Julen 2014 och näst sista dagen.

Näst sista dagen på år 2014. Strax väntar ett nytt spännande år. Ser fram emot 2015 vad det året har att erbjuda. Sist jag kikade in här var det lucia och mitt upp i förberedelser inför julen och dess förväntningar. Nu är julen över och årets kanske mysigaste månad är förbi. 
 
Julen spenderades i stugan i fjällen. Kan vara det mysigaste stället att spendera en jul på. Det var andra gången i mitt liv som jag spenderar jul i fjällen. Och dessa jular är nog dom bästa i mitt liv. Snö och riktig vinter i den vackraste miljön som tänkas kan. Skidåkning utför och på längden. Pulkaåkning, fika och bus i snön.
Vi har haft en riktig härlig julvecka och det viktigaste av allt att vi fått vara tillsammans, jag och mina 3 killar. 
 
 
Den kan vara så vi hade den lyckligaste killen på självaste julaftonskvällen. Tomten kom såklart och med sig i säcken hade han en kapten sabeltand rock. Rocken som stått högst upp Philips önskelista sedan länge. I utbyte fick tomten den sista nappen. Några tårar på julaftonskvällen och lite svårt att sova men vad är en napp när man fått en riktig kapten sabeltand rock!? Kalsonger och rock eller underställ är vad den här killen varvat med om dagarna. Underbara gullunge!!
 
Den andra lilla gullungen tog tillfället i akt att vända sig från rygg till mage på självaste annandagen. Annars har han mest myst i vagnen om dagarna medan vi härjat i skidbackar och pulkabackar. 
 
 
Igår blev det bilresa hem till Stockholm igen. Kom hem och möttes av några minusgrader och vit mark. Skönt med lite vinterkänsla hemma också:-) Så idag har tvättmaskinen gått varm, vi har packat upp, handlat och förberett inför årets sista dag. Försöker tänka tillbaka på 2014 som ett år som gått i någon form av berg- och dalbana. Ena stunden upp för att nästa stund dyka ner. 2014 var årets som började på topp. Med en alldeles ny liten böna i magen som grodde för fullt. Nervösa dagar och veckor som vi ett tag var på väg att sluta i katastrof och förtvivlan. Vi slets mellan hopp och förtvivlan ett tag och det dröjde länge innan vi verkligen kunde andas ut och våga tro på att vi sedan i Augusti skulle bli en familje på fyra. En fin människa lämnade oss hastigt och det blev en riktigt tung sommar. 2014 var också året då vi skulle få äran att delta på 3 fantastiska och helt magiska bröllop. Att få se sina vänner gifta sig är en ära och gåva! Så det absolut bästa på hela detta året, den 8 Augusti då vår älskade Noah kom till oss. Den andra största händelsen i våra liv. Hösten har sedan bara rullat på i en bubbla, som en familj på fyra. En lätt höst där man helst av allt velat stoppa tiden både en och två gånger. 
 
Måste nog säga att 2014 blev året där kärlek och lycka tar över hand. Det är inte mycket som kan slå året som varit!
 
 
Nu blickar vi framåt och jag ser fram emot det nya orörda året, 2015 ska bli ännu ett härligt år!
 
 
 
 

Luciafirande på dagis!

I fredags fick vi för tredje gången se världens finaste luciatåg. Finns det något gulligare än våra små som sjunger och går luciatåg på dagis!? Jag tror inte det! Så galet sött!
 
Philip var tomte och som han laddat inför detta luciatåg i år. Älskade lilla hjärtat!
 
 

Noah Eric 2014-12-13

Vilken helg vi har haft. Är alldeles varm ända in i hjärtat! På självaste lucia dagen så hade dop för vår älskade lilla lillebror. Alldeles sådär lagomt och tillsammans med våra allra närmaste. Noah tog hela dagen med ro från morgon till kväll. Vår goa lilla guldklimp ;-)
 
Det var så mysigt att få träffa våra nära som annars är spridda åt olika håll och ibland dröjer det allt för länge tills man ses. Så dessutom nu innan jul då man helst av allt skulle vilja ha alla samlade på samma ställe och man längtar efter varandra lite extra mycket. Så ja, det var en helt perfekt helg och vi kan inte vara annat än nöjda. Det blev en härlig dag och Noah fick så fina presenter så jag vet nog inte hur jag ska kunna tacka åt honom riktigt. 
 
 
Gudmor åt Noah blev mammas kusin Linda och bästa brorsan hällde upp vattnet.
 
 
En alldeles nydöpt Noah Eric.
 
 
 
 
Efter kyrkan bjöds det på middag och fika i församlingshemmet. Jag hade gjort det bekvämt för mig och lejt bort matlagningen, men det bjöds på en riktigt god gulaschsoppa med bröd. Såklart med kaffe, tårta och fika efteråt. 
 
 
 
 
 
Det var tillslut en trött liten kille som slocknade i vagnen. Det är jobbigt att ha dop och kalas hela dagen lång. Mysigt att träffa alla nära och kära men ikväll känner vi oss faktiskt rätt trötta hela familjen tror jag. Storebror hade även feber ikväll. Så nu håller vi tummarna och tårna att det bara är en släng av feber som går över fort. Vi har ingen lust med några sjukdomar nu så här dagarna innan jul. 
 
 
 
 

Nyklippt storkille!

Stora killen som varit hos frissan idag. Självklart gick han därifrån med grönt i håret och en grön klubba. Satt som ett litet ljus, helt stilla. Stora fina älsklingen! 


Han har blivit så stor min stora lilla kille. 3,5 år och ibland får jag nypa mig i armen för att förstå att det är min son. Så klok, underbar och verkligen meningen med livet. Dina funderingar och tankar är ibland helt otroligt underbara! Just nu är det mycket hjälpa till i köket som gäller. Riktigt roligt och vi har fantastiskt skoj även om det blir smått kaos ibland med ett litet yrväder till hjälpreda vid sidan om. 




4 månader!

Grattis vår lilla älskling på din 4 månaders dag idag! 4 månader som en familj på fyra! Vi älskar dig älskade lilla lillebror! Du förgyller våra dagar mer än du anar. God och glad för det mesta. Skrattar eller sover. Testade lite smakportion med gröt så här lagomt till 4 månaders dagen. Storebror blev först ut att mata. 




Kvällsmys!

Kvällsmys med lilla hjärtat ikväll! E är och spelar innebandy. Philip han sover, utan blöja dessutom! Han vägrade nattblöjan. Kissade dock innan han somnade. Men undra hur stor chans det är att jag har lite att tvätta imorgon bitti!!?? 


Tror jag ska ta med mig den här godingen upp till sängen nu. Mamman planerar för sömn, undra om vi tänker lika? 

Imorgon är det fredag, som vi längtar här. Fredagsmys med familjen och en skön helg tillsammans! 


Godmorgon!

Jag har sagt det förr, men alltså dom här två! Må va rätt stressiga morgnar, men att fånga dessa små stunder gör att hjärtat slår volter. Mysig stund tillsammans i soffan framför årets julkalender "piratskattens hemlighet". 




Välkommen December

Bye Bye November och välkommen December! Lägger november bakom oss nu. En månad som rasat förbi med mest allt och inget. Nu välkomnar vi kanske årets mysigaste månad, December istället. December har fått en helt annan innebörd sedan vi blev föräldrar. Bara det här med alla ljus, adventsljus och allt lull lull kring det är mysigt. Men också nu allt sett från barns ögon. Adventskalender, julkalendern på tv varje dag fram till julafton. Lussebullsbak, pepparkaksbak, luciasånger och inte minst själva luciafirandet. 
 
Dessutom har vi strax en helt fantastisk liten 4 månaders bebis hos oss. Tiden som råder är underbar! Ofattbart att Noah om en vecka blir 4 månader. Man kan ju nypa sig i armen och fundera över vart dessa 4 månader tog vägen? 
 
Just nu sover han ute i vagnen. Storebror är lämnad på dagis. Jag passar på att hugga tag i december och rikta in mig på det kommande dopet. Dopsamtal i morgon och det börjar bli dags att fundera kring det hela nu. Ett litet dop med dom närmsta kring oss men ändå krävs det en hel del planering och småfix. Faktiskt väldigt roligt att planera dop men man kan också undra hur jag tänkte när jag planerade in ett barndop en vecka innan jul. Har lite svårt att faktiskt fokusera på både jul och dop känner jag. Men det ska nog bli bra ;-)
 
 
 
Årets adventskalender som mamman slet hårt med igårkväll. 23 små paket slogs in igår kväll. Allt för att det skulle vara på plats imorse när Philip vaknade. Gissa om någon blev snopen och glad när han vaknade? Och kanske ännu gladare när han öppnade paket nr.1 där ett par polishandbojor gömde sig.
 
 
Medan mamman roat sig tillsammans med tjejkompisar på sweden horse show i helgen så har E och Philip bakat ett fantastiskt fint pepparkakshus i helgen. 
 
 
Stora killen som postade sina nappar till tomten och hans små tomtebarn. Dock gömde sig en napp kvar hemma så nu är frågan om han vågar ge den allra sista nappen till tomten på julafton. Det är stora och svåra beslut som tas när det gäller napparna.
 
 
Världens bäst och finaste killar! Tack för att ni förgyller vårt liv♥