Jag ligger med benen i högläge! Med uppkav...

img_9224 (MMS)

Jag ligger med benen i högläge! Med uppkavlade byxben i hopp om att få lite färg på vita benen. Vilar och längtar tills E kommer hem;-)


Havandeskapsförgiftning!??

Är det någon som jag känner som har haft det? Eller är det någon av er som läser här inne på bloggen som har råkat ut för det vid graviditet?

Igår hade vi tid för kontroll hos vår BM. Mäta, väga, blodsocker och blodtryck osv. Jag hade då vid kontroll av blodtryck något för högt blodtryck och fick ta om detta efter lite vila. Blodtrycket hade gått ner men fortfarande något för högt. Magen mätte vi också och visst den har växt men BM tyckte att den borde ha växt lite till vid det här laget. Så därför fick jag imorse åka iväg och lämna ett urinprov för att se om protein i urinen finns. BM informerade om något som heter havandeskapsförgiftning. Vilket jag har hört talas om men inte riktigt förstått vad det är för något. Nu är det ingenting som säger att det är just det som mina tecken tyder på men för säkerhetsskull så kollar man upp allt noggrant. Vilket är jättebra;-) Jag själv anser mig frisk som en nötkärna och har inte ont någonstans! (Vid havandeskapsförgiftning kan man tydligen ha huvudvärk, ont i övre buken, svullen och i vissa fall se stjärnor). Fick i alla fall rådet om att ta det lite lugnare i några dagar. Så det är idag mitt stora projekt, att ta det lugnt och inte göra någonting över huvud taget! VILA, VILA, VILA!!

På måndag har vi tid för kontroll igen och förhoppningsvis så spökar inte blodtrycket då. Så i helgen blir det lugna puckar och prioritet TA DET LUGNT! Tur att det är helg och ledighet som stundar;-)


TREVLIG HELG!

Föräldrautbildning!

I dag har jag och E varit på vår första föräldrautbildning. E var skeptisk till det hela i början. Jag har försökt hålla god min och hoppats på att det skulle vara nyttigt att gå dit. Samtidigt som jag fasat lite för att det bara kommer att vara 1 1/2 lååång timmes "drabbel" och att det inte skulle ge någonting. Så här efteråt måste jag säga att denna 1 1/2 timme gick väldigt snabbt och alltihop är verkligen intressant! Så jag ser faktiskt fram emot de kommande onsdagar som vi har framför oss. Kan tillägga att även E tyckte att eftermiddagen var över förväntan och inte alls så tokig;-) Det hela blev lite mer verklighet för oss, att VI faktiskt ska bli föräldrar på riktigt till sommaren!!!Bebis v.29
Vecka 29

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.


Egna ord: Mår fortfarande helt prima igenom denna graviditet. Förutom det ständiga springandet på toaletten så är flåset en annan sak som är jobbig. Ikväll var jag och E ute och gick och vid flera tillfällen så känner jag hur det drar ihop sig i magen och trycker "neråt", eller hur man ska säga. Känns ungefär som att jag är jätte kissnödig hela tiden. Möjligt att det hjälper när man drar ner på tempot (som redan är neddragit pga. flåset som är uruselt). Imorgon eftermiddag skall jag och E på vår första föräldrautbildning. Fem onsdagar framöver skall vi gå på föräldrautbildning. Jag tycker det ska bli skoj och se vad det kan vara för något och roligt att få träffa andra gravida som väntar bebis samtidigt som oss. E han är lite mer skeptiskt till det hela och tycker nog att det är en smula onödigt;-) Tror det mesta handlar om vad han hört från sina vänner som genomgått denna utbildning tidigare. Övertygad om att han också kommer att tycka det är helt ok efter imorgon;-) På torsdag är det dax för oss att träffa vår BM igen för kontroll. Blodtryck, mäta magen och lyssna på lilla <3:at!  <3<3<3<3<3 En rolig vecka med andra ord där det blir mycket "bebis". Annars så längtar jag grymt mycket nu efter att få sätta igång med barnrummet. Vi går vel egentligen bara och väntar... Snart så;-)

Påskhelgen

Igår kom vi hem efter en skön påskhelg i Sundsvall. Vi har haft några riktigt sköna dagar i Sundsvall ute på Alnö tillsammans med mamma och pappa. Ledighet, fint väder, god mat å dryck och trevligt sällskap. Vi hade bestämt oss för att åka upp och "bara vara" i några dagar. Och så fick det bli! Lyckades dock klämma in lite sociala aktiviteter också. Det är alltid sådant stress och jäkt när man är hemma. Man ska åka hit och dit och hinna träffa alla. Hur man än gör så har man alltid lite dåligt samvete när man åker hemmåt. Lyckades hur som helst klämma in en date med Madde denna visit. Hon bjöd på smarrig lunch hemma på hennes balkong i hettan. Vi konstaterade att våra magar växt en hel del sedan vi sågs sist;-)

Lillebror har tagit steget till eget boende så självklart blev det en visit i den nya lyan också. Så numer är lillebror stor och har ett alldeles eget boende. En etta i Bosvedjan blev hans första egna hem. Pappa fyllde år tidigare i veckan och honom firade vi i efterskott. Mamma bjöd på god påskbuffé. Jonas, morfar, Joakim och Linda kom ut på besök. Lite senare på påskaftonskvällen besökte jag och E tjejerna som var samlade ute hos Jessica på ön. Även om det blev en snabb visit så var det himla roligt att träffa gänget igen;-)

Söndagen ägnades åt att bara njuta av solen tillsammans med mamma, pappa och "Bullen" innan vi skulle styra mot Stockholm igen. Kamerna den var med hela helgen, tyvärr så glömdes den bort helt och hållet. Lyckades knäppa något enstaka kort så därför bjuder jag på dessa. Inte mycket till bilder, men bättre än inga alls!
Som vanligt så var det jobbigt att säga hejdå och lämna mamma, pappa, "Bullen" och Sundsvall. Men borta bra men hemma bäst, eller?? För imorse var det grymt skönt att vakna i sin egen säng och ha en hel dag ledig hemma innan veckan kickar igång. Stockholm har bjudit på riktigt sommarväder och vi har myst runt i shorts och linne exakt hela dagen. Varvat med solandet i våra nyinköpta solstolar så har E varit ute och sprungit å tvättat bilen medan jag putsat fönster utvändigt. På eftermiddagen fick vi ett ryck och åkte iväg och köpte möbler till framsidan. Så nu är vi verkligen rustade med sommarmöbler utomhus för flera år framöver!

Titta så snyggt det blev!


Måste bara visa krukan och blommorna som jag lyckades knåpa ihop till framsidan...I Sundsvall så köpte vi två solstolar. Hur sköna som helst och jag gissar att dessa kommer användas flitigt i sommar...
Det var allt från årets påskhelg! Vi avslutade denna ledighet med att grilla ikväll och naturligtvis så åts middagen utomhus. Alltså årets första grillning har intagits utomhus. Lär dock inte bli den sista;-)
Nu laddar vi för fyra dagars jobb innan helg stundar igen.


Det lilla trädet i vår trädgård har börjat...

img_3049 (MMS)

Det lilla trädet i vår trädgård har börjat blomma under påskhelgen. Jättefina små rosa blommor! Men vad är det för litet träd vi har tro!?? Fint är det iaf;-)


Godmorgon! Vi har nyss avnjutit god frukos...

img_4740 (MMS)

Godmorgon! Vi har nyss avnjutit god frukost utomhus. Vädret är strålande och havet ligger helt stilla;-)


Vi befinner oss i ett lite kyligare och gr...

img_2192 (MMS)

Vi befinner oss i ett lite kyligare och gråare Sundsvall över påsk! Vi hoppas dock på lite bättre väder i helgen! Husse som som fyllde år igår är äntligen hemma. Julius njuter och ser ut att just nu ta sig en funderare tillsammans med husse;-)


Vecka 28

Ännu ett steg i väntan på bebis är taget. Vi har just klivit in i den tredje och sista trimestern. Vecka 28 är påbörjad och det är två veckor kvar till 30. Vecka 30 känns som nästa mål;-) Tiden går fort och ibland har jag svårt att uppfatta vad tiden tar vägen eller när själva graviditeten skall börja. Hur som helst så ser status för bebis just nu ut så här:

Vecka 28

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

Egna ord: Förra veckan kände jag av obehaglig värk i ryggslutet/mot rumpan. Detta varade under några dagar och jag har *pepparpeppar* inte känt av någon mer värk. Magen den börjar ta form och bebis sprattlar fortfarande helst kvällstid och gärna då pappan pratar med magen<3

 

Lilla hjärtat i magen v.28 <3

 

Idag kom äntligen ett efterlängtat besked från försäkringskassan i brevlådan. Det är nu bestämt att jag arbetar exakt en månad till innan jag går på ledighet. Min ansökan om graviditetspenning har blivit beviljad! Jag jobbar alltså en månad till och från och med den 19 maj går jag på ledighet för en lång tid framöver;-)

 

 


Sätter mig i solen och läser senaste numre...

img_7715 (MMS)

Sätter mig i solen och läser senaste numret av tidningen mama som hade kommit i brevlådan;-)


Sitter framför datorn på jobbet. Hade gärn...

img_9448 (MMS)

Sitter framför datorn på jobbet. Hade gärna varit ledig idag och varit ute och promenerat i det sköna vädret. Som tur är så vankas det kortvecka med jobb innan det blir ledighet och påsk i Sundsvall;-)


Första middagen utomhus!

img_6125 (MMS)

Första middagen utomhus!


Underbara söndag! E njuter av solen i våra...

img_4247 (MMS)

Underbara söndag! E njuter av solen i våra nya möbler!


Ännu mer vårtecken! Det är helt underbart ...

img_7133 (MMS)

Ännu mer vårtecken! Det är helt underbart ute, det känns som att man kan vara ute och gå i timmar;-)


Vecka 27


Vecka 27

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Förlossningsförberedelse:
För att ha gott om tid att mentalt och fysiskt förbereda sig inför förlossningen är det bra att boka en kurs nu. Det finns mycket att välja på, till exempel yoga, vattenträning eller profylax. Innan ni väljer kurs så prata med din partner om vad ni behöver och vill ha. Profylax fokuserar till exempel mycket på partnerns roll medan yoga kan vara bra fysisk träning.

Egna ord: Mår fortfarande jättebra! Helt klart märker man att kroppen förändras och som jag skrivit tidigare så känns det i kroppen när en hel dag passerat i fart och fläkt. Det gäller att försöka varva ner mellan varven och låta det vara tillåtet att vila. Dock har jag i några dagar nu kännt som "värk", "ilningar" i ryggslutet/rumpan. Vad det är kan jag inte sätta fingret på. Förhoppningsvis så är det inget mer än att graviditeten gör sig påmind och försvinner inom någon dag;-) Lilla pyret buffar och rör på sig som mest på kvällarna men är fortfarande väldigt "försiktig". Så antingen så kommer det bli rejälare buffar som kommer oftare eller så väntar vi helt enkelt en väldigt lugn bebis<3

Färdigt! Äntligen har vi blivit med trädgå...

img_0959 (MMS)

Färdigt! Äntligen har vi blivit med trädgårdsmöbel! Vi är riktigt nöjda;-)


Vi har bestämt oss! E skruvar möbel för fu...

img_5879 (MMS)

Vi har bestämt oss! E skruvar möbel för fullt där ute;-)


Kolla temperaturen! Skönt att få läsa 20 +...

img_1668 (MMS)

Kolla temperaturen! Skönt att få läsa 20 + istället för -20. Underbara vår!!


Forts... Utemöbler

Idag har vi varit runt och kollat på lite utemöbler. Det är inte helt enkelt;-)
När det gäller den möbel som vi skall ha på uteplatsen som är på baksidan så funderar vi just nu kring denna...

Den känns snygg och underhållsfri samtidigt som man kan sitta 6 pers. runt bordet om man vill. Det vi har fastnat i just nu är stolarna. Vilka stolar som är bäst!? Stolarna som är på bilden högst upp gillar jag därför att dom är ställbara i ryggen och går att vika ihop. Stolarna på den nedre bilden påminner om en sån där snygg lounge möbel i rotting som både jag och E gillar. Stolarna är helt enkelt snygga. Det som är mindre bra med dem är kanske att dem tar mer plats och att dem inte går att ändra läge i ryggen eller vika ihop.

Vi funderar helt enkelt vidare när det gäller möbler till vår uteplats. Skall bli intressant att se vart vi tillslut hamnar;-)

100 dagar kvar!

Idag är det 100 dagar kvar tills vårt lilla älskade pyre väntas anlända hos oss! 100 dagar låter inte så länge, men fortfarande är det ett bra tag tills du är beräknad lilla vän. Mamma och pappa längtar efter dig VARJE dag <3 <3 Du är så välkommen lilla hjärtat! Även om du skulle klara dig utanför magen om du kom till oss nu så hoppas vi att du stannar i magen ett bra tag till och att vi ses om 100 dagar.
Öppet hus och vårtecken

Klockan 11 idag slog vi upp portarna på Bromma för öppet hus på flygplatsen. Klockan 9 imorse var jag på plats för att hjälpa till med iordningställandet och fixning. Klockan 15 när vi stängde öppet hus så var det fortfarande folk som dröjde sig kvar. Full fart hela dagen med massor av glada besökare på vår flygplats. En jätterolig dag på jobbet med andra ord;-)

Dessvärre så är ben + fötter ömma och jag funderar starkt på att ta en en powernap för att klara av att vara vaken lite längre än klockan 19 ikväll. E kollar på hockeyn mellan Färjestad-Skellefteå tillsammans med "Knorring" som är här på besök. Köttet har E lagt i marinad och grillen den står redo. Alltså är middagen under kontroll.

När jag kom hem gjorde jag en gul upptäckt på vår gräsmatta. Precis ovanför vår stenmur i trädgården så lyste det massa gult. Jag tog kameran och gick ut för att fota detta vårtecken;-)


Trevlig helg! Är helt slut i kroppen idag!...

img_1740 (MMS)

Trevlig helg! Är helt slut i kroppen idag! Kom hem med matkassarna efter jobbet och E tog över. Nu lagar min prins god tacopaj till middag medan jag slappar i soffan;-)


Trädgårdsmöbler

Nu kan man på riktigt säga att våren är här. Även om det just idag blåser storm i Stockholm. Men temperaturen den håller sig vackert på plus sidan. Känns riktigt skönt att det är 5-6 grader plus på morgnarna. Vår trädgård som vi innan inte sett så mycket av börjar nu visa sig på riktigt. Gräsmattan är nu helt och hållet framme. Snön är äntligen borta och nu väntar vi bara på att marken skall torka upp ordentligt.

Jag börjar bli sugen på trädgårdmöbler. Eftersom vi är nyblivna husägare så är detta nytt för våran del. En mindre möbel till framsidan (där vi troligtvis kommer att äta mycket frukost i morgonsol) och en liten större möbel på baksidan (där varma sommarkvällar och goda grillmiddagar kan avnjutas). Nu till den stora funderingen, vad skall man ha för trädgårdmöbel??? Med endast balkongerfarenhet där man köper möbel utifrån plats och utrymme på balkongen så är funderingarna rätt stora.

Till framsidan tänker jag mig t ex. ett runt bord med 4 stolar i lagom storlek. Till baksidan så tänker jag lite större, lite rejälare. Tänker mig något skönare stolar och ett bord som gärna får innehålla en iläggsskiva. Ett bord som man med hjälp av iläggsskiva kan sitta i alla fall 6 personer runt. Men sedan finns det flertalet material, träslag och design. Jag har fått för mig att stolarna gärna skall gå att fälla ihop för att minska utrymmet när dem skall förvaras. Jag är själv djupt förälskad i alla dessa rottingmöbler. Helst av allt skulle jag vilja ha en snygg rottinggrupp med en soffa som "loungedel". Men praktiskt? Näe... Soffa med ett på tok för lågt bord går helt och hållet bort. Så ett riktigt bord och riktiga stolar skall det vara! Men sedan träslag och design är en annan fråga...

Jag och E har en del att fundera över och kanske borde vi ge oss ut i möbeldjungeln. Denna möbel som är hittad på
jysk skulle jag kunna tänka mig till framsidan...Bra pris dessutom, 2299:-En sak som ligger lite längre fram i tiden är att vår första inplanerade barnvakt är inbokad. Den 3 november gör Roxette sina enda spelning i Sverige och då på naturligtvis globen i Stockholm. Biljetterna släpptes den 25 mars, så om man vill vara med på detta så kanske man måste boka redan nu;-) Jag och E blev tok sugna att boka varsin biljett till detta och kom sedan på att i november så är vi förhoppningsvis föräldrar till en liten krabat. Så genast måste man planera innnan man köper biljetter;-) Ringde upp pappa/morfar som lovade att ta det första barnvaktserbjudandet!;-) Så nu har vi planerat in en kväll med konsert utan bebis och barnvakt är ordnat! <3

Vecka 26

img_3973 (MMS)

Vecka 26


Vecka 26

Vi tar klivet in i en ny vecka. Vi påbörjar graviditetsvecka 26. Helt otroligt! Veckorna sticker iväg och det känns som att det är nära till "10 veckor kvar" ;-) Det lilla pyret i magen verkar må bra <3 Förra torsdagen var vi på vårt tredje besök hos barnmorskan. För andra gången fick vi lyssna på lilla pyrets hjärta som slog ca. 150 slag/min. Jag har sedan inskrivning gått upp 7 kg. På kontrollen såg allt fint ut och vi följer kurvan precis som vi bör göra;-)

Vecka 26

Kroppen:
Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.
Bubbelbad! Äntligen är nu våra vanliga bad...

img_5271 (MMS)

Bubbelbad! Äntligen är nu våra vanliga badkar sålda och det efterlängtade bubbelbadkaret har tagit plats i huset;-)


Funderingar kring bebisrum

Vi har så smått börjat fundera kring hur vi vill inreda det blå rummet. Det blå rummet som just nu fungerar som "förvaringrum". Trots att bebisen kommer att bo med oss den första tiden så vill vi ändå att bebisen skall ha ett alldeles eget rum inrett då h*n anländer. Vi har spånat en del kring färger osv. Svårt när man vill göra ett rum så neutralt som möjligt men ändå så att det känns som ett mysigt bebisrum. Bebisen kommer inte uppskatta sitt rum förrän om något år och när den tiden kommer så kommer det garanterat att göras om efter bebisens önskemål;-)

Men det BLÅ rummet skall nu bort och frågan är nu vad som skall ske i rummet. Jag har just nu kärat ner mig lite i den fantastiska "moln serien" som finns på
sovtex. Så med vita väggar i rummet och med hjälp av dessa vackra ting skulle jag kunna tänka mig att inreda ett bebisrum;-)Ovanstående detaljer i fina moln skulle jag gärna använda till följande möbler...
I rummet står just nu en 120 cm säng som en extra/gäst säng. Även om rummet blir ett bebisrum så kan extra sängplatser aldrig var fel. Men istället för en vanlig säng så skulle jag gärna inreda med denna fina säng från ikea i serien "hemnes".


Sängen skulle prydas med massor av kuddar och fungera fint som en myshörna och när extra sängplatser behövs så bäddar man ut den till en dubbelsäng. Perfekt;-)

Ungefär så här går mina tankar kring bebis kommande rum. Möblerna känns som att dom är beslutade oavsett färger och tillval. Men jag tror att det skulle bli ett fint och neutralt rum med dessa detaljer från moln serien.

Frukost till middag! Tanken var att jag sk...

img_1212 (MMS)

Frukost till middag! Tanken var att jag skulle äta rester från gårdagens tacos. E är med jobbet på fotboll ikväll och blir bjuden på middag. Men jag blev sjukt sugen på frukost!! Inte det minsta sugen på tacos! Undra om det är en graviditets grej?? Tacos som annars är så gott, men under graviditeten så har vi ätit tacos allt som allt två gånger och jag tycker inte det är speciellt gott. Konstigt!


Soffhäng tillsammans med senaste numret av...

img_0591 (MMS)

Soffhäng tillsammans med senaste numret av mama.


Newbie

Så här ser heldressen ut som lilla pyret fick igår. En vit heldress i kabelstickat från Kappahls underbara serie "Newbie". En helt underbar dress om man frågar mig! Tror att bebisen kommer vara galet söt i denna<3 Köpte den i strl.62 så bebis kan växa lite i den och kan ha den förhoppningsvis lite längre.
Stockholm är grått men helgen underbar!

I Fredags så var det äntligen dax. Sophie som varit på väg läänge hit till Stockholm kom äntligen ner. Med sig i resesällskapet hade hon sin mamma Kina och hennes sambo. Föräldrasällskapet hade planerat in en helg på hotell inne staden och fortsatte vidare in till stan på fredag kväll. Sophie blev såklart kvar här hos oss på Hyacintgränd. Myskväll framför tv:n och en del surr var vad som blev av på fredagkväll. Sängen lockade relativt tidigt för att orka upp i tid till lördagen.

Lördagen ägnade vi åt Stockholm stad. Vi startade med en GLAD överaskning inne i "Gallerian" där självaste Jossan "sprang på oss". Även om mötet blev kort så hann vi med en fika tillsammans hela gänget. Sophie var överaskad och tårarna var framme. Kort men kul;-) Vi skiljdes åt och jag, Eric och Sophie strosade vidare. De lite törstigare delen av oss tre blev sugna på en kall öl, vin eller varför inte en drink så här på lördag eftermiddag. Mötte upp Stefan och Amanda och tillsammans hamnade vi i skybar för just det ovan nämnda. En lördagsdrink;-) Jag själv nöjde mig med en kall loka men var lika nöjd för det;-) Kameran den låg i väskan exakt hela dagen och har så även gjort hela helgen. Tyvärr var den aldrig framme men jag lyckades fota sällskapet med hjälp av telefonen.
Efter någon timme så avrundade vi på skybar och tog bilen hem till Hyacintgränd igen. En snabbvisit för att svira om kläder och sedan återvända till stan. Middag var bokad med föräldrasällskapet inne på min favorit tapas restaurang "Caliente". Helt underbart GOD middag och fantastiskt trevligt sällskap. Vill man äta god tapas så rekomenderar jag starkt detta ställe <3Runt halv tolv snåret var vi åter hemma på hyacintgränd mätta, nöjda och belåtna. Jag en smula glad över att för andra helgen i rad kört bil inne i stan. Såklart med en egen kartläsare bredvid, men ändå;-)

Idag tog vi tillvara på dagen och kom upp i lagom tid. Shoppingen igår gick sådär. Jag lyckades dock handla en ursöt ribbstickad heldress till bebisen och en klocka till mig själv så jag skall inte klaga. Men Sophie kände att hon fortfarande var på shoppingjakt. Så vi styrde idag mot Bromma blocks för lyckad shopping. Och lyckat blev det! Sophie handlade och var mycket NÖJD;-) Själv agerade jag smakråd och plockade fram/undan kläder till provhytten. Billigast så;-) Föräldrasällskapet mötte upp oss och innan vi avrundade så hann vi med en fika på waynes.

En helg har nu åter igen sprungit förbi och det har varit en FANTASTISKT trevlig helg! Som vanligt på tok för kort helg och som vanligt infinner sig en extra längtan efter nära och kära. Önskar att man kunde få ses mycket mycket oftare!! Innan vi skiljdes åt så konstaterade vi att vi snart ses igen då jag och E planerar att komma upp lagomt till påsk. Så om en månad så ses vi igen <3

Drink för vissa på skybar och loka för vis...

img_4653 (MMS)

Drink för vissa på skybar och loka för vissa! Men mysigt värre;-)


At Work...

Äntligen fredag och äntligen HELG! Sitter på jobbet och ska nu så här efter lunchen komma igång igen. Lite småfix vid datorn inför nästkommande helg då Bromma Stockholm Airport bjuder på öppet hus på lördagen mellan 11-15. När jag slutar, om två timmar så blir det ett besök till ica maxi för veckohandling. Veckostädningen avklarades igår så när jag väl kommer hem så är det fredagsmys! Besök från Sundsvall anländer ikväll med. Bästa Sophie kommer ner på visit i helgen. Så lite planer för helgen håller även på att styras upp. Ser ut som att det blir en trevlig helg detta;-)


Trevlig helg på er!