Selfie by Philip

Bästa lilla kamerakillen som älskar att låna telefonerna och fota. Ibland lite sämre bilder och ibland lite bättre.
Just denna bild på familjen är nog en av dom bättre han lyckats med!!
 
 
Älskade lilla underbara unge! Bästa som som finns är familjetid och stunder när vi är tillsammans alla tre. Du förgyller våra liv och det känns ofattbart att du ska blli storebror alldeles snart.  
 

Storebrors-paket!

Ännu ett steg i förberedandets tecken är avbockat. Ett paket till blivande storebror ligger nu fint inslaget och undangömt i väntan på lillebrors ankomst. För visst ska man få present när man blir storebror! 
 
Tänk om storebror bara visste vad som ligger undangömt och väntar på honom här hemma;-)
 
 
 
 
En riktigt liten skattkista till lilla just nu piratälskaren här hemma. Skattkist med innehållandes guldpengar och piratsaker. 
 

Godmorgon!

Första riktiga lediga dagen! Sommarlov, grav. penning, semester... Vet inte vad som känns bäst. 

Vi myser i soffan med bland filtar och kuddar. En tidig morgon blev det. Jag hade gärna önskat en timme längre i sängen. Sover dåligt om nätterna och tidigt tidigt imorse kunde jag inte somna om efter sista toalettbesöket. Så lagomt till Philip sa godmorgon var jag på väg att tillslut somna om. Suck och gäsp! 

Är glad att jag fått tillbaka lite av kaffesuget. Inte helt tillbaka men tillräckligt för att en kopp kaffe ska smaka alldeles ljuvligt just nu! Så här ligger vi nu.... Soffan, filtar, barnprogram och kaffe! 




60 dagar kvar!

I fredags bytte vi vecka igen, vecka 32 är här. 31+2 idag och varje dag och vecka nu är verkligen bara en skön bonus. 

Det är nu 60 dagar kvar tills det beräknat att vi blir en familj på fyra. Galet vad tiden går fort! 60 dagar!!! 





Bröllop!

Så var det våra kära vänner Linda & Farzads tur att säga JA till varandra! Ännu ett vackert och sagolikt bröllop! Dom var så fina, sagolikt, magiskt och ja helt fantastiskt!!

Klockan är halv två på natten och jag har precis lämnat bröllopsfesten. Den gravida kroppen orkar inte riktigt. Smög iväg och kröp ner i sköna hotellsängen medan festen fortsätter för fullt en trappa bort. 

En sådan fin dag och kväll på alla sätt och vis!





Jobbat färdigt!

Medan kollegor glädjs över att dom nya fina brandbilarna som rullade in genom jobbets grindar så glädjs jag desto mer över att det dröjer ca. 1 1/2 år innan jag får köra dom. Sista arbetspasset har gjorts och framför mig nu ligger en lång och skön mammaledighet och väntar. 
 
 
Det känns så skönt och på ett sätt overkligt. Tänk att jag tagit mig ända hit. Så här långt i graviditeten att jag går hem en tid innan bebis kommer. Med Philip i magen så hade jag när han föddes två veckor kvar att arbeta innan graviditetspenning väntade. Nu är jag här och det känns lite som om "jag gjorde det".
 
Samtidigt så vankas det sommar och naturligt är att alla mer eller mindre går och längtar efter sköna semesterveckor då. Så lite blandade känslor är det. Overkligt. Det känns som om jag går hem på semester som vanligt. Inte riktigt som att jag går hem och inväntar en liten bebis ;-)
 
 
 
Nu snart väntar barnmorskebesök och jag hoppas å håller tummarna för att det fortsätter att rulla på fint. Efter barnmorskan ska en liten kille som även han går hem på lång ledihet hämtas hem från dagis. Så snart säger vi HEJ SOMMARLOV!!
 
 
 

Sista dagarna!

Nu är det verkligen sluttampen på jobbet. Kan inte sätta fingret på om det är semesterkänslor eller om det verkligen är så att jag går hem föräldraledighet!? Det känns så bra och det är så efterlängtat!
Så här med endast 3 arbetsdagar så har nog huvudet redan lämnat jobbet. Känns mer som om jag "sitter" av de sista dagarna. 
 
Ser fram emot vad som komma skall i höst och jag hoppas att vi kommer att kunna njuta av sommaren först och känna att det verkligen är semester. Jag hoppas så innerligt att jag kommer få fortsätta må bra och att inget galet sker. Det känns så svårt när man inte vet och absolut inte vågar ta något för givet. 
 
 
Även Philip har få dagar kvar innan han får långt sommarlov. 3 dagar kvar för honom också. Nästa vecka startar sommarlovet och tills dess hoppas jag att vädret vänder. För vad är det för sommarväder nu? Mer likt höst. Det är blåsigt och kallt. Lite sol och riktigt utomhusväder önskas till nästa vecka, Tack!
 
 
Bästa killen har skönaste stilen när han kikar på sommarlovs programmet på morgnarna. Bästa han vet är när sommarlov börjar kl.9.00. Så nästa vecka blir det sommarlov på RIKTIGT!
 
 

Mulle mecks lekpark!

Idag fick det bli en tur till Mulle mecks lekpark. Otroligt fin lekpark och rena paradiset för en 3 åring! Fikaryggsäcken åkte med så det blev några timmar med lek, lunch/fika innan vi åkte hem igen.





Nu är vi mitt upp i ett bullbak (som jag för stunden ångrar att vi drog igång). Men en vild 3 åring som kan ALLT själv med en enorm VILJA i kombination med en mamma där just precis nu energi och tålamod tog slut är ingen lyckad kombo. Tur pappan han hem från löpturen och hjälpte till att reda upp situationen igen;-) Så nu är sista plåten i ugnen och grabbarna gick just ut för att klippa gräset. 

Själv slängde jag upp fötterna och inväntar dom sista bullarna. För sedan åker det in en plåt med hemgjord pizza som får bli dagens middag. 


Tokiga unge inne på Ica tidigare. Ibland undrar jag hur en sådan liten kropp kan utsöndra så stor energi. Älskade unge!!

Vecka 31

Älskade lilla vän! Vi längtar efter dig och undrar så vem du är som gömmer dig där inne! Hur ser du ut? Är du lik din bror? Och kommer du att få bo i magen hela tiden ut? 

Ingenting är en självklarhet och varje vecka som kommer är spännande. Önskar ibland jag kunde se några veckor/månader framåt. Är så nyfiken på närmsta framtiden! 




Midsommar!

Kikar in här och önskar en trevlig midsommar! Vi håller oss hemma, vädret är inte alls så som man önskar när det är midsommar. Tvärtemot, det är molnigt, blåser och kallt. Men vi firar midsommar ändå:-) 


Här på väg till firande med klassisk dans runt midsommarstången! 



Solen kikade faktiskt fram då och värmde oss en stund. 

Vi fortsätter att mysa här hemma. Lite ovanligt, lugnt men faktiskt väldigt skönt! Självklart klassisk sillunch och snart ska vi tända grillen och göra iordning en god middag! 

Hoppas ni alla har en fin dag!



Bröllop och Ullared

Vilken vecka det har varit. Kan kappt förstå vilken vecka vi har haft. En vecka jag faktiskt inte riktigt har trott på. Trodde nog inte riktigt att jag skulle få möjlighet att kunna medverka. Men nu har jag landat hemma så otroligt nöjd och glad över att ha haft en så fin vecka med så mycket roligt innehåll.
 
Det började med att jag och E åkte i fredags mot Jönköping bara vi två. Checkade in på hotellet där vi skulle sova två nätter. Sov utan att vakna hela natten, sovmorgon och lång härlig frukost. Målet och syftet med resan var bröllop. Våra vänner Sofia och Micke gifte sig på lördagen. Mitt första bröllop som jag går på och herregud vad vackert! Dom var så fina, allt var så fint och det stålande kärlek hela fina bröllopsdagen. En fantastisk lördag!
 
 
 
 
Medan vi var på bröllop och hade minisemester på tu man hand så var Philip på minisemster han också. Philip, mormor och morfar spenderade helgen på Kolmården. Bodde på hotell och hade härliga dagar bland djur, delfiner och annat skoj!
 
 
När söndagen kom så styrde vi hem mot Stockholm igen. Vi båda längtade oerhört mycket efter vår lilla älskling då. Vi möttes hemma allihopa en stund innan det var dags för morfar att styra vidare mot Sundsvall. Mormor stannde kvar och lite senare anlände vårt nästa resesällskap. En natt hemma, packa om och ladda om. Måndagmorgon hoppade vi in i bilen, laddade och glada inför nästa semestertripp. Tjejdagar i Ullared tillsmmans med mamma, Johanna och Anette väntade. 
 
 På hemvägen blev det lunchstopp i Gränna. Mysig lunch i solen tillsammans med stora hjärtat innan vi fortsatte mot Stockholm.
 
 
Så då var det dags igen. Bilresa, semestertripp, hotell, shopping och trevligt sällskap väntade tillsammans med bästa barndomsvännen och våra mammor. Vi har haft härliga dagar med massor av tid tillsammans, shopping och mängder av skratt. Tiden går fort när man har roligt och innan man vet ordet av det så är det dags att checka ut, packa in oss i bilen och styra norrut igen. Samtidigt så skrek hjärat efter grabbarna som väntade hemma. 
 
 
Hjärtat slog dubbelvolter när man kommer hem och blir bemött av världens gladaste lilla älskling! Älskade lilla hjärtat! Helnöjd över sina presenter som mamman shoppat med sig till honom från shopping resan :-)
 
 
Nu känns det lite sådär tomt. Så mycket förväntningar, roliga dagar med nära och kära. Massor med skratt och en minst sagt fullspäckad vecka är till ända. Dock är veckan inte slut ännu. Men det har varit en vecka på resande fot i stort sätt. Åkt massor med bil, lunchat i Gränna TVÅ gånger på en vecka, hur ofta händer det?? Att bara köra den vägen söderut flera gånger på en vecka. Umgås med härliga människor, shoppa loss i Ullared, bo på hotell och få besöka gamla sommartrakterna där varenda sommar har spenderats hela barndommen var fantastiskt. En plats jag älskar och blir varm i hjärtat av att besöka. Och dagarna innan det, egentid tillsammans med E och i samma veva bröllop. Så mycket oväntat och händelser utöver det vanliga sammanfattar min vecka. Därav denna känsla av tomhet nu. Samtidigt så enormt skönt att vara hemma igen. Hemma tillsammans med mina grabbar igen. Bästa bästa platsen tillsammans med bästa familjen. Det ska bli så skönt nu att få krypa ned i sängen tillsammans med mina två killar vid min sida.
 
Imorgon blir det en lugn dag att landa hemma. Barnmorskebesök på morgonen, E jobbar och sedan tar vi helg tillsammans. MIdsommar stundar på fredag och vi skall bara fira här på hemmaplan tillsammans. 

Vecka 30

Nu är det så nära så nära! Vi har nu klivit in i vecka 30, 29+0. Om två dagar så har vi kommit till den här graviditetens stora mål. Jag har varit så nervös för den här veckan. Men måndagens ultraljud och gårdagens besök hos bm har nu gjort att jag faktiskt slappnar av. Vi klarar det, vi kommer att passera 29+2 denna gång! 

Gårdagens bm besök visade ett blodtryck på 115/70, inget protein i urin och härliga hjärtljud. Dessutom med måndagens ul som också visade att lillebror mår bra så kan jag nu tro på det här! Sköna känsla!


Älskade älskade lillebror! Vi hoppas många många fler veckor till. Det är så mysigt och jag njuter av att få vara gravid nu. Äntligen kan jag njuta och det är så härligt! 

Fredagsmorgon!

Vi har precis klivit upp här hemma. Det är fredag och vi är lediga! Tidig morgon som på något vis ändå känns som sovmorgon. Det regnar ute och vi har myst ner oss i soffan under filten alla tre. Kuddar, filt och barnprogram. Jag dricker en kopp kaffe och lillebror han bökar. Härlig start och så mysigt! Kärlek på så olika vis!! 




4 pass kvar!

Redan torsdag och två av tre hos oss tar nu helg. Långhelg dessutom. Härligt! Skulle vara sämre väder idag, men tydligen inte. Solen skiner och det gör ju inte direkt att livet känns sämre just nu:-)
För min del så vankas lite extra långledigt innan jag går tillbaka och gör 4 arbetspass till och sedan packar ihop på jobbet för en riktigt lång ledighet. Helt galet och jag kan knappt förstå det själv!? 
Så idag lämnade jag jobbet med en skön känsla, alla papper färdiga och framtiden känns rätt uppstyrd. Sånt gillar jag, jag har koll på läget liksom!
 
 
Nu ska här städas och plockas lite inför morgondagens packning och helgens äventyr för oss alla tre. Sedan ska Philip hämtas hem för en riktig långhelg han med och idag ska han få följa med mig till barnmorskan och lyssna på lillebror ♥

30 minuter motion

Idag är det fortfarande varmt, dock inte blå himmel och strålande sol. Ganska skönt om jag får tycka :-) Så efter lunchen idag blev det ombyte och hoppa i träningsskorna. Det var inte igår kan jag säga! 
30 minuters promenad dock i väldigt lugnt tempo. Det är vekligen stunder som nu märkte jag att kroppen förändrats. Det är varmt, det är tungt, det tar emot och jag svettas som en tok. Antar att det är precis så det ska kännas. Så synd att klaga. Det var dock väldigt skönt att komma ut och andas lite frisk luft och samtidigt röra på sig. Längtar faktiskt till hösten och härliga barnvagnspromenader. Det kommer bli många långa och härliga promenader och just den där känslan när man kan börja pressa kroppen längtar jag efter! 
 
 
Nu har klockan sprungit iväg sedan jag kom hem från jobbet. Man hinner inte mycket ändå. Äta lunch och idag blev det promenad. Nu har jag duschat av mig och bytt om igen. Dags att kila bort till dagis och hämta hem min lilla stjärna. Han har beställt hämtning med cykeln idag. Så bäst att inte glömma den. Annars blir han nog ledsen, killen som helt plötsligt i måndags hoppade upp på cykeln och trampade som en lite fartdåre hela vägen hem från dagis. Helt plötsligt händer det liksom! :-)
 
 

Graviditetspenning!

Idag kom äntligen det efterlängtade beskedet som jag gått runt och väntat på. Inte för att jag egentligen var speciellt orolig men man vet aldrig. Dessutom så tycker jag det jobbigt att inte veta nu när det närmar sig. Men så idag damp beskedet ner i lådan och jag fick beviljad hel graviditetspenning. 
 
 
Nu återstår allt som allt 6 arbetspass fram till dess. Är dessutom 50% sjukskriven hela vägen fram innan en lång ledighet väntar. Känns kanske extra skönt nu när sommaren är här och jag får nog nypa mig i armen för att förstå att vi ska få en lång och ledig sommar tillsammans alla tre, hela vägen fram till dagen då vi blir fyra. Vi längtar alla tre och ser fram emot att få träffa vår älskade lilla nya familjemedlem. Samtidigt så vill man njuta av den sista tiden som bara vi 3. Sommaren ska få bli 100% fokus på Philip, det är ett som är säkert! 
 
 
 

Tisdag!

Vilken sommarvärme det är ute. Även idag visar termometern 24 grader i skuggan. Jag flyter snart bort känns det som. Har legat en stund i solstolen med bikini på men stund sedan är det färdigt! 

Smög in en stund och tog reda på tvätten som var färdig. Nu börjar den normala kroppstempen komma tillbaka så nu ska jag precis kila ut genom dörren för att gå bort till dagis och hämta hem Philip. Jag hoppas han är sugen att fylla poolen, känns som det vore lämpligt idag:-) 




Ultraljud 28+3

En sådan lättnad efter dagens ultraljud! Trodde knappt mina öron när hon kunde konstatera att lillebror mår bra inne i magen, växer som han ska och allt ser bra ut! Jag kunde slappna av och njuta av stunden att få ligga och kika på vår lilla skatt! Så häfftigt!!♥  Det blir så på riktigt när man verkligen får lov att kika in i magen och se. Ofattbart och mäktigt! Längtan blir inte direkt mindre.
 
Lillebror har passerat sin storebrors födelsevikt enligt dagens kontroller. 1 226 gram och hjärtslag på 158 - 160. Mitt blodtryck var också bra 120/70. 
 
En sådan lättnad för tillfället och jag vågar nu tro på att vi slår vårt mål på 29+2. Skön känsla!
 
 
 
 

Möhippa!

Igår var det äntligen dags för Lindas möhippa! Det har planerats och fixats under våren för att ordna en så bra dag som möjligt för Linda. För min del den första möhippan och visst blev det lyckat! En lång och härlig dag blev det men så himla värt det och den blivande bruden verkade även hon nöjd med sin dag!
 
En liten sneak a peak från gårdagen....
 
 
 
 
 
 
Som sagt en lång men härlig dag. Jag var lite orolig över hur den gravida kroppen skulle klara detta från morgon till kväll i tjejernas tempo men det gick faktiskt över förväntat och jag var inte alls så slut som jag gissade jag skulle vara. Träningsvärk i kinderna möjligtvis och det var det alla gånger värt! Övriga tjejer har nog desto mer träningsvärk efter gårdagens aktiviteter där jag av förklarliga skäl passade på :-)
 
 
 
 

Nationaldagen!

I fredags var det Sveriges nationaldag och det var så härligt att starta dagen med gemensam frukost efter att ha dragit oss kvar i sängen läääänge. Gjorde oss i ordning och packade med lunch för att bege oss till Skansen för lite nationaldagsfirande. Linda, Farzad, Meja och Max gjorde sällskap. Barnen busade, kollade på djur och åkte karusell. Vi hade med oss picknick till lunch och Philips farfar som anlände med tåget kom och mötte upp oss på Skansen för att sedan spendera helgen hos oss. 
 
En lagom och mysig nationaldag blev det. Avslutade med grillning och jordgubbar med glass.
 
 

Vecka 29

För två dagar sedan bytte vi vecka igen. Nu vecka 29 eller rättare sagt 28+2. Veckorna fortsätter ticka på och jag upplever att jag knappt hinner blinka förrän det är fredag och ny vecka igen. Går numera en gång i veckan hos barnmorskan för att kolla tryck, urin och lyssna på hjärtljud.
 
 
 
 
Lillebror sparkar och gör sig påmind varje dag. Jag lyckas faktiskt njuta och det är bara sååå himla mysigt! Jag älskar att känna dom där rörelserna och att bara sitta och titta på när magen rör sig åt olika håll :-) 
 
I morgon är det tid för ultraljud och läkarbesök på specialistmödravården igen. 4 veckor har gått sedan sist vi gjorde ul. Då var allt bra och det var en sådan skön känsla att få hälsa på lillebror igen. Ska bli otroligt spännande att ännu en gång få kika in och se honom ♥
Är samtidigt väldigt nervös inför morgondagen och rädd att något ska vara galet. Har svårt att lita helt på den där känslan av att man mår bra, för det gjorde jag ju även med Philip. Mådde prima, trodde jag. Går även runt här hemma och väntar på svar från försäkringskassan om graviditetspenning. Jag som älskar att planera tycker det känns en aning jobbigt att inte veta hur jag arbetar eller hur länge jag arbetar. Det här med 1-2 veckors framförhållning är inte riktigt min grej. 
 
För övrigt så mår jag faktiskt bra så här långt. Känner mer och mer att kroppen säger ifrån när jag går på för hårt. För mycket gående under en dag går inte. Då säger kroppen STOPP! Annars så är det en härligt tid just nu och energin fylls på tack vare att sommaren nu mer är här och ledighet finns i sikte!
 

Långhelg!

Torsdag och vi har en långhelg framför oss, igen! Underbart med så många röda dagar och långhelger tillsammans. Det känns som helg här hemma nu. Mathandlat, veckostädat och lediga dagar ligger framför oss. Vi väntar besök imorgon och tänkte även försöka hitta på något roligt tillsammans! Funderar lite på Skansen... Kanske är galet mycket folk i morgon med tanke på nationaldags firande? Vi får se helt enkelt. Men en sak är säker att först ska vi sova tills vi vaknar (vilket lär bli rätt tidigt) och sedan äta mysig frukost tillsammans. Bara det känns härligt!
 
 
Jag glömde visa bilden på finaste och stoltaste blivande storebror när sängen fixades i ordning. 
 
 
Sängen fick godkänt och helt klart skulle lillebror sova där sedan tyckte han. Men han tyckte även att han kunde sova där också så kan lillebror ligga på hans arm. ♥
 
 
 

Lilla lillebror

Vi bonar på allt eftersom här hemma. Det känns som att det är en lång tid kvar. En tid som jag vet kommer gå undan med tanke på att det vankas sommar och semester. Samtidigt så känner jag en viss stress och oro när jag tänker på att på söndag så är det exakt en vecka kvar till den dagen då Philip föddes. Det är en konstig oro som kommer krypandes nu. Tack och lov så lugnar dagens besök hos barnmorskan mig då allt såg bra ut. Inga konstigheter så här långt. Jag vet att det kan slå till snabbt men även nästa veckas kommande ultraljud och läkarbesök lugnar mig enormt mycket. Men Ja, just nu börjar det kännas jobbigt. Precis som jag anade att det skulle kännas. Jag vill inget hellre än att bara få passera 29+2 nu och tiden fram till den 15 Juni känns lite jobbig. 
 
 
Sängen har i alla fall kommit på plats. Jag hoppas det dröjer någon månad till innan den kommer till användning. Men nu står den där, bäddad och fin och pushar på den där längtan efter lilla älskade lillebror lite extra!♥
 
 
 

2 Juni

Måndag den 2 Juni och mammans 28:e födelsedag. Födelsedagen har fått en annan innebörd numera. Viktigast av allt är att få fira den tillsammans med bästa familjen. Trots tidig morgon och jobb idag så har mina grabbar levererat. Sång, paket och smarrig middag. Dessutom utomhus i strålande sol. Som sig bör på en födelsedag;-)
 
 
Det känns som det varit födelsedag i dagarna två nästan. Långhelgen spenderades i Sundsvall. Försökte hinna med ett och ett annat och som vanligt så blir det alltid ont om tid och samma visa när man rullar hemåt igen. Så jobbigt att säga hejdå, saker man velat göra men som man inte han med svider lite extra. Samtidigt som man är glad att man fått fylla på det så kallade "förrådet" igen. Helgen avrundades med sovmorgon och blev väckt av en liten kille som spenderat natten mellan mormor och morfar. Glad i hågen väckte han sina trötta föräldrar med födelsedagssång, fikabricka och paket.
 
 
Fin blombukett som anlände med bud idag. 
 
 
På något vis känns det så skönt att vara inne i Juni. Slut på våren och välkommen sommaren på riktigt! Hoppas på lite varmare och bättre väder igen nu. Men började inte nyss Maj månad?? Vart tog tiden vägen egentligen? Undra om Juni tänker storma fram i samma fart. Jag hoppas inte det, bästa tiden är faktiskt nu. Även om vi är tre stycken här hemma som längtar väldigt väldigt mycket efter Augusti månad just nu så får tiden gärna gå lite liiiite saktare.