Mat!?

Det här med mat när det gäller dom små är en sak för sig. När ska man börja ge smakisar? Hur gamla bör dom vara? Vad är bäst att låta dom smaka första gången? Egentligen kanske det inte är så avancerat. Många av våra små mini kompisar har så smått börja äta runt omkring oss. För vår del har det dessutom varit lite speciellt eftersom Philip nu är 6 månader och ännu inte börjat med mat. Det beror ju såklart på att vi korrigerar åldern. Jag har faktiskt inte lagt så mycket energi på det där med mat utan mer tänkt att det kommer när det kommer. Sedan är det väldigt bekvämt med amningen eftersom den fungerar så bra!
När ska man börja ge smakisar då? Tips jag har fått är att jag märker och ser på Philip när han är intresserad av maten som vi själva äter. Riktigt så har det nog inte varit. Däremot så sitter han väldigt gärna med, helst i knä på någon av oss. Självklart så spanar han och tittar vad vi gör. Men mer än så har det inte riktigt varit. Så idag blev det äntligen dags... Vi blev sugna att testa och se vad lilla herrn tycker om att få smaka något annat än mammamaten.
Lagomt till vi själva skulle äta middag så kokades en potatis, mosades och blandades med mammamjölken. En liten tesked med potatis+bröstmjölk fick bli det allra första "riktiga" måltiden för vår lilla herre. Vad han tyckte??
Jorå, Lite knepigt var det allt. Men allt slank ner och ingenting spottades ur;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback