I Sundsvall håller pappa morfar på att sny...

img_7114 (MMS)

I Sundsvall håller pappa morfar på att snygga till den gamla vaggan till lilla pyret! Ska bli kul och se den sedan när den är färdig;-)


Små söta kläder

Förra helgen när min vän Madde var på besök så blev det som sagt en hel del bebisprat och en hel del bebisshopping. Det finns helt klart en fördel med att inte veta vem som gömmer sig därinne. Man blir mycket mer begränsad i sina inköp. Skulle jag veta om det är en liten tjej eller en liten kille där inne så skulle jag aldrig kunna motstå dessa underbara plagg som finns ute i butikerna till små flickor och pojkar. Men såklart så finns det en hel del att shoppa även om man vill hålla sig neutral;-) Här kommer lite bilder ifrån förra helgens shopping till liten.


Mysig heldress ifrån H&M.


Hjälmmössa ifrån polarn och pyret. Söta små byxor från H&M.


Två pyjamaser. En med ränder och en med små får på. Båda kommer ifrån kappahl.


Body och byxor med matchande strumpor till från kappahls underbara serie newbie.

Barnvagn beställd!

Nu har vi nog tagit det största steget så här långt i väntan på bebis. Val och beställning ut av barnvagn! Efter att ha frågat vänner med barnvagnserfarenhet, läst på familjeliv, googlat och läst om varenda barnvagnsmärke som finns så lyckades vi tillslut fatta ett beslut. Jag har nu lärt mig att det här med barnvagnar är en DJUNGEL! Alla säger och tycker olika. Utifrån vilken vagn som personer har haft så rekomenderar dem vagn. Så för två oerfarna barnvagnsspekulanter kan man inte bli annat än yr i bollen. Vi har som alla rekomenderar utgått ifrån våra behov och tillslut fastnat för ett barnvagnsmärke. När sedan valet av märke var gjort så dök nästa BIG problem upp. Färgvalet på vagen. Har vel aldrig kunnat drömma om att det skulle vara så svårt att välja färg på en barnvagn. Nu heter ju vår barnvagn "cameleon". Precis som namnet så går det verkligen mixa och matcha hur du vill.

Men efter veckor av funderande så åkte vi i eftermiddag till Big Baby i Häggvik för att titta närmare på det här med beställning. Innan det var klart så klev vi ut från butiken med en kundorderbekräftelse i handen. Vagnen som vi beställt är en Bugaboo Cameleon Denim 107 limited edition.




När vi ändå var i farten så kändes det lika bra att beställa babyskydd till bilen. Vi fick veta att två märken passar till vår vagns chassi. Så genast där blev valet mycket lättare. Akta graco eller maxi cosi. Vi bestämde oss efter en stunds funderande, klämande och kännande efter att välja maxi cosi med tillhörande bas.



Så här ser den ut fast i helsvart tyg. Och till själva stolen så köpte vi även med en bas som gör att man bara behöver klicka fast stolen i bilen.



Det största och det roligaste köpet är nu kanske avklarat. Men framförallt det SVÅRASTE! Det roliga med hela denna beställning är att vi gillade vagnen och babyskyddet exakt lika mycket både jag och E;-) Åh, nu längtar man bara ännu mer till sommaren så att man får hämta hem vagnen och provköra den i några veckor innan lilla pyret kommer;-)

Soptunnan del 2

Tack snälla Sara, för tipset om att ringa till sophämtningen! Jag ringde nu imorse och fick problemet löst. Dock lyckades jag inte flirta lika bra som du kanske gjorde;-) En äldre kvinna svarade och hjälpte mig. Det hon kunde erbjuda var en extra hämtning på måndag för 150:-. Jag tackade och tog emot. 150:- för att två klantskallar glömt och dra ut soptunnan. Detta skall aldrig mer hända! Hädanefter kommer jag ALLTID se till att komma ihåg tunnan var 14:e onsdag. Så då var det problemet snart ur världen;-)


Besöket hos barnmorskan igår gick jättebra! Allt såg fint ut och lilla hjärtat slog snabbt och precis som det skall göra. Jag blev nästan lika tagen som på UL då jag fick höra hjärtat slå. Skulle vilja ha en sådan apparat här hemma så jag kunde ligga och lyssna på pyrets hjärta varje kväll;-) Nästa besök är om 5 v. och då börjar det närma sig föräldrautbildning med. Spännande! Framförallt tycker jag att det skall bli roligt att träffa andra blivande föräldrar som skall ha bebis ungefär samma tid som oss.


Efter två dagars ledig så börjar energin att hitta tillbaka. Jag har varit fruktansvärt trött denna vecka. Tre förmiddagar tog nog kol på mig. Hela lediga dagen igår så kände jag mig "mosig" och trött, trots sovmorgon och många timmar sömn. Idag börjar det kännas bättre och det tackar vi för;-)

Inga större planer idag mer än ett besök till ica maxi för veckohandling och när E slutat sitt jobb så skall jag möta upp honom för förhoppningsvis barnvagnsbeställning;-)


Hoppas ni alla får en riktigt trevlig fredag! Och trevlig helg!

Soptunnan

Igår när jag kom hem runt tre tiden så for tanken "Just ja, det är onsdag och soptunnan skall dras ut ikväll" samtidigt som jag letade efter nycklarna i jackfickan och passerade carporten där just soptunnan stod. Jag tänkte även göra det då när jag ändå hade ytterkläder på mig men stoppade mig själv i samma sekund eftersom jag tänkte att det kunde vara smart att fylla på med en soppåse till (hade för mig att den som var inne var på väg att bli full). Nu var det en ny påse i skåpet under diskbänken i och med att den var alldeles nyligen ditsatt så försvann även mina tanke på soptunnan. Som bortblåst!

Inte förrän i morse när jag sitter och äter frukost så väcks tanken om soptunnan inom mig. J*VLAR! Innan jag går ut för att kolla om tunnan står i carporten eller inte så ringer jag E. Jag hoppas innerst inne att han bara lurar mig med att säga att han också glömt soptunnan. Men han han lurar mig inte. Jag går ut och kollar och tunnan står kvar. Tittar på klockan som är 11 på förmiddagen och inser att sopbilen redan varit här för LÄNGESEDAN! Optimist som jag är går jag ut till vägen med en liten gnutta hopp om att sopbilen kanske ändå inte har hunnit hit. Men jorå, alla tunnor är tömda och våran den står PROPPFULL hemma i carporten. Vad gör man då?? Denna tabbe måste ju alla som bor i hus ha gjort någon gång??

Kanske skulle man kunna skratta åt saken och tycka att det bara är en bagatell men för mig så rasade nog denna torsdag i tusen bitar och jag tror mina "gravidhormoner" spelade mig ett spratt. Tårarna var nästan helt oundvikliga över en soptunna idag! Så onödigt och så fruktansvärt klantigt! Och vad gör vi av kommande två veckors sopor någonstans?





En mindre bra ledig torsdag som startar i tårar och huvudvärk. Dessutom försvann solen, kylskåpet behövs fyllas på men eftersom bilen är på verkstad så är jag billös hela dagen. Veckostädning av huset väntar så det kanske är bäst att dra igång städningen med hjälp av bra musik från spotify. Något roligt som händer idag är att klockan 16 så skall jag till barnmorskan för första gången sedan ultraljudet. Spännande! Får hoppas att humöret hunnit vända något tills dess;-)

Fisksoppa till middag!

img_6945 (MMS)

Fisksoppa till middag!


Halvvägs!

Det var längesedan det hände något här på bloggen nu. Varör? Ja, säg det... Helgen var fullt upp med massor av trevligheter och sedan har jag nu jobbat två dagar då det inneburit att jag klivit upp 03.50 på morgnarna. Att kliva upp så tidigt numer innebär att jag är sjukt trött då jag kommer hem på eftermiddagen. Igår sov jag 1 1/2 timme när jag kom hem. När jag senare på kvällen gick och la mig i tid så hade jag inga som helst svårigheter med sömnen. Vilket man kanske borde ha om man redan avverkat någon timmes sömn på eftermidagen. Men icke!

Helgen då? Det var en efterlängtad helg som kom. Första besöket från vänskapskretsen anlände i fredags. Madde blev den första att komma på visit här i Stockholm och framförallt i huset;-) Madde kom på fredagkväll och stannade till på söndag. Lördagen tillbringades ute i Bromma blocks för shopping som varvades med god lunch. Efter en dags springande i köpcenter åkte vi hem och gjorde ansiktsmasker samt bastade innan det vankades god tacotårta till middag. Till det serverades det bubbel, då naturligtvis alkoholfritt bubbel. Men ack så gott;-) Söndag sov vi ut, åt god frukost och promenerade i solen och i det lite mildare väder i ca.1 1/2 timme. Lagade lunch här hemma innan det var dags för Madde att sätta sig i bilen för att köra 40 mil mot Sundsvall. En supertrevlig och jättemysig helg fick vi tillsammans. Plus att det blev en hel del bebisshopping och MASSOR av bebisprat. Så himla roligt att det endast skiljer 8 dagar mellan oss. Vilket skulle kunna leda till att vi föder ungefär samtidigt eller exakt samtidigt. Jätteskoj att ha en nära vän som skall ha bebis samtidigt. Synd att vi bor 40 mil från varandra nu bara.


Detta är anledningen till att bloggen legat på is i några dagar. Dessutom så har inga bilder tagits heller. Mycket dåligt:-( Jag ska försöka bli bättre på att använda min riktiga kamera istället för att bara använda telefonen. Men jag glömmer liksom bort att jag har en kamera ibland;-)

Lilla pyret i magen då? Jo, den lilla krabaten växer nog (förhoppningsvis) som den skall göra. Åtminstone om man tittar på magen som börjar alltmer likna en liten liten bula. Och så här ligger vi till i dagsläget:

Du är på dag 134 av 280. (47,9%).

Du är i vecka 20.
Du har gått 19 fulla veckor och 0 fulla dagar (v19+0).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
[Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 18 jul 2011
Du har 146 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 20

Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.

Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.


Fostret:
Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.

Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.

 

Mina egna ord och funderingar: Mår fortfarande hur bra som helst förutom lite extra trötthet. Men annars så rullar allt på som vanligt (förutom kaffet då). Inga speciella cravings har heller dykt upp. Känns fortfarande väldigt overkliget att vi ska bli föräldrar. Även om det verkligen klarnade när vi fick se vårt lilla pyre;-) Annars så har vi börjat fundera kring barnvagn eller rättare sagt bestämt oss. Så nu skall bara färg bestämmas och sedan skall den beställas;-)

 

 

 



Nerifrån så ser det ut så här! Är väldigt ...

img_6167 (MMS)

Nerifrån så ser det ut så här! Är väldigt nöjd och tycker trappen blev super fin!


Trappen från ovan! Trappstegsmattorna jag ...

img_9166 (MMS)

Trappen från ovan! Trappstegsmattorna jag beställde kom idag med posten. Nu är dessa på plats och trappen anses nu vara helt klar;-)


Väggtexter

Jag älskar väggtexter och tycker det är så himla fint med en text på väggen istället för massa tavlor. Vi har inte hunnit "bo in oss" ännu när det gäller tavlor. Självklart så skall det upp lite mer på väggarna här hemma. Men allt sker pö om pö. Hitills så har två vägglister kommit upp. En i sovrummet och en i hallen nere. I övrigt så ekar väggarna här hemma tomma. Jag gissar att det kommer att dyka upp en och en annan tavla efter sommaren. En fotovägg kanske!?

Jag har suttit och kollat runt lite på olika väggtexter och det finns HUR mycket som helst att välja mellan. Men några texter fastnade jag för och har haft svårt att släppa. Eftersom vår käre vän Farzad jobbar med sånt dagligen så blev allt väldigt enkelt. Jag skrev upp vilka jag ville ha, skrev upp måtten, E mejlade detta till Farzad och två dagar senare knackar han på vår ytterdörr med alla tre väggtexter som jag önskat i handen. Dessutom så ingick även uppsättning av dessa texter. TACK SNÄLLA snälla, för detta!

Så nu pryder tre texter tre väggar i vårat hem. En text sitter i tvättstugan, en i vardagsrummet och en i sovrummet. Och så här ser dem ut...


Texten "Together we make a family" pryder väggen ovanför soffan i vardagsrummet.



"Laundry room" sitter ovanför bänken i tvättstugan.



"A true love story never ends" pryder väggen i vårt sovrum.

Plättar till lunch!

img_6937 (MMS)

Plättar till lunch!


Just det ja! Trappan... Så här blev slutre...

img_0915 (MMS)

Just det ja! Trappan... Så här blev slutresultatet. Furutrappen är borta och istället har vi nu en vit och fin trapp!


Resultatet! Nu vankas det fika.

img_5760 (MMS)

Resultatet! Nu vankas det fika.


Lundmyr of sweden

En beställning från märket lundmyr of sweden är nu gjord. E har en kontakt genom hockeyn som ger oss förmånen att få beställa saker från märket lundmyr of sweden till ett bra pris. Ingen blev gladare än jag när jag fick höra detta! Jag har alltid tyckt att alla kläder som kommer därifrån är hur söta som helst! Jag älskar deras barnkläder. Så nu har jag lyckats knåpa ihop en beställning därifrån. Hade lätt kunnat beställa allt dom hade i sortimentet. Nu begränsade jag mig till några favoriter som jag vet att jag kommer längta tills jag får klä på den lilla bebisen;-)

Nu när man fått börja kolla så smått på lite olika små prylar så riktas oftast kollandet till kläder av någon anledning. Det kommer att vara en massa annat som också behöver införskaffas så som bilbarnstol, säng, skötbord m.m. 

Så därför passade jag på att beställa världens finaste påslakanset och sängskydd från lundmyr of sweden. Dessa kommer att så småningom pryda bebisens säng.



Bilderna är lånade från www.lundmyrofsweden.com

Chokladrulltårta med smörkräm! Har precis ...

img_0226 (MMS)

Chokladrulltårta med smörkräm! Har precis bakat en rulltårta. Nu väntar jag bara på att få gå upp och väcka E som kom hem tidigare med en alla hjärtans dag bukett med fina blommor! Han ska få åka ut på jobb i natt och är därför hemma och sover. Snart ska jag väcka honom och då blir det alla hjärtans dag fika<3


Alla Hjärtans Dag!

Måndag 14 februari och självaste <3:e dagen! Konstigt nog så är jag ledig idag (med). Känns sådär konstigt, ungefär som att man missat något viktigt eller skolkat från jobbet. Hade två sköna semesterdagar i helgen då jag egentligen skulle ha arbetat och därav så infaller mina fripass nu måndag och tisdag. En riktigt långledighet med andra ord;-) Helgen var egentligen planerad till något helt annat, men innan det var färdigt så blev vi kvar i Stockholm och tog tillvara på ledigheten tillsammans. Sovmorgon, goda middagar, film, bad, promenad, lunchat utomhus är en del av vad vi hunnit med denna helg. För att inte glömma vårt projekt "måla trappan vit" som blev färdigställt.

Idag så är vardagen ikapp oss igen. E är på jobbet och jag känner mig rastlös. Svinkallt ute, så en promenad lockar tyvärr inte för tillfället. Även om det är blå himmel och solen tittar fram. Möjligtvis om temperaturen stiger lite;-) För tillfället så myser jag insvept i morgonrocken i soffan, sitter med datorn i knät och surfar runt på varenda barnvagnssida jag kan hitta. Det har blivit dags att få beställa barnvagn! Jag och E var helt inne på begagnad barnvagn. Men nu skall en ny få beställas och vi båda två är tokglada över det;-) Vi får alltså välja färg m.m. helt själva. Så då förstår ni problemet, att hitta färg m.m. som vi båda gillar. Något som vi båda gillar är kanske inte problemet då vi har rätt lika smak och tycke. Men det finns ju så mycket att välja mellan;-)

Något annat som blivit väldigt inressant på sista tiden är alla internetsidor med bebiskläder. Finns så sjukt mycket fint och man får otroligt med inspiration bland alla kläder. En butik som jag själv inte brukar handla kläder i är zara. Men zaras barnavdelning är helt underbar!


Söta små kläder till en liten kille!




Söta kläder till lilla tjejen!


Alla bilder är lånade från www.zara.com



Kanske har blivit time att ta tag i lite pyssel här i hemmet. En dusch och lite kläder vore kanske en bra början! Hoppas ni alla har ljuvlig alla hjärtans dag måndag <3<3<3<3<3<3<3<3

Lunch utomhus! Vi stekte hamburgare och to...

img_2847 (MMS)

Lunch utomhus! Vi stekte hamburgare och tog med oss ut. Solläge och lä på baksidan. Och hur gott är det inte att äta utomhus!? Jag älskar möjligheterna som finns när man bor i hus;-)


Lunch utomhus! Vi stekte hamburgare och to...

img_2847 (MMS)

Lunch utomhus! Vi stekte hamburgare och tog med oss ut. Solläge och lä på baksidan. Och hur gott är det inte att äta utomhus!? Jag älskar möjligheterna som finns när man bor i hus;-)


Bebisens första present! En supermjuk och ...

img_1550 (MMS)

Bebisens första present! En supermjuk och härlig gosedjurshund från farmor!


Bye Bye gamla furutrappen! E har börjat gr...

img_3815 (MMS)

Bye Bye gamla furutrappen! E har börjat grundmåla vår trappa som skall bli vit!


Det börjar ljusna! Snökaos i S-Holm idag. ...

img_7580 (MMS)

Det börjar ljusna! Snökaos i S-Holm idag. Vi sitter fast i ute på banan. Och har så gjort sedan 05:00.


Shopping till lilla pyret idag! ;-)

img_3509 (MMS)

Shopping till lilla pyret idag! ;-)


Lilla pyret! Äntligen har vi fått se vårt ...

img_1677 (MMS)

Lilla pyret! Äntligen har vi fått se vårt lilla hjärta<3 Så liten men redan så älskad!!


Renbäddat! Nu längtar jag tills E kommer h...

img_8224 (MMS)

Renbäddat! Nu längtar jag tills E kommer hem från matchen och tills jag får krypa ner under täcket. Men först vänta in prinsen och kvällsfika;-)


En suddig "dagens". Nu skall jag försöka k...

img_9046 (MMS)

En suddig "dagens". Nu skall jag försöka knåpa ihop en matlista och sedan blir det en sväng till maxi i häggvik samt stinsen.


Vecka 19

Vecka 19

Kroppen:
Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

Träningstips

Ta gärna promenader, simma eller gympa i den utsträckning och takt som känns behaglig. Cykling är också bra, det stabiliserar bäckenet. Du kan även träna upp samarbetet mellan nerver och muskler i bäckenet genom knipövningar. Dra ihop musklerna i bäckenbotten, mjukt men kraftfullt och håll sedan kvar så länge du kan och släpp sedan efter. Upprepa några gånger. Genom att man lär sig behärska bäckenbotten så underlättas förlossningsarbetet och gör att du snabbt kommer i form efteråt.

 

Egna ord: Det känns helt sjukt vad fort veckorna tickar på. Snart halvvägs igenom graviditetet (om mina beräkningar nu stämmer) Det får vi svar på imorgon då det ÄNTLIGEN är dax för UL. Jag är helt inställd på att få bli framflyttad i bf datum och backa någon graviditetsvecka. Men är det som jag har räknat och det stämmer så bör vi vara i vecka 19 nu. Imorgon får vi se;-)


E hade planerat in "gamekväll" tillsammans...

img_9131 (MMS)

E hade planerat in "gamekväll" tillsammans med grabbarna ikväll. Grabbarna kommer hit efter deras träning, de käkar och sedan spelas det tv-spel. Det är tydligen så det brukar gå till;) Tidigare tillfällen så har jag jobbat kväll. Idag visste inte E att jag hade ändrat tid;) Tur vi har en övervåning nu! Jag älskar vårat hus;) Nu ska jag kolla familjen annorlunda på tv4 play på datorn.


Söndag 6 Februari

En uppdatering ifrån sovrummet. Dessutom med min dator som inte använts sedan vi flyttade in i huset. Blev tvungen att starta den för att se om den fungerar efter så lång tids frånvaro. Och ja, det verkar fungera finfint! Både att använda datorn och att dessutom blogga ifrån sängen. Något som jag inte har gjort tidigare i huset. Tror till och med att det är vår första sovmorgon där vi verkligen ligger och drar oss här i huset. Hade premiär med fika på sängen till och med. LYX!

Verkar bli en skön söndag. Blå himmel och strålande sol har vi här. Synd att det inte var detta väder igår bara. Även om vädret var helt ok igår så hade solen gärna fått synas mer igår än vad den gjorde. Vi hade en riktig kanondag tillsammans med vänner hela dagen. Först kom Linda, Farzad & Meja och det blev en promenad ner till sjön och ut på isen. Vi stora promenerade och Meja åkte pulka. Tanken var fika på sjön men eftersom solen inte riktigt var med så blev det istället grill hemma hos oss på hyacintgränd. Grillade korv och drack varm choklad. Familjen Schneider/Khojasteh åkte hem och svirade om samtidigt som vi svirade om från underställlen här hemma. Lite senare anlände både Linda, Farzad & Meja tillsammans med Micke, Kristel och lilla Leon för middag här på hyacintgränd. Hur mysigt och trevligt som helst! Tack gulliga ni för en trevlig lördagkväll;-)


Idag njuter vi av en skön sovmorgon. Lite senare har E hemmamatch och innan matchen så kommer flickorna hit på en fika och lite surr. Så jag tippar på att söndagen kommer bli en trevlig sådan;-)



Det var längesedan jag skrev något om den växande magen här nu. Så därför slänger jag in en uppdatering om hur läget ser ut just nu;-)

18

Vecka 18

Vecka 18

Kroppen:
Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

 

 

Mina egna ord: På torsdag så är det äntligen våran tur att få se vårat lilla pyre som gömmer sig inne i magen. Det har varit nedräkning sedan flera veckor tillbaka. Nu har vi endast dagar kvar att räkna. Skall bli otroligt spännande! Känns som en milstolpe kommer vara passerad efter torsdagen. Många pratar om att nu kan man börja känna små rörelser i magen vid denna tidpunkt. Själv så har jag ännu inte kännt något där inne. Väntar med spänning varje dag på att få känns något litet fladder där inne:-)

 

 

Nu är det dax att ta vara på denna sköna söndag. Så njut av helgens sista sköna dag riktigt ordentligt kära ni!


Genrep! Känner mig som en nyhetsuppläsare....

img_0825 (MMS)

Genrep! Känner mig som en nyhetsuppläsare. En ny karriär kanske;-)


Måste visa resultatet från igår! Blev rätt...

img_1135 (MMS)

Måste visa resultatet från igår! Blev rätt bra faktiskt vad jag kan se så vid fyra tiden på morgonen efter få timmar sömn. Det blev lite ljusare;) Nu dags för jobb! Godmorgon och ha en riktigt fin onsdag!


Slingning av hår! Antingen blir detta succ...

img_1417 (MMS)

Slingning av hår! Antingen blir detta succé eller katastrof!? Jag som inte är någon van "hemmafärgare" och E som inte har någon erfarenhet av slinga sin flickvän! Undra om detta är en bra kombination? Men jag var gråtfärdig över hur tråkigt mitt hår såg ut och frisörskan är i Sundsvall. Detta blir som sagt spännande!


På Volvo i väntan på bilen. Konstaterar at...

img_6631 (MMS)

På Volvo i väntan på bilen. Konstaterar att kaffehörnan inte alls är lika rolig nu när jag inte dricker kaffe!