Facebook is the shit!

Hittade en fin bild på min goa lilla farmor;-) Den är rätt så bra den där sidan ibland. Lite uppdateringar ibland, lite bilder ibland. Denna gång en bild på min fina lilla farmor<3


Välkommen Baby Östling/Sarmiento!

En ny liten underbar skapelse har kommit till världen. Denna gång var det fina Kristel & Mickes tur;-) Idag fick vi turen att träffa och umgås med den lilla fina familjen. Så liten, så söt och endast dryga veckan gammal!


En mycket stolt pappa med en mycket söt liten son.


Liten och naggande go;-)



Det var allt för idag!

Man kanske skulle bo i en husbåt!? Måste v...

foto0921 (MMS)

Man kanske skulle bo i en husbåt!? Måste vara grymt nu på sommaren:)


Njuter av en glass i solen nere vid Pampas...

foto0919 (MMS)

Njuter av en glass i solen nere vid Pampas marina och Mälaren!


Mysdag på Klippgatan

Idag kom mitt andra Sundsvallsbesök. Denna gång var det Madde som hälsade på;-) Vi åt lunch, fikade och surrade i flera flera timmar innan hennes tåg gick hem till Sundsvall igen. Hur underbart som helst! Som jag längtat och så enormt trevligt det var! En riktig mysförmiddag;-)

Kändes bra ända in i själen att få ha surrat ikapp om precis ALLT och ingenting! Känns påfyllt på alla dess plan. Efter jag vinkat av Madde på tunnelbanan så snörade jag på joggingskorna och gav mit ut på en prommis. E som hållt sig borta under förmiddagen vågade sig hem och fick besök av Dennis. Grabbarna kollade fotboll och det blev min tur att fly hemmet. En ganska långsam promenad runt pampas och under promenaden så surrade jag ikapp med Sophie. Så även på den vänskapsfronten så är "kvoten" någorlunda uppdaterad. Så gott som det kan bli när man bor 40 mil från varandra;-)

Väl hemma igen så bestämdes det middag tillsammans med Dennis och hans flickvän Johanna. Vi grejade ihop tacos, kall öl till grabbarna och rosé till oss damer. Trevligt att lära känna en ny trevlig tjej i laget och förhoppningsvis så får Linda, jag och Amanda förstärkning på "fruläktarn" till hösten;-)

Så lite senare in på denna söndagkväll när middagen är undanplockad och gästerna har gått så har vi ägnat oss åt att koka ägg, fixa matlåda och betala räkningar. Nu är det bara väskan som skall packas och kläder som skall läggas fram sedan så är jag redo för sängen och den kommande veckan. Veckan som kommer innebär jobb måndag, utbildning tis och sedan jobb veckan ut. Till helgen styr E bilen mot Arvika och jag blir för första gången ensam hemma här i Stockholm. Förhoppningsvis så kommer jag inte aa vara solo utan det kan hända att det vankas en riktig jäkla TJEJHELG här på klippgatan med allt vad det innebär;-)

Nu är denna helg och midsommarhelg deffinitivt över och det är dags för mig att borsta gaddarna och krypa till sängs. Två veckor kvar att jobba innan semester så nu jäklar kör vi!!;-)

Dagen efter...

Midsommarafton är över å från och med nu så vänder det. Vi går mot mörkare tider. Hemska tanke, det har ju precis bara börjat bli ljust ute. Ljust när man går och lägger sig, ljust när man kliver upp. Visst är det härligt!;-)

Midsommarafton då. Den spenderades ute i Väsby hemma hos Farzad och Linda tillsammans med Stefan, Amanda, Angelica och Gustav. Vädret var på vår sida detta år och det tackar vi för!;-) Goa drinkar, kalla öl, sol, grillning, visor och lite lekar. Precis som midsommarfirande skall vara! En super trevlig kväll kära vänner, Tack för det;-)

Kameran hittades lagomt till självaste midsommarafton. Dock med ett urladdat batteri som fick sig en snabbuppladdning på 30 min. Så med under gårdagskvällen fanns för första gången denna sommar KAMERAN! Så från och med nu så skall kameran finnas med (precis som förra sommaren). Även om det inte direkt finns någon bildbomb från gårdagen så lyckades jag i alla fall snappa upp några bilder;-) En bra början!

















Dagen efter, självaste midsommardagen har varit en lite segare historia. Hämtat hem bilen, långpromenad, pizza till middag, lördagsgodis och film. Har precis sett filmen "Farsan". Fantastiskt rolig måste jag säga;-) En riktigt seg och skön dag måste jag säga. Tur att det bara är lördag och en underbar pigg söndag återstår!






Det var midsommarhelgen det. Nu blir det fortsatt mys i soffan framför tv:n. Hoppas ni alla får en fortsatt trevlig och skön kväll;-)


Promenad längs vattnet. UNDERBART!!

foto0916 (MMS)

Promenad längs vattnet. UNDERBART!!


Midsommarafton! Jag önskar Er alla en rikt...

foto0914 (MMS)

Midsommarafton! Jag önskar Er alla en riktigt trevlig och skön afton. Själv är jag redo för att åka till Väsby för en kväll med goa vänner!;)


Vad gör han!?? Det kan man fråga sig... Me...

foto0912 (MMS)

Vad gör han!?? Det kan man fråga sig... Men jag råkar veta! Haha! E bakar tårta inför Midsommarafton;)


Drar ut och springer runt Pampas!

foto0910 (MMS)

Drar ut och springer runt Pampas!


Ledig Tisdag!

Precis som jag skrev igår, så känns det idag. Jag har måndag idag och jag har varit ledig! I sköna Stockholm så har solen gassat exakt hela dagen. Startade dagen med en morgonprommis och avslutade likaså. SKÖNT! Mitt första Sundsvalls besök kom idag med. Den som blev först att hälsa på bland vännerna blev Angelica. En enormt trevlig dag har vi haft med kaffe ute i solen, massa surr, lagade och åt middag, jordgubbar/grädde till efterrätt, en prommis runt vackra pampas och ännu mera surr! Slutligen skjutsade jag henne till Arlanda så att hon kunde flyga hem till Sundsvall igen. En minst sagt trevlig dag med mycket surr;-) Mera sånt!

Imorgon innebär det arbete igen. Förmiddagspass ända fram till självaste midsommarafton. Mellan arbetspass och midsommarafton så skall en och en annan löprunda avverkas. Tvättstuga är inbokat och mat skall inhandlas. Tror även att lägenheten skall få en omgång rengöring.


Nu tänker jag ägna mina sista vakna minuter åt hemnet. Söka hus/radhus och drömma mig bort en stund... Rätt så skönt att ha en liten kväll för sig själv så här. Tv:n och fotbollen är OFF, persiennen nerdragen, jag ligger i sängen innan klockan 22 och sambon är ute på vift för lite svartjobb. Nice;-)

Måndag 21 Juni

Kändes knepigt att skriva dagens rubrik. Jag har söndag idag och kommer nog inte känna att det är måndag förrän dagen är förbi och det hunnit bli tisdag. Detta kan bero på att jag har jobbat fre, lör, sön och mån. Imorgon ja, då är jag LEDIG!;-)

Ligger jag en dag efter så kommer den här veckan gå fort och innan jag vet ordet av det så är det midsommarafton! På tal om midsommarafton så sitter jag faktiskt och klurar lite på det nu. Lite fix och planering;-) Har tänkt, skrivit ner och på något sett fått fram en liten shoppinglista. Midsommarafton skall firas med vänner ute i Väsby hos Farzad & Linda. Skall bli himla trevligt;-) Så Linda & Amanda om ni läser detta så slå en pling så vi kan slå våra kloka ihop vettja!

Snart är det time för avfärd till jobbet och innan dess tänkte jag göra i ordning dagens matlåda. Så mina vänner ha en riktigt skön och fin måndag! För det tänker jag ha, om det så är på jobbet;-)

På väg in till stan tillsammans med Amanda...

foto0905 (MMS)

På väg in till stan tillsammans med Amanda! Förhoppningsvis möter vi upp våra kära pojkvänner!


Grillning och vin ute i trädgården tillsam...

foto0904 (MMS)

Grillning och vin ute i trädgården tillsammans med Amanda;)


Jag missar det inte! Jag följer det från l...

foto0903 (MMS)

Jag missar det inte! Jag följer det från löpbandet!;)


Av någon anledning så känner jag mig något...

foto0902 (MMS)

Av någon anledning så känner jag mig något manlig i mitt arbete idag;)


Okej, Jag erkänner!

Sedan all denna "bröllopsyra" startade så har jag nog försökt att blunda lite för det. Det har rent utsagt varit hysteriskt kring detta. Varenda sida/tidning och tv har man kunnat höra om detta. Nu vet jag inte om det är lite överdrivet här i Stockholm eller om det är lika hetsigt i resten av Sverige. Överallt i media, butiker, gator och torg så handlar det om just detta bröllop. Hela Stockholm har gått och blivit "Love Stockholm"!

Visst, detta är unikt. Helt klart! Hur ofta får vi vara med om kunga bröllop? Dessutom är kronprinsessan Viktoria den första kvinnliga i Sverige som gifter sig och blir drottning osv. Jag tycker att det är STORT, häfftigt och håller helt klart med om att detta är en mycket stor händelse i Sverige. Jag har bara inte riktigt engagerat mig i detta. Det har varit för mycket om detta så jag har helt enkelt bara låtit det hela glida förbi.

Tills ikväll! Jag fick min röst hörd och fotbollen fick nobben. För FÖRSTA gången sedan det började visas om detta stora bröllop på tv:n så såg jag på direktsändningen. Såg början och slutet... När slutet kom och Roxette (mina stora idoler) förenades på scen då brast det för fröken Moberg! Jag har gråtit floder av glädje och lycka! Jag är så löjlig när det handlar om lite känslor. På något sätt var det mäktigt att få se alla människor, Kungen, drottning Silvia, Kronprinsessan Viktoria, Daniel. Att se dem sitta och bara stråla lycka gör att tårarna är omöjliga att hålla emot. När sedan alla dessa söta barn avrundar det hela och kliver fram till Viktoria å Daniel och tar dem i hand... Ja, då förstår ni själva!;-)


Ända fram tills nu så har jag varit lite lättad över att jobba imorgon. Just bara för att jag slipper känna att jag måste försöka ta mig in till stan bland alla andra Stockholms invånare och lite därtill. Jag slipper känna pressen att måsta sitta hela dagen framför tv:n hemma och se sändningen. Fram tills nu.... Nu funderar jag istället på HUR jag ska lyckas få se åtminstone självaste ögonblicket på tv:n på jobbet! Detta vill jag inte missa längre! Det är stort och framförallt rörande;-)


Bild lånad ifrån Aftonbladet



Fredagsmys! Arbetshelgen är inledd, men va...

foto0900 (MMS)

Fredagsmys! Arbetshelgen är inledd, men vad gör det när man får åka hem och lyxa till det ändå! Ute regnar och åskar det;)


Torsdag

Gårdagskvällen var nog den bästa på länge! Även om det blev kort om tid så hann vi ändå med lite middag och surr här hemma hos oss. Redan nu är Farmor & Johnny i bil på väg mot Skåne. Fick ett samtal imorse innan dem gick ner på hotellfrukosten. Jag fick en känsla av att farmors lugn har infunnit sig nu efter att hon fått se hur jag/vi bor. Så nu kan hon slappna av och har på sätt koll från Skåne;-)

Det enda som känns jobbigt nu är att det förmodligen dröjer ett tag igen innan vi ses...


Jag lyxar med en ledig dag även idag! Tänkte börja med en prommis runt pampas innan frukost. Det gäller att passa på att njuta av solen medans den är framme;-) Lite senare idag så komnmer Amanda hit för lunch och surr! Det gillas skarpt eftersom det var längesedan;-) Pratade med E nyss och han förvarnade om att det kan ta tid för honom att komma hem idag. Han sa att dem gått ut på radion och varnat om att det kan bli långa köer idag. Eftersom idag landar tydligen alla kungligheter som skall delta i brölloppet på lördag. Så trafik från Arlanda kommer att ske och det innebär att man då spärrar av en fil pga detta. Antingen så stämmer det eller så har min kära sambo kommit på att vi har tvättstuga i em;-) Om upptrappningen sker redan idag inför brölloppet undra då hur det ser ut på självaste lördag!? Tydligen sänds det på tv från kl.08 till sent på kvällen. Jag är ganska lycklig över att jag jobbar på lördag tror jag;-)


Nu på med kläder, skor, nyladdad ipod med nygjord spellista och ut i SOLEN!

Ha en fin dag!

I väntan på...

Sitter i soffan just nu med middagen och efterrätten klar ute i köket. Är vrål hungrig, längtar och väntar på att farmor och Johnny skall dyka upp. Dem har varit i Sundsvall och är nu på väg ner mot Skåneland igen. Kommer förbi här hoss oss på en snabbvisit ikväll och tar in på hotellet precis intill oss.

Jag blev nästan lite rädd då farmor sa igår att vi inte setts sedan förra sommaren!! Herregud, ett helt långt år. Vart tar tiden vägen? Men vad skall man göra när man bor i varsin ände av Sverige. Det är inte lätt ha släkt utspridda här och där. Det vore en dröm att ha alla samlade på samma ort, eller åtminstone i samma stad.

Jag fyndade idag också! Var ner till Solna centrum en snabbis i em. MQ startade sin rea och jag tänkte passa på att kolla läget;-) Det är sällan jag fyndar på rea. Oftast blir jag bara sur över saker som jag handlat nyligen och sedan hamnar dem på rean. Men idag blev jag faktiskt överaskad! Hittade en supersöt klänning på G star (som jag länge sneglat på men tyckt varit för dyr), ett par ljusa peak performance chinos (mina svart har gått sönder och är kastade), björn borg trosor och en t-shirt till pojkvännen!;-) Alltså bara en massa välbehövliga fynd!

Nu ringde Farmor och tydligen har resan till Stockholm gått fint så nu åker jag och hämtar upp dem på hotellet;-)

Min nya resa ute i spåret

Jag har ikväll invigt min födelsedagspresent på riktigt! Fick en puls/gps klocka av E då jag fyllde år. Om det var en peak eller ren och skär omtanke kan man ju diskutera;-) Man ska inte heller glömma bort att min sambo är en "prylbög" så det står härliga till. Allt som hör till teknik och finesser älskar han. Vilket är ungefär raka motsattsen till mig. Jag önskar att jag kunde men jag får liksom inte riktigt till det när det gäller tekniska saker. Hur som helst så fick jag denna underbara pryl av min kära sambo! Kanske ska tillägga att jag under en tid gått och sneglat på en pulsklocka (dock av en enklare variant). Denna fantastiska pryl har verkligen ALLT och då menar jag ALLT!

Så blir inte jag motiverad till att träna med hjälpa av denna då vet inte jag;-) Den mäter allt och lite till! Det bästa av allt är att allt läggs inte på datorn så att man sedan kan se och jämföra osv. Det värsta med denna pryl är att jag (än så länge) inte kan någonting alla om den. Jag vet hur man trycker på start knappen då jag ger mig iväg och hur jag stoppar när jag är klar. Jag invigde den egentligen förra veckan då jag tog en prommis med den. Idag blev första riktiga joggingrundan med den. Så idag ökade jag faktiskt på mina kunskaper genom att lyckas lägga över informationen till datorn. Med E som ett litet lexikon bredvid så kan detta blir riktigt roligt och bra!;-)

Känner mig ytterst proffsig när jag kopplar på mig bältet och spänner på mig klockan innan jag ger mig ut i spåret! När jag sprungit hälften av kvällens runda och tagit mig upp för en brant, lång stentrappa sneglade jag på pulsen och trodde för tillfället att jag faktiskt var död. Herregud, pulsen skenade så att jag nästan blev rädd, haha;-)


Sammanfattning!

En skön och helt ledig helg har snart passerat förbi. De senaste veckorna har helgerna varit totalt fullbokade, den här helgen var inget undantag fast schemat var inte lika pressat och inget "allvarligt" var bestämt. Utan när vi klev in i den här helgen så var det med lite lösa planer;-)

Fredagen spenderade jag på jobbet hela dagen lång. Först en massa möten och sedan femkamp, grillning och lite afterwork. Jag avvek strax innan klockan 20.00 för att istället åka hem och umgås med sambon som stod redo med tacos på bordet.

Lördagen inleddes med en lång sovmorgon, frukost lagomt till lunch, en dusch och sedan med tunnelbanan in till staden för att möta upp vänner och fira Farzad som fyllde år. Mötte upp Farzad, Linda, Jakob, Jenny och sedan begav vi oss mot Gröna Lund. Där inne blir man mer eller mindre som ett barn igen! Stortjöt genom berg- och dalbanan, Insane och spökhuset. Drack vin och körde femkamp (som jag för övrigt var nästan sämst i). Regnet pendlade upp och ner mest hela tiden. Men vad gör det när man har en trevlig dag tillsammans med fina vänner!?;-)

Efter många timmar på grönan så fortsatte vi vidare mot Fridays för att avnjuta en god middag. Fördrink, god mat och smarrig efterrätt! En lyckad lördag som avrundades runt 12 snåret då vi tog tunnelbanan hem igen. En helt perfekt och super trevlig lördag med andra ord;-)


Så idag söndag, sovmorgon även idag! E överaskade med att laga omelett till frukost/brunch. En tripp med bilen in till staden för att kika runt lite. Jag shoppade för restrerande peng som jag hade kvar på mitt presentkort på stadium. Snyggt träningslinne, sköna mjukisbyxor samt tröja och en par sköna shorts! Bara en massa myskläder! Det lovande regnet visade sig så vi åkte hem, bäddade ner oss i soffan och kollade film. Nu ett bubbelbad senare, middag i magen så känns även denna dag oöverträfflig. Funderar nu starkt på att ta tag i bilderna som ligger och väntar på att få bli insatta i album. Får se om orken vill eller om det blir fortsatt slappning i soffan;-)


Innan jag avrundar här på bloggen så tänkte jag visa dagens inköp från stadium....





Det var allt för den här helgen! Hoppas nu att alla får en skön och härlig kommande vecka;-)

Lägenheten är städad och bryna plockade!

Hur härligt är det inte att krypa ner i en renbäddad säng med lite lagom "växtverk" i kroppen som tyder på att en effektiv och lång torsdag lägger sig bakom en! Först jobb hela dagen... Där jag inte satt på arslet många minuter. Nejdå, röjsågen i högsta hugg hela dagen med en en liten rädsla för fästingar i bakhuvudet. Fast å andra sidan så är jag halvt vaccinerad nu (första sprutan tagen) så nu kan jag nog ta emot de flesta fästingar om det så vill;-)

Jag och E möttes upp hemma och sedan har det varit mer eller mindre full fart här på Klippgatan. Jag har kutat upp och ner till tvättstugan medan E har lagat middag, matlådor, diskat, plockat undan, burit ut skräp och tagit upp saker till vinden. Lägenheten är nydammad, badrummet skurat, golven dammsugna och torkade. Även våra bortglömda blommor (som faktiskt lever) har fått sig en slurk vatten. Foton har bytts ut i ramar, naglarna är målade och ögonbrynen är plockade!

Ja, så nu tänker jag inte göra ett skit mer denna vecka! Förutom då att gå till jobbet imorgon kl.9 men sedan så är det verkligen HELG! Det vankas helg och ledighet hemma på klippgatan bara jag och E. Det enda som står i agendan är aktivitet tillsammans med vänner lördag dag/em och kväll;-) Alltså en STOR risk för sovmorgon på lördag!

Nej, nu säger jag tack och godnatt här på datorn. Ska ägna min sista vakna minuter åt att bläddra i senaste numret av tidningen buffé. Spana in lite recept och tips inför midsommar;-)

TREVLIG HELG!

I väntan på att banan skall bli vår... Som...

foto0899 (MMS)

I väntan på att banan skall bli vår... Som om inte väntan vore nog så jobbigt så är jag sjukt kissnödig med! En jobbig stund på jobbet:)


Sundsvallstrippen!

I fredags styrde vi som sagt bilen 40 mil norrut för en fullspäckad helg i Sundsvall. Middag och minifödelsedagsfirande av mig ute på ön med middag, tårta och paket. Fredagen försvann och helt plötsligt kom lördagmorgon. Vi packade om oss igen, satte oss i bilen och styrde vidare mot Viksjö. Målet var Västanå för en heldag tillsammans med släkten. Lerduveskytte (som jag dock startade med ett skott i taket), men sedan så gick det som på räls och jag förvånade mig själv genom att träffa flera lerduvor på rad! Fika i solen och ännu mer paket för min del;-)


Vid 15 tiden blev det sedan dags för en två timmar lång tur på hästryggen. Vädret gick inte att klaga på, inte heller humöret och att sedan få se delar av familjen/släkten på hästryggen kan inte annat än göra gott i själen! Två härliga timmar i underbar skogsmiljö, perfekt väder, fikapaus och läskande dryck! ;-)

Gänget laddar inför turen på islandshäst.


Undra om E bara försöker se cool ut eller om det döljer sig lite nervositet bakom brillorna!?


Pappa han har hittat sin häst för dagen och laddar mentalt en stund innan.


Alla har fått varsin häst och alla kom upp och iväg...


E har fått sin polare för dagen;-)


Vi gjorde ett försök till en parbild ute i skogen....


E, pappa och Jonas är glada, nöjda och njuter av varsin kall öl efter två timmar på hästrygg.


Efter sköna timmar i skogen så fortsatte kvällen i Västanå med kubbspel, grillning, god mat å dryck! En trevlig heldag tillsammans med familjen/släkten i urmysig miljö! Ett kanon initiativ som deffinitivt borde göras om lite oftare!;-)





Söndagen hade jag förmånen att få följa med ut på en ytterligare ridtur. Vilket gjorde gott för både själen och hästhjärtat! Balsam för själen;-) Söndageftermiddag vankades en EFTERLÄNGTAD klipp och färgstund i salongen. Har nog aldrig längtat så mycket som jag gjorde nu. Förstår inte hur det kan vara så skönt att få håret lite fixat. Innan hemfärden mot Stockholm igen så avnöjts en FANTASISK middag tillsammans med mamma och pappa. Grillat som avnjöts utomhus! Hur underbart som helst. Och inte längtar jag mindre efter egen tomt och eget hus. Lägenhet kommer att ta döden på mig!

Hur som helst så rasslade söndagen iväg och vid 19 tiden så packade vi ihop oss och styrde mit Stockholm igen. Lite jobbigt var det allt att säga hejdå och lämna Sundsvall.


Så blev det måndag och en ny vecka väntar. En vecka med jobb, utbildning, träning, tvättstuga, handling m.m. Dessutom har en början av planering ut av semestern påbörjas. Känns härligt och hur skoj som helst att så smått börja planera in sommarens aktiviteter. Just nu planeras kommande helg där det finns lite lösa planer på paddling eller gröna lund. Även stugor vid västkusten håller på att bokas. Detta tillsammans med Farzad & Linda. Jag längtar som ett tok redan;-) Har påbörjat nedräkningen till semestern och det återstår endast 5 veckor!


En lång resume av det senaste som hänt kring livet...
Nu skall jag återgå till kära sambon som förtvivlat försöker välja bland stugalternativen;-)

Födelsedagsfirande ute i mysig park;)

foto0887 (MMS)

Födelsedagsfirande ute i mysig park;)


Grattis till mig själv på födelsedagen! Ha...

foto0886 (MMS)

Grattis till mig själv på födelsedagen! Har fått ENORMA rosor och fina presenter av hjärtat! Det damp även ner fina presenter i brevlådan;) TACK <3 Snart vankas det tydligen middag och tårta!;)