En sådan där dag....

 Som ni vet man helst vill gömma sig under täcket och stanna tills dagen är över. Så kanske man kan kalla denna dag. Efter en strulig natt med en ledsen kille som grät och grät i non stop så var vi liksom inte i fas då klockan ringde 05.00 och påminde oss om att det är nu dagen börjar. Philip grät fortfarande och man man undrar såklart om han har ont någonstans. 
 
Hur som helst så blev det vab hos oss idag. När klockan var 05.30 gick vi ner och la oss i soffan för att försöka kolla på en film en stund. E var tvungen att åka till jobbet medan jag och lilleman har försökt vila och mysa här hemma. Ingen feber och timmar senare så verkar han rätt pigg och glad igen. 
 
Nu sover han ute i vagnen och jag gissar att han kommer försöka ta igen lite förlorad sömn från natten. Jag borde göra detsamma. Jag har såklart åkt på huvudvärk och det kommer förmodligen av för lite sömn. Vädret hjälper till att sänka humöret idag med. Riktigt inomhus-mys väder är det vad det är!
 
 

Söndag!

En ledig helg tillsammans med min lilla familj lider mot sitt slut. En ledig lördag och söndag med strålande väder går så himla fort. Undra om det var sommarens sista riktiga solstrålar som vi fått njuta av igår och idag? 
 
Idag fick det bli en tur till vackra Vinterviken för date med familjen Wendelstig/Markl samt besök på skördemarknad. Väldigt trevligt och mysigt! Från skördemarknaden fick vi med oss lite svamp och rabarbersaft. Hemskt att egentligen köpa svamp, men dom såg så otroligt lockande ut;-) Blev så sugen på en tur till skogen för att plockan svampen själv istället. Fika och svampplock vore något! 
Jag hade tidigare aldrig varit i Vinterviken. Otroligt vackert och mysigt. Barnen somnade i sina vagnar och vi kunde promenera ner mot vattnet och slå oss ner för att njuta av vädret. Härligt!
 
Söndagen avrundades med grillning och middag utomhus. Det gäller att passa på. Undra hur mångar middagar vi har kvar att äta utomhus denna sommar?
 
 
 
 
Philip och Wilma hand i hand på promenad vid Vinterviken. Sötnosar ♥
 
 
Nu blir det ett tidigt godnatt. Tidig morgon imorgon och klockan ringer 05.00!
 
 

Lediga Tisdag!

Efter en helg som fylldes med jobb så njuter jag verkligen av att ha två lediga dagar tillsammans med min lilla älskling! Underbart! Idag var vi upp i skogsdungen ovanför där vi bor precis och påtade på... Ett gäng kottar och några pinnar lyckades han samla med sig hem. Ställde frågan om vi skulle äta spaghetti och köttfärssås eller plättar till lunch!?
 
-"Plättar" vrålade lilla herrn rätt ut och innan jag hann blinka så drog han fram stolen till bänken och skulle hjälpa till att göra smet. Så tillsammans har vi gräddat plättar och när vi väl skulle till att äta så vill ungen inte ha plättar. 
Inga plättar ner i den lilla magen utan han skulle prompt ha spaghetti och köttfärssås. Suck!
 
Nu sover det lilla odjuret och tänker han sova länge till får nog mamma väcka honom ♥♥♥
 
 

Farbror Doktorn

Återbesöket hos farbror doktorn idag gick bra. Tidigare gånger har vi fått träffa den läkare som var Philips "ansvarige-läkare" under tiden vi bodde på neo. Nu har han slutat och idag fick vi träffa en annan doktor som vi förvisso kände igen då han träffade oss någon gång på neo. Dock måste jag säga att det var en aningens roligare att träffa "vår" doktor när vi varit där tidigare. Han som ändå sett och varit med från första början. Jaja, hur som helst så gick allt bra och Philip sköter sig bra. Växer som han ska på alla håll och kanter. Något liten är han fortfarande och kommer nog så vara. Men man får inte glömma att han trots allt startade sin karriär här i livet med en match vikt på 900 gram!
 
Idag när han är 2 år och 3 månader gammal så väger han 10,5 kg och är 84 cm lång. Det är alltså en rätt så liten och nätt liten kille vi har. Dock världens sötaste!
 
Nästa gång vi får träffar farbror doktorn igen är Philip 5 1/2 år gammal. Det är alltså 3 år till nästa gång;-)
 
 
När man varit duktig hos doktorn och låtit honom mäta blodtryck, klämma och känna så får man göra ett besökt på barnens hus och äta glass efteråt. 
 
 
 

Första lediga onsdagen

Idag är vi lediga jag och Philip. Perfekt med två dagar på jobb och dagis för att sedan få en dag tillsammans. Vaknade utan klocka i morse och låg kvar en bra stund i sängen innan vi klev upp. Philip visade mig en serietidning som tydligen pappa köpt åt honom. Han visade och berättade att det var just pappa som köpt den. Älskade unge!!
 
 
Nu sover Philip lunch-vila ute i vagnen. När han vaknar och så ska vi göra oss ordning för att åka till Danderyd på återbesök. Förmodligen det sista besöket som vi behöver göra om allt är som det ska och läkaren ger tummen upp! 
 

Tårar!

Det var nog allt en hel del fjärilar i lilla magen i morse när vi promenerade bort till dagis. Väl vid ytterdörren så var det en liten hand som kramade mammas hand extra hårt och önskade bli buren för att kunna borra in sitt lilla huvud mot mammas axel. Så blyg och så liten. 
 
Min stora pratglada kille blev så liten och kändes så hjälplös för stunden och det sved i mammahjärtat att behöva lämna honom. Vi mötte upp kompisarna ute på gården och det var med blicken långt nergrävd i marken under skärmen på kepsen. Läppen darrade och tårarna rullade nedför kinderna. Att vara mamma i den stunden och försöka visa gott mod då var inte det enklaste. Tårarna brände även bakom min ögonlock och det gjorde så fruktansvärt ont att behöva se sin lilla son så liten och ledsen samtidigt som han gjorde allt för att kravla sig fast vid mig. Näe, usch och fyy för sådan lämningar. Hjärtat liksom blöder och när jag väl kom utanför grinden så var det omöjligt att hålla tårarna borta. 
 
Vet att det snabbt brukar gå över och hoppas så innerligt att det gjorde det även idag trots att det var första dagen på så många veckor. 
 
 
Mammas lilla älskling!! ♥
 

En ny familjemedlem!

Farväl gamla buggan och istället hälsar vi nu nya familjemedlemmen välkommen till oss.
 
Bugaboo buffalo! 
 
 
Det är nästan så att jag går omkring här hemma och är lite nykär. Det pirrar liksom i magen och jag längtar tills vi får prova den ordentligt! Förväntningar är minst sagt höga;-)
Hade det inte blivit så sent här hemma med middag och badning ikväll så hade det annars blivit en promenad enbart för att testa nu åket. Men imorgon knackar vardagen på igen och semestern är nu slut för hela familjen. Philip ska till dagis för första gången på 6 veckor så det var nog bäst och klokt att försöka komma i säng i tid ikväll. Men en provkörning till dagis blir det garanterat imorgon.
 
 

Ovanligt!

Grabbarna sover och endast mamman är vaken. Så ovanligt och har det någonsin hänt innan ens?
Strax efter klockan slagit 8 kunde jag inte sova längre. Så förutom tvättmaskinen som snurrar i bakgrunden så är det annars helt tyst. Nästan magiskt;-)


Kärt återseende!

Tänk vad glad man blir över att få träffa bästa kompisen efter att inte ha setts på 5 veckor. Som han har längtat efter och pratat om Meja. Idag fick kompisarna äntligen träffas. Världens finaste ungar ♥
 
 
 
Det har varit en mysig eftermiddag med full fart. Vi fick låna Meja och Max i några timmar. Philip och Meja har lekt och busat som aldrig förr. Trevligt fika-besök mitt upp i allt av Lukas och hans föräldrar. Efter en grå men varm dag så sprack det lämpligt nog upp under eftermiddagen och solen bjöd på sig själv under eftermiddagen/kvällen. 
 
Ligger nu redan nerbäddad och har bestämt mig för att släcka innan klockan slår 22.00. Är helt slut och galet trött. Märks att semestern satt sina spår och vanan att kliva upp 05.00 i flera dagar inte riktigt är tillbaka. Men imorgon är det sista dagen och sedan är första arbetsveckan avklarad! 
 

Inför förskolan

Jag börjar så smått att planera, strukturera och ordna inför hösten. Idag när jag kom hem från jobbet så bestämdes det att det skulle bli en tur till Täby centrum. Jag hann kolla igenom Philips garderob och se över hur det ser ut med annat än sommarkläder. Så turen till Täby resulterade i klädes-shopping åt Philip. 
 
Sedan har kvällen ägnats åt att märka upp och namna alla kläder. Nu har vi en sak till att kolla och det är skor inför hösten att ha på dagis. Men det får blir en annan dag;-) Sedan är vi nog redo för en ny termin på förskolan!
 
 

Vinterkläder!

Jag slår nog rekord när det gäller  i tid på att fundera på vinterkläder. Känns så overkligt långt bort till vinter, kyla och snö. Men någonstans vet jag att det kommer att komma så småningom. Höstnyheter börja smått att ramla in i butik och jag har lite svårt att låta bli att spana efter vinteroverall åt Philip.
 
Körde på kaxs overall från kappahl förra året och var mycket nöjd. Bra overall till bra pris. Dessutom har kappahl sina bra 25% checkar som reamlar in lite då och då. I går ramlade det in en alldels färsk i vår låda och jag såg även att årets overaller såg fina ut. Bra betyg i årets test fick den också. Tummen upp!
 
Så kanske ska det får bli ännu en overall från kaxs till lilla herrn i vinter.
 
 
Gillar den gröna färgen. Jag som annars älskar blått känner nog för att bryta trenden. Riktigt snygg!
Den fanns i och för sig även i blått såg jag....
 
799:- också 25% med check är inte illa för en overall. Tål att funderas på;-)
 

Hej vardagen igen!

Då lider semestern mot sitt slut, eller rättare sagt den är redan slut för denna gången. Imorgon kickar vardagen igång igen och klockan ska åter ställas. Både på gott och ont. Visst, semestern har varit helt fantastisk jävla underbar om man får säga så. Bästa sommaren EVER!
Samtidigt så gnager den där jädrans ångesten i magen över att 5 härliga veckor susat förbi och att det nu vankas jobb, höst och mörkare tider innan det blir någon mer semester. Ändå är inte "ångesten" alltför stor och det har nog att göra med att resten av mina familjemedlemmar semestrar en vecka till. Så det blir liksom lite halvt jobb och lite halvt semester ändå. Jag jobbar förmiddagar och är hemma till 14.30 och dessutom ledigt tors-sön. Så jag ska absolut inte klaga;-)
 
 
Så inte förrän nästa vecka drar vi igång vardag ordentligt med jobb och förskola. Tänka sig att Philip då ska börja sitt andra år på förskola och då bli äldst på sin avdelning. Nya små kompisar ska skolas in och min lilla kille är inte längre minst;-) Har lite att gå ingenom innan dess. Garderoben ska gås igenom och storlekar bör kontrolleras. Har på känn att den lilla herrn växt under sommaren och nu byter size på kläder igen. Så klädinventring och uppdatering ska ske. Märkpenna och namnlappar ska plockas fram igen. 
 
 
Kanske kommer även bloggen skramla till liv igen nu när sommaren närmar sig sitt slut och nu när vi är på avstånd från nära och kära så finns det en anledning att göra en liten uppdatering lite oftare. För under dessa 5 semesterveckor så har det verkligen varit sparlåga här inne. Solen har gjort oss sällskap under alla 5 veckorna och dagar med dåligt väder kan vi lätt räkna på en hand. Vi har umgåts med många nära och kära och det värmer så in i bomben rakt in i hjärtat. Något att minnas och plocka fram under hösten när längtan och saknaden blir för stor. Som sagt denna sommar är svårslagen på många sätt, men vädret är en stor bidragande del. Amazing om jag får säga det själv! 
 
Det har varit mycket resande och flängande denna sommar men på ett bra sätt så fick vi till veckorna utan att det känns alldeles för hattigt och på tok för mycket flängande hit och dit. Sista trippen bar ju iväg till Sundsvall och där vi mestadels spenderade dagarna hemma hos mamma och pappa på Alnö. En liten avstickare till Skälsjön blev det för att umgås hela familjen tillsammans med farmor samt komma ut i skogen för lite bärplockning. Jag och E har hunnit med lite egentid och hela TVÅ restaurangbesök på tu man hand. Inte alls illa! Hann träffa lite fina vänner och avrundade Sundsvall med att göra en utekväll och se på Gyllene tider. 
 
Är så nöjd och så glad över sådana fina semesterveckor tillsammans med mina fina älskade grabbar!