Torsdag

Ännu en vab-dag till ända. Men Oj, så sakta dagarna går när man "bara är hemma" och kurerar men ändå underhåller en 1 1/2 åring. Räddningen för min del kom ikväll när det blev dags för dagens träningspass, 55 min spinning stod det på dagens schema. Cyklingen från igår satt tydligen kvar i benen och OJ så jag fick slita ikväll. Mådde nästan illa när jag klev av cykeln. Men visst är det sådär extra härligt skönt när man sedan en stund senare står i duschen och faktiskt känner sig nöjd över sin prestation!
 
Imorgon står det inte vab i agendan utan det är fredag och min lediga dag. Egentligen skulle jag och Philip ha träffat Päivi och Anton imorgon. Som vi längtat efter denna fredag! Men eftersom bägge smågrabbarma varit hemma från förskolan denna vecka och är risiga så blir morgondagens träff inställd. Isället ska jag försöka ta med mig Philip och avklara någon form av mathandling och därför ska jag nu göra kära sambon sällskap och försöka mig på någon typ av matlista;-)
 
Men först en bild på världens bästa kille ♥
 

VAB

Då var det dag igen då, två dagar på förskolan och sedan kom förkylningen som ett brev på posten. Så idag är vi hemma, jag och lilleman. Vi har försökt underhålla oss så gott vi kunnat under förmiddagen. Lekt, läst sagor, byggt med lego, ritat m.m. Dessutom så smattrar regnet mot rutorna här så det är inget väder direkt som gör en på strålande humör. 
 
Nu sover Philip sin lunchvila och jag hoppas han sover ut ordentligt för medan han nu sover tänkte jag passa på att ta tag i förrådet under vår trappa som är allt annat än ordning. 
 

Morgonträning!

Startade morgonen med ett intervallpass på löpbandet. Svettigt och såklart väldigt jobbigt! Avrundade med lite plankan. Nu ligger frukosten i magen och jag tror att jag bör vara redo för dagens stillasittande och säkerhetsutbildning.


30-20-10

Vilken bra start på denna vecka jag har lyckats få. Först ett styrkepass på förmiddagen och sedan ett intensivt cykelpass nu ikväll. Där i mellan jobb, dagishämtning och matlagning. Så var den måndagen slut!
 
Testade ett nytt 30 minuters intervall pass och jag måste helt klart ge passet tummen upp! Tunga intervaller på kort tid och naturligtvis jobbigt, precis så som jag förväntade mig! Hade nog gärna kört något mer i samband med detta cykelpass. Men när tiden är knapp så räcker 30 effektiva minuter. 
 
 
Nu ska dagisväskan packas, kläder läggas fram och klockan ska ställas på 05.00. En lång dag på jobbet imorgon med både jobb och utbildning i agendan. Jag har dessutom planerat in ett pass på löpbandet innehållandes intervaller imorgonbitti.
 
 
 

Längtar!!

Dagens höjdpunkt! Snart, om ca en timme kliver jag av dagens arbetspass och får hämta hem min lilla älskling!! Lätt dagens bästa!!


Laddar upp

Jahapp, då var helgen till ända och en ny vecka knackar snart på. Denna vecka har bara rusat fram, hoppas kommande vecka också tänker hålla bra tempo;-)
Jag drog iväg för veckohandling i samband med att lilleman blev nattad av E. Perfekt med ett tomt ica maxi en söndagkväll. Behövde inte trängas i alla fall!
 
Nu är både kylskåp, skafferi, väskor och annat fix laddat för veckan och tidiga morgnar för oss alla tre. Jag och E sjönk precis ner i varsin del av soffan med smarrigaste efterrätten. Kesella hallon toppat med såklart hallon! Mums!
 

Söndag

Precis en sån där skön söndag har vi idag. Inga speciella planer när dagen startar och lediga tillsammans. Så efter frukost hoppade vi ytterkläderna och tog snowracern med oss för att ta en promenad ner till isen. Philip som annars älskar att åka snowracer och oftast inte vill kliva av ville såklart inte åka snowracer idag!
 
Så när man inte heller har någon vagn med sig så blir det såklart rätt tungt att bära på en 1 1/2 åring i full vintermundering. Så det blev en tur ner till isen och längre en så kom vi inte förrän vi vände hem igen. Men det blev allt någon timme ute (det går inte allt för fort när en tjurig 1 1/2 åring ska knata på själv).
 
 
Så här ser det ut i normala fall då vin är ute med "racern".
 
 
Nu sover lilleman sin lunchvila ute i vagnen, E ligger i badet på övervåningen och jag filar på en matlista inför kommande vecka. Om en liten stund får vi besök på lite fika och bus. Så därför doftar det just nu lite extra gott eftersom en kaka till fikat står i ugnen och gottar till sig.

Bamse

Bamse är ju just nu en riktig favorit här hemma just nu. Hade Philip varit några månader yngre så hade garanterat denna dress fått följa med hem och hoppa in i lillemans garderob. Jag som älskar alla typer av heldressar på bebisar och dessutom med favorit-figuren på "Bamse" hade inte kunnat bli fel. 
 
Men det svåra nu är att Philip känns alldeles för stor för denna jumpsuit med knappar i grenen samtidigt som det är just dessa storlekar han kan ha. Svårt för jag både kan och vill klä honom i dessa kläder samtidigt som jag känner att han är på väg att växa ifrån det här med knäppning och bodysar. Det finns ju sååå mycket snygga kläder till små killar när man kollar på nästa steg bland barnkläderna som är "pojk 86-122". 
Eller så är det bara jag som önskar/längtar till min lilla pojke blir en stor pojke och kan ha dom stora pojk kläderna. 
 
Under resan i Thailand så kunde Philip fortfarande komma i sina 74 kläder sedan i somras och här hemma så är det 80 som gäller. Men just nu är det mycket bebiskläder och på tok för mycket bodysar m.m.

Happy Saturday!!!!

Det är lördag och vi är hemma och lediga tillsammans!! Så skönt, kan det blir bättre!?
Vi har myst på under morgonen/förmiddagen här hemma. Bland annat så åkte målarfärg och penslar fram för första gången. Philip kletade, målade och geggade hej vilt. Mellan varven blev han också arg för att han inte fick doppa i vatten och blanda med färgerna hur som helst. Älskar just dom här dagarna när inga "måsten" finns och man kan ta det lite som det kommer. 
 
Nu sover lilleman och i eftermiddag tror jag nog vi ger oss iväg någonstans för lite mysigt lördagsfika. Jag är lite sugen på Täby centrum. Får se vad min andra hälft säger om det;-)
 

Det är Fredag!!!!

Helgen smyger sig på och jag ser sååå mycket fram emot en ledig helg på hemmaplan tillsammans med mina killar. Första helgen tillsammans hemma detta år. Hoppas på att temperaturen viker sig lite och att solen kikar fram. Lite pulkaåkning, en tur på isen med fikaryggsäcken vore inte helt fel.
 
Men först har jag ett kvällspass på jobbet att avklara innan det officielt är helg. Philip lämnade jag på dagis runt 9 i morse. Lilla hjärtats allra första fredag på förskolan. Tidigare har E varit f-ledig fredagar. Nu är det verkligen vardag igen hos oss. Så efter dagislämning drig jag av veckans städning här hemma och har nu ätit en lyxig tallrik gröt till lunch. Börjar inte jobba förrän klockan 14 men tänkte uträtta lite små ärenden innan, så bäst att sätta fart!
 
 
Trevlig helg!!
 

Dålig start!

Ser ut att bli tajt att komma i tid till jobbet idag. Köer och tidigt tidigt. Dessutom stillastående. Jobbigt och stressande!


Lunch!

Dagens lunch består av havregrynsgröt toppat med kanel och äpple!


Onsdag morgon!

Tidig morgon även idag. Alla tre vakna redan strax innan kl.06.00. Jag känner mig seg och försöker komma igång med hjälp av några koppar kaffe. Philip är lämnad på dagis och även idag så skulle han såklart köra snowracern dit. Lämningen gick galant och det känns såklart extra skönt i mammahjärtat då det känns lite som att "börja om på nytt" efter så lång ledighet och massor av tid tillsammans. 
 
 
Det är nu, strax om två timmar min arbetsvecka börjar. Tre kvällar på jobbet stundar och det är två långa dagar jag har framför mig först. Idag 12-22, imorgon 9-22 för att tillslut avrunda med fredag em/kväll 14-22. Jag hade bokat pass på sats både i måndags och igår. Men med denna trötthet som sitter i så har det varit totalt omöjligt att ens kunna tänka träning dessa dagar. Men idag är det träningsstart som gäller. Passet kommer att genomföras på  jobbet i eftermiddag och jag har planerat och skrivit ner ett litet intervall pass samt några styrke övningar. 
 
 
Kallt är det ute även idag. Tror tempen visade runt -10. Ska komma ihåg att gå ut och starta värmaren på bilen så jag inte behöver åka iskall bil om en liten stund.
 

Godnatt

Klockan är inte ens 20.30 och vi ligger nerbäddade och redo att somna vilken sekund som helst. Är så fruktansvärt trött!! Vet inte när eller om jag någonsin varit så här trött som jag är just nu. Knepigt det här med tidsomställning. Philip är den av oss tre som är piggast och tagit det hela bäst (som tur är). 
 
Vi har hur som helst spenderat eftermiddagen/kvällen med att besöka familjen Schneider/Khojasteh för att skåda och hälsa Mejas lillebror Max välkommen till världen;-) Så vi köpte med oss mat och åkte dit så fort E kom hem från jobbet. Philip var upp över öronen lycklig över att äntligen få träffa Meja igen!! Bebisen tyckte han var lite spännande och spanade in sin nya kompis ett par vändor mellan varven. Vi frågade var bebisen var och då visste han självklart vem vi pratade om och pekade. Annars så var Meja den stora favoriten. Synd inte kameran togs fram när han fick låna Mejas ena prinsessklänning ett tag;-) Lilla Max var bedårande söt och gjorde inte alls mycket väsen av sig! Så himla liten och jag inser att jag hunnit glömma hur liten Philip verkligen var.
 
 
 
Nu bränner det bakom ögonlocken och hjärnan ropar söööömn!!! Imorgon är det dagis för Philips del och mamman har ett långt arbetspass mellan 12-22. 

Energin flödar

Det var rätt bitigt i kinderna den lilla korta bit som vi har från oss till förskolan i morse. Philip ville såklart köra snowracern dit. Det märktes att det har hunnit gå över en månad sedan han var där sist. För det var en så blyg och mammig liten kille som gjorde entre hos sina kompisar och fröknar. Jätte jätte blyg! 
 
Lämningen gick ändå rätt smidig efter en liten stund och jag tror nog han blev varm i kläderna efter att mamma gått. Vi mjukstartar idag så jag ska strax kila iväg och hämta hem honom. Under tiden har jag hunnit med det som jag försökte hinna med igår men inte fick till. Resväskorna är nu alla uppackade, tvätten tvättad och vikt. Han även med att dra några varv uppe med dammsugaren och plocka i ordning. 
 
Solen kikar fram och dagen bjuder på en riktigt frisk och fin vinterdag här i Stockholm. Samtidigt som solens strålar letar sig in så letar sig energin tillbaka till mig och jag får sådan lust att plocka, fixa och göra om hemma på både stora och små plan. Så typiskt mig! Det kliar inte bara i fingrarna utan i hela kroppen;-)
 
 

Godmorgon!!!!

Det är inte helt lätt att få tillbaka ordningen på dygnet här hemma. Klockan 20.00 sover hela familjen och när sedan lilleman kommer in och bökar på natten så är det svårt att somna om. Så nu är vi alltså vakna redan kl.06.00. Undra hur denna dag ska bli?


Thailand

Jag skulle nog kunna sammanfatta semestern i Thailand som mitt livs bästa semester. Visst, sol, bad, värme, god mat/dryck, trevligt sällskap i ett sådant fantastisk land som Thailand kan kanske inte bli så mycket annat än underbart. Men den stora pusselbiten i denna härliga resa var faktiskt att få se glädjen och lyckan i Philip! ♥
 
 
Aldrig kunde jag tro att det skulle vara en sådan känsla att åka på resa med sitt barn som är 20 månader gammal. Det går inte att sätta ord på känslorna och lyckan jag & E har upplevt genom att få se vår son så glad, lycklig och helt upprymd av denna upplevelse. Det värmer såklart extra mycket i våra hjärtan och smittar naturligtvis av sig♥
 
Jag hade förberett mig länge, googlat, läst och försökt vara så förberedd man bara kan vara när man ska resa med ett litet barn till ett så varmt land som Thailand och dessutom där flygtiden är på 12 timmar. Det krävs en del förberedelse och framförallt mental förberedelse. Både jag och E hade ställt in oss på att själva flygresan skulle bli jobbig för oss alla tre. Att Thailand är underbart för barn och att thailändarna älskar småbarn var jag förberedd på. Men så vet jag att det är så lätt för dom små att bli dåliga i denna värme och med alla bakterier. Så jag hade noga försökt få med ett bra "reseapotek" i fall det värsta skulle inträffa.
 
Vi försökte tänka igenom packningen noga och inte släpa med för mycket. Samtidigt så behövs en del när man reser med en liten som fortfarande dricker välling, äter gröt osv. Jag måste säga att vi lyckades rätt bra med packningen och allt som togs med kom till användning, nästan. Det var några saker som vi hade kunnat skippa och lämnat hemma. Men i det stora hela som fick vi med allt och vi saknade ingenting under vår vistelse.
 
Nu hade vi också turen på vår sid och klarade oss för sjukdommar och annat. Förutom jag då som åkte på förkylning (eller var förkyld redan innan avresa) och feber i några dagar. Viktigast var att Philip höll sig frisk;-)
 
 
Som sagt en fantastisk första utlandsresa tillsammans med lilla familjen har jag fått uppleva och jag ser redan fram mot nästa gång vi får ge oss iväg på sol- och badsemester tillsammans. En resa där vi bevarar minnena långt inne i våra hjärtan♥
 
 
 

Newbie

Blev påmind via en blogg om att det inte alls är långt kvar tills kappahls newbie släpper sin kollektion i större storlekar för små kids. Jag älskar newbies kläder och Philip har nog haft vartenda plagg från kollektionen när han var mindre. Å snart kommer han åter igen kunna ha newbies fina kläder;-)
 
Jag kommer garanterat att klämma, känna och förmodligen shoppa några plagg v.10 när dem kommer ut i butik. 
 

Strand vs Snö

Om man ändå kunde läsa sin lilla älsklings tankar ibland. Ena dagen bygger vi sandslott och gräver i sanden. Andra dagen åker overall, vantar, mössa på och vi gräver i snön med spaden.


Motiverad!

Visst är det enkelt att bli motiverad till ett sundare liv så här efter några veckor med semester där alldeles för god mat, dryck och slapphet stått på schemat! Så nu är energin till ett nyttigare liv och mera träning påfyllt till 100%.
Hoppas att denna semester fört med sig en massa mer vitaminer till att vi också från och med nu får vara friska och krya också. En väldigt viktig ingrediens till att kunna lyckas.
 
Så redan ikväll blir det en tur ner till gymmet och planen är att kunna springa på löpbandet. Intervaller kanske vore något att starta med!? En matlista ska också försöka knåpas ihop och jag längtar faktiskt efter att få laga och äta svensk mat igen. Ska försöka hitta lite nya roliga matmål att inspireras av tänkte jag.
 
 
Men nu är det dags att återgå till arbete igen. För visst ja, jag spenderar 12 timmar på jobbet idag. Vardag och verklighet tror jag det kallas!

Godmorgon Sverige!

Vaknar upp till en vit och kall vy utanför fönstret idag. En liten kille som trots tidsskillnad sovit hela natten ända till 08.00. Men Bamse är nog allt saknad då han går om och om igen på IPaden;-)


Hemma i kalla Sverige

Så har vi landat här hemma i kalla Sverige igen. Ett soligt och varmt Thailand ligger bakom oss och vi har haft en helt fantastiskt underbar semester. Men visst är det kontraster att komma hem till ett kallt Sverige med 50 grader i temperatur skillnad! Och visst är vi trötta efter 12 timmar på flyget plus dom x antal timmarna innan avgång. Konstaterade nyss att det just precis är 24 timmar sedan vi steg upp mitt i natten i Thailand, alltså kl: 03.15 för att påbörja vår resa hem. Några timmars sömn har det inte varit under senaste dygnet för varken mig eller E. Philip har allt varit en liten ängel med tanke på den långa resa som varit och han var bra bekymrad och tyckte det var väldigt kallt när vi kom hem. Lilla älsklingen♥
 
 
Tänkte sammanfatta resan på något vis och dela med av lite bilder. Dock inte ikväll då vi är så trötta och grabbarna redan sover. Jag ska göra detsamma för att också komma i kapp dygnet på något vis. För min del vankas det jobb imorgon. Inget mindre än ett 12 timmars pass väntar på jobbet. 
 
 
 
Godnatt!

Life is good!

Ännu en dag i badets tecken är till ända här i Thailand! Om någon sagt till mig att det var så här härligt att resa med små barn hit så hade jag inte åkt tidigare då han var mindre men däremot så hade jag haft svårt att kunna vänta ända till nu;-)

Det riktigt värmer i hjärtat av att se Philips enorma glädje! Vi har det så himla himla bra! Nästan för bra för att riktigt vara sant!


Sol & bad

Inte helt fel med en stund på balkongen efter en skön strand dag med sol hela dagen och massor av bad! Dom stora grabbarna spelar tennis. Den lilla grabben sover och jag njuter av utsikten från balkongen över ett glas kall rose. Lyxar till det samtidigt som jag bättrar på färgen på naglarna;-)


Bamse!

Idag har vi träffat Bamse och hans vänner igen! Även elefanten var på besök idag och dessutom samtidigt som Bamse. Så ni kan ju gissa vad som snurrar i en liten pojkes huvud när hans två stora favoriter dyker upp livs levande LIVE!!

Lite modigare kille idag som faktiskt vågade stå bredvid sina favoriter idag;-)


Paradiset!

Ett hej så här från ett fantastiskt Thailand! Internet är inte det bästa här och tiden finns inte riktigt heller;-) Vi har fullt upp med att bada, träffa Bamse och livs levande elefant om dagarna! Dessutom bröt naturligtvis en förkylning ut på mig och att vara förkyld och dessutom ha 40 graders feber i ett land där det är 30+ är inte det mest skönaste! Hoppas dock att kuckelimuck medicinen gör susen snart! Philip mår prima och verkligen älskar detta enkla liv som går ut på att bada hela dagarna!!


Flygplan!

Philip spanar in flygplanen! Spännande!


Städar!

Ett "måste" som jag har är att alltid städa innan jag åker bort. Om det så är en helg, en vecka eller två så vill jag mötas av ett rent och städat hem då jag kommer hem igen. Så nu tvättas den sista smutsiga tvätten upp och samtidigt så passar jag på att dra ett varv med dammsugaren.


Resfeber

Då står det SEMESTER i min kalender från och med idag. Jag och lilleman är hemma och donar för fullt idag. Solskyddsdräkten som kom med paketet igår öppnades och gissa om någon blev helt överlycklig när han fick se att det var ett stort bamse motiv på magen. Att prova och se om den passade var inga problem. Däremot så ville han inte ta av sig den sedan. Så här hemma har vi sprungit runt i solskyddsdräkt under förmiddagen. Mamman har passat på att stryka lite och plockat med småsaker. En sista tvättmaskin går för fullt och liten sover just nu lunchvila ute. 
 
När han sedan vaknar så ska vi nog ta en sväng och fixa dom där sista småsakerna som saknas till packningen. Bland annat så trodde jag att vi hade mer barn alvedon hemma än vad vi hade. Mycket att tänka på och mycket att bocka av på listan. Att tänka till och försöka packa "smart" är inte helt enkelt;-)
 
 
Ofattbart och så overkligt att vi om några dagar kommer kunna bad och bygga massor av sandslott! 

Onsdag!

Har precis rullat ut vagnen med ett sovande barn, plockat undan lunchen, städat i hop utsrpidda leksaker, gjort i ordning min arbetsväska och laddat den med middagslåda. Dricker en kopp kaffe och väntar på att E ska komma hem från sitt jobb så att jag kan åka iväg till mitt. 
 
Så fick det bli idag. En liten nödlösning eller egentligen skulle Philip gått på dagis idag men eftersom det bara handlar om en enda dag och hans dagis är stängt så kändes det skönast om han kunde få vara hemma. Dessutom så imorse när vi ringde så var personalen som skulle arbeta från hans dagis sjuka så då kändes det ännu bättre att lösningen blev som den blev. 
 
Vi har haft en mysig förmiddag tillsammans. Hunnit läsa böcker i omgångar, varit ute och samtidigt har jag hunnit med en och en annan kopp te med honung i. Min hals känns tjock och gör ONT! INTE alls bra och jag hoppas det försvinner illa kvickt. Sista kvällen på jobbet väntar och sedan är det semester! Ofattbart att vi om några få dagar befinner oss i där det är 30 + och solar, badar hela dagarna. Fick just ett sms om att mitt paket från jollyroom finns att hämta ut. Hoppas E kommer snart så jag kan skynda förbi och hinna hämta ute det innan jobbet. Det är en soldräkt till Philip som ligger i paketet. Sedan är det nog bara några småsaker att handla så är vi redo. 
 
 

1:a Januari 2013

Så har vi alla vänt blad och klivit in i det nya året. Vi avslutade året på bästa sätt och välkomnade det nya året tillsammans med vänner. Åt god mat, spelade spel och umgicks en bit in på det nya året. Barnen somnade så fint på kvällen men strax innan tolvslaget var båda barnen helt vakna. Så det nya året skålades in tillsammans med vänner och våra små barn. Philip tyckte det var lite läskigt när det sköt och pangades exakt överallt kring tolvslaget. 
 
Runt halv två på natten kröp vi ner i våra sängar hemma och hoppades på en liten sovmorgon första morgnen på detta nya år. Men redan 07.00 var det Godmorgon här hemma. Alla tre är trötta och sega idag och det går inte i något vidare tempo. Ändå städar vi ut julen för fulla muggar i detta snigeltempo. Adventsstjärnor, tomtar och julgran har nu åkt ut/plockats undan. Det börjar dofta städat och en aning vårkänslor sprids faktiskt här inne. 
 
 
Första dagen på nya året blir en riktigt hemmadag och fixardag. Så snart vi städat klart så skall resväskorna tas in och packningen kan börja ta fart!
 
 
 
Philip och Meja önskade köttbullar på nyårsmenyn. Köttbullar och makaroner var bäst enligt dom små och självklart så ville dom sitta bredvid varandra.
 
 
Ingen nyårsafton utan dessert. Glass med strössel var mums! Och vid det här laget så dög det inte med varsin stol utan då sitter man på samma! Gullungar ♥
 
 
Liten kille som är vaken vid 12-slaget och ser på alla raketer som lyser upp himlen där ute. 
 
Innan vi åkte hem runt sent sent in på natten så kramar dom två små om varandra och säger godnatt!