Mysstund ute!

Vi läser saga ute i solen! Kanske hur mysigt som helst;-)


Svårt att hitta energi??

Sådana här dagar är det inte alls svårt att hitta energi och motivation!! Först en timmes träning och nu kör vi en härlig promenad i solen!


Härliga utomhus dagar

Nu börjar den bästa tiden på året att så smått kika fram. Även om det är länge kvar till sommar och riktigt värme så är ändå vårens härliga soldagar helt underbara. Jag har redan haft möjligheten att vid flera tillfällen få sitta mot solväggen bakom huset med en kopp kaffe i handen. I helgen var bland annat en sådan härlig dag. Det grillades korv och vi njöt av härligt väder.
En halvdålig och mycket suddig bild från helgen. Linda & Farzad har sagostund tillsammans med barnen.

Onsdag!

Älskar dagar då pyjamasen får sitta på lite extra länge och man får dricka någon extra kopp kaffe. Idag är en sådan dag. Philip sover sin förmiddagsnap ute i vagnen och jag har tagit en extra kopp kaffe.
Tänkte satsa på att komma iväg och träna idag och lämna Philip på minisats. Siktar på att kunna köra lunchpasset spinning 30 min / core 30 min.

Bakom mina solglasögon

Hittade grymt snygga brillor till min lilla kille. Dessa tror jag att han vill bära nu i vår/sommar när solen kikar fram!
Kanske att mamma måste klicka hem dessa fina solisar som kommer från geggamoja.

Godnatt

Min lilla kille har nu gjort kväll och mamman själv kämpar för att hålla ögonen öppna. Blev galet trött efter nattningen av liten. Tänk om man nu fick dra på sig pyjamasen och krypa upp under filten i soffan. Eller får och får men nu är det 55 min bodypump som väntar klockan 20.00. Är inte alls peppad för det men jag vet att bara jag kommer dit och passet startar så ordnar sig resten.
Min lilla stjärna i ny smurfpyjamas (som pappan i familjen för övrigt valt ut).
Nu ska kroppen får sig en igenomkörare. Obefintliga muskler ska få veta att dom lever;-)

Frisk luft och sol!

Vi myser ute i solen!


Tisdag!

Dagens plan blev inställd pga att lilla Anton och hans storebror är sjuka. Usch, känns som det går väldigt mycket magsjuka/influensa överallt! *peppar peppar* vi har klarat oss bra och det är jag otroligt tacksam över!
Så för att ha något skoj att göra idag tror jag att jag och lilleman tar en liten tur till Stinsen efter lunch.


Ljuva måndag!

Vilken härlig måndag på självaste sportlovsveckan här i Stockholm. Solen skiner och vårkänslorna spritter i kroppen. Än så länge har vi inte åstadkommit så mycket mer än morgonbestyren. Philip sover sin förmiddagsnap ute och jag passade att sno i hop lite bärmuffins. När Philip vaknar och lunch är intaget så ska vi möta upp Anna och hennes Emilia för promenad i det härliga vädret och sedan kanske det även blir en kaffe i solen.
En skön hemmadag med lagom dos av aktiviteter tror jag att vi får idag. Underbart och just nu har jag lätt världens bästa jobb! Mammajobbet är det bästa!!

Godmorgon!

Här tar vi det lugnt med barnprogram och kaffe innan vi startar dagen!


Effektiv!

Klockan har inte mer än slagit 10 och jag har redan hunnit avverkat frukost, sagostund med lilla Philip samt städning av hela nedervåningen. Dvs. dammtorkning, skurat badrum, dammsugit och torkat golven. Om jag känner mig effektiv så här söndag morgon?? JA! Men nu vrålar magen efter frukost, äggen är kokta och en trött E har vaknat efter gårdagens "herrklubbs kväll". Philip kör på en långsovning så här på förmiddagen och solen skiner. Jag är peppad och känner på mig att det kommer att bli en BRA söndag!!

Mitt lilla troll!

Mamma älskar dig Philip!! Min fina lilla pojke!


Första tandborsten!

Lilla pyrets allra första lilla tandborste till den lilla lilla tanden!


Vad vill du mamma??

Tänk vad allt är spännande! När mamma ropar så tittar Philip och sedan fortsätter han att "greja"!


Redo för promenad!

Nu tar jag och packar ner min lilla prins i vagnen och tar oss ut i friska luften!


Å så kom den!

Så har den allra första lilla tanden kikat fram i lilla Philips mun!


HOPPSAN!

Höll på att sätta kaffekoppen i halsen när det för en stunden sedan kom en hel rådjursfamilj gåendes förbi våra fönster. Jag hann med att räkna till både 1, 2, 3, 4 stycken. Men innan jag hade fått fram kameran på telefonen och skulle ta en bild så hann jag skrämma dem från fönstret och snabbt försvann dom runt hörnet på vårt förråd.
Nu vaknade min lilla skatt ute i vagnen så nu ska vi sätta lite fart så att vi kommer iväg till maxi för mathandling. Det känns som vår ute och det ser ut att bli toppen väder även idag. Så planerna för dagen får bli att avklara mathandlingen först så att vi sedan kan gå ut och njuta av vädret!

Träning

Så har jag avklarat mitt fjärde träningspass denna vecka. Bra jobbat! Det är inte helt enkelt att få till allt som man vill under veckorna. Den här veckan lyckades jag bra och det är egentligen så här jag skulle vilja ha det varje vecka. Måndag: cykel puls, Tisdag: bodypump, Onsdag: cykel, Torsdag: cykel puls.
Imorgon är det vila och sedan är helgen här full med aktiviteter så det känns som om jag redan nu kan sätta punkt för veckans träning. Fyra bra pass och fyra tillfällen med egentid denna vecka.

En liten prinsessa är född!

Vilka underbara nyheter att få vakna till denna torsdag morgon. Kronprinsessan Viktora och prins Daniel har fått en liten prinsessa! Jag är nog inte ensam om att få gåshud och nära till tårar denna morgon. Härliga nyheter så här en härlig torsdag morgon.
Nu är det bråttom iväg till förskolan för att få på öppet hus. Spännande spännande!

Det kan bara bli bättre!

Jag ska erkänna att i morse trodde jag ärligt talat inte att vi skulle ta oss igenom den här dagen. Visste inte riktigt hur jag skulle kunna greppa taget och vända allt till det bättre. Jag var trött, Philip var trött och det kändes som en enda låååång uppförsbacke. Men så efter någon skön förmiddagssömn för mitt lilla pyre och mängder av kaffe för mamman så var vi på banan igen när han vaknat. Han på strålande humör och jag blev glad eftersom att vår plan som jag hade för dagens träning såg ut att kunna bli av. Lite mellis i magen och sedan åkte vi ner till sats. Philip var på STRÅLANDE humör och charmade tjejerna på minisats som han för övrigt fick ha för sig själv idag. Jag själv fick mig en kort genomkörare på cykeln. Hade tänkt gå på 30 min core också men kände att det fick räcka med 30 min för Philip på barnpassning då han inte varit där på väldigt länge. Det var en glad liten kille som jag hämtade upp och fick med mig hem. Å dom där 30 minuterna på cykeln räddade min dag totalt! Så skönt och så välbehövligt och samtidigt som jag kramade ur all energi som fanns i kroppen så laddade jag upp med ny. Nu någon timme senare med lunch i magen, en dusch och kaffe så är jag som en ny mamma med massor av energi!!
Nu längtar jag tills min lilla prins vaknar där ute i vagnen. Jag vill gosa, pussas och leka med honom!! Vakna lilla älskling, VAKNA!!

T.R.Ö.T.T

Idag var det ingen "lätt" morgon här hemma. Vår älskade lilla son tyckte att man skulle kliva upp 06.00 i morse. Tröttheten jagade snabbt i kapp honom och det är inte enkelt för en sådan liten kille att förstå att man kanske ska sova en lite längre stund. Så morgonen hos oss har varit kinkig, gnölig och en aning gnällig. Dessutom en mamma som är trött, tröttare än tröttast! En dålig kombo med andra ord.
Nu sover Philip ute i vagnen och jag själv hinkar i mig kaffe för att komma i fas. Planerna för dagen är träning för mamman och minisats för Philip. Tänkte försöka komma iväg på lunchspinning. Får se hur det kommer att gå med tanke på att det kan krocka med Philips lunch/vila. Lyckas vi inte så stannar vi hemma och myser inne idag tror jag. Det är total KAOS ute. Det regnar och är ishalka. Hörde nyss på nyheterna att det var minst 12 bilar i krock i just Upplands Väsby.

Täningsveckan

Hur går det med träningen egentligen? Hur ofta kommer jag iväg och tränar och hur går det med minisats för Philip? Det är svårt med en liten familjemedlem att få tid till träning. Att träna dagtid och kunna lämna Philip på minisats är en väldigt bra förmån som finns på sats. Dock har Philip varit snorig och jag har kännt att jag inte vill lämna honom där då och jag vill heller inte att han ska snora ner alla andra barn. Den här veckan ser jag ut att få en riktigt bra vecka när det gäller träningen. E är inte riktigt pigg och är därför hemma från hockeyn måndag och tisdag. Vilket ger mig tur som kan passa på att träna. Annars är det svårt eftersom det endast är onsdag och torsdag som är givna träningsdagar.
Igår var jag iväg och körde 55 min cykel pulse. I kväll står det 55 min bodypump på schemat och imorgon om Philip är med på noterna så är tanken att jag ska komma iväg dagtid och låta han få vara på minisats medan jag möter upp en annan mamma och kör 30 min spinning/30 min core. Torsdag finns ett 55 min cykel puls pass bokat. Så den här veckan känns helt OK med träningen!

Bra start!

Min lilla buse imorse i väntan på gröten.
Vi har haft en bra måndag så här långt. Promenerat, lekt, ätit lunch, läst saga och nu lunchvila utomhus. Väntar även besök idag av mammans farbror och Philips "gammalfarbror". En trevlig måndag var det vi hade ja;-)

Lyx!!

Kan ni förstå att jag njuter en dag som denna! Det är måndag, solen skiner, det droppar från taken och jag har möjlighet att sitta ute i solen och njuta. En kopp kaffe i handen och en son som sover i vagnen!


Morfars pojke!

En intensiv helg och kameran glömdes helt och hållet bort. Nästan...
Dom få korten som togs så fastnade bara Philip och morfar. Vet inte riktigt hur det gick till... eller så är Philip helt enkelt morfars lilla kille!
I lördags var det babysim och naturligtvis så var det morfar som badade med Philip. Inte ens då lyckades kameran hänga med och fånga någon bild.

S.Ö.N.D.A.G

Har nyss krypit upp i bästa hörnet på soffan för att bänka mig här tiden som är kvar på denna söndagkväll. Philip har precis somnat sött i sin säng och jag har haft en välbehövlig skön stund för mig själv i badet. Varmt bad och en bra tidning att läsa. Så skönt och mysigt att ligga och tjuvlyssna på grabbarna som stökar på nedervåningen medan man själv ligger och slappar i badet.
Tänk att det redan är söndagkväll... Jag tyckte nyss det var fredag och vi hade en hel helg med massor att se fram emot. Å snabbt gick det och tomheten blev ett faktum när mamma, pappa och "Bullen" sa hejdå och styrde mot Sundsvall igen. Det känns som om vi hann umgås under några timmar igår bara. Jag och E var på festligheter hos våra vänner Linda & Farzad igår kväll medan mormor & morfar fick äran att rå om Philip för sig själva.
Å just idag har det varit lite segt här hemma. E har varit lite extra seg sedan gårdagen och jag själv känner att det har ett x antal timmar alldeles för lite sömn i kroppen. Så eftermiddagen har spenderats inomhus i soffan under filten. Vilat lite, läst lite böcker och lekt med vår son. Naturligtvis så fick det även blir pizza till middag en dag som denna.

Vår dag

Vilken mysig dag vi har haft idag! Startade med en timmes promenad när Sofia & Nils kom. Efter det blev det en enkel lunch/fika och lite lek inomhus. Men när solen kom fram och det blev dags för sovning igen för grabbarna klädde vi på oss och gav oss ut igen. Promenerade, surrade och njöt av det fantastiska vädret. Att vårkänslorna kom fram idag gick det inte att ta miste på. Tänk att jag just en dag som denna har betalt för att vara hemma och ta hand om min son. Nu längtar jag faktiskt ännu mer efter våren, solen och värmen som smyger sig fram.
Våra små busfrön! Tänk att det inte inte alls skiljer så mycket mellan våra små grabbar och ändå så skiljer det en del mellan våra små grabbar. Det är häfftigt vad mycket det händer under barnens första år. Om något år kommer dom garanterat vara hur jämna som helst. Nils är stora killen och är så duktig att gå med vagnen. Perfekt tycker Philip som försökte bli skjutsad av Nils.

FREDAG

Godmorgon! Här har vi varit uppe sedan ett antal timmar... Redan klockan 6 gjorde Philip morgon. Så nu är vi redo att ta tag i dagen som ser ut att bli en riktigt mysig och bra dag! Men först behöver nog lilla Philip få sova en stund. Promenad, lunch och fika tillsammans med Sofia och Linda och deras två små grabbar står på agendan idag. I eftermiddag kommer Amanda hit och umgås med mig och Philip innan det är dags för hockey ikväll och innan dagen är slut så kommer mamma/mormor och pappa/morfar. Så idag ser vi verkligen fram emot dagen;-)
Igår fick mamman njuta av alldeles egen kvalitetstid i en frisörstol. Den bästa presenten på länge och jag tror det var längesedan jag uppskattade egentid på det sättet som jag gjorde igår. Även om jag är en aning skeptisk att gå och klippa/färga hos någon annan än min moster Kicki så måste jag ändå ge tjejen ett klart godkänt för jobbet med håret igår. Jag ville bli ljusare och jag blev ljusare. Jag blev nöjd helt enkelt;-)
Nu ska jag skynda att klä på en trött liten kille och bädda ner honom i vagnen. Sedan går vi ut och skottar undan snön som kommit i väntan på tjejerna.

Lunch

När man sovit länge ute i vagnen så är man extra hungrig och på extra BRA humör! Solstråle!!


Fint till Philip

Heldressar är mysigt! Hittade två fina bodysuits från Nelly som skulle klä min son perfekt;-)
Bilderna är lånade från www.nelly.com

Philip han kan han

Vilken tur att mamman och Philip ordnat en liten present till pappan med igår. Philip har grym smak när det gäller kläder och hade egenhändigt valt ut en snygg tröja till pappan. Vi försökte oss även på att måla på kortet som vi köpt. Det gick bra, även om Philip helst av allt ville smaka på pennorna.

Nya rutiner!

Onsdag och tredje dagen denna vecka som jag och Philip kliver upp och inte har något speciellt på schemat. I måndags var jag visserligen till tandläkaren och igår var vi på babycafé men dit promenerade vi till igår bara för att vi varit hemma under förmiddagen och var en aning rastlösa. Philip är fortfarande en aning snorig om näsan så det kanske är bra att vi är hemma och tar det lite lugnt också. Men denna vecka har min underbara lilla son kommit på att man kan kliva upp och starta dagen redan innan klockan slagit 6. Så imorse gick han upp med pappa som skulle iväg på jobbet. När pappan sedan åkte till jobbet så hängde han med sina favorit "tanter" Sophie och Yejka som sov hos oss i natt. Han hängde med tjejerna medan dom gjorde sig i ordning inför dagens möte. Vet inte om han mest saboterade eller om han var ett glatt sällskap. Alla tre befann sig inne på badrummet medan jag fixade fram frukost nere;-) Tyvärr fick tjejerna lämna oss redan efter frukost för att hinna i tid. Även om det blev en blixtvisit så hann jag och Philip krama på våra tjejer som vi annars saknar väldigt mycket!
Alla hjärtans dag firandet här igår hamnade lite i kläm eftersom det var match och grejer på eftermiddagen/kvällen. Men när E kom hem från jobbet så fick både jag och Philip present. Mamman fick en bukett fina tulpaner och det bästa av allt... En klippning! Underbara fina kille som vet exakt vad jag önskar;-) Philip fick ett stort paket som innehöll en finfin gåvagn. Lilla hjärtat försökte klättra upp på paketet och trillade sedan ner med näsan före. Försökte fånga några bilder, som tyvärr blev en aning mörka.
Eftersom det var tisdag och hockey för pappan på kvällen så tillbringade även jag och Philip kvällen i ishallen för att hejja på pappan. Sophie och Yejka som bilat ner från Sundsvall kom också och hejjade.
En massa snö har det kommit i natt så om inga planer för denna onsdag dyker upp så får vi helt enkelt klä på oss och vara ute och skotta undan snön här hemma. En promenad ska vi också lyckas få till under dagen. Just nu sover lilleman sin första nap ute. Jag sitter fortfarande i pyjamas och ska nog leta reda på ett telefonnummer till frissan så att jag kan ringa och boka en tid.

En glad kille på mot sångstund!

img_8500 (MMS)

En glad kille på mot sångstund!


14:e Februari

Alla hjärtans dag, kärlekens och handelns dag. Eller en helt vanlig tisdag! Hos oss är det en helt vanlig tisdag, E jobbar, jag och Philip är hemma, E har match ikväll och inte ens någon "finare middag" är planerad dagen till ära. Men själva datumet påminner mig om att vilken TUR jag har som har dom två finaste killarna i mitt liv!!
All kärlek till mina fina killar <3<3<3<3







Gulle!


Morgontv!

Philip tar det lugnt och spanar in barnprogram på tv:n.


Godmorgon!

Uppe med tuppen! Nu kliver vi upp och kickar igång dagen efter att ha varit vakna sedan strax innan 6!


Tur i oturen, eller vad säger man...

En himla tur att jag inte ringde och bokade tid för klipp/färg hos en frisör i morse, vilket jag tänkt göra efter att ha fått tips på en bra salong. Nu förstår jag varför jag har ont i magen varje gång jag ska gå till tandläkaren. Är det inte tandställningar, så är det rotfyllning och den här gången så var det hål... Japp, så nu vet fröken Moberg vad hon ska lägga slantarna på. Hela TRE gånger till ska jag få sitta i tandläkarstolen närmsta tiden och totalt har jag ett litet kalas på ca. 5300:- som väntar. KUL!!
Nästa år då j*vlar är det jag som går på rutinkontroll hos tandläkaren och betalar dom där 400:- och sedan åker hem med ett leende.
Det är tur att jag har världens gladaste lilla son här hemma som får mig på bättre humör. Trist, tråkigt och ja väldigt onödigt med en dyra hål i munnen. En jäkligt tråkig struntsak egentligen... Nu ska ska vi klä på oss och gå ut i det fina vädret!!

Ont i magen

Sitter med lite nervositet i kroppen och en massa fjärilar i magen. Jag har tandläkartid inbokad idag. Jag gillar inte och har aldrig gillat att gå till tandläkaren. Tänk att man aldrig vänjer sig. Just därför känna starten på den här veckan lite tveksam och jobbig.

Hjälpredan!

Tänka sig att det var en redig liten hjälpreda till son som jag fick. Är mer än gärna med och hjälper till eller i alla fall gör mamma sällskap;-)
Min lilla "fixarfrasse". Tänk att det är så magiskt att få se sitt barns alla framsteg, stora som små! Att få vara med och se hur världen och livet upptäcks allt eftersom. Varje dag så utökas detta lite lite åt något håll på något sätt. Fantastiskt!!

Utedag

Idag har vi nog haft den allra bästa söndagen på väldigt väldigt länge. Vaknade upp till helt underbart vinterväder och snabbt ställdes mitt tänkta träningspass nere på sats in. För vem vill vara inomhus när det är sol, någon ynka minusgrad ute och man kan vara tillsammans hela lilla familjen. Inte jag i alla fall!
Så istället gjorde vi iordning en ryggsäck med fika, letade fram våra skridskor och gav oss ner till Norrviken. Vi bor ju helt fantastiskt och har 5 min promenad ner till vatten som under vintertid är is och erbjuder jättefin långfärdsbana. Fast det går lika bra med vanliga skridskor med;-) Hela lilla familjen var ute på skridskotur tillsammans! Kanske HUR mysigt som helst!! Stannade halvvägs och slog oss ner i en snödriva för att fika och lapa sol samt vila fötterna. Herregud, jag har inte åkt skridskor på 2 år!! Dessutom var jag i början livrädd att stå på näsan i isen så en aning spänning satt det allt i benen, haha!
Lilla Philip satt hur nöjd som helst i vagnen och tyckte nog att det var lite roligt att få åka vagn så fort;-)
En riktigt HÄRLIG utedag tillsammans fick vi och detta gjorde vi inte för första och sista gången. Tänk att vi bor så himla bra och har sådan här fina möjligheter. Vill man inte åka hela stora varvet som är ca.1 1/2 mil lång så kan man åka av på flera ställen och göra varvet kortare. När sedan Philip blir lite större så finns även ett litet barnvarv samt fint uppskottade planer att åka på. Gissar på att då är intresset för klubba och puck med i bilden. Eller varför inte åka skidor runt? För det finns även skidspår draget utanför isbanan. Härligt var det hur som helst och jag längtar till nästa lediga dag med sol och härligt väder och vi ger oss ut igen!

Godmorgon söndag!

Mitt lilla troll ligger som förstelnad och spanar på tv:n. Själv vaknar jag till med en kopp kaffe i handen. Godmorgon!!


Säkerhetsuppdatering!

Å här kommer ett inlägg till alla er som bryr er om Philips säkerhet här hemma. Nu kan ni slappna av och sluta oroa er. För hemmet är säkrat så väl som grindar till eluttag. Trappan är 100% säker nerifrån och upp.
Även Philips lilla prinsrum är färdigställt. Han bryr sig kanske inte så mycket över hur det ser ut och för hans säkerhet så spelar det inte heller någon roll. Men för mamman och pappan så spelar det stor roll. Kanske mest för mamman;-) Den grå väggen i hans rum har ekat tom i väntan på att vita moln ska ta plats. Nu har molnen hittat hit och landat på hans vägg. Så nu kan vi äntligen säga att rummet är 100% färdigt!

Mera bak

När vi ändå var i farten med bakning här hemma så passade jag även på att baka lite dumlekakor också. Så nu är frysen åter fylld med lite gott fika till nästa mammaträff kanske;-)
Medan jag roade mig med bakning av kakor så så spelade herrarna i familjen tv-spel. Hade nästan svårt att hålla mig för skratt när sötaste Philip kröp fram till luckan som var öppen på tv-bänken och var nära att stänga av tv-spelet. Haha, OM ni bara visste vilken katastrof det skulle vara för pappan i huset;-)

TRADERA

Jag är ingen rutinerad "traderare". Men sedan Philip kom till oss så har jag satt mig in i tradera lite mer. Det finns faktiskt en hel del kap bland barnkläder att göra där. Så några köp har det allt blivit. I veckan så testade jag även på att själv sälja lite barnkläder. Hela 18 plagg lades ut och alla 18 plaggen såldes. Smidigt det där tradera!
Under veckan så gjorde jag även ett litet fynd. Budade hem en overall till lilleman. En vinter/vår overall med avtagbart fleecefoder från polarn & pyret. Overallen blev min för 350:- och det måste jag säga var ett kap till lilla Philip.

LÖRDAG

Som vanligt på lördagar så har vi babysim på morgonen. Idag testade Philip och hans badkompisar på att dyka under vattnet. Hela 3 dyk fick vi till och det var inget konstigt med tyckte Philip.
Jag hade hoppats på en utedag i solen idag med fikaryggsäcken på ryggen. Men solen syns inte till idag så istället fick det bli sovning för lilleman utanför köksfönstret medan mamman och pappan drog igån ett bullbak. Konstigt att klockan inte är mer än ett på dagen och vi har snart hunnit med badning, lunch och bullbak. Underbart!
Bullarna är nu redo att hoppa in i ugnen för lite gräddning. Hoppas dom bli smarriga! Det är vaniljbullar vi bakar.
Philip går det inte direkt någon nöd på där ute. En trött liten älskling som sussar <3

Helgen är kommen....

Inte riktigt, men snart! Först ska jag bara städa klart huset och sedan är det faktiskt helg på riktigt. Vi hade en bra natt med bra sömn och vaknade upp i morse på bra humör både jag och sonen. For runt och städade i förd pyjamas under förmiddagen och efter lunchen hoppade vi ur pyjamas och åkte till Stinsen en liten sväng. Självklart var den lilla glada sonen med och var vaken och på strålande humör. Snart, när kaffet är uppdrucket så ska jag ta tag i andra halvan av städningen som återstår. Vad lätt det känns när man delar upp städningen så här, gör en paus och åker och shoppar en stund.
Philip har lite pyjamasbrist i sin garderob. Alla utom en är för små så jag inhandlade en ny idag. Dock så tog jag fel storlek. Som tur var åt rätt håll, tog en 74 istället för 68. Haha, vet inte hur jag tänkte.... Tänkte nog inte alls;-) Tyckte den såg väldigt väldigt stor ut när jag tittade på den här hemma. Den får nog hoppa ner i byrålådan ett tag så länge.

Ge mig ENERGI

Jag är så trött, helt slut i både kropp och knopp. Skulle behöva vila, ligga i soffan under filten och bara slappa. Energin och orken är som bortblåst idag. Vet inte om det var veckohandlingen som sög musten ur mig. Fast den gick ju hur bra som helst. Lagomt med folk och en liten son som satt som en liten ängel i kundvagnen.
E kom hem lite tidigare från jobbet och lagade middag åt oss. Underbart! Eftermiddagen blev så mycket enklare. Nu är det minuter kvar innan det är dags att svida om till träningskläderna och ladda för 55 min på cykeln. Förhoppningsvis så kommer energi att komma smygande under när jag väl är ombytt och på väg. Hejja mig!!

Torsdag

Oj, vad veckan gått fort. Redan torsdag och snart är det helg igen. Igår hade vi en trevlig dag med massa mammor och bebisar nere på öppna förskolan. Onsdagar är en populär dag på öppna förskolan då det först är sångstund och sedan är det sopplunch då man får köpa soppa för 30:-. Väldigt treviligt och uppskattat! Onsdgarna har blivit lite av en träffdag tillsammans med mammagruppen från bvc också. Så efter sång, lek och lunch promenerade vi hem till Anna och Emilia och blev bjuden på fika. Väldigt trevligt! Det blev alltså en riktig heldag med bus, skratt, surr och härliga mammor och bebisar;-)
Onsdagar är nog lite av en favorit dag för mig. Inte bara för att det är mitt i veckan utan för att pappan i huset är hemma på kvällen och jag har en given träningstid. Onsdag är bäst helt enkelt!
Idag är det raka motsattsen. Ofta vill jag hinna med städning, veckohandling, träning så här i slutet på veckan. Känslan att ha rent hust, veckohandlat innan helgen tycker jag är bäst! Så idag ska jag och Philip åka till ica maxi så fort lunchen är avklarad. I eftermiddag är det precis som det brukar vara hos oss en torsdag. Jag kör spinning 17.30-18.30 och E tränar 19-20. Det är alltså idag vi stressar som galningar med middagslagning, träning osv.

Målfest

Som vanligt när det är tisdag så står det hockey på agendan i denna familj. Denna kväll spelar pappan bortamatch och istället får matchen följas via datorn. E ser ut att ha en riktigt riktigt bra kväll ute på isen då han gjort 4 av 6 mål i matchen mot Spånga.
Hejja våran pappa!! Världens bästa och duktigaste;-)

Vårfint!

Är det något som jag skulle kunna spendera pengar på så är det barnkläder. Det finns så otroligt mycket fint och jag skulle kunna handla ihjäl mig av dessa små underbara kläder. Dessutom är det så roligt att shoppa kläder till någon där man vet allt allt passar och sitter som ett smäck;-)
Nu kan man inte handla allt man ser och som föräldraledig så blir man inte heller speciellt rik. Men spana in och drömma får man;-) Kollade inte vårnyheter som trillat in hos hm.se och hittade visst en hel del fint som gärna skulle få flytta in i lillemans vårgarderob. Annars är det faktiskt sällan som jag handlar barnkläder på hm då lindex och kappahl är stora favoriter än så länge.


iPad

Philip har fått en alldeles egen app på ipaden.


Återigen blir jag påmind om hur härligt de...

img_5609 (MMS)

Återigen blir jag påmind om hur härligt det är att vara vara barnledig sådana här dagar. Underbart! Att vi dessutom har så fina promenad vägar där vi bor gör inte saken sämre!


Här var det förkylt

En vecka hann det gå innan snoret kom rinnandes som ett brev på posten. Som tur är så är min lilla kille trots snorig näsa fortfarande pigg och det är full fart här hemma. Hoppas att det inte blir någon större grej av det hela och att det vänder om någon dag igen. Så himla tråkigt att måsta hålla oss hemma. Idag hade jag tänkt träna dagtid och låta Philip få vara på minisats. Dock fick vi ställa in våra planer och istället är vi nu hemma. Det är lagomt med minusgrader och solen skiner så det riktigt kryper i kroppen på mig att få komma ut i det fina vädret. Så efter lunchen idag så blir det till att ge oss ut på en långpromenad och njuta av vädret.

Så här såg det ut hos oss för någon kväll sedan vid läggning. Philip var inte så sugen på att lägga sig ner och sova just precis då. Gullunge!
I natt var det en mindre rolig natt hos oss då min lilla skatt hade svårt att sova med täppt och snorig näsa. Så det är en mindre pigg mamma här hemma idag. Det var riktigt riktigt tungt att lämna sängen i morse. Nu några kaffekoppar senare, lek med bästa sonen och en dusch så känns det genast en aning bättre. Lite frisk luft om en stund borde också göra gott.

Så börjar vi om igen då...

Jaha, då rann snoret i lilla näsan igen då. Typiskt! Hoppas att det försvinner så vi slipper sjukstuga kommande vecka.


Nio månader!

Min stora lilla 9 månaders kille!!


Vår dag så här långt!

Som vanligt på lördagar så var vi uppe med tuppen för att komma i tid till babysimmet som startar klockan 9. Idag förberedde vi oss inför nästa lördags dykning. Även denna gång var Philip på strålande humör och sprattlade som en liten fisk i vattnet;-) Efter simmet blev det ett besök på barnens hus (som ligger vägg i vägg med babysimmet). Två grindar och några nya leksaker fick följa med hem.
Nu har vi precis kommit in efter ett par härliga timmar ute i friska luften. Det är friskt (-12) med strålande solsken ute. Vi packade fikaryggsäcken och tog en promenad ner till Norrviken. Njöt av solen, fikade och spande in alla som åkte skridskor/skidor på isen. Såg fantastiskt skönt ut! Så nästa grej att införskaffa får nog blir ett varsitt par långfärdsskridskor. Såg även flera som åkte med barnvagnar och sköt dem framför sig. Så är det lika härligt väder imorgon tror jag nog att vi får leta fram våra vanliga skridskor och gå ner och testa;-)
Nu ska vi packa upp och montera upp grindar samt sänka en viss liten persons lilla säng en aning. Lite pyssel i hemmet i kombination med familjemys!

Underbart väder!! Kan det bli bättre? Fris...

img_4037 (MMS)

Underbart väder!! Kan det bli bättre? Frisk luft och fika i solen ute på isen!!


Trappan!

Vilken tur att mamma och pappa köpt två fina vita grindar idag. I eftermiddag blir det montering!


Tulpaner

Nytt och fint på bordet! En bukett tulpaner fick följa med hem från handlingen idag. Älskar vita tulpaner, idag fanns det dock inga fina vita så det fick bli ljusa rosa istället. Kul med variation!

I väntan!

Tar mig lite fika i väntan på att Philip ska vakna. Lilla hjärtat sover i bilstolen trots att jag grejat runt omkring honom. Hoppas han vaknar snart för mamman vill klä på sig och ge sig ut på en promenad.


Philip testar att sitta i kundvagn för för...

img_2442 (MMS)

Philip testar att sitta i kundvagn för första gången!


Bästa morgonen!

Absolut skönaste morgonen som finns är när man får kliva upp utan att stressa i ordning. Dricka kaffe, äta frukost, leka och mysa länge lääänge i pyjamasen. Uppe i tid men ändå hinner halva förmiddagen eller värsta fall dagen gå innan pyjamasen åkt av och vi är redo att hitta på något. Detta är nog absolut det bästa med föräldraledigheten!

Godmorgon!

Godmorgon Fredag! Äntligen helg! Lilla Philip festar till det hela genom att ställa sig upp i sängen. I och med det får pappa och mamma lite jobb att ordna i helgen;-)


Vårnyheter

babyshop.se har det nu kommit in rykande färska vårnyheter från lundmyr of sweden. Jag hittade genast en massa fint till min lila älskling!

Grabbarna bus lunchar i Stinsen!

img_6215 (MMS)

Grabbarna bus lunchar i Stinsen!


Matlagning

Tog och mixade ihop lite mat till lilla Philip ikväll. Den här gången tillagades det fisk i två olika varianter.
Gröna och glada fisken! Måste säga att den gröna varianten ser lite skum ut. Det ser nästan ut som om jag tänker matförgifta min son. Men smaken var inte så dum ändå. Hoppas nu bara att den lilla herrn gillar mammas hemlagade mat också!
GLADA FISKEN

* Morot (2)
* Potatis (3)
* Zucchini (5-10cm)
* Fiskfilé (ca.200 g)
* Rapsolja
* Vitpeppar
Sparade lite av spadet och spädde ut tillsammans med rapsolja.
GRÖNA FISKEN
* Palsternacka (3)
* Fiskfilé (ca.200g)
* Ärtor (100g)
* Rapsolja
* Vitpeppar



Troll!

Bästa stället!


KRYPER


Smoothie

Jag och Philip har varit på öppna förskolan idag. Sångstund, lek och som avslutning sopplunch för alla mammor/pappor. När vi kom hem så möttes vi av en pappa som är hemma och är sjuk. Philp sover ute i vagnen och jag gjorde i ordning en varsin smoothie till mig själv och till sjuklingen.
2 dl frysta bär (jag använde blåbär och hallon)
2 msk florsocker
2 dl mjölk
Blandade allt i en skål och mixade. KLART!