Mammakänslor!

Idag knöt det sig i magen på den här mamman vid lämningen på dagis. Alla tre ordinarie pedagoger sjuka och tre för oss nya vikarier som vi inte träffat innan.
Så jobbigt att behöva lämna bort det bästa man har då. Tack o lov gick lämningen bra med tanke på att vi varit hemma en vecka.
Jobbiga känslor som mamma är vad det är!


Godmorgon onsdag!

Kikar in och säger godmorgon. Slut på ledigheten och idag kallar dagis och jobb igen. Som tur är så jobbar jag em/kväll. Så vi hinner morgonmysa utan stress till dagis.


Visning

Igår när jag och Philip var iväg till Stinsen så blev det lite shoppat. Bland annat så fick jag med mig fina förvaringsboxar från clas ohlsson med griffeltavla på. Dessa har jag spanat på en tid och tänkt att dom skulle passa fint på Philips rum i hans expedit. 
 
Men jag hade även några bonuscheckar med mig i plånboken. Så det blev lite shoppat från både pop, kappahl och hm. Så detta var vad som slank med hem från vår lilla tur igår. 
 
 
En tunn ullkrage från pop. Har en i fleece med knappar. Men den är inte alls så hög i kragen plus att den är tjockare. Så denna tunna i ull med högre krage kommer bli perfekt i vinter.
 
 
Mössa och vantar från H&M. Lite tjockare mjuka vantar. Något mellanting mellan vinterhandskarna och fingervantarna. Något som jag märker går åt är just vantar just nu. Kvar på dagis, kvar hemma eller blöta. Eftersom det var ett set så åkte mössan också med. 
 
 
Två superfina tröjor från hm och kappahl. Blir så glad när det dyker upp tröjor som inte är bodysar i strl.80. 
 
 
Så var det böckerna. Den som skymtar i bakgrunden var den som vi hade sedan tidigare. Med presentkort från jobbet så blev boken mycket billigare och dessutom har vi nu en riktigt bok med massor av roliga saker att fylla i. Det är roligt att spara och man glömmer så fruktansvärt fort. Jag har redan glöm MASSOR och jag får hela tiden sätta mig vid datorn för att leta i bloggens arkiv. Så tack bloggen för att du minns åt mig. Det är vid sådan här tillfällen jag kommer på varför jag har denna blogg. Det är så roligt att backa och minnas!

Tisdag!

Vi är lediga även idag. Vädret är så fruktansvärt tråkigt så det är som gjort för att mysa inomhus idag. Vilket vi verkligen gör! Det började med att Philip bestämde sig för att vakna tidigt i morse men innan det var klart så somnade vi båda om och sov fram till klockan slog 08.00. SKÖNT! 
 
Jag var inte alls speciellt pigg och redo att kliva upp runt 6 som vi nästan var på väg att göra. Som sagt det regnar och blåser så vi har roat oss inomhus under morgonen/förmiddagen. Frågade Philip om han var sugen på att baka. "aaaAAA" fick jag till svar tillsammans med ett stort nickande. Så sagt och gjort vi drog igång tillverkning av dumlekakor. Philip var med och hjälpte till med det mesta;-)
 
 
I brist på lunchrester och fantasi så fick det idag bli våfflor till lunch. Philips allra första våffla. Pannkakor har varit lite si och så med. Fläskpannkaka har slinkit ner men tunna pannkakor har varit svårare. Så det blev ett litet test med våfflor. Men är man hemma och är ledig plus att det är riktigt skitväder ute så får man lyxa till det med våfflor en helt vanlig tisdag. Och Ja, Philip tyckte det var smaskens!
 
 
Nu sover lilla herrn nerbäddad ute i vagnen. Jag har precis provsmakat en dumlekaka tillsammans med en kopp kaffe och ska sätta mig igen med "mitt första år" boken som jag och Philip shoppade igår då vi var iväg. Ni vet en sån barnbok att fylla i diverse saker som händer under barnets första år. Konstigt nog så har vi inte fått någon sådan tidigare. Utan jag köpte en "finare" variant av en sådan som dock inte är så mycket att skriva i. Eftersom det brukar vara en klassiker med sådan böcker när barn föds, döps, fyller 1 år så var jag helt säker på att det skulle drälla in några sådan böcker. Men så lyckades jag hitta en sådan bok själv igår och det är verkligen massor av roliga saker att skriva om/fylla i. Så nu har jag lite att pyssla med igen;-)

Vintertid

Vem var det som sa att man fick en timmes extra sömn nu när vi ställde om till vintertid!? Hos oss var det godmorgon 06.00! Enligt Philip var kl.07.00. Men vad gör det när man blir väckt av världens gladaste unge?;-)


Hemlängtan!

Det är extra hårt att spendera helgen på jobbet när man får en bild på finaste lilla killen som är hemma och är ute och leker i fina vädret! Hemlängtan är stor idag!!


På tu man hand

Igår när E fyllde år så fick han också en utlovad dejt. Så i eftermiddag när E kommer hem från jobbet så ska bara vi två ge oss iväg. Det blir middag och sedan bio. Låter kanske enkelt men väl så lyxigt för oss två som inte är bortskämda med att ha barnvakt hur som helst/när vi vill. Middagar ute tillsammans med en 1 1/2 åring (om man inte väljer mc donalds) är inget som man gärna utsätter sig för. Bio går också bort nu för tiden. Sådant som man gjorde när som helst innan man fick barn har helt plötsligt blivit lyxigt! 
 
 
Så vi passar på nu när vi har pappa/morfar här hos oss i några dagar. Så i eftermiddag på Philip hänga med morfar medan mamma & pappa lyxar till det på eget håll. 
 
 
 

Julfunderingar

Kan tyckas vara tidigt. Faktum är att när jag handlade på ica maxi i början på veckan så hade dem plockat fram sina julsaker. Så med mig hem bland matkassarna fick jag då julgranskulor och en julgransfot. 
 
Nu börjar tankarna att snurra kring det här med julkort. Förra året beställde vi julkorten. Men jag minns inte från vilken sida. Så därför tänkte jag redan nu börja kolla var i från man beställer fina julkort. I och med denna tanke så kom jag även på att lista upp några saker på Philips önskelista.
 
Perfekt när man är liten och mamma/pappa får hjälpa till att önska;-)
 
Förvaringslåda till leksaker. Just nu har han tråkig plastlåda från ikea. Men denna är så snygg och får mer än gärna vara placerad nere i vardagsrummet. Det blir en hel del leksaker nere eftersom rummet är på övervåningen.
Så japp, denna från kids koncept skriver mamman upp på Philips önskelista.
 
Ännu mer förvaring. Självklart så vill Philip förvara sitt lego i en legoförvaringlåda. Finns i flera olika storlekar och just ljusblå eller vit skulle passa in på hans rum.
 
Resväska! Denna kommer från skiphop och jag älskar den. Tycker den är sååå fin! Eftersom vi reser till Thailand i början av nästa år så skulle lilla Philip behöva en alldeles egen liten resväska att kunna förvara sina saker i. 
 
 
 
Ännu mer förvaring! Konstigt nog så får man aldrig nog på förvaring. Jag har länge spanat på dessa snygga boxar till Philips rum. Snygga och praktiska. Dom skulle göra sig bra inne på Philips rum på hans vita byrå. Just dessa ljusblå med stjärnor är jag helt såld på. 
 
 
Bilbana! Leksaker är svårt. Jag tycker att det är så svårt med leksaker till små. Leksaker är ofta dyra och ofta så blir det fel. Man tror att dem gillar dem så blir dem istället liggandes. Speciellt leksaker till små bebisar. Nu börjar Philip bli så stor att han leker och tycker att det är roligt! Lego, bilar och kök är favorit hemma just nu. Så just därför skrivs denna "bilbana/garage" upp på önskelistan. Jag tror att han skulle älska att köra/släppa ner bilarna och pyssla med denna. 
 
 
Bord och stolar till rummet. Detta bord och stolar kommer från ikea. Har man ett kök så måste man såklart ha ett bord och stolar att sitta vid också;-) 
 
 
Detta är vad som snurrar i mitt huvud just nu. Något som också kommer att önskas snart är Astrid Lindgren filmer av dess olika slag. Kanske är lite tidigt fortfarande. Men som både jag  och E längtar till vi kan krypa ner under filten i soffan med vår lilla son och kolla på pippi, emil eller liknande. Den tiden kommer och jag lämgtar faktiskt;-)
 

18 månaders kontroll

Inte riktigt, men nästan. Nästa vecka blir vår lilla kille 1 1/2 år gammal. Herregud 18 månader har hunnit gå sedan det absolut största och bästa som hänt i våra liv skedde! <3
 
 
Så idag var det dags för ett besök hos Ewa på bvc igen. Sist vi var där var nog runt 1 års dagen. Där i mellan så har vi hunnit med ett besök på sjukhuset. Men det var i somras så det var också längesedan. Så det var väldigt roligt och spännande att se hur mycket vår lilla kille hade växt egentligen. 
 
Så här visade vågen och mätstickan:
 
8370 gram och 76 cm lång.
 
Lite snopen blev jag allt att vågen visade så pass "lite". Jag hade nog räknat med närmare 10 kg nu. Men så fel jag hade. Trots min snopenhet så blev jag denna gång inte alls orolig, vilket förvåndade mig själv lite faktiskt. Alltså har min lilla kille endast  gått upp ett ynka kilo sedan sist vi var där och vägde i Maj. Däremot har han växt och för första gången så har kurvan dragit iväg mer på längden än på vikten.  Jag hoppas ändå att det är veckan med sjukdom som vi har i bakom oss som har påverkat vikten en aning.
 
I övrigt så gick besöket hos Ewa utmärkt. Philip visade Ewa att han kan rita och bygga klossar. En spruta fick han också. Mässling, röda hund och påssjuka. Inte ett endaste knyst sa han medan Ewa stack i armen. Tack o lov säger mamman som hade gruvat sig en aning innan.
 
 
Nu dröjer det till nästa gång vi får träffa Ewa igen. Inte förrän närmare 2 års dagen ska vi göra ett besök dit igen. Vilket känns väldigt långt bort just nu.
 
 

Hipp hipp hurra!!!

Idag fyller världens bästa och finaste E år! E blev blev firad i helgen då vi var i Värmland men idag är självaste födelsedagen och idag firar familjen sin egna pappa <3 
 
Längtar så tills E kommer hem från jobbet idag och vi får gratta honom på riktigt. För i morse sov jag och Philip medan pappan tassade upp tidigt tidigt.
 
 
 

Hej från jobbet!

Skönt att arbeta igen men visst längtar jag hem till dessa två killar!!


I farten

Underbar promenad efter dagislämning. Intog precis en tallrik havregrynsgröt och nu blir det en snabbis iväg för handling. Bäst att skynda på så att jag hinner hem och lämna av maten innan jobbet kallar. 
 
Idag är en bra dag! Så är det bara;-)

Måndag och nya tag!

Känns det bekant? Att måndagar är en nystart dag!? Så är det hos oss idag. Alla pigga och glada! Lämnade precis liten glad älskling på dagis som blev så glad av att se kompisarna och fröknarna när vi kom dit! Det värmer i mammahjärtat❤

En glad och pigg mamma som är laddad för jobb i em/kväll. Men först en timme powerwalk och mathandling. Nu är det slut på sjukdomar och lathet!


Mega Bloks

Regnet öser ner och har så gjort hela dagen! Vi trotsade regnet och tog en tur ner på stan för mysig lunch. Blev visst också ett besök i leksaksbutiken också.


Ishall!

På plats i Värmland och raka spåret till ishallen för att åka skridskor med kusinerna. Philip bestämde sig för en powernap och somnade i vagnen.


Migrän!?

Hur känns det när man har migrän? Kan det bara dyka upp bara sådär? Jag som nästan aldrig har ont i huvudet fick världens huvudvärk igår em.

Det var fruktansvärt och trots två Alvedon så släppte det inte. Natten blev en av det värsta jag upplevt. Ett tag tänkte jag "att nu dör jag av smärta". Så det har varit en mycket lång och sömnlös natt.

Nu är vi hur som helst på väg till Värmland efter mycket om och men. Som tur är så känns det allt lite bättre. Tack o lov för det!


Tröttis!

Den här killen sov knappa timmen ute, vaknade, var jätte ledsen och somnade om i mammas famn. Så nu har mamman suttit som krok i soffan med världens mysigaste sovande lilla kille på bröstet. I över en timme har vi suttit precis som på tiden på neo.


Jobbig natt igen då

Så här i efterhand så vet man nu då att det förmodligen är det onda örat som spökar om nätterna. Senaste veckan har varit jobbig till och från. Läggningen på kvällarna har strulat till och från. Han har vaknat mitt i natten och varit så ledsen. Det som hjälpt har varit att tillslut somna i mammas och pappas säng. Men där har det inte heller varit bra alla nätter. Nu försåtr jag att det är klart att det är garanterat onda örat som gjort sig påmind. 
 
I natt var han så ledsen att jag aldrig sett min lilla kille så ledsen någon gång. Efter mycket om och men och med en alvedon så somnade vi tillslut. Detta påminner en så här om dagarna sedan genom att man inte riktigt är lika pigg som man brukar vara. Så idag har vi ägnat förmiddagen åt att gå runt i pyjamas länge och sedan bada innan lunch. Var tänkt att vi skulle packa ihop för avresa till Värmland i eftermiddag. Men packningen får vänta och familjen får gå före idag känner jag. 
 
Matlusten är inte heller sig lik på lilleman ännu. Det är inte alls konstigt. Men väldigt påfrestande och jobbigt då det inte går att föra en dialog och liten kan tala om vad han är sugen på. Just nu känns det som det mesta man serverar är fel och lunchen blev en pers att ta sig igenom. Tillslut med lite mat i magen så somnade mitt lilla troll sött i vagnen innan jag ens hunnit rulla ut den. 
 
 
Så då kanske det är dags att ta tag i sig själv idag då. Jag har inte mer än kommit i kläderna och borstat tänderna. Känner mig mer eller mindre som ett vrak och det av flera anledningar. Inte helt 100% pigg, lite sömnbrist och dessutom iförd sunkiga mjukisbrallor och t-shirt kan få vem som helst att känna sig som ett vrak.

Kalla Fakta!

Sitter och ser på kalla fakta som ikväll granskar djurparken zoo. Det är ju så att man mår illa av att se spektaklet! Helt otroligt att det kan få gå till på det sättet. Djurpågeri och lurendrejeri är vad det är. Och dit vill dom att man ska göra att besök i tron om att man ska få skåda välmående och utrotningshotade djurarter. 
 
 

Pyssel!

Äntligen en hel feberfri dag här hos oss. Skönt att febern hållt sig borta. Hoppas nu bara att penicillinet gör snabbt verkan så att min glada lilla kille får tillbaka sin vanliga energi och mår 100% bra igen snabbt. 
 
Vi har försökt underhålla oss här hemma med lite av varje under dagen. Böcker som vi malt miljoner gånger senaste dagarna, lyssnat/dansat till musik, ritat och kladdat med färg. Efter mellis så var vi tvingade att gå ut en liten stund. Frisk luft, gungning och lite sandkake tillverkning.
 
 

Tillsammans med fruarna!

Ikväll är det jag och favorit chokladen tillsammans med Hollywood fruarna. Ibland behöver man bara en sådan här kväll;-)


Tack så mycket dagisbacillerna!

Det varade inte alltför länge. I natt kom det in en kokhet liten kille till oss. Så i morse fick jag nog. Tempen visade 40,3 grader. Efter en tur till löwenströmska närakuten så fick vi besked om att det är streptokocker och öroninflammation som härjar!


En nypa frisk luft

Så här efter en helg med sjukstuga och mängder av inomhustimmar så kände vi alla tre att vi var tvingade att ge oss ut en stund för en nypa friska luft. Vet inte om det var det som gjorde susen eller inte. Men när vi kom in igen sedan så tycktes Philips feber ha gett med sig. 
 
Det blev en kort liten promenad ner till kohagen för att spana efter kossorna. Philip satt nöjd i vagnen nästan hela lilla turen. På slutet tröttnade han och vill sträcka på benen även han. Så skönt med lite frisk luft och nu vill jag inget hellre än vädra ur hemmet, städa, sanera och få bort alla bakterier. 
 
 
Philip verkar mycket piggare, ingen feber under em/kvällen och åt sitt första ordentliga mål mat.
*Hoppas Hoppas* nu att detta håller i sig även under natten. Vi behöver alla tre en normal natt med normal sömn efter några jobbiga nätter. E är även han piggare idag och feberfri. Jag däremot har utvecklat någon form av halsont. Fortfarande ont i kroppen och känner mig inte alls på topp. 
 

På önskelistan

När man är sjuk så känns det extra bra att ligga nerbäddad i soffan och surfa runt bland diverse shoppingsajter m.m. Vet inte varför eller om det helt enkelt är den där "tyckasyndommigkänslan" som kommer smygandes. 
 
Fick i alla fall syn på denna jacka på en annan blogg och jag blev helt kär i jackan direkt. Så jag var tvungen att spana in den lite närmare på nelly.com.
 
 
 
Den blå faller mig i smaken helt och hållet!! Även om jag tycker att den gröna också är superfin.
Jag har ju en peakjacka som hängt med ett x antal vintrar. Undrar om den inte gör sin 6:e vinter om jag bestämmer mig för att köra på den ännu en säsong. 
 
När priset var helt OK på denna från nelly så blev jag genast sugen på en ny vinterjacka och troligtvis skulle färgvalet då få bli blå. Lite omväxling mot alla svarta jackor som man ständigt kör på.

Sjuk liten älskling!

Lämnade lilla hjärtat själv i soffan medan jag gick ut till köket för att ta av det kokande vattnet till nyponsoppan. På några få sekunder somnade mammas lilla skrutt <3


Bad!

Försöker få upp värmen med hjälp av ett bad. Lyssnar samtidigt på en ledsen liten son som har hög feber. Hela familjen i soffan idag men ack så viktigt det är med en liten stund för sig själv ändå.


Sjukstuga

I natt har vi nog haft den värsta natten någonsin!! Hela familjen i samma säng. Alla tre med feber och vakenstunderna var MÅNGA!! Ett tag trodde jag aldrig att natten skulle ta slut. 
 
Jag var helt förstörd och hade ont i varenda liten kroppsdel när vi vaknade det var var morgon. Philip är inte heller kry och feber har han fortfarande. Han är rätt så pigg jämfört med päronen ändå och jag skulle ljuga om jag inte säger att jag tyckte det var skönt när han somnade för lunchvilan.
 
Nu håller jag faktiskt en tumme eller två att lilleman sover en lite längre vila så att vi båda vuxna får ligga nerbäddade en stund. 
 
 
Vad är detta? Är det dagisbaciller som angriper oss eller vad händer? Jag som dessutom nästan aldrig är sjuk och nu är alla tre risiga samtidigt. Ge mig styrka, ge mig kraft!!

Fredagsmys!?

Fredagsmys här på jobbet. Vi Fredagsmyser nere i gymmet denna kväll. Visst längtar man hem men detta är rätt så hälsosamt!


Fredag

I morse såg det ut så här hemma hos oss. Mys i soffan under täcket framför barntv. 
 
 
En rätt så pigg liten kille här hemma idag. Som sovit hela natten och vaknade tidigt trots att det blev sent igår igen. Lite feber har han allt ändå lilla älsklingen. Så förmiddagen har ägnats åt att ta det lugnt, läsa sagor, ritat och kollat lejonkungen på tv. 
 
Skönt med en förmiddag tillsammans alla tre så här en fredag ändå. Tyvärr så ska mamman snart lämna grabbarna och åka ut till jobbet för kvällspasset. Känns inte alls motiverande så här när halva dagen passerat och det dessutom är fredag. Om ni bara visste hur mycket hellre jag stannat hemma, myst, lagat god middag och njutit av att helgen är här. 
 
 

Status!

Läget just nu. Risiga familjen.


VAB

Jaha, då får man lära sig vab för första gången. Hade precis kommit igång med övning på jobbet då dagis ringer. Lilla älsklingen ledsen, hängig och febrig:-(

Så nu är vi hemma för första gången pga sjukdom. Jag känner mig inte heller helt hundra i kroppen. Så kanske kan det vara bra att bädda ner sig även för mamman. Lyckades peta i lite lunch i lilleman innan han nästan somnade i min famn.


Hemlängtan!

Sista minutrarna på arbetspasset, vilket betyder snart hemgång. I kväll längtar jag hem lite extra mycket då läggningen av lilla hjärtat inte alls verkar fungera i kväll! Ingen aning om varför men när min kära E ringer och frågar efter något litet tips efter över två timmars kämpande så förstår även jag att då är det illa.
 
Läggning som än så länge aldrig varit något bekymmer hos oss. Så typiskt att en sådan kväll dyker upp när den ena av oss inte är hemma. Så nu längtar jag hem, JÄTTE MYCKET!

Banan & Kolapaj

Fick till en så underbart god och smarrig paj till gårdagskvällens tupperware party. Därför så måste jag bara dela med mig av receptet till er som läser samt föreviga det för min egen skull. För detta kommer garanterat att bakas fler gånger;-)
 
Tyvärr fotade jag aldrig pajen när den var färdig innan den serverades. Men här kommer receptet!
 
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk
  • 200 g digestivekex ca 14 st.
  • 80 g smält smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 skivade bananer
Börja med att lägga burken med kondenserad mjölk i en stor kastrull med vatten. Låt sedan burken koka i ca.3 timmar. Desto längre den kokar ju tjockare blir kolakrämen. Se till att burken hela tiden är täckt med vatten under kokningen. Fyll på vatten efterhand.
 
När burken kokat klart så kyl den i ett vattenbad och under tiden kan du göra digestivekexbotten. Smula kexen gärna i matberedare/mixer. Smält smöret och blanda samman med kexsmulorna. Tryck ut degen i en pajform. Gräddan pajskalet ca.10 min i ugn 200 grader. Låt svalna.
 
Öppna burken med kolakräm och bred över kexbotten. Skiva banerna och lägg på. Bred sedan ut vispad grädde och avsluta med att dekorera med riven choklad.
 
Klar att avnjutas!!
 
 

Skogen!

Lämnat lilla hjärtat på dagis som skulle ut på tur i Skogen. Själv tar jag mig en powerwalk. Solen kämpar för att värma en aning. Idag är det kallt ute.


Koka koka!

Bakar inför kvällens tupperware party!


Trött.nu

Vi ramlade precis in efter att ha varit ute och lekt. Nu är det dags för lunch! Lilla hjärtat var så trött att han somnade i gungan nu när vi var ute.


Måndag

Det var så SKÖNT att vakna upp i morse med vetskapen om att idag behöver vi inte stressa iväg till dagis eller jobb. Skönt att kunna ta allt i vår egna lilla takt och även om lilleman skulle till dagis så var det skönt att låta det ta den tid vi behövde under morgonen. 
 
Så nu är Philip lämnad på dagis och jag är hemma igen. Sitter just nu med en stor kopp kaffe i soffan med nyhetsmorgon på tv. Kan nog inte minnas sist jag såg på nyhetsmorgon. Haha, det är alltid barnkanalen som körs då tv:n står på morgontid nu för tiden. Känns en aning tokigt att lämna på dagis och sedan gå hem och vara ledig. Men det får bli en kortdag för redan efter lunch så tänker jag hämta hem min lilla kille igen. 
 
 
Planerna för dagen får nog bli att passa på att plocka i kapp här hemma under förmiddagen. Dett finns massor av plock så frågan är bara var jag ska börja;-)
 
 

Besök!

Den här bilden fick jag nyss skickad till mig. Philip har tydligen besök idag av sin morbror/ gudfar;-)


Mental träning!?

Har precis avklarat dagens träningspass här på jobbet. Precis  som gårdagen så fick det bli 45 min på cykeln. Kan tyckas låta som lite med "bara 45 min". Men det är fullt tillräckligt och precis så mycket som min hjärna klarar när man försöker få till ett bra och effektivt pass nere i en källarlokal, och det enda som man har att fästa blicken på är rakt fram i betongväggen eller ner i ramen på cykeln. Räddningen till att detta nu blir BRA 45 min på cykeln är spotify och GRYMMA låtar som strömmar ut i lurarna. TACK o lov för detta! Annars hade det nog varit psyket nästa.
 
 
Skönt att ha träningen avklarad så tidigt av passet. Nu är det 100% fokus på jobb igen och om en stund är det dags för lite assistans och bärningar av och på flygplanen. Börjar även längta en aning efter dagens middag. Söndags tacos ska det bli av här idag. Dags att jobba lite igen och nu är det bara 6 timmar kvar av arbetshelgen;-)

Kvällsshopping!

Alltså det här med att jobba och komma in i rutiner igen tar ut sin rätt. Att lämna familjen i morse var fruktansvärt tungt och väldigt väldigt ovanligt! En lördag morgon och jag åker till jobbet 07.00. 
 
Desto roligare var det att komma hem och kliva innanför dörren strax efter 17.30 och mötas av världens gladaste lilla kille!!!, ett dukat bord och världens bästa E som hade fantastiskt god middag färdig. 
 
Konstigt nog så tickar helgen på rätt snabbt ändå. I morgon är det söndag redan och efter morgondagen så är det banne mig min tur att få rå om min son igen. Även väldigt nyttigt för grabbarna i familjen att få rå om sig själva utan mamman. Tror att vi alla tre behöver detta. E får ta ett större ansvar både vad gäller Philip och hemmet. Annars är det inte alls ofta som grabbarna är helt själva från morgon till kväll med allt vad det innebär. Nyttigt för mamman också att "släppa ansvaret" och tänka på sig själv i första hand. 
 
Insåg idag att mina dagar verkligen skiftar. Ena dagen mammaledig med fullt fokus på en busig 1 åring, öppna förskola, mammaträffar och allt kackel som det innebär. Till att genast kasta sig in i den "mansdominerande" världen igen med fullt fokus på räddningstjänst, brandbilar och allt vet det nu innebär. Det är verkligen stora kontraster! Det enda som man kan känna igen sig i ska möjligtvis vara när det uppstår "dagisnivå" på arbetsplatsen;-) 
 
 
Bild på min lilla älskling som varit ute i sandlådan tillsammans med pappa idag.
 
 
Så skönt att avsluta dagen med mjukisbyxor på i soffan, bredvid bästa E, körslaget på tv:n, ett glas rött och lite nätshopping. Me like!!
 
Nya gardiner till köket (dom helvita känns en aning somriga) och efter dagens spaning på schemat över jul så kom min hjärna att tänka på tiden kring jul. Så en stjärna som ska få pryda Philips fönster på hans rum samt en ljusslinga att pryda på något bra stället fick blir hemklickat från ellos. Perfekt då det blev 200:- rabatt med en värdekod som jag hade liggandes.
 
På tal om jul så råkar jag visst arbeta självaste julafton och juldagen. Jippiii!! Eller inte. Kanske det sämsta med att arbeta skiftgång sådana gånger.
 
 
Ett långt inlägg och en massa svammel. Men nu vet nära/kära på avstånd att vi alla lever och mår bra denna helg. Nu sängen och ladda upp batterierna för morgondagen och helgens sista pass som är långt, väldigt långt... 10-22.15. Hoppas min lilla prins vaknar tidigt i morgon så jag hinner rå om honom ordentligt innan jobb;-)
 
 

Arbetshelg

När alla andra tar helg så kickar mamman i detta hus igång sin arbetshelg. Första arbetshelgen på över 1 1/2 år!!! Jag har ingen som helst aning om hur jag ska klara denna helg. Det är många många timmar ifrån mina killar. Förmodligen kommer jag längta ihjäl mig efter mitt lilla mini troll som ska få hänga med pappsen hela helgen själv. 
 
Allt detta som sker just nu har jag förstått är jobbigast för mig själv. För HJÄLP vad jag längtar efter lilla skrutten när jag är på jobbet. Separationsångest!!!!?? JAPP!!!
 
Så idag när jag befann mig på jobbet så njöt grabbarna av sin första fredag tillsammans. E är föräldraledig på fredagar nu och det innebär lyxtid för grabbarna. Idag hände dem på öppna förskolan! Undrar om det var Philip som drog med pappan dit eller om det var tvärt om!? ;-)
 
Jag fick hur som helst den här bilden skickad till mig och jag tror nog dem hade trevligt på öppna.
 
 
Eftermiddagen har bestått av massor av familjemys och jag har passat på att suga i mig mängder av "PhilipGos" så att jag ska klara hela dagen på jobbet i morgon 8-17. 
 
 

Geggamoja!

Grymt snabb leverans från babyshop.se. Beställde mössorna igår och idag låg det ett paket i lådan. Grabbarna blev nöjda med sina nya fina mössor;-)


Det vackraste jag vet!

Tänk att jag aldrig kan sluta se mig mätt på denna underbara lilla människa. Det absolut sista jag gör innan jag själv kryper ner i sängen är att smyga in och säga godnatt till min lilla skatt. Att se det finaste man vet sova så sött är något som man förmodligen aldrig kommer kunna sluta se sig mätt på. Jag skulle kunna fastna vid hans säng i timmar bara för att se och skåda. 
 
Jag är så mäkta stolt över att jag åstadkommit det absolut finaste gåva som finns. Tillsammans med världens bästa och finaste E så har vi fått det finaste man kan få här i livet! Älskade älskade Philip du är det bästa som någonst hänt mig och jag är så stolt över äran att få vara din mamma♥
 
 
 
 

Geggamoja

Två stycken sådan här mössor är på väg hem till oss. 
 
 
En till Philip och en till pappa E. Snygga mössor till grabbarna som tydligen tänker matcha varandra i vinter.

Längtar!

Som jag längtar efter denna lilla busunge just nu. Mitt hjärta blöder av längtan. Ännu är det många timmar kvar...


Godmorgon!

Philip är lämnad på dagis och ska äta frukost där för första gången. Mamman sitter i bilköer på väg till jobbet. Där väntar en långdag med först övning innan pass. En något nere mamma denna morgon. Jobbigt att inte träffa lilla hjärtat förrän imorgon.


Tävling!

Jag är med och tävlar om dessa fina klossor hos florafie. Så dessa fina klossar skulle mer än gärna få flytta in på Philips rum.
 
 
" Jag tävlar hos florafie om ett set med mjuka byggklossar värd 399:-
i samarbete med ABCleksaker.se"
 
 
 
 

Eftermiddagsjobb

Måndag och en ny vecka är redan här. Philip lämnades på dagis vid 9 i morse. Efter lämning tog jag och tjejerna Madde & Nellie en skön promenad innan frukost och avresa. Så när vi kramats hejdå så var det bara för mamman i huset att sätta fart. 
 
Nu ligger lunchen i magen och väskan står packad och klar för avfärd till jobb om några minuter. Först riktiga arbetspasset är här och det börjas med kvällspass. Lite ont i magen har jag allt med tanke på att jag inte kommer träffa min lilla älskling förrän i morgon bitti. Dessvärre är morgondagen ännu värre:-(
 
 
Kikar bara in lite snabbt för att säga hej och önska ni som kikar in här en trevlig start på denna vecka!