Snö!!!!

Det snöar över Sundsvall denna kväll, det är vitt ute!!!! *wow* Tråkigt bara att det kommer försvinna lika snabbt som det kom. Till alla som älskar snön och vill ha mer så kan jag glädja er att jag idag, via "insider information" råkade höra att på fredag kommer det snö. Snö i mängder kommer att dimpa ner här. Så till alla som inte lagt om till vinterdäck, gör det NU!! Jag gjorde det i söndags. Tack o lov för det! Känns bra med tanke på att jag brassar iväg kl.04.20 varje morgon denna vecka.

Det är en hemsk vecka denna vecka. Avskyr att kliva upp kl.04.00! Somnar man dessutom runt 12 på kvällen så kan jag tala om att man garanterat är trött på jobbet! I now! Var mer död än levande imorse. Jag var så trött när jag klev upp att jag mådde illa, trodde jag skulle kräkas flera gånger. Av trötthet, då förstår man kanske hur trött jag var! Så nu ivkäll ska jag sova, TIDIGT!! Svalt en god middag nu bestående av pasta och lax. Fixa matlådan nu, duscha och sedan redo för att så fort Bonde söker fru är slut somna som en stock. För imorgon ska jag minnsan vara pigg som en skinande soltråle på jobbet!

Tillpiffning!

Har varit hos min moster idag på " Studio 1 " och fixat till håret. Toppat lite och fräschat till färgen:-) Tycker det är fint med ljust över vår och sommar. Men när hösten och vintern kommer vill jag rama in ansiktet med lite färg. Börjar alltid lite försiktigt och under vintern blir det allt mörkare. Idag var det dax igen...

 
     

Myspys!

Arbetshelgen är invigd och jag ser fram emot 2 stycken härliga, ljuvliga och helt fantastiska dagar framför  mig. Men ingen ska få ta ifrån mig min aldeles egna lilla mys-fredag som jag har! Väl hemma efter en hel dags jobb som startade med träning imorse och avlutades med en liten försening ikväll så tämligen dök jag ner i soffan så fort jag ramlat innanför dörren. Tände upp lägenheten med ljus precis överallt, hällde sista skvätten vin från bag in boxen. Tog fram karra skålen sedan förra helgen. Idol var i full fart på kanal 4, så kunde det bli bättre!? Jag tror inte det, har en super mysig fredag tillsammans med mig själv. Det är inte ofta jag kan erkänna att jag verkligen njuter av att vara ensammen. Jag tror bestämmt jag gillar att ha mina egna kvällar för mig sjäv. Har aldrig gjort det tidigare, men nu! Nu nästan längtar jag efter en helkväll tillsammans med bara mig själv. Skönt!

Nu ska jag mysa vidare i soffan, kika lite på nyheterna, dricka upp vinet och mumsa karra. Så det bästa, se klart röstningen av Idol. Sedan är det Godnatt & sov gott!



                            

Bort med sommar och in med vinter!

Äntligen har jag tagit tag i saken! Har skjutit detta moment framför mig nu under flera veckors tid. Nu idag är det dax. Alla sommarkläder ska packas ner och bäras ner i förrådet. Vinterkläder ska packas upp och hängas upp. Dessutom ska det rensas, sorteras och kastas! Nu får det vara nog. Allt som jag inte andvänt på över ett år, kommer jag nog inte använda igen!? Nej, jag tror inte det så allt sådant ska nu väck. Det ska bli en gudomlig ordning i mina garderober! Jag har startat med byrån, översta lådan. Har haft en liten frukostpaus.

Hinner jag efter rensing av kläder så ska jag ta tag i avlopp med, rensas och göras rent. Tror det kommmer kännas skönt när det är gjort. De två jobbiga, tråkiga sakerna jag vet är avklarade. Dammtorka, dammsuga  och torka golv ska även göras. Kanske bäst och sätta fart istället för att sitta här.

Jag ska på hockey ikväll och se Timrå - Brynäs!! Först ska vi äta middag på O´learrys. Jag, mamma, pappa, Jonas, Ulrika och farmor är det som ska gå! Ska bli skoj:-)



Nu ska jag fortsätta...... Wish me luck!

Kulturmagasinet!

Kulturmagasinet kl.11.30 var bestämt idag. Har nog inte varit på kulturmagasinet sedan jag var liten. Då tyckte jag det var supermysigt att åka dit. Det var med farmor som jag åkte dit. Vi åkte buss in till stan. Bara bussresan tyckte jag var enormt spännande på den tiden. Ville alltid sitta i själva "dragspelet" på bussen. Inne i stan blev det kulturmagasinet! Biblioteket, fika och en vandring runt i kulturkagasinets museum. Där höjdpunkten alltid var de uppstoppade djuren och grottan (tunneln) som man gick igenom. Idag var jag där igen, tillsammans med farmor. Denna gång nöjde vi oss med fika och en pratstund. Mysigt :-)

 - På väg ner mot stan i strålande väder.

     

 - Go fika på kulturmagsinets kafé. Bananchokladkaka, morotskaka och kaffe.

 - En " före " bild innan på salongen hos moster. Dax för klippning och bilden var inte uppskattad av damen i stolen. Men jag bjuder på den ändå. En " före " bild helt enkelt!

 - Här kommer " efter " bilden! Min vackra farmor :-)

 - Så en prommis upp föra alla backar och hem igen.

Nu ska jag peta i mig lite lunch i form av lite middagsrester sedan gårdagen. Stoppar inte på morotskaka och kaffe hela dagen. Ska hämta kusin på skolan kl.15 och sedan ska vi på ridskola. Jag ska sitta på läktaren bland alla föräldrar med en kaffekopp i näven och stolt titta på!


På återseende!


Att göra ett val!

Vilken dag det har varit idag! En lång sådan dag. En dag där man åker hemifrån kl.4 på morgonen och kommer hem kl.22.30. Dagen har innehållit jobb, hård övningsdag, träning, presentjakt i Birsta, födelesdagskalas för Madde på kvällen. Nu är jag hemma! Så underbart skönt, för det känns som om jag har ögonen fulla med smågrus! Det svider och jag är super trött. Tur jag har 2 härliga, lyxiga dagar fylld med ledighet nu framför mig! :-)

Dagens stora problem är mitt träningskort! Jag MÅSTE ta tag i det nu. Jag har grepp om träningen redan så det är inte det som är bekymmret. Tränade senast idag och igår. Mitt bekymmer är att jag inte löst träningskort. Hur har jag då löst detta kan man tycka? Jag har under hela sommaren varit flitig med att ge mig ut i naturen och springa. På jobbet har vi ett dugligt gym på min nivå med hyffsade grejer och maskiner. Så styrketräningstiden läggs på jobbet antingen före eller efter arbetspassets slut. Vi har även ett konditionsrum på jobbet med cyklar och löpband. Så konditionen körs på jobbet med. Det funkar helt okej tycker jag! Det är superskönt att stanna kvar efter man slutat och träna 1 timme. När man kommer hem så är man liksom helt klar för dagen. Skönt:-)

Hade kort som jag fått av mitt förra arbete på friskis & svettis. Kortet gick ut i våras, sommaren kom och jag löste aldrig något nytt. Därefter har träningen lagts i Jocks lokaler. Helt okej och super bra! Nu har jag inget kort på något av ställena och behöver omågende fixa ett nytt kort. Vore skönt och inte bara träna på jobbet. Skönt och sticka iväg på lediga dagarna med. Speciellt nu när det blir mörkt och kallt ute. Vet bara inte riktigt vart jag ska lösa kort!? Friskis eller Jocks? Jobbet bidrar med en viss del. Men jag tjänar ungefär halva priset om jag löser på friskis. Frågan är hur mycket jag kommer att utnyttja detta kort eftersom att jag även tränar på jobbets lokaler!? På jocks har jag vänner som tränar/instruerar. Detta kan ju vara skoj då man kan träna tillsammans. Men frågan är hur mycket man verkligen tränar samtidigt? Hmm... Svår fråga detta. Eller inte. Gäller bara bestämma sig. Ska bestämma mig imorgon!

Nu dyker jag i säng och funderar på saken så får vi se vart vi hamnar.


 
  Eller   


Godnatt!!!


Farmor anländer!!

Om ca en timme precis så beräknas lilla farmor rulla in i Sundsvall. Middag och umgänge ute hos mamms o papps på Alnö väntar. Jag längtar super mycket efter att träffa farmor och jag längtar inte riktigt lite mycket efter mat, men nästan! Jag är vrååål hungrig! Åt lunch vid 11 men efter en arbetsdag sedan 4.45 och en timmes träningspass på det så har man rätt att vara super hungrig just nu!

Nä, nu struntar jag i det här och brassar ut till ön...



Skäms!!

Jag erkänner, jag är usel på att använda min supersnygga, jättefina kamera! Den är så otroligt fin och bra så varför använder jag den inte jämt?? Jag är en periodare... Mest på sommaren, då jädrans knäpps det kort och sedan mattas det av allt mer in på hösten. En annan anledning till det dåliga korttagandet är att min dator är PROPP FULL och kan inte ta emot mer. Den är slut, behöver rensas, saneras eller till och med få en ersättare! Därför tas det dåligt med kort för alla kort ligger kvar i kameran, dålig ursäkt... jag vet!

Men håll i för här kommer en uppdate i lite bilder från t.ex. Jossans födelsedag:-)

 - Vår allra finaste Jossan som fyllde 21 år!

 - Yejka i en snygg pose.

 - Kvällens stora "surprise" var Jennie som helt oväntat dök upp ända från S-holm :-)

 - Carro och Jossan häller upp meeeera skumpa!!

 - Jag och Mathilda deltog i ett litet hörn.

 - HoHooo Yejka!!!!! :-)

 - Hmmm kvällens enda bild på "Fishy"... Som pysslar med!?

Lite smakprov på " förkvällen " innan kameran lades åt sidan! Detta var en kväll i september det här, en trevlig sådan:-)


Fortsättning följer...

Söndagen fortsätter i sin sköna stämning! Hämtmat från kina som jag och Angelica tryckte i oss samtidigt som vi avverkade 2 stycken bra filmer. En gullig, söt komedi sådär lagomt lättsamt. En lite tyngre, lite mer action thriller. Nu har vi avslutat vår myskväll. Båda två totalt proppmätta, som utslagna små proppar här i soffan. Två dönickar helt enkelt. Klockan är inte mer än åtta och jag kämpar med att hålla ögonen öppna. Ett sista ryck görs nu bland disken i köket, kläderna hängs fram och ägget ska kokas!

Tack och bock för den här lediga helgen. Nu är batterierna laddade inför en (hoppas) jag bra vecka där jobb väntar två dagar i rad. Sedan ledigt igen och en arbetshelg står på tur. Storfrämmande från skåneland i form av världens bästa farmor anländer denna vecka! Annat som veckan bjuder på är träning, födelesdagskalas, ridskola med kusin, middag och hockey på torsdag. Känns bra att ha en vecka där kalendern har minst en grej utöver jobb inskrivet varje dag!

Nu ska jag kräva ut mina ca 6 timmars sömn (behöver minst 7), 04.00 ringer klockan!


Söndag och baksmälla, Igen!

Då har vi hamnat här, igen! Börjar detta bli en tradition tro?? Om det nu har blivit en tradition dessa söndagar där huvudet mår lite sisådär, ipren är bra att ha, kolsyra är ett måste och längtan efter fet mat är enorm så gillar jag dessa söndagar. Denna söndag blir dock helt hockeyfri. Måste ju variera aktiviteten på söndagar:-)

Denna söndag blir det umgänge med världens bästa Madde. Hon kommer hit och vi ska promenixa så huvudet får i sig lite syre. Vi ska surra av oss om allt och precis inget! Jag har gjort räkmackor och bakat en pollykaka! '*mums*
Om man nu inte har testat pollykaka tidigare så kan jag ge ett hett tips att testa den! Den är gudomlig! Choklas och pollygodisar, behöver jag säga mer!?

Nu ska jag sätta fart på lite tevatten så länge för snart kommer söndagsfrämmandet!

Ha en trevlig och mysig söndag! Se till att njuta av sista lediga dagen, ladda med energi inför kommande vecka. Ät gott, mys, se på film, ut och motionera i det vackra vädret. Njut och ha en härlig dag för det tänker jag ha :-)

1 år senare...

Vad snabbt tiden går, fast ändå sakta! Men med lite perspektiv på saker och ting så går tiden fruktansvärt snabbt! Om man tänker sig 1 år tillbaka. Oktober 2007 just denna vecka. Vad hände då, vad gjorde jag då??

Hmm.... Utbildning, S-holm, gränslös kärlek, saknad, längtan och total lycka! Om jag inte missminner mig helt så var även en utlandsresa inbokat bland allt mörker. På det exakta års datumet befann jag mig i S-holm. En mycket givande och rolig tid! En annan viktig del var saknaden. Saknad och sjuk längtan efter det käraste jag hade. Jag var säker på att det var den svåraste prövning som jag någonsin gick igenom. Jag hade mina 3 längsta månader av hela mitt liv framför mig. Ni som har haft er kärlek borta från er en vecka eller två och håller på att avlida efter längtan då kan ju försöka tänka tanken hur det känns när det ska gå 3 hela månader innan man ses igen!! Några dagar, en vecka eller två veckor är absolut ingenting! Men med lite perspektiv på det hela nu ett år senare, så vad är 3 månader egentligen?? Nu i efterhand känns det som om 3 månader inte är något märkvärdigt.

Det jag vill ha sagt är att man ska ta vara på tiden, vara rädd om dem man älskar och håller kär! Saker och ting kan ändras så fruktansvärt snabbt, innan man ens hinner blinka. Ofta går det snabbare åt det ena hållet än det andra. En annan sak att tänka på är " Läker tiden verkligen alla sår? ". Den som talade om för mig att den gör det lurade mig. Jag trodde det. Nu vet jag! Den läker inte alla sår, den lindrar vissa smärtor. Men dess ärr finns alltid kvar. 8 månader har gått, ärren sitter kvar på sin plats, hjärtat är halvt. Hjärtat bankar och slår för två. Trots att 8 långa månader har passerat. Inte en endaste dag har gått utan att sända en tanke på den som hjärtat slår för. Dag som natt, morgon som kväll, glad som ledsen, lycklig eller arg. Oavsett när, var eller hur så tänker jag på dig varje morgon när jag vaknar och varje kväll när jag sluter mina två små blå. Där i mellan blir jag påmind då och då.

Ta hand om varandra och var rädda om varandra! Ge, ta och lär er att uppskatta saker och ting!


Fredag hela veckan!

Ledig dag idag, JIPPIIII! Har sovit länge... eller tills jag vaknade automatiskt av mig själv och var pigg. Tvättat sängkläder samt poat på här hemma. Var som nämnt tidigare och fixade naglarna igår. Hände en liten olycka med ena nageln och en spricka uppstod. Ringde med detsamma och fick komma ner på en gång. Snabbt åtgärdat, så nu är naglarna super super fina:-) Jag vet att det låter fjolligt med dessa naglar hit och dit. MEN, det är fint och det är snyggt!

En tur ut till Alnö och där var morfar och Maggan på besök. Så lunch/fika blev aldeles perfekt! Det mest perfekta var att få träffa älskade morfar! Var skönt och få krama om honom innan det kommande momentet som sker i veckan! På väg hem från ön så stal jag med mig världens bästa lilla Julius! Han ska sova hos mig i natt! Mys proppen min:-)
Ja men just det ja, får inte glömma att jag har tränat idag med! Det gick över förväntan, inga hostattacker och jag höll inte på att dö. Var och körde ett step/core pass. Super skoj!

Nu är det myskväll på hög nivå här på södermalmsgatan! Jag och Sophie har lagat tacos här ikväll. Ätit massa gott och druckit gott rödvin! Till den goda maten har vi spanat på idol samt surrat av oss en massa om livet alla bekymmer och glädjeämnen. Tjejsnack helt enkelt, med Julius i mellan oss. Tagit kvällsprommis runt här på södra sidan. En helmysig kväll har vi haft! Sophie är nu hemma i sängen så hon ska orka upp till jobb imorgon medan jag och Julius myser på vidare bara han och jag!




                  

Jag och Julius "Bullen" en grillkväll i somras.


Fruktansvärda Torsdag!

Den här torsdagen hade kunnat fått en bättre start i morse än vad den fick. Hade tid för naglar 9.30 och hur kunde jag tro att jag som är långsamast i världen skulle kunna hinna med att göra mig klar, äta frukost, fixa matlådan, packa väskan och vara på plats på en tid inom 30 min!? Hur tänkte jag?

Det vet jag inte. Eftersom jag var tokstressad när jag brassade nedför backarna mot stan. I panik letade jag parkering så nära "Marielles" som möjligt. (Det vräkte ner regn ute) Paraplyet hade jag dessutom lämnat hemma. (glömt). Hittar en lucka, perfekt! Hittar sedan ingen automat för biljett. Letar som ett tok fram och tillbaka. Lyckas varva ner, sitta still och njuta i nästan 2 timmar medan naglarna blir super vackra igen! Kl. 11.30 var jag på språng igen. Utan paraply springer jag av flera anledningar från salongen. Det regnar ute, jag hade parkeringstid till 11.25, jag börjar jobba kl.12. Tänkte dessutom hinna med att springa in på Piccolo för att köpa med mig en sallad.

Tanken slår mig " Bara jag inte hunnit få böter för att jag blev 10 min sen efter att tiden gått ut ". Sätter mig i bilen och vad sitter på min ruta om inte en vit stor, fet lapp!!!! Bryr mig inte så mycket först. Lätt irriterad kastar jag in lappen i bilen utan att titta på den. Är stressad till jobbet så skit samma i lappen. 200 spänn hit eller dit. Jävligt onödigt var det i alla fall! Hur som helst så slår tanken mig medan jag kör på motorvägen att jag kanske ändå borde ta en titt på lappen. Har jag inte varit nära på att köra av motorvägen innan så var jag på väg rakt ner i diket nu! 700 j*vla kronor i p-böter! KUL!! Jag får skylla mig själv, jag hade stått på en handikapp plats. Såg inte en skylt över huvudtaget, tänkte inte ens tanken och dessutom var marken täckt med löv. Så fruktansvärt jävla onödigt!

Tur att jag haft en härlig dag på jobbet åtminstone. Det mesta har flytit på som på en räls:-) Efter min lilla svacka igår så tog jag mig i kragen som lovat och stack ner till gymmet efter arbetspassets slut. Sprang på löpbandet och körde lite mage innan jag gjorde kväll samt helg! Nu har jag ledig i 3 härliga dagar! Har inte planerat en endaste dag av dessa 3, känns super skönt! Så nu återstår det att se vad som händer och sker:-)

Jag tror visst det kallas formsvacka!?

Har en energisk vecka känner jag. Där jag gör bra i från mig på jobbet, tränar bra, lagar middagar, lagar lunchlådor och har en allmän ordning på tillvaron med ett leende på läpparna. Jag har en BRA vecka! Eller åtminstone hade jag en bra och energisk vecka. Fram tills ikväll. Arbetsdagen slut och jag hade packat ner träningskläder. Var redo för en timmes träning på jobbet innan hemgång. Men vad händer... Jo, jag får ENORM lust att bara åka hem till mig själv, krypa ner i soffan, koka te och se på "Bonde söker fru". Jag valde bort träningen, valde tv:n istället! LOOSER!!!!

Jag vet!! Dåligt av mig. Dålig karaktär! MEN jag har gjort lunchlåda inför morgondagen. (Hade förmodligen inte orkat gjort det om jag skulle ha tränat ikväll). Sitter med en tekopp i min famn nu och precis nu börjar bonde programmet. Jag är trött, ska sova tidigt ikväll tänkte jag. Imorgon kommer en ny dag. En ny dag med nya möjligheter:-) Jag ska till "Marielles"  och piffa till naglarna innan jobbet. Sedan ska jag jobba hela dagen och imorgon kväll, efter arbetspassets slut. Då ska jag minnsan träna. Jag tror ändå att det blir ett mer givande resultat om man gör det ordentligt och är rejält motiverad  än om man gör ett halvdant jobb totalt omotiverad. Eller!?

Så får det bli, imorgon är det nya tag som gäller för nu ska jag kika på "Bonde söker fru" och sedan "Greys´s" samt dricka mer te:-) Ha en fortsatt trevlig kväll!

Abstinens!!!!!!

En bra och effektiv tisdag. Japps, det verkar inte bättre. Sovit, åkt till jobbet, tränat en timme, jobbat ett x antal timmar, kommit hem, plockat undan, vikt lite tvätt, diskat undan och gjort mig redo för soffan och för en film. Har stor shoppat filmer av Sophie. Hennes mack säljer ut gamla hyrfilmer, 25:- filmen:-) Jätte billigt! Själv är jag en sån där människa som endast hyr filmer. Bränner aldrig ner och handlar sällan filmer. Så i mitt filmförråd här hemma är det rätt tråkigt och tomt. De gånger som man kommer sig för och ska se en gammal film så är det oftast brist på den varan. Men nu har jag handlat 5 stycken bra filmer. Så nu finns det lite att kika på:-)

Är ENORMT sugen på en filmkväll tillsammans med mig själv nu. Fixade en kopp te och öppnade skåpet för att ta fram popcorn. Jag behöver popcorn!!! Hittar dem inte, rotar, river och slilter i skafferiskåpet. TOMT!?? Är för lat för att brassa i väg till ica eller macken. Så nu är jag smått sur, vill ha popcorn!!! Har istället fått inse det tragiska och dukat fram te, ost, smör, marmelad och digestive kex. Får duga det med!

Så nu ska jag fika, se på en film tillsammans med mig själv....


Bakis-Söndag i Gärdehallen!

Vilken helg! Vilken enormt trevlig helg det har varit med lite innehåll från i stort sett allt. Sovmorgon, riktig mysfrukost, en sväng på birsta med tjejerna. Hembakt pizza med girlsen, vin intag och sedan hockey för hela slanten. Tyvärr blev det en förlust för hela slanten med. Men vad gjorde det när vi nästan hellre hände i baren. Tråkigt med förlust, men vi hade trevligt ändå:-). Hoppas bara Timrå skärper till sig inför morgondagen! Lördagen slutade hur som helst med en utekväll på oscar. En trevlig sådan kväll vi hade:-)

Var dock inte lika trevligt imorse, huvudet var inte riktigt med. Hade mitt eget lilla tvätt-race mellan tvättstugan och sängen i några timmar. Framåt eftermiddagen kände jag mig mer som en människa. En dusch och tillpiffning så var jag o Yejka redo för några trevliga timmar i gärdehallen. Precis som på den "gamla goda tiden", fast denna gång inte på fruarläktaren. Måste ändå erkänna att jag saknar fruarläktaren, en kall ishall, den svaga äckliga doften av svettiga hockeykläder, kaffe och kokt korv m.bröd. Det var härliga tider på söndagarna förr det. Hör inte till vana att jag o Yejka sitter på läktaren i gärde och hejjar på Sundsvall som idag mötte Borås och vann över dem med 4-1. Alltså en trevlig eftermiddag i stillsamhetens tecken. Välklädda med mycket kaffe, " dagen efter snack "  och spännande match :-)

Söndagen har avslutats i Haga hemma hos Sophie med en filmkväll som innehöll det mesta. Middag, bra film, snacks och massor av surr! Är super trött nu, ögonlocken fallar snart ihop känns det som. Det värker i kroppen. Jag håller på och kokar potatis för fullt. Ska ha "brunch sällskap" imorgon innan jobbet. Passar på att förbereda lite nu så kan jag sova lite längre imorgon. Inte en endaste bild har jag att bjuda efter helgen heller. Har inte haft en tanke åt kameran ens.

Nu ska potatis tas av från spisen, tänder ska borstas och Emmelie behöver massor av sömn, NU!!


SOS Gute!

Mitt nya favorit program heter numera SOS Gute. Otroligt spännande och lärorikt! Gillar sådana program, älskar t.ex. "sjukhuset". Jag hoppade alltså över body pump passet ikväll. Tog mitt lilla förnuft till fånga för stunden. Stannade hemma, vilade, lagade middag, ordnade matlåda, laddade med en stoor kopp te med med massor av honung i och bänkade mig under filten i soffan för att spana på detta spännande program.

Lägger in bilder från vår räddningsövning som vi hade tillsammans med räddningshelikoptern i lördags...

 
   

Till slut så

En vecka har snart vandrat förbi med innehåll av jobb, en hel del trassel och krassel. Jag hostar, harklar, snörvlar och har halsont fortfarande. Känner mig lite piggare, men inte till 100 %. Har försökt tagit det rätt lugnt i veckan. Jobbat och vilat typ. Har ägnat rätt mycket tid till att försöka sy ihop mina dagar. Har varit utan bil i 1 vecka nu. Så nu kan jag mina vänner konstatera att man är handikappad och hjälplös utan bil! Jobbar man ca. 2 mil bort, börjar 4.45 så är det inte det enklaste att ta sig till jobbet utan bil. Men med lite planering och hjälp av snälla arbetskamrater så har dagarna löst sig en efter en.

Men nu har jag min bil tillbaka i garaget igen. Lagad och hel är den nu och ska gå som på räls. Dock är plånboken desto fattigare och magrare! Hoppas att det förblir lugnt ett bra jädrans tag nu. Vill inte se snubbarna på verkstaden på länge nu! Dom börjar nog snart räkna mig som stammis där om jag fortsätter i den här takten. Det får dom absolut inte tro:-) Hoppas vi inte ses förrän vid nästa service nu! Problemet är ur världen och jag känner mig trots allt lite gladare!



Nu ska jag ta en titt i kylskåpet för att se om det går att snog ihop en middag, ta en kort power nap och fundera över om jag orkar köra ett LUGNT body pump pass ikväll. Inte säker på att kroppen fixar det. Men det skulle vara skönt o rensa av sig lite tankar och funderingar.


Min lediga dag!

Jätte super skön måndag det här tycker jag. Har ledig dag idag! Sovit länge, strosat på hemma, strosat runt i Birsta lite med mamma. En fika på charm. En sväng förbi arken och sedan ut till Alnö. Där ute blev hunden glad över sin nya leksak...en snorgrön liten mjuk härlig boll som gömmer godisar i sig och när bollen rullar så ploppar det ut en godis då och då. Det bästa av allt var det stoora benet som han fick. En glad hund idag med andra ord:-) Härlig höstprommis här ute på ön tillsammans med hunden och mamma. Kaffe och lite sur och nu sitter jag snällt och väntar på middagen!

Livet är för tillfället annars som "vanligt", är sjukt träningssugen, TOK- snorar och snyter mig ungefär varannan minut. Näsan är knallröd och det svider runt om. Halsen gör ont morgon och kväll. Jag dricker mängder av te med honung. Inte så mycket positivt. Men jag hoppas innerligt att det går över till imorgon. (Det har jag hoppats på den senaste veckan nu).
När det gäller den lilla röda faran så är den fortfarande på verkstad. Jag har löst morgondagen och haft tur som fått låna bil hela helgen. Jag hoppas tisdagen blir en dag för mig när förkylningen är som bortblåst och att bilen är hel och kommer tillbaka till mig. Om det nu råkar gå min väg så ska jag ägna denna vecka åt jobb och massor av träning! Är så himla less på detta "vilande" nu. Jag klättrar ju snart på väggarna.

Nu börjar det osa liten svag doft av stuvade makaroner & korv här.... ska gå och kika hur det går:-)


Otur, eller?

Den här dagen är sämre än gårdagen. Väcktes av väckarklockan 07.00 i morse och mitt bilbekymmer tog fart igen. Tog en stund innan jag kunde ringa verkstaden med tanke på att jag inte har någon röst direkt på morgonen. Men efter honung, varmt vatten och en kopp te så kunde jag lyfta luren. Ingen som svarar, blir vidarekopplad. Får höra att dem har fullt upp på verkstaden och att dom hör av sig när dom får tid. Jahapp!! Så varför skulle jag nu kliva upp kl.7 på min lediga dag när klockan hann bli 10.00 innan dem hörde av sig!! Inte kunde jag somna om heller, försökte läsa, se på tv, äta frukost, städa lite, gå uy med sopor, bära ner grejer i förrådet mm.

Så när verkstaden ringer ber dom mig komma in med bilen med detsamma. Tack för det! Klär på mig och gör mig redo. Kommer ner till garaget och slår upp portarna i hopp om att gårdagens lilla händelse bara var tillfällig så att nu skulle bilen starta, lampan vara släckt, den skulle gå att köra precis som vanligt och jag skulle få ringa till verkstaden för att skämmas lite och meddela att bilen faktiskt går precis som den ska. Men inte då! Nu startar den knappt, dör lika fort som den startar. Så nu står den där, i garaget och väntar på att få bli bärgad eller något i den stilen. Dom får göra va dom vill med den nu känns det som. Bara dom fixar den. Har gråtit en skvätt, svurit en del, haft nära ett sammanbrott och tycker faktiskt att det mesta går emot mig för tillfället. Lider egentligen inte så mycket av detta idag. Jag är ledig, inga tider att passa och behöver egentligen inte åka någonstans. Det är bara det att jag skulle ha ridit idag, handlat mat, imorgon och resten av helgen jobbar jag så då behöver jag bilen. Men mest av allt känns det förjävligt att den krånglar för mig när den är ny och dessutom nyservad. Sedan svider så fruktansvärt mycket i plånboken så fort det handlar om bilar. Allt är så jädrans dyrt. Köpte en ny bil för att slippa krångla, ha en bil som är hel o ren och fungerar!

Jädrans skit-dag är vad denna torsdag är, USCHA!


Mamma Mia

Idag är en bättre dag. Mår bättre inombords fast fortfarande krasslig i hals o näsa. Vädret är sämre, mycket sämre! Jag och Madde skulle dejta idag. Tanken var träning tillsammans och sedan fika på stan. Eftersom jag inte är kry så ställde vi in träningen och istället så bjöd min fantastiska vän hem mig till henne på underbar lunch samt masage!! Så himla mysigt att träffas o surra och helt ljuvligt att få sig lite massage:)

Eftermiddagen blevägnad åt ridskola. Hämtade kusin Linda på skolan och skutsade henne till stallet. Satt snällt på läktaren bland alla ponny föräldrar och tittade på. Efter stallet blev det middag hos mamma o pappa ute på Alnö. Tvingade sedan med mig mamma på bio ikväll. Vi såg "Mamma Mia", WOW vilken film:)
En perfekt tjejfilm att kika på så här i höstmörkret och speciellt när det blåser och regnet tämligen vräker ner! Ett riktigt höst ruggigt väder idag. Jätte tråkigt. Jag vill ha fina, härlig, varma och soliga höstdagar nu! Inte det här!!!! 

                                                      

Har egentligen haft en  rätt härlig och mysig dag trots detta väder! Men, det där lilla "men" finns också med....

På väg till bion när jag sätter mig i bilen, vrider om nyckeln och startar så lyser det en lampa, motorlampan. Den slocknar lika fortf och jag börjar köra. Bilen "hackar" något när jag kör på tvåan tycker jag. Konstigt! Svänger ner vid filmstaden och det känns som om bilen ska typ "dö". Parkerar och stänger av bilen. Funderar lite och bestämmer mig för att starta o se om lampan lyser. Japp, det gör den och bilen dör lika fort som jag startat den. Jag kliver ur bilen, låser och går in på bion. (I hopp om att jag drömde eller i hopp om att när jag kommer ut efter filmen så är problemet borta). Dax att köra hem, startar och ingen lampa lyser. Jag kör... har ju bara en endaste lång backe upp så är jag hemma. Under den korta sträckan hinner lampan tändas, bilen "hackar", den drar bensin som FAN och håller på att fullkomligt döö i backen hem. Nu står den i garaget och jag sitter här med en kopp te och ytterliggare ett problem!

H-vetes förbannade j-vla skitbil!! Hade ju fasen bilen på service för inte ens en vecka sedan! I fredags och idag är det onsdag. Ska det vara så här? Bilskrället är ju fasen nästan ny, helt okörd med sina ynka 3000 mil på nacken. Vad är problemet? Blir så trött på allt med bilar, bara problem!! Dessutom klarar inte min ekonomi en till faktura denna månad från en bilverkstad. Bilverkstaden ruinerar en totalt! Men vad kan jag göra nu mer än att ställa klockan på 07.00 imorgon, kliva upp och ringa till verkstaden. SUCK!!!


Tycker faktiskt lite synd om mig själv just nu. Ska dricka upp mitt te nu och sedan krypa ner under täcket och kanske gråta en skvätt medan jag hör regnet piska min fönsterruta.