Dax att kanske stanna upp och tänka till!??

Ibland inträffar oväntade saker och händelser som man inte är riktigt beredd på. Ibland större händelser och ibland mindre och inte så betydelsefulla händelser. Oavsett om det är stora, små, betydelsefulla eller inte så kanske man ibland ska stanna upp från vardagens verklighet och tänka till. Fundera på vad som verkligen betyder något här i livet!?



Stanna upp en minut och fundera lite snabbt. Ägna någon en tanke, säg ett värmande ord till någon och krama någon du tycker om lite extra!! Ta vara på livet och dagarna som springer ifrån oss allt för ofta!


Just idag tisdag

31 mars idag innebär sista dagen på denna vårmånad. Imorgon ny månad och ett kliv närmare våren/sommaren. Blev väckt lagomt tidigt. Har startat min tisdag med en 45 min lång prommis med Adam och Gry i öronen. Duschat och gjort mig redo. För tillfället sitter jag med en kopp te, en tekaka med massa gott pålägg och räknar ner mina sista minuter innan det är dax för att åka till jobbet.


Ha en underbar tisdag!!

Kvällsprommis, Welcome!

Äntligen äntligen äntligen äntligen äntligen ÄNTLIGEN!!! Första gången som känslan "vår" infinner sig i min kropp detta år. Har kvällsprommat efter jobbets slut ikväll tillsammans med Angelica. Precis som varenda kväll förra våren när vi prommade så möttes vi halva vägen var vid södra allén. Rask prommis runt Sidsjön och tillbaka. Mycket surr om precis allt och ingenting. Det var längesedan, väldigt längesedan! Något jag kom på att jag saknat. Så skönt med våra spontana prommisar. Grymt skönt att få surra av sig om allt och inget! Trots slasket och snön omkring oss så kändes det lite "vårigt" i luften. Det var ljust medans vi prommade och friskt i luften. HÄRLIGT!! Mer sådant :-)

För övrigt blev det bio igår kväll. Det gjorde absolut ingenting att jag inte sett boken. Jag tyckte filmen var grymt bra, lite otäcka scener vissa stunder. Men en sevärd film som man absolut inte får missa! Rekomenderas!

Funderar starkt på att låta mig själv fimpa tv:n, borsta tänder och krypa ner under täcket. Tända lite ljus och läsa bok.




Tack för idag och sov så gott!!


Ensam hemma igen

Så har första helgen efter semestern hemma i Sverige passerat förbi. Dock inte ensam utan med det perfektaste sällskapet man kan ha. E kom upp efter jobbet i fredags. Fredagkväll ägnades åt en god middag, rött vin, let´s dance på tv och massa mys i soffan. Lördagmorgon blev en riktig MYS lördag med film, frukost i sängen och efter frukost så smög sig toblerone asken upp i sängen den med. Halva dagen tillbringades i sängen. *skönt*
Vårt dåliga samvete tog oss i kragen och tvingade ut oss i friska luften. En prommis ner på stan. Kollade efter present och drack kaffe. Lördag eftermiddag tillbringades i badkaret med en öppnad flaska champagne. Tillslut hamnar vi på tidpunkten lördagkväll och den tillbringades vid bokat bord på biteline framför fotbollen. Sällskapet var väldans trevligt och bestod av Sophie, Danne, Yejka och Linda. Mycket trevligt :-)

Söndagmorgon tog samma fart som morgonen innan. Frulle i sängen och film halva dagen. Fick oss en liten biltur mitt på dagen samt dra åt sig lite frisk luft i lungorna. Ätit pizza och myst under eftermiddagen. Jag försvarar oss båda till våran lata helg med att "Vi behövde en sådan här helg" och dessutom har vädret varit rent ut sagt PISS!!

För dryga timmen sedan styrde E bilen mot S-holm igen. Som vanligt jobbigt att säga hejdå för några dagar och tårarna ligger alltid nära till hands. Idag kändes det något lättare eftersom vi ses om några dagar igen. Så nu befinner vi oss i varsitt hem några dagar för att jobba, äta, sova och längta.




Funderar på bio nu. Har varit sugen länge nu men det blev inte denna helg heller. Kanske kanske att jag följer med mamma och pappa ikväll. Vill se "män som hatar kvinnor". Hört massa positivt om den! Har inte läst boken men är sugen att se filmen. Tåls att fundera lite till.....


Crazy Torsdag!

Man kan snacka om rivstart så här efter semestern! Vaknade imorse eller rättare sagt i natt av ett märkligt ljud som jag inte vaknat till på länge. Väckningssignalen på mobilen som tjöt vid 04.00!! Herregud jag visste knappt vart jag befann mig någonstans. Jobbet och passagerarna tar inte direkt någon hänsyn till att jag legat av mig och var trött på ögat imorse. Dessutom saknade jag min kollega som jag alltid jobbar tillsammans med. Trist, eftersom jag var peppad till att träffa henne. Vi har gått om varandra sedan mitten på februari. Nu ses vi nog inte på ytterliggare några veckor. Jätte trist!

Tragedin av den här torsdagen började på väg hem från jobbet med att batterilampan lyser i bilen. Allt eftersom jag närmar mig stan och hem så poppar det upp fler varningslampor på panelen. Jag själv grips mer eller mindre av panik när jag har batterilampa, antisladdlampa, airbag, handbroms som indikerar på panelen. krokodiltårarna rullar!! Radion blir tyst, fläkt och värme stannar upp. Sista backarna upp för Södermalm känner jag att ratten typ låser sig. Går knappt att styra. Lyckas med nöd och näppe hasa mig fram till garageporten och där dör vi sedan av tillsammans både bilen och jag själv.

Okej, Fjantig kan man kanske tycka. Vad är det att böla åt av att man har dålig batteri. Det är vel ingen konst!? Men om man är helt LOST på bilar, ensammen, ingen att ta hjälp av som t.ex. pappa eftersom han befinner sig i fjällen Pojkvän som är 40 mil bort. Inga verktyg som är lämpliga, inga startkablar, ingen laddare till batteriet. Mitt upp i allt trassel poppar tanken upp att man ska köra till jobbet kl.04.20 imorgonbitti. Vad gör man då?

Jo, man gråter krokodiltårar. Ringer pappa, pojkvän och lillebror. Får hjälp av snälla grannar så att jag får in bilskrället i garaget åtminstone. Kände mig totalt j*vla hjälplös ett tag. Lillebror kom och kollade. Satte batteriet på laddning och hans tanke efter det var att det nog går bra att köra till jobbet imorgon. Jag väntade i lägenheten medan han kollade bilen, tvättade och lagade middag. Tittade ut genom köksfönstret och såg till min fasa att han har backat ut min bil från garaget. Min tanke var: " Herregud, ungen har ju inte körkort". Ropade från balkongen och frågade om jag skulle komma ner och köra in bilen själv. Som en blixt från klar himmel slog tanken mig att han har ju faktiskt körkort! Det hade blivit trassel om jag gått ner dit och lagt mig i. Jag gjorde dagens konstaterande att lillebror har blivit stor och faktiskt får köra bil. Dessutom in och ur ett garage hur mycket han vill.

Tänkte uppdatera om vår fantastiska resa. Men jag orkar inte det nu ikväll. Har tvätt som hänger på tork, disk som väntar på mig och min hjärna är totalt tom. Dessutom en arbetsdag imorgon innan det är helg. Jag pallar inte mer än 2 arbetsdagar denna vecka. Ska  bli grymt med ledig helg! Dessutom kommer E upp. Ser fram emot en mysig helg:-)


Home sweet home!

Thailand var åter igen UNDERBART! Jag har haft mitt livs bästa semester någonsin! Perfekt sällskap, perfekta dagar, sol, bad, äventyr, god mat & dryck. Två helt fantastisk mysiga veckor i detta fantastiska land! Jag längtar redan tillbaks!

Åter hemma, trött, solbränd i facet, förkyld, munsår, sliten, fylld med tillbakalängtan, massa smutstvätt, resväska som ska packas upp. Lägenheten ekar tom, kylskåpet likaså. Jobbet drar igång imorgonbitti kl.05.00! Tillbaka till vardagen direkt. Det känns lite si sådär för tillfället om jag ska vara helt ärlig.

Ge mig några timmar för att vila, komma i ordning, packa upp och fixa till här hemma så ska det snart kännas bra hoppas jag!



SEMESTER!!

Resväskan står öppen, kläder ligger i den, kläder på strykbrädan, kläder på linan nere i torkrummet. Nödvändiga prylar så som pass, solskyddsfaktor, solglasögon, bok, kamera m.m. ligger nedpackat i the big bag. I mitt huvud snurrar nu bara " sommar sommar sommar sommar". Får lov att påminna mig själv att jag har några dagar som ska tillbringas i Arrvika innan utresa. Arrvika är helt nytt för mig, så det ska bli mycket spännande:-) Så lite mer "vanliga" ombyten måste även packas ned. Det knepiga är nu att efter dagens övning så kändes min hals inte riktigt OK, halsont och "konstig" i kroppen. Och dumt nog så lyssnar jag inte på min kroppps signaler utan tar en timmes träning innan jag åker hem på både löpbandet och i gymmet. DUMT!!

För nu känns det ännu mer konstigare i kroppen och halsen strejkar lite mer än tidigare idag. Det är tur att jag bara behöver jobba imorgon mellan 5-14.15 innan min semester startar. Kanske hjälper det om jag talar om för mig själv att det endas är EN arbetsdag kvar och sedan kommer jag inte att jobba förrän den 26 mars igen! Tror nog att jag behöver lite ledighet nu. Känns så! Är trött på snö, kyla, slask och jobb här hemma! Känns fortfarande overkligt att tänka tanken att man befinner sig i ett helt annat klimat om en vecka vid denna tidpunkt :-)

Mamma hakade på mig till " två bleka kompisar" efter jobbet idag. En sista chans att bränna på fläsket lite innan stranden och den verkliga solen väntar. Efter det bjussade mamma på thaimat från " Blå kiosken" *Gott* Vilket kanske var tur för min del eftersom mitt kylskåp ekar TOMT! Så en helt OKEJ tisdag har det varit idag. Jag smyger mest runt, ler och är glad å lycklig!! Dax att kila ner till torkrummet för att plocka upp tvätten.


På återseende en annan gång vid ett helt annat tillfälle!!
Njut av vardagen och av varandra!!
Take Care!

Äntligen över

Sitter i skrivande stund med ett glas vin upphällt, en skål med popcorn och en laddning tvätt i maskinen. Lovely! Sådant här gillar jag. Kan slappna av totalt. Hade en plan om att börja packa lite smått. Drog upp resväskan från källaren. Men längre kom jag inte. Det ordnar sig imorgon!

Nu tänker jag fortsätta slappa med mitt vin i näven och kolla tv tills jag somnar. Imorgon har jag en ledig måndag! :-)



Fortsatt trevlig och mysig söndagkväll!