Godnatt!

Här på Klippgatan önskar de två finaste grabbarna godnatt! Dem har nu krypit ner i vår säng och efter en saga sov dem som två små utslagna hjältar. Undra om det alltid är så lättsamt att få barn att sova!?:-)



Efter en en tidig morgon, 4 timmar på tåg, heldag på skansen och massa bus så är det kanske inte så svårt att få dessa två små prinsar att somna sött:-) Mamman, pappan å lillebror samt farfar har återvänt ner till hotellet medan grabbarna hellre sover här hos oss.

Jag och E har nu plockat undan, diskat och slagit oss ner i soffan helt utslagna. Vi båda ställde oss frågan HUR det på riktigt känns att vara småbarnsförälder!?

Imorgon väntar en spännande lördag med en massa trevligt innehåll. Det blir nog en del shopping, grabbarna skall på globen och imorgonkväll väntar ett restaurangbesök!:-)


Trevlig Valborgsmässafton!

Vårtecken!

Under kvällspromenaden så tog jag ett litet bildbevis på att det verkligen är vår här i Stockholm! Kanske ser det likadant ut hemma i Sundsvall!? Men så här ser det ut i Stockholm:-)



Hann inte mer än innanför dörren så öppnade himmlen sig. Nu kan man även höra (årets första) åska och även skåda blixtar. Lite småmysigt tycker jag som sitter inne i värmen bredvid E och nyss avnjutit årets första glass (ben & jerry nyhet) och en kopp kaffe! Glassen var grym och rekomenderas starkt!!



Egentid!

Den här veckan går betydligt fortare än föregående. Idag är det onsdag men det känns mer som tisdag. Förra veckan kändes onsdagen som torsdag. Knepigt det där! Efter den organiserade och planerade middagen som det var min tur att stå för idag så åkte E iväg på fotbollskväll tillsammans med grabbarna. Matchen börjar 20.45 men E åkte redan efter middagen. Eftersom han kom tillbaka efter en minut och hade glömt spelkontrollen så gissar jag att det spelas en hel del fifa/playstation innan den "riktiga" fotbollen börjar. Ingen blev gladare än jag som fick en helkväll för mig själv för första gången sedan jag flyttade in:-)

En helkväll för mig själv innebär att spotify har spelats på hög volym och dammtrasan åkte fram. Jag har gått ann här i lägenheten för mig själv och skurat varenda liten vrå. Dammsugaren och skurmoppen har även den fått sig en omgång. Mitt upp i den "normala" skurningen i badrummet så hände något. Jag "flippade" ur och började skura (handskura) både väggar och golv!! Så är inte badrummet skinande rent nu så vet inte jag;-) När jag för en stund sedan plockade undan alla städsaker så ser jag att klockan redan är 21.00! Vart tog tiden vägen!?


Nu känns det mer som att jag dog av här i soffan med min temugg i handen. Har lagt veckans handlingslista bredvid mig och tänkte nu att jag skulle försöka komma fram till hur handlingen inför nästa vecka ska se ut. Matlistan för mån-fre är i stort sett klar. Nu är det kommande helg som skall planeras... Vi får ju Arvika besök denna helg. E:s pappa och bror m.familj kommer på besök. Ett efterlängtat besök:-) Dessutom är det valborgsmässafton på fredag och 1:a maj på lördag. Någon form av plan ska vi nog komma fram till, får höra karl säger när han kommer hem.

Nu har mamma ringt och pratat av sig så jag har nu alldeles kommit av mig här i bloggen. Tror nog att sängen kallar nu. Krypa ner under täcket, invänta karln och kolla hemnet. Känner mig väldigt nöjd med denna onsdag som bestått av jobb, träning, städning, tvättsortering och nagelpiffning. En kväll med en hel del egentid:-)


Godnatt!

Högsta betyg!

De senaste inläggen här på bloggen har visat bilder på våra senaste middagar. Idag så glömde jag helt bort att ta en bild på middagen. Eftersom att det var E som stod för hela matlagningen idag så blev han såklart lite ledsen. Han tillagade en enormt god tjockpannkaka med bacon/äpple. Till det så serverades det keso och lingonsylt. I mina öron lät detta som en knepig blandning, vilket visade sig vara helt fel!

Det var en SUPERGOD middag som E bjöd på! Så därför vill jag ge min älskling en stor guldstjärna och betyget på dagens middag blir 10/10. Inte visste jag att jag blivit sambo med en kock:-)

Måndag 26 april

En måndag så likt som en måndag bara kan vara. Tror att det är första dagen sedan jag anlände med flyttlasset som jag VERKLIGEN känner att detta är är min bostad, här bor jag och detta är min stad osv. Imorse kom känslan för första gången att "nu sätter jag mig i bilen och kör till MITT jobb". Jag har hamnat i den fas som jag så länge har längtat efter. Jag har hamnat i den s.k. "grå vardagen"! :-)

Tog mig an löpningen idag igen. Höjde ribban en aning och ökade på km till det dubbla! HEJA!! Nu gäller det att få struktur på det hela och hålla i detta. Så imorgon blir det nog en morgonprommis innan jobbet och sedan vila från löpningen. Jag tror på "varannandags metoden"! Ska försöka strukturera upp styrketräningen med. Blev inspirerad nu när jag såg möjligheterna på jobbet. Eller så borde jag kolla upp world class här i Solna! Någon som varit där och testat? Någon som kan tipsa om något annat gym här i Solna?

En sak i det nya sambolivet är ju vår veckohandling och matlista som vi införde förra veckan. Så denna vecka följer vi slaviskt efter tidningen buffé. Idag måndag stod det broccolisoppa på menyn och jag stod för tillagning och disken. E var nöjd och åt med god aptit. Jag är beredd att hålla med honom, för det smakade kanon:-)




Imorgon tisdag står det ugnspannkaka med äpple/bacon i som skall serveras med keso/lingonsylt. Låter spännande tycker jag så jag lutar mig tillbaka imorgon och lämnar över köket till E. För imorgon är det hans tur att stå för matlagningen:-)

Ikväll så är vi så där lagomt vardagliga och så mycket svensson som man bara kan bli. Slappar i soffan med varsin dator, metalar räkningar, fyller i och skickar iväg deklarationen. *skönt* Tror att det är första gången någonsin som jag är lämnar in denna deklaration innan den 3 maj.


Nu tänker jag luta mig tillbaka läsa lite bloggar samt leta upp nya recept inför nästa vecka. Inspirationen håller i sig:-)


Sköna Söndag!

En söndag i precis rätt tecken, precis som en "önske söndag" skall vara. Först sovmorgon och sedan nyhetsmorgon på tv. Sedan kom E med ett förslag om att åka till Råstasjön för att ta oss en löptur. För min del den andra löpturen detta år! Väl hemma igen efter en stund i duschen och lite frukost i magen så kändes allt verkligen TOPPEN! Hur skönt som helst. Det är just "den" känslan man måste komma ihåg. Den där känslan som infinner sig EFTER träning:-)


Här i Stockholm så har våren visat sin allra bästa sida idag. Blå himmel och en härlig vårsol som gjorde sitt yttersta för att värma oss. Vi gjorde självaste city ett besök men hamnade tillslut i Gamla stan. Restauranger/caféer har börjat så smått att ta fram sina uteserveringar. Så vi gjorde vår "uteserverings premiär" idag i sällskap med Amanda och Stefan! Trevligt:-) Detta är kanske inget konstigt för Stockholmarna, att serveringarna börjar öppna. Men för mig blev det nu en ganska markant skillnad just nu mellan Sundsvall - Stockholm. Stockholm ligger en aning före Sundsvall. Just nu till det bättre:-) Här är det verkligen VÅR!

När vi kom hem i eftermiddag så fick jag ett litet ryck och tog tag i fönstren! Det var nästan så illa att man under dagtid knappt kunde se ut genom fönstren. För att inte tala om när solen gassat rakt på fönstret. Bästa tiden att titta ut genom fönstret har varit under kvällstid. Det var verkligen på tiden att få ge fönsterrutorna en omgång med trasa, medel och skrapa. Satte även upp en till panelgardin inne i rummet. Det blev riktigt bra både inne i rummet och köket. Nu är det en fröjd att titta ut härifrån åttonde våningen:-)



Igår så nämde jag att det var E som stod för matlagningen  här i huset. Jag ger honom många plus i kanten, för middagen var GRYM! Inte visste jag att jag blivit sambo med näst intill en riktig kock:-)

Fläskfilé sambal oelek, pressad potatis och en god sallad.


Vit choklad pannacotta med hallon till efterrätt.


Nu kommer restrerande av denna söndagkväll tillbringas i soffan och jag har en liten önskan om att få se wallander filmen "arvet". Får se vad sambon tycker om det förslaget;-) Imorgon väntar måndag och en ny vecka kommer intågandes. För min del så väntar andra veckan på nya jobbet vilket innebär ännu mer utbildning och ännu mer nya intryck. Vet att mån, tis och onsdag är avsatt för brandövning, vilket känns skönt så att man får vila huvudet lite:-)


Trevlig kväll!

Lördagsmys på Klippgatan!


Äntligen hemma mässa!

Denna helg så hålls Äntligen hemma mässan i kista. Alla profiler som medverkar i programmet "äntligen hemma" är med och visar/demonstrerar och tipsar. Jag och E gjorde kista mässan ett besök idag som precis många andra. Fanns en massa fina produkter och tips som riktade sig mest mot alla husägare. Vi strosade runt och beskådade. En dag kanske det blir vår tur att ta del av alla dess tips och råd:-)

Vi har under veckan som gått fixat i ordning vår hall! Nytt skoställ, hatthylla och korgar att förvara mössor, vantar, halsdukar m.m. Blev riktigt bra måste jag säga! Nöjd:-)




En griffeltavla att skriva upp viktiga kom ihåg saker eller bara göra en trevlig notis:-)



Nu är det lördagsmys som gäller här på Klippgatan. Det är finalhockey på tv, champagne ligger på kylning och en god middag väntas lite senare. Vi lyxar till det lite och firar vår första vecka som sambos:-)


Trevlig Lördag!

Första veckan är gjord!

Äntligen är det fredag och som vanligt på fredagar så är det FREDAGSMYS som gäller. Feelingen infinner sig allt eftersom och lagomt till kvällen så brukar den vara på topp. Lite ledsamt att det inte är någon solsida ikväll. Min första vecka på Bromma Airport är även den avklarad. En lärorik och rolig vecka tillsammans med mina nya arbetskamrater men även en lite "tung" vecka. Åtminstone för huvudet. Så en helg med lediga dagar och vila tas tacksamt emot.

Planerna för helgen hänger lite löst. Hoppas på fint väder så att det blir lite prommisar och forskning av den nya staden. En lös plan att göra stan imorgon finns också i åtanke. Ikväll blir det hur som helst middag här hemma tillsammans med Micke och Kristel:-)


Önskar er alla en trevlig helg!

Ändrade planer!

Tanken var att vi denna kväll skulle packa våra resväskor med sommarkläder inför resan till Mallorca. Tillsammans med E:s arbetskamrater och deras respektive skulle vi imorgon lämna Sverige, Arlanda för en weekend på Mallis. Med tanke på detta askmoln som härjat vilt under veckan så kändes det lite osäkert att åka. Kommer trafiken igång eller inte!? Nu ser det tack å lov ljusare ut och luftrummen kunde öpnnas nu under eftermiddagen. Så imorgon bör nästan all trafik vara igång enligt prognoserna. Men man ska aldrig säga aldrig! Så E:s jobb fattade ett klokt beslut att avboka resan och skjuta fram den i tiden. Som läget är just nu så blir förhoppningsvis denna resa av i september istället.

Självklart trist att det blev avbokat, men helt ärligt så har jag faktiskt "glömt" denna resa lite. Det har varit så fruktansvärt mycket annat i huvudet den sista tiden. Flytt, jobb, nytt hem, ny stad och allt vad det innebär. Allt annat än semester har snurrat i huvudet. Kanske hade det varit välbehövligt att få lite ledigt och en minisemester. Fast å andra sidan är det så mycket som är nytt och spännande så att jag tror jag klarar mig. Vill inte missa något så här i början. Jag behöver suga i mig varenda liten information som kommer på jobbet:-) Dessutom var det inte längesedan jag och E var iväg på en semestervecka. Så jag tror vi klarar oss! Få se fram emot något skoj till hösten istället. När det blir kallare, höstigare och mörkret smyger sig på:-)


Ikväll har jag och E vår första gemensamma tvättid. Herregud, här är det ett helt "projekt" att tvätta. Dels är det dubblet så mycket tvätt och på det så är det tider att passa! Tydligen måste man vara noga med tiderna också. Så ikväll har vi vår tid mellan 19-22. Det tar vel ett par gånger innan jag vant mig:-) En annan syssla denna onsdagkväll i vårat nya samboliv är skrivande av matlista! Imorgon planerar vi att åka på ica maxi och handla med själv scanning, kundvagn och hela köret:-) Nu jäklar skall här veckohandlas och middagar skall planeras!


Sambon fick i uppgift att bestämma mat för helgen så han kollar recept på internet. För tillfället så ligger datorn vid sidan om och han själv kollar numer hockeyfinalen mellan HV71 - DIF. Ska kolla hur det går för honom nu:-)


Ännu en dag...

Andra dagen avklarad på det nya jobbet. Idag har flyget kunnat gå åtminstone lite. Det har inte varit helt dött. Vi har blivit mer insatta i hur det fungerar och är på vår nya arbetsplats. Trots att det är i princip "dött" på flygplatsen för tillfället så är det ändå mer rörelse och liv än vad jag är van vid. Ska bli intressant att komma in i den verkliga vardagen när alla askmoln och utbildning är över:-)

Idag hann jag dock hem innan E så jag passade på att ta min premiärtur i mina nya löparskor. Ett varv runt Råstasjön fick det bli. Även om det är knappt 3 km eller ens det så kändes det som att det fick räcka idag. Men nu har jag en början, så nu är det bara till att köra! Skorna är nya och sköna, så inte ens det kan jag längre klaga på.

För första gången nu sedan flytten hit blev jag idag påmind om att min familj är långt bort från mig. Det kändes lite extra i hjärtat idag med tanke på att min älskade pappa fyller år idag! GRATTIS pappa!:-) Även om allt känns toppen så känns det lite knepigt att inte kunna närvara vid t.ex. födelsedagar.


Jag improviserade en middag bestående av ris, kyckling och wokgrönsaker. E tog över köket efter vi ätit klart. Nu när han är färdig så tänker jag smyga in och ordna en äppelpaj. Det är tydligen bra fotboll på tv:n i kväll har E förklarat. Så vi bjöd hit Stefan och Amanda. En bra kombination tycker jag... Fotboll och umgänge med fina vänner:-)


Trevlig tisdagkväll!

Måndag!

Första dagen på det nya jobbet är avklarad! Hur det gick?? Det gick BRA! Eller helt ärligt så känns det fortfarande väldigt overkligt. Känns mer som att jag är här på kurs/utbildning eller liknande. Men jobbet verkar grymt spännande och jag tror vi kommer att bli ett grymt bra arbetsteam. Alla verkar super bra:-) Sedan är det nu ett par veckor med massa utbildning, nya människor, nya lokaler, nya arbtessätt och nya intryck. Men allt detta känns väldigt positivt. Så det har varit en BRA första dag. Jag ser fram emot morgondagen:-)

Att sedan få svänga in på parkeringen i samma stund som min nyblivna sambo när man kommer hem från jobbet är en helt annan känsla. En fantastisk känsla rättare sagt! Det blev en prommis innan det blev en riktig svensson middag här hemma, stuvade makaroner och korv. Det var oslagbart att få sitta tillsammans vid matbordet och äta en normal och enkel middag. Att få se varandra i ögonen och prata igenom hur dagen har varit. <3




Här är den fina buketten och vasen som jag fick av mina fina arbetskamrater på Midlanda.



Trevlig kväll!

Stockholm!

I fredags när vi hade tömt lägenheten på Södermalmsgatan och fyllt det hyrda flyttsläpet så tog jag en bild på hela ekipaget och skickade iväg ett mobilinlägg. Tyvärr så gick detta inte fram så istället kommer bilden nu.

Så här såg det ut och iväg kom vi tidigt på lördagmorgon. Pappa ställde upp som chaufför och bärhjälp. Tack! Efter att vi fyllt detta släp och tömt lägenheten så var jag så trött att det värkte i hela kroppen. Så trött så att det kändes som om jag hade feber. Ni förstår kanske känslan när man är så trött att man bara vill lägga sig ned och gråta. Trots denna trötthet på fredagen så gick det inte att undgå känslan av vemodighet som smög sig på. Kändes konstigt att låsa dörren en sista gång. Lägenheten som annars varit så varm och mysig kändes nu tom, kall och väldigt mörk. En (förhoppningsvis) sista gång körde jag även min bil ut till Alnö. Även det kändes vemodigt. Min röda lilla pärla:-) Att krama mamma och lillebror hejdå var värre än jag någonsin kunnat ana. Mitt hjärta det gjorde ont av kärlek och smärta!

Att jag några timmar tidigare under fredagen hade varit ut på jobbet en sista gång för att lämna in bage och nycklar gjorde inte heller saken bättre. Över en enda dag så försvann ALL min trygghet i ett nafs. Mitt jobb, mitt hem, min bil, min hemstad som jag kan både utan och innan. Familj och vänner som alltid funnits runt hörnet är nu helt plötsligt en bra bit bort. HJÄLP, vad är det som händer??

En minst sagt omtumlande fredag!!! En dag i mitt liv som jag alltid kommer att minnas.


Lördag förmiddag svänger jag och pappa in med hela ekipaget på Klippgatan i Solna. Vi svänger in på den gata som nu skall bli min nya adress. Där tar nu hjärtat ett glädjeskutt helt plötsligt! För där väntar min älskade E på mig och genast kom jag på varför just jag flyttar från hemstaden Sundsvall och lämnar kvar jobbet och familjen. Jag VET att jag gör rätt som gör det här!:-)

Sedan väntade en lång dag med en massa bärande och mängder av uppackning. Pappa kramade hejdå och styrde mot Sundsvall igen. Jag fortsatte frammåt kvällen tills E sa åt mig att nu fick det räcka för idag. E hade ordnat vitt vin, räkor och baugetter. Efter det slocknade jag som en stock i soffan.

Så idag, Söndag fortsatte vi där vi avslutade gårdagen. Packade upp färdigt och lyckades med nöd och näppe få undan alla kartonger i förrådet. Nu vill varken jag eller E gå upp dit mer. I vårt nyblivna gemensamma hem ser det riktigt bra ut nu. Det känns bra och vi kommer få det så himla bra här:-) Även om det återstår en hel del fix så känns det helt OK nu. Har tagit några bilder som ni får se nedan...








Nu är det färdigpysslat för idag och vi riktigt söndagsslappar som riktigt sambos. Imorgon är det måndag och som vanligt på måndagar när jag är här så kallar Bromma Airport på mig. Men denna gång så tar jag bilen själv och åker till mitt nya spännande jobb! :-)



Trevlig kväll på er!



Vilken knepig torsdag det blev då

Vad ska man säga egentligen? Kan inte annat än att konstatera att denna torsdag, min sista dag på Midlanda blev minst sagt knepig då inga flyg kunnat gå. Luftrummen är avstängda och det gäller för tillfället ALL flygtrafik. Allt detta på grund av ett vulkan utbrott på Island. En sådan grej kan göra att stora delar av landet och runt omkring oss drabbas hårt. En naturkatastrof! En katastrof som dock jag inte märkte något speciellt av. Förutom då att inga flyg lyfter/landar. För på Midlanda var allt sig likt denna torsdag... alla var där, vädret var precis lika vårigt som igår och allt utom flyg flöt på som vanligt.

Lite speciellt blev det dock allt med avtackande, tårta, vackra blommor och en massa "hejdå" å "lycka till". Det kändes knepigt! Vadå "lycka till"? Det känns som om jag ska vara ledig i några veckor men kommer tillbaka sedan:-) Tror inte riktigt att jag förstått allt ännu. Jag trivs på Midlanda och jag trivs med mina fantastiska arbetskamrater där. Jag kommer sakna både arbetsplats och kollegor. Även om kanske vissa saknas mer än andra så kommer alla vara saknade!:-) Jag hade nog lite svårt att förstå att detta var det sista på jobbet för nu när jag gick hem så ställde jag skorna på skohyllan och radion i laddaren, precis som vanligt!


Så nu då... Sista natten i denna säng här i denna lägenhet. Klockan är strax efter ett på natten och jag ska strax blunda för att sova mina sista timmar här. Även det en märklig känsla!


Imorgon väntar en ännu knepigare dag där det förmodligen även då kommer att blandas med känslor. Samtidigt som jag njuter till fullo av livet just nu. Jag njuter av allt som händer och sker just nu. Jag tycker framtiden är oerhört spännande. Så spännande att jag knappt kan vänta mer. Jag vill veta vad som komma skall och hur det kommer kännas:-) Jag längtar tills denna flytt är över och tills jag ÄNTLIGEN får bo och leva tillsammans med min älskade E <3.


Godnatt!

Torsdag

Nu är jag inne i det sista av allting här i Sundsvall. Sista natten i lägenheten, sista passet på jobbet osv. En knepig känsla! Känns som om jag står med det ena benet stadigt kvar i Sundsvall medan det andra benet står darrigt i Stockholm.


Har precis putsat klart fönstren och medan jag gjorde det så kom jag att tänka på att jag faktiskt lämnar ett hem bakom mig som jag trivts väldigt väldigt bra i. Jag trivs på den här delen av stan, perfekt läge och bästa stället i stan som man kan bo på enligt mig. Trivs i huset och lägenheten. Min utsikt är oslagbar och tillhör förmodligen bland dem bättre här i Sundsvall. Lägenheten är mysig och för att inte tala om balkongen. Jag älskar min balkong! Det har varit många frukostar i morgonsolen och många sköna grillkvällar. Sommartid så är balkongdörren det första jag öppnar på morgonen när jag kliver upp och sedan står den på glänt hela dagen.

Nu lämnar jag mitt första egna boende bakom om mig och tar steget till gemensamt boende. Eller jag flyttar in till E:s boende. En lägenhet som jag trivs i och hoppas att jag kommer att fortsätta trivas i tillsvidare. Utsikten finns deffintivt inte och det gäller att se upp innan man går från sängen in i badrummet. Har man lite att göra så kan man alltid se vad grannen har för sig där. Någon balkongdörr eller balkong finns inte heller. Det kommer jag absolut att sakna! Så jag har redan nu punktat ner KRAV saker inför det boende som jag och E flyttar till i framtiden. Nummer ett är balkong och nummer två är utsikt!


Nu väntar den näst sista duschen i denna lägenhet innan det är dax att förbereda för sista arbetspasset.


Ha en fin torsdag!

Våren och solen är här, men vad gör jag då?

Jo, då är jag INOMHUS och packar/städar. Har åtminstone balkongdörren vid öppen och njuter av den friska luft som strömmar in. Kanske kanske kanske så är jag klar med all packning och flyttstädning efter morgondagen!? Eller kanske till på fredag. För då ska jag minnsan ut och promenera läääänge i det underbara vårväder som äntligen visar sig.


Annars då? Jo, packning börjar ta form och det ekar tomt i alla skåp, lådor, garderober m.m. Har nu alltmer övergått till städfrasen i denna flyttning. Torkar, torkar och torkar. Har även lyckats samla ihop så det blir en sväng till tippen. Jobbar just nu på att skramla ihop middagar av den mat som finns kvar i frysen. Annars så lever jag just nu i ett kaos. Äter på papperstallrikar och bor bland allt och ingenting. Det är tur att jag strax får åka iväg på jobbet:-)



En liten resume från helgen hinner jag med först. Hade en form av "avskedsfest", säger man så? Låter så ledsamt tycker jag. Men en liten samling av mina fina flickora hade jag i lördagskväll. Bjöd på en enorm sallad och vin här hemma hos mig. Tror vi var 10-11 stycken:-) En fantastisk trevlig kväll tillsammans med finaste tjejerna som avslutades ute på krogen. En kanonkväll som tyvärr blev helt bildlös... Vet inte hur jag tänkte där? Hur som helst så var det status "mår som förtjänat" på söndagen. En lååång och seg söndag som avslutades tillsammans med söta Madde. Madde kunde ej komma på lördagen så vi tog igen tiden på söndagkväll. Handlade hem thaimat och drack ett glas vin. Så helgen har varit en lyckad sådan:-)


Idag tisdag, dax för jobb alldeles strax. Efter kvällens jobb så återstår endast TVÅ kvällar av jobb till innan jag lägger Midlanda bakom mig. Spännande men samtidigt lite skrämmande!? :-)

Nu ska jag bära ut sopsäckar, fotografera bilen, kasta tomglas och sedan bege mig mot jobbet.
Ha en trevlig tidag!

4 arbetspass kvar

Nu är mitt sista förmiddagspass avklarat ute på Midlanda. Även handlingen inför morgondagens galej är fixat. Slog mig ner i soffan nu och kände efter för ett ögonblick. Jag är trött å sliten, kanske lägligt för en liten power nap! Samtidigt så ringde E som sitter i bilen, dock inte på väg mot Sundsvall utan denna gång styr han mot Arvika. Känns tråkigt att inte kunna följa med honom. Jag som längtar efter alla där. Får trösta med att snart bor vi hop och då kan vi faktiskt göra sådana helgbesök lite oftare både till Arvika och Sundsvall. Å andra sidan så tänker jag njuta av min sista helg här i Sundsvall!


Gulliga Linda ringde och bjöd ner mig på middag och vin ikväll. Så jag tänker släppa alla tankar kring flytt och måsten nu ikväll. Ska bli skönt att få komma ut ur hemmets flyttkaos för att få umgås, äta och dricka gott istället:-)


Dessutom är det veckans HÖJDPUNKT på tv ikväll. SOLSIDAN klockan 21.30! Kan det bli bättre? :-)



TREVLIG HELG!

Det börjar likna flytt

Sedan föregående uppdatering efter påskhelgens slut så har prio nummer ETT varit jobb och flytt. För att få någon form av stimulans så har jag även hunnit med att klämma in två stycken träningspass. Mer än så har det inte blivit denna vecka. Ändå har jag stigit upp 03.55 och inte varit i säng förrän sena kvällen. Men ikväll så skedde det något här hemma i det kaosliknande hemmet. En förändring skedde! Från ett enormt KAOS så börjar det nu likna en ordnad lägenhet under flyttens tecken. Sakerna börjar ta plats i kartonger. Lådor, skåp och utrymmen börjar eka tomma. Det ekar nästan i hela lägenheten nu.

Tog även tag i "sopberget" som bildats i hemmet. Packade in alla sopsäckar och åkte till tippen. Så skönt att bli av med allt. Nu finns det endast saker kvar som skall förbli kvar. Tror jag! Om inte jag får damp en gång till och går lös med sopsäcken. På jobbet så räknas nu dagarna ner nu... Det är endast en vecka kvar. Imorgon gör jag min allra sista förmiddag och efter det så återstår fyra stycken kvällspass.

Efter jobbet idag så var det faktiskt ÄNTLIGEN dax för barret på huvudet att få sig en efterlängtad renovering. Kände mig otroligt less på både färg, form och kvalitet. Nästan så jag var redo för en radikal förändring. Nu blev det dock inte så, men lite färg och annorlunda klippning blev det. Jag valde att ta fram mina annars mindre omtyckta självfallslockar. Så nu ska vi se om fröken Moberg låter plattången vila och lockarna träda fram under våren:-)


Känns betydligt fräschare i huvudet nu! Lägger in en bild så ni får se:-)




Nu drar klockan iväg IGEN, i alla fall om man skall upp TIDIGT! Så bäst att för första gången denna vecka somna i någorlunda tid så att jag är pigg inför mitt sista 4.45 pass!



Godnatt & Sov Så Gott!

Påskhelgen!

Så var påsken över för i år. Jag hade högvinsten och äran att pricka in påsken i jobbarhelgen även detta år. Så exakt hela påskhelgen har kombinerats med jobb och mys. Vilket har gått över förväntan:-)

E kom upp redan i torsdags, så fredagen när jag drog iväg ut till jobbet så roade han sig själv hemma. Fredagkväll åt vi en god middag, delade på en flaska gott rödvin och njöt av solsidan. Alltså programmet solsidan, jag tror jag ÄLSKAR detta program. Har slaviskt följt detta program från start. Varje fredag så känns det som om denna halvtimme förkortas till 10 min. Varför inte göra detta underbara program längre? Efter varje avsnitt så vill man bara ha mer och mer! Underbart:-)

Lördag och självaste påskafton klev jag upp och startade dagen på jobbet. Lite senare så bar det iväg för den årliga traditonen ute på isen vid Skälgården. Detta år saknades både delar av släkt/familj samt solen. Njöt dubbelt de stunder som solen gassade mellan molnen. Den manliga delen av vår släkt tävlade i årets fiske, angling. Vet inte om dem tävlade i vem som fick mest fisk, störst fisk eller vem som sprang fortast? Jag satt i en stol, lapade i mig sol, drack varm oboy och tittade på.







Julius upptäckte att gäddorna som kom upp ur hålen levde och kom genast på att dem ville han ha! Så han var som galen så fort en firre drogs upp och lyckan den var ENORM när han tillslut lyckades fånga en alldeles egen firre. Han bar runt på den/visade upp sin fångst stolt som en tupp och livrädd att någon skulle ta ifrån honom den. Han vaktade sin firre mycket mycket noga!!


Söndag tillbringade jag ute på jobbet igen. E klagade nog inte med tanke på att han packat med sig sitt playstation. Efter jobbets slut hämtade jag upp E och sedan brassade vi ut till Alnö. Där bjöd mamms & papps på god tre rätters middag. En trevlig kväll innehållandes god mat, dryck och buzz. Spelet buzz och jag kom inte riktigt överens medan resten av famlijen fullkomligt älskade det!


Så idag (annadag påsk) startar vi med frukost ute på Alnö och sedan drar jag och E in mot Birsta med precis samma tanke som övriga invånare i Sundsvall. Vädret verkar svika oss exakt hela helgen så vad passar bättre med en Birsta tripp då? Fick en massa viktiga saker uträttat samt en fika med mamms & papps. Efter gårdagskvällens spel "Buzz" så blev föräldraparet tvingade till att införskaffa ett eget playstation. Så gissar jag rätt så sitter dem och nöter hela kvällen nu:-)



Så nu ikväll kom vi till den punkt som i vanliga fall är det värsta som finns! Att säga hejdå och skiljas åt:-( Denna kväll känns det faktiskt mycket bättre. För detta var sista gången jag vinkar av E här i Sundsvall. Sista gången vi säger hejdå nu till varandra. För nästa gång vi ses, ja då blir vi sambos på riktigt:-) Självklart känns det jobbigt att vinka av hjärtat även nu. Gör ont ända in i själen att se honom åka iväg i en bil PROPPFYLLD med kartonger. Fast tanken på att det var kartonger med mina prylar i känns såklart rätt så bra! Dagens Birsta tripp resulterade i 10 stycken nya kartonger, så jag funderar på att sätta igång och börja fylla dem redan nu ikväll.


Ha en trevlig kväll!


Mobilblogg: Glad...

0-5026119ed780c1b346bab42276946bf5.png

Kolla varifrån!

Mobilblogg: Glad Påsk!! Jag och E firar genom att piffa till äggen lite extra idag:-)