Silver!

Idag kan det inte göra annat än värma extra mycket i en hästtjejs hjärta! Sverige har tagit sin första OS - medalj och att det dessutom görs inom ridsporten av Sara Algotsson Ostholt i Fälttävlan är fantastiskt!!
 
 
 
 

Stadstur

Glest mellan inläggen här inne. Jag skyller fortfarande på semestertider. Det känns rätt skönt att vara på hemmaplan igen och skönt att få fortsätta semestern ännu ett tag till. Efter några fina dagar här hemma med badning och lite småfix både inomhus och utomhus så tog vi idag och gjorde en heldag inne i stan. Strosade runt, trängdes med folk, åt lunch och strosade runt ett tag till. En skön dag inne i stan med bästa grabbarna! 
 
 
 
Min lilla kille testar små miniböbler. Kanske vore det något till nästa sommar? Helt galet vad tiden går fort. Minns sommaren 2011 som igår och snart har sommar 2012 passerat oss förbi. Min lilla minibebis är en liten pojke nu med en enorm egen vilja och charm. Snart om inte en allt för lång tid stundar ett nytt kapitel i vårt liv. Föräldraledighet och bebis-gos dagar är förbi och vi ska alla tre in i vardag och nya rutiner vad gäller jobb för både mamman och pappan. Men störst av allt kommer nog bli att min lilla kille ska börja förskolan och tillbringa tid där tillsammans med kompisar och fröknar utan mamma. Jag ska erkänna att det är med en viss klump i magen jag tänker på detta. Väldigt jobbigt, men nödvändigt. 
 
Försöker intala mig att det är en långt kvar ännu och att när dagen är kommer så är vi alla redo! 
Mammas älskade lilla trollunge ♥♥♥

Bad!

Grabbarna tar det lugnt i poolen!


Midgårdsbadet

Vaknade upp hemma till blå himmel och strålande sol i morse. Åt frukost ute och spånade ihop dagen, uppackning, tvätt och annat fick vänta så länge. Vi packade oss iväg för en dag med sol och bad tillsammans med några vänner. 
 
När vi kom hem igen så invigdes den nya grillen. E stod för middagslagning medan jag och Philip lekte i sandlådan. Någon timme senare är minsta familjemedlemmen badad och nattad för kvällen. Nu stundar kaffe och en lugn kväll. 
 

Hem för andra gången!

Då är vi på väg hem för andra gången under denna semester. Bilen är proppfull med packning och även om det var vemodigt och med en klump i magen att lämna Sundsvall så känns det nu skönt att få komma hem och ha semester hemma! Nu har vi precis avklarat ett litet lunchstopp. Vädret känns fantastiskt så det känns en aning tråkigt att behöva sitta i bil just i dag.


Vilken avrundning!

Helt oväntat och bara sådär så rullar lilla farmor och Johnny in på uppfarten hos mamma och pappa. Vilken fantastisk trevlig överraskning även om det var en snabb visit. Men jag fick hur som helst träffa min lilla farmor ännu en gång denna sommar! En trevlig kväll och en fin avrundning på vår Sundsvalls tripp. Imorgon rullar vi hem till Stockholm igen.


Vindhem

Först en stund på hästryggen (Ja, en stund) eftersom ryttarinnan som inte ridit på ca.2 år inte orkade mer i värmen och sedan en efterlängtad middag med bästa E och finaste vännen på restaurang Vindhem. Vet inte vad vilket som var bäst, ridstunden eller middagen!? Jag saknar stallet, hästfolket (hästfolk är en jäkla bra och trevligt folk), hästarna och ridningen. Så är det bara!! Det är en del av mig helt enkelt! Men middag med sin andra hälft och tillsammans med bästa vännen är inte heller något som hör till vardagen och dessutom barnfria är även det LYX! God mat i lugn och ro med två fina människor! En bra dag helt enkelt!


Tröttis

Man blir helt slut efter en dag på himlabadet!


Sommarmys

Mys med mammas kusin ute på gräset.


Mot Ö-vik

Sådär, då är vi ännu en gång på väg. Nu åker vi till Örnsköldsvik och hälsar på gammelmorfar Helge.


Äntligen sommar igen!

Idag känns det som att sommaren gör sig påmind igen. Havet är stilla, himlen är blå och solen skiner. Bäst att suga i sig av det goda när tillfälle ges. Lite extra njutning så här med en bok i handen.


Sommarkväll!

Inte helt fel att sjunka ner i soffan och njuta av ett stilla hav med smattrande regndroppar.


Sundsvall

Vi är på plats i Slädaviken hos mormor & morfar. Philip åker fyrhjuling med morfar!


Svajigt

Natten som var blev en jobbig sådan. Lilla hjärtat hostade och var ledsen om vart annat så innan vi ens själva hunnit i säng så tog vårt lilla troll plats i vår säng. Så natten som gick var knappast någon drömnatt för någon av oss. Så en dag hemma i lugn och ro var precis vad vi behövde idag. Trots snorig näsa och hosta så har vi ändå haft en glad och pigg kille här hemma idag. Så dagen har spenderats med en massa mys och lek om vart annat. 
 
 
Vi tog och testade Philips nya vråråk med en liten "raggartur" runt gatorna här i området. Philip satt som en liten prins och trivdes att bli runtskjutsad på cykel. 
 
 
Nu är åter väskorna näst intill färdigpackade och imorgon är det dags för semestertripp nummer 2. Den här gången styr vi norrut. Att hoppas på en helt smärtfri natt kan vara att hoppas på för mycket men att hoppas på en något bättre vore önskvärt. Innan sängen ropar så måste jag först spana lite på kronprinsessan Viktorias födelsedagsfirande.

Barkaby

Det blev en heldag ute på vift idag. En både bra och mindre bra dag. Men i det stora hela en mycket bra dag! Hela familjen sov rätt länge i morse och när vi var klara här hemma så packade vi in oss i bilen och åkte till Barkaby för bilbarnstol shopping. Besökte både babyproffsen och barnenshus och innan det var klart så fick bilbarnstol vänta och vi gick istället in på outleten för att äta lunch. Ungefär där började "dagens mindre bra". 
 
Philip grät, ville absolut inte äta lunch, inte sova och var bara ledsen. Så någon fin och mysig lunchstund blev det  direkt inte. Efter mycket om och men så somnade lilla hjärtat i vagnen. Så för att låta honom sova i lugn och ro en stund så passade vi på att strosa runt i outluten. Sedan bestämde vi oss för att åka till bigbaby där vi efter lite jämförelse visste att bästa priset på bilbarnstolarna vi var intresserade av fanns. Så till bigbaby bar det iväg och där povades det bilbarnstol. Philip provsatt och stolarna testades i bilen. Efter en del provande så var vi överens om att det var Britax som passade oss bäst. 
 
Nöjd liten kille testar sin nya fina bilbarnstol!
 
Direkt från bigbaby hem till Sofia, Micke & Nils på eftermiddagsfika. Var EVIGEHETR sedan vi sågs och jag måste erkänna att vi har saknat vårt "radarpar" som vi hängt med under veckorna under mammaledigheten. Så roligt att hinna ses en stund hela familjerna. Mys och smarrigt fika bjöds det på! Men så kom nästa "orosmoln" (för mamman) då vårt lilla troll total vägrade sin middag också. All oro som våra små hjärtan kan skapa. Så svårt när man inte vet vad som inte är bra. Men att inte vilja äta varken lunch eller middag gör att just den här mamman blir en aningens orolig. Efter ett tag så slank det ner en tallrik gröt som Fia bjöd på. En trött kille kom hem och störtade bums i säng och nu hoppas jag att han får sova någorlunda bra i natt. 
 
Det kan vara något tillfälligt eller så är det tänder eller något annat som spökar just nu. Ikväll har vi haft en liten ledsen kille ett par vändor som vaknat och gråtit hejdlöst. Mammas & pappas älskade lilla skatt ♥♥♥
 
Philip hittade en skojig "rullator" när vi var inne på toys rus idag. Han körde som en liten galning mellan hyllorna inne i butiken. ÄLSKADE GULLUNGE♥
 
 
Nu ropar nog boken och sängen. Tror visst det har blivit min lilla sommargrej att krypa ner under täcket, läsa bok och lyssna på karlavagnen. Mysigt! Imorgon hoppas vi på en bra dag och en son som är åter i det normala så vi kan ta tag i packning igen. För snart är det dags att ladda om för tripp nummer två.

Sjukling

Det blev varken en liten tripp eller en bilbarnstol rikare idag. Min lilla solstråle är inte pigg. Feber och hängig hela dagen och NOLL matlust. Även E kände sig en aning hängig på förmiddagen men han piggnade på sig framåt kvällen. Så idag blev det en inne dag för grabbarna med böcker och film som aktivitet. 
 
Jag passade på att ta med mig Philip sovandes i vagnen ut på en prommis och sedan har jag roat mig själv utomhus med rensning av ogräs, gräsklippning m.m. 
 
Känns rätt skönt att vi är på hemmaplan nu när lilleman inte är pigg. Alltid jobbigt att vara borta och vara sjuk. Även om det "bara" är feber så gör det ont i mammahjärtat att se sin lilla son hängig. Nyss somnade han utan att dricka upp vällingen. Hoppas alvedonen lindrar lite och han får sova gott i natt. Håller alla tummar som finns att det bara var en "endags-grej" detta så att min pigga lilla kille är tillbaka imorgon!!
 

Bilbarnstol

Idag ska vi nog lämna tvätt och fix här hemma för en tur och se om vi inte kan lyckas hitta en ny bilbarnstol. Fördelen med ett litet barn är att man kan använda allt så mycket längre både när det gäller kläder och bilbarnstolar. Inte förrän nu känns det rätt i tiden att införskaffa en ny bilbarnstol. 
 
Nu är den stora frågan vilken stol man ska ha? Vi åker rätt mycket bil och det blir en hel del längre resor då vi åker till Sundsvall och Värmland då och då. Så just nu tror jag valet ligger mellan dessa två modeller:
 
 
 
Britax Multi-Tech eller Maxi Cosi Mobi står vi och väljer mellan just nu. 
 

Semestertider

Semester och en icke fungerande blogg-app på telefonen är ingen bra kombination. Då blir det helt enkelt inget bloggande över huvudtaget. Det kanske är just det som kallas för semester!?
 
Hur som helst har vi varit på resande fot i över en veckas tid. Det började med en Kolmården och en bilresa söderut. Hyrde styga och gjorde Ullared tillsammans med fina vänner. Avrundade Trippen med en heldag på stranden i Falkenberg innan vi fortsatte vår resa till Värmland. Stugliv, bad och umgänge med familj/släkt har hägrat. Det gäller att hinna med så mycket som möjligt! 
 
    
 
Nu är vi åter hemma i Stockholm igen efter en underbar första del av vår semester. Nu kopplar vi av hemma några dagar, packar upp, tvättar och landar en stund innan det är dags igen. 
Sedan vi kom hem i eftermiddags så har timmarna tickat på. Väskorna är uppackade, två tvättmaskiner är körda, en grillmiddag lyckades vi åstadkomma, Philip badade lääänge i badkaret och läggningen tog en aningens längre tid. Repriser på allsång har visats på tv:n och hittills tagna bilder har lagts in i datorn. Nu lockar boken och sängen och det ska bli så skönt att krypa ner i sin alldeles egna säng ikväll.