mamman som blev en aning varm har nu pustat ut och fikat i lugn å ro.


Det går som en dans än så länge. Just nu h...

img_6973 (MMS)

Det går som en dans än så länge. Just nu har vi passerat Söderhamn. Philip charmar, spanar, har ätit och ordnat bajsblöja!


Nu åker vi hem till Stockholm! Morfar har ...

img_3037 (MMS)

Nu åker vi hem till Stockholm! Morfar har precis hjälpt oss ombord på tåget och vinkat av oss. Tänk att det alltid ska vara lika jobbigt att säga hejdå! Jag och Philip har haft några mysiga dagar i Sundsvall. Dock går tiden för fort som vanligt. Det är så mycket man vill hinna, många man vill träffa. Tyvärr hinner man inte allt och istället får vi vara glad över det vi faktiskt hann med! Nu längtar vi hem till våran pappa!


Nu kryper säger vi godnatt och kryper ner ...

img_5718 (MMS)

Nu kryper säger vi godnatt och kryper ner i sängen efter att ha haft en trevlig em/kväll med våra tjejer Madde & Nellie. Philip var lite kinkig typiskt nog, men innan det var klart så tyckte han att det var rätt så kul att busa med Nellie! Sötnosarna våra;-) Tänk att det gått 1 år sedan vi berättade för varandra om den stora nyheten! Bäst att göra som Lilleman och sova nu, för imorgon ska mamman till frissan kl.9.00! Godnatt!


Philip hälsar på hos sin kompis Nellie!

img_8226 (MMS)

Philip hälsar på hos sin kompis Nellie!


Idag äter vi mat för första gången i nya s...

img_2766 (MMS)

Idag äter vi mat för första gången i nya stolen. Majs och potatis serveras det!


Philip har idag fått sitta i en riktig mat...

img_9722 (MMS)

Philip har idag fått sitta i en riktig matstol för första gången! Det var grejer det tyckte herrn i fråga! Perfekt höjd, bra överblick och ett eget bord att ha leksaker på. Lilla pyret har blivit så stor att mormor och morfar måste ha en riktig stol hemma då Philip kommer på besök;-)


Sundsvall

Vi är i Sundsvall nu, jag och Philip. Anlände ute på ön vid 9 tiden igår kväll. Lilleman var en liten ängel hela bilresan och SOV hela vägen upp. Vi övriga stannade och rastade, men lilleman han sov så sött i sin stol. Idag har vi "hemmamys" här ute. Philip tog sovmorgon och det tackar mamman för. Det är härligt "höstväder" och vi är inne och bakar lussebullar samtidigt som jullåtar spelas i bakgrunden. Känns lite bakvänt att spela jullåtar då gräsmattan är grön, plusgrader ute, blå himmel och sol. Philip har busat med med morfar hela morgonen innan han åkte till jobbet. Så det var en trött liten kille som nyss somnade i vagnen.

Jag själv känner mig en aning handikappad efter att ha glömt kvar telefonen i bilen. Har jag tur återfås den ikväll och jag känner mig hel igen. Tänk vad en pryl kan få en att känna sig helt borttappad. HJÄLP! Jag är beroende av min Iphone!



Önskelista

Det närmar sig jul med stormsteg! Om en vecka är det redan första advent. Min undran är vart hösten tog vägen?? Hade det inte varit för att vädret beter sig som riktigt höstväder så skulle det det kunna vara full vinter ute. Tack vare att det det fortfarande är plusgrader, bara gräsmattor och solsken på dagarna så kan man tro att vi fortfarande befinner oss i oktober.
Med en liten i familjen så har det kommit lite funderingar kring vad vår lilla prins önskar sig i julklapp. Självklart har mamman och pappan full koll på detta. Så här kommer lite julklappstip/önskelista.
Lära-gå-vagn, pulka och gåstol finns hos www.jollyroom.se
Ursöta kläder från www.geggamjoa.se. Älskar den blåa färgen!
Härliga vinternyheter från polarn och pyret.
En uppdatering av önskelistan kommer säkert. Men så här ser den ut just nu;-)

Lördag

Vi har haft en härlig lördag tillsammans hela lilla familjen + mammans kusin Linda som är på besök hos oss i helgen. Philip bjöd på sovmorgon till klockan 9!! Och med en tonåring i huset så kickade vi inte igång dagen ordentligt förrän klockan passerat ETT på dagen. För att "komma i kapp" så packade vi in oss i bilen och åkte till Barkaby och ikea för att uträtta lite ärenden. Hemma igen så lagades tacos till middag och kvällen har tillbringats i soffan framför "så mycket bättre".
Vår lilla gröt-kille som tycker att banangröten är smaskens. Lilla herrn i huset ratar däremot mammans morötter och potatisen tycker han är lite sådär...
Imorgon åker jag och Philip upp till Sundsvall och mormor & morfar. Vi ska tillbringa veckan där medan pappan ändå jobbar. Umgås med mormor & morfar och försöka hinna umgås med mammans vänner. Torsdag morgon kliver vi på tåget hem igen, så vi får se hur mycket vi hinner dessa dagar;-)

Det är jobbigt att heja på pappa när han s...

img_7113 (MMS)

Det är jobbigt att heja på pappa när han spelar match. Philip tar en powernap i periodpausen.


På jobbet!

Idag tog jag och Philip en tur ut till jobbet för att hälsa på och kolla läget! Bromma var sig likt och station stod kvar! Philip han var glad under hela tiden och hoppade från famn till famn. Här sitter han och myser med Uffe!


Äntligen Fredag

Nu är vi äntligen i fas här hemma. Jag hann slutföra veckostädningen, lilleman har sovit en stund och jag har slevat i mig en lunchlåda. Nu packar vi in oss i bilen och åker ut till Bromma. Jag och Philip ska hälsa på ute på mammans jobb.

Tredje passet!

När E kom hem från jobbet så lämnade jag barn och karl ensamma hemma med middagslagning som projekt. Själv skyndade jag ner till sats för 55 minuters spinning. Tredje passet denna vecka, inte så illa jobbat. Det blir en del pusslande men det går! För när jag ramlade in helt slut och svettig så bytte vi i stort sett av varandra, eller rättare sagt vi umgicks hela familjen en timme innan E drog iväg på sin träning.
Vi hittar snart en rutin på detta med. Jag är helt övertygad om att vi båda kan få till träningstillfällen under veckorna samtidigt som vi också umgås hela familjen! Allt går bara man vill;-)
Nu sover lilleman sött bredvid mig här i soffan och jag tänker luta mig tillbaka och läsa det allra färskaste numret av senaste mama.

Torsdag

Istället för att komma iväg till Bromma blocks idag så fick det istället bli "komma iväg ut på promenad". Det gjorde vi och lilleman somnade gott i vagnen. En 50-60 min promenad och sedan fick lilleman fortsätta sova ute i vagnen medan jag skyndade in och drog i gång "projekt städning". Dammtorkning, dammsugning, toalettskurning och golvskurning är nu avverkat. *Puh* Nu är mamman helt slut! Lilleman skruvar på sig och E ringde och talade om att bilen ska lämnas in för att få rutan lagad innan klockan 15. Inte fanns det någon lunchlåda i kylen heller. Så nu sveper jag i mig en stor kopp kaffe och två mackor som får agera dagens lunch. Dags att dra av sig mjukisbrallor och ta ner knuten på huvudet för att packa in oss i bilen då kanske!? Jagar upp mig själv i skrivande stund över att dessutom diskmaskinen är full med ren disk, disk på bänken, tvätthögar som ligger lite här och där och väntar på att få bli ihopvikta. En jättehög med papper på köksbordet som jag irriterat mig på hela veckan plus att övervåningen är kvar att städa. Hej å hå det är just idag som mammalivet känns sådär sjukt glamoröst!! Glömde dessutom att vår soffa måste fotas och läggas ut till försäljning idag också. Och jag vill hinna gå på spinning 17.30!
Dags att öka takten kanske?

Ändrade planer!

Våra kompisar blev krassliga och turen till Bromma blocks fick ställas in idag. Så kan det bli med små barn och istället kunde jag och Philip mysa kvar i sängen extra länge. Jag tror kanske att Philip uppskattar en lugn dag hemma efter denna intensiva vecka;-) Mamman kanske kan ta tag i veckans städning av huset idag istället. Godmorgon säger jag och Philip!!


Big Love

Bredvid mig ligger världens finaste och snarkar ljudligt. Sover så otroligt sött och man kan aldrig sluta se sig mätt på detta älskade underverk! Idag hade vi mammagruppträff och vi fick chans till att ta en vikt och längd på lilleman. Vågen visar nu 5 230 gram, längd 58,5 cm. Även den tredje omgången med sprutor togs idag. Och nu dröjer det innan några fler sprutor skall tas. Skönt tycker mamman!
Imorgon har vi fullt schema igen. Då står det träff med våra vänner Päivi och Anton ute i Bromma blocks. Tanken är att det ska bli julhandling. Så vi får se om jag lyckas slå ett nytt rekord i att handla julklappar i god tid? Skulle vara helt fantastiskt att beta av den saken redan nu faktiskt;-)

Spinning

Så här kan man se ut när man är helt otränad och kommer hem från 55 minuters spinningpass. Hej å hå, suck och stön. Det var svettiga 55 minuter men så roligt att vara igång igen!!

Måndag

Vi rivstartade denna vecka (som är full av aktiviteter) med trevlig lunchdate hemma hos Anna och lilla Emilia. Anna bjöd på smarrig lunch och fika innan det var dags att promenera bort till massageåterträffen. Så efter en härlig förmiddag hemma hos Anna och Emilia så blev det sedan massage för våra små. Barnen njöt av massage och mammorna fick en chans att repetera det som vi lärt oss under hösten. Philip som älskar massagen njöt exakt hela stunden. Efter massagestunden blev det fika (igen) och lite surr med mammorna innan det var dags att promenera hem igen. Philip var övertrött och somnade som en stock i vagnen innan vi ens hunnit lämna massagelokalen.
Strax efter att jag och Philip kommit hem så kom E hem från jobbet. Jag bytte om till träningskläder, tog fram och tinade mjölk och lämnade över Philip i samma stund som pappan kom innanför dörren. Dags för träningspremiär! Hej å hå vilken start det blev. Trots envis hosta kväll och morgon så kunde jag inte vänta längre. Jag vill åka ner och premiärkörta en träningspass. Det blev 55 min cykelpulse. Å herregud, jag tror inte jag behöver gå in närmare på hur det kändes!? Det var jobbigt, det räcker så! Men roligt och skönt efteråt;-)
När jag kom innanför dörren så var det två trötta killar. Vet inte vem som var tröttast? Pappan eller Philip. Jag tror pappan var tröttast. Philip hade "levt rövare" och spelat pappan ett litet spratt. Pappan fick känna på hur det är att vara hemma med en trött och missnöjd liten son.
Vet inte hur vi fick till det, men vi lyckades laga middag, få en glad bebis, äta middag tillsammans och mysa ner oss alla tre i soffan lagomt till ensam mamma söker började. Nu har äntligen lilleman även somnat i sängen och både jag och E njuter just nu av lite egentid. Själv ska jag ta en titt på sj:s sida för att se om jag kan hitta några bra tågbiljetter upp till Sundsvall nästa vecka.

Behövervillintesova

Idag har jag varit vaken JÄTTEMYCKET och nästan inte sovit någonting alls! Det gör inte så mycket för jag vill inte sova nu heller! Mamma och pappa fattar ingenting och nu gav mamma upp så nu får jag sitta bredvid henne i sängen och läsa bloggar!


Farsdag

Idag är det alla pappors dag. Jag vill börja med att gratulera min egen fantastiska pappa och Philips pappa Eric. Dessa två pappor är helt underbara!! Så grattis på eran dag <3<3
Här hemma startade vi dagen med att fira pappan i huset. Jag och Philip tassade ner och gjorde i ordning en frukostbricka. Sedan smög vi upp och väckte pappan med fika och paket i sängen. Sovmorgon och mys i sängen för hela familjen. Jag blir helt varm i hjärtat av att se på dessa två grabbar tillsammans. Dom är mina och min alldeles egna familj. Helt fantastiskt <3<3
Vi har haft en riktig mys-söndag tillsammans idag. Fixat och donat lite här hemma och fått lite nyttigt gjort i hemmet. En skön promenad i härligt väder hann vi också med. Avrundade dagen med smarrig middag och en tårta som jag lyckats göra till pappan. Eftersom min kära sambo älskar chokladtårtor så blev det naturligtvis en sådan som jag lyckades baka. Så nu avrundar vi en skön söndag med kaffe och tårta i soffan med en sovandes bebis mellan oss.

Helgblomma

Titta, vad E överraskade mig med då han kom hem från jobbet! Vet inte om jag gjort något speciellt för att förtjäna detta, men glad blev jag!! Älskar att ha en bukett med blommor på bordet. Oftast brukar jag lyxa till det ibland när jag handlar mat och köpa med mig en bukett hem. Det blir liksom lite mer "helgfeeling" med vackra snittblommor på bordet;-) Fast bäst av allt är nog ändå detta, att få fina blommor av sin karl och dessutom en flaska av årsglöggen från blossa med kaffesmak.
Världens bästa E har jag. Tänk att jag haft sådan tur som träffat E och får dela mitt liv med honom. Philip skulle heller inte kunna ha en bättre pappa. Bästa pappan och sambon i världen <3<3<3
Nu står E i köket och håller på för fullt med dagens middag. Philip sover i sin vagga och jag tror bestämt att jag ska kila en våning upp och lyxa med ett bubbelbad!

Godmorgon Fredag

Vi har inte mer än kommit ur sängen. Philip leker på lekmattan och jag själv slevar i mig lite frukost. Snart ska vi göra oss klar för en promenad tillsammans med Anna & Emilia.
Trevlig Fredag!!

Torsdag

Snart är det helg igen. Veckorna går så fort, fruktansvärt fort! Idag fanns det faktiskt inga speciella planer för dagen. Rätt skönt att inte ha några tider att passa en dag. Har faktiskt gett Philip 100% uppmärksamhet alla hans vakentid idag. Busat, skrattat, lekt, sjungit och myst är vad vi har gjort idag. En promenad på en timme fick vi till mitt på dagen också.
Jag hade planer på att åka och träna den här torsdags eftermiddagen. Torsdagar är en bra "träningsdag" för då kan jag sticka så fort E kommer hem och sedan hinner han också träna eftersom hans träningar inte börjar förrän 20.30. Tyvärr så känns halsen inte riktigt hundra ännu. Dagarna helt ok men kvällarna är hemska. Hoppas verkligen att jag blir av med eländet snart. Så istället för att träna idag så fick det bli en tur till ica macxi och handla mat. Just nu känns det väldigt skönt att ha mathandlingen avverkad. Då slipper jag kånka med mig Philip imorgon och hela familjen slipper tillbringa en lördag på maxi. I skrivande stund så är E på träning, Philip sover i sin vagga och jag riktigt myser här i soffan. Är det egentid det kallas kanske? Fötterna upplagda, datorn i knä och en kopp te.
Imorgon är det fredag och helgen står för dörren. Härligt! Lite sköna planer finns inplanerade;-)

Vila

Här ligger vi och vilar! Mamman, Philip och giraffen.


Mat!?

Det här med mat när det gäller dom små är en sak för sig. När ska man börja ge smakisar? Hur gamla bör dom vara? Vad är bäst att låta dom smaka första gången? Egentligen kanske det inte är så avancerat. Många av våra små mini kompisar har så smått börja äta runt omkring oss. För vår del har det dessutom varit lite speciellt eftersom Philip nu är 6 månader och ännu inte börjat med mat. Det beror ju såklart på att vi korrigerar åldern. Jag har faktiskt inte lagt så mycket energi på det där med mat utan mer tänkt att det kommer när det kommer. Sedan är det väldigt bekvämt med amningen eftersom den fungerar så bra!
När ska man börja ge smakisar då? Tips jag har fått är att jag märker och ser på Philip när han är intresserad av maten som vi själva äter. Riktigt så har det nog inte varit. Däremot så sitter han väldigt gärna med, helst i knä på någon av oss. Självklart så spanar han och tittar vad vi gör. Men mer än så har det inte riktigt varit. Så idag blev det äntligen dags... Vi blev sugna att testa och se vad lilla herrn tycker om att få smaka något annat än mammamaten.
Lagomt till vi själva skulle äta middag så kokades en potatis, mosades och blandades med mammamjölken. En liten tesked med potatis+bröstmjölk fick bli det allra första "riktiga" måltiden för vår lilla herre. Vad han tyckte??
Jorå, Lite knepigt var det allt. Men allt slank ner och ingenting spottades ur;-)

Kompisar

Idag stod det ju "prematurmammaträff" på schemat. Eller träff med våra fina vänner rättare sagt. För det är så det har blivit. Vi började på sjukhuset tillsammans, med samma känslor och vi befann oss på samma resa. Vi har suttit i samma sal med våra söner, delat föräldrakök och vistas på sjukhuset ungefär lika lång tid. Våra söner startade sina liv utanför magen lika tidigt. Efter vi skrevs ut från sjukhuset så har vi med jämna mellan rum träffats och hållit kontakten. Verkligen jättekul! Det är så roligt att dels dela minnen och att ha någon att prata med som varit i samma situation som en själv. Sedan är det så skoj att se dessa små grabbar växa. Ska bli hur kul som helst att se dessa grabbar växa upp och förhoppningsvis så kommer dom blir härliga kompisar! Tyvärr saknade vi Helén och Elliot som inte kunde komma idag. Men Vi fick en härlig dag tillsammans med Päivi och Anton. Jag hade gjort grönsakspaj till lunch och bakat en kladdkaka till kaffet. Så det åts lunch, fikades och surrades. Vi hann till och med en promenad på nästan en timme. HÄRLIGT!
Tyvärr så var det inte riktigt Philips dag då han inte alls var sig lik. Jätteledsen och ingenting hjälpte..... Vet inte om det var lunchvilan som blev förskuten och tröttheten tog totalt över hand. För tillslut somnade han i vagnen. Så lite tråkigt att det inte var en glad liten kille här hemma idag som ville busa med sin kompis. Nu sover han fortfarande ute i vagnen och det är nog välbehövligt.
Det är så mörkt i vagnen att han knappt syns.... Men han ligger där i, nerbäddad och sussar sött. Det är dessutom så grått/dimmigt ute. Även att det blir mörkt så tidigt nu, redan klockan 16 är det mörkt. Usch, det är nog det värsta med den här årstiden. Som tur är brukar det kännas lite lättare när snön faller.
Hoppas att det är en glad liten kille som jag får plocka upp ur vagnen sedan när han vaknar. Pappan ska åka och träna hockey när han kommer hem från jobbet så idag är det mamma-Philip mys hela eftermiddagen och kvällen <3<3<3

Knasmorgon

En inte alltför skön morgon här inte. Det har blivit på tok för lite sömn för att jag ska känna mig helt nöjd. Det blev sent igår kväll (igen) och min dumma hosta som kommer morgon och kväll för att reta gallfeber på mig gör mig nästan galen. Runt 6.30 i morse vaknade Philip och ville ha mat för att sedan somna om igen. Som vanligt så gosade vi sedan ner oss i den stora sängen tillsammans efteråt. Då drog min hosta igång igen.... Å här sitter jag nu. Kan ju inte ligga och hosta lilla hjärta rakt i örat och nu är klockan snart så pass att det ändå är dags att kliva upp. Vad trött jag blir!! Jag som ville sova. Min bebis sover ju, snosar som världens finaste här bredvid mig.
Tror det är bättre att kliva upp och förska tanka i sig lite kaffe istället och ladda inför dagen. Vi har en trevlig dag framför oss. Det kommer att bli ännu en dag tillsammans med kompisar för min och Philips del! Idag får vi besök här hemma hos oss.

Tisdag!

Här hemma har vi precis avslutat frukost och Philip sover sin förmiddagslur i vaggan. Planer för dagen är babycafé, ska bli roligt att komma ut och träffa lite andra mammor och bebisar. Känns som om vi varit hemma länge nu.
Den lilla herrn hade även igår svårt att somna på kvällen. Att somna klockan 8 verkar inte vara det som gäller för lilleman just nu. 22.30 verkar vara hans nya tid. Men på morgonen så märks det ingen skillnad för runt 7.30 imorse så var det en glad liten kille som ville kliva upp!
I går kväll fick vi besök av Philips favorit "tanter" och mamman bästa systrar. Ett möte här i storstaden kallade och tjejerna passade på att hälsa på och sova över här hos oss. Trevligt tyckte vi!!
I morse stack tjejerna vidare och Philip missade tyvärr att säga hejdå eftersom han fortfarande sov. Men vi hoppas att det inte dröjer så länge tills vi ses igen.

Pyjamas

Efter lunch idag så blev mamman vansinnigt sugen att åka till köpcentrum. Philip var också i akut behov av nya pyjamaser. Tänk att vår lilla kille som drunknat i alla pyjamaser och till en början inte ens kunde ha pyjamas nu växt ur sina pyjamaser. Han har kunnat haft dom han har länge. Men i helgen insåg jag att det var dags för några nya då pyjamasbenen slutade ovanför vaden på lilleman. Herregud i somras köpte jag pyjamas med korta ben men på vår lilla kille så gick benen på pyjamasen ända ner till fotknölarna på honom.
Så en tur till Stinsen fick det bli och två pyjamaser lyckades vi hitta som fick följa med oss hem.
När vi kom hem igen så tog vi en skön promenad innan pappan kom hem från jobbet. Lilleman sover fortfarande i vagnen och pappan ska åka på hockeyträning. Philip laddar förmodligen sina batterier så att han orkar busa med främmandet ikväll. Vi får ju besök av världens bästa tjejer, Sophie & Yejka! Trevligt tycker vi;-)

Godmorgon

Idag var det konstigt nog som vanligt igen här hemma. Pappan åkte till jobbet sin vanliga tid strax innan 6 (tror jag). Jag och Philip sov vidare och klev som vanligt upp klockan 8. Idag kan jag säga att Philip är helt och hållet frisk igen. Tror till och med att den dumma hostan är bort nu också. Så nu är det bara mamman som måste kurera sin hals.
Dagens frukost för mamman medans liten sover i vaggan. Jag hade planer på att hämta ut mitt nya träningskort idag och köra mitt första spinningpass på jag vet inte hur länge. Men som halsen känns så tror jag att det där spinningpasset får vänta. Imorgon kanske!? Istället tror jag att det får bli en långpromenad. Ikväll väntas dessutom besök igen. Då är det "Yejka" som kommer på besök;-)

Spelgrodan

När man fyller ett halvt år så får man tydligen paket. En grön å fin liten groda som spelar en truddelutt;-)
Efter en helg med lite omvända tider, sovmorgnar och sena kvällar så hade lilleman svårt att somna ikväll. Men nu så ÄNTLIGEN sover han och snart gör mamman detsamma. Hon hoppas även på att den onda halsen ska ge med sig och att energin är åter imorgon så vi kan hänga med i kommande veckans aktiviteter. En vecka med träning, babycafé, mamma- och bebisträff väntar. Hoppas verkligen vi kan genomföra allt detta;-)

Utveckling just nu

Vad är det som händer just nu när man är 6 månader gammal men är född 11 veckor för tidigt? MASSOR! Varje dag sker det nya saker i den lilla herrns utveckling. Varje dag har man något nytt och spännande att vänta sig. Kanske inte i allas ögon men för mammans och pappans. Ibland tror jag lilla herrn blir förvånad själv av allt som händer. Det är fortfarande mamma-maten som är det absolut bästa enligt Philip och det kör han stenhårt på. Att det finns valmöjligheter har han däremot kommit på. Att ligga ner är inte alltid så kul som det varit eftersom man då inget ser. Det är så mycket roligare tycker Philip om man får sitta/stå upp. Babysittern brukar fungera väldigt bra och den gillar vår lilla gosse. Men även där har han kommit på att man kan om man vill få komma lite närmare om man får sitta i t ex. mammas eller pappas knä. Att ligga rätt upp å ner på rygg är inte heller alltid så roligt längre. Varför ligga på rygg när man kan ligga på mage?? Att ligga på mage blir roligare å roligare för varje dag. Detta hänger naturligtvis ihop med att vår lilla kille blir starkare å starkare i nacke/rygg.
När det gäller att greppa saker så har lilla herrna fattat galoppen. Självklart ska man ta saker och sedan föra det till munnen. Ibland blir det bara lite kommunikationssvårigheter mellan hjärna och hand. Hjärnan säger ett håll och handen ett annat. Då visar vår annars så snälla gosse lite temperament och blir ursinnig. Ljud är något som ändras varje dag hela tiden. Som han snackar denna gosse. Det är högt och ljudligt och det är nya "ord" varje dag. Ibland till och med långa meningar;-)
Här är herrn i full fokus och i allra djupaste koncentration över HUR han ska komma åt brödpåsen som ligger på bordet. Den är färgglad, prasslig å fin. Skulle hemskt gärna vilja ha tag i den och smaka på den!
L.Y.C.K.A!!!
Ungefär så här ser det ut just nu hos oss. Jag och E glädjer oss över varje dag som kommer och vi lär oss hela tiden nya saker tillsammans med Philip. Livet är fantastiskt, helt magiskt <3<3

Restaurangvan liten kille

Den här killen har varit med förut. Han vet hur man beter sig då man är på restaurang! När mamma och pappa äter snackar jag med mina djur i vagnen.

Alla helgons helg

Helgen har varit minst sagt trevlig och mysig. Helgen tjuvstartade en aning redan i torsdags här på hyacintgränd i samband av att mormor & mormor anlände på eftermiddagen och direkt tog över som barnvakt. Jag och E lämnade vår guldklimp för allra första gången sedan vi kommit hem från sjukhuset och gav oss iväg på Roxette konsert tillsammans med våra vänner Linda & Farzad. En minst sagt trevlig kväll hade vi och det bästa av allt var att det kändes helt OK att lämna vårt lilla pyre en kväll. Han var i trygga händer hemma med mormor och morfar och första barnpassningen gick galant även om lilla hjärtat var en aning ledsen på kvällen.

På fredagen kickade helgen igång ordentligt. Då blev det en tur in till gamla stan, strosade runt på dom gamla gatorna, kollade in i mysiga butiker, fikade på mysigt fik. Hemma lagades sedan en sjukt god middag som mamma och pappa stod för och sedan blev det "klassiskt" fredagsmys med idol, tända ljus, mys i soffan....
Kan tillägga att jag och E blivit fruktansvärt bortskämda denna helg. Man kan ju tro att man ska vara en aning trött efter att ha haft folk här ännu en helg. Men inte då! Snarare tvärt om... Bortskämda har vi blivit eller servade rättare sagt. Vi har blivit servade med god mat hela helgen. Det är lyx att få sätta sig en helg helg vid dukat bord och bli servad god mat en hel helg;-)
Lördagen startade rätt lugnt innan det blev en tur in till stan och kvällen spenderades på en fantastisk restaurang med underbart god mat. Vår lilla prins var självklart med och skötte sig exemplariskt hela kvällen! Tänk att vi haft lyckan att få en sådan underbart snäll liten son <3
Innan man vet ordet av det så är söndagen redan här och lilleman bjöd oss på sovmorgon ända fram till 9.30!!! När lilla familjen klev upp så hade mormor & morfar redan varit ute på långpromenad med "Bullen". Det blev en myssöndag inomhus . Kollade diverse missade program, myste i soffan och mormor & morfar passade på att tanka "Philip-kontot" innan det blev dags att styra hem mot Sundsvall igen. Men innan dem gav sig iväg så bjöds det på smarrig lunch. Lax, pressad potatis och romsås. Efterrätt glass med varma hjortron. Mums! Så kom till punkten vi alla avskyr... att säga Hejdå. Alltid lika jobbigt! Det blev så tomt här hemma så jag bäddade ner Philip i vagnen och tog en skön promenad medan E hoppade i "elektrikeroverallen" och donade på här hemma.

6 Månader

Idag är det ingen vanlig dag för idag fyller vårt lilla hjärta hela 6 månader. Ett halvt år har gått och i ett halvt år har vår lilla skrutt varit med oss. Tänk vad tiden har gått fort, helt sjukt! Kunde aldrig tro att vi skulle få träffa vår skatt redan då den 5 maj. Har aldrig heller varit så fruktansvärt rädd som jag var då den 5 maj för 6 månader sedan. Så ynklig, rädd och chockad. Det är svårt att sätta ord på känslan som infann sig kring den här tidpunkten för ett halvt år sedan. Att få besked om att ens barn inte mår bra i magen och skall få komma ut till stora världen redan i graviditetsvecka 29 är inget man förväntar sig. Det var ju så många veckor kvar...  Nu fyller vår prins hela 6 månader och när man ser på honom så kan man inte ana vilken resa han har gått igenom. Eller jo, om man frågar om hans ålder så är han fortfarande liten vår lilla kille. Eftersom vi fortfarande korrigerar hans ålder så är han faktiskt bara 3 1/2 månad. Knepigt det där för dom som inte förstår men för oss, mig och E är det helt naturligt. 3 1/2 månad storlek- och utvecklingsmässigt men 6 månader gammal!
Denna bild var den första som jag fick på min telefon. E som var med Philip hela tiden skickade denna till mig som låg kvar nere på BB. Ensam, rädd, orolig men samtidigt lycklig låg jag och tittade på denna bild hela dagen. I väntan på att få åka upp och träffa min son. Ännu en känsla som inte går att beskriva. Men ni mammor som fött barn... Tänk er tanken att föda barn och sedan inte få träffa det på en gång. Dessutom under "kritiska" omständigheter där man barnet är så litet och skört att man som mamma inte vet om ens barn överlever eller inte. När jag låg och såg på denna bild den här dagen för 6 månader sedan kunde jag aldrig ana vilken resa vi hade framför oss och jag kunde heller inte tänka tanken på att vi idag 5 november skulle vara hemma med världens finaste och gladaste bebis.
Den här bilden är tagen då Philip är 2 dagar gammal och för allra första gången får komma till mammas famn. Ett otroligt stort tillfälle och lyckan var ENORM när man som mamma får hålla sitt barn för första gången <3
Nu: Ett halvt år gammal, världen vackraste å gladaste bebis! En frisk och energifull liten kille med glimten i ögat. Att jag och E har kunnat skapat något så fantastiskt är helt magiskt. Älskade älskade gounge, mamma och pappa älskar dig upp till månen och tillbaka om och om igen.... <3<3<3<3<3

Promenad till sats

Philip och mamman har varit och spanat in sats. Det såg bra ut!


2 November

Tänk att idag är det 1 år sedan vi fick veta att du bodde i mammas mage. Älskade lilla pyret! Som vi älskar dig lilla skruttunge <3<3<3

SATS

Det här med träning är inte helt enkelt när man har småbarn. Man prioriterar lite annorlunda än vad man gjort tidigare och tiden finns inte riktigt som innan. Men visst går det att träna även om man har småbarn, det är jag helt övertygad om! När det gäller våran situation så är det lite speciellt eftersom vi inte har tillgång till någon barnvakt här i Stockholm. Vi kan inte ringa in en mormor eller farmor en vardagkväll för att kunna åka iväg och träna. Det innebär då att jag och E måste dela på dagarna/kvällarna. Eftersom E jobbar dagtid så är det kvällar det gäller. Båda två vill kunna träna och vi vill även ha tid tillsammans alla tre. Dessutom så går en kväll åt till att t.ex åka och handla, städa huset m.m. Så helt klart har träningen blivit lidande under hösten! Jag kom igång så fint med joggandet sedan blev det en paus på några veckor innan jag tog tag i det igen. Men så hände något och helt plötsligt blev det bäcksvart redan klockan halv sju. Och ännu värre blev det i söndags då klockan vreds tillbaka för nu är det mörkt redan klockan fem. Dessutom är snart halkan och kylan här och jag känner mig själv alldeles för väl för att veta att jag inte kommer att ge mig ut i mörker, kyla och halka för att jogga. Nej, löpning är inte ming grej utan endast ett ont måste och då gör jag det den tid på året då det är njutbart utomhus.
Så vad vill jag med detta?? Det jag vill förklara är att jag behöver ett gymkort och det omgående! Har velat hit och dit om vart jag skall träna någonstans. Sats eller Friskis? Friskis är mycket billigare är Sats men Sats har myckte bättre bättre pass och dessutom möjlighet till barnpassning. Nu har jag bestämt mig... Jag ska besöka sats för att kolla upp möjligheter till att kunna träna där. Jag riktigt längtar till att kunna gå på gymmet igen och dessutom kommer jag kunna göra det dagtid och ha Philip med mig!

Nybadad

Finns det något mysigare än en nybadad bebis!? Jag tror inte det! Den här killen ÄLSKAR dessutom att bada! I början var han så liten att han låg i våra händer och badbaljan upplevdes GIGANTISK! Nu tar vår lilla grabb upp hela badbaljan och han kan snart inte härja alltför mycket när han badar. Så snart får vi nog förflytta oss till badkaret. Vi har ju också badat Philip rätt ofta, rättare sagt var tredje dag eftersom vi bytt hans "elektrod" på magen. Nu är det rätt skönt att slippa dessa "bestämda" baddagar och vi behöver heller inte bada så ofta!

Hockeykillen

Här hemma är det hockey på tv:n ikväll. Eftersom pappan gillar Modo så visas därför kvällens match mellan Modo-Timrå. Eftersom Timrå kan behöva all stöttning som dom kan få så gör Philip sitt yttersta för att stötta dom röd-vita.
Vi kan ju alltid hoppas på att detta stöd ger styrka till Timrålaget.

Koncentration

Lilla herrn i huset har nu kommit på att man kan ta tag i saker själv. Han plockar det han vill med sina små händer men ibland vill inte händerna riktigt samma som han själv vill och då blir han förbannad. Det är svårt det där med att få ihop tanke och rörelse.
Här sitter han i morfars knä och pillar med sin nya leksak som han fått av morbror Tobias.

På väg tillbaka

Nu har lilleman varit sjuk i en vecka. Och inte förrän idag känner mamman att det är på väg att vända. Det var en mycket piggare och nästan inte snorig alls liten kille som vaknade i morse. Dock hänger hostan fortfarande kvar. Så vi tar ännu en "hemmaviladag" och hoppas på att eländet försvinner!
Så idag händer det inte så mycket här hemma mer än att jag och Philip tänker ta oss ut på en promenad när det blir dags för han att sova. Det fina höstvädret som var igår är idag borta och det är rätt grått. Men en rejäl promenad och frisk luft ska det allt bli av ändå. Sedan blir det fokus på att bli helt kry så vi kan boka in lite roligheter denna vecka.
Tänk att an har varit så liten min lilla skrutt. Här ser han nästan inte över babysittern <3