Söndagsstädning!

Jag är på benen, utan att ramla ihop och somna! Det är med en stor risk som jag håller mig uppe. Hur ska jag kunna sova i natt!? Det känns som om det kommer att gå bra, för jag är sjukt trött!
Andades lite friskluft en stund på eftermiddagen på färsta. Satt på läktaren, åt korv, drack festis, kaffe och kollade på alla duktiga hoppryttare som tävlade. Solen har visats sig hela dagen. Men vet ni vad, det är kallt, det är sådär höstkallt! På riktigt. Det är slut med sommarvärme nu. För nu känns det att hösten är på väg. Luften är kallt, ren och fräsch.

Hemma har jag roat mig med att dammtorka, skura badrummet, diska, dammsuga och torka golv. Det känns nu väldigt rent och fräscht hemma. Har tänt massa ljus och det känns så fint och mysigt! Det som fattas nu är ett varmt skumbad med massa tända ljus runt omkring. Sedan krypa upp i soffan under filten och kika på söndagsfilmen. Jag älskar nog söndagar kom jag på. Söndag är för mig en mys-dag!! Det enda som fattas är någon att krypa upp i soffan tillsammans med. Någon att luta sig mot och få somna i famnen under filten. Då hade allt varit perfekt! Är så van att få bli bortskämd med det, man tar det liksom för givet. Har lärt mig nu att aldrig ta saker och ting för givet.




                                              

Det är helt sjukt!

Jag har sovit bort hela min lediga helg, mer eller mindre! Som jag längtat efter denna helg.
Ledig, promenader, träning, trav, hästtävlingar, storstädning av lägenheten och party stod på mitt "helg schema".
Var sjukt trött i fredags vilket innebar att jag efter en insatts som chaufför stupade rakt ner i sängen runt 23.30.
Eftersom det är helg och jag är ledig så ställs ingen klockan. Jag brukar ändå vakna tidigt...trodde jag ja!!

Sover som en stock när jag någonstans i bakgrunden hör något som ringer. Innan det kopplar att det är min telefon som ringer. "Oohhh Shiiit" var min första tanke. Trodde allvarligt klockan gick fel. Den  visade 16.00!!
Hela dagen är förstörd, hur man lyckas sova bort en hel dag??
Jag har alltså sovit sedan fredag kväll runt ca.kl.23 till lördag eftermiddag kl.16.00 och då blir jag till och med väckt!
Jag har sovit som en stock hela tiden. Det värsta av allt var att jag fortfarande var trött och hade kunnat somna om.

Nu gjorde jag inte det, utan klev istället upp och fick i mig en form av frukost/lunch/middag i form av snabb nudlar.
Ha, lyxig lördagsmiddag va!? Not....
Eftersom hela min lediga dag var som bortblåst var det lika bra att ladda inför kvällens festligheter med dusch, piffning och val av kläder. Vi hade tjejkväll hos Mathilda som slutade ute i vimmlet på Oscar. En mycket trevlig kväll tjejer:)
Tyvärr dokumenterades inte kvällen i form av bilder. Hade ingen kamera:(
Men det bli absolut fler sådana kvällar!!:)

Nu kan man tycka eftersom jag sov bort hela lördagen så borde jag göra något åt denna söndag när det är strålande väder ute. Solen skiner och jag har ingen aning om det är varmt eller kallt ute. Men vet ni vad, jag har inte gjort ett endaste skit! Mer än att bara ligga och mysa med filten uppdragen till öronen, kikat på en gammal film och mumsat i mig den andra halvan av subway mackan som jag inte orkade i natt då jag kom hem. Samt att jag druckit en massa juice!
Känner mig halvt äcklig nu. Lat och icke fräsch som bara slöar så här. Men jag är sååå trött!! Why???

Längesedan jag kände mig så här grymt trött, vill bara sova!!
Undra om det kanske blir bättre om jag försöker fixa ett bad och krypa ner i det en stund medan jag försöker klura ut vad som händer resten av dagen som är kvar av den lediga söndagen!
                      


                                       
                                    Ungefär så här trött känner jag mig nu.
    

Ibland styr man inte riktigt över sig själv!

Alla har säkert känt någon gång i olika situationer hur hjärnan vill en sak och kroppen en annan sak. Man rår helt enkelt inte på sig själv. "Saker och ting bara händer". Idag hamnade jag i en sådan situation, det bara hände.
Vet så himla väl vad som är rätt och vad jag borde göra och hur jag ska tänka, bearbeta saken.
Men ibland gör man bara allt 1000 gånger värre för sig själv och sårar sog själv ända in på djupet.
Jag gjorde det idag, så skönt men samtidigt så fruktansvärt ont. Det var känslomässigt. Då kommer vi in på det där med känslor igen. Hur man kan vara glad, arg, ledsen, sårad och förbannad. Allt på samma gång. Obehagligt men ändå så grymt skönt och få ur sig allt! Jag valde att få ut mina agressioner på step passet. Gymt skönt och få ösa ur sig alla känslor på en och samma gång! Älskar att träna och få ösa ur sig sina agressioner:)

Har ätit lite rester nu i form av spaghetti & köttfärssås *mums*. En varm dusch nu och lite städning så kanske även jag kan njuta av en ledig fredag under filten, tända ljus, se på en förhoppningsvis bra film och smaska lite karra!
Eller så skiter jag i städning, tar endast duschen och åker sedan ut till mamma & pappa.

Men imorgon, då smäller det!!!:)
För imorgon blir det tjejfest och krogrunda för hela slanten! Ska bli grymt trevligt, är riktigt peppad och laddad för massor med party, vin, goda drinkar och framförallt få ösa ur sig energi på dansgolvet!!:)

Nu ska jag duscha och raka benen....Tjao!


En nästan helt vanlig dag...

Inget speciellt har hänt, allt som vanligt. Både bra och dåligt:)
Det är onsdag, mitt i veckan. Gillar onsdagar, dom är bra! Mitt i veckan liksom, "lillördag".
Jag har jobbat idag, började 4.45 och för ovanlighetens skull så var jag inte dödstrött när klockan ringde imorse.
För hade jag varit det hade jag nog ställt mig och gråtit i kontrollen imorse när alla glada, pirriga, sommarklädda charter resenärer passerade säkerhetskontrollen. Klart dom var glada och hade en TOPPEN dag eftersom 189 pers skulle kliva på planet mot Antalya för semester, sol, värme och bad. Dessutom låg den grå dimman som ett litet svagt täcke över Sundsvall och regnet tämligen öste ner!

Det som har hållit humöret på sin topp idag är nog att jag slutar tidigt, skönt!
Blev ett stopp i Birsta för en fikastund på charm tillsammans med farmor & Johnny. Fika och lite surr innan dom beger sig mot Skåneland igen. Det blir även middag ikväll på ön hos ma och pa, farmor & J! Sista kvällen eftersom dom åker imorgonbitti. Sedan ses vi inte på ett tag igen:(
Tänkte jag skulle hem och göra lite "nytta" mellan fikat och middagen. Hamnade i bilkö som började redan på motorvägen och visade sig vara igenom stort sett hela stan. Tog dryga halvtimmen innan jag var hemma.
Fram med räkningar, dator, internetdosa och slog mig ner i soffan... och vad händer när jag ska knappa in lilla koden!??
Jo, det blinkar " Byt Batteri" och sedan svartnar dosan!! SUCK!
Jag som ville få iväg alla räkningar just nu precis idag i exakt denna stund! Men inte då! Man ska inte tro att det är ett vanligt enkelt litet batteri heller, utan ett litet "speciell" batteri som man inte handlar vart som helst tror jag!

Säger bara SUCK, och inget mer.

För nu skiter jag i det gär, byter om och åker ut till ön istället för att umgås och käka middag!


Hemma igen!

Landade hemma runt kl.23 igår kväll, trött, nöjd, glad och helt slut efter en TOPPEN helg i våra svenska/norska fjälltrakter. Har Fjällvandrat i 3 dagar och sammanlagt har vi vandrat minst 6 mil. Det har varit fantastiskt!!!
Vilka vyer det finns i här i vårat land och vad vackert det är!! Det är är enormt!

Trots att det har varit en grymt trevlig helg i fantastisk miljö med underbart sällskap så var det skönt att komma hem igår kväll, få krypa ner i sin egen renbäddade säng och sova. Har sovit som en stock och tog ren rejäl sovmorgon idag.
Har druckit varma koppen i 3 dagar och fortsatte med det även idag. Sitter här med en mugg varma koppen, har kokat ägg och laddat tvättmaskinen. Har ledig dag idag dessutom så idag blir det nog inte mycket mer än att packa ur, tvätta upp allt, fixa skivor att bränna av kort på och åka till stallet. Jag tänker ha en riktig slappar dag:)

Nu ska jag göra mig en kopp kaffe och en ägg macka....

ps. Bjuder på lite bilder vid senare tillfälle. ds.

Packat & klart!

Känns som om ingenting är bortglömt nu! Bekväma kläder, regnkläder, ullstrumpor, kängor, mössa, keps, tandborste, reselakan, regnkläder, kåsa, varma koppen, vattenflaska, termos, kamera mm.
Tror att jag fått med allt enligt "listan". Till och med vinflaskan fick sig en plats i ryggsäcken:)
Jag har nog aldrig haft så lite packning någonsin när jag har varit borta mer än 2 dagar! Detta är sensation!
Tänk vad skönt om det jämt vore så här smidigt och lättsamt när man ska åka bort och måste packa.
Lustigt bara att det ska krävas en fjällvandring för att få mig med så lite packning. Kanske beror på att jag ska bära packningen själv i hela 3 dagar? Ska bli riktigt spännande det här, kanske kommer jag hem på söndag kväll och har lärt mig något helt nytt. Packa och res bort med endast en ryggsäck:)

Det spelar ingen roll om jag ska till t.ex. S-holm en helg eller en vecka till utlandet. Jag har alltid en jätte resväska med mig fylld med kläder som kommer att användas plus lite reserv som är "bra att ha", skor som jag vet att jag kommer att använda och några par som jag "kanske" kommer att använda. Plus en massa jackor beroende på väder o vind. Så till sist men inte minst så behöver jag alltid en liten ev.shopping plats i väskan. Så det finns möjlighet att ta med sig något nytt hem. Knepigt det där med packning, för oftast 99 gånger av 100 så kommer jag hem med halva väskan helt oanvänd!! Förstår inte varför och då har jag redan innan jag åkte halverat packningen 1-2 gånger och bara tagit med det som är absolut nödvändigast!!

Nu ska jag borsta gaddarna och krypa ner helt nöjd över min minimala packningsrekord med en tid på ca 10 min!
För imorgon bär det iväg, med start för vandring på fredag morgon då första målet blir sylarna!:)

Ha en härlig helg här hemma, för det ska jag ha!!


Semester igen!

Två arbetsdagar är avverkade efter den 3 veckor långa semestern. Känns bra! Skönt och vara tillbaka:)
Nu väntar en ledig dag imorgon där det ska lunchas med farmor på stan, fixas här hemma och framförallt ska det packas inför den kommande mini semestern som väntar över helgen. Torsdagmorgon bär det av mot fjällen för några dagars fjällvandring! Ska bli skit skoj! Ser grymt mycket fram emot denna helg:)


Mitt stora orosmoln just nu är att jag inte riktigt vet vad som ska packas ner i den lilla ryggsäcken på 45 liter och hur ska jag få plats med allt!!???? Tänkte börja lite smått redan idag och lägga fram praktiska kläder och försöka jobba utifrån den lilla "packlistan" som jag fick.


När jag kom hem från jobbet idag så kastade jag mig handlöst ner i soffan för att med spänning följa Stefan Holms finalhopp och hans chanser om en OS medalj. Tyvärr var turen inte riktigt på hans sida. Den snöppliga 4:e platsen blev Stefan slutgiltiga plats i OS. Lider med honom och tycker han förtjänar en medalj! Grymt spännande final men jag ska inte sticka under stolen med att jag blev på lite sämre humör och känner en liten besvikelse inom mig. Fram med tvättpåsarna istället och ladda för en eftermiddag i tvättstugan. Men vad bemötts man av nere i stugan då??
Jo, inget mindre än att torkrummet går för fulla muggar. Kikar in där och tvätt upphängd på varenda lina. Tittar in i tvättrummet där maskiner står och går för fullt. Faaan vad irriterande!
Min första tanke är att jag varit så jäkla klantig och tagit fel dag. kikar i kalendern och näääe... det stämmer ju. Tisdag den 19/8 Emmelie. Blir så trött!! Har tok mycket tvätt och behöver verkligen tvätta nu! Ska lugna mig tills maskinen är klar innan jag går ner igen och löser problemet.

Har lagt in lite bilder från semestertrippen!Här kommer lite av vad vi har roat oss med jag & min vän Angelica...

 
                             
Det har druckits härligt rosé, goda drinkar & party. Massa bus på Lisseberg en hel dag.

                        
              Sköna, varma sommarkvällar vid Älvasjön i stugan tillsammans med farmor.

                
  Spelat minigolf, varma dopp i havet, sköna stunder i solen, kaotisk fisketur, frossat färska räkor.


                                                        
        Härliga dagar, sena kvällar och nätter har vi haft med underbart väder i en rent sagolik miljö!


Jävla fucking skit blogg!!!

Har precis knåpat ihop ett lååååångt inlägg med innehåll om dagens OS stjärnor, alla irriterande telefonförsäljare som leker terror attack Emmelie, Tvättstugan som jag hade bokat idag men som någon annan hade tagit.

Mitt bland allt elände kunde jag inte låta bli att dela med mig av min glädje angående min kommande semestertripp. Det står fjällvandring på schemat torsdag-söndag. Två arbetsdagar är avklarade med glans och nu dröjer en vecka innan nästa arbetspass. Så sist men absolut inte minst hade jag lagt in underbara, härliga bilder från min och Angelicas semestertripp till Västkusten. Härliga bilder som jag knåpade ihop lite text till. Det blev ett långt och härligt inlägg som jag suttit här och lagt ner en hel del enerig på. Och vad händer????

Ska till och granska inlägget och VIPS så är ALLT som bortblåst!!! Jävla skit blogg!!!

Kanske samlar mig mod och tålamod en annan gång....
För nu skiter jag i det här!


Välkommen tillbaka till verkligheten!

Nu är det deffinitivt slut,slut på semestertider. Jag längtar faktiskt lite till hösten:) Dels för att min semester är slut, men också för att jag längtar efter mörka, ruggiga höstiga kvällar då man får lov att tända massa ljus, sätta lite färg i hemmet och burra in sig i filtar och bara mysa på! Längtar nog extra mycket just nu bara för att det är halvmörkt och regnar här i Sundsvall ikväll. Imorgon är det min första arbetsdag. Min första TIDIGA morgon på jätte jätte länge!!
Jag kommer att ställa dubbla klockor ikväll. För säkerhetsskull:)

Så här sista semesterhelgen har jag försökt vända tillbaka tiderna något. Började redan lördagmorgon med att kliva upp kl.08.00, var något trött efter en sen men trevlig kväll på stan med Sophie. Jobbade tillsammans med pappa hela dagen lång i skogen. Gick fram och tillbaka, upp och ner i skogs terrängen och satte granplantor. Låter kanske inte så märkvärdigt, men det är riktigt jobbigt efter en hel dag! Träningsverken blev inte lindrigare!
Kvällen spenderades hos föräldrarna ute på Alnö. Kräftmiddag med familjen, kusiner, moster och Sophie. Blev en sen kväll med mumsiga kräftor och gott vin. Var nog inte i säng förrän runt 01.30. Så kom söndag, dax för hopptävlingar i Ånge. Upp 6.30 och packa sig iväg. Summan av allt är en jätte trevlig helg, men jag är grymt trött!

På bordet ligger nycklar, bage, kläder, matlådan i kylen och äggen är kokta! Nu väntar sängen omdelbart BUMS!

Godnatt!!


Ångest!?

Det börjar dra ihop sig nu. jobbigt men sant. Undra om jag är på väg att få någon slags ångest inför vad som väntar måndag morgon kl.04.45!? Shit, vad jobbigt det kommer att bli att komma tillbaka till någon slags vardag igen.
Vända tillbaka på dygnet och få in lite rutiner igen. Jag längtar faktiskt lite efter det, men gruvar mig lite också.
Jag längtar efter mitt jobb, efter arbetskamraterna, normala dygnsrutiner o.s.v
Fast det är grymt skönt med semester, lediga dagar, sena kvällar/nätter och endast nöjen står på schemat:)
Mitt lilla orosmoln i det här med semester är att man får sådana fula ovanor och då syftar jag på allt alkoholintag.
Det är en öl då och då på uteserveringar, ett glas vin lite då och då till maten. Och varför inte handla hem bag in box "så att man har hemma" . Det blir lätt att man tar sig ett glas en kväll här och en kväll där. Det grillas nästan var dag och vad dricker man till grillat om inte ett glas vin eller två. Så rullar det på och med en dag här och en dag här så blir det lätt nästan varje dag. Alltså alkohol intag i stort sett 3 veckor i rad nu. ILLA!

Det är tur att jag kan trösta mig själv med att jag har varit rätt flitig när det gäller träning under semestern åtminstone. Oavsett om jag befunnit mig hemma i stan, ute på Alnö eller på Västkusten så har det tränats nästan varje dag!
När inget gym funnits tillgängligt så har det varit en timmes power walk VARJE morgon. Under veckan på Alnö blev det löparrundor nästan varje dag och de dagar som löpningen vilade ersatte power walken. Hemma i stan har det tränats flitigt tillsammans med Angelica nere på Jocks. Det har inneburit spinning, body pump och idag blir det premiär av step och core. Ska bli mycket intressant. Premiär för min del att gå på sådant pass och premiär för Angelica som step och core instruktör. Ska bli jätte skoj, tror det kommer gå super och spec. med en instruktör som A:)

Hade planerat in en öl runda ikväll tillsammans med A och S. Får se hur det blir med den nu eftersom jag har bokat in lite jobb imorgon. Ska sätta plant med pappa i skogen, spännande! Så imorgon blir det att bege sig till skogen kl.08.00!
Hade tänkt mig sätta några tusen plant iaf, haha! Får vel se hur jag lyckas:)

Dax att leta fram rena träningskläder... För om 45 min väntar step och core pass:)


Bättre slut än början!

När halva denna onsdag hade avverkats så hittade jag någonstans en betydligt bättre sida hos mig själv. Vilken tur:)
En sväng om i Birsta på Ikea där målet var en byrå som tyvärr inte fanns inne på lager. Efter det hade det spruckit upp på himmlen och det såg rätt ljust och fint ut ute. Så vi styrde mot Alnö, Tranviken. I hopp om att få ett dopp i havet, kanske lite optimistiskt. Men ändå:) En av oss badade och den andre satt på bryggan o kikade på!
Inget vidare badväder, men skönt att doppa fötterna och kika ut över vackra havet en stund.
Under kvällen så fortsatte det glada humöret på sin topp. Vi handlade mat, lagade god wok middag, åt, surrade, skrattade och spelade lite gitarr. (eller rättare sagt JAG lyssnade på lite gitarr).

Jag har haft en trevlig eftermiddag och kväll tillsammans med trevligt sällskap!:)

                               

Vem vill ha med en deppig dejt?

Inte jag i alla fall!
Efter en natt som innehållit både god och ond sömn så vaknade jag i morse och bemöttes av ett grått, regnigt och minst sagt trist Sundsvall. Några sekunder senare skådade jag en lika grå och dassig spegelbild inne i badrummet.
Hjäälp!!! Lika bra att gömma sig i soffan, under filten med en kopp te nära till hands och somna om till OS.

Tanken från början var en varm, solig onsdag som skulle spenderas med bad och solning påTranviken, lunch i hamnstugan och en visning av Sundsvall från Norra berget. Lät som en rätt mysig dag va?;)
Vädret och mitt humör verkar trivas tillsammans och "kompa" rätt bra ihop, så det är kanske nästan lika bra att det är som det är idag. Fast jag mår ännu sämre av att må dåligt, mår dåligare av dåligt väder och av att behöva ligga still i soffan och inte göra någonting! Jag mår pyton då! Jag vantrivs då! Usch!

Nä, nu ska jag göra något bra av den här dagen. Jag ska försöka vara en glad, trevlig och charmig dejt!;)
Ska rycka upp mig från soffan, ta en fräsch dusch, leta fram några fina kläder och leta efter mitt glada humör som gömmer sig någonstans. Ska göra migg bästa för att bli ett trevligt sällskap i Birsta:)


SKIT!

Det är verkligen SKIT just nu, med precis allt, och då menar jag ALLT!
Hade tänkt en uppdatera bloggen med sommarens och semesterns festligehter och alla möjliga happenings!
Det hade blivit ett långt härligt inlägg med massa grymma sommarbilder!
Det har varit fantastiskt och sommaren är vel ändå inte slut ännu? Även om semestern snart är det.
Men vet ni vad, Jag orkar inte! Orkar ta upp allt det "braiga" som är så härligt. Har blivit attackerad av en jätte deppression eller av själva verkligheten. Jag vet inte! Jag trodde det mesta var över nu. Det har gått så lång tid nu. Alla sår borde vara så gott som läkta vid det här laget och känslan samt styrkan borde ha repat sig. Tydligen inte, inte det minsta!
Faaans jääävla skiiit, nu orkar jag inte mer! Jag avskyr det här!!

"Lämna mig i fred, låt mig få växa på mig, låt mig bli stark, ge mig självförtroende, ge mig styrka, krafft och mod"

Fast vem säger att det är en riktig träning/prövning om det inte finns blod, svett och tårar inblandat?