SUPERMAMA

Vilken supermama jag har känt mig som idag. Hunnit med både det ena och det andra. Ibland är vi ett bra team jag och min son. Så här blev dagens bakning...
Resultatet av detta blev supergoda hallonkakor som nu ligger i frysen.
Nu känner jag mig dock inte lika mycket "supermama" längre. Trött, svidande värk i axeln/skulderbladet och huvudvärk. Kryper ner i soffan nu och kollar Robinson tillsammans med mina killar samtidigt som jag småpysslar lite vid sidan om.

Plötsligt händer det...

Efter en timmes promenad efter lunchen så bestämmer sig tydligen lilleman att han ska fortsätta sova i vagnen. Och vips så får mamman helt plötsligt JÄTTEMYCKET tid till att fixa och dona. Så nu har det bakats ännu en sorts kaka att lägga i frysen, tvätten har vikts, blommor är vattnade och middagen lagad! Det ni!! Vad händer egentligen??
Fast tur att det in är så här varje dag för fy så tråkiga dagar vi skulle ha här hemma. Jag skulle bli less på att vara hemma och fixa inom kort. Nu låter det som om E är på ingång och dessutom så låter det ifrån vagnen i hallen;-)

Ute på promenad!

img_4121 (MMS)

Ute på promenad!


Föräldraträff

Jag och Philip har precis kommit hem ifrån vår första föräldraträff. En liten grupp var vi idag och Philip blev ensam kille. Trevligt och intressant att träffa andra mammor och deras små guldklimpar samt få höra deras storys och funderingar kring att ha en liten. Extra kul var att vi nästan bor granne med en mamma och hennes lilla tjej. Så förhoppningsvis så blir det lite promenader, fika, lunch och bebissnack under hösten även på hemmaplan.
Naturligtvis så passade vi även på att ta vikt, längd och huvudomfång idag. Jag kan bara konstatera att min lilla bebis växer så att det knakar. Herregud, han håller verkligen på att bli en stor bebis nu. 300 grams ökning på EN vecka!
Vikt: 3 705 gram, Längd: 51,5 cm, Huvudomfång: 36 cm

HANDYMAN

Imorse var vi uppe i betydligt bättre tid och jag kan med handen på hjärtat säga att jag efter denna dag nu sätter mig i soffan med riktigt gott samvete. Jag och lilla Philip startade dagen strax innan 8 imorse och då började vi dagen med kaffe för mammans del och mat för Philips del innan vi gav oss ut på vår dagliga promenadrunda. När vi kom tillbaka så bestämde sig lilleman för att han skulle fortstätta sova i 2 timmar. Så det är tack vare min lilla älskling som dagen har blivit så effektiv. För under tiden han sussade sött i vagnen så hann mamman med att äta frukost, duscha, klä på sig, tvätta en maskin med handdukar, hänga tvätten och förbereda bakning.
Efter lunch så tog jag tag i bakningen och det tillverkades dumlekakor att lägga i frysen inför kommande höstfikor. Under tiden så höll Philip koll på mamman i från sin babysitter...
När E kom hem från jobbet så stod middagen på bordet och efter det var det dags för mammans egentid. Träningskläderna åkte på och jag gav mig ut i duggregnet. Denna gång körde jag med pulsklockan för att få lite bättre koll på puls osv. Sprang samma slinga som förra veckan dock så ökade sträckan med jogging på vägen hem från spåret. Hemma hade E tagit tag i vår diskmaskin som inte vill fungera. Jag har gråtit över att den inte fungerar, dels för att det nu måste handdiskas här hemma och dels för att det svider om vi behöver köpa en ny diskmaskin just nu:-( Men såklart så ser det ut som om min alldeles egna handyman har hittat felet och lyckats åtgärda det!! *hoppas hoppas*
Medan pappan grejade under köksbänken så tog lilla hjärtat en liten nap i vaggan under tiden...
Nu har hela familjen myst ner sig i soffan framför robinsson på tv:n och jag tänker joina dem. Imorgon står det mammaträff på schemat. Kul!

Diskmaskinen

I morse kom vi igång sent här hemma. Klockan var närmare lunch än frukost då vi kom ut på morgonpromenaden. Men vi gjorde det och gick vår dagliga runda. Efter promenad, dusch, frukost och annat fix så har tiden spenderats åt diverse pyssel här hemma. När E kom hem stod middagen på bordet och efter det hade jag planer på en tur till ikea en snabbis. Jag övertalade E och så fick det bli! En del "nyttosaker" inhandlades så nu finns ännu mer pyssel att ordna med under kommande vecka.
Dagen har inte enbart varit pysslig och rolig utan även lite tråkig. Vår diskmaskin strejkar!! Den uppför sig illa och låter konstigt. E har nu under kvällen försökt lokalisera vad som är felet och imorgon får vi se om det kan åtgärdas eller om det är "kört". Känns faktiskt sådär om vi nu ska behöva införskaffa oss en ny diskmaskin:-( Men efter att ha fått handdiska ikväll och blivit påmind om hur det verkligen är att inte ha diskmaskin så står jag väldigt fast vid att en diskmaskin det MÅSTE vi ha! Så vill inte denna kicka igång igen och fungera normalt så är det vi som åker iväg och ordnar en ny och det illa kvickt! Väldigt väldigt tråkigt men väldigt behövligt!
Nu sover mina killar och jag tänker göra detsamma. Får återkomma imorgon med förhoppningsvis nya friska tag.
Godnatt!

Lilla gullefjun <3<3<3

img_7203 (MMS)

Lilla gullefjun <3<3<3


Vilken dag!

Dagen startade med regn och åska. Min första tanke var då att det skulle bli en riktig inomhus-mysdag under täcket. Men så efter frukost sprack det upp och solen kikade fram. Detta gjorde att dagens planer blev av. E drog iväg och spelade tennis med grabbarna medan jag och Philip fick besök av Amanda. Så vi packade ner lilleman i vagnen och tog oss en skön promenad. När vi promenerat klart och grabbarna spelat klart så blev det lunch här hemma.
När vännerna åkt så kom nästa vän på besäk. Bästa Yejka bilade ner från Sundsvall och mellanlandade här på grillmiddag innan hon skulle flyga vidare. Så dagen har varit fylld av massa massa prat, massa bebis gos, god mat och härliga nyheter;-) Så det är med ett leende på läpparna jag kryper ner i sängen till mina killar. En alldeles perfekt och skön söndag tillsammans med bästa killarna och fina vänner.
Imorgon är det vardag igen, E har en ny arbetsvecka framför sig medan jag och Philip har en ganska så oplanerad vecka framför oss. Endast onsdagen som har bestämda planer. Inga som helst planer inför måndagen så jag tror att vi kommer kicka igång morgondagen med en prommis precis som morgnarna förra veckan.

Godmorgon söndag! Hela familjen var vaken ...

img_9737 (MMS)

Godmorgon söndag! Hela familjen var vaken men när jag kom tillbaka från duschen så hade bägge killarna somnat om. Dessutom snusar dom båda högt och ljudligt<3


LÖRDAG

I dag har vi haft en riktig familjemys-dag här hemma. Hela familjen sov ut imorse och klev inte upp förrän klockan slagit 10. Sedan har vi fixat och donat här hemma. E har klippt gräsmattan och gjort fint ute. Dessutom har det varit riktigt varmt och skönt ute och vi fick nog kanske en sista riktig sommardag!?
Ikväll har vi en lite missnöjd kille här hemma som helst av allt vill ligga på pappas arm. Lite magont är troligtvis kvällens bekymmer. Tidigare ikväll när jag vandrade runt med lilla hjärtat på armen så fick jag syn på grannbarnen som höll på med sina kaniner. Inga föräldrar i sikte och jag kunde inte låta bli att titta lite extra eftersom jag tyckte mig se att det inte såg riktigt lämpligt ut. Små barn ska inte vara själva med djur så enkelt är det!! Det knöt sig i magen och jag blev uppriktigt arg över vad jag såg. Samtidigt tänkte jag att det är inte mitt bekymmer, inte mina barn, inte mina kaniner och jag har inte att göra med vad grannarna gör med sina djur. Men sedan ändrade jag mig och tänkte att jag måste ändå säga till så jag tog mod till mig och knatade över och informerade dom vuxna om vad som försegick i djurhagen. Bra eller dåligt? Min sak att bry mig om eller inte?
Strunt samma för nu känns det mycket bättre i samvetet och magen. Barnen fick lämna kaninerna och kaninen kom på plats i buren igen. Jag gjorde alltså en liten gärning för den lilla kaninen. Även om inte barnen medvetet är dumma så kan det bli så tokigt när man låter små barn "leka" med djuren. Och jag är glad att jag faktiskt agerade och inte fegade ur. Ville bara ha sagt att barn ska inte leka med djur själv och att man ibland behöver våga säga till även om det inte är sina egna bekymmer.
Nu ska jag återgå till min lilla familj. Se fångarna på fortet och äta ostkrokar;-)

Motionen idag då?

Det blev aldrig någon promenad imorse eftersom vi skulle iväg på annat. Men tro inte att jag skippade att röra på mig för det. När E kom hem från jobbet så bytte jag om och gav mig ut till sandaspåret. Precis som förra gången gick jag bort, sprang ett varv och sprang halva vägen hem. Hej å hå! Flåsigt värre men skönt efteråt. Passade på att köra lite situps och armhävningar ute på gräsmattan sedan.
Nu har vi ätit goda grillrester från gårdagen ute (undra om det var sista middagen utomhus innan hösten?), druckit kaffe och ätit den godaste mörka choklad som jag någonsin ätit!! Mörk choklad med havssalt i. Underbart god! Efter att den lilla killen i familjen badat så ska vi nu mysa ner oss i soffan och se på filmen "hur många lingon finns det i världen?".
Trevlig fredagkväll!!

MVC besök

Vardagens sista dag innan helg. Snart får jag och Philip hem pappan och då är det äntligen helg och ledigt tillsammans igen. Idag är vi upp i tid och gör oss i ordning. Jag har nämligen tid nere på MVC för att träffa barnmorskan som jag gick hos. Ska faktiskt bli skoj att träffa henne igen då sist vi sågs var i april månad och Philip låg kvar i magen.
Medan jag äter frukost så sprattlar lilleman i sin babysitter. Men nu tror jag nästan det är läge för att lägga sig i gymmet en stund innan tvätt och påklädning;-)

Torsdag

Vet inte hur vi bär oss åt. Trots att vi är uppe i tid så tar det en väldans tid här på morgonen. Morgonpromenaden borde kanske istället heta dagspromenad och frukost liknar mer lunch!? Hur som helst så är nu dagens promenad avverkad och frukost uppäten. Och jaa, det känns i benen att jag gav mig på att springa i tisdags. Träningsvärk tror jag det kallas!?
Nu känner jag mig lite smått stressad över att jag själv inte har duschat, bäddat sängen och plockat undan i köket och dessutom finns det en liten dagens lista som gnager i mig. Handdukar behöver tvättas, hemmet behöver dammtorksa, badrum skuras och golven behöver dammsugas och våttorkas. Plus att jag har lite viktig pyssel som ännu inte är klart och dessutom lite brådskande. Jag inser själv att allt detta inte kommer kunna genomföras idag. Jag är glad om jag lyckas med något av dessa måsten. Jag ska göra mitt bästa;-)
Det ser ut som att även torsdagen blir fullt sysselsatt och dessutom så får vi middagsbesök ikväll av Micke, Kristell och lilla Leon. Det blir en BRA torsdag!!
Nu skruvar den lilla på sig och jag gissar att sovtiden är slut. Skrev igår att jag undrade hur natten skulle bli. Trots många timmars sömn på kvällen så sov sig lilla hjärtat igenom natten väldigt bra. Vaknade dock ganska ofta, åt och sedan somnade om. Inga konstigheter alls där i mellan. Skönt! Däremot så krånglade hans förbaskade apné larm. Det jäkla larmet har tjutit i natt två gånger om inte tre. Helt klart fellarm eftersom jag hörde hur lilleman andades. Men man blir så jäkla rädd när det sätter igång och tjuter mitt i natten och det är kolsvart i sovrummet. Visst det är jättebra med detta larm, det är en trygghet när han sover själv, ligger i vagnen osv. Men man blir på helspänn varje gång detta larm ger ljud ifrån sig. Ska kolla upp om det ändå inte är batterierna som spökar.
Dags att ta tag i dagen och sätta fart!

Godmorgon! Vi tar och startar dagen med at...

img_8890 (MMS)

Godmorgon! Vi tar och startar dagen med att somna om och ta lite sovmorgon. Skönt! När sovmorgonen är slut blir det promenad.


Några matkassar rikare

Ikväll var mathandlingen en ren pärs! Totalt tom i huvudet och helt förvirrad. Redan när jag klev ut genom dörren hemma så kände jag att detta inte var den bästa egentiden man kunde ha. Det tog tid, jag yrade omkring och jag tvivlade en stund på ifall jag någonsing skulle bli klar. När jag kom hem igen så SOV den lilla herren i huset fortfarande. Han sov då jag åkte (väckte han för att han skulle få mat) och hade sovit sedan 16.30. Självklart så sover ungen då mamman är borta en kväll och dessutom jättelänge. Två kvällar i rad nu så har han varit vaken hela kvällarna men inte denna kväll. Så nu väntar jag med spänning på hur denna natt skall bli.
Nu är kylen och frysen fylld med mat och matlistan är väl planerad hela nästa vecka. Skönt!
Nu har föräldrarna kvällsfikat, lilleman ätit och nästa blir nu sängen. Sedan är det bara att hoppas att natten blir bra den med.

P.O.P

Funderandet kring en höst/vinteroverall till lilleman är nu klart. Valet föll tillslut på polarn o pyret.
Storleken fick bli efter mycket om och men blir 62. 86 såg alldeles på tok för stor ut. Känns som om det kommer dröja lääänge innan min lilla kille kommer i en 68. 62 är väldigt väldigt stort just nu och han kan göra en helomvändning i denna overall. Men förhoppningsvis så skall han kunna ha denna under hösten och kanske till och med hela vintern.
Tittade även in hos kappahl när vi var i farten och kunde inte motstå dessa två vackra plagg. Sa förra veckan att nu är det köpstopp för Philip. Men efter att denna vecka ha lagt undan kläder i 44 så har herrn inte alls så mycket plagg som jag trodde. Så därför fick han dessa två höstplagg. En superfin höstig kofta och kappahls fina stickade bodysuit. Han har den stickade bodysuiten i vitt fast i strl.62 så det dröjer innan den kan användas. Så därför fick han denna nu i strl.50 så att han kan ha den nu med detsamma. Har på känn att dessa två plagg kommer försvinna som smör i solsken inom kort eftersom det var höstnyhet som dom precis packat upp;-) Vet inte hur länge jag jagade den stickade vita bodysuiten.

Halva veckan

Nu är snart halva första veckan hemma gjord. Onsdag idag och även idag kickade jag och Philip igång dagen med samma morgonrunda som övriga dagar denna vecka. En timmes promenad, lilleman sover nu i vagnen *peppar peppar* och nu intar mamman frukost. Det bjuds på soligt och fint väder idag så jag tror det blir till att passa på av att njuta lite av solen här hemma. Har även lite fix att stå i så det får bli en mix av det hela.
I eftermiddag när E kommer hem så ska jag åka till maxi och storhandla. Det ekar tomt här hemma.
Oops, nu är det en ledsen kille i vagnen...
Ha en fin dag!!

Premiär ute i spåret

Andra dagen hemma utan E. Det går som på en dans det här. Efter en liten jobbigt natt eller jobbig och jobbbg. Liten ville helt enkelt inte sova så många timmar i sträck i natt. Var vaken titt som tätt hela natten. Trots det lyckades vi hålla oss kvar i sängen fram tills klockan närmade sig nio imorse. Då klev vi upp och gav oss ut på en timmes promenad. Lilleman somnade skönt i vagnen medan vi var ute och jag hoppades att han hade planer på att sova en stund i vagnen hemma sedan så att jag skulle kunna duscha, äta frukost och dricka kaffe i lugn och ro. Men så fel man kan ta! Så fort vagnen stannade i hallen så tittade två små blå ögon på mig, KLARVAKEN!
Hur som så kom vi iordning och gav oss iväg på lite ärenden. Allt tog sin lilla tid och när vi väl kom hem igen var det bara att dra igång middag lagomt till att pappan i huset kom hem. Efter middag så bestämde jag mig för ta tjuren vid hornen. Det var dags att lämna far och son hemma och själv masa mig ut i jogginspåret. Spåret ligger en bit bort från oss så det blev en rask promenad dit, sprang ett varv (2,5 km) och gick hem igen. Hemma på gräsmattan fick det bli några situps och armhävningar. Kan tyckas litet och klent, men med tanke på att jag inte ha sprungit sedan vid före jul förra året och varit stillasittandes hela sommaren plus en massa onyttigheter så kan man inte ha så höga krav. Detta var fullt tillräckligt och nästa gång så springer jag kanske hem också. Hur som helst så jag äntligen igång så nu är det bara att bita ihop och köra på;-)
Väldigt jobbigt men grymt skönt efteråt!! En nöjd och glad mamma;-)
Nu är det dags att ta tag i dagens sista måste och det är matlistan inför helgen och kommande vecka.

Åker iväg och uträttar lite ärenden;-)

img_6778 (MMS)

Åker iväg och uträttar lite ärenden;-)


FAMILY

I lördags var lilla familjen med i tidningen. I Sundsvalls tidning. Älskade fina lilla familj, som jag ÄLSKAR OSS! <3

Liten blir större...

Vi passade på att låna vågen på sjukhuset idag med...
Dagens vikt: 3 444 gram
Älskade lilla skrutt, som vi ÄLSKAR dig!! <3 <3 <3

Promenad

Packade ner lillhjärtat i vagnen och tog en promenad på 1 timme. Dock när vi var halvvägs så kom regnet ifatt oss och det var bara att dra på regnskyddet på vagnen och knata på. Eftersom jag tyckte att bugaboos egna regnskydd satt jätteknepigt på vagnen och halva vagnen var oskyddad så införskaffade jag ett klassiskt brio skydd. Idag var första gången som det verkligen användes och jag måste säga att det fungerar alldeles ypperligt, jättenöjd!
En skön rund på ca.60 min blev det innan det var klart! Hur skönt som helst;-)

Måndag

Så har vi kickat igång vardagen hos familjen Örnberg/Moberg. Pappan i huset drog iväg vid 6 tiden imorse medan jag och Philip sov fram till 7 tiden innan det var dags för oss att kliva upp och göra oss iordning för sjukhusbesök. Klockan 10 hade vi tid för provtagning och som vanligt hade mamman en liten klump i magen när det skall stickas i lilla hjärtats sköra hud. Den här gången tog sköterskan dessutom sticket i huvudet vilket ser mycket läskigare ut. Däremot så är det behagligare för dom små. Trots att mamman tyckte sticket var otäckt så gick allt bra och 10 minuter senare var vi på väg hem igen.
Nu är vi hemma igen och väntar på att sjukhuset ska ringa om någon timme för att tala om hur provsvaren såg ut. Håller alla tummar och tår att det ser bra! Tycker det räcker med nålar och stick för ett tag nu. I väntan på provsvar så sover lilleman i vaggan och mamman har tagit tag i "att göra listan". Än så länge går det väldans bra och listan som var är nästan helt avbockad.
Ringa: Jobbet, Dagisansökan, Barnförsäkring, Barnmorksan, Kyrkan angående dop.
Skönt att ha ringt dessa samtal medan liten sover. Fortsätter han att sova en stund till så tänker jag hugga tag i pappershögen som innehåller en del viktiga papper som måste sättas in i pärmar bakom diverse flikar.
Regnet som var har nu lagt sig och det är uppehåll ute så när liten sedan ätit så blir det premiär i träningskläderna för en rejäl promenad.

FIX

Lite nya saker har kommit upp i Philips rum under helgen.
Philips postlåda har tagit plats på väggen utanför hans rum. I den hoppas han nu på att få post sedan när han blir lite större. Kanske hans mor- och farföräldrar skickar ett litet brev till honom då och då;-)
Den här tavlan inhandlades i butiken nordljus under vistelsen i Sundsvall.
Prins skylten fick sin plats under hyllorna. Nöjd? Ja, verkligen!
Så en bild som togs igår på finaste badpojken!

Söndag

Sista söndagen på den långa ledigheten som vi har haft tillsammans. Imorgon är det dax för E att återvända till arbete igen. Sedan maj månad har E jobbat hela 4 dagar så det kommer kännas konstigt och tomt här hemma på dagarna nu. Vi har ju vant oss vid att få vara hemma och mysa tillsammans med vår son. Så just därför ser vi till att mysa riktigt ordentligt idag!
Jag har naturligtvis strulat till det och blandat ihop datum idag med. Trodde vi väntade besök idag av självaste "Yejka" som skall komma nästa söndag för att hälsa på och sova över en natt. Så jag har varit ordentlig och planerat middag, marinerat kött och planerat efterrätt. Men något sa mig att datumen inte stämde. Mycket riktigt det är NÄSTA söndag som vi får besök;-) Så nu har jag och E en hel grillmiddag för fler än två och en smarrig efterrätt. Så typiskt mig, virrpanna!!
Nu ska vi strax packa ner den lilla i familjen i vagnen och ta en promenad, men först ska vi hejja på Sophie via live sändningen från hopptävlingarna i Matfors!

LANGOS

Langos är för mig förknippat med Sundsvalls gaufest. Ingen gatufest utan langos eller rättare sagt ingen hemgång förrän en langos är intagen. En klassisk royal ska det vara;-) Förra helgen då vi var i Sundsvall så besökte vi drakbåtsfestivalen och jag fick syn på ett langosstånd. Tyvärr var jag för mätt efter middagen då så det blev aldrig någon langos. Istället så tog jag och E å gjorde alldeles egna langos ikväll här hemma i vårt kök. Toksmarriga blev dom och vi är nu två PROPPMÄTTA som sitter i soffan och avslutar med en kopp kaffe.
Inte så nyttigt men ack så gott!!! Nu lever jag på detta i ett år till;-)

Lakan till vagnen

Sitter och ska beställa lakan till vagnen. Just nu kör vi vitt och filtar. Men klart grabben ska få täcke och lite färg på kudden nu när det blir höst!
Dessa har jag fastnat för. Finns på www.jollyroom.se. Den blå med stjärnor är favorit just nu. Men jag är även svag för moln serien också. Hela Philips rum går ju i moln och i sängen har han dom grå moln lakanen. Men den blå moln är också fin!

Fredag

Imorse var vi igång tidigt jag och Philip. En glad och pigg liten kille ville kicka igång fredagen redan runt 6 tiden imorse. Efter försök till att vila med en klarvaken och glad liten bebis så gav vi upp och klockan hade faktiskt hunnit bli så mycket som nio. Efter frukost skickade jag upp killarna i sovrummet för lite vila medan jag själv drog av städningen nere. Skönt att få det gjort! Sedan packade vi ner lilleman i vagnen och tog en promenad till infra city för att besöka ica och posten. Blev även ett stopp på barnens hus och Philip fick med sig ett vagntäcke hem.
Nu har en sen lunch intagits, den lilla killen i familjen har fått mat och sover nu i vaggan. Den stora killen i familjen är ute och förbereder sin arbetsbil inför kommande vecka. Jag själv funderar på två saker.... Lägga mig på soffan och vila eller dra igång projekt fotoalbum!?
Ändrade planer! För nu är det en vaken liten kille i vaggan som vill ha sällskap...

Komma igång!

Måndag den 22 Augusti så smäller det! Då är semestern slut, E börjar jobba, jag och Philip blir själva om dagarna. Mammaledigheten drar igång på riktigt kan man säga. Något som också drar igång då är motion och träning för min egen del! Nu jäklar är det hög tid att sätta fart.

Dom 6 veckorna på sjukhus där dygnets timmar endast bestod av stillasittande i en fotölj med min son på bröstet gav inte mycket motion. Dom tillfällen som friskluft intogs så var det en snabbis utanför sjukhusdörrarna för att slå på telefonen och läsa av den, handla lite mat eller gå till/från bilen för att snabbt åka hem kolla till huset. Detta lika med NOLL motion. Väl hemma så landade vi mitt i sommar och semester. Och ska jag vara helt ärlig så har kraft, lust och motivation till att bry sig om sig själv inte funnits över huvud taget!!
Men nu är det äntligen dax och jag riktigt längtar efter att få komma igång igen! Att få egentid till träning under dagtid är omöjligt men dagliga rejälva vagnspromenader dagtid och egentid till träning kvällstid när E är hemma ska jag nog ändå kunna lyckas med. I samband med att motionen dras igång på måndag så skall även matsedeln komma igång den med. Hela sommaren har bestått av massa god mat, onyttig mat m.m. Sockerintaget har varit högre än normalt och nu skall detta ändras på.
Dieter är, har och kommer aldrig att vara min grej så det hoppar vi över helt å hållet. Men där emot så skall vanlig och bra mat lagas, sötsaker minskas och det ska bli lördag endast en gång i veckan. Vi börjar så! Jag tror mer på att kunna äta allt med måtta och röra på sig ut efter vad och hur man äter. Ät gott=träna mer.
Känner mig peppad till att komma igång igen och jag vet ju med mig att jag faktiskt ska tillbka till jobbet en vacker dag jag med. Så från och med måndag kör vi!

Höstfunderingar?

Även om sommaren ännu inte är riktigt slut och det fortfarnde återstår många varma och soliga dagar så kan jag inte låta bli att fundera lite på hösten. Redan nu har det varit lite småkalla dagar och då väcktes tanken på höst hos mig. Vad klär jag mitt barn i när hösten kommer? Och framförallt VILKEN storlek köper man i? För köper man t.ex. polarn och pyrets fleeceoverall som kostar 600:- så vill man att den ska passa under hela hösten/vintern också. Vore lite snopet om den blev för liten innan hösten ens börjat. Har kikat runt efter lite olika typer av sköna overaller och hittat dessa två som jag förälskat mig i. Den ena, den grå kommer ifrån kappahsl härliga newbie serie och den blå är polarn o pyrets klassiska modell som finns i blått och rött. Frågan är vilken av dem som man ska satsa på?
Bilderna är lånade från www.kappahl.se och www.polarnopyret.se
Newbie eller kappahl är den stora frågan? Eller kanske något helt annat;-)

OK stämpel av ögondoktorn

Så fick Philip ännu en OK stämpel av en doktor. Ögonkontrollerna är nu avslutade och doktorn avslutade med "vi ses för rutinkontroll om två år". Känns skönt att ha ännu en sak avslutad. Och framförallt skönt att allt såg bra ut!!
Vi "firade" med lunch och lite shopping på stinsen. Dock blev det för första gången inget handlat till Philip som annars alltid lyckas få något med sig hem. Fotoalbum är inköpta så nu ska här klippas och klistras!!
Nu har E har åkt och spelat tennis och jag å Philip ska inta middag.

Nu åker vi på lite ögonundersökning!

img_7939 (MMS)

Nu åker vi på lite ögonundersökning!


Danderyds sjukhus nästa

Idag har vi tid på Danderyds sjukhus. Philip skall genomgå (sin förhoppningsvis sista) ögonundersökning. Efter det får vi se om det blir ett besök på stinsen.
Nyhetsmorgon har varit kanalen på tv under morgonen och morgonens snackis har varit den stora nyheten som släpptes igår! Kronprinsessan Viktoria och Daniel väntar barn. En liten prins eller prinsessa väntas anlända i mars!! Äntligen kan all media och tidningar sluta spekulera och iställer säger vi nu GRATTIS till kronprinsessan och hennes Daniel!!

Bild lånad från www.aftonbladet.se


Sigtuna

En helmysig dag blev det i vackra Sigtuna! Vi strosade oss genom stan, åt lunch på farbror blå och avslutade med en mjukglass vid vattnet i solen. En grymt skön dag!!
En riktigt skön dag i vackra Sigtuna med andra ord. Konstigt nog så fastande inte E på någon bild idag. Kan kanske bero på att han gick runt med kameran runt halsen och såg sådär lagomt "turistaktig" ut.

GODMORGON

Vi har ätit frukost här här hemma och nu gör vi oss alla tre redo för en liten tripp till Sigtuna. Jag är förväntansfull över att få besöka Sigtuna eftersom jag hört så mycket gott och fint om Sigtuna. Tanken är att det bli lunch/fika där.


I LOVE MY FAMILY

Älskar min fina fina familj! Min alldeles egna lilla familj. Världens BÄSTA och FINASTE killar. Är så glad att jag har er två i mitt liv. Utan er två vore jag absolut ingenting!! <3<3<3

BVC

Idag har vi gjort vårt första riktiga besök på bvc med Philip. Vår lilla kille har växt som bara den och fick massor av beröm överöst om hur fin och proportionelig han är!! <3
Dagens vikt och mått:
Vikt: 3245 gram
Längd: 48 cm
Huvudomgång: 34,5 cm
Philip fick även sin andra omgång av vaccination. Dom berömda sprutorna i låren som gör att det värker i mammahjärtat. Eftersom Philip kom till oss så tidigt så råkar han ut för en extra vaccination. Så även denna gång fick pappan äran att hålla i lilla hjärtat med sticken togs. Mammas duktiga lilla kille klarade det galant och även mamman likaså;-)
Efter middagen ikväll sprack det upp på himlen och solen tittade fram så lilla familjen bestämde sig för en skön kvällspromenad.

Dagens!

Bjuder på en bild på enligt mig världens vackraste unge! Efter att det skett en liten olycka på förmiddagen så blev det klädbyte och i och med detta byte så blev pappan i huset väldigt väldigt nöjd! <3

Kräftmiddag

Dagens middag på Hyacintgränd bestod idag ut av kräftor och ädelostpaj. Väldigt väldigt gott!!
Vi till och med lyxade till det med att äta i soffan framför tv:n. Nu blir det fortsatt mys med film. Senaste Irene Huss filmen är det som skall ses.

Philip 3 månader

För drygt en vecka sedan så fyllde lilla hjärtat 3 månader. Tänka sig att tre månader har gått sedan världens finaste lilla människa kom till oss. Jag vet att jag har sagt det förr och jag vet att jag är tjatig men det kan aldrig sägas för ofta men denna lilla människa är absolut det vackraste jag sett! Kärleken till min lilla kille är obeskrivlig och jag har svårt att förstå att han verkligen är mitt barn. Jag ÄLSKAR dig Philip <3 <3 <3 <3
Så här vid tre månaders ålder så är Philip i storlek som en liten nyfödd bebis. Hans vikt var 2820 gram dagarna innan självaste 3 månadersdagen. Min lilla bebis har nu blivit en 3 kg:s liten klump;-) Han har ganska långa vakenstunder och är nu vaken i flera timmar i sträck. Ofta blir dessa vakentimmar på förmiddagen och på kvällen. Dagtid sover lilla gossen sig igenom timmarna. Han är en glad och nöjd bebis som är vaken, sover, äter och sover. Under dessa semesterveckor då vi flängt runt lite mer så har det blivit en del nya prövningar med liten bebis som t.ex. restaurangbesök, cafébesök, hårsalongbesök m.m. Allt detta har gått som en dans på rosor och Philip har vid varenda tillfälle varit en liten ängel <3
Han är vaken mer och mer och visar samtidigt mer vad han vill, när han är trött, pigg, hungrig, ledsen m.m. Jag och E har lärt oss att läsa vår son och vet vad han vill med sina små tecken. Än så länge är dettta inga som helst problem och det är vi tacksamma över. Han är snäll och sover väldigt bra på nätterna vid tre månaders ålder. Dagtid äts det var tredje timme ungefär och nattetid var fjärde. Ett mål på natten byts bröstmjölken ut mot en flaskmål som innehåller proteinersättning. Detta för att Philip behöver växa lite extra fortfarande. Det berömda prematurknorrandet som vår son höll på med har nu avtagit och han sover numer helt tyst och avslappnat. Vid tre månaders ålder så är kläderna i storlek 44 på väg att bli urväxta och iställer träder vi nu in i storlek 50. Genast vaknade shoppingdjävulen i mamman som ÄNTLIGEN kan handla bebiskläder som passar;-) Just nu håller det på att hända mycket med blicken och man riktigt ser hur han fäster blicken och tittar på tex. skallran eller sakerna i babygymmet. I vagnen kan han nu ligga med riktig kudde och filt. I vaggan så används också kudde och täcke. Vårt kära välanvända babynest plockas nu bort mer och mer. I natt får vi se om lilla killen har blivit så stor att han kan sova i sin spjälsäng utan babynest.
Mammas och pappas lilla prins är på väg att bli en stor liten kille <3<3<3<3
Liten kille på väg hem från sjukhuset för allra första gången....
Nästan två månader senare, många gram tyngre och flera centimeter längre....
Kärleken till dig älskade vän är OBESKRIVLIG!! <3<3<3

Sista veckan

Sista veckan innan alvaret sätter igång är här. E återgår till sitt jobb och Jag å Philip blir själva om dagarna. Hemma finns det massor av små projekt att ta tag i och saker som behöver fixas. Det kryper lite i kroppen på mig och jag längtar efter att få ta tag i dessa projekt. Känner mig även en aning stressad över vissa saker som behöver fixas. Men tid till det kommer snart. Även om sommaren är helt FANTASTSIK och det absolut bästa som finns så kan jag inte undgå att känna en viss längtan till hösten. I och med att hösten kommer så kommer vardagen och det är just vardagen jag längtar lite till. Att få ordning på lite rutiner både i hemmet och i familjen. Jag längtar framförallt till att få lite dagliga rutiner på mig själv och då tänker jag i första hand på motion. När Jag och Philip blir själva om dagarna så är det dax för mig att börja motionera! Nu är det snart slut på den långa "viloperioden" som varit!
Men FÖRST.....
Ska vi njuta av den sista semesterveckan och ta vara på varenda sekund tillsammans. Idag kör vi en mysdag här hemma, packar upp, tvättar och fixar lite här hemma. Jag väntar på att Philip ska vakna och vilja äta så att jag sedan kan åka till ica maxi för lite mathandling.

Hemma på vår gata igen

Så har vi gjort det IGEN! Sagt hejdå och rest hem till storstan igen. Philip har varit en liten ängel och klarat av dessa bilresor alldeles utmärkt! Nu har jag pussat på min son, bäddat ner honom i soffan mellan mig och E och samtidigt lovat honom att vi nu ska hålla oss hemma ett tag. Samtidigt värker det i hjärtat och vi längtar redan efter "momme" och "moffan".
Vi har haft en mysig vecka ute på Alnö. Jag känner att vi hunnit med lite och inte enbart slappat. Hade hoppats på att få träffa vännerna lite mer. Vädret var lite taskigt mot oss tycker jag, men det blev desto mer mys. Någon som verkligen har myst är Philip! Han har passat på att mysa med "momme" och "moffan" så mycket han bara kan under veckan. Någon som varit lite putt under veckan som gått är "Bullen". Han har nog kännt sig lite utanför och jag gissar att det är en liten hund som är väldigt väldigt NÖJD ikväll över att vi har åkt hem så att han får ha husse och matte för sig själv!

Middag på Lörudden

Trots att jag växt upp i denna stad, känner till det mesta om Sundsvall och har varit på de flesta ställen så har jag missat ett ställe. Nämligen Lörudden! Av någon anledning har det aldrig blivit av. Skatan, Galtström m.m. är väl bekant men självaste "löran" har aldrig blivit besökt. I eftermiddag blev det ÄNTLIGEN av! Premiär för både mig och Philip på detta vackra ställe.
Vi avnjöt en helt UNDERBAR middag som bestod av rökta rökor till förrätt, skaldjursgryta (för min del) till varmrätt och till efterrätt mjölkchokladcreme med hallonkompott.
På väg hem stoppade vi inne i stan för att kolla in drakbåtsfestivalen som dragit igång för fullt. Massa folk, stämning, drakbåtar, tivoli m.m. Tyvärr väldigt kallt väder. Sommarvärmen verkar som bortblåst och istället känns det nästan lite höst ute. Vi strosade oss igenom vimmlet, spelade bort några kronor på ett chokladlotteri, drack irish coffee på cafe't vid åt eller jag drack en kaffe rättare sagt.
En helt perfekt dag och kväll med familjen <3 <3

Första vistelsen i stenstan

Igår var vi ute på lite äventyr här i Sundsvall. Lilla Philip gjorde debut inne i stenstan. Först hängde vi på fiket nere vid ån tillsammans med Madde och Nellie i någon timme.
Efter trevlig fika med bästa tjejerna så promenerade vi vidare mor Studio 1. ÄNTLIGEN var det dax för den efterlängtade hårrenoveringen!!
Vi avslutade vår lilla tripp med ett stopp hos Philips morbror Tobias.
Idag har vi startat dagen med ett bad på köksbordet. Idag var det morfar som fick äran att bada Philip för första gången. Philip njöt och tyckte som vanligt att badet var TOPPEN! Fast undra vem som njöt mest, morfar eller Philip?;-)
Nu blir det lite lunch här på ön innan det är dax för lilla familjen att ge sig iväg på först fotografering och sedan träff med Linda & Sigge. I skrivande stund ligger charmtrollet i vagnen och sussar sött efter att ha varit på promenad med morfar och "Bullen".

Uppdatering från Sundsvall

Vi fortsätter vår semester här i Sundsvall. Bloggen vilar lite och vi gör i princip "ingenting". Tar dagarna som dom kommer och njuter av att vara lediga tillsammans. Våra första dagar här i Sundsvall var vi själva eftersom Philips mormor och morfar var på annat håll. I söndags kom dom dock hem med en STOR Philip längtan och sedan dess har jag och E haft svårt att få tag i vår son;-) Vädret har svikit oss och vi har för det mesta bara myst i uterummet. Både dag och kväll...
Igår hände det lite grejer här på ön. För det första så kom min barndomsvän Johanna på besök. Med sig hade hon sina två små charmtroll och mamma Anette. Det andra som hände var att ett paket äntligen kom till oss. Vår lilla familj har införskaffat oss en ny kompis och tillsammans hoppas vi nu kunna fånga massa fina bilder!
Lilla Tilda som hunnit bli 5 år gammal. Hon är nu i åldern som jag och Johanna var då vi lärde känna varandra. Tilda är en kopia av sin mor och jag får en känsla av att hoppa en massa år tillbaka i tiden. Nästan så att jag letar efter mig själv, eftersom vi alltid lekte ihop då vi var små. "mini Johanna".
Inatt/imorse efter att jag gett Philip sitt halv fem mål och mina killar somnat om sött tog jag med familjens leksak och smög ut på altanen för att testa/lära mig lite till...
Idag bjuder Sundsvall på lite bättre väder och vi har lite inplanerat för dagen. Jag och E ska få oss en EFTERLÄNGTAD klippning ikväll hos moster Kicki. Innan klippning ska vi möta upp Madde, Tomas och lilla Nellie för en fika inne i stan.
Just nu slappar alla familjemedlemmar i uterummet och lyssnar på sommarpratarna på radio. Jag tänker joina dem, men innan jag avslutar detta inlägg så måste jag bjussa på en bild på världens vackraste barn <3

Dagens myskille <3

img_7106 (MMS)

Dagens myskille <3


Mys! Det är riktigt inomhus-mys-väder ute ...

img_1244 (MMS)

Mys! Det är riktigt inomhus-mys-väder ute idag. Så vi gör det enda rätta! Myser i uterummet och tittar på havet;-)


Bästa vänner! Nellie 3 veckor och Philip 3...

img_9147 (MMS)

Bästa vänner! Nellie 3 veckor och Philip 3 månader <3


Philip myser med mammas kusin Linda!

img_9403 (MMS)

Philip myser med mammas kusin Linda!


Grattis på 3 månaders dagen älskade lilla ...

img_6884 (MMS)

Grattis på 3 månaders dagen älskade lilla hjärtat!! <3<3<3 Tänk att det har gått tre månader sedan du kom till oss! Mamma och pappa ÄLSKAR dig Philip och vi så lyckliga över att just DU kom till oss<3<3  Då för tre månader sedan liten, ynklig och endast 900 gram. Idag en nöjd och glad bebis som väger 2 820 gram. Vi ÄLSKAR dig lilla hjärtat!!


Godmorgon! Jag har lämnat mina killar kvar...

img_6293 (MMS)

Godmorgon! Jag har lämnat mina killar kvar i sängen och tagit med mig "Bullen" ut på en promenad. Sundsvall bjuder på en grå morgon med regnet hängandes i luften.


Vi har precis hälsat på hos Julia och fina...

img_4860 (MMS)

Vi har precis hälsat på hos Julia och finaste Sunny Boy!


Nu är vi på väg mot Sundsvall!

img_0861 (MMS)

Nu är vi på väg mot Sundsvall!


Godmorgon! Philip myser i babysitter och m...

img_4541 (MMS)

Godmorgon! Philip myser i babysitter och mamman o pappan äter frukost!


Allt var sig likt

Jag och Philip tog med oss fika, packade in oss i bilen och åkte ut till jobbet för att hälsa på. Hälsa på kollegor, säga hejdå till chefen (som slutar) och se så att allt var sig likt;-) Å visst var det sig likt! 3 månader borta från jobbet och det var inte mycket som ändrats. Till och med matlådan som jag ställde in i kylen måndag den 2 maj stod kvar. I min skafferihylla så låg det frukt och något som skulle likna bröd kvar i en påse. Inte ens maten som jag hade med sista arbetspasset hade ändrat sig alltså, eller ändrat sig hade den gjort. Konsistensen var inte riktigt som den borde efter 3 månader....

Besök

Jag och Philip åker ut till flygplatsen idag för att hälsa på mammans jobb. Mamman har även ordnat med smarrigt fika till sina kollegor;-)

Missa inte!!

Ikväll på tv4 fakta visas detta:

20:15 Intensiven: För tidigt född

Amerikansk dokumentärserie från 2010. Avsnitt 1 av 10. Om en prematuravdelning på ett sjukhus i USA. Här följer man personalens intensiva och livsavgörande insatser samt några nyblivna föräldrars kamp för sina efterlängtade barns överlevnad.


Älskade älskade lilla skrutt!! <3 <3 <3 <3

img_2908 (MMS)

Älskade älskade lilla skrutt!! <3 <3 <3 <3


Campadre

Jag vill åter igen flagga för campadre och deras kampanjer. Imorse kom philips ut med en kampanj och jag var snabb nog att fynda en babyvakt för endast 350:-. Tittade in nu och såg att det mesta i philips kampanjen nu redan var slutsålt. Så först till kvarn gäller;-)

Dagens Philip! Idag inviger han den söta b...

img_1942 (MMS)

Dagens Philip! Idag inviger han den söta bodysuiten från p.o.p som han har fått av mormor. Liten kille bli stor och börjar så smått att växa i sina kläder;-)