Vårfint!

Nytt och påskfint utomhus!


Vad är detta nu då?

Idag var det vi som skulle plocka fram utemöbler, inhandla blommor och göra vårfint ute! Det känns dock inte lika lockande längre...


H.O.M.E.

Även hemresan idag gick som smort! Philip sov större delen av resan och det blev ett stopp för rastning/lunchintag i Gävle bro. Så att åka bil själv med lilleman gick helt klart mycket bättre än jag kunnat anat.
Några timmer senare efter att ha packat upp väskan, varit på maxi och veckohandlat så kan jag inte annat än bara NJUTA av att vara hemma hos min kära E igen. Simpelt med pizza till middag, ett glas rött och let´s dance på tv:n. Besök verkar vi få även denna hela då min kära lillebror sitter i bil på väg mot Stockholm just nu.
Nu ska jag fortsätta umgås med min andra hälft och vara lite socialt, på återseende!

Lunch stopp i Gävle bro!


I mitt hjärta!

Jag älskar doften av skog, hav och landet! Jag och hunden på promenad. Promenerade förbi gamla ridvägar och genast sköljde en viss längtan över mig igen....


Sovmorgon!

Philip har varit med morfar hela morgonen. Själv kröp jag tillbaka under täcket. När jag väl kom upp så drog morfar, Philip o "Bullen" ut på promenad. Så här sitter jag nu med dagens första kopp kaffe, ser på nyhetsmorgon och klockan är 9.30! Fantastiskt!


Fantastisk!


Mys

Philip och morfar myser!


Morgonbad

Philip och morfar försvann in i badrummet. Tittade in och fick syn på denna glada lilla killen;-) Själv äter jag frukost och njuter lite extra av kaffet!


Ovanligt!

Detta är ingen vanlig syn. Ryggläge i soffan med en bok medan lilleman sover ute i vagnen. Man får passa på då man inte är hemma och ser alla "måsten".


Slutet??

Kan det ha varit sista gången som vi fick se vår E på isen med nummer 25 på ryggen i eftermiddags då Väsby vann den sista matchen för denna säsong över Botkyrka. Det blev ett bra hockeyår och Väsby hade all anledning till att fira med skumpa efter matchens slut. På läktaren fick jag och Philip idag sällskap av inga mindre än E:s pappa och morfar.
Två vackra barn och två stolta å duktiga pappor!!
E:s avslut ute på isen och Philips premiär!?

Mellis ute!


Ensammys

Solokvist så här fredagkväll. Tanken i början av veckan var fredagsmys tillsammans med bästa lilla familjen. Tacos och mys bästa killarna. I och med att E och hans Väsby vann i onsdags så måste detta naturligtvis firas. Så familjemyset blev istället lagfest för E och mor och son mys för mig o Philip. Dock somnade min lill prins innan klockan slagit 20.00. Så nu är det egentid andra kvällen denna vecka. Rätt bra jobbat! Var längesedan vi tillbringade en fredag hemma eftersom det legat matcher på fredagkvällarna. Så vad ser man på en fredag? Bara en massa skit på tv:n. Mycket troligt att det blir en tidig kväll för mamman.
Imorgon hoppas jag på en härlig lördag med massor av sol och massor av utomhustid!

Inte idag!

Den här lilla killen kände inte för att vara på minisats idag medan mamma tränade. Efter 35 min blev mamma hämtad för att ta hand om sin son som var jätte ledsen! Rödgråten och med tårarna rullandes nedför kinderna blev han glad när mamma kom! Lilla hjärtat!


Det är Fredag!!!!

Veckans bästa dag är här och jag är taggad till tänderna för dagens träning. 45 min spinning ska det bli om dryga timmen. Philip laddar på sitt lila vis med en fm nap ute i vagnen så att han orkar leka på minisats medan mamman svettas gärnet. Efter träningen så väntar date med Sofia & Nils. En tur till lekparken så att grabbarna får gunga och mammorna njuta av solen med en kopp kaffe i handen kanske;-)
Känner på mig att detta blir en bra fredag!!

Trevlig Torsdag

Vår torsdag har varit en minst sagt trevlig sådan! Päivi och Anton kom ut till oss. Medan grabbarna sov passade vi på att promenera och njuta av solen och den fantastiska vår värme som det varit idag. Åt god sallad till lunch och såklart fikades och surrades det även del. Våra små troll är så så söta ihop. Lika gamla, samma start i livet och nästan lika jämnstora. Philip och Anton är två nyfikna charmtroll och det är så roligt att se dem ihop;-)
Det är inte alltid så enkelt att vilja ha precis samma sak. Dosan till stereon var väldigt poppis och det är så härligt att se hur dem löser saker och ting. Gullungar!
När man se dessa två grabbar kan man inte tro att dem har varit så mini mini små och legat i kuvös med en massa sladdar, nålar m.m. Två små kämpar!

Bra karriäravslut!?

Det var en väldigt väldigt nöjd, glad och lycklig E som kom hem efter matchen mot Värmdö igår kväll. Väsby vann matchen och säkrade sin plats för spel i div.1 nästa säsong. Vilken lättnad för alla berörda och kul för Väsby! Undra om detta var ett bra avslut på en lång hockeykarriär för min kära sambo? Ska bli spännande och se till hösten vad han säger då?;-) Själv kan jag tycka att div.2 varit på en helt lagom nivå med lagomt mycket träningar/matcher. Jag är glad för E:s skull och det är roligt att det gått så himla bra!!

Nagelbitare!

Just nu så ångrar jag mitt beslut att stanna hemma ikväll. Hade mycket hellre sett detta live ute i Värmdö. Vinner Väsby ikväll så är dom tillbaka i div.1. Ser även ut att gå bra för min kära E ikväll. Spännande i tv soffan med andra ord!


Fantastiskt!

Vilket väder! Klockan är halv fem och det är helt underbart ute! Vi tog en eftermiddags promenad bort till gungorna!


Mammas hjälpreda!

Tänk att jag har en sådan duktig liten hjälpreda här hemma;-)


Vårgarderob

Kollade in lindex sida och såg att det ligger en massa fina nyheter som snart kommer finnas att shoppa i butik. Jag blev så sugen att stoppa in dessa plagg i min och Philips garderob.

Ovanligt!

Imorse hände något som är mycket ovanligt i denna lilla familj. Som vanligt var vi uppe med tuppen och när E åkt till jobbet kröp jag och Philip upp i soffan framför morgon tv:n. Efter en liten stund satt jag med en sovandes liten kille i famnen. Min lilla kille var så trött! Så vad passade då bättre än att bädda ner oss båda i sängen och somna om en timme. Så klockan 8 vaknade vi på nytt igen, pigg och glada;-) Kanske hur mysigt och härligt som helst!

Skitväder!

Precis som rubriken lyder så är det riktigt skitväder ute idag. Det blåser, viner snöblandat regn ute och det är så pass mörkt att lamporna hålls tända inomhus. Vad är detta?? Vi som blivit bortskämda med sol, plusgrader och vårkänslor. Jag hade hoppats på en härlig hemmadag med massor av utomhustid!
Det får kanske bli en riktig innedag med massor av nödvändigt plockande och fix istället. Philip är i alla fall ute, han ligger tryggt nerbäddad i vagnen och sussar oberört. Ser grymt skönt ut!

Köra bil är skoj!

Om Philip fick välja så skulle han nog helst av allt vilja sitta framme vid ratten och köra hela tiden i pappas knä!


Lunch på mc donalds!

Philip gör lunch premiär inne på mc donalds. Väldigt trevligt tycker han!


Mot Stockholm!

Så var helgen i Arvika slut för denna gång. Nu väntar några timmar i bil hem till storstan igen.


Kusin vitamin

Vi har det bra i Arvika denna helg. Blir för tillfället väldigt bortskämda hos Annelie & Jan-Åke. Vi anlände igår kring lunchtid och hann under gårdagen med att göra en runda på stan, E besökte tandläkaren och vi hann träffa nästan hela den värmländska släkten. Jag misstänker att det var Philip som var den lilla magneten;-)
Bästa besöket tror jag Philip tyckte var kusinen Carl. För som han spanade in Carl och det dröjde inte många sekunder innan han skyndade fram till Carls famn.
Underbart att skåda! Tänk att vår lilla kille blivit så stor. Så himla roligt att se honom börja intressera sig för andra barn på det sättet. Naturligtvis extra roligt när det är kusinerna han träffar. Lite tråkigt är det att det en av kusinerna har vattkoppor och att dem är på andra aktiviteter denna helg då vi är här.
Idag ser det ut att bli ett besök hos Philips farfar på lunch och sedan hem till en kompis till E och hans familj.

I bil på väg...

Vi sitter i bilen på väg mot Värmland. Philip är glad och kollar Charlie Björn på iphonen.


Rösta!

Gå in och rösta på mitt bidrag i jotex tävling "designa ett rum". Själv är jag rätt nöjd, tycker att det blev ett riktigt fint och mysigt rum;-)

Rösta på mitt bidragi Jotex tävling "Designa ett rum"!

Så blev det tomt i huset

Usch, så tomt det blev här i eftermiddag. Vi har haft härligt besök av Madde & Nellie i 3 dagar och vant oss vid att ha sällskap från morgon till kväll. Så när tjejerna packade in sig i bilen och styrde hem till Sundsvall igen så blev det jätte tomt och alldeles tyst hos oss. Vi har haft tre väldigt mysiga och härliga dagar med massor av lek, bus och surr. En shoppingtur till Sollentuna c med myslunch och fika hann vi också med. Philip och Nellie har lekt och busat ihop eller lekt å lekt...Man ser att dom uppskattar varandra, tar och känner på varandra och rätt som det är så tok skrattar dom åt varandra för att sedan nästa sekund låtsas om om den andre inte är där. Sötnötar;-)
Som tur är så ses vi snart igen, redan om 2 veckor så hoppas vi på att vi träffas igen;-)

Lunch i Sollentuna!


Tisdag och en bra dag!

Känner på mig att just den här tisdagen kommer att bli en tisdag att lägga i det "bra facket". Att det är vårväder och plusgrader redan tidigt på morgonen gör att man blir glad en tisdag morgon. Dessutom så väntar jag och Philip besök. Våra kompisar Madde och hennes Nellie är på väg i bil ner hit för att umgås med oss i några dagar. Det har vi längtat efter länge och äntligen är dessa dagar här! Ska bli så mysigt och trevligt att träffa tjejerna.
Gissar att det kommer vara lite annorlunda nu än vad det var i höstas då Madde & Nellie hälsade på oss. Då var våra små ännu mindre och roade sig med att ligga på rygg på en filt på golvet, sova eller äta titt som tätt. Nu börjar våra små blir stora och lite mer rörligare så att sitta stilla på rumporna och fika kan förmodligen bli svårt. Men det ska bli roligt eftersom Philip och Nellie förmodligen kommer att uppskatta varandra lite mer denna gång;-)
Philip sussar ute i vagnen och jag ska passa på att dra av med dammsugaren så golven blir rena och redo för två små busar;-)

Charlie björn!

Godmorgon! Vi dricker kaffe och ser på Charlie Björn!


Omgång nummer 2 är här....

img_5821 (MMS)

Omgång nummer 2 är här....


Att gunga är roligt!

Det här är roligt mamma!!


Vår!

Vi ger oss ut för att njuta av vår vädret!!


Min grabbar!

Min fina lilla familj, mina killar!! <3<3<3

Å så säkrade vi matstolen

Vår lilla buse kom på att man kan kliva ur stolen och krypa vidare upp på bordet. Drastiska åtgärder fick genast tas till och numera är fotstödet sänkt och en sele finns på plats.

S.O.V.M.O.R.G.O.N

Min grabbar bjöd mig på en välbehövlig sovmorgon!! Blev precis väckt med en kopp kaffe. Så medan jag vaknar till i sängen med en kopp kaffe i handen så hör jag hur min kära sambo donar med frukosten på nedervåningen. Hur härligt är inte detta? Så välbehövligt och jag ÄLSKAR det!

Promenad!

Medan E är på träning tar jag och Philip en promenad!


Hjärtat!

Mitt älskade lilla hjärta! Mamma är så stolt över dig!!


Diplom!

Philips allra första diplom! Känns lite tråkigt att badet på lördagar nu är slut. Får se om vi hoppar på steg 2 eller om vi nu kommer iväg själva och badar;-)


Fredagsmys!

Fredagsmyset sprider sig i huset och ett lugn infinner sig. Jag älskar känslan! Just nu kollar Philip in bilar filmen på IPaden. Pappan ska strax iväg för en kväll med jobbet och själv ska jag ha en riktig myskväll tillsammans med Sofia. God mat, vin och en massa surr;-)


Besök på jobbet!

Idag har vi varit till Bromma jag och Philip. Besök och samtal på jobbet för mammans del. Vi hälsade även på gulliga Ewa i informationen och Philip fick en jättefin present! En stor fordonsbok med en massa små böcker i och så hade Ewa skrivit ett jättefint litet brev till Philip:-)


Väntar...

Usch, omgång nummer ett hos tandis är kommen. Sitter i väntrummet med magont och en drös fjärilar. Tänk att tandläkarbesök är så hemskt! Men hälften av magontet är nog för att plånboken också gråter floder när man är här. Snart 1300:- fattigare och en hel tand rikare. Förhoppningsvis!


Mammaträff!

Godmorgon! Uppe med tuppen även idag och idag är vi redo för mammagrupp träff! Mammorna och deras små kommer hit och leker, lunchar och fikar;-)


En trött liten älskling orkar inte hejja p...

img_0756 (MMS)

En trött liten älskling orkar inte hejja på pappa och hans Väsby ikväll! Väsby leder 3-0 mot Värmdö. Pappan har gjort ett mål så här långt. Bra armträning för mamman med ett sovande barn på armen;-)


Vart försvinner tiden?

Klockan är 15.00 och jag har ännu inte kommit ur träningskläderna. Träningen som jag aldrig trodde skulle bli av med tanke på Philips minimala powernap blev av och min lilla kille var nöjd hela timmen. Han ville dock inte roa sig själv utan fick mysa runt i Mikaelas famn. Blev lite överraskad att när timmen var slut och ingen hämtat mig;-)
Som vanligt så är det skynda hem och skynda fram med lunch innan lunchsovningen. Hungrig kille och hungrig mama! Men att sedan somna i vagnen själv så mamman kunde få duscha var inte lika enkelt. Så vi tog oss ut på en powerwalk runda och nu sover den lilla gossen mycket skönt ute i vagnen. När jag väl kom tillbaka in så var kaffe abstinensen så pass hög att det blev ett MÅSTE! Så här sitter jag nu med andra koppen kaffe i handen och fortfarande träningskläder på. Kan bara konstatera att nästan hela dagen har gått i träningens tecken på både gott och ont. Det är det enda vi lyckats få till idag och det har tagit nästan hela dagen. Inte ens träningsväskan är uppackad. Men nu ska mamman i alla fall komma in i duschen och njuta av att duscha i lugn o ro!

Powerwalk!

Eftersom liten inte somnade direkt i vagnen så fanns ingen chans för mamman att duscha, så med träningskläderna fortsatt på kör vi nu en ordentlig powerwalk för inte bli kall!


Sats nästa!

Stor och liten är redo att åka till sats. Håller tummarna att det funkar att träna hela timmen trots en kort fm nap. Vi får se hur länge lilleman härdar ut;-)


Pralinkurs!

Kvällen har spenderats tillsammans med Linda på pralinkurs hos iderika. En väldigt trevlig och lyckad kväll med MASSOR av fantastiskt god choklad och ljuvliga praliner!!

Cool kille!

Cool kille i nya solisar och mössa från geggamoja!


Ut på promenad!

Den lilla killen i vagnen har blivit stor och växer fint. Vågen visar numera 6400 gram och 65 cm lång. Nu tar vi en promenad i solen!


Mitt jobb

Jag fick även en fråga om vad jag jobbar med?
När jag inte är mammaledig så jobbar jag på Bromma flygplats som flygplatsbrandman. En rolig tjänst som innefattar flygplatsräddningstjänst men även en hel del annat. Vi har hela tiden beredskap men utför även andra sysslor så som flyplatsservice. Jag har med andra ord en bred tjänst med allt från sjukvård, assistera människor som behöver hjälp på/av flygplan till snöröjning och fältunderhållning. Ett väldigt roligt och stimulerande jobb!
Även om jag ännu inte längtar tillbaka till jobbet utan trivs otroligt bra som mammaledig så visst kommer det säkerligen att kännas bra och förmodligen kommer det bli skoj att börja jobba igen när den dagen kommer. Men allt har sin tid och just nu njuter jag av mammalivet. Det jag kan sakna är den sociala biten man får på jobbet. Man får ett otroligt socialt liv som mammaledig också. Dock får jag sällan chans att bara vara Emmelie utan nu är man ständigt mamma och det är 100% barnfokus.

Svar till dig!

Jag fick en fråga angående tavlorna på Philips rum. Någon undrade vad det stod på tavlan och varifrån dom kom?
Tavlorna är planscher som jag beställt av duktiga Anna på annaform.se
Hon gör superfina planscher som blir väldigt fina tavlor att t ex. låta pryda barnrummet.

Favorit!

Detta har blivit stora morgonnöjet här hemma. Godmorgon Tisdag!


10 Månader

Idag fyller vår prins 10 månader. Helt galet vad tiden går fort! Tänk att vi har en 1-åring här hemma om endast två månader. Helt sjukt;-) Jag och E har helt klart upplevt dom 10 bästa månaderna i våra liv. Vårt älskade goa lilla charmtroll!! <3<3<3
Vår lilla 900 grams bebis har blivit en stor liten kille! OFATTBART!!




Det har verkligen hänt/händer MASSOR i utvecklingen VARJE dag. Till och med vi som är med lilla Philip dygnet runt märker stora skillnader. Han är en liten kille med glimten i ögat och full av bus. Något som vi alltid vetat om men som visar sig mer och mer desto rörligare han blir;-) Numera så är det hög fart på krypningen och det går undan här hemma. En annan grej som blivit ett stort intresse hos den lilla herrn är att ställa sig upp, mot ALLT! Allt är spännande och allt måste utforskas. Att "prata" är också något som står högt upp på listan hos vår lilla kille. Det är inte ofta det är tyst här hemma;-) För någon vecka sedan så tittade även den allra första lilla tanden fram och numer pryds hans annars tandlösa leende med ett litet riskorn längst fram!
Jag och E är lyckligt lottade som blivit föräldrar till världens finaste lilla kille. Det är en ära att vara din mamma/pappa.

Stol!

Nellie! Jag har varit med mamma på Ikea och köpt en stol tills du kommer hit och ska vara hos mig nästa vecka! Så vi kan äta tillsammans;-) Hälsar Philip!




Äntligen!

Nu är det äntligen dags för bilen att få bli ren igen. Det gör nästan ont i hjärtat att se den så skitig!


Redo!

Nu är vi redo för dagens uppdrag!


Utomhussömn!

Tänk att det är så skönt att sova ute. Ibland blir man faktiskt lite avis på dom små. Tänk om man själv fick bli nedbäddad i en gosig vagn och få sova en stund i friska luften;-)


Godmorgon!

Ännu en ny vecka är igång och vi har varit vakna i en timme. Tar det lite lugnt så här måndag morgon med pyjamasmys, morgontv och kaffe.


Finast!

Fina fina älskling!


Min stjärna!

Kolla in min lilla stjärna! En gladare kille får man leta efter, min SOLSTRÅLE!
Det roliga i denna lilla skrattstund var att jag befann mig i köket och plockade undan efter frukost när jag hör detta skratt från vardagsrummet. Vad som var så roligt vet jag inte, men kul hade han min lilla älskling;-)

Vasaloppsöndag

Sitter i soffan med en kopp kaffe i handen och ser på vasaloppet på tv:n. Tänk vad sugen man blir när man sitter hemma i tv soffan att någon gång åka vasaloppet. Känslan efter målgången måste bara vara helt fantastisk! Den känslan skulle jag vilja uppleva. Tänk om man skulle införskaffa sig ett par skidor igen och börja åka och låta vasaloppet få vara det stora målet.

Lekparken

Det blev en promenad efter lunch idag och innan det var klart hamnade vi i lekparken. Philips första vistelse i en lekpark och gungan... Ja, den var rolig!
Mysig lördag tillsammans med dom BÄSTA!

Philip gungar för första gången i livet;-)

img_2832 (MMS)

Philip gungar för första gången i livet;-)


Min skatt!!

Vad skulle jag göra utan dig älskade lilla pyre...
Min skatt, mitt allt, mitt liv!! Jag är beredd att kämpa, kriga och göra vad som helst för dig. Du är luften jag andas och utan dig är jag ingenting, absolut ingenting! Du förgyller hela mitt liv älskling.

Godmorgon Lördag!

Lördagsmorgon tog fart tidigt tidigt här hemma hos oss. Nu kaffe och barnprogram.


Helg på RIKTIGT!

Nu är helgen bara minuter från att starta ordentligt. Vi, jag och Philip har haft en bra fredag. Vi tillbringade en timme nere på sats innan lunch. Jag körde 45 min spinning och Philip var glad och lekte under tiden på minisats. Vi skyndade hem och fick i oss lunch innan vi skyndade ut till solen. En hel timmes promenad fick det bli. Philip sov i vagnen och jag prommade med solen i ögonnen. UNDERBART! När vi kom tillbaka hade jag en lite önskan om att få sitta på rumpan i solstolen en liten liten stund. Jag fick 5 min och sedan vaknade liten. Men dom 5 minuterna var härliga! Nu är det full fart igen och mellis ska fram på bordet. Snart snart snart kommer pappan i huset hem och då börjar helgen på riktigt! Det är nedräkning nu;-)

Den bästa dagen på hela veckan

Kan det vara fredagar som är den bästa dagen av veckans alla 7 dagar? När man är mammaledig så flyter dagarna lätt i hop och det kvittar om det är söndag eller fredag. Därför känns det extra viktigt att påminna sig själv om vilken dag det är. Det ser dessutom ut som om det kommer bli en fredag som tänker bjuda oss på fantastiskt härligt väder. Det spritter i kroppen och jag längtar ut. Stod nyss ute och njöt av solen när jag gungade Philip till sömns och det slog mig att klockan inte passerat mer än 9 på morgonen. Underbart!
Det är sällan jag lägger märke till alla flygplan som går in/ut för landning och start till Arlanda. Idag slog det mig faktiskt att det var sjukt länge sedan jag jobbade. Herregud, jag har inte varit in i ett flygplan på snart 1 år, jag har inte jobbat på nästan 1 års tid. Helt sjukt och vad galet mycket det har hänt under dom här månaderna som nu snart har blivit ett helt år.
När Philip sovit sin förmiddagsnap och vi ätit mellis så bär det av ner till sats för träning. Jag tänker satsa på att köra 45 min spinning. Hoppas verkligen att solen är framme hela dagen idag så vi hinner hem igen och äta lunch för att sedan njuta av den utomhus.
Trevlig fredag på Er!

ÄR DET HELG NU??

Matsedel och påfyllt kylskåp för en vecka framåt. Ett hus som är helt veckostädat överallt och tvätt som är undanvikt. Det känns grymt skönt att det är fredag imorgon och helgen är mer än välkommen! Det känns skönt att ha en fredag som väntar utan speciella planer.

T.R.Ö.T.T. M.A.M.A

Det brukar straffa sig i längden.... Eller hur säger man? I morse när klockan var 5.30 ångrade jag bittert att jag lät mitt lilla troll få sova en kort nap 17.45 igår. Men just då var han så trött och mamman så hungrig att det var alldels för lockande att låta honom sova en stund när han ville det och dessutom fick jag äta utan att kasta i mig maten.
I morse ångrade jag mig och jag kommer aldrig mer göra om det misstaget;-)
Älskade lilla troll vad skulle jag göra utan dig!?? <3<3