krasslig

Vad är problemet? Jag som näst intill ALDRIG är krasslig/hängig är nu just det. Är krasslig och hängig:( Kändes bättre igår eller så var det alvedonen som gjorde susen? Idag känns inte lika bra:/

Önskar det kunde spöregna ute så jag får ligga kvar här under täcket och värmen. Gärna med en kopp te i handen.

*pepp pepp* Ge mig ENERGI!!!

Min Fredag

Jag myser på, kurerar, laddar mina batterier och längtar efter min E!


Tog en prommis/upptäcktsfärd runt Solna






Har legat i ett hett bubbelbad och filosoferat....






Har precis lagat till en friscoburgare, bråkat med kaffemaskinen och nu blir det fortsatt slappning. Jag vill ha tillbaka min energi och pigghet :-) Mysiga, härliga, underbara och FANTASTISKA FREDAG!!!!!

Krassligt och lite trassligt

ÄNTLIGEN ÄR DET FREDAG!!!!

Jag är på plats! Kom fram sent sent igår kväll eller rättare sagt natt. Direkt efter jobbet satt jag mig i bilen och brassade ner. Detta var nog sista gången jag bilar ner, nu får det bli flyg i fortsättningen. USCH vad jobbigt det är att köra i mörker. Nu kryper hösten in på och snart bärjar halkan med. Desutom är det nästan omöjligt att undvika köra i mörker. Tur att jag hade en riktigt härligt och BRA bil att köra. Dessutom var den fulladdad med bra go musik. Så bilkörningen gick BRA tack vare bra musik, kaffemugg och coca-cola.

Det bästa av allt och kanske det VÄRSTA var att E visste ingenting. Han hade inte en aning om att jag skulle dyka upp igår. "Vi" hade bestämt att jag skulle åka ner idag under förmiddagen. Det värsta är att jag " ljugit " för E. Jag höll på säga bort mig igår när jag sa att jag packat väskan, ursäktade att vi inte pratat med varandra under kvällen med att det var körigt på jobbet. Allt för att han inte skulle höra att jag satt i en bil på väg ner till honom. Herregud vad dåligt samvete jag hade!! Behöver jag säga att han blev något paff när jag satte nyckeln i låset?? :-)

Gårdagen var jobbig och dessutom är jag inte 100% pigg. Känner mig hängig, lite ont i halsen och allmänt ont i kroppen. Känns skönt att vara på plats idag och jag tänker inte göra någonting mer än att tända ljus, mysa mig här under täcket. Försöka piggna på mig till ikväll då det vankas kräftskiva tillsammans med E:s jobbarkamrater. Så ikväll står personalfest och kräftskiva på schemat. Mycket mycket trevligt!! :-)


Blev väckt att telefonen nu på morgonen och ett litet ljus i mörkret gavs!! YEEEESS! Det behövde jag :-)


Önskar er alla en riktigt härlig fredag!!

Dumlepaj!

Här kommer receptet på dumlepajen. Pajen blev mycket god och gjorde succe i fikarummet på jobbet:-)

Dumlepaj!
200 gr margarin

2dl havregryn

2 dl vetemjöl

1/2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

FYLLNING: 1 påse med dumlekolor, dela kolorna i tre delar

2 bananer som skivas

Börja med att smälta margarinet och blanda sedan ner de övriga torra ingredienserna. Häll smeten i en pajform och lägg i de delade dumlekolorna och toppa detta med de skivade bananerna. In i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter.

Servera med vaniljvisp eller glass


Onsdag

Äntligen Onsdag! Halva veckan är avklarad med bravur! Näst sista arbetsdagen idag och behöver jag skriva att det känns fantastiskt!? Dessutom är det en rolig dag på jobbet idag. Två charterresor skall avgå från Midlanda ikväll. En till Rhodos och en till Turkiet. Visst, man blir sugen att åka. Det blir jag varje vecka! Ständigt sugen att åka till sol och värme. Men sådana här dagar uppskattar jag mitt jobb. Att få arbeta med glada människor som ska iväg på en veckas solig semester! :-)


Sitter ute på Alnö nu med "Bullen" som sällskap. Väntar på att klockan ska ticka och jag får åka till jobbet. Mamma bjöd på sallad till lunch idag och jag fick min tredje och sista spruta. Så nu är man långtidsskyddad med twinrix.


Kexchokladpaj

Håll i hatten, för här kommer ett fantastiskt smarrigt recept på en underbar paj!

Kexchokladpaj

175°

  • 3 st kexchoklad
  • 6 msk smält margarin
  • 150 g blockchoklad
  • 4 msk vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 1 tsk vaniljsocker

1. Krossa kexchokladen i matberedare
2. Blanda ner det smälta margarinet och rör om
3. Häll smeten i en smord pajform
4. Grädda i 175° i 6 min
5. Låt svalna
6. Smält blockchokladen och blanda ned grädden (ej vispad)
8. Rör ner vaniljsockret och äggulorna
9. Låt svalna en stund
10. Bred över pajskalet
11. Låt stå kallt i kylen i 4 timmar
12. Servera med grädde eller vaniljglass



Garanterar att ingen kommer bli besviken på denna kanske något onyttiga men goda paj! :-)

Morgonlyx

Att få vakna, kliva upp, dra på sig ridbyxor och sedan åka till stallet yrvaken som man är på morgonen är skönt. Med håret i en knut eller i värsta fall instoppat under en mössa/keps. I stallet är det alltid varmt, välkommande och avkopplande. Att ha den möjligheten som jag har är lyx! Att få en alldeles egen timme i lugn och ro, helt utan "måste" är otroligt avkopplande! En timme ute i skogen med endast fågelkvitter som svar. En vän som finns med hela tiden utan att säga ett ord. En vän som lyssnar och lyssnar och bara finns till! Möjligheten till allt detta är livskvalitet!!




GODMORGON

Är tänkt jag ska vara i stallet klockan 9 nu på morgon, ville dra ut på mina sovminuter så länge som det bara går. Därför stod klockan ställd på 08.35. Men tror ni inte jag vaknar pigg som en lärka strax innan klockan 8 och kan absolut INTE ligga still mer. YES!!

Tur var vel det eftersom jag istället fick tid till att leta fram ett recept. Här ska bakas eftermiddagsfika att ta med på jobbet. Tänkte testa göra en dumlepaj denna gång! Jag tycker det låter otroligt smaskigt, någon som testat? Jag har tidigare gjort kexchokladpaj och pollykaka. Dessa två kakor var himmelskt goda! Dock inte kalorisnåla och särskilt hälsosamma, men som sagt GODA!

Nu blir det upp och hoppa, stallet nästa! Kan bli spännande... Tror hästen är rätt pigg efter en veckas vilande och dessutom ska vi precis som elitidrottarna exprimentera med lite tyngder på olika ben.


Tisdag idag och det är en dag mindre kvar av veckan tills det är helg igen. Min nedräkning har börjat!! :-)


Ha en utmärkt tisdag!!


Nytt inne hos mig!

Ett stort TACK till snälla snälla Anna som fixat designen så snyggt här inne på min sida. Jag själv är helt bakom flötet när det gäller sådant här. Kan ingenting och är evigt tacksam över den hjälp jag fått. Kollade in på sidan nu efter att den blev helt färdig och det kändes bara så RÄTT! Det kändes som min sida och min stil.


Nu förstärktes min motivation till att blogga genast. Det är skönt att få skriva av sina tankar, ideer och dagar. Jag bloggar endast för min egen skull och inte för någon annans. Jag bloggar för att det är skönt att få skriva av sig, ventilera sig och samtidigt kunna blicka tillbaka och se vad som skedde för ett år sedan. Bloggen är mitt sätt att skriva dagbok. Vissa saker delar jag med mig av och vissa inte alls. Blogg är inte bara bra för att jag får skriva av mig, jag får även möjlighet att läsa andras bloggar. Jag är lite av "beroende" av att få läsa mina "dagliga" bloggar. Jag följer mina vänners tillvaro och tycker det är spännande. Har även bloggar jag följer varav självaste bloggaren jag inte känner. Det är spännande och rolig läsning. Ibland dyker tips och ideér upp! Blogg ÄR bra!

Måndag

Jaha, så var vi här igen då! Måndagmorgon och en ny arbetsvecka framför oss. Jag har varit uppe här ett tag, duschat, ätit frukost och plockat ihop lite. Tanken slog mig att jag inte behöver släpa med mig allt hem. Jag ska tillbaka hit så fort min arbetsvecka är slut. Till helgen väntar diverse trevligheter så några klädesplagg kan lika gärna vara kvar. Det är ett jäkla släpandes på grejor fram och tillbaka.

Jag har ca.4 timmars bilkörning nu framför mig upp till Sundsvall. Jag brukar normalt sett ta flyget, men under sommaren har det blivit bil och bil får det bli en helg till. Sedan tror jag det åter bli flyg igen. Går ju snabbt som tusan :-) Jag och E har bytlånat bil och jag har tur för han föreslog att vi bytte även denna vecka. Ingen blev gladare än jag! :-) C30 är något bättre och roligare att köra långsträckor med än vad min bil är. Och allt är ju roligt när det är nytt! Så jag ser nästan fram emot 4 timmars bilkörning, haha!

Ser ut som veckan kommer bli fullspäckad hemma, igen! Börjar med jobb redan idag så fort jag kommer hem och följande dagar ser ut så här: tis 15-24, ons 15-24, tors 15-24. Har tagit på mig ridning av Mära tis och ons. Har en spruta som ska hämtas ut och tas så fort som möjligt. Är redan 2 veckor sen med den, Oooops! Jag skulle även behöva hinna med att träffas, fikas och uppdaters lite. Hur som helst hoppas jag att veckan går undan så det snabbt blir helg igen och nästa gång det är helg då är det september. September månad är för mig ett starkt tecken på höst!


Nu ska sätta fart här så jag kommer iväg...
Ha en bra vecka nu!

Söndagkväll hos Örnberg/Moberg

Så här ser det ut hos oss nu...



Vi har hämtat hem pizza, så nu blir det pizza, ett glas rödvin och filmmaraton för hela slanten:-)

Utforskning på egen hand!

Jag tog mig alldeles själv iväg till Barkaby där det blev besök på både ikea och barkaby outlet. Strosade runt och kollade mest. Inhandlades lite "nytto" grejer från ikea. Annars strosade jag runt och var mest stolt över att ha hittat ända dit själv. Rätt så tråkigt att gå runt så där själv. Var sugen på en fika, men man kan ju inte sätta sig och fika alldeles ensammen!

Hittade faktiskt hem också med nästan inga bekymmer. Fick vända 2 gånger pga enkelriktad väg. Hemma blev det lunch i form av taco rester. Begav mig iväg mot Väsby för att kika på E:s sista timme av träningsdagen. En internmatch skulle spelas och jag tänke bänka mig på läktaren. Men väl vid ishallen så kommer jag inte in. Entrén var låst och jag kan inga bakvägar så jag blev lite putt över det men kom sedan på att jag lika gärna kunde åka ner till Väsby centrum för att kika runt ett varv där. Det blev det och med mig därifrån fick jag en fin liten servetthållare!

Jag kom inte hem tomhänt från Väsbyturen heller och nu räknar jag med att E ska ramla in vilken sekund som helst. Vad som blir ikväll återstår att se. Jag har haft en ganska trevlig dag så här för mig själv, en liten upptäcktsfärd kan man säga. Så den dagen jag bor här och vänner/familj är på besök så kan jag allt ta er på en biltur till Barkaby:-)




Jo, från ikea så shoppade jag med mig ett laptop underlägg. Har redan testat den och den är super! Perfekt att ha under datorn i knä/sängen. Blir inte alls varmt och stabilt o bra!

Brand på klippgatan

Imorse när jag och E slog på nyhetsmorgon i morse då vi vaknade möttes vi av följande nyhet både på tv och på aftonbladet. "Brand i flerfamiljshus på klippgatan i Solna". Herregud klippgatan bor ju vi på!



(Bild lånad från www.aftonbladet.se)

Tittade ut och såg ingenting konstigt, har inte hört eller kännt någon röklukt. Det kan inte vara vårat hus. Måste vara något av grannhusen. Knepigt ändå att vi inte hört någonting. Vi måste ha sovit som två stockar. Tanken for genom huvudet att tänk om det hade varit vårat hus det brann i och vi sover stenhårt. E:s lägenhet ligger allra högst upp på åttonde våningen. Brandvarnaren bhöver ett nytt batteri och det SKA fixas idag! Jag tänkte även att det kan vara bra och någon form av lina/rep liggandes som man kan vira ut genom fönstret. E tyckte nog jag överdrev men jag tror det kan vara klokt!


Nu har E åkt iväg på lägerdag nummer 2 i ishallen och kommer inte att vara hemm förrän klockan 16 tidigast. Jag hade hoppats på regn idag så jag kunde ligga inne och bara mysa. Men inte då! Solen skiner och jag känner mig tvingad att ta mig ut. Frågan är bara vad jag skall göra alldeles själv idag? Har en liten idé om att ta bilen (som behöver tankas) försöka hitta till staiol, sedan köra mot Barkaby och göra ett ikea besök där. Jag är absolut inte säker på att jag hittar dit själv. Känner mig lite orolig, men kanske ska ge mig iväg nu så jag har god marginal med tid att hitta både dit och hem. Kanske ska ta en titt ut och se vart i hela friden det har brunnit någonstans. På bilden ser det precis ut som det är utanför vårat hus.



CALIENTE

Vi är nu hemma igen efter en mycket GOD middag!! Tapas ÄR gott och Caliente på Kungsholmen rekomenderas starkt till er som ska ut och äta en kväll i Stockholm.






Pss... Bilderna är tagna från E:s "spextelefon" där man i stort sett kan göra ALLT! Gissa om han är mäkta stolt och beroende av sin iphone 3GS!



Lördagsmys!

Så här mysigt har vi det här hemma nu. Lite eftermiddags mys i form av kall mariestad, ölkorv och oliver.




Klockan 19:00 ikväll blir det middag ute på tapas restaurangen Caliente *MYS*

Trötter

Idag har jag sovit till strax efter klockan 12:00! Jag kan inte minnas sedan jag sov ut så länge.... Det var grymt skönt och säkert mycket välbehövligt! Känner mig enormt mycket piggare och gladare idag:-)

Stackars E hoppade nog upp redan runt 8 imorse för att åka iväg på träningsläger med laget. Jag uppfattade att han åkte och att det spöregnade ute. Har myst på här hemma och tagit en sväng ner till Solna centrum. Shoppade en ny body butter från body shop samt en mysig stickad hösttröja på mq.

Nu inväntar jag E som borde vara på väg hem efter en hel dags ishockey träning. Tror att det lutar åt tapas middag ute ikväll.

Ha en härlig lördag!

Kö, kö och åter kö!

ÄNTLIGEN är det fredag!!! Det är helg, jag är ledig, på plats i Solna. Starten på denna helg kan knappast ha blivit bättre!? Eller jo, jag ångrar mig! Det hade den... För det första var jag svintrött när jag satte mig i bilen och startade min bilresa ifrån jobbet idag. Tro mig, man blir trött av att kliva upp kl.04:00 tre dagar i sträck. Jag laddade med kaffe, körde en bit och sedan kaffepaus igen. Peppade mig själv med grym musik och frisk luft i bilen. Haleluhja, det är ju trots allt fredag! Flöt på rätt så bra och jag är förvånad över mig själv att jag höll mig så pigg.

När jag allt eftersom närmade mig Stockholm så tätnade trafiken. Det kom inte helt oväntat, men helt plötsligt var det tvär STOPP! Långa köer bildades och jag försökte desperat ta mig fram, försöka byta fil hit och dit. Till förgäves! De som känner mig vet att jag har taskigt tålamod och speciellt när det gäller bilköer. SUCK!

Jag förstår varför Stockholmare inte har bil, herregud det skulle ta flera timmar att ta sig hem. Fast å andra sidan måste ju folk ha bil, annars skulle inte dessa köer bli. Så här såg det ut...



Knappa 20 km/h kröp vi fram i dessa köer. Jag kan bara konstatera att jag är en ovan bilförare i denna stora stad.

Nu inväntar jag min älskade E som är på träning. När han kommer hem bli det tacos till middag och massor av FREDAGSMYYS!!!


Önskar er alla en härlig helg!

Onsdag som känns som en torsdag.

Vad jobbigt det känns när man ligger före veckodagarna. Idag har jag haft torsdag hela dagen, trots att det bara är onsdag än så länge. JOBBIGT! Eftersom jag var ledig måndag så borde jag egentligen ha tisdag idag kan man tycka. Denna vecka är allt som vanligt på jobbet igen. Alla semesterfirare har nu äntligen slut på sin semester och får så lov att komma tillbaka tills oss på jobbet för att kämpa tillsammans igen :-) Så igår var en helt vanlig tisdag där det var en helt vanlig övningsdag inplanerad. Ungefär så här såg det ut igår när vi hade övning...



Idag har jag och Linda gjort en tur ut till Njurunda för lite shopping i den mysiga butiken "Nordljus". Hittade MASSOR av fina saker och jag hade lätt kunnat handla med mig halva butiken hem. I samma veva hade jag kunnat stanna och köpa ett hus med. För OJ, så inspirerad man blev av att strosa omkring i denna lilla mysiga butik:-) Lätt värt ett besök ut till Njurunda. REKOMENDERAS! Detta blev resultatet...



Givetvis så var det inte "bara" jag och Linda som gjorde en tur, utan självklart var sötaste Sigge med. Lilla killen som nu hunnit bli en stooor kille. Igår blev han 2 månader gammal och när man är 2 månader och sitter så här sött i soffan så blev jag tvungen att plocka fram kameran :-)




Eftersom min dator är världens segaste och krånglar flera gånger om så har detta inlägg tagit mig över en timme att få till. Men under den tiden så har jag hunnit laga makaronpudding, ätit och fixat matlådan. Nu blir det en kopp kaffe och lite slappning i soffan en stund. Jag är helt slutkörd och matt i kroppen så en halvtimmes vila ska nog göra susen. Tänkte försöka masa mig runt Sidsjön ändå. Blir jag själv får det bli jogging men får jag sällskap av Linda så blir det prommis. Jag hoppas starkt på Linda och en prommis:-) Det behöver jag idag!

En vanlig måndag!?

E klev upp och åkte iväg på jobbet imorse medan jag sött sov vidare. Sedan kan man undra vem som i hela friden sätter igång och börjar borra med något som låter som en JÄTTE borr klockan nio på morgonen??? Någon som tyckte alla boende på klippgatan borde vara vaken då!

Det känns som vilken ledig måndag som helst i övrigt. Jag har myst på här inne hela morgonen. Druckit kaffe, ätit en tallrik fil, läst bloggar och surfat runt. Tagit en paus för att diska för att sedan surfa vidare. En paus igen för att lägga mer pengar i bilen, surfa vidare och paus igen för en dusch osv. Pratat med kollega om diverse jobb som komma skall. Planerat igenom veckan som kommer då det innebär jobb, ridning, träning mm. Allt känns precis som vanligt fast jag befinner mig 40 mil bort. 40 mil bort från min lägenhet, jobb, familj, vänner och allvaret där hemma. Det känns som om jag hör hemma här och blir kvar här. Tänk om jag kunde vara kvar här för att imorgon kliva upp och naturligtvis vis åka till mitt jobb. Frågan är bara hur den ekvationen går ihop? Kanske blir svårt och förflytta jobbet 40 mil?

Jag leker med tanken att det skulle gå. En stor sten skulle lätta från mitt hjärta! Livet blir aldrig enkelt, det spelar ingen som helst roll hur man vänder och vrider på det. Det är alltid någon pusselbit som ligger fel. Det är BRA med distans samtidigt som det är en prövning och en fruktansvärt jobbig tid. Jag trodde vel aldrig att det skulle vara så jobbigt att ha någon som man håller kär så långt borta. Om man inte testat på distans så tror jag inte man förstår hur det känns. Det ÄR tufft men samtidigt väldigt nyttigt. Jag vet med mig nu att jag och E går in i en tuffare period från och med nu. Hans veckor drygas ut ännu mer och de lediga dagarna kan lätt räknas på två fingrar i veckan. Helgerna är uppbokade med träningar/matcher. Det kommer att göra det svårare förr oss båda men framförallt för honom. Men det är absolut inget som vi inte klarar! Snarare tvärt om, vi kommer klara det UTMÄRKT! Man får helt enkelt prioritera om och värdera om saker här i livet. Allting ordnar sig var det någon som lärde mig!

I eftermiddag tar jag bilen och åker mot Sundsvall igen för att göra några dagars jobb. Redan på fredag räknar jag med en bilfärd söderut igen. Det är inte lätt med allt pusslande, men det går! HEJA HEJA!

Nu kanske det skulle sitta fint med lite lunch, tacos kanske?


Ha en härlig måndag!!

Bloggning VS snabbmatch

Det är söndagsmys här hos oss ikväll. Söndagar ÄR mys hela dagen, så där det bara! Inget inplanerat men ändå en sådan fullspäckad dag. Sovmorgon, frukost i sängen, förmiddags slappning, en mysig tur till Gamla stan för att strosa runt bland gamla fina byggnader, slottet, glass och lunch. Fika visit hemma hos Farzad, Linda och Meja. Kvällsmys hemma framför tv:n med tacos till middag och Bolt på tv:n. Kan det blir bättre??

Nu på varsitt håll har vi lite så kallad "egentid". Jag ligger i sängen och bloggar medan E möter Farzad i en "snabbmatch". Undra hur man gör för att fixa en snabbmatch på playstation? Eller är det bara jag som inte förstår. Undra om Linda och Meja har somnat hemma hos Schneider/kohjasteh? Märkligt det där med playstation tycker jag. Våra karlar bli som otåliga barn på julafton så fort detta märkliga spel kommer på tal eller om möjligt slås på.

Nu ska jag fimpa datorn och invänta karln som tar en "snabbmatch", kanske hinner jag somna.


Godnatt & Sov Gott!

Titta!!

Se vad jag fick serverat i sängen i morse då! Varm, nybakt scones och kaffe. Riktigt söndagsmys:-)


Låter bra eller!?

Igår damp vårt första gemensamma brev ner i brevlådan. Visst ser det bra ut? Och visst rimmar det bra ihop? :-)


Idag är en ledig dag

Inget jobb, inget stallbesök och inte ett "måste" att behöva upp och springa denna morgon. Skönt är nog det rätta ordet för vad jag känner idag. Jag har fått sovit ut, vaknat och sedan somnat om igen. Legat i sängen med datorn och haft nyhetsmorgon på tv:n på. Klev upp exakt precis när jag kände för det. Nu har jag ordnat lite frukost till mig själv och förflyttat mig till soffan framför tv:n. E är iväg sedan några timmar tillbaka och viker kartonger eller något sådant tillsammans med hockeylaget. Ska tydligen ge bra klirr i kassan åt Väsby hockey. Tror dem beräknar hålla på med kartongvikande till kl.13 eller något sådant. Så nu sitter jag och klurar på om jag kanske ska fixa någon smarrig lunch tills han kommer hem? Våfflor kanske eller tunnpankaka? Enkelt och barnsligt smarrigt!

Tror det bli våfflor faktiskt. Så närmast blir det en sväng till Solna centrum och ica för lite handling.


Ha en härlig lördag!!

Äntligen är det fredag!

Känns skönt att äntligen har nått fram till veckans sista dryga arbetspass. Veckan har kännts så grymt lång att jag inte minns vad jag gjorde för två dagar sedan. Har inte gjort så mycket mer än jobbat. Jag har försökt att klämma in träning och ridning antingen morgon innan jobbet eller kväll efter jobbet. Klockan har ringt 08.00 VARJE morgon och mina dagar slutar inte på jobbet förrän 21.15. Har ju varit speedad till tusen på kvällen pga trötthet och lite "ångest" över att jag inte gjort något nyttigt hemma. Imorse när jag slet upp kylskåpsdörren så kunde jag inte hitta någon fil utan istället fann jag en skvätt mjölk som datumet hunnit passera. Matrester fanns det också gott om och dessa måste ju ha varit kvar sedan... Ja när då? Helgen kanske? Slängde det lilla som fanns i kylen och torkade ur den lite snabbt. Man kan ju undra varför ingen har handlat hem så det finns åtminstone något att till frukost på morgnarna!? Nu skiter jag i kylen för jag tänker inte öppna den på hela helgen. Så whatever att den ekar totalt tom!


På det stället där jag tillbringat större delen av min tid denna vecka närmare bestämt jobbet så hade vi en grymt bra dag igår. Vi var ute på övning tillsammans med helikoptern. Det är en otrolig förmån som man har på mitt jobb måste jag säga. För tänk om alla fick ut och åka helikopter en vanlig dag på jobbet. Det är LYX!

Så här roligt kan man ha det på jobbet en vanlig torsdag :-)




Måste ju säga att snyggare utstyrsel får man nog leta efter, HAHA! Dräkterna har vi för att inte bli blöta, flytvästar för att flyta och hockeyhjälmarna för att....Ja, var extra skyddade. Man vet aldrig vad som kan hända när man är ute och övar. Nu hade vi turen att få åka med helikoptern ut, över havet så vinchade de ner oss en och en ner i vattnet. Sedan fick vi ligga där och guppa omkring i vågorna tillsa ytbärgaren kom och vinchade upp oss igen. Thats it! Men kul är det :-)


Nu blir det en glass och kafferast tillsammans med kollegor innan jobbet drar igång igen. Hej och hå, bara några timmar kvar nu! YES, ÄNTLIGEN är det fredag!! :-)

Ibland har även jag turen på min sida!

Mitt liv för tillfället är inte speciellt händelserikt. Denna vecka är det deffinitivt inte mycket som sker utanför de bestämda ramarna. En rätt så inrutad vecka. Dagen som snart har varit har sett ut följande: kl.08:00 började den, en joggingrunda runt sjön, hem och duscha  för att kvickt ta mig till jobbet. På jobbet blev det start med frukost och sundsvalls tidning. På jobbet har resten av dagen malt sig igenom. Inte speciellt tråkigt men inte heller JIPPI. En normal arbetsdag precis som en tisdag på jobbet ska vara. Lagomt trist med andra ord. Kom hem här på kvällskvisten och övervägde en prommis runt Sidsjön. Regnskurar kom och gick ute. Tvekade liiite men kom iväg tillsut! Ett varv runt sjön med ipoden i högsta hugg. Hur skönt som helst!! Och det bästa av allt, INTE en enda droppe regn kom det på mig!

Med tanke på att regnet nu öser ner utanför så kan man säga som så att idag var vädret verkligen på min sida. Brukar vara tvärt om annars. Nästan jämt så ska skitvädret titta fram just precis när jag ska ut. Oftast sker detta fenomen när jag är i stallet av någon anledning. Vet inte varför!

Rätt tråkigt att promenera ensammen. Mycket trevligare när man är två och har någon att surra med. man glömmer bort att man går och tiden springer iväg. Med sällskap kan jag promenera i flera timmar utan problem. Men ikväll var det SKÖNT att ta en tur alldeles själv. Eller själv var jag inte eftersom det mer eller mindre kryllade med folk runt Sidsjön. En del gick, några joggade och en del kutade varvet runt. Några i grupp, någon ensam, några par hand i hand, någon med hund och någon med barnvagn. Så skönt att rensa tankarna, bara tänka på sig själv och fundera igenom livet en stund! Det var grymt skönt och jag behövde verkligen en stund för mig själv! Mycket mycket skönt!


Nu har disken tagits om hand, jag har gjort en kopp te, tänt ljus och sitter här i soffan alldeles ensammen. Lyssnar på regnet som smattrar ute och längtar efter min älskade E! Som jag längtar!! Det ärobeskrivligt mycket. Men vet ni vad, det är faktiskt riktigt skönt att sitta här själv och längta! Jag njuter av känslan att verkligen längta! Tror man behöver det.



Är sommaren slut nu??

När E åkte hem runt 5 tiden i eftermiddag så bestämde jag mig för att ta tag i sommarens alla bilder som jag framkallat. Album, kort, vit penna och klisterprickar åkte fram. I samma veva som jag torkade mina tårar (som rann p.g.a att E åkt hem), plockade fram kort och album så försvann den klarblå himmlen. Något kolsvart drog över och ute mullrade åskan. Åskan kom och gick medan regnet stannade kvar. Perfekt väder för lite klippa och klistra!!




Så nu är alla kort på plats och vårat första gemensamma sommaralbum från vår första semester tillsammans är nu färdigt! Det är pyssligt, tar tid men så roligt och fint att titta i då det är färdigt!




Nu blir det sängen och lite läsning för min del. Behöver ladda mina batterier inför en tuff kommande vecka. Mitt arbetschema är inte nådigt. Jag vet fortfarande inte riktigt hur dygnets alla timmar ska räcka till då jag vill både hinna jobba, träna, rida och ha kvalitetstid tillsammans med vänner.

Mån: 6-20 Tis: 9.30-21.15 Ons: 10.45-22.30 Tors: 9.30-21.15 Fre: 9.30-21.15

Utöver denna tid på jobbet så finns en vilja till en massa andra saker, men NÄR den tiden skall plockas ut har jag ingen som helst aning om! Får helt enkelt ta dag för dag denna vecka. Annars blir jag vel knäpp?

På fredag blir det bilresa ner till Stockholm efter jobbet och det min vänner är veckans höjdpunkt! Min nedräkning har redan startat! Kärleken övervinner allt :-)




Ha en trevlig söndagkväll!!


Fruktsallad med varm vit chokladsås!

Efter en grymt god grillmiddag ute så har vi förflyttat oss in framför tv:n för att njuta av god smarrig efterätt och bra film:-)






Filmen blir nu " Marley & jag ". Hoppas den är bra! Har hört att den ska vara riktigt bra och någonstans i bakhuvudet får jag för mig att jag kan ha sett den. Eller så har jag endast tänkt se den men aldrig kommit till skott. Det kommer säkert visa sig om en stunf. Någon som sett den kanske!?


Balkongmys!

Så här sitter vi just nu ute på balkongen...



Hur varmt och skönt som helst och inget slår just nu ett glas väl kylt rosé. Utsikten här ifrån mig är inte heller fy skam, har överblick över hela Sundsvall. Sundsvall ÄR vackert!!






Känns inte riktigt som att jag har jobbat idag utan mer som jag haft en helledig dag. Men tro det eller ej, jag var uppe i morse och arbetade. Såg till så att alla glada semesterfirare (som förmodligen är inne på sin sista vecka) kom iväg till Gotland. Tanken var att besöka en bilfirma efter jobbet, men den var stängd så det blev inget med det. Man kan ju undra varför man har stängt alla helger under exakt hela sommaren? Eller så kan man undra vilka dårar som över huvud taget tänker tanken att besöka en bilfirma när det är sol, blå himmel och 23 grader varmt ute??

En visit ute till Alnö har det blivit. Blev bjuden på god lunch, E åkte vattenskidor, mamma bjöd på rosé och en god iskall drink. Inte heller fy skam! Så summan av denna dag är: En mycket skön och soft dag!!

Ikväll blir det hemmamys då vi tänkte grilla massa gott här ute på balkongen, laga en förhoppningsvis smarrig efterrätt och se film! Kvalitetstid kallas det! :-)


Ha en trevlig kväll!!

Vänskapsband

Efter arbetet ikväll åkte jag och hälsade på hemma hos Linda och världens sötaste lilla Sigge. Eller Sigge har blivit en rätt stor kille nu som är 7 veckor gammal, grymt jäkla söt, fantastiskt leende och förmodligens världens goaste kinder:-) Medan Sigge låg å flinade, åt och sov så surrade jag och mamman bort några timmar av kvällen! Drack kaffe och surrade om precis allt mellan himmel och jord. Var tänkt med en "snabbvisit"  lite hastigt och lustigt efter jobbet över en kopp. Men blev iställer hela kvällen. Ingen var gladare än jag som hann glömma vad som väntade hemma! Så kära tvätt, ouppackad resväska, disk, dammråtter m.m får nöja sig ett litet tag till.

Som jag förstår och som jag märkt så blir det lätt att när ens vänner skaffar familj/barn så glider man ifrån varandra allt mer. Det man gjorde tillsammans och det man surrade om något år tidigare finns inte längre kvar. Istället ses man allt mindre, hörs knappt och än mindre så träffas man. Den som skaffar familj får annat att tänka på och iställer kretsar ens liv kring bajsblöjor och amning. Själv står man kvar på en helt annan plattform och helt plötsligt kan det kännas som om man hamnat i två helt olika världar. Så blir det nog lätt och ibland kan jag tycka att det är tråkigt!

Jag är glad att jag har kvar min vän Linda som jag de senaste 5 åren har varit med om en hel del både bra, tokiga, dåliga och härliga stunder/upplevelser med. Vi har tokat oss ihop, festat och gått igenom ett antal krogkvällar tillsammans. Vi har umgåtts stundvis dygnet runt och upplevt en hel del. Gjort utlandsresa och druckit halvt ihjäl oss på tecuila tillsammans. Firat midsommar och ja gud vet allt vi hunnit med på 5 år egentligen. Linda är en vän man alltid kunnat lita på, tala med om precis ALLT! Vi resonerar lika och klurar tillsammans. Man vet vart man har varandra! Nu har vi helt plötsligt fått två helt olika liv. Men jag är otroligt glad och tacksam över att vi ändå kan träffas, umgås, fika och surra bort ett antal timmar om precis allt! Det är beviset på att man inte alls behöver bli insnöad på endast blöjprat trots att man gått och blivit mamma till världens sötaste lilla bebis! :-)



Imorse var jag i stallet, igen! Undra om verkligen hästen hann vila mellan passen? Idag tog vi oss en tur upp på ridplanen och idag var hos sig minnsan lik! " Mära " var tillbaka in action och jag fick kämpa för att hänga med. Tanken slog mig hur grym hon egentligen är denna häst. Sagolik!! Hur som helst som var hon pigg igår och hade överskottsenergi så är den garanterat borta idag!

Imorgon är det ÄNTLIGEN fredag och det innebär för min del jobb, jobb, jobb och jobb. Men som tur är så kommer darling upp någon gång under morgonkvällen och stannar hos mig HELA helgen:-) MYYYYS!


Godnatt godnatt!


Kvällstur

Idag har jag verkligen inte tillbringat många timmar utanför jobbets alla väggar. Vilken dag säger jag bara! Jag som tyckte jag var uppe tidigt och hade en låååång dag framför mig imorse då jag vaknade. Har jobbat mellan 06.00-17.15 och när jag sedan hunnit halvvägs hem (glad i hågen) så ringer dem från jobbet och har just insett att det fattas brandmän. Halleluhja!! Vänder på klacken och gasar tillaka för ytterliggare några timmars jobb. Ungefär 20:00 lämnade jag det som mer eller mindre kändes som en anstalt för mig idag. Min enda tanke var att måtte inte någon ringa nu och be mig vända om en gång till. Jag höll mina tummar hela vägen hem och funderade på hur i hela friden man egentligen tänkte när man planerade och lade schemat?? Tur att det inte är jag som är scemaläggare för ibland verkar det vara rätt så rörigt arbete.

Jag gjorde nog en vänding hemma på ca 2 minuter innan nästa hållplats blev stallet! Någonstans i bilen mellan mina hållplatser slog det mig att jag bokat tvättstugan idag. Men frågan är bara NÄR jag ska hinna tvätta på några av detta dygns timmar??


Ingen har vel dött av en lite större tävtthög eller lite skitigare kläder? Jag tror jag klarar mig utan tvättis och istället passade jag på att koppla av mina kvällstimmar i stallet tillsammans med " Mära ". En riktig mys-tur hade vi tillsammans som vi i och för sig startade som värsta ovänner. En uppgörelse mellan henne och mig där jag gick som segrande ur striden. Hon stackarn fick sig en omgång i en rejäl uppförsbacke. Men jag tror vi ändå slutade som vänner :-)








Nu blir det ett hopp ner i sängen för att ladda om inför en ny dag med tid i stallet och på arbetet!



På återseende!


Biokväll

Jag och älsklingen ska på bio ikväll. Klockan 21.30 ska vi ner till filmstaden vid Råsunda för att se " Sommaren med Göran". Den har fått en del kritik hörde jag, men jag hoppas och tror att den är rolig! Så vi får se om den verkligen är sevärd. Oftast är nästan alla filmer bättre på bio!




Så får våran måndagskväll bli! :-)

Söndagkväll i Solna

Om man tittar ut från vårat fönster här i Solna så kan man beskåda dessa härligheter...





Visst ser det härligt ut!? Tänk att få glida över Stockholm en härlig söndagskväll i luftballong :-)

Tidigare idag har vi umgåtts med Linda, Farzad och världens sötaste lilla Meja. Grabbarna var nog lite trötta i huvudet idag och protesterade inte alls när vi vandrade runt x-antal timmar i Stinsens galleria. Jag lyckades (mitt i sommaren) att hitta en höst/vinterjacka!!! Har nog aldrig hänt att jag varit ute i så god tid innan. Det brukar inte vara förrän hösten kryper in på skinnet som man inser att man behöver varma kläder. Men nu har jag en fin jacka som jag kan mysa in mig i hela hösten. Jag längtar faktiskt till hösten nu :-)





Nu har min E placerat badtofflorna vid mina fötter och i badrummet hörs rinnande vatten. Jag ska få bada bubbelbad! :-)

Morgonövning!???

E kör sitt dagliga morgonpass:-)


Lördagsmorgon MYYYS!

Jäklar vad skönt att få vakna en morgon i lugn och ro! Slippa känna pressen av att man måste kliva upp för ett jobb eller  bara av anledningen till att det är fint väder! Nej, jag har inte gått på semester. Har avverkat min semester men under mina 4 veckor sken solen VARJE morgon och samvetet gick helt enkelt inte att hålla kvar i sängen.

Idag exakt klockan nio slog jag upp mina blå. Trist väder ute, den våta marken visar tydligt att det har regnat. YES, jag får ligga kvar... Ligga kvar på världens bästa arm och kolla nyhetsmorgon. Det bästa är att jag inte känner något som helst dåligt samvete.

Nu har vi kommit så långt här att vi avnjutit god lördags frulle. Normal fil, juice, kaffe och som dagens "deluxe" så här på morgonen blev det en varm salami/brie macka! På varsitt håll pysslar vi nu med varsin aktivitet... Jag bloggar och E spelar fifa på tv- spelet. Sitter en halv meter ifrån varandra men vi pratar inte med varandra nu på en stund. Det råder tystnad när allt detta sker. Synd man inte får stänga av ljudet på tv:n :-)

Jag är sugen på att åka en sväng förbi Barkaby idag, E tvekar så vi får se vad det blir. Det som är helt klart är att kvällen kommer spenderas i Väsby hos Linda, Farzad och naturligtvis lilla Meja!



Han en fantastisk lördag!!